Nobels

Monday, 27 June, 07:32

Nyheter om Nobels

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 jun 22 kl. 08:57

Kronprinsen åpner jubileumsutstilling om Fridtjof Nansen

Kronprins Haakon åpner en ny utstilling om Fridtjof Nansen på Verdens flyktningdag 20. juni. I 2022 er det hundre år siden Nansen mottok Nobels fredspris, og Nobels Fredssenter markerer jubileet med en utstilling om Nansens humanitære arv, skriver Nobels Fredssenter i en pressemelding..

Klartale - 24 jun 22 kl. 06:00

Abiy sier han er klar for tøffe fredssamtaler

Abiy og regjeringen har vært i krig med Tigrayfolkets frigjørings-front (TPLF) i 19 måneder. Da han sendte hæren mot Tigray var det for å få kontroll på den delen av landet igjen.Men det som skulle bli en kort krig, viste seg å bli alt annet enn det.

Klartale - 21 jun 22 kl. 11:03

Verdens atommakter ruster opp

De forente nasjoner (FN) har en traktat for atomvåpen. Den er en avtale som gjør det forbudt for land å bruke atomvåpen. Landene skal heller ikke utvikle, teste eller skaffe atomvåpen.

Klartale - 21 jun 22 kl. 09:21

Fikk 1 milliard kroner for nobelmedalje

Den russiske redaktøren Dmitrij Muratovs vant Nobels fredspris i 2021. Den vant han sammen med den filippinske journalisten Marisa Ressa. De vant for sin kamp for ytringsfrihet.

E24 - 20 jun 22 kl. 21:39

Solgte fredsprismedalje for over én milliard kroner

Fjorårets Nobels fredsprisvinner Dmitrij Muratov solgte i natt medaljen for 1,02 milliarder kroner. Alle pengene går til ukrainske flyktninger..

NRK - 02 jun 22 kl. 14:12

Lech Walesa til Sørlandet

Fredsprisvinner og tidligere polsk president Lech Walesa kommer til Arendalsuka i august. Walesa fikk Nobels fredspris i 1983 for arbeidet som leder i fagforeningen Solidaritet. 78-åringen var president i Polen fra 1990 til 1995..

NRK - 18 maj 22 kl. 15:28

Stortingsrepresentanter ber britene ikke utlevere Assange

Åtte stortingsrepresentanter har skrevet brev til Storbritannias innenriksminister Priti Patel og ber henne om ikke å utlevere Julian Assange til USA. Stortingsrepresentantene fra Rødt, SV, MDG og Sp advarer mot følgene en utlevering av WikiLeaks-grunnleggeren kan få for pressefriheten i verden. – Beslutningen du nå er i ferd med å ta på vegne av den britiske regjeringen, er ytterst viktig ikke bare for ditt eget land, men også for Europa og resten av verden, heter det i brevet.

Klartale - 08 apr 22 kl. 11:55

Angrep mot fredsprisvinner på tog

En ukjent mann angrep Muratov torsdag. Det melder mediet Novaja Gazeta Europa på Twitter. Muratov er også ansvarlig redaktør for mediet.

Klartale - 30 mar 22 kl. 17:21

Zelenskyj i talen: Vi deler ikke grense, men har en felles nabo

Volodymyr Zelenskyj fikk full applaus da han ble vist på en stor skjerm i Stortinget onsdag. Den ukrainske presidenten tok seg til hjertet, og nikket kort.Han minnet om at Norge og Ukraina har noe til felles, selv om landene ikke deler grense.

Klartale - 29 mar 22 kl. 11:40

Russland har ingen planer om å bruke atomvåpen

For tre uker siden sa Russland at de hadde gjort atomvåpen klare til bruk. Det skapte frykt blant folk.Blant annet var Beatrice Fihn redd for at noen kunne bruke atomvåpen.

Klartale - 28 mar 22 kl. 15:45

Fredspris-vinner stopper publisering i Russland

Avisa Novaja Gazeta stopper all publisering til krigen i Ukraina er over. Den russiske avisa er uavhengig av myndighetene i landet. Redaktør Dmitrij Muratov fikk Nobels fredspris i 2021.

NRK - 28 mar 22 kl. 13:55

Novaja Gazeta suspenderer aktiviteten

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta suspenderer aktiviteten fram til Russland innvasjon av Ukraina er over, skriver Reuters. Avisens redaktør Dmitrij Muratov vant Nobels fredspris i 2021..

NRK - 28 mar 22 kl. 13:55

Novaja Gazeta stanser all publisering

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta suspenderer aktiviteten fram til Russland invasjon av Ukraina er over, skriver Reuters. I mars ble det innført nye lover i Russland som gjør at man kan risikere inntil femten år i fengsel for å «bevisst spre falsk informasjon» om krigen. Avisens redaktør Dmitrij Muratov vant Nobels fredspris i 2021..

NRK - 22 mar 22 kl. 16:18

Ramos Horta vant første runde på Øst-Timor

José Ramos-Horta vant første runde i presidentvalget på Øst-Timor, men må i omkamp med sittende president Francisco Guterres. Vinneren av valget blir innsatt 20. mai, som er 20-årsdagen for uavhengigheten fra Indonesia.

NRK - 22 mar 22 kl. 10:57

Russisk fredsprisvinner vil hjelpe ukrainere

Den russiske avisen Novaja Gazeta og deres redaktør, Dmitrij Muratov, vil donere bort Nobels fredspris som redaktøren vant i 2021. Det skriver avisen selv på sine nettsider. Ifølge VG ber de auksjonshus om å ta kontakt for å hjelpe til med å selge Nobelprisen.

NRK - 04 mar 22 kl. 16:49

Novaja Gazeta kjem ikkje til å skrive om krigen

Den russiske uavhengige avisa Novaja Gazeta kjem ikkje til å publisere innhald som handlar om krigen i Ukraina. Det gjer dei på grunn av sikkerheita til journalistane, melder dei på Twitter. – Militær sensur i Russland har ført til trusselen og straffeforfølging av både journalistar og borgarar som spreier informasjon om fiendtlegheiter som viker frå pressemeldingar frå Forsvarsdepartementet.

NRK - 26 feb 22 kl. 12:30

Vil nominere Zelenskyj til fredsprisen

Frps Christian Tybring-Gjedde mener at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj bør nomineres til Nobels fredspris. – Han kjemper for fred og har vært en enorm inspirasjon for det ukrainske folk, sier stortingsrepresentanten, som sitter i utenriks- og forsvarskomiteen, til Dagbladet. Fristen for å nominere kandidater til fredsprisen gikk ut 31.

Klartale - 08 okt 21 kl. 06:00

Hvem vinner fredsprisen?

Klokka 11 får vi svaret. Da blir det kjent hvem som vinner Nobels fredspris for i år.Nobels fredspris ble delt ut for første gang i 1901.

NRK - 08 okt 21 kl. 11:22

Støre nominerte Ressa

Påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) nominerte journalist Maria Ressa til Nobels fredspris 2021. 27. januar nominerte Støre Reportere uten grenser og Committee to Protect Journalists (CPJ), sammen med den filippinske journalisten Maria Ressa til Nobels fredspris for 2021.

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

Disse fikk Nobels fredspris

Maria Ressa og Dmitrij Muratov får årets Nobels fredspris. Den får de «for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland». Leder av Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen, kunngjorde prisen.

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

De vant Nobels fredspris

Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratoy får Nobels fredspris for i år. De vinner for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland.Berit Reiss-Andersen kunngjorde prisen fredag.

NRK - 09 okt 21 kl. 16:43

Håkon Bleken laga nobeldiplomet

Kunstnaren Håkon Bleken (92) står bak utforminga av diplomet som følgjer med årets Nobels fredspris. Diplomet blei avduka på Nobels Fredssenter laurdag. Når Maria Ressa og Dmitrij Muratov mottar nobelprisen i desember, får dei både ein medalje og diplomet.

Klartale - 08 okt 21 kl. 13:38

En hyllest til en livsfarlig jobb

Maria Ressa fra Filippinene fortsetter med sin undersøkende journalistikk, til tross for trusler og farlige situasjoner. Seks journalister i avisa Novaja Gazeta er drept de siste årene. Likevel slutter ikke sjefredaktør Dmitrij Muratov sitt arbeid med kritisk journalistikk mot blant annet myndighetene i Russland.

Klartale - 06 okt 21 kl. 16:30

Tror Jon Fosse får Nobels litteraturpris i år

Mellom 1903 og 1928 vant tre forfattere fra Norge Nobels litteraturpris. Ingen har gjort det siden. Men flere mener Jon Fosse kan vinne i år..

NRK - 21 okt 21 kl. 18:15

Putin gratulerer fredsprisvinner

Russland president Vladimir Putin gratulerer sjefredaktør Dmitrij Muratov i den russiske avisen Novaja Gazeta med Nobels fredspris..

Klartale - 15 okt 21 kl. 12:33

Får fortsatt for lite mat

18.600 barn under fem år ble behandlet for å ha fått for lite næring. Dette er kun mellom februar til august i år.

NRK - 13 okt 21 kl. 18:02

Putin: vil ikkje skjerme Muratov

Russlands president Vladimir Putin åtvarar om at fredsprisvinnaren Dmitrij Muratov ikkje vil bli skjerma dersom han verte stempla som utanlandsk agent. – Om han ikkje bryt russisk lov, og om han ikkje gir ein grunn til å bli erklært som utanlandsk agent, så vil han ikkje bli det heller, seier Putin. Samstundes åtvarar han journalistar som prøvar å gøyme seg bak Nobels fredspris og bruke det som eit skjold for å bryte russisk lov..

Aftenposten - 11 okt 21 kl. 23:00

Kort sagt, tirsdag 12. oktober

Dusjing og pasientrettigheter. Julian Assange og Nobels fredspris. Skatt og verdiskaping.

NRK - 11 okt 21 kl. 06:58

Duterte gratulerer fredsprisvinner

Filippinenes president Rodrigo Duterte gratulerer den filipinske journalisten Maria Ressa med Nobels fredspris. Ressa har flere ganger blitt truet av Duterte og har fått overlevert ti arrestordre på to år. Presidentens talsperson Harry Roque sier prisen er en seier for Filippinene og at den viser at pressefriheten er i live i landet.

Aftenposten - 09 okt 21 kl. 19:42

De jublet og spratt champagne. Men bak feiringen lå et ubehagelig spørsmål.

MOSKVA/OSLO (Aftenposten): I går fikk han Nobels fredspris. Vil det gjøre livet enklere eller vanskeligere?.

NRK - 09 okt 21 kl. 12:41

Muratov raser mot agent-liste

– Et skamløst forsøk på å kneble uavhengige stemmer, sier Dmitrij Muratov etter at flere russiske journalister ble stemplet som «agenter» av myndighetene. Kort etter at Muratov fredag fikk vite at han får Nobels fredspris, ble ni nye personer ført opp på russiske myndigheters liste over «utenlandske agenter». Minst seks av de nyoppførte jobber for TV- eller radiostasjoner eller andre medier, ifølge BBC.

NRK - 09 okt 21 kl. 09:19

Søreide: – Uakseptabel utvikling

Utviklinga for pressefridomen i Russland er uakseptabel. Det seier utanriksminister Ine Eriksen Søreide til NRK. I går fekk den russiske journalisten Dmitrij Muratov Nobels fredspris, saman med den filippinske journalisten Maria Ressa.

NRK - 08 okt 21 kl. 16:22

Ville gitt prisen til Navalnyj

– Hadde det vore opp til meg, ville fredsprisen gått til Aleksej Navalnyj. Det sa Dmitrij Muratov, som saman med Maria Ressa i dag vann Nobels fredspris. Han avkrefta samtidig at han vil gi frå seg prisen.

VG - 08 okt 21 kl. 14:13

Nobelprisvinner Muratov: – En pris til mine drepte venner

Sammen med den filippinske journalisten Maria Ressa, vant han Nobels fredspris for deres undersøkende journalistikk under stadig verre forhold. Prisen viser at menneskerettigheter verdsettes over alt annet, sier nobelprisvinneren til VG..

Aftenposten - 08 okt 21 kl. 13:24

De angrep Putin og Duterte. Nå hedres journalistene med Nobels fredspris.

Som journalist har Maria Ressa fått Filippinenes president til å innrømme drap. Nå risikerer hun fengselsstraff..

NRK - 08 okt 21 kl. 12:52

Ressa til NRK: – Berg-og-dal-bane

– Det har vore ei berg-og-dal-bane, seier journalist Maria Ressa til NRK. Ho vann fredag Nobels fredspris saman med redaktør Dmitirij Muratov. – Det er gigantisk at nobelkomiteen gav prisen til meg og min kollega Muratov.

NRK - 08 okt 21 kl. 11:53

Kreml gratulerer Muratov

Kreml gratulerer redaktør Dmitrij Muratov med Nobels fredspris, skriv AFP. – Vi gratulerer han. Han er talentfull.

VG - 08 okt 21 kl. 11:40

Reaksjoner på fredsprisvinnerne: – En viktig og riktig pris

Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov ble tildelt Nobels fredspris fredag. Det rette tidspunktet å belønne den frie og uavhengige pressen, ifølge eksperter..

VG - 08 okt 21 kl. 11:40

Støre om fredsprisen: – Gledelig og rørende

Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov ble tildelt Nobels fredspris fredag. Det rette tidspunktet å belønne den frie og uavhengige pressen, ifølge eksperter..

VG - 08 okt 21 kl. 11:40

Støre om fredsprisen: – Ble veldig rørt

HURDAL (VG) Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov ble tildelt Nobels fredspris fredag. Det rette tidspunktet å belønne den frie og uavhengige pressen, ifølge eksperter..

VG - 08 okt 21 kl. 11:40

Solberg om fredsprisen: – Stadig dårligere forhold

HURDAL (VG) Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov ble tildelt Nobels fredspris fredag. Det rette tidspunktet å belønne den frie og uavhengige pressen, ifølge eksperter..

VG - 08 okt 21 kl. 11:03

Nobels fredspris til Maria Ressa og Dmitrij Muratov

Årets fredspris går til Maria Ressa og Dmitrij Muratov for deres undersøkende journalistikk..

NRK - 08 okt 21 kl. 11:13

Ressa til TV 2: – Eg er i sjokk

– Eg er i sjokk, seier Maria Ressa, ein av fredsprisvinnarane, til TV 2. – Det er emosjonelt, men eg er glad på vegner av temaet mitt og takk til komiteen for å anerkjenne kva dei jobbar med, seier ho vidare. Journalistane Maria Ressa og Dmitririj Muratov blei tildelt Nobels fredspris for 2021..

NRK - 08 okt 21 kl. 11:01

Journalistar vinn fredsprisen

Journalistane Maria Ressa og Dmitirij Muratov vinn Nobels fredspris for 2021. Det kunnfjorde leiaren av Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen..

Aftenposten - 08 okt 21 kl. 10:36

Hvem får Nobels fredspris? Snart får vi svaret.

Hvem vinner årets fredspris? Snart får vi svaret. Se sendingen her..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com