Anniken Huitfeldt

Tuesday, 20 February, 23:07

Nyheter om Anniken Huitfeldt

Klartale - 30 aug 23 kl. 13:47

Huitfeldt sier hun kan ha brutt regler

Anniken Huitfeldt er minister for utenriks. Hun sier at mannen hennes har kjøpt aksjer, som han kanskje ikke burde ha gjort. Mannen skal ha kjøpt aksjer hos Kongsberg Gruppen.

NRK - 18 okt 23 kl. 17:42

Almeland: – Fortsatt en del som fremstår uklart.

Grunde Almeland fra Venstre sier svarene fra Huitfeldt gir et tydeligere bilde på at det er forskjeller på hvordan regelverket blir forstått. Onsdag kom Anniken Huitfeldt med svar til Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomite. – For meg og Venstre er det oppsiktsvekkende at Huitfeldt fortsatt ikke selv vet om hun var inhabil i enkeltsaker.

NRK - Igår: 00:45

VG: Listhaug raser mot ny Huitfeldt-jobb

Ifølge flere medier blir Anniken Huitfeldt (Ap) ny ambassadør i USA. Det får Frp-leder Sylvi Listhaug til å reagere. – Dersom dette stemmer er det bare å slå fast at Arbeiderpartistaten er tilbake der man gir verv og posisjoner til egne folk, sier Listhaug til VG.

VG - I førrgår: 19:28

Anniken Huitfeldt blir Norges nye ambassadør i USA

Den tidligere utenriksministeren Anniken Huitfeldt vil om kort tid få ny jobb i Washington D.C..

Klartale - 31 aug 23 kl. 11:03

Derfor er det bråk rundt statsråden

Anniken Huitfeldt er utenriksminister. Mannen hennes har kjøpt og solgt aksjer i flere selskaper. Når du kjøper en aksje, eier du en del av et selskap.

NRK - 03 sep 23 kl. 08:33

E24: Huitfeldt unnlot å svare på spørsmål om mannen aksjehandel

Allerede to uker før Anniken Huitfeldt fortalte om ektemannens aksjekjøp, ble hun spurt om dette av E24. Da opplyste hun blant annet ikke om at UD en hel uke tidligere hadde gitt mannen beskjed om å fryse alle handler. Onsdag denne uken holdt utenriksminister Anniken Huitfeldt pressekonferanse og fortalte om ektemannens aksjehandler i børsnoterte selskaper.

NRK - 03 nov 23 kl. 12:30

Økokrim: Vi har behandlet sakene til Borten Moe, Huitfeldt og Solberg ulikt

Økokrim sier at sakene til Ola Borten Moe (Sp), Anniken Huitfeldt (Ap) og Erna Solberg (H) har ulik karakter, og at de derfor er behandlet forskjellig. – Vi har forskjellsbehandlet sakene fordi de er ulike i faktum, sa Økokrim-sjef Pål Lønseth på en pressekonferanse fredag. I Borten Moes tilfelle handler saken om at han selv var statsråd, men for Huitfeldt og Solberg har det vært snakk om å undersøke om taushetsplikten er brutt, ifølge Lønseth.

NRK - 07 nov 23 kl. 19:09

Støre om manglende vetting: God grunn

Statsminister Jonas Gahr Støre mener det var gode grunner til at det ikke ble gjennomført grundige bakgrunnssamtaler med Anniken Huitfeldt før hun ble utnevnt til utenriksminister. Såkalte vetting-samtaler ble ellers gjennomført med statsrådene av påtroppende statssekretær Kristine Kallset ved Statsministerens kontor - med to unntak. – Det var Trygve Slagsvold Vedum og Anniken Huitfeldt.

NRK - 30 aug 23 kl. 13:36

Støre: – Har fortsatt tillit til Huitfeldt

VG avslørte i dag at Anniken Huitfeldt har kjøpt aksjer mens hun var utenriksminister, blant annet i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen. Statsminister Jonas Gahr Støre sier han fortsatt har tillit til henne: – Utenriksministeren har gjort feil knyttet til habilitet. Ektemannens kjøp og salg av aksjer, har gjort at Anniken har vært inhabil i saker i regjering og eget departement, uten å være klar over det selv.

VG - I førrgår: 19:28

Reagerer på ny Huitfeldt-jobb: – Var uegnet som utenriksminister

Den tidligere utenriksministeren Anniken Huitfeldt vil om kort tid få ny jobb i Washington D.C. Det synes ikke Sylvi Listhaug noe om..

VG - 12 jan 24 kl. 15:18

Medier: Regjeringen vil ha Anniken Huitfeldt som ambassadør i USA

Regjeringen har bestemt seg for Anniken Huitfeldt (Ap) som ny ambassadør til USA. UD venter på diplomatisk godkjennelse fra amerikanerne, melder DN, TV 2 og Aftenposten..

NRK - 06 sep 23 kl. 23:32

Solberg om Huitfeldt-saken: Vanskelig om hun blir siktet

Høyre-leder Erna Solberg kommenterer nyheten om at Økokrim vil avgjøre om de skal etterforske utenriksminister Anniken Huitfeldt før helgen. Solberg ønsker først og fremst at habilitetssakene skal undersøkes i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. – Kan hun bli sittende hvis hun er under etterforskning?

NRK - 30 aug 23 kl. 21:21

VG: Ektemannen kjøpte aksjar kort tid etter Huitfeldt møtte selskap

Utanriksminister Anniken Huitfeldt sin ektemann Ola Flem, kjøpte aksjar i 40 selskap medan ho var statsråd, der to av kjøpa skjedde kort tid etter at Huitfeldt møtte selskapa, melder VG. Ei kartlegging avisa har gjort viser at Flem kjøpte aksjar i Kongsberg Gruppen to dagar etter at Huitfeldt møtte leiinga i selskapet i mai i år. Møtet var ikkje oppført i Huitfeldt sin offisielle kalender og pressa var ikkje til stader, skriv VG.

NRK - 04 sep 23 kl. 17:22

Frp: Ber Huitfeldt vurdere sin stilling

Frp-nestleder Hans Andreas Limi ber nå utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) vurdere sin stilling og gå av, etter det han mener er endrede forklaringer og ubesvarte spørsmål rundt ektemannens aksjer og hennes egen habilitet. Allerede to uker før Anniken Huitfeldt fortalte om ektemannens aksjekjøp, ble hun spurt om dette av E24. Da opplyste hun blant annet ikke om at UD en hel uke tidligere hadde gitt mannen beskjed om å fryse alle handler.

NRK - 30 aug 23 kl. 14:30

MDG mener Anniken Huitfeldt bør gå av som utenriksminister, melder TV 2

Miljøpartiet dei grøne (MDG) seier til TV 2 at utanriksminister Anniken Huitfeldt bør gå av etter at ho sjølv har innrømma habilitetsbrot. – Det som kjem fram er tydelege brot på habilitetsreglane, og Huitfeldt burde gå av, seier MDG-nestleiar Ingrid Liland i ein e-post til TV 2. Onsdag blei det kjent at ektemannen til Huitfeldt har kjøpt fleire aksjer i blant anna Kongsberg Gruppen, medan Huitfeldt har vore utanriksminister..

NRK - 30 aug 23 kl. 14:30

MDG meiner Anniken Huitfeldt bør gå av som utanriksminister, melder TV 2

Miljøpartiet dei grøne (MDG) seier til TV 2 at utanriksminister Anniken Huitfeldt bør gå av etter at ho sjølv har innrømma habilitetsbrot. – Det som kjem fram er tydelege brot på habilitetsreglane, og Huitfeldt burde gå av, seier MDG-nestleiar Ingrid Liland i ein e-post til TV 2. Onsdag blei det kjent at ektemannen til Huitfeldt har kjøpt fleire aksjar i blant anna Kongsberg Gruppen, medan Huitfeldt har vore utanriksminister..

VG - 21 jan 24 kl. 17:54

Huitfeldt åpner for å endre formuesskatten

Anniken Huitfeldt (Ap) har fridd til sunnmøringene – og andre bedriftseiere – som vil ha lavere formuesskatt..

NRK - 12 jan 24 kl. 15:27

Vil ha Huitfeldt som ny USA-ambassadør

Regjeringen har bestemt seg for Anniken Huitfeldt (Ap) som ny ambassadør til USA, opplyser kilder til NRK. Utenriksdepartementet venter på diplomatisk godkjennelse fra USA før utnevnelsen blir kunngjort. Dagens Næringsliv, TV 2 og Aftenposten har meldt det samme..

Aftenposten - 12 jan 24 kl. 15:28

Bekreftet: Støre vil ha Huitfeldt som ny USA-ambassadør – venter på amerikanerne

Anniken Huitfeldt måtte gå som utenriksminister. Nå kan hun bli utnevnt til den mest prestisjetunge posten i….

NRK - 18 okt 23 kl. 11:00

Huitfeldt tilbake på Stortinget – fikk klem av Støre

Anniken Huitfeldt (Ap) er tilbake i Stortinget etter avgangen som utenriksminister. Hun fikk en god klem av statsministeren, som nylig sparket henne. Tilfeldighetene ville ha det til at Støre gjestet Stortinget denne onsdagen for å delta i spørretimen, bare to dager etter at han ga Huitfeldt sparken.

Aftenposten - I førrgår: 17:52

Nå er det klart: Blir Norges nye ambassadør i USA og forlater Stortinget

Tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) vil om kort tid utnevnes til Norges nye ambassadør til Washington D.C..

NRK - 31 aug 23 kl. 12:30

Derfor er Økokrim-sjefen inhabil i Huitfeldt-saken

Økokrim uttalte i går at det ikke er naturlig for dem å etterforske Anniken Huitfeldt-saken. Samtidig fortalte Økokrim-sjef Pål Lønseth at han er inhabil. – Jeg ikke har noe vennskapsforhold til Huitfeldt, eller er i hennes omgangskrets.

NRK - 06 sep 23 kl. 15:30

Riksadvokaten: Økokrim-nestsjef kan behandle Huitfeldt-saken

Det blir assisterende sjef i Økokrim, Inge Svae-Grotli, som i det videre skal vurdere habilitetssaken til utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). Det fremgår av et brev, datert i går, fra riksadvokat Jørn Sigurd Maurud til Økokrim som NRK har fått tilgang til. Økokrim-sjef Pål Lønseth erklærte seg allerede 31.

NRK - 14 okt 23 kl. 15:14

Ap-politiker rykker ut med støtte til Huitfeldt

Arbeiderparti-politiker Edvin Søvik mener det er uforståelig om Støre bestemmer seg for å fjerne utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) fra regjeringen. – Anniken Huitfeldt er en veldig dyktig utenriksminister for Norge. Men basert på oppslag i mediene, fremstår det nå som at statsminister Støre har bestemt seg for å fjerne henne.

NRK - 05 okt 23 kl. 20:31

Huitfeldt fordømmer angrepet i Kharkiv

Utenriksminister Anniken Huitfeldt fordømmer angrepet i Kharkiv i Ukraina som har tatt livet av over 50 mennesker. Ifølge Ukraina var det et russisk rakettangrep som rammet landsbyen Hroza i Kharkiv fylke. Det er ett av de dødeligste angrepene siden fullskalainvasjonen startet.

NRK - 30 aug 23 kl. 14:07

Anniken Huitfeldt: – Eg er lei meg

Utanriksminister Anniken Huitfeldt held pressekonferanse om habilitetssaka hennar knytt til ektemannen sine kjøp av aksjer i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen. Huitfeldt har innrømma habilitetsbrot, men seier ho ikkje var klar over mannen sine aksjekjøp før nyleg. – Eg er lei meg for å ha sett meg sjølv i denne situasjonen, sa utanriksminister Huitfeldt..

NRK - 07 nov 23 kl. 13:29

Huitfeldt: Våpenaksjer må du holde deg unna

Tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt sier det er utelukket at ektemannens aksjer i Kongsberg-gruppen kan ha påvirket beslutninger hun tok i regjeringen i sommer. Under kontrollhøringen på Stortinget sa hun at hun fortalte mannen sin om reglene i det som kalles politisk håndbok: – Jeg viste mannen min håndboka og sa at aksjer kan gjøre meg inhabil. Som eksempel på saker som kunne gjøre meg inhabil, sa jeg til mannen min: Våpenaksjer må du holde deg unna, sa Huitfeldt og fortsatte: – I sommer gjorde han det motsatte.

VG - 07 nov 23 kl. 13:33

Anniken Huitfeldt: – Alltid vært redd for å gjøre feil

Anniken Huitfeldt (Ap) sier at hun aldri hadde en såkalt «vetting-samtale» med statsministeren. I en slik samtale skal en potensiell statsråd fortelle om potensielle problemer i sin bakgrunn..

NRK - 18 sep 23 kl. 19:48

Huitfeldt om Barentsrådet: Ikke naturlig med samarbeid med Russland

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) tar nyheten om at Russland trekker seg fra Barentsrådet til etterretning. Hun sier det uansett ikke har vært kontakt med Russland gjennom Barentsrådet det siste året. – Det har ikke vært naturlig å ha aktiviteter med Russland etter at de angrep Ukraina, sier Huitfeldt.

NRK - 14 sep 23 kl. 13:43

Kontrollkomiteen: Ber Huitfeldt om skriftlig redegjørelse

– Kontroll- og konstitusjonskomiteen ber utenriksminister Anniken Huitfeldt om full skriftlig redegjørelse for hennes habilitetsbrudd. Den forventer vi gir en full forklaring, og rydder opp i uoverensstemmelsene som har vært i media den siste tiden. Det sier leder for komiteen, Grunde Almeland (V).

NRK - 18 okt 23 kl. 16:44

Huitfeldt utelukker ikke at hun var inhabil i våpendonasjon til Ukraina

– I ettertid, og med avklaringen fra Lovavdelingen 28. august, ser jeg at jeg burde gjort mer for å følge opp hvordan min mann fulgte opp rådene jeg videreformidlet. Det tar jeg det hele og fulle ansvaret for.

NRK - 16 okt 23 kl. 13:30

Solberg seier ho ikkje har noko nytt å seie etter Huitfeldt-avgang

Høgreleiar Erna Solberg seier i ein kommentar til NRK at ho ikkje har noko nytt å seie etter at statsminister Jonas Gahr Støre brukte habilitetssaka hennar som ei delforklaring på at Anniken Huitfeldt måtte gå som utanriksminister. – Som eg har sagt fleire gongar dei siste vekene blir det forståeleg nok diskusjonar om eg framleis bør vere leiar i Høgre og statsministerkandidat i 2025. Eg vil uansett ta min del av ansvaret for å rydde opp i det som har skjedd, og bidra til å vinne att tilliten folk mister til politikken som følge av slike saker.

NRK - 15 okt 23 kl. 16:39

Huitfeldt snakket med Egypts utenriksminister om Gaza

Utenriksminister Anniken Huitfeldt snakket søndag med Egypts utenriksminister om behovet for humanitær tilgang i Gaza. Huitfeldt sier på X/Twitter at hun drøftet med utenriksminister Sameh Shoukry hvordan man kan bruke Den internasjonale givergruppa for Palestina til å få humanitære forsyninger inn i Gaza. – Situasjonen i Gaza er allerede forferdelig og blir verre for hver time som går.

NRK - 15 okt 23 kl. 09:48

Huitfeldt: – 150 norske borgere ønsker hjelp

Det er over 150 norske borgere på Gazastripen som ønsker bistand til å forlate området. Det opplyser utenriksminister Anniken Huitfeldt søndag morgen. – 150 norske borgere ønsker hjelp til å komme seg ut av Gaza.

NRK - 14 okt 23 kl. 17:11

Huitfeldt – Vi får ikke de 130 nordmennene ut

Rundt 130 nordmenn befinner seg akkurat nå på Gazastripen. De er fanget inne av Israels blokade og står uten rømningsveier. – Vi får ikke de 130 nordmennene ut, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

VG - 04 jan 24 kl. 18:07

Høyre-Thorheims spekulasjoner

Det vil slettes ikke være ukontroversielt hvis regjeringen velger å utnevne Anniken Huitfeldt til Norges nye ambassadør i Washington. Men Bård Ludvig Thorheims spekulasjoner høyner ikke nivået på debatten..

NRK - 13 okt 23 kl. 18:04

Huitfeldt ber sivile på Gaza følge anmodning om evakuering

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) mener det er for farlig for sivile nord på Gaza å bli værende etter Israels varslede inntog. Israel ba fredag mer enn en million sivile om å evakuere sørover innen 24 timer. – Vi oppfordrer alle borgere til å følge disse anmodningene, da det kan bli svært farlig der.

NRK - 30 aug 23 kl. 17:56

Venstre om Støre si handtering av Huitfeldt-saka: – Held ikkje vatn

Onsdag ettermiddag haldt statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) eit pressemøte der han snakka om habilitetssaka til utanriksminister Anniken Huitfeldt. – Eg trur ingen blei klokare av å lytta til statsministeren si pressekonferanse. Støre fredar Huitfeldt med å seia at regelverket ikkje var detaljert nok til at ho kunne forstå det.

NRK - 30 aug 23 kl. 15:48

Ap i kontrollkomiteen om Huitfeldt: – Ny problemstilling

Onsdag blei det kjent at ektemannen til utanriksminister Anniken Huitfeldt hadde kjøpt aksjer i den norske våpenprodusenten Kongsberg Gruppen etter at Huitfeldt hadde blitt utanriksminister. Fleire av partia på Stortinget ønsker at denne saka skal inn i den pågåande kontrollsaka knytt til statsråder si habilitet. Stortingsrepresentant Frode Jacobsen frå Ap, som er medlem av kontrollkomiteen, seier det er naturleg at komiteen tar med seg denne saka inn i dei eksisterande undersøkingane.

NRK - 30 aug 23 kl. 14:28

Frp og Raudt reagerer på habilitetssaka til Huitfeldt

Fleire av partia på Stortinget har reagert på habilitetssaka til utanriksminister Anniken Huitfeldt. Ho har sjølv innrømma habilitetsbrot etter at ektemannen investerte aksjer i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen medan Huitfeldt var utanriksminister. Dette blir fjerde sak knytt til habilitet i regjeringa i løpet av sommaren.

NRK - 16 okt 23 kl. 12:33

Støre om Huitfeldts avgang: – Saka om kjøp og sal av aksjar og habilitet er del av grunngjevinga

Saka om kjøp og sal av aksjar og habilitet er ein del av grunngjevinga for at Anniken Huitfeldt måtte gå av som utanriksminister. Det sa statsminister Jonas Gahr Støre då han presenterte endringar i regjeringa måndag. Støre heldt fast på at han trur på Huitfeldt då ho sa at ho ikkje var klar over at ektemannen kjøpte og selde aksjar.

NRK - 30 aug 23 kl. 13:24

Leder av kontrollkomiteen: - Alvorlig habilitetsbrudd av Huitfeldt

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier til VG at hun ikke har oppfylt sin plikt som statsråd: Hennes ektemann har handlet aksjer på Oslo Børs – blant annet i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen – mens hun har vært utenriksminister. – Anniken Huitfeldt ringte meg tidligere i dag og informerte om habilitetsbruddene. Det var en ryddig samtale.

Aftenposten - 22 dec 23 kl. 11:42

Sender han henne til USA som ambassadør?

Jonas Gahr Støre vil få minst to problemer om han sender Anniken Huitfeldt til USA som ny ambassadør..

VG - 07 nov 23 kl. 17:15

Solberg og Huitfeldt: Uenige om aksjeforbud for ektefeller

Erna Solberg (H) avviser ideen om et forbud mot å eie enkeltaksjer for regjeringsmedlemmenes ektefeller. Mens Anniken Huitfeldt (Ap) ønsker en regel hvor verken statsråder eller deres ektefeller kan eie enkeltaksjer..

NRK - 07 nov 23 kl. 13:35

Huitfeldt: – Det forklarer hvorfor det ble som det ble

Tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) spørres ut på Stortinget i forbindelse med habilitetssaken. – I motsetning til inhabilitet som følge av bånd til personer eller virksomheter, er det vanskelig å vite om man er inhabil som følge av ektefelles aksjer, uten å ha oppgitt alle disse aksjene til departementet, sier hun. – Det fikk jeg ikke beskjed om.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com