FNs

Søndag, 16 Mai, 08:09

Nyheter om FNs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 mai 21 kl. 17:54

FN fordømmer voldsbruk

FNs menneskerettskontor (OHCHR) er dypt bekymret for den eskalerende voldsbruken i den israelsk-palestinske konflikten. – Vi fordømmer ALL vold og ALLE oppfordringer til vold. Ingen makt skal brukes mot de som utøver sine rettigheter fredelig, skriver FNs menneskerettskontor i en pressemelding..

Aftenposten - 27 april 21 kl. 11:20

Voldtekt som våpen. Målrettet sulting. Først nå er FNs sikkerhetsråd bekymret.

Et halvt år etter at krigen i Etiopia startet stakk FNs sikkerhetsråd hodet ut fra bakrommet..

NRK - 7 timer siden

Guterres opprørt over hendelsene

FNs generalsekretær António Guterres sier at han forferdet over alle sivile som har mistet livet etter angrepene mellom Israel og Hamas. Han er også svært opprørt etter angrepet mot mediebygningen i Gaza, som rammet flere internasjonale medieselskap, forteller talspersonen for Guterres, Stephane Dujarric. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 15 timer siden

Presseledere fordømmer angrep

Ledere for norske presseorganisasjoner reagerer sterkt på lørdagens israelske angrep mot et bygg som huset flere medier på Gazastripen. – Dette er krigføring. Når en bygning som huser medier blir pekt ut spesifikt, blir dette også et prinsipielt angrep på pressen, sier styreleder Kjersti Løken Stavrum i Norsk PEN til Medier24.

Aftenposten - Igår: 07:28

Guterres ber om umiddelbar våpenhvile mellom Israel og palestinerne. Samtidig fortsetter angrepene.

FNs generalsekretær António Guterres ber om umiddelbar våpenhvile mellom Israel og palestinerne..

NRK - Igår: 01:58

FN ber om umiddelbar våpenhvile

FNs generalsekretær António Guterres ber om umiddelbar våpenhvile mellom Israel og palestinerne og sier han frykter konsekvensene av fortsatte kamper. – Kampene kan potensielt føre til en ukontrollerbar sikkerhets- og humanitær krise og føre til ytterligere ekstremisme, ikke bare på det okkuperte palestinske området og i Israel, men i regionen som helhet, sier Guterres videre. Guterres sier også at FN aktivt forsøker å mekle fram en våpenhvile.

NRK - I førrgår: 02:16

FN ber om våpenhvile

FNs generalsekretær Antonio Guterres ber om en umiddelbar våpenhvile i Gaza og Palestina. – Ut av respekt for Id, ber jeg om en umiddelbar nedeskalering og at fiendtlighetene opphører i Gaza og Israel. For mange uskyldige sivile har allerede dødd, skriver Guterres på Twitter.

NRK - I førrgår: 00:10

Sikkerhetsrådet kaller inn til møte

FNs sikkerhetsråd skal ha et nytt møte om den eskalerte konflikten mellom Israel og Palestina søndag, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - I førrgår: 23:12

Hamas-leder i samtale med FN

Hamas-leder Ismail Haniyeh skal ha snakket med FNs spesialkoordinator for Midtøsten, Tor Wennesland torsdag, skriver The Times of Israel. De forente nasjoner, Egypt, Qatar og andre land skal ha presset på for å få i stand en våpenhvile i den pågående konflikten mellom Israel og Hamas skriver nettavisen..

NRK - I førrgår: 20:25

Krekar-saken på vent i Italia

Den italienske rettsprosessen mot Najumuddin Faraj Ahmad står helt stille, ifølge Brynjar Meling. En konto med 50.000 kroner er fryst av banken i Norge fordi Ahmad står på FNs terrorliste.

NRK - 13 mai 21 kl. 02:36

Nye møter i sikkerhetsrådet fredag

Det vil bli nytt møte i FNs sikkerhetsråd førstkommende fredag om situasjonen i Midtøsten, melder nyhetsbyrået AFP. Sikkerhetsrådet ble ikke enige om en felles uttalelse om Israel og Palestina onsdag og kaller inn til et nytt møte..

NRK - 12 mai 21 kl. 20:02

Ingen enighet  i Sikkerhetsrådet

Heller ikke onsdag ble FNs sikkerhetsråd enige om en uttalelse om Israel og Palestina, melder NTB. Norge og europeiske land uttrykker stor bekymring for situasjonen. Ifølge diplomater var det USA som blokkerte en enighet i onsdagens krisemøte i Sikkerhetsrådet.

NRK - 11 mai 21 kl. 23:09

FN-koordinator advarer

FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, den norske diplomaten Tor Wennesland, frykter at det bryter ut full krig mellom Israel og Hamas. – Vi beveger oss i retning av full krig. Ledere på alle sider har nå et ansvar for å trappe ned, sier Wennesland.

NRK - 11 mai 21 kl. 22:59

Nytt møte i sikkerhetsrådet

FNs sikkerhetsråd vil ha et møte om den eskalerte konflikten i Midtøsten onsdag, melder nyhetsbyrået AFP. Norge har sammen med Tunisia og Kina etterspurt et nytt hastemøte etter at møte som fant sted mandag endte uten noen felles uttalelse..

NRK - 11 mai 21 kl. 21:49

Gueterres: Voldsspiralen må brytes

FNs generalsekretær António Guterres krever at Israel og Hamas legger ned våpnene. – Han er dypt lei seg etter å ha hørt om det store antallet ofre, blant dem barn, etter de israelske flyangrepene på Gazastripen, og om israelerne som er drept i rakettangrep fra Gaza, sier en talsmann, ifølge NTB. Guterres ber israelske sikkerhetsstyrker «vise maksimal tilbakeholdenhet» i sin maktbruk, og kaller Hamas-angrepene mot israelske befolkningssentre for «uakseptable».

NRK - 10 mai 21 kl. 19:19

Jerusalem: Jobbes med FN-uttalelse

Det jobbes fortsatt på spreng for å få til en uttalelse fra FNs sikkerhetsråd om Jerusalem. Det sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide til NRK. Det er Norge, Kina og Tunisia som fremmet forslag til uttalelse i et lukket møte i dag.

NRK - 10 mai 21 kl. 19:25

Søreide: Ber partene roe ned

Utenriksminister Ine Erksen Søreide (H) ser med stor bekymring på den eskalerende voldsbruken i den israelsk-palestinske konflikten. – Vi har reagert veldig sterkt og bedt begge parter gjøre det de kan for å roe ned situasjonen, sier Søreide i Dagsnytt 18. FNs sikkerhetsråd holdt mandag et hastig sammenkalt møte for å diskutere uroen i Jerusalem.

NRK - 10 mai 21 kl. 17:49

USA stanset norsk forslag

FNs sikkerhetsråd holdt mandag et hastig sammenkalt møte for å diskutere uroen i Jerusalem, men kom ikke med noen uttalelse etter møtet, melder NTB. Møtet ble holdt bak lukkede dører, og ifølge diplomatiske kilder satte USA foten ned for en felles uttalelse. Et forslag til uttalelse fra Norge ble diskutert, men avvist av amerikanerne.

NRK - 08 mai 21 kl. 14:16

Frp programfester klimaskepsis

Fremskrittspartiets landsmøte vil kreve mer forskning på om naturlige prosesser kan være årsak til klimaendringer. Partiet ser dermed ut til å tvile på FNs klimapanel, melder NTB. I sin tale sa Siv Jensen at klimatiltak handler om å kontrollere folk..

NRK - 08 mai 21 kl. 01:54

FN vil granske politidrap i Brasil

Politiaksjonen der 25 mennesker ble drept i en fattig bydel i Rio de Janeiro må granskes, krever FN. Rupert Colville som er FNs talsperson for menneskerettigheter, sier at brasiliansk politi har en lang historie med overdreven og unødvendig bruk av vold..

NRK - 06 mai 21 kl. 13:44

Vil ha våpenboikott mot Myanmar

Over 200 internasjonale organisasjoner, deriblant Amnesty International og Human Rights Watch, oppfordrer verden til å innføre en våpenboikott mot Myanmar. Det vil ha en felles erklæring om dette i FNs sikkerhetsråd, melder Reuters..

NRK - 04 mai 21 kl. 13:24

Fordømmer maktbruk i Colombia

FNs høykommissær for menneskerettigheter er sjokkert over politiets maktbruk mot demonstranter i Colombia. Ifølge Colombias ombudsmann for menneskerettigheter har 18 sivile og en politimann mistet livet under demonstrasjoner mot et forslag til skattereform, mens minst 846 personer, blant dem 306 sivile, er skadet..

NRK - 04 mai 21 kl. 06:44

Blinken møter Sikkerhetsrådet

USAs utenriksminister Antony Blinken vil delta i et toppmøte i FNs sikkerhetsråd fredag, som blir ledet av Kinas utenriksminister. Kina tar denne uka over presidentskapet i Sikkerhetsrådet, der Norge sitter som medlem. Fredag vil Kina gi en orientering om opprettholdelse av internasjonal fred og sikkerhet, i et møte ledet av utenriksminister Wang Yi..

NRK - 04 mai 21 kl. 06:44

Blinken kritiserer Kina

USAs utenriksminister Anthony Blinken anklager Kina for å ha begått folkemord mot den muslimske minoriteten i landet. - Vi har de siste årene vært vitne til at Kina opptrer stadig mer undertrykkende hjemme og mer aggressivt i utlandet, sier Anthony Blinken. Blinken vil delta i et toppmøte i FNs sikkerhetsråd fredag, som blir ledet av Kinas utenriksminister..

NRK - 02 mai 21 kl. 01:43

FN fordømmer i Afghanistan

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer bombeangrepet i Logar-provinsen i Afghanistan fredag. Han ber om nye forsøk på å skape fred. Minst 24 sivile ble drept og 110 ble såret i angrepet, som var rettet mot et gjestehus..

NRK - 06 april 21 kl. 19:15

27 millioner på randen av sult

En tredel av innbyggerne i Kongo er truet av akutt sult, advarer to FN-organisasjoner. Ikke i noe annet land i verden har så mange mennesker akutt behov for mathjelp, ifølge FNs matvareprogram WFP og FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO)..

NRK - 01 mai 21 kl. 00:41

Ingen enighet om Myanmar-uttalelse

FNs sikkerhetsråd, der blant annet Norge sitter, klarte ikke å bli enige om en uttalelse om krisen i Myanmar fredag. Diplomater skylder på Kina og Russland. Sikkerhetsrådet var fredag samlet og hørte en uttalelse fra Vietnam om hva nabolandene gjør for å løse krisen..

NRK - 30 april 21 kl. 19:13

Halve Myanmar risikerer fattigdom

Politisk uro og bråk etter kuppet i Myanmar kan reversere flere år med fremgang i landet og doble antall mennesker som lever i fattigdom. Det viser en ny rapport fra FNs-utviklingsprogram (UNDP). Rapporten anslår at 25 millioner mennesker i Myanmar vil leve i fattigdom i 2022..

NRK - 29 april 21 kl. 21:26

FN-sjefen besøker Moskva i mai

FNs generalsekretær António Guterres besøker Moskva i mai, blant annet for samtaler om Ukraina, Syria, Afghanistan og Myanmar. Det er ikke kjent om et møte mellom FN-sjefen og Russlands president Vladimir Putin også skal finne sted. FN-sjefen besøker den russiske hovedstaden 12.

NRK - 29 april 21 kl. 15:01

Beklager britiske kutt

FNs befolkningsfond sier at 250.000 flere mennesker vil dø i verden som følge av at Storbritannia kutter i støtten til organisasjonen. Fondet jobber for at alle svangerskap skal være ønsket og alle barnefødsler trygge.

NRK - 03 april 21 kl. 03:36

FN-soldater drept i Mali

Fire soldater fra FNs fredsbevarende styrke ble drept og 19 såret i et angrep mot en FN-leir i Mali langfredag. FNs generalsekretær António Guterres fordømmer angrepet på det sterkeste. Angrepet var rettet mot en leir i Aguelhok i Kidal-regionen..

NRK - 25 april 21 kl. 21:38

FN-soldater såret i angrep i Mali

Tre soldater i FNs fredsbevarende styrker i Mali er alvorlig såret i et rakettangrep mot en militærbase i krigsherjede Sahel. Mali er herjet av et jihadistopprør som har spredt seg til flere andre land i Sahel-regionen.

NRK - 21 april 21 kl. 11:47

250.000 på flukt i Myanmar

Sidan millitæret tok makta i Myanmar har kring 250.000 personar blitt drivne frå heimane sine. Det opplyser FNs spesialutsending til landet.

NRK - 20 april 21 kl. 05:15

FNs matvareprogram i Venezuela

Verdens matvareprogram (WFP) starter operasjoner i Venezuela etter å ha kommet til enighet med venezuelanske myndigheter. WFP skal fokusere på å bidra med mat til barn i områder der matsikkerheten er dårligst, melder AP..

NRK - 24 mars 21 kl. 18:29

Nordmann skal lede FN på Kypros

Den norske generalen Ingrid Gjerde skal lede FNs fredsbevarende styrke på Kypros. FNs generalsekretær António Guterres kom med kunngjøringen onsdag, skriver NTB. Gjerde etterfølger Cheryl Pearce fra Australia, som har hatt vervet i to år..

NRK - 17 april 21 kl. 11:40

Nei til atomvåpen-forbud

Det ble ikke flertall for å signere FNs atomvåpenforbud under Arbeiderpartiets landsmøte. AUF foreslo at Ap skulle signere traktaten. I vedtaket står det at det ikke er mulig for NATO-land som Norge å undertegne i dagens sikkerhetspolitiske situasjon..

NRK - 17 april 21 kl. 09:05

Får ikke bestemme over egen kropp

Flere millioner kvinner får ikke ta avgjørelser om sin egen kropp, ifølge en rapport fra FNs befolkningsfond. Tall fra 57 land, de fleste av dem land sør for Sahara, viser at kun rundt halvparten fra tenårene og opp får bestemme over egen kropp..

NRK - 16 april 21 kl. 13:20

Telenor og Yara i Myanmar

Telenor og Yara får kritikk, fordi de leier lokaler i Myanmar som står på militær-eid tomt, ifølge en rapport til FN. Dette er i strid med FNs veiledende prinsipper, skriver Bistandsaktuelt. Yara varsler ny gjennomgang, og kan komme til å si opp avtalen..

NRK - 16 april 21 kl. 13:20

Kritikk mot selskaper i Myanmar

Telenor og Yara får kritikk for å leie lokaler i Myanmar som står på militær-eid tomt, ifølge en rapport til FN. Dette er i strid med FNs veiledende prinsipper, skriver Bistandsaktuelt. Yara varsler ny gjennomgang, og kan komme til å si opp avtalen..

NRK - 14 april 21 kl. 09:40

– Myanmar minner om Syria

FNs høykommisær for menneskerettigheter advarer mot at situasjonen i Myanmar kan minne om utbruddet av borgerkrig i Syria for 10 år siden. Michelle Bachelet ber verdenssamfunnet gripe inn mot militærregimet som tok makten 1. februar, melder CNN..

E24 - 13 april 21 kl. 06:12

Guterres mener verdens rikeste må beskattes hardere

FNs generalsekretær António Guterres mener verdens rikeste, som har tjent godt under koronapandemien, bør beskattes hardere..

NRK - 13 april 21 kl. 02:00

Guterres vil skattelegge rike mer

FNs generalsekretær António Guterres mener verdens rikeste, som har tjent godt under koronapandemien, bør beskattes hardere. Verdens rikeste har økt sine formuer med over 40.000 milliarder kroner det siste året..

NRK - 10 april 21 kl. 02:26

Norge ber om at sanksjoner vurderes

Norge ber FNs sikkerhetsråd vurdere sanksjoner og våpenembargo mot de militære kuppmakerne i Myanmar. Sikkerhetsrådet har behandlet Myanmar-krisen flere ganger, men ikke innført sanksjoner..

NRK - 16 mars 21 kl. 02:02

Kina gir vaksiner til FN-styrker

Kina gir FNs fredsbevarende styrker 300.000 doser koronavaksine, opplyste landets FN-utsendelse mandag. India har allerede lovet 200.

NRK - 08 april 21 kl. 18:06

FN ber stater slutte seg til forbud

FNs generalsekretær António Guterres ber alle land som ennå ikke har undertegnet avtalen om forbud mot landminer om å gjøre det. Avtalen forbyr anskaffelse, produksjon, lagring og bruk. Blant landene som ikke har undertegnet er USA, Kina og Russland..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt