Frankrike

Monday, 18 October, 00:42

Nyheter om Frankrike

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 sep 21 kl. 06:33

Spilte med åpne kort sier minister

Australia var åpne og ærlige med Frankrike om bekymringer om ubåtkontrakten som aldri ble noe av, sier den australske forsvarsministeren. Australias forsvarsavtale med USA førte til at det aldri ble noe av ubåtkjøpet fra Frankrike. Det har utløst en diplomatisk krise.

NRK - 18 sep 21 kl. 11:21

USA vil møte Frankrike neste uke

USA håper de får diskutert striden med Frankrike om en ny sikkerhetsavtale med Australia ved FNs hovedforsamling neste uke. Det sier det amerikanske utenriksdepartementet i en uttalelse lørdag. Talsmann Ned Price sier i uttalelsen at Frankrike er «en viktig partner og vår eldste allierte».

VG - 21 sep 21 kl. 19:53

Stoltenberg om Frankrike: Forstår at de er skuffet

NEW YORK (VG) – Jeg forstår at Frankrike er skuffet, sier NATO-sjef Jens Stoltenberg til VG. Det er første gang han uttaler seg om konflikten mellom Frankrike og USA, etter at Australia i forrige uke droppet den gigantiske ubåt-avtalen med Frankrike..

VG - 10 okt 21 kl. 22:40

Benzema og Mbappé-scoringer da Frankrike slo Spania

(Spania – Frankrike 1–2) Karim Benzema (33) scoret et drømmemål før Kylian Mbappé (22) ble matchvinner med en omstridt scoring da Frankrike snudde og vant mot Spania i Nations League-finalen i Milano..

NRK - 18 sep 21 kl. 03:20

USA håper på samtale med Frankrike

USA ønsker å få diskutere med Frankrike om sin forsvarsavtale med Australia på FNs generalforsamling neste uke, opplyser utenriksdepartementet fredag. – Frankrike er en viktig partner og vår eldste allierte, skrev talsmann for utenriksdepartementet, Ned Price på Twitter fredag. Den diplomatiske striden oppsto da en omfattende forsvarsavtale mellom USA, Australia og Storbritannia ble kunngjort onsdag.

NRK - 17 sep 21 kl. 22:02

Frankrike hentar heim ambassadørar

Frankrike hentar heim ambassadørane sine i USA og Australia etter at sistnemnde droppa ubåtavtalen med Frankrike. Australia valte heller å inngå ei forsvarsavtale med USA og Storbritannia. Det inneber at Australia skal bygge tolv atomdrivne ubåtar, noko som sat ein stoppar for storkontrakten på 40 milliardar dollar med Frankrike.

NRK - 12 sep 21 kl. 07:14

Frankrike: Taliban lyg!

Den franske utanriksministeren Jean-Yves Le Drian seier at Frankrike ikkje vil ha noko samband med Taliban-regjeringa i Afghanistan. Han viser til at Taliban sa dei ville la utlendingar og nokre afghanerar fritt forlate landet, og dei snakka om ein inkluderande regjering. – Dei lyg!

NRK - Igår: 08:31

Frankrike minnast Samuel Paty

Frankrike markerer laurdag at det er eitt år sidan drapet på læraren Samuel Paty. Paty blei drepen med kniv etter å ha vist fram ein Muhammed-karikatur då han underviste om ytringsfridom. Laurdag blir det avduka ein minneplakett ved det franske utdanningsdepartementet, og ei gate ved Sorbonne-universitetet i Paris får namn etter den drepne læraren.

NRK - 21 sep 21 kl. 18:07

Macron vil samarbeide med India

Frankrikes president Emmanuel Macron er enig med Indias statsminister Narendra Modi om å koordinere sin opptreden i India-stillehavsområdet. Macrons telefonsamtale med Modi fant sted på et tidspunkt da Frankrike fortsatt er i harnisk over at Australia brøt en kontrakt om bygging av ubåter og i stedet signerte en kontrakt med USA. Amerikanske tjenestemenn sier at president Joe Biden gjerne vil snakke med Macron på telefon for å redusere spenningen etter at Frankrike tilbakekalte ambassadørene fra USA og Australia.

Aftenposten - 10 okt 21 kl. 22:40

Benzema og Mbappé-scoringer da Frankrike slo Spania

(Spania – Frankrike 1–2) Karim Benzema (33) scoret et drømmemål før Kylian Mbappé (22) ble matchvinner da Frankrike….

VG - 10 okt 21 kl. 22:40

Mbappé matchvinner med omdiskutert scoring: – Det gir ikke mening!

(Spania – Frankrike 1–2) Karim Benzema (33) scoret et drømmemål før Kylian Mbappé (22) ble matchvinner med en omdiskutert scoring da Frankrike snudde og vant mot Spania i Nations League-finalen i Milano..

VG - 10 okt 21 kl. 22:40

Mbappé matchvinner med omdiskutert scoring: – Det gir ingen mening!

(Spania – Frankrike 1–2) Karim Benzema (33) scoret et drømmemål før Kylian Mbappé (22) ble matchvinner med en omdiskutert scoring da Frankrike snudde og vant mot Spania i Nations League-finalen i Milano..

VG - 10 okt 21 kl. 18:10

Norsk ektepar på bobiltur i Frankrike: - Vi ble beskutt

Ekteparet fra Haugesund hadde nettopp tatt av fra motorveien øst i Frankrike da de hørte et høyt smell. Da de stoppet for å sjekke bobilen, oppdaget de det de er sikre på er et kulehull i siden på kjøretøyet..

NRK - 10 okt 21 kl. 17:30

Uenige om migrantavtale

Frankrike ber Storbritannia betale de over 600 millioner kronene som de ble enige om i sommer, som skal gå til å stanse migranter i Den engelske kanal. – Ikke en eneste euro er betalt til nå, sa innenriksminister Gérald Darmanin på en pressekonferanse. Storbritannias innenriksminister Priti Patel har antydet at de kan holde igjen penger dersom Frankrike ikke gjør mer for å stanse strømmen av migranter..

NRK - 20 sep 21 kl. 12:31

Ber om tilgiving til Harki-soldatar

Den franske presidenten Emmanuel Macron bad måndag om tilgiving på vegner av landet, for å ha svikta Harki-soldatane som kjempa saman med Frankrike i Algeries sjølvstendekrig. Harki-soldatane er muslimske, algeriske soldatar. Dei fekk lovnader om amnesti i Frankrike etter krigen, men blei etterlatne til seg sjølv.

NRK - 20 sep 21 kl. 08:00

Australia ønsker møte med Frankrike

Den australske handelsministeren Dan Teehan seier han ønsker å møte sin franske motpart etter at Australia valde å skrote ei utbåtkontrakt med Frankrike. Landa signerte ei avtale om leveransar av ubåtar verdt 40 milliardar dollar. Australia valte nyleg å gå frå avtalen, og heller inngå samarbeid med USA og Storbritannia.

NRK - 19 sep 21 kl. 21:54

Frankrike avlyser møte

Eit toppmøte mellom den franske og den britiske forsvarsministeren skulle finne stad til veka, men er avlyst som følge av ubåtkontrakten som blei skrota, skriv The Guardian. Frankrike trappar dermed opp konflikten. På fredag bestemte dei å hente heim sine ambassadørane frå USA og Australia.

VG - 07 okt 21 kl. 22:39

Frankrike til Nations League-finale etter ellevill snuoperasjon

(Belgia – Frankrike 2–3) Belgia gikk til pause med en tomålsledelse, men i den andre omgangen vartet de franske stjernene opp med storspill..

Aftenposten - 07 okt 21 kl. 22:39

Frankrike til Nations League-finale etter ellevill snuoperasjon

(Belgia – Frankrike 2–3) Belgia gikk til pause med en tomålsledelse, men i den andre omgangen vartet de franske….

Aftenposten - 05 okt 21 kl. 09:54

Rapport: 330.000 barn ble seksuelt misbrukt i den katolske kirken i Frankrike

Rundt 330.000 barn ble utsatt for seksuelle overgrep i den katolske kirken i Frankrike i en 70-årsperiode, ifølge en….

VG - 03 okt 21 kl. 11:40

Granskingsleder: Flere tusen pedofile i den katolske kirken i Frankrike siden 1950

En uavhengig granskingskommisjon leverer tirsdag sin rapport om overgrep i den katolske kirken i Frankrike..

NRK - 03 okt 21 kl. 11:06

Overgrep i den franske kirken

Flere tusen prester og geistlige i den katolske kirken i Frankrike har siden 1950 begått overgrep mot barn. Det er konklusjonen på en undersøkelse gjort av en uavhengig kommisjon som ble nedsatt i 2018. Rapporten kommer ut tirsdag, men allerede nå avslører lederen for kommisjonen, Jean-Marc Sauve, resultatet av arbeidet til nyhetsbyrået AFP.

NRK - 03 okt 21 kl. 02:43

Algerie kaller hjem ambassadør

Algerie henter hjem sin Frankrike-ambassadør for konsultasjoner og anklager Paris for innblanding. Det skjer samme dag som avisa Le Monde siterte president Emmanuel Macron på at det hersker et «politisk-militært system» i Algerie. Macron sa videre at Algeries offisielle versjon av historien ikke er tuftet på sannhet, men på en «hatretorikk mot Frankrike».

NRK - 28 sep 21 kl. 09:44

Ny forsvarsavtale for Frankrike

Hellas har skrive under ein avtale med Frankrike om kjøp av tre fregattar, med opsjon på ein fjerde, melder Reuters. Frankrikes president Emmanuel Macron seier avtalen er med på å styrke suvereniteten til begge land..

NRK - 3 timer siden

Ambassadør reist fra Hviterussland

Frankrikes ambassadør i Hviterussland har forlatt landet etter at myndighetene i Minsk krevde at han skulle reise innen mandag. En talsperson for ambassadøren har ikke sagt noe hva som er grunnen til at hviterussiske myndigheter krevde at Nicolas de Lacoste måtte forlate landet. Ifølge hviterussiske medier handler hjemreisen om at ambassadør Lacoste aldri møtte president Aleksandr Lukasjenko for å overlevere sine akkreditiver.

NRK - 9 timer siden

Macron mintes ofre for massakre

For 60 år siden ble flere titalls algeriere drept av fransk politi i Paris. Nå fordømmer president Emmanuel Macron massakren og sier det var en forbrytelse, skriver NTB som siterer AFP. Det er første gang at en fransk president omtaler hendelsen som en forbrytelse.

NRK - 25 sep 21 kl. 23:03

Gir flere doser til utviklingsland

Frankrike vil doble antallet koronavaksiner de gir til utviklingsland. Det kunngjorde president Emmanuel Macron lørdag, ifølge nyhetsbyrået AFP. Frankrike vil gi bort 120 millioner doser..

NRK - 22 sep 21 kl. 13:54

Biden og Macron møtast onsdag

President i Frankrike, Emmanuel Macron, og president i USA, Joe Biden, skal ha møtast onsdag. Det opplyser ein talsperson frå franske myndigheiter, ifølge AFP. Møtet vil truleg handle om ubåtstriden mellom Australia, USA, Storbritannia og Frankrike..

NRK - 22 sep 21 kl. 13:54

Biden og Macron skal snakke onsdag

President i Frankrike, Emmanuel Macron, og president i USA, Joe Biden, skal snakka saman på telefon onsdag. Det opplyser ein talsperson frå franske myndigheiter, ifølge AFP. Det er første gong dei snakkar saman etter at ubåtstriden starta.

NRK - 22 sep 21 kl. 07:44

Frankrike trekker seg fra møte

Frankrike har trukket seg fra onsdagens planlagte utenriksministermøte med Tyskland, Storbritannia og USA som følge av ubåtstriden. Det opplyser Tyskland. Møtet, som skulle ha funnet sted på sidelinjen av FNs hovedforsamling i New York, er ikke avlyst, bare utsatt, ifølge Tysklands utenriksminister Heiko Maas.

NRK - 21 sep 21 kl. 19:37

Macrons koronapass på avveie

Den franske presidenten Emmanuel Macrons koronapass, med hans personlige QR-kode, sirkulerer i sosiale medier, skriver NTB. QR-koden i koronapasset er personlig for hver enkelt bruker og kan skannes og gi informasjon om hvorvidt personen er vaksinert eller har hatt korona nylig. Nå deles den franske presidentens koronapass i sosiale medier i Frankrike.

NRK - 11 okt 21 kl. 04:33

Hentet opp over 1000 migranter

På kun to døgn har Storbritannia plukket opp 1115 migranter som forsøkte å ta seg over Den engelske kanal fra Frankrike. Fredag ble 624 personer plukket opp i 23 ulike oppdrag. Lørdag ble 491 mennesker plukket opp, fordelt på 17 oppdrag, opplyser det britiske innenriksdepartementet..

Aftenposten - 10 okt 21 kl. 22:40

Mbappé matchvinner med omdiskutert scoring: – Det gir ikke mening!

(Spania – Frankrike 1–2) Karim Benzema (33) scoret et drømmemål før Kylian Mbappé (22) ble matchvinner med en….

Aftenposten - 10 okt 21 kl. 22:40

Mbappé matchvinner med omdiskutert scoring: – Det gir ingen mening!

(Spania – Frankrike 1–2) Karim Benzema (33) scoret et drømmemål før Kylian Mbappé (22) ble matchvinner da Frankrike….

VG - 10 okt 21 kl. 17:17

Spania-sjefen før kveldens Nations League-finale: Best i verden

Spania-sjef Luis Enrique (51) er ikke i tvil om hvilken nasjon som har verdens beste individuelle spillere. I kveld skal hans eget mannskap få bryne seg på Frankrike..

Dagbladet - 20 sep 21 kl. 11:02

- Frankrike er ofte sure

Da Joe Biden offentliggjorde den hemmelige atomavtalen, tapte Frankrike ansikt og over 320 milliarder kroner. Nå er franskmennene i harnisk..

NRK - 19 sep 21 kl. 17:05

Macron og Biden skal ringes

Frankrikes og USAs presidenter Emmanuel Macron og Joe Biden har planlagt å ta en telefonprat om den betente ubåtsaken i løpet av de neste dagene. Australias vraking av en fransk ubåtkontrakt verdt flere hundre milliarder kroner har sendt sjokkbølger gjennom det transatlantiske samarbeidet. USA, Storbritannia og Australia kunngjorde onsdag et nytt strategisk partnerskap, og Frankrike sier de ikke ble orientert underveis – verken om samarbeidet eller vrakingen av ubåtsalget.

NRK - 09 okt 21 kl. 11:37

Banisadr er død

Irans første folkevalgte president Abolhassan Banisadr er død, 88 år gammel. Banisadr ble valgt til president i 1980, men måtte flykte fra landet fordi han kom i konflikt med prestestyret i landet. Han levde resten av sitt liv i eksil i Frankrike, der han overlevde flere attentatforsøk.

NRK - 18 sep 21 kl. 18:02

Ubåtsaken kan skade Nato

Den diplomatiske krisen mellom Frankrike, USA og Australia har skapt dyp splittelse mellom sentrale Nato-land. Frankrikes tilbakekalling av sine ambassadører til USA og Australia vekket stor oppsikt fredag kveld. Årsaken var at Australia vraket en fransk ubåtkontrakt verdt flere hundre milliarder kroner og heller inngikk et strategisk partnerskap med USA og Storbritannia.

VG - 17 sep 21 kl. 22:16

Frankrike kaller hjem USA- og Australia-ambassadørene

Frankrike har kalt tilbake ambassadørene sine fra USA og Australia over et nytt sikkerhetssamarbeid de kategoriserer «som et knivstikk i ryggen»..

E24 - 17 sep 21 kl. 22:08

Frankrike kaller hjem sine ambassadører fra Australia og USA

Utenriksminister Jean-Yves Le Drian opplyser at Frankrike kaller hjem sine ambassadører fra Australia og USA i kjølvannet av ubåtsaken..

NRK - 17 sep 21 kl. 16:25

Frankrike: Stoler ikke på Australia

Etter at Australia droppet ubåtavtalen med landet, sier franske myndigheter at de ikke lenger kan stole på Australia i de pågående handelsforhandlingene med EU. Onsdag kunngjorde USA, Australia og Storbritannia overraskende et nytt forsvarssamarbeid. Det innebærer at Australia skal bygge tolv atomdrevne ubåter, og at de dermed vraker en storkontrakt om å kjøpe konvensjonelle ubåter fra Frankrike.

NRK - 28 aug 21 kl. 00:55

Frankrike avsluttet evakuering

Frankrike avsluttet evakueringene fra Afghanistan fredag kveld etter å ha brakt ut rundt 3000 mennesker fra landet, opplyser forsvarsminister i Frankrike, Florence Parly. – Operasjon Apgan, startet 15 august, etter forespørsel fra presidenten, den ble avsluttet i kveld. På under to uker har det franske militæret fått ut 3000 mennesker i sikkerhet, som inkluderer mer enn 2600 afghanere, tvitret Parly..

NRK - 06 okt 21 kl. 18:47

Reiser tilbake til Australia

Frankrikes ambassadør dreg tilbake til Australia etter ubåtstriden, melder NTB. Frankrike vart rasande då Australia kansellerte ein lukrativ kontrakt for ubåtar og i staden kjøper atomubåtar i USA, samtidig med at USA, Australia og Storbritannia inngjekk ei forsvarspakt. President Emmanuel Macron kalla hemmelege samtalar i forkant av avlysinga av kontrakten eit dolkestøyt i ryggen og kalla tilbake ambassadørane frå Washington og Canberra.

NRK - 06 okt 21 kl. 15:47

Vil forby konverteringsterapi

Franske lovgivere har enstemmig stilt seg bak forslaget om å forby såkalt konverteringsterapi mot LHBT-personer, samt å straffe dem som praktiserer det, melder NTB. – Konverteringsterapi er beklagelig. Det forårsaker enorme lidelser, sa helseminister Oliver Veran da den franske nasjonalforsamlingen enstemmig stemte for forslaget.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt