FNs

Tuesday, 21 September, 10:27

Nyheter om FNs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 sep 21 kl. 21:21

Vaksinekrav til FNs hovudforsamling

Styresmaktene i New York krev at alle delegatane til FNs hovudforsamling må vise at dei har minst ein dose med koronavaksine. Det blir krav om vaksinepass for å kunne kome inn i salen der hovudforsamlinga går føre seg, og for å kunne bruke restaurantane, treningsromma og andre tilbod i FN-bygninga og elles i byen. FNs 76.

NRK - 15 sep 21 kl. 21:21

Vaksinekrav for FNs hovudforsamling

Styresmaktene i New York krev at alle delegatane til FNs hovudforsamling må vise at dei har minst ein dose med koronavaksine, melder AFP. Det blir krav om vaksinepass for å kunne kome inn i salen der hovudforsamlinga går føre seg, og for å kunne bruke restaurantane, treningsromma og andre tilbod i FN-bygninga og elles i byen. FNs 76.

NRK - 31 aug 21 kl. 10:49

SV krever svar om FN-oppførsel 

SV anklager norske myndigheter for å trenere arbeidet for at FNs menneskerettighetsråd skal anerkjenne retten til et sunt miljø. Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) ber utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) svare på hvilke juridiske vurderinger Norge mener det er nødvendig å utrede før man stiller seg bak et slikt initiativ. Spørsmålet kommer etter at NRK i går fortalte at FNs øverste organ for menneskerettigheter trolig er nær ved å behandle et stort spørsmål: skal en anerkjenne retten til et trygt, rent, sunt og bærekraftig miljø?

NRK - 30 aug 21 kl. 16:53

FN: Skal stemme over resolusjon

FNs sikkerhetsråd samles mandag kveld for å diskutere Afghanistan og stemme over et nytt resolusjonsforslag. Det bekrefter den norske FN-delegasjonen. I utkastet understrekes behovet for at FN får uhindret tilgang til å gi humanitær hjelp.

NRK - Igår: 08:06

Åtvarar mot ny kald krig

FNs generalsekretær Antonio Guterres åtvarar mot ein ny kald krig om ikkje USA og Kina klarer å betre forholdet sitt. I eit intervju med nyheitsbyrået AP før FNs hovudforsamling ber Guterres USA og Kina om å bli einige før problema fløymer over og rammar planeten. – Vi må unngå ein ny kald krig, som vil vere forskjellig frå den førre, og truleg farlegare og vanskelegare å få kontroll på, seier han..

NRK - 17 sep 21 kl. 16:46

Verden på vei mot 2,7 grader

– Går ikke klimautslippene ned, er verden på vei mot 2,7 graders oppvarming. Det vil i så fall være katastrofalt, advarte FNs generalsekretær António Guterres i en uttalelse fredag. En FN-rapport om 191 lands utslipp viser at målene som er nedfelt i Parisavtalen, ikke vil nås.

VG - 17 sep 21 kl. 16:51

FNs generalsekretær: Verden er på vei mot 2,7 graders oppvarming

Går ikke klimautslippene ned, er verden på vei mot 2,7 graders oppvarming, advarer FNs generalsekretær António Guterres..

NRK - 17 sep 21 kl. 16:46

FN: Verden på vei mot 2,7 grader

– Går ikke klimautslippene ned, er verden på vei mot 2,7 graders oppvarming. Det vil i så fall være katastrofalt, advarte FNs generalsekretær António Guterres i en uttalelse fredag. En FN-rapport om 191 lands utslipp viser at målene som er nedfelt i Parisavtalen, ikke vil nås.

E24 - 17 sep 21 kl. 16:36

FNs generalsekretær: Verden er på vei mot 2,7 graders oppvarming

Går ikke klimautslippene ned, er verden på vei mot 2,7 graders oppvarming, advarer FNs generalsekretær António Guterres..

NRK - 13 sep 21 kl. 19:54

Ein milliard dollar til Afghanistan

FNs generalsekretær Antonio Guterres seier det har kome inn over ein milliard dollar under den internasjonale givarkonferansen for Afghanistan, melder AFO. FN reknar med at Afghanistan vil trenge opp mot 600 millionar dollar i år for å hindre underernæring og ein kollaps i dei offentlege tenestene. Guterres kunne ikkje seie noko no om kor mykje av pengane som går rett til FNs naudhjelpsbudsjett i månadane som kjem, og kor mykje som skal kome seinare..

NRK - 13 sep 21 kl. 14:45

FN: Truer menneskerettighetene

Miljøproblemer er med på å forverre konflikter rundt om i verden, og kommer til å utgjøre den største trusselen mot menneskerettighetene, sa FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet under åpningen av en sesjon i FNs menneskerettsråd mandag. Forurensing, klimaendringene og tap av biologisk mangfold forsterker konflikter, spenninger og strukturelle ulikheter og tvinger folk inn i stadig mer sårbare situasjonen, ifølge menneskerettssjefen. – Etter hvert som disse miljøtruslene blir mer intense, vil de utgjøre den største utfordringene for menneskerettighetene i vår tid, sa Bachelet..

NRK - 11 sep 21 kl. 15:48

FNs atomsjef til Iran

Søndag skal FNs atomsjef dra til Teheran i Iran for å dempe den anspente stemningen, skriver AFP. Denne uken har FN beskyldt Iran for å være lite samarbeidsvillige. Derfor skal Rafael Grossi i Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) møte visepresidenten i Iran, i tillegg til Mohammad Eslami, som er lederen for atomenergi-organisasjonen i Iran (AEOI)..

NRK - 10 sep 21 kl. 04:21

Hackere brøt seg inn i FN

Ukjente hackere klarte i april å bryte seg inn i deler av FNs datasystemer opplyser talsperson Stephane Dujarric i FN i New York. Han sier angrepet ble oppdaget og slått tilbake, men gir ingen detaljer om hvilken informasjon hackerne fikk tilgang til eller om noe ble stjålet. Hackernes metode for å bryte seg inn i FNs nettverk framstår som lite sofistikert, melder Bloomberg.

NRK - 02 sep 21 kl. 03:32

Frykter matkrise i Afghanistan

FNs matlagre i Afghanistan kan gå tomme denne måneden, advarer Ramiz Alakbarov, som leder FNs humanitære innsats i landet. Av landets rundt 38 millioner innbyggere er en tredel hver dag usikre på om de får mat, ifølge Alakbarov..

NRK - 3 timer siden

Ingen samtalar med Frankrike

Australias statsminister Scott Morrison seier det ikkje blir tid til å møte Frankrikes president Emmanuel Macron under FNs hovudforsamling for å snakke om ubåtavtalen som har skapt splid mellom landa. Australia skrota ein milliardavtale om å kjøpe franske ubåtar, til fordel for ein forsvarsavtale med USA og Storbritannia. – Eg har ikkje anledning til å møte Macron no, men eg er sikker på at anledninga byr seg på eit seinare tidspunkt, sa Morrison til frammøtte journalistar, melder Reuters..

NRK - 27 aug 21 kl. 16:59

FN: De skyldige må holdes ansvarlige

FNs sikkerhetsråd fordømmer på det sterkeste selvmordsangrepet i Kabul, og ber om at de skyldige blir stilt til ansvar. – Medlemmene av FNs sikkerhetsråd understreker behovet for å holde gjerningspersonene, planleggerne og de som finansierer disse forferdelige forbrytelsene ansvarlige, heter det i en uttalelse fra Sikkerhetsrådet. Sikkerhetsrådet oppfordrer også alle stater til å samarbeide i henhold til folkeretten og FN-resolusjoner..

NRK - 13 timer siden

Serveringsnekt for Bolsonaro

Brasils president Jair Bolsonaro har støtt på utfordringer som uvaksinert statsleder under ukens FN-møte i New York. Bolsonaro har gjort et poeng ut av at han ikke vil la seg vaksinere mot korona. Men siden alle restaurantene i New York krever at man er vaksinert for å slippe inn, må Brasils president se langt etter middag med bordservering.

NRK - Igår: 10:21

Melby steppar inn for Solberg

Kunnskapsminister Guri Melby (V) blir den som legg fram avskjedssøknaden til Kjell Ingolf Ropstad (KrF) under ekstraordinært statsråd på slottet måndag. Statsminister Erna Solberg (H) og utanriksminister Ine Eriksen Søreide (H) reiste i helga til New York for å delta på FNs hovudforsamling. Melby blir difor fungerande statsminister når avskjedssøknaden blir lagd fram for kong Harald.

Dagbladet - I førrgår: 18:39

- Farligere for alle

FNs generalsekretær går hardt ut i en fersk kriserapport. - Et viktig signal, sier PRIO-direktør Henrik Urdal..

NRK - I førrgår: 13:25

Danmark: Bindende klimamål

Statsminister Mette Frederiksen sier at landbruket i Danmark trenger bindende klimamål for å få ned CO₂-utslippene. – Vi må gjøre mer for klimaet, sa Frederiksen i sin tale på Sosialdemokratenes kongress i Aalborg lørdag. Hun trakk blant annet fram rapportert fra FNs klimapanel IPCC.

