Novaja Gazeta

Tuesday, 16 July, 15:00

Nyheter om Novaja Gazeta

NRK - 27 feb 24 kl. 17:22

Novaja Gazeta: Navalnyjs advokat arrestert i Russland

Navalnyjs advokat Vasily Dubkov er arrestert i Moskva, rapporterer den uavhengige, russiske avisen Novaja Gazeta. Dubkov skal være arrestert for «brudd på den offentlige orden». Etter Navalnyjs død, fulgte Dubkov opposisjonspolitikeren sin mor, Lyudmila Ivanova til Salekhard for å kreve tilbake sønnens levninger fra myndighetene..

NRK - 18 feb 24 kl. 14:41

Novaja Gazeta: Navalnyjs lik funneti på likhuset på sykehus

Det melder den russiske uavhengige avisa Novaja Gazeta..

NRK - 18 feb 24 kl. 14:41

Novaja Gazeta: Navalnyjs lik funnet på likhus på sykehus

Aleksej Navalnyj skal være på likhuset på sykehuset Salekhard, nord i Russland. Ingen obduksjon skal være gjennomført. Det melder den russiske uavhengige avisa Novaja Gazeta.

NRK - 17 feb 24 kl. 18:45

Medfange mener Navalnyj døde tidligere

Den russiske uavhengige avisa Novaja Gazeta har snakket med en fange som sonet samme sted som Aleksej Navalnyj. Han sier 47-åringen kan ha dødd tidligere enn russiske myndigheter hevder. Medfangen vitner om mystiske aktiviteter ved straffekolonien kvelden før dødsbudskapet.

Dagbladet - 29 feb 24 kl. 14:46

Redaktør arrestert

Sjefredaktør i den uavhengige russiske avisa Novaja Gazeta, Sergej Sokolov, har blitt arrestert i Russland..

VG - 29 feb 24 kl. 14:53

Redaktør pågrepet i Russland

Redaktøren for russiske Novaja Gazeta, Sergej Sokolov, anklages for å ha «diskreditert de russiske styrker»..

VG - 27 feb 24 kl. 17:27

Russisk avis: Navalnyjs advokat pågrepet i Russland

Det melder avisen Novaja Gazeta..

NRK - 19 feb 24 kl. 10:41

Russisk avis: Uvanlig aktivitet kvelden før Navalnyjs død

Få timer før Aleksej Navalnyjs død, var det uvanlig aktivitet i straffekolonien han satt fengslet, ifølge avisa Novaja Gazeta. Blant annet skal fangene ha blitt låst inne på cellene sine, ha hørt biler kjøre inn sent på kvelden og nete morgen fått cellene gjennomsøkt. (NTB).

Dagbladet - 19 feb 24 kl. 08:41

- Uvanlig aktivitet

Torsdag forrige uke – få timer før Aleksej Navalnyjs død – var det uvanlig aktivitet i straffekolonien han satt fengslet, ifølge avisa Novaja Gazeta..

NRK - 19 feb 24 kl. 08:11

Navalnyjs familie får fremdeles ikke tilgang til likhus

Etter at fengselmyndighetene i Jamal-Nenets, der Navalnyj var fengslet, fredag meldte at opposisjonspolitikeren hadde mistet livet under en spasertur, har det vært stor forrvirring knyttet til hvor liket befinner seg. Den russiske avisen Novaja Gazeta skrev søndag ettermiddag at kroppen skal ha blitt funnet i likhuset på sykehuset i Salekhard. Familien har krevt liket utlevert, og Navalnyjs mor har oppsøkt likhuset i nærheten av fengselet flere ganger.

VG - 18 feb 24 kl. 14:36

Russisk avis: Navalnyjs kropp funnet

Aleksej Navalnyjs kropp er funnet, ifølge Novaja Gazeta..

Dagbladet - 18 feb 24 kl. 14:36

Nye detaljer: - Hadde blåmerker

Ryktene og spekulasjonene har skutt fart etter Aleksei Navalnyjs dødsfall. En kilde hevder blant annet at man kunne se blåmerker på liket, overfor Novaja Gazeta..

NRK - 17 feb 24 kl. 10:55

Mor til Navalnyj reiser til fengselet

Mor til Navalnyj, Lyudmila Navalnaja, reiser til fengselet saman med Navalnyjs advokat, skriv den russiske uavhengige avisa Novaja Gazeta. Russisk fengsel melde fredag at den russiske opposisjonspolitikaren Aleksej Navalnyj er død. Advokaten hans har verken bekrefta eller avkrefta dødsfallet..

NRK - 17 feb 24 kl. 10:55

Mor til Navalnyj på veg til fengselet

Mor til Navalnyj, Lyudmila Navalnaja, er på veg til fengselet saman med Navalnyjs advokat, skriv den russiske uavhengige avisa Novaja Gazeta ifølgje Reuters. Russisk fengsel melde fredag at Navalnyj var død. Advokaten hans har verken bekrefta eller avkrefta dødsfallet.

NRK - 16 feb 24 kl. 14:22

Russisk fredsprisvinner om Navalnyjs død: – Mord

Fredsprisvinneren Dmitrij Muratov kaller opposisjonslederen Aleksej Navalnyjs død «et mord» i en kommentar i avisa Novaja Gazeta, der han er redaktør. – Dette er forferdelige nyheter. Jeg er sikker på at blodproppen (om det stemmer) er en direkte konsekvens av at han har sittet 27 måneder i isolat, skriver Muratov, som fikk Nobels fredspris sammen med filippinske Maria Ressa i 2021..

Klartale - 16 feb 24 kl. 12:57

Aleksej Navalnyj er død

Aleksej Navalnyj er død. Det skriver nyhetsbyrået Reuters fredag. Flere andre russiske medier har også omtalt saken.

NRK - 16 feb 24 kl. 12:42

Navalnyjs talsperson kan ikke bekrefte dødsfallet

Aleksej Navalnyjs støttespillere kan ikke bekrefte eller avkrefte at den russiske opposisjonslederen er død. – Fengselsvesenet i Jamal-Nenets-provinsen deler nyheter om at Aleksej Navalnyj er død. Vi har ingen bekreftelse om dette.

NRK - 18 sep 23 kl. 18:41

Russland beslaglegger trykkeriene fredsprisvinner Muratov fikk fra norske Amedia

President Vladimir Putin tar tatt beslag i verdiene til nobelprisvinner Dmitrij Muratov, som overtok trykkerivirksomheten til Amedia i Russland. Det russiske justisdepartementet stemplet nylig Muratov som «utenlandsk agent». Som følge trakk han seg midlertidig som redaktør for den uavhengige avisa Novaja Gazeta.

NRK - 04 sep 23 kl. 17:16

Nobelprisvinner Muratov trekker seg som redaktør

Nobelpris-vinner Dmitrij Muratov trekker seg som sjefredaktør for Novaja Gazeta etter at han sist fredag fikk stempelet «utenlandsk agent» av russiske myndigheter. Det skriver VG. Ifølge Doxa og andre uavhengige russiske medier går han av mens ankesaken pågår.

NRK - 02 sep 23 kl. 14:03

Nobelkomiteen: – Muratov forsøkt kneblet

Den norske Nobelkomiteen mener Russland forsøker å kneble fredsprisvinner Dimitrij Muratov ved å erklære ham som «utenlandsk agent». Muratov er sjefredaktør i Novaja Gazeta og vant Nobels fredspris i 2021 sammen med filippinske Maria Ressa. De to fikk prisen for sin modige kamp for ytringsfrihet.

NRK - 05 jul 23 kl. 09:49

Angrepet russisk journalist flyttet til sykehus i Moskva

Den russiske gravejournalisten Elena Milasjina og advokaten Aleksander Nemov, som begge ble angrepet i Tsjetsjenia tirsdag, er flyttet til et sykehus i Moskva. Milasjina, som jobber for avisen Novaja Gazeta, og Nemov var på vei fra flyplassen i den tsjetsjenske hovedstaden Groznyj da de ble angrepet av uidentifiserte menn. De to ble slått, sparket og truet med skytevåpen.

NRK - 21 nov 23 kl. 21:20

Muratov regnes fortsatt som «utenlandsk agent»

Redaktør og nobelprisvinner Dmitrij Muratov vant ikke fram med sitt krav om å slippe å bli ansett som en «utenlandsk agent» av russiske myndigheter. Saken ble behandlet av en dommer tirsdag. Det hele var unnagjort på fem minutter, skriver avisa Novaja Gazeta, som ledes av Muratov, på meldingstjenesten Telegram.

NRK - 01 sep 23 kl. 20:24

Fredsprisvinner erklært som «utenlandsk agent» av Russland

Russiske myndigheter har erklært fredsprisvinner Dmitrij Muratov som «utenlandsk agent». En lang rekke opposisjonelle i Russland har fått denne merkelappen, som gjør det svært vanskelig å operere i landet. Muratov er sjefredaktør i Novaja Gazeta og vant Nobels fredspris i 2021 sammen med filippinske Maria Ressa.

NRK - 05 jul 23 kl. 21:31

Russland åpner straffesak etter angrep på journalist og advokat

Den russiske journalisten Elena Milasjona og advokaten Aleksander Nemov ble angrepet i Tsjetsjenia på tirsdag. Nå åpner Russland straffesak, melder Reuters. I en uttalelse sier den russiske påtalemyndigheten at et etterforskningsteam er i gang med aksjoner og tiltak for å få oversikt over de involverte i angrepet og omstendighetene rundt.

Klartale - 05 jul 23 kl. 14:00

Noen angrep Elena med grønt stoff

Elena Milasjina er en russisk journalist. Tirsdag angrep noen henne med grønt stoff. De barberte av henne håret.

NRK - 05 sep 22 kl. 19:35

Huitfeldt bekymret over Novaja Gazeta-nedleggelse

I dag ble den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta fratatt medielisensen av russisk rett. Utenriksminister Anniken Huitfeldt sier til NRK at hun er dypt bekymret. – Fri presse er forutsetning for fri politisk diskusjon.

NRK - 06 maj 23 kl. 11:35

Tass: Russisk forfattar skadd i bilbombe

Den framståande russiske forfattaren Zakhar Prilepin er skadd i ei bilbombe i byen Nizjnij Novgorod laurdag, melder det statlege nyheitsbyrået Tass, ifølge Reuters. Han var tidlegare redaktør for den maktkritiske avisa Novaja Gazeta, men har dei seinare åra vore ein aktiv støttespelar for president Vladimir Putin..

Klartale - 21 apr 23 kl. 06:00

Slik har det gått Putins kritikere

Andre aktivister har blitt drept eller overlevd forsøk på drap. Noen har blitt sendt i eksil.Regimet i Russland har trappet opp kampen mot de som ikke er enige med dem.

NRK - 05 sep 22 kl. 10:33

Novaja Gazeta fratatt lisensen

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta har blitt fratatt lisensen av russisk rett. Avisen blir dermed fratatt retten til å drive i Russland, skriver Reuters. Avisens redaktør Dmitrij Muratov, ble i 2021 tildelt Nobels fredspris..

NRK - 05 sep 22 kl. 10:33

Novaja Gazeta fratas medielisensen

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta har blitt fratatt lisensen av russisk rett. Avisen blir dermed fratatt retten til å drive i Russland, skriver Reuters. Avisens redaktør, Dmitrij Muratov, ble i 2021 tildelt Nobels fredspris..

Klartale - 08 apr 22 kl. 11:55

Angrep mot fredsprisvinner på tog

En ukjent mann angrep Muratov torsdag. Det melder mediet Novaja Gazeta Europa på Twitter. Muratov er også ansvarlig redaktør for mediet.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

Klartale - 21 jun 22 kl. 09:21

Fikk 1 milliard kroner for nobelmedalje

Den russiske redaktøren Dmitrij Muratovs vant Nobels fredspris i 2021. Den vant han sammen med den filippinske journalisten Marisa Ressa. De vant for sin kamp for ytringsfrihet.

NRK - 11 okt 22 kl. 11:37

Fredsprisvinner Maria Ressa anker sak til høyesterett

Den filippinske journalisten og fredsprisvinneren Maria Ressa har anket en dom for ærekrenkelser til filippinsk høyesterett. Både Ressa og hennes tidligere kollega Rey Santos Jr risikerer nesten sju års fengsel hvis dommen fra 2020 blir opprettholdt. Ressa har vært en skarp kritiker av landets tidligere president Rodrigo Duterte og hans såkalte krig mot narkotika.

NRK - 06 maj 22 kl. 13:11

Første utgave utenfor Russland

En papirutgave av den velkjente uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta returnerte til butikkhyllene fredag, men i europeisk drakt og denne gangen i Latvia. Den nye avisen, døpt Novaja Gazeta Europa, er publisert i samarbeid mellom et latvisk forlag og redaktører i avisen som har flyktet fra Russland til utlandet. Avisen utgis både på russisk og latvisk, og har omfattende dekning av Russlands krig mot Ukraina.

VG - 06 sep 22 kl. 15:51

Forstemmende nyheter fra Russland

Den uavhengige avisen Novaja Gazeta, som har nobelprisvinner Dmitrij Muratov som sjefredaktør, blir forbudt i Russland. Det er konsekvensen av at en russisk domstol har inndratt avisens utgiverlisens..

NRK - 07 apr 22 kl. 19:47

Fredsprisvinner skal ha blitt angripe i Russland

Den russiske fredsprisvinnaren Dmitrij Muratov skal på eit tog i Russland ha blitt angripe av ein ukjent person, skriv avisa sjølv på Twitter. Ifølge Muratov skal dei ha tømt oljemaling med aceton inn i kupeen hans, medan personen ropte «Her er ein for gutta våre». – Augene mine brenn valdsamt, seier Muratov til Novaja Gazeta.

NRK - 02 apr 22 kl. 15:12

Novaja Gazeta ønsker å starte opp igjen

Den uavhengige russiske avisa Novaja Gazeta mener advarslene fra det russiske medietilsynet Roskomnadzor er ugyldige. Nå vil avisa starte opp igjen. Mandag satte avisa alt arbeid på vent fordi de fikk sin andre advarsel fra Roskomnadzor.

NRK - 28 mar 22 kl. 13:55

Novaja Gazeta suspenderer aktiviteten

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta suspenderer aktiviteten fram til Russland innvasjon av Ukraina er over, skriver Reuters. Avisens redaktør Dmitrij Muratov vant Nobels fredspris i 2021..

NRK - 28 mar 22 kl. 13:55

Novaja Gazeta stanser all publisering

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta suspenderer aktiviteten fram til Russland invasjon av Ukraina er over, skriver Reuters. I mars ble det innført nye lover i Russland som gjør at man kan risikere inntil femten år i fengsel for å «bevisst spre falsk informasjon» om krigen. Avisens redaktør Dmitrij Muratov vant Nobels fredspris i 2021..

Aftenposten - 04 mar 22 kl. 18:19

Russiske Novaja Gazeta sletter innhold grunnet ny medielov

Den russiske avisen Novaja Gazeta, der fredsprisvinner Dmitrij Muratov er redaktør, sletter innhold som følge av ny….

NRK - 04 mar 22 kl. 16:49

Novaja Gazeta kjem ikkje til å skrive om krigen

Den russiske uavhengige avisa Novaja Gazeta kjem ikkje til å publisere innhald som handlar om krigen i Ukraina. Det gjer dei på grunn av sikkerheita til journalistane, melder dei på Twitter. – Militær sensur i Russland har ført til trusselen og straffeforfølging av både journalistar og borgarar som spreier informasjon om fiendtlegheiter som viker frå pressemeldingar frå Forsvarsdepartementet.

Klartale - 30 jun 22 kl. 07:00

Maria Ressa nekter å stenge nyhetsside

– Vi stenger ikke ned. Eller, jeg burde ikke ha sagt det. Vi har rett til å anke denne beslutningen.

NRK - 29 jun 22 kl. 01:34

Fredsprisvinner Maria Ressa sier Filippinene stenger nyhetstjenesten hennes

Fredsprisvinner og journalist Maria Ressa sier at regjeringen på Filippinene har beordret stenging av hennes nyhetsnettsted Rappler. Ressa kom med opplysningene i en tale på en mediekonferanse i Honolulu på Hawaii tirsdag, melder nyhetsnettstedet Axios. Ifølge Ressa er ordren om stenging en stadfesting av en tidligere beslutning fra myndighetene om å trekke tilbake nyhetsorganisasjonens firmaattest.

VG - 30 maj 22 kl. 09:35

Russisk nobelprisvinner: – Propagandaen har vunnet

Den Nobelprisvinnende Novaja Gazeta-redaktøren Dmitrij Muratov mener det pågår en målrettet utslettelse av uavhengige mediene i Russland..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com