Zelenskyj

Monday, 26 September, 18:54

Nyheter om Zelenskyj

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 29 aug 22 kl. 12:56

Zelenskyj talte på konferansen i Stavanger

– Russland bruker økonomisk terror for å svekke Europa, sa Zelenskyj. Han talte til energi-konferansen ONS i Stavanger. Han snakket gjennom videolink.

Klartale - 30 mar 22 kl. 17:21

Zelenskyj i talen: Vi deler ikke grense, men har en felles nabo

Volodymyr Zelenskyj fikk full applaus da han ble vist på en stor skjerm i Stortinget onsdag. Den ukrainske presidenten tok seg til hjertet, og nikket kort.Han minnet om at Norge og Ukraina har noe til felles, selv om landene ikke deler grense.

Klartale - 12 sep 22 kl. 16:30

Nå kommer boken om Zelenskyj på norsk

Volodymyr Zelenskyj har fått en bok skrevet om seg. Han er president i Ukraina. Det er en ukrainsk journalist som har laget biografien.

NRK - 21 sep 22 kl. 23:37

Zelenskyj krever straffeforfølgelse mot Russland

I en tale til FNs generalforsamling krevde Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj krever straffeforfølgelse mot Russland og deres aggresjon. –Det er begått en forbrytelse mot Ukraina og vi krever en rettferdig straff, sa Zelenskyj i en videotale onsdag kveld, melder nyhetsbyrået AFP. Zelenskyj er den eneste lederen som har fått lov til å levere en tale via video til toppmøte i FN..

NRK - 21 sep 22 kl. 23:37

Zelenskyj ber om at vetoretten til Russland blir fjernet

I en tale til FNs generalforsamling onsdag kveld krever Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj straffeforfølgelse mot Russland og deres aggresjon. –Det er begått en forbrytelse mot Ukraina og vi krever en rettferdig straff, sa Zelenskyj i en videotale onsdag kveld. Straffen bør omfatte utestengelse fra å stemme i internasjonale organer, og Russland bør fratas vetoretten i FNs sikkerhetsråd, uttalte presidenten.

NRK - 19 sep 22 kl. 00:42

Zelenskyj: Alt okkupert territorium skal gjenerobres

Samtidig som det ukrainske militæret fortsetter motoffensiven øst i landet, lover president Volodymyr Zelenskyj å ta tilbake alt russisk-okkupert territorium i Ukraina. – Det virker kanskje for noen som at vi etter en rekke seire har en liten pause. Men dette er ingen pause.

NRK - 03 sep 22 kl. 22:12

Zelenskyj hyller Boris Johnson

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hyller statsminister Boris Johnson og kaller ham en sann venn av Ukraina. Dager før Johnson går av som statsminister hyller Zelenskyj i en kommentarartikkel i avisa Mail on Sunday den britiske solidariteten siden invasjonen i februar. Han lover samtidig nære bånd til den påtroppende statsministeren.

NRK - 31 aug 22 kl. 03:38

Nyhetsbyrå: Zelenskyj drar kanskje til FN-møte i New York

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kan komme til å delta fysisk under FNs hovedforsamling i New York i september, får Nyhetsbyrået DPA opplyst av diplomatkilder. Kilder i Sikkerhetsrådet bekrefter til DPA at Ukrainas delegasjon planlegger for at Zelenskyj skal delta på det årlige møtet mellom FNs statsledere og regjeringer. De understreker imidlertid at enhver reise Zelenskyj utgir seg på, kan være livsfarlig.

NRK - 27 maj 22 kl. 10:54

Zelenskyj: Tror ikke Russland vil stoppe krigføringen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hevder han gjentatte ganger har prøvd å få til møter med Russlands president Vladimir Putin for å få en slutt på krigen. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Samtidig erkjenner han at ukrainere flest ikke er begeistret for samtaler mellom de to lederne.

NRK - 18 aug 22 kl. 20:48

Zelenskyj avviser fred med Russland uten at styrkene trekkes ut

President Volodymyr Zelenskyj avviser fred med Russland uten at Russland trekker sine styrker ut av Ukraina. I en samtale med pressen etter møter med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og FNs generalsekretær António Guterres i Lviv torsdag sa Zelenskyj at han ble overrasket over å høre fra Erdogan at Russland er klar for en form for fred. – Da får de først forlate vårt territorium.

NRK - Igår: 22:27

Zelenskyj: Putin sender sine innbyggere i døden

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj appellerte til russerne lørdag kveld. Han sa at president Vladimir Putin bevisst «sender sine innbyggere i døden». På russisk oppfordret Zelenskyj russiske styrker til å overgi seg.

NRK - I førrgår: 01:03

Zelenskyj ber verden fordømme Russlands ufrie folkeavstemninger

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj oppfordrer verdenssamfunnet til å fordømme folkeavstemningen som gjennomføres i okkuperte deler i Ukraina. Verden må med rette reagere på de falske folkeavstemningene. De kommer til å bli klart fordømt, sier Zelenskyj i sin daglige videotale.

NRK - 22 sep 22 kl. 21:57

Zelenskyj ber russerne protestere mot mobiliseringen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj oppfordret torsdag den russiske befolkningen til å protestere mot Putins avgjørelse om en delvis mobilisering av reservestyrkene. – 55.000 russiske soldater har dødd i løpet av disse seks månedene med krig.

NRK - 21 sep 22 kl. 02:24

Zelenskyj toner ned betydningen av folkeavstemninger

President Volodymyr Zelenskyj toner ned betydningen av separatistenes planer i Donetsk og Luhansk og andre okkuperte områder, om å holde folkeavstemninger fra 23 til 27 september for å slutte seg til Russland. Idag kom det ganske store nyheter fra Russland. Men hva skjedde egentlig?

NRK - 21 sep 22 kl. 00:30

Zelenskyj takket for støtten

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hyllet tirsdag allierte fra vesten for deres fordømmelse av Russlands planlagte folkeavstemninger i russiskokkuperte områder i Ukraina. – Jeg takker alle venner av Ukraina for deres massive fordømmelse, sa Zelenskyj i sin daglige videotale tirsdag kveld..

NRK - 20 sep 22 kl. 03:54

Zelenskyj:– Ukrainske styrker rykker frem

Ukrainske styrker skal ha rykket enda lenger øst, inn i områder som nylig er blitt oppgitt av Russland. De er snart klare til å angripe russiske styrker i Donbas-regionen, sa president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale sent mandag kveld. – Okkupantene er tydeligvis i panikk, sa Zelenskyj og viste til at lederen for den russiske administrasjonen i Luhansk, ber om en folkeavstemning for å gjøre området til en del av Russland.

NRK - 17 sep 22 kl. 23:17

Zelenskyj: Nye bevis for tortur

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier det er funnet flere ofre i massegraven i Izium som har tegn på å ha blitt utsatt for tortur. I sin daglige tale sent lørdag kveld sa Zelenskyj også at det allerede er funnet ti torturkamre i ulike frigjorte byer og tettsteder i Kharkiv-regionen. Blant annet er det funnet elektrisk utstyr som brukes til tortur, ifølge den ukrainske presidenten.

NRK - 04 aug 22 kl. 05:36

Zelenskyj vil snakke med Kina om Ukraina

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han vil ha direkte samtaler med Kina om den russiske invasjonen av Ukraina. I et intervju med Hongkong-avisa South China Morning Post oppfordrer Zelenskyj Kina til å bruke sin politiske makt og økonomiske innflytelse overfor Russland for å få slutt på krigen. – Det er en mektig stat, og det er en mektig økonomi.

NRK - 15 sep 22 kl. 00:41

Zelenskyj involvert i trafikkulykke

Bilen til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj var i kveld involvert i en trafikkulykke i Kyiv. Det melder nyhetsbyrået Reuters. En talsmann for presidenten opplyser at Zelenskyj ikke er alvorlig skadd.

NRK - 04 aug 22 kl. 02:30

Zelenskyj kritiserer global sikkerhet

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kom onsdag med skarp kritikk av verdens sikkerhetssystem, som han mener ikke fungerer. I sin daglige kveldstale, pekte Zelenskyj ikke bare på krigen i hans eget land, men på konflikter i Balkan, mellom Taiwan og Kina og i Kaukasus. Zelenskyj sa at 2014 var et vendepunkt da verdenssamfunnet rett og slett lot Russland slippe unna med okkupasjonen av Krim, og nedskytingen av et fly fra Malaysia Airlines over Donbas i det østlige Ukraina..

NRK - 09 sep 22 kl. 04:40

Zelenskyj: Dronning Elizabeths død et tungt tap

Dronning Elizabeths død er et tungt tap for Europa og hele verden, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. – På vegne av det ukrainske folk kondolerer jeg til kongefamilien, hele Storbritannia og landene i Samveldet, sa Zelenskyj i en tale torsdag ifølge Sky News. – Våre tanker og bønner er med dere, la han til.

NRK - 28 jul 22 kl. 04:53

Zelenskyj vil levere mer strøm til Europa

Ukraina planlegger å øke strømeksporten til EU, som kan oppleve energiunderskudd på grunn av reduserte russiske leveranser, sier Volodymyr Zelenskyj. – Vi forbereder oss på å øke eksporten av elektrisitet til forbrukere i EU. Eksporten vår er ikke bare en mulighet til å skaffe utenlandsk valuta, men også til å hjelpe våre partnere stå imot Russlands energipress, sa den ukrainske presidenten i sin kveldstale onsdag.

NRK - 07 sep 22 kl. 00:40

Truss har snakket med Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han er den første utenlandske lederen som har snakket med Liz Truss etter at hun tok over som britisk statsminister. Zelenskyj skriver på Twitter at han har invitert henne til Ukraina, og han takket henne for den støtten som Storbritannia har gitt Ukraina i løpet av krigen. (NTB).

NRK - 07 sep 22 kl. 00:40

Truss ringte Zelenskyj først

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han er den første utenlandske lederen som har snakket med Liz Truss etter at hun tok over som britisk statsminister. Zelenskyj skriver på Twitter at han har invitert henne til Ukraina, og han takket henne for den støtten som Storbritannia har gitt Ukraina i løpet av krigen. (NTB-AFP).

NRK - 05 sep 22 kl. 23:47

Zelenskyj håper på mer britisk hjelp

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han håper Liz Truss, Storbritannias påtroppende statsminister, vil hjelpe Ukraina. Det sa Zelenskyj i sin daglige tale mandag kveld. Storbritannia har vært blant Ukrainas nærmeste støttespillere, og avtroppende statsminister Boris Johnson har besøkt Kyiv tre ganger etter at Russland gikk til krig i februar..

NRK - 25 jul 22 kl. 23:57

Zelenskyj sparker leder for spesialstyrker

Generalmajor Hryhorij Halahan er sparket av Volodymyr Zelenskyj som leder for de ukrainske spesialstyrkene i Øst-Ukraina etter tap av store områder. Zelenskyj erstatter Halahan med Viktor Horenko som kommandant for de ukrainske spesialstyrkene i Donetsk og Luhansk. 44-årige Halahan har hatt rollen siden august 2020.

NRK - 22 jul 22 kl. 23:10

Zelenskyj sier FN er ansvarlige for å sikre kornavtalen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier landet stoler på at FN sørger for at kornavtalen med Russland overholdes og etterleves. – Russland kan finne på provokasjoner og forsøke å dra Ukrainas og verdenssamfunnets innsats i tvil. Men vi stoler på FN.

NRK - 29 apr 22 kl. 04:07

Zelenskyj sier han var minutter fra bli tatt til fange

I et intervju med magasinet Time forteller Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj om hvor nær han var fra å bli tatt til fange av russiske styrker i de første timene av invasjonen. Det sto bare om minutter før Zelenskyj og hans familie ble funnet, skriver journalisten Simon Shuster som tilbrakte to uker i april sammen med presidenten i hans bunker i Kyiv. Militæret skal ha fortalt Zelenskyj at russiske fallskjermjegere hadde tatt seg inn i byen med det mål å fange Zelenskyj og hans familie.

NRK - 29 apr 22 kl. 01:21

Zelenskyj: 10 mistenkte krigsforbrytere identifisert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at 10 russiske offiserer og soldater er identifisert som mistenkte i forbindelse med overgrepene mot sivile i Kyiv-forstaden Butsja i mars. Zelenskyj sa dette i sin videotale torsdag kveld. Ifølge Zelenskyj tilhører de 10 den russiske hærens 64.

NRK - 29 apr 22 kl. 01:21

Zelenskyj: 10 navngitte krigsforbrytere identifisert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at 10 russiske offiserer og soldater er identifisert som mistenkte for overgrep mot sivile i Kyiv-forstaden Butsja i mars. Zelenskyj sa dette i sin videotale torsdag kveld. Ifølge Zelenskyj tilhører de 10 den russiske hærens 64.

NRK - 30 aug 22 kl. 07:07

Zelenskyj åtvarar Russland mot motangrep i Kherson

I ein tale i natt, åtvara Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj om at dei ukrainske styrkane ville dytta dei russiske styrkane tilbake til grensa, skriv CNN. – Viss dei vil overleve, er det på tide for russiske soldatar å flykta. Dra heim, sa Zelenskyj i talen sin.

NRK - 27 aug 22 kl. 01:15

Zelenskyj advarer om atomkraftverk

Ukrainas president advarer om at situasjonen fortsatt er farlig ved det beleirede atomkraftverket Zaporizjzja sør i Ukraina. – Jeg vil understreke at situasjonen fortsatt er svært risikabel og farlig, sier Zelenskyj i sin daglige videotale natt til lørdag. – Enhver gjentakelse vil nok en gang føre til at atomkraftverket står på randen av katastrofe, sier presidenten.

Klartale - 22 apr 22 kl. 09:01

Zelenskyj: Russland lager planer for folkeavstemninger

Volodymyr Zelenskyj holdt en tale torsdag kveld. Han er Ukrainas president. Zelenskyj sa at Russland planlegger å holde folkeavstemning i to byer.

NRK - 09 jul 22 kl. 22:59

Zelenskyj sier ambassadørbytte er en del av diplomatiet

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier en videotale lørdag kveld at avskjedigelsen av ambassadøren til Norge,Vjatsjeslav Jatsiuk, er en normal rotasjon av diplomatiet. – I dag signerte jeg dekreter om avskjedigelsen av flere av Ukrainas ambassadører. Denne rotasjonen er en normal del av diplomatiet.

NRK - 08 jul 22 kl. 04:07

Zelenskyj fortsatt sikker på britisk støtte etter Johnsons avgang

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han er trygg på at Storbritannias støtte til Ukraina vil vedvare også etter Boris Johnsons avgang som statsminister. Johnsons regjering har vært blant ukrainernes sterkeste allierte siden Russland invaderte i februar. (NTB) Til CNN sa Zelenskyj torsdag at han er sikker på at britenes tilnærming «ikke vil endre seg» selv om det er omveltninger i landets politiske ledelse.

NRK - 16 aug 22 kl. 05:22

Zelenskyj advarer om fare for atomkatastrofe

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj advarer om at en katastrofe ved det russiskokkuperte atomkraftverket Zaporizjzja kan komme til å true hele Europa. – Enhver radioaktiv hendelse på Zaporizjzja-kraftverket kan berøre EU-landene, Tyrkia, Georgia og andre land i regioner lenger unna. Alt er bare avhengig av vindretning og hastighet, sier Zelenskyj i en videotale mandag kveld.

NRK - 10 timer siden

Ukraina har mottatt norskprodusert rakettsystem

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier til nyhetskanalen CBS News at landet har mottatt norskproduserte luftvernraketter fra USA. – Jeg vil takk president Joe Biden og den amerikanske Kongressen for beslutningen, vi har mottatt Nasams, sier Zelenskyj til kanalen. Nasam står for Norwegian Advanced Surface to Air Missile System, og er er et luftvernrakettsystem som er utviklet og produsert av Kongsberg Gruppen..

NRK - 10 timer siden

Ukraina har mottatt norskprodusert rakettsystem fra USA

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier til nyhetskanalen CBS News at landet har mottatt norskproduserte luftvernraketter fra USA. – Jeg vil takk president Joe Biden og den amerikanske Kongressen for beslutningen, vi har mottatt Nasams, sier Zelenskyj til kanalen. Nasam står for Norwegian Advanced Surface to Air Missile System, og er er et luftvernrakettsystem som er utviklet og produsert av Kongsberg Gruppen..

NRK - 20 timer siden

Zelenskyj: – Det pågår harde kamper flere steder

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier det pågår kamper flere steder langs frontlinjen søndag kveld. – – Det er i regionene Donetsk, Kharkiv, Kherson, Nikolajev og Zaporizjzja. Vi har positive resultater i «flere retninger», forteller han i sin daglige videotale..

NRK - 11 aug 22 kl. 05:49

Zelenskyj taler på giverkonferanse i Danmark

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj holder åpningstalen på giverkonferansen for Ukraina i København torsdag. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) deltar på giverkonferansen fra Norge. Zelenskyj holder sin tale via en videoforbindelse.

NRK - 21 sep 22 kl. 14:44

Zelenskyj: Tror ikke Putin vil bruke atomvåpen

Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj sier i et intervju at han ikke tror at Russlands president vil bruke atomvåpen i krigen mellom landene. Det melder AFP..

Klartale - 10 aug 22 kl. 13:54

Hva skjedde da russisk base eksploderte på Krim?

Minst en ble drept i en kraftig eksplosjon på en flybase tirsdag. Det skjedde på Krim-halvøya. Halvøya var tidligere en del av Ukraina.

Klartale - 28 jun 22 kl. 08:30

Zelenskyj mener angrep mot kjøpesenter er terror

Russlands angrep mot Ukraina fortsetter. Mandag ble et ukrainsk kjøpesenter truffet av en rakett. Senteret ligger i byen Krementsjuk.

NRK - 08 aug 22 kl. 10:41

Zelenskyj utelukker forhandlinger hvis Russland holder folkeavstemninger

Hvis Russland holder folkeavstemninger i okkuperte områder om innlemmelse i Russland, blir det ingen forhandlinger, sier president Volodymyr Zelenskyj. Russiske styrker og allierte separatister holder store områder i Donbas-regionen øst i Ukraina og sør i landet. Okkupantstyresmaktene flere steder vil holde folkeavstemninger, lik den som var på Krim før halvøya ble annektert av Russland Den folkeavstemningen har fått massiv kritikk og anerkjennes ikke av Ukraina og vestlige land.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com