NRK - I førrgår: 11:21

USA vil møte Frankrike neste uke

USA håper de får diskutert striden med Frankrike om en ny sikkerhetsavtale med Australia ved FNs hovedforsamling neste uke. Det sier det amerikanske utenriksdepartementet i en uttalelse lørdag. Talsmann Ned Price sier i uttalelsen at Frankrike er «en viktig partner og vår eldste allierte».

NRK - 18 sep 21 kl. 08:12

G20-møte om Afghanistan

Italia planlegger fortsatt å organisere et spesielt G20-møte for å diskutere situasjonen i Afghanistan, ifølge Italias utenriksminister Luigi Di Maio. Møtet vil foregå etter FNs hovedforsamling i New York, som varer fra 21 til 27. september, sa Di Maio til avisa La Repubblica fredag.

NRK - 18 sep 21 kl. 05:31

Krisesamtaler om Somalia

FNs sikkerhetsråd holdt fredag krisesamtaler om den politiske situasjonen i Somalia. Spenningen mellom statsministeren og presidenten skaper bekymring. Storbritannias FN-ambassadør Barbara Woodward, som ba om de lukkede møtene, uttrykker alvorlig bekymring for spenningen mellom president Mohamed Abdullahi Mohamed og statsminister Hussein Roble.

NRK - 18 sep 21 kl. 03:20

USA håper på samtale med Frankrike

USA ønsker å få diskutere med Frankrike om sin forsvarsavtale med Australia på FNs generalforsamling neste uke, opplyser utenriksdepartementet fredag. – Frankrike er en viktig partner og vår eldste allierte, skrev talsmann for utenriksdepartementet, Ned Price på Twitter fredag. Den diplomatiske striden oppsto da en omfattende forsvarsavtale mellom USA, Australia og Storbritannia ble kunngjort onsdag.

NRK - 24 aug 21 kl. 13:28

FN: Taliban henretter sivile

FNs høykommissær for menneskerettigheter Michelle Bachelet sier at hun har mottatt troverdige meldinger om at Taliban henretter sivile og medlemmer av de afghanske sikkerhetsstyrkene som har overgitt seg. I en tale til FNs menneskerettighetsråd ga hun ingen detaljer om meldingene hun hadde fått. Bachelet oppfordret i talen Taliban spesielt til å etterleve sine egne forpliktelser om å respektere rettighetene til kvinner og jenter, samt etniske og religiøse minoriteter, og avstå fra represalier..

Dagbladet - 17 sep 21 kl. 20:31

«Kode rød» for menneskeheten

- Tiden er i ferd med å renne ut, sier generalsekretær Karoline Andaur i Verdens naturfond (WWF) om FNs generalsekretær António Guterres uttalelse om at verden er på vei mot 2,7 graders oppvarming..

NRK - 24 aug 21 kl. 10:41

FN uttrykker sterk bekymring

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet, uttrykker sterk bekymring for menneskerettighetene i Afghanistan etter at Taliban tok over. Bachelet oppfordrer Taliban spesielt til å etterleve sine egne forpliktelser om å respektere rettighetene til kvinner og jenter, skriver NTB. – En grunnleggende rød linje blir Talibans behandling av kvinner og jenter og respekt for deres rett til frihet, bevegelsesfrihet, utdanning og arbeid, i henhold til internasjonale normer, sa hun på et møte i FNs menneskerettighetsråd om Afghanistan tirsdag.

Aftenposten - 17 sep 21 kl. 17:53

Verden er på vei mot 2,7 graders oppvarming

Går ikke klimautslippene ned, er verden på vei mot 2,7 graders oppvarming, advarer FNs generalsekretær António Guterres..

NRK - 30 jul 21 kl. 19:16

FN-kontor angrepet i Afghanistan

En afghansk vakt, som jobbet for FN, ble drept da FNs kontor ble beskutt i Herat i Afghanistan. Det er foreløpig uklart hvem som er ansvarlig for skuddene mot FNs kontor. FNs spesialutsending for Afghanistan kaller hendelsen forferdelig.

NRK - 17 sep 21 kl. 08:30

G20-møte om Afghanistan

G20-landa skal ha eit hastemøte om Afghanistan etter at FNs hovudforsamling er over 30. september. Det seier Italias utanriksminister Luigi Di Maio til avisa La Repubblica, ifølge Reuters.

NRK - 17 sep 21 kl. 07:41

Uvaksinert Bolsonaro i FN

Brasils president Jair Bolsonaro seier han skal delta på FNs hovudforsamling i New York. Han er uvaksinert, og bryt med det lovverket i byen, melder AFP. Styresmaktene i New York har kravd at alle diplomatar og statsleiarar som deltek må vere vaksinerte mot viruset.

NRK - 16 sep 21 kl. 05:45

Fordømmer norkoreansk rakettest

FNs sikkerhetsråd er bekymret over Nord-Koreas siste rakettest og kaller testen en stor trussel. Men det ventes ingen felles uttalelse, ifølge Frankrike. Sikkerhetsrådet samlet seg bak lukkede dører i New York til hastemøte for å diskutere Nord-Koreas siste rakettester.

NRK - 15 sep 21 kl. 21:17

Klima og korona i FN

USA vil blant anna fokusere på klimaendringar og koronapandemien under FNs generalforsamling neste veke. Det seier talsmann for USAs utanriksdepartement, Ned Price, til Reuters. Landet fremmer sakene saman med fleire andre land..

NRK - 14 sep 21 kl. 00:00

Biden skal tale i FN 21. september

USAs president Joe Biden skal tale på FNs generalforsamling i New York 21. september. Det opplyste Det hvite hus mandag.

E24 - 13 sep 21 kl. 19:32

FN: Over en milliard dollar til Afghanistan

FNs generalsekretær António Guterres sier at over 1 milliard dollar er kommet inn under den internasjonale giverkonferansen for Afghanistan..

Aftenposten - 13 sep 21 kl. 19:32

FN: Har samlet inn over en milliard dollar til Afghanistan

FNs generalsekretær António Guterres sier at over 1 milliard dollar er kommet inn under den internasjonale….

NRK - 10 sep 21 kl. 19:12

Fordømmer angrep på demonstranter

FNs menneskerettskontor sier at Taliban må slutte med de stadig mer voldelige aksjonene mot fredelige demonstranter og journalister. Flere personer er drept etter at Taliban-medlemmer har skutt med skarpt mot demonstranter de siste ukene. Også journalister er blitt pågrepet og banket opp etter å ha vært ute og jobbet under demonstrasjonene.

NRK - 10 sep 21 kl. 18:09

Mukwege ber om domstol for Kongo

Den kongolesiske legen Denis Mukwege, som vant Nobels fredspris i 2018, ber om at det opprettes en internasjonal straffedomstol for Kongo. I en uttalelse i forkant av FNs hovedforsamling i New York sier Mukwege at straffrihet for brutale forbrytelser er blitt en regel i den østlige delen av Kongo, og at lokalbefolkningen lever i «frykt og skrekk». – Denne tragiske og skandaløse situasjonen kan ikke lenger tolereres, sier han.

NRK - 10 sep 21 kl. 11:40

– Taliban blir meir valdelege

Taliban reagerer meir og meir valdeleg mot fredelege demonstrantar i Afghanistan. Det seier FNs talsperson for menneskerettar, Ravina Shamdasani, ifølge Reuters. Dei skal ha brukt batongar, piskar og skarp ammunisjon mot demonstrantane, som skal ha ført til at fire så langt er døde.

NRK - 10 sep 21 kl. 00:38

Åtvara om samanbrot i Afghanistan

Verda må framleis gi Afghanistan pengar, viss landet ikkje skal bli ramma av eit historisk samanbrot, åtvara FNs spesialutsending til landet, Deborah Lyons, i Tryggingsrådet torsdag. Ho sa at bistanden må halde fram sjølv om Taliban har overtatt makta..

Aftenposten - 09 sep 21 kl. 20:00

Vi må ikke misbruke FNs flyktningstatistikk. Vi har ikke unndratt oss vårt moralske og økonomiske ansvar.

Vi har ikke unndratt oss vårt moralske og økonomiske ansvar..

Aftenposten - 09 sep 21 kl. 11:19

Han sitter i FNs klimapanel. Og tror fortsatt dette kan gå bra.

Klimaforsker Bjørn Hallvard Samset tror vi står i startgropen av noe stort. En revolusjon..

NRK - 15 aug 21 kl. 19:57

Sikkerhetsrådet møtes mandag

FNs sikkerhetsråd møtes mandag for å diskutere situasjonen i Afghanistan. Det opplyser diplomater til Reuters. Norge og Estland innkalte tidligere i ettermiddag til hastemøte.

NRK - 15 aug 21 kl. 19:57

Sikkerhetsrådet møtes mandag kl. 16

FNs sikkerhetsråd møtes mandag kl. 16 norsk tid for å diskutere situasjonen i Afghanistan. Det skriver Norges FN-delegasjon i New York på Twitter.

NRK - 08 sep 21 kl. 21:47

FN: 18.000 sivile drept i Jemen

Minst 18.000 sivile jemenitter er drept eller såret i luftangrep i Jemen etter at krigen begynte å eskalere i 2015, fremgår det av en FN-rapport. Rapporten er utarbeidet av en ekspertgruppe utnevnt av FN og er lagt fram for FNs menneskerettighetsråd (OHCHR).

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt