Zelenskyj

Saturday, 23 September, 07:41

Nyheter om Zelenskyj

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 20 aug 23 kl. 14:41

Nederland lover Zelenskyj F-16-fly

Statsminister Mark Rutte fortalte søndag Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at Danmark og Nederland har forpliktet seg til å gi Ukraina slike fly. Zelenskyj og hans kone Olena Zelenska dro fra flyplassen Skavsta søndag formiddag på et av den svenske regjeringens fly etter å ha drøftet videre militært samarbeid med statsminister Ulf Kristersson, melder SVT. Ved middagstider landet flyet på en flybase i Eindhoven der Zelenskyj møtte Rutte og inspiserte et F-16-fly.

NRK - I førrgår: 17:48

Zelenskyj med klar beskjed til FN

I sin tale til FNs sikkerhetsråd onsdag, kommer Ukrainas president med kritikk mot FNs manglende evne til å handle mot Russland. Russland har både fast sete og vetorett i Sikkerhetsrådet. – Vetoretten burde kunne suspenderes, sier Zelenskyj.

Klartale - 09 maj 23 kl. 06:00

Dagen skal markere fred i hele Europa

9. mai er Europadagen. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gjør det samme i Ukraina.

NRK - I førrgår: 17:39

Zelenskyj taler først tross kraftig russisk protest

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj taler nå på et åpent møte om Ukraina i FNs sikkerhetsråd. – Det er en kriminell aggresjon mot vårt land med mål om å ta landet vårt. Terrorist-staten er villig til å undergrave alle internasjonale normer som er ment å skulle beskytte verden mot krig, sa Zelenskyj.

NRK - 31 aug 23 kl. 04:44

Zelenskyj fordømmer korrupsjon i militærets opptaksprosess

Systematisk korrupsjon gir mange ukrainere fritak fra militæret av medisinske årsaker, ifølge landets president Volodymyr Zelenskyj. Ifølge ham har ukrainske myndigheter gjennomgått statistikk som viser hvor utbredt fritak av falske årsaker, bestikkelser og flukt til utlandet har vært siden den russiske invasjonen i fjor vår. En etterforskning av tvilsomme medisinske unntak er fortsatt pågående, ifølge Zelenskyj.

NRK - I førrgår: 17:48

Zelenskyj kritiserer FN

I sin tale til FNs sikkerhetsråd onsdag, kommer Ukrainas president med kritikk mot FNs manglende evne til å handle mot Russland. Russland har både fast sete og vetorett i Sikkerhetsrådet. – Vetoretten burde kunne suspenderes, sier Zelenskyj.

NRK - 15 sep 23 kl. 21:27

Zelenskyj hyller EUs kornvedtak

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj ønska opphevinga av EU sitt mellombelse importforbodet mot ukrainsk korn velkommen, og kalla det eit døme på ekte samling og tillit, melder nyheitsbyrået Reuters. Etter EU kunngjorde opphevinga, kom både Polen, Ungarn og Slovakia med eigne importforbod som vil tre i kraft frå midnatt, når det europeiske forbodet blir oppheva. Zelenskyj meiner desse avgjerdene bryt med EU-lovgiving.

NRK - 15 sep 23 kl. 19:55

Zelenskyj besøker Det hvite hus på torsdag

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal møte USAs president Joe Biden i Det hvite hus på torsdag. Det er kjent at Zelenskyj ventes å være med på den såkalte høynivåuka i FNs hovedforsamling i New York, som starter mandag. USA er ventet å annonsere ytteligere støtte til Ukraina i løpet av neste uke, ifølge Det hvite hus sin nasjonale sikkerhetsrådgiver, Jake Sullivan.

NRK - 08 sep 23 kl. 21:06

Zelenskyj: Vesten har myknet overfor Russland

Ukrainas allierte har myknet opp sanksjonsregimet mot Russland, hevder Volodymyr Zelenskyj. Han ber om en fornyet sanksjonsoffensiv fra Vesten. – Våre partnere har tatt en for lang pause når det gjelder sanksjoner, sa Zelenskyj i sin daglige videotale.

NRK - 08 sep 23 kl. 16:34

Zelenskyj: – Russisk luftherredømme hindrer motoffensiven

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hevder at russisk overlegenhet i luften hindrer ukrainernes motoffensiv. – Hvis vi ikke er i lufta og Russland er det, stopper de oss fra himmelen. De hindrer motoffensiven vår, sier Zelenskyj.

NRK - 28 aug 23 kl. 15:38

Zelenskyj åpner for valg i krigstid – men vestlige land må betale

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han ønsker å holde valg selv om landet er i krig. Men for å gjennomføre trengs det penger fra USA og EU. Ifølge Zelenskyj er det i utgangspunktet forbudt å holde valg mens det er krigslover som gjelder i landet, noe som betyr at lovene må endres før det kan holdes valg.

NRK - 25 aug 23 kl. 00:08

Zelenskyj har snakket med Biden

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj snakket fredag kveld norsk tid med USAs president Joe Biden, ifølge Reuters. Zelenskyj takket Biden for hilsenen han sendte i anledning Ukrainas nasjonaldag, og for støtten i konflikten mot Russland. – Sammen har vi vist at frihet og uavhengighet er verdt å kjempe for, sier Zelenskyj i en uttalelse.

NRK - 21 aug 23 kl. 20:33

Zelenskyj: Hellas skal bidra i treningen av ukrainske F-16-flygere

Hellas skal delta i opplegget for å trene ukrainske flygere til å fly F-16, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Danmark og Nederland kunngjorde søndag at de vil levere de første F-16-flyene til Ukraina. – I dag har vi et viktig resultat for flykoalisjonen: Hellas vil delta i treningsopplegget for våre F-16-flygere.

NRK - 19 aug 23 kl. 10:20

Zelenskyj og kona er i Sverige

Volodymyr Zelenskyj og kona Olena har ankommet Sverige. Det skriver presidenten i Ukraina på sin egen profil på X/Twitter. Zelenskyj skal møte den svenske statsministeren, kongefamilien og representanter fra Riksdagen.

NRK - Igår: 02:48

Zelenskyj til Canada

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal besøke Canada og tale til landets nasjonalforsamling fredag. Det opplyser kontoret til Canadas statsminister Justin Trudeau. Zelenskyj skal også møte canadiske næringslivsledere for å styrke private investeringer i Ukraina i framtida, heter det..

NRK - Igår: 13:21

Zelenskyj i USA

President i Ukraina Volodymyr Zelenskyj ankom Washington i USA torsdag. Her skal han i samtaler med USAs president Joe Biden der de skal diskutere amerikanske våpen. – I dag er det viktige forhandlinger i Washington.

Dagbladet - I førrgår: 16:40

Zelenskyj stakk

Det var knyttet stor spenning til at Russlands utenriksminister Lavrov og Ukrainas president Zelenskyj kanskje skulle oppholde seg i samme rom under et møte i FNs sikkerhetsråd onsdag. Men Zelenskyj stakk..

NRK - 19 sep 23 kl. 10:06

Zelenskyj på plass i New York – kaller russerne for terrorister

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er på plass i New York for å delta på FNs hovedforsamling. Her ber han alle vurdere «russiske terroristers» plass i FN. Hans første stopp var hos ukrainske soldater som får behandling på Staten Island University Hospital etter amputasjoner.

Klartale - 18 sep 23 kl. 13:57

Snakker om kriser i verden på toppmøte

Verdens-organisasjonen FN har møte. Ledere fra hele verden møtes i New York i USA. Det kalles høynivåuken.

NRK - 10 sep 23 kl. 00:41

Zelenskyj: Ukraina må forberede ny krigsvinter

Ukraina er i gang med å forberede seg på en ny vinter med krig, sier president Volodymyr Zelenskyj. – Nå må alle gjøre alt som er mulig, og også alt som virker umulig, for å hjelpe Ukraina med å komme seg gjennom vinteren og opprettholde alle funksjoner, sa Zelenskyj i sin daglige videotale lørdag. – Luftforsvar, forberedelser av energisektoren, sosiale systemer, formålstjenlige støttepakker fra våre partnere – alle offentlige tjenestepersoner og militære offiserer har klare oppgaver, la han til.

NRK - 05 sep 23 kl. 17:04

Putin med nye anklager mot Zelenskyj

Vestlige land har plassert Volodymyr Zelenskyj, som er jødisk, i presidentstolen i Ukraina for å dekke over ukrainernes naziglorifisering, hevder Vladimir Putin. Den russiske presidenten sa dette da han svarte på spørsmål under et TV-intervju tirsdag, men kom ikke med noen beviser for påstanden. Et av Russlands påskudd for å invadere Ukraina var den angivelige nødvendigheten av å «denazifisere landet» og å stanse et pågående folkemord mot den russisktalende befolkningen.

NRK - 04 sep 23 kl. 20:59

Zelenskyj besøkte fronten i Donetsk

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj opplyste mandag at han besøkte fronten i Donetsk. Det melder nyhetsbyrået AFP. – Donetsk-regionen.

NRK - 03 sep 23 kl. 21:11

Zelenskyj vil erstatte forsvarsminister Oleksij Reznikov

550 dager med fullskala krig, Oleksij Reznikov har fungert som Ukrainas forsvarsminister siden Russland startet sin fullskala invasjon. Nå vil president Volodymyr Zelenskyj be parlamentet om å godkjenne et ministerbytte. Det opplyser han på sin Telegram-konto.

NRK - 31 aug 23 kl. 14:36

Zelenskyj hevder Ukraina har raketter som kan nå mål 700 kilometer unna

Ukraina har nå evnen til å gjennomføre rakettangrep mot mål 700 kilometer unna, sier president Volodymyr Zelenskyj. Det har vært flere angrep inne i Russland den siste tiden, stort sett utført ved hjelp av droner. Sky News skriver at Zelenskyj sier at Ukraina kan nå langt også med raketter.

NRK - 25 aug 23 kl. 18:35

Tyrkias utenriksminister møtte Zelenskyj

Den tyrkiske utenriksministeren Hakan Fidan var fredag i Ukraina, hvor han diskuterte muligheten for korneksport via Svartehavet med Volodymyr Zelenskyj. På meldingstjenesten X skriver Zelenskyj at de to drøftet avtalen som tidligere muliggjorde ukrainsk korneksport med skip over Svartehavet. Russland trakk seg fra avtalen i juli, og siden da har russiske styrker angrepet havner og kornlagre i Ukraina.

NRK - 24 aug 23 kl. 17:51

Zelenskyj: Samtaler om fredsplan skal holdes i Oslo

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takker Norge for støtten og sier en av de neste rundene med samtaler om den såkalte fredsformelen, skal holdes i Oslo. Zelenskyj ga i meldingen på X/Twitter torsdag ingen detaljer om samtalene. Den ukrainske presidenten lanserte i november i fjor det han kaller en fredsformel i ti punkter for å få en slutt på krigen..

NRK - 18 jul 23 kl. 01:36

Zelenskyj: Vi fortsetter korneksporten

Ukraina vil fortsette eksporten av korn over Svartehavet i samarbeid med FN og Tyrkia. Det sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin kveldstale mandag. Han pekte på at ukrainsk matkorn er nødvendig for 400 millioner mennesker.

NRK - 21 aug 23 kl. 09:25

Zelenskyj på plass i den danske nasjonalforsamlinga

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er måndag morgon på plass i Folketinget. Der skal han halde talar og møte danske politikarar. Besøket skjer dagen etter at Danmark kunngjorde at dei ville sende 19 F-16-kampfly til Ukraina.

NRK - 20 aug 23 kl. 16:14

Dansk TV 2: Zelenskyj lander i Danmark om kort tid

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og kona Olena Zelenska lander i Danmark om kort tid. Zelenskyj kommer fra Nederland, der landets statsminister Mark Rutte sa at Nederland og Danmark har forpliktet seg til å levere F-16-fly til Ukraina, og at disse leveres når visse betingelser er oppfylt..

NRK - 20 aug 23 kl. 02:46

Antallet sårede i Tsjernihiv oppjusteres til 144

Minst 144 personer er meldt såret i det russiske rakettangrepet mot sentrum av den ukrainske byen Tsjernihiv lørdag. Blant de sårede er det 15 barn, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale lørdag kveld. – Jeg er sikker på at soldatene våre vil gi Russland et svar på dette terrorangrepet.

NRK - 13 timer siden

NBC: USA vil forsyne Ukraina med langtrekkende raketter

USA vil forsyne Ukraina med langtrekkende artilleriraketter av typen ATACMS, melder NBC News. Ukraina har i lang tid ønsket seg de langtrekkende våpnene som kan avfyres fra Himars-vognene som landet allerede er utstyrt med. Så langt har imidlertid ikke USA villet sende dem.

NRK - 03 maj 23 kl. 15:56

Zelenskyj planlegger tur til Tyskland senere i mai – Ukraina misfornøyd med manglende diskresjon

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal etter planen til Berlin og Aachen 13. og 14. mai, ifølge Tyskland.

Aftenposten - Igår: 00:48

Zelenskyj var én dag i D.C. Dette fikk han med seg hjem.

WASHINGTON D.C. (Aftenposten): Torsdag hadde Ukrainas Volodymyr Zelenskyj en intens sjarmoffensiv i USAs hovedstad..

NRK - Igår: 22:05

Biden: – Vil sørge for at verda står med Ukraina

President Volodymyr Zelenskyj møter no den amerikanske presidenten i Det kvite hus. Joe Biden lovar vidare støtte til Ukraina. – Vi vil sørge for at verda står med Ukraina, seier den amerikanske presidenten.

NRK - Igår: 21:05

Zelenskyj ønsket å tale til hele Kongressen, men fikk nei

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ønsket å tale til hele Kongressen i USA. Men topprepublikaneren Kevin McCarthy sa nei, ifølge amerikanske medier. Både TV-stasjonen CNN og nettstedet Axios melder at McCarthy avviste forespørselen.

NRK - Igår: 13:21

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har ankommet USA

President i Ukraina Volodymyr Zelenskyj ankom Washington i USA torsdag. Her skal han i samtaler med USAs president Joe Biden der de skal diskutere amerikanske våpen. – I dag er det viktige forhandlinger i Washington.

NRK - Igår: 12:41

Polen imot å gi Tyskland fast plass i Sikkerhetsrådet

Polens forsvarsminister Mariusz Blaszczak sier i en tale på polsk radio at landet motsetter seg at Tyskland blir et permanent medlem av FNs sikkerhetsråd. – Forslaget, fremsatt av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, er «ganske merkelig» og «en stor skuffelse» fra Polens synspunkt, sier Blaszczak. – Kyiv ser ut til å ha glemt at Tyskland i utgangspunktet ikke kom Ukraina til unnsetning ved begynnelsen av Moskvas fullskala invasjon i februar 2022, sier han.

NRK - Igår: 09:22

Zelenskyj vil be Kongressen godkjenne støttepakke

Torsdag skal Ukrainas president tale i Kongressen i USA. Det skjer samtidig som president Joe Biden prøver å få gjennom en støttepakke på 24 milliarder dollar, rundt 260 milliarder kroner, til Ukraina. Ukraina-støtten har skapt splittelse i amerikansk politikk, særlig innad i det republikanske partiet.

NRK - 07 jul 23 kl. 20:38

Zelenskyj har startet møte med Erdogan

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Istanbul der han har startet samtaler med president Recep Tayyip Erdogan. Zelenskyj skriver på Twitter at de to skal diskutere neste ukes Nato-toppmøte, sikkerhetsgarantier og kornavtalen mellom Ukraina og Russland, som utløper om litt over en uke og som Tyrkia var med på å framforhandle. Zelenskyj kom til Istanbul fredag kveld etter en rundtur i flere av Natos østlige medlemmer; Bulgaria, Tsjekkia og Slovakia.

NRK - 15 sep 23 kl. 20:28

Biden skal møte Lula, Zelenskyj og Netanyahu neste uke

USAs president Joe Biden blir en travel mann neste uke. Ikke bare skal han delta på møtet i FNs hovedforsamling, han skal også møte flere verdensledere. Den amerikanske presidenten skal blant annet møte Brasils president Lula da Silva, Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og Israels statsminister Benjamin Netanyahu, ifølge Det hvite hus.

VG - 15 sep 23 kl. 20:03

Zelenskyj besøker Det hvite hus på torsdag

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal møte USAs president Joe Biden i Det hvite hus på torsdag..

NRK - 04 jul 23 kl. 19:29

Zelenskyj hyller Stoltenberg for hans «personlige innsats» for Ukraina

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gratulerer Jens Stoltenberg med forlengelsen av perioden som Natos generalsekretær i ett år. – Jeg håper at samarbeidet vårt vil forbli fruktbart i framtiden, skriver Zelenskyj på Twitter , der han forteller at han har gratulert Stoltenberg i en telefonsamtale. – Jeg takket Jens Stoltenberg for hans personlige innsats i å støtte Ukrainas euroatlantiske lengsler, sier Zelenskyj.

NRK - 07 aug 23 kl. 13:57

Attentatplaner mot Zelenskyj skal være avslørt og stanset

Planer om et attentat mot Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er avslørt og stanset, ifølge landets sikkerhetstjeneste. En kvinne er pågrepet for å ha hjulpet Russland med å planlegge et angrep mot presidenten, ifølge sikkerhetstjenesten (SBU). En tjenesteperson i SBU hevder kvinnen samlet informasjon om Zelenskyjs reiseplaner for et besøk i den sørlige Mykolajiv-regionen i juni.

VG - 10 sep 23 kl. 01:37

Zelenskyj: Ukraina må forberede seg på en ny krigsvinter

Ukraina er i gang med å forberede seg på en ny vinter med krig, sier president Volodymyr Zelenskyj. Samtidig kommer meldingene om nye droneangrep..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com