FNs

Wednesday, 20 October, 19:09

Nyheter om FNs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 okt 21 kl. 18:41

USA og Eritrea til FN-råd

USA og Eritrea er valgt inn i FNs menneskerettsråd torsdag. De tiltrer i rådet 1. januar neste år.

NRK - 15 sep 21 kl. 21:21

Vaksinekrav til FNs hovudforsamling

Styresmaktene i New York krev at alle delegatane til FNs hovudforsamling må vise at dei har minst ein dose med koronavaksine. Det blir krav om vaksinepass for å kunne kome inn i salen der hovudforsamlinga går føre seg, og for å kunne bruke restaurantane, treningsromma og andre tilbod i FN-bygninga og elles i byen. FNs 76.

NRK - 15 sep 21 kl. 21:21

Vaksinekrav for FNs hovudforsamling

Styresmaktene i New York krev at alle delegatane til FNs hovudforsamling må vise at dei har minst ein dose med koronavaksine, melder AFP. Det blir krav om vaksinepass for å kunne kome inn i salen der hovudforsamlinga går føre seg, og for å kunne bruke restaurantane, treningsromma og andre tilbod i FN-bygninga og elles i byen. FNs 76.

NRK - 08 okt 21 kl. 20:13

FN: Menneske har rett på sunt miljø

FNs menneskerettighetsråd har anerkjent retten til et rent, sunt og bærekraftig miljø, skriver FNs miljøprogram på Twitter. Norge har ikke støttet dette forslaget tidligere..

NRK - 01 okt 21 kl. 21:10

Søreide hardt ut mot Etiopia

Fredsprisvinner Abiy Ahmeds regjering ga torsdag flere FN-topper en frist på 72 timer til å forlate landet. Det skjer mens nødhjelpsbehovene er enorme og FN kjemper for å avverge en sultkatastrofe i Tigray. Blant dem som utvises, er sjefene for Unicef og FNs nødhjelpskontor OCHA i Etiopia, samt OCHAs norske nestleder.

NRK - 27 sep 21 kl. 18:07

EU og USA med fordring til Iran

EU og USA meiner FNs atombyrå må få tilgang til ein iransk fabrikk som lager sentrifugekomponentar, men Iran meiner fabrikken er unnateke frå ein innsynsavtale. Iran har eigentleg gått med på at FNs atombyrå skal få tilgang til fabrikken, men inspektørar frå byrået vart nekta tilgang dit sist sundag. I ei fråsegn frå EU, skriv det er svært urovekkjande..

NRK - 27 sep 21 kl. 15:56

Trekker seg frå FNs hovudforsamling

Afghanistans ambassadør til FN har trekt seg frå den planlagde talen i hovudforsamlinga måndag. Ghulam Isaczai, som representerte den avsette presidenten Ashraf Ghanis regjering, skulle ha halde ein tale i hovudforsamlinga, der det var venta at han skulle trasse Taliban-regimet. Men no er namnet til ambassadøren blitt fjerna frå talarlista.

NRK - 12 timer siden

Produserer for mykje fossilt drivstoff

Verdas planlagde produksjon av fossilt brennstoff er meir enn dobbelt så stort som nivået som er kravet for å nå 1,5-gradarsmålet, ifølge FN. Målet er ikkje mogeleg å nå med dagens produksjon, åtvarar FNs miljøprogram. Også samanlikna med det opphavelege togradersmålet er produksjonsplanane 45 prosent for høge, seier dei..

VG - 12 timer siden

Onsdag 20. oktober: Dette skjedde i natt

FNs sikkerhetsråd varsler krisemøte etter Nord-Koreas siste oppskyting..

NRK - 17 timer siden

Nord-Korea bekrefter ny missiltest

Nord-Korea bekrefter at landet gjennomførte en prøveskyting av det som omtales som en ny type ballistisk missil fra en ubåt tirsdag. Nyheten gjør at det blir avholdt et krisemøte i FNs sikkerhetsråd onsdag, ifølge AFP. Ifølge diplomatiske kilder var det USA og Storbritannia som kalte inn til møtet.

NRK - 17 timer siden

Krisemøte i FN etter ny missiltest

Nord-Korea stadfestar at landet gjennomførte ei prøveskyting av det som vart kalla ein ny type ballistisk missil frå ein ubåt tysdag. Nyheita gjer at det blir halde krisemøte i FNs tryggingsråd onsdag, ifølgje AFP. Ifølgje diplomatiske kjelder var det USA og Storbritannia som kalla inn til møtet.

NRK - 25 sep 21 kl. 04:29

Taliban får trolig ikke taletid

Taliban ba om å få tale til verdenslederne i FNs hovedforsamling, men det er det ganske sikkert at islamistgruppen ikke får, ifølge FN. Gruppen, som tok over makten i Afghanistan i midten av august, har utfordret akkrediteringen til landets sittende FN-ambassadør Ghulam Isaczai. Taliban har bedt om å få representere landet på FNs høynivåuke, som begynte tirsdag og avsluttes mandag.

NRK - Igår: 01:42

FN uroa over luftangrep i Tigray

FNs generalsekretær er dypt bekymret for situasjonen i Etiopia etter meldinger om luftangrep mot regionhovedstaden i Tigray. Angrepene kan tyde på at krigen mellom Etiopia og Tigray-regionen er i ferd med å blusse opp igjen..

NRK - 31 aug 21 kl. 10:49

SV krever svar om FN-oppførsel 

SV anklager norske myndigheter for å trenere arbeidet for at FNs menneskerettighetsråd skal anerkjenne retten til et sunt miljø. Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) ber utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) svare på hvilke juridiske vurderinger Norge mener det er nødvendig å utrede før man stiller seg bak et slikt initiativ. Spørsmålet kommer etter at NRK i går fortalte at FNs øverste organ for menneskerettigheter trolig er nær ved å behandle et stort spørsmål: skal en anerkjenne retten til et trygt, rent, sunt og bærekraftig miljø?

NRK - 30 aug 21 kl. 16:53

FN: Skal stemme over resolusjon

FNs sikkerhetsråd samles mandag kveld for å diskutere Afghanistan og stemme over et nytt resolusjonsforslag. Det bekrefter den norske FN-delegasjonen. I utkastet understrekes behovet for at FN får uhindret tilgang til å gi humanitær hjelp.

NRK - I førrgår: 20:31

Forhandler grunnlov i Syria

Representanter fra den syriske regjeringen og opposisjonen i landet skal de neste dagene samarbeide om et utkast til en ny grunnlov, ifølge FNs Syria-utsending, Geir O. Pedersen. Forsøkene på å lage en ny grunnlov for det krigsherjede landet har pågått i to år, men de tidligere samtalene som overvåkes av FN, har ikke lyktes På en pressekonferanse søndag, sa Pedersen at hans samtaler med representanter for både regjeringen og opposisjonen søndag, var «seriøse og ærlige».

E24 - 17 okt 21 kl. 18:57

Mer fornybar, ikke mindre

Det er bare uker til tusenvis av verdens ledere og forhandlere samles i Glasgow til FNs klimakonferanse COP26. Da vil det bli klarere om håpet om å begrense global oppvarming til 1,5 grader kan overleve..

NRK - 23 sep 21 kl. 08:42

Boris Johnson om klima

Storbritannias statsminister Boris Johnson tok et kraftfullt oppgjør med verdens ledere fra FNs talerstol i natt. Johnson brukte hele sin tale til FNs generalforsamling til å be om radikal handling for å begrense oppvarmingen av kloden til 1,5 grader..

NRK - 21 sep 21 kl. 16:38

– Vi søker ikke en ny kald krig

USA er tilbake i internasjonale fora, slo president Joe Biden fast i sin første tale til FNs hovedforsamling. Like før hadde FNs generalsekretær bedt USA og Kina sette seg ned og sørge for at verden ikke går inn i en ny kald krig. – Vi søker ikke en ny kald krig, eller en verden delt opp i blokker.

NRK - 21 sep 21 kl. 15:25

Advarer om strid mellom USA og Kina

FNs generalsekretær António Guterres kom med en oppfordring til dialog mellom USA og Kina da han tirsdag åpnet FNs hovedforsamling. – Det vil være umulig å oppnå global utvikling hvis de to største økonomiene i verden er i konflikt med hverandre, sa Guterres og la til at et militært kappløp mellom USA og Kina vil være mer farlig enn den kalde krigen. Guterres la også vekt på behovet for sterkere innsats mot klimaendringene, og advarte mot koronakrisen som fortsatt preger verden..

NRK - 15 okt 21 kl. 16:03

FN med hjelp til Afghanistan

Den første av tre hjelpesendingar frå FNs høgkommisær for flyktningar til Afghanistan landa i Usbekistan fredag. I hjelpesendinga er det hushaldningsartiklar, kjøkkenutstyr og presenningar. Hjelpa skal fordelast på 18.

NRK - 15 okt 21 kl. 04:17

FN advarer om vold i Colombia

FNs sikkerhetsråd sier at sikkerhetssituasjonen i Colombia er en klar trussel mot fredsavtalen fra 2016. FN-utsendingen til Colombia, Carlos Ruiz Massieu, ber regjeringen gi beskyttelse til geriljasoldater som overgir seg, slik avtalen sier. Han viser til at 296 av dem er drept av gjenger og kriminelle organisasjoner.

VG - 14 okt 21 kl. 21:47

Støre-regjeringen reiser til atomforbud-konferanse: USA stiller spørsmål

Jonas Gahr Støres nye regjering vil sende observatører til FNs konferanse om atomvåpen-forbudet, som eneste NATO-land. Men den ferske statsministeren avviser at dette er første steg mot å slutte seg til forbudet..

NRK - 20 sep 21 kl. 08:06

Åtvarar mot ny kald krig

FNs generalsekretær Antonio Guterres åtvarar mot ein ny kald krig om ikkje USA og Kina klarer å betre forholdet sitt. I eit intervju med nyheitsbyrået AP før FNs hovudforsamling ber Guterres USA og Kina om å bli einige før problema fløymer over og rammar planeten. – Vi må unngå ein ny kald krig, som vil vere forskjellig frå den førre, og truleg farlegare og vanskelegare å få kontroll på, seier han..

Dagbladet - 14 okt 21 kl. 09:01

Sjokkert over Kongsberg-drapene

FNs generalsekretær António Guterres sier han er sjokkert og trist over nyheten om drapene på Kongsberg..

NRK - 14 okt 21 kl. 08:32

FN-sjefen sjokkert over drapene

FNs generalsekretær António Guterres sier han er sjokkert og trist over nyheten om drapene på Kongsberg. Nyheten om angrepet som tok livet av fem mennesker og skadet to andre, blir slått stort opp i internasjonale medier. – Jeg er sjokkert og trist over de tragiske nyhetene som kommer fra Norge.

NRK - 13 okt 21 kl. 23:54

Skal etterforske koronaens opphav

Verdens helseorganisasjon presenterte onsdag et team av forskere som skal undersøke koronapandemiens opprinnelse og forhindre nye pandemier fra å blusse opp. Listen ble publisert på organisasjonens nettsider onsdag. Gruppen som består av 26 eksperter, skal også gi FNs helsebyrå råd om å utvikle, overvåke og støtte flere studier om virusets opprinnelse..

NRK - 13 okt 21 kl. 15:06

Tallfester ikke kvoteflyktninger

Den nye regjeringen beskriver ikke nøyaktig hvor mange kvoteflyktninger den ser for seg å ta imot de nærmeste årene. «Vi vil prioritere å ta imot kvoteflyktninger gjennom FNs høykommissær for flyktninger. Nivået på kvoteflyktninger sees i sammenheng med nivået på asylankomster,» heter det.

NRK - 17 sep 21 kl. 16:46

Verden på vei mot 2,7 grader

– Går ikke klimautslippene ned, er verden på vei mot 2,7 graders oppvarming. Det vil i så fall være katastrofalt, advarte FNs generalsekretær António Guterres i en uttalelse fredag. En FN-rapport om 191 lands utslipp viser at målene som er nedfelt i Parisavtalen, ikke vil nås.

VG - 17 sep 21 kl. 16:51

FNs generalsekretær: Verden er på vei mot 2,7 graders oppvarming

Går ikke klimautslippene ned, er verden på vei mot 2,7 graders oppvarming, advarer FNs generalsekretær António Guterres..

NRK - 17 sep 21 kl. 16:46

FN: Verden på vei mot 2,7 grader

– Går ikke klimautslippene ned, er verden på vei mot 2,7 graders oppvarming. Det vil i så fall være katastrofalt, advarte FNs generalsekretær António Guterres i en uttalelse fredag. En FN-rapport om 191 lands utslipp viser at målene som er nedfelt i Parisavtalen, ikke vil nås.

E24 - 17 sep 21 kl. 16:36

FNs generalsekretær: Verden er på vei mot 2,7 graders oppvarming

Går ikke klimautslippene ned, er verden på vei mot 2,7 graders oppvarming, advarer FNs generalsekretær António Guterres..

NRK - 11 okt 21 kl. 19:36

Jenteprisen 2021 til Moving Mamas

Initiativet Moving Mamas er tildelt Jenteprisen for 2021 for sitt prosjekt med å få innvandrerkvinner ut i lønnet arbeid. Selskapet som siden 2015 jobbet for å få flere innvandrerkvinner i lønnet arbeid, har hittil hatt om lag 100 førstegenerasjons innvandrerkvinner gjennom utdanningsprogrammet sitt. Det er Plan International Norge og Costume som årlig deler ut Jenteprisen i forbindelse med FNs jentedag 11.

NRK - 11 okt 21 kl. 19:25

– Taliban bryter løftene til kvinner

Taliban bryter løftene de har gitt afghanske kvinner og jenter, som får sine drømmer knust, sier FNs generalsekretær António Guterres i en uttalelse mandag. Han ber Taliban innstendig om å holde sine løfter om beskytte deres rettigheter kvinners rettigheter og innfri sine forpliktelser i tråd med menneskerettighetene og folkeretten..

Klartale - 11 okt 21 kl. 13:31

Vant i retten til slutt

KJEMPER: Maja Kristine Jåma har lenge kjempet for samiske rettigheter.Storheia vindkraftverk har bygget over 80 store vindmøller på Fosen i Trøndelag. Dette er områder der reineiere har dyrene sine. Samer her har lange tradisjoner med reindrift.

Dagbladet - 10 okt 21 kl. 16:31

- Simpelthen ikke godt nok

Norge kom dårlig ut på en kåring av lands innflytelse på andre lands mulighet til å nå FNs bærekraftsmål før sommeren. Eksperter mener at Norges internasjonale klimaomdømme er todelt..

NRK - 08 okt 21 kl. 07:42

FN avvikler Jemen-gruppe

FNs menneskerettsråd avvikler en ekspertgruppe som observerer og etterforsker krigsforbrytelser i Jemen, skriver NTB. Det skjer etter at et forslag om å fornye gruppas mandat med to år ble stemt ned. Det er første gang UNHRC har avvist et utkast til uttalelse siden dannelsen i 2006, sier en talsmann til AFP.

NRK - 13 sep 21 kl. 19:54

Ein milliard dollar til Afghanistan

FNs generalsekretær Antonio Guterres seier det har kome inn over ein milliard dollar under den internasjonale givarkonferansen for Afghanistan, melder AFO. FN reknar med at Afghanistan vil trenge opp mot 600 millionar dollar i år for å hindre underernæring og ein kollaps i dei offentlege tenestene. Guterres kunne ikkje seie noko no om kor mykje av pengane som går rett til FNs naudhjelpsbudsjett i månadane som kjem, og kor mykje som skal kome seinare..

NRK - 13 sep 21 kl. 14:45

FN: Truer menneskerettighetene

Miljøproblemer er med på å forverre konflikter rundt om i verden, og kommer til å utgjøre den største trusselen mot menneskerettighetene, sa FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet under åpningen av en sesjon i FNs menneskerettsråd mandag. Forurensing, klimaendringene og tap av biologisk mangfold forsterker konflikter, spenninger og strukturelle ulikheter og tvinger folk inn i stadig mer sårbare situasjonen, ifølge menneskerettssjefen. – Etter hvert som disse miljøtruslene blir mer intense, vil de utgjøre den største utfordringene for menneskerettighetene i vår tid, sa Bachelet..

NRK - 07 okt 21 kl. 12:02

Desmond Tutu fyller 90 år

Anti-apartheid-aktivist i Sør-Afrika og Nobels fredsprisvinnar Desmond Tutu fyller 90 år torsdag 7. oktober. Han markerer bursdagen sin ved å blant anna delta på ein hausttakkefest på St George's katedralen i Cape Town.

NRK - 07 okt 21 kl. 04:27

Enorm krise i Etiopia

FNs generalsekretær António Guterres advarer om en enorm krise i Etiopia. Han ber landets myndigheter om å sørge for uhindret tilgang for hjelpearbeiderne. I forrige uke ble sju FN-ansatte utvist fra landet.

NRK - 06 okt 21 kl. 21:51

Tyrkia godkjenner Parisavtalen

Den tyrkiske nasjonalforsamlingen ratifiserte onsdag Parisavtalen, over fem år etter at Tyrkia undertegnet den globale klimaavtalen. Ratifiseringen kommer i kjølvannet av president Recep Tayyip Erdogans kunngjøring på FNs hovedforsamling. Der sa han at Tyrkia ville implementere avtalen i god tid før klimatoppmøtet COP26, som starter i Glasgow 31.

NRK - 05 okt 21 kl. 22:53

Vil ha rent miljø som menneskerett

Adgang til et rent og sunt miljø bør være en menneskerettighet, mener et flertall av landene i FNs menneskerettighetsråd. Det er imidlertid en håndfull land som nøler med å tilslutte seg initiativet. USA og Storbritannia er lunkne, mens Brasil og Russland er mot forslaget..

NRK - 11 sep 21 kl. 15:48

FNs atomsjef til Iran

Søndag skal FNs atomsjef dra til Teheran i Iran for å dempe den anspente stemningen, skriver AFP. Denne uken har FN beskyldt Iran for å være lite samarbeidsvillige. Derfor skal Rafael Grossi i Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) møte visepresidenten i Iran, i tillegg til Mohammad Eslami, som er lederen for atomenergi-organisasjonen i Iran (AEOI)..

NRK - 05 okt 21 kl. 09:07

Prishopp på mat

Det siste året har matprisene økt med over 30 prosent globalt, ifølge prisindeksen til FNs organisasjon for ernæring og landbruk..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt