NRK > Nyheter

Sunday, 19 May, 03:21

NRK - 16 feb 24 kl. 13:34

Zelenskyj og Scholz undertegnet sikkerhetsavtale

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj undertegnet fredag en historisk bilateral sikkerhetsavtale med Tyskland Zelenskyj møtte Tysklands statsminister Olaf Scholz for å signere avtalen kort etter at han landet i Tyskland. Før han deltar på sikkerhetskonferansen i München i helgen, skal han også undertegne en tilsvarende avtale med Frankrike i Paris. – Jeg har to viktige dager foran meg. Møter med partnere i Tyskland og Frankrike, nye avtaler og sikkerhetskonferansen i München, skrev han på X/Twitter. Etter møtet med Scholz var det ventet at Zelenskyj flyr til Paris for å møte Frankrikes president Emmanuel Macron.
Les mer på NRK


Les mer om:
Volodymyr Zelenskyj, Tyskland Zelenskyj, Tysklands, Olaf Scholz, Tyskland, München, Frankrike, Paris, Twitter, Scholz, Zelenskyj, Frankrikes, Emmanuel Macron, Ukraina, Nato, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Zelenskyjog , Scholz, undertegnet, sikkerhetsavtale
NRK - 01 mar 24 kl. 15:41

Nederland og Ukraina signerer sikkerhetsavtale

Nederland og Ukraina signerte en sikkerhetsavtale fredag. Sikkerhetsavtalen ble varslet i en pressemelding fra den nederlandske regjeringen tidligere denne uken. – I dag signerte Mark Rutte og jeg en sikkerhetsavtale mellom Ukraina og Nederland, skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på Telegram fredag.

NRK - 15 apr 24 kl. 17:29

Barth Eide: Norge og Ukraina er enige om sikkerhetsavtale

Norge og Ukraina er enige om en sikkerhetsavtale, opplyser utenriksminister Espen Barth Eide (Ap), som mandag besøkte Ukrainas hovedstad Kyiv. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) varslet i midten av februar at en slik sikkerhetsavtale var få uker unna, og Eide bekrefter nå at innholdet i avtalen er på plass. – Norge forsikrer Ukraina om langsiktig militær, politisk, økonomisk og humanitær støtte.

NRK - 15 feb 24 kl. 23:50

Tyskland og Ukraina signerer sikkerhetsavtale

Tyskland og Ukraina signerer fredag en sikkerhetsavtale, melder AFP. Det sa en talsperson for den tyske regjeringen torsdag. Avtalen vil sikre en langsiktig forpliktelse og støtte til Ukraina, ifølge talspersonen.

NRK - 27 jan 24 kl. 01:43

Scholz sier oppslutning om mørke nynazistiske nettverk øker

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz er bekymret over fremveksten av høyreekstreme-tendenser i landet. I en videotale til minne om frigjøringen av Auschwitz 27. januar 1945 sa Scholz at det hele tiden rapporteres om nynazister og deres mørke nettverk, ifølge Reuters.

NRK - 10 feb 24 kl. 02:37

Biden: Nær kriminell forsømmelse å ikke vedta støtte Ukraina

USAs president Joe Biden takker Tysklands statsminister Olaf Scholz for støtten til Ukraina. Nå bruker Biden harde ord for å få Kongressen til å vedta tilsvarende støtte. De to møttes i Washington fredag.

NRK - 20 jan 24 kl. 21:53

Zelenskyj nervøs for eventuell Trump-retur til Det hvite hus

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener Donald Trumps retorikk om Ukraina-krigen er svært farlig. Zelenskyj viser til Trumps påstand om at han skal kunne stoppe Ukrainas krig med Russland på 24 timer hvis han blir USAs president igjen. I et intervju med britiske Channel 4 som ble sendt fredag, inviterte Zelenskyj Trump, som leder kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat i høstens valg, til Kyiv.

NRK - 16 feb 24 kl. 11:02

Zelenskyj på plass i Tyskland: – Viktige dager foran meg

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj landet fredag i Tyskland for å signere bilaterale sikkerhetsavtaler, samt delta på sikkerhetskonferansen i München. – Jeg har to viktige dager foran meg. Møter med partnere i Tyskland og Frankrike, nye avtaler og sikkerhetskonferansen i München, skriver han på X/Twitter.

NRK - 15 feb 24 kl. 23:50

Ukraina signerer sikkerhetsavtaler med Tyskland og Frankrike

Tyskland og Ukraina signerer fredag en sikkerhetsavtale, melder AFP. Det sa en talsperson for den tyske regjeringen torsdag. Avtalen vil sikre en langsiktig forpliktelse og støtte til Ukraina, ifølge talspersonen.

VG - 09 apr 24 kl. 04:57

Norge og fem andre land med sikkerhetsavtale om Nordsjøen

Norge er enig med Storbritannia, Belgia, Danmark, Nederland og Tyskland om å inngå en sikkerhetsavtale i Nordsjøen..

NRK - 15 maj 24 kl. 17:02

Blinken: Sikkerhetsavtale mellom Ukraina og USA like rundt hjørnet

USA og Ukraina kan inngå en tosidig sikkerhetsavtale i løpet av få uker, sier utenriksminister Antony Blinken. Under en pressekonferanse i Kyiv onsdag sa den amerikanske utenriksministeren at den tyngste delen av arbeidet med avtalen er unnagjort. (NTB).

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

To biler ødelagt i brann ved Ekebergskrenten i Oslo

En varebil og en personbil ble ødelagt i en brann i Ryenbergveien ved Ekebergskrenten i Oslo natt til søndag. En person er sett løpende fra stedet. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.

NRK - 30 minutter siden

Zelenskyj hevder Russland påføres store tap

Russland mister soldater og utstyr i stort omfang, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over nok en landsby i Kharkiv-regionen i Ukraina. Ukrainske styrker uttalte at hovedfokus nå er på «å hindre de russiske okkupantene fra å rykke videre fram».

NRK - 1 time siden

Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC. De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia. Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF.

NRK - 1 time siden

Vant legendarisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk vant natt til søndag boksekampen mot Tyson Fury i Saudi Arabia, melder BBC..

NRK - 1 time siden

Israels hær har funnet enda en drept israeler på Gazastripen

Den israelske hæren har tatt hånd om liket av en israeler som ble drept under Hamas-angrepet mot Israel og fraktet til Gazastripen. Mannen, som var 53 år gammel, ble drept under Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober i et veikryss nær en kibbutz.

NRK - 2 timer siden

Brann i to biler i Oslo

Det brenner natt til søndag i to biler på Simensbråten i Oslo. En person skal ha blitt sett løpende bort fra stedet. Politiet ber folk i området om å lukke vinduer og dører på grunn av giftig røyk fra brannen.

NRK - 2 timer siden

To til sykehus etter båtulykke i Stavanger

En mann og en kvinne i 50-årene er sendt til Stavanger universitetssykehus etter at en fritidsbåt kjørte på land i Stavanger. Begge var oppegående da de ble tatt med til sykehuset, ifølge politiet i Sør-Vest. Politiet fikk melding om ulykken, som skjedde ved Stora Marøya, klokka 23.

NRK - 3 timer siden

Mistenker at Oslo-brann var påsatt

Politiet i Oslo melder at de har tatt ned sperringene rundt eneboligen på Hauketo som brant lørdag kveld. Brannvesenet jobber fortsatt med etterslukking, men veien forbi er åpnet igjen. Politiet undersøker om brannen kan være påsatt – En hypotese er at brannen er påsatt, skriver politiet i en melding til pressen..

NRK - 3 timer siden

Tunisias kystvakt har hentet opp døde migranter fra sjøen

Tunisias kystvakt hentet lørdag opp likene av fire migranter fra sjøen utenfor landets kyst. Nasjonalgarden opplyser at kystvakten i en separat aksjon plukket opp 52 migranter i live. Ni menneskesmuglere ble pågrepet, og båtene de befant seg i, ble beslaglagt.

NRK - 3 timer siden

Ti personer i slåsskamp i Drammen

Politiet rykket sent lørdag kveld ut til Bragernes torg i Drammen etter melding om et slagsmål mellom ti personer utenfor Old Irish Pub En person skal ha blitt slått bevisstløs og politi og ambulanse er på stedet, ifølge politiet i Sør-Øst..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com