Frankrike

Saturday, 26 November, 23:42

Nyheter om Frankrike

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - Igår: 11:39

Slik har den første uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

VG - 22 nov 22 kl. 22:00

Storseier for Frankrike – Giroud tangerte Henry

(Frankrike – Australia 4–1) Olivier Girouds (36) to mål mot Australia gjør at han nå deler tittelen som mestscorende for Frankrike sammen med legenden Thierry Henry (45)..

Aftenposten - 20 nov 22 kl. 19:56

Bronsesjokk i EM da Montenegro slo Frankrike

LJUBLJANA (VG) (Montenegro – Frankrike 27–25 e.e.o.

VG - 20 nov 22 kl. 19:56

Bronsesjokk i EM da Montenegro slo Frankrike

LJUBLJANA (VG) (Montenegro – Frankrike 27–25 e.e.o.

Klartale - 20 nov 22 kl. 06:00

Slik kan du følge fotball-VM

Søndag 20. november starter verdens-mesterskapet (VM) i fotball for herrer. Mesterskapet er i Qatar.

VG - 18 nov 22 kl. 22:52

Suveren mot Frankrike – igjen: – Ergrer meg at jeg ikke tok mer

LJUBLJANA (VG) (Norge – Frankrike 28–20) Da Norge knuste Frankrike i semifinalen, stengte Silje Solberg-Østhassel (32) buret. Hun mener hun burde reddet enda mer..

Aftenposten - 18 nov 22 kl. 22:52

Suveren mot Frankrike – igjen: – Ergrer meg at jeg ikke tok mer

LJUBLJANA (VG) (Norge – Frankrike 28–20) Da Norge knuste Frankrike i semifinalen, stengte Silje Solberg-Østhassel….

NRK - 15 nov 22 kl. 16:29

Frankrike skal deportere 44 asylsøkere fra Ocean Viking

Frankrike har avvist asylsøknadene fra 44 av de 234 menneskene som ble reddet i Middelhavet av redningsmannskaper om bord på norskregistrerte Ocean Viking. De 44 vil bli deportert til sine opprinnelsesland så snart helsetilstanden deres tillater det, opplyser innenriksminister Gérald Darmanin tirsdag. Skipet la til kai i Toulon i Frankrike i forrige uke etter å ha ventet i over to uker på en tillatelse fra Italia, som nektet å gi skipet adgang.

NRK - 15 nov 22 kl. 16:00

Frankrike gir avslag på asylsøknader

Frankrike har avslått asylsøknader fra 44 av de 234 migrantene som ble reddet i Middelhavet av Ocean Viking fredag. De vil bli deportert tilbake til opprinnelseslandet sitt, sa innenriksminister Gerarld Dermain tirsdag. Skipet fikk tillatelse til å legge til kai i Toulon i Frankrike fredag, etter at Italia nektet det adgang til alle sine havner.

NRK - 15 nov 22 kl. 10:30

Frankrike: Lavere arbeidsledighet og økende inflasjon

Arbeidsledigheten i Frankrike falt svakt i tredje kvartal, melder det statistiske byrået INSEE. Samtidig var prisstigningen rekordhøy i oktober. I henhold til ILOs ledighetsstandard falt ledigheten til 7,3 prosent av arbeidsstyrken, mot 7,4 prosent i andre kvartal.

VG - 11 nov 22 kl. 23:03

Dødball felte urutinerte Norge mot Frankrike

(Norge – Frankrike 1–2) Etter sommerens fotball-EM var det en «unison enighet» at Norge er langt unna de beste nasjonene. Under en mørk høstkveld i Spania var de norske kvinnene nesten helt på høyde med EM-semifinalisten Frankrike..

NRK - 10 nov 22 kl. 11:03

AFP: Frankrike tar imot tre syke migranter fra skipet «Ocean Viking»

Frankrike tar imot tre syke migranter og en hjelpepleier fra det norskregistrerte skipet «Ocean Viking», skriver nyhetsbyrået AFP. «Ocean Viking» får ikke legge til kai i Italia, noe franske myndigheter har kritisert. Internasjonale regler er klare: Båter med mennesker reddet på havet skal få tilgang til nærmeste trygge havn.

NRK - 09 nov 22 kl. 09:56

Frankrike og Italia i ordkrig om migrantskip

Frankrike og Italia er uenige om hvem som skal ta ansvaret for et skip i Middelhavet, med 234 migranter om bord. Italia må ta sitt ansvar, mener Frankrike: – Skipet er for tiden i italiensk territorialfarvann. Det er ekstremt klare europeiske regler for dette, som også er akseptert og innført av italienerne, sier Olivier Véran, talsmann for den franske regjeringen, skriver NTB.

NRK - Igår: 19:42

Statssekretær: – Norge har ikke ansvar for flyktninger på norske skip

– Vi har ikke vært inne på enkelthendelser eller enkeltskip i dag, men fra Norges del var jeg tydelig på, på generelt grunnlag, at Norge har ikke noe ansvar for flyktninger som tas opp på skip som har norsk flagg. Det sier statssekretær Astrid Bergmål til NRK i dag. Bergmål representerte Norge på EUs ekstraordinære ministermøte i Brussel, som handlet om migrantankomster via Middelhavet.

NRK - Igår: 07:49

EUs innenriksministre møtes etter Ocean Viking-bråk

EU-ministre som er ansvarlige for innvandring og migrasjon skal holde et hasteinnkalt møte i Brussel fredag. Bakgrunnen er striden mellom Frankrike og Italia om hvem som hadde ansvaret for å ta hånd om migranter som ble plukket opp av det norskflaggede redningsfartøyet Ocean Viking. Italia nektet skipet å legge til kai, til tross for at det hadde plukket opp en rekke migranter utenfor landets kyst.

Aftenposten - 22 nov 22 kl. 22:00

Storseier for Frankrike – Giroud tangerte Henry

(Frankrike – Australia 4–1) Olivier Girouds (36) to mål mot Australia gjør at han nå deler tittelen som mestscorende for….

Aftenposten - 18 nov 22 kl. 22:52

Solberg-Østhassel i det umulige hjørnet mot Frankrike: – Ergrer meg at jeg ikke tok mer

Da Norge knuste Frankrike i semifinalen, sto nok en keeper en praktkamp i mål..

VG - 18 nov 22 kl. 22:52

Solberg-Østhassel i det umulige hjørnet mot Frankrike: – Ergrer meg at jeg ikke tok mer

Da Norge knuste Frankrike i semifinalen, sto nok en keeper en praktkamp i mål. Silje Solberg-Østhassel (32) stengte buret, og slapp kun inn 20 mål mot franskmennene..

Aftenposten - 18 nov 22 kl. 21:58

Norge til EM-finalen: Knuste Frankrike i gigantkamp

LJUBLJANA (VG) (Norge – Frankrike 28–20) De franske jentene hadde vunnet sine seks første EM-kamper med 9,4 mål i snitt..

VG - 18 nov 22 kl. 21:58

Norge til EM-finalen: Knuste Frankrike i gigantkamp

LJUBLJANA (VG) (Norge – Frankrike 28–20) De franske jentene hadde vunnet sine seks første EM-kamper med 9,4 mål i snitt. Men mot Norge var det full stopp for OL-vinnerne. Håndballjentene spiller EM-finale mot Danmark søndag..

NRK - 18 nov 22 kl. 19:19

Danmark til finalen i håndball-EM for første gang på 18 år

Danmark er klar for finalen i håndball-EM. Det er første gang siden 2004. – Det er helt surrealistisk.

Klartale - 17 nov 22 kl. 11:58

Kan bli nordisk finale i EM

Begge semifinalene blir spilt fredag. Danmark skal spille mot Montenegro i den første. Den starter klokka 17.

VG - 16 nov 22 kl. 22:00

Norge sprakk mot Danmark: Møter Frankrike i knalltøff semifinale

LJUBLJANA (VG) (Norge-Danmark 29–31) Nora Mørk bommet på sin første straffe i turneringen. Norge sprakk mot slutten og tapte for Danmark for første gang på 17 kamper. Nå venter seiersmaskinen Frankrike i semifinalen..

NRK - 15 nov 22 kl. 03:26

Macron: Kina og Frankrike må stå samlet mot krigen

Frankrikes president Emmanuel Macron oppfordrer Kina til å stå sammen mot krigen i Ukraina. Macron møtte Kinas president Xi Jinping på sidelinjene av G20-møtet på Bali i Indonesia tirsdag. – Herr president, hvordan står det til?

NRK - 12 nov 22 kl. 10:49

Tyskland trekker seg fra avtale om fossil energi

Tyskland gjør som Frankrike og Nederland og trekker seg fra en energiavtale som ifølge kritikerne beskytter investeringer innen fossil energi. – Dette er også et viktig signal til FNs klimakonferanse, sier Franziska Brantner som er statssekretær i det tyske økonomidepartementet. Frankrike og Nederland trakk seg tidligere i uka fra avtalen som ble inngått i 1994.

Aftenposten - 11 nov 22 kl. 23:03

Dødball felte urutinerte Norge mot Frankrike

(Norge – Frankrike 1–2) Etter sommerens fotball-EM var det en «unison enighet» at Norge er langt unna de beste nasjonene..

VG - 11 nov 22 kl. 23:03

Dødball felte urutinert Norge: – Jeg er fornøyd med mye

(Norge – Frankrike 1–2) Etter sommerens fotball-EM var det en «unison enighet» at Norge er langt unna de beste nasjonene. Under en mørk høstkveld i Spania var de norske kvinnene nesten helt på høyde med EM-semifinalisten Frankrike..

NRK - 11 nov 22 kl. 09:09

«Ocean Viking» har lagt til kai i Frankrike

Det norske redningsfartøyet «Ocean Viking» har lagt til kai i Toulon i Frankrike, der de drøyt 230 menneskene om bord får gå i land. «Ocean Viking» har vært strandet i Middelhavet i over to uker etter at Italia nektet skipet å legge til kai. Den franske kystvakten evakuerte tidligere i uka flere syke personer fra skipet, som da befant seg like ved Korsika.

NRK - 10 nov 22 kl. 13:12

«Ocean Viking» får legge til kai i franske Toulon

Det norskregistrerte redningsskipet «Ocean Viking» har fått tillatelse til å legge til kai i den franske byen Toulon. Innenriksminister Gérald Darmanin fordømte Italias manglende vilje til å la skipet legge til kai da han torsdag kunngjorde at Frankrike har gitt grønt lys. Så langt har franske myndigheter sagt ja til at tre syke migranter samt én hjelpearbeider få gå i havn.

NRK - 10 nov 22 kl. 11:03

AFP: Frankrike tar imot fire syke migranter fra skipet «Ocean Viking»

Frankrike tar imot fire syke migranter fra skipet «Ocean Viking», skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 08 nov 22 kl. 17:00

Migrantredningsskip til Frankrike etter å ha blitt nektet havn av Italia

Et migrantredningsskip skal til Frankrike etter å ha blitt nektet havn av Italia, melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge organisasjonen SOS Mediterranee nekter Italia å ta imot 234 migranter. Redningsskipet forventer å ankomme internasjonalt farvann ved den franske øyen Korsika torsdag..

NRK - 07 nov 22 kl. 23:55

Frankrike og Storbritannia drøfter migrantsamarbeid

Frankrikes president, Emmanuel Macron, og Storbritannia ferske statsminister, Rishi Sunak, har møttes for å drøfte hvordan de to landene kan samarbeide om å stoppe ulovlige migranter i Den engelske kanal. Det skriver Sky News. Sunak opplyser at en avtale snart er på plass.

VG - 3 timer siden

Dette er for tynt

(DOHA) (Frankrike-Danmark 2–1) Kylian Mbappé tråkker hardt på Danmarks akilleshæl..

NRK - 18 okt 22 kl. 23:18

Tusenvis demonstrerte i Frankrike med krav om høyere lønn

Streikende arbeidere holdt tirsdag storstilte demonstrasjoner over hele Frankrike med krav om høyere lønn som svar på galopperende prisvekst i landet, melder NTB-AFP. Demonstrasjonene forsterket en pågående streik blant raffineriarbeidere, som de siste dagene har tømt bensinstasjoner for drivstoff og vekket sinne hos millioner av franske bilister. De omfattende protestene forårsaket færre trafikkforstyrrelser enn fryktet, men fagforeninger har lovet ytterligere opptrapping de kommende ukene som svar på president Emmanuel Macrons politikk, spesielt en svært omstridt pensjonsreform.

Aftenposten - 4 timer siden

Dagens quiz: Søndag 27. november 2022

Danseren Margaretha MacLeod utga seg for å være prinsesse fra Java, ble dømt for spionasje og henrettet i Frankrike..

Aftenposten - 4 timer siden

Mbappé viste klasse – senket danskene med to scoringer

DOHA (VG) (Frankrike – Danmark 2–1) Mens Danmark-trener Kasper Hjulmand (50) spøkte om å få låne en norsk….

VG - 4 timer siden

Superstjernen Mbappé viste klasse – senket danskene med to scoringer

DOHA (VG) (Frankrike – Danmark 2–1) Mens Danmark-trener Kasper Hjulmand (50) spøkte om å få låne en norsk stjernespiss, leder Frankrikes store stjerne kappløpet om å bli årets VM-konge..

Aftenposten - 4 timer siden

Danskene oppgitt etter sent baklengs: – Et «pissmål»

DOHA (VG) (Frankrike – Danmark 2–1) Mens Danmark-trener Kasper Hjulmand (50) spøkte om å få låne en norsk….

E24 - 14 timer siden

Tyskland og Frankrike enige om gjensidig energistøtte

Frankrikes statsminister Élisabeth Borne og hennes tyske kollega Olaf Scholz ble fredag enige om å støtte hverandre i tilfelle av en mulig energikrise.

NRK - Igår: 22:57

Macron bekymret over USAs subsidier

Frankrikes president Emmanuel Macron vil ta opp europeiske bekymringer over USAs subsidier og skattekutt til industrien, når han møter USAs president Joe Biden. Det opplyser en av Macrons rådgivere til pressen i forkant av Macrons reise til Washington kommende uke. Frankrike og andre EU-land er urolige over konsekvensene av den såkalte loven om redusert inflasjon (IRA) som Biden signerte i august.

NRK - Igår: 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

Klartale - Igår: 13:32

Tusenvis døde av hetebølgene i Europa

Årets tre sommermåneder var tidenes varmest, ifølge EUs klima-overvåking Copernicus. Det ble registrert nye rekorder for høy temperatur i Spania. Det var 44 grader i både Sevilla og Cordoba.

NRK - I førrgår: 23:23

Retten til abort skrives inn i den franske grunnloven

Nasjonalforsamlingen i Frankrike stemte torsdag for at retten til abort skal skrives inn i grunnloven. Nå skal loven behandles av det franske senatet. Politikere fra venstresiden og den regjerende koalisjonen hadde forhandlet fram et kompromissutkast i forkant av avstemningen torsdag, som gjorde at forslaget ble vedtatt med et stort flertall.

Aftenposten - 23 nov 22 kl. 21:12

Frankrike, Belgia og USA: Her er spørsmålene i RBK

Kjetil Rekdal ønsker en større stall enn i 2022. Det betyr en ny, travel vinter på Brakka..

NRK - 23 nov 22 kl. 09:12

Første kvinnelige afrikanske VM-dommer

Salma Rhadia fra Rwanda skrev VM-historie da hun var med som fjerdedommer under tirsdagens kamp mellom Australia og Frankrike. Hun er den første kvinnelige dommeren fra Afrika som får muligheten til å dømme i et herre-VM i fotball..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com