Frankrike

Monday, 06 February, 03:41

Nyheter om Frankrike

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 06:35

Burkina Faso sier landet ikke har brutt med Frankrike

Det er ikke noe brudd i de diplomatiske forbindelsene mellom Burkina Faso og Frankrike, sier landets juntaleder, selv om de franske soldatene der hentes hjem. I et TV-intervju sier juntaleder Ibrahim Traore at det ikke er snakk om slutt på noen diplomatiske avtaler, selv om juntaen har bedt Frankrike om å trekke sine soldater ut av landet. – Det er ingen brudd i diplomatiske forbindelser eller hat mot en bestemt stat, la han til.

Klartale - 13 dec 22 kl. 15:30

Kan bli det første afrikanske landet til å vinne VM

Marokko blir det første arabiske og afrikanske landet som spiller VM-semifinale. De møter Frankrike på onsdag. Frankrike er regjerende verdensmester.

NRK - 26 jan 23 kl. 11:49

Frankrike kaller hjem ambassadøren i Burkina Faso

Frankrike kaller hjem sin ambassadør i Burkina Faso. Det skjer en dag etter at de kunngjorde å trekke tilbake sine militærstyrker fra det afrikanske landet. – I lys av den siste utviklingen i Burkina Faso har vi bestemt oss for å kalle hjem vår ambassadør til Paris, skriver det franske utenriksdepartementet i en uttalelse.

Klartale - 18 dec 22 kl. 06:00

Klart for drømmefinale

Verdens-mesterskapet i fotball nærmer seg slutten. Nå er det klart for finale.Der skal Argentina spille mot Frankrike.

NRK - I førrgår: 17:14

Kjent menneskerettsaktivist til Norge for å hjelpe antatt Wagner-avhopper

Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedev er fredag ettermiddag på Gardermoen for å ta imot den russiske menneskerettsaktivisten Vladimir Osetsjkin. – Min venn fra Frankrike, Vladimir Osetsjkin, kommer til meg i dag, sier Medvedev til NTB. Osetsjkin driver nettsiden Gulagu.

Klartale - 27 nov 22 kl. 13:00

Disse heier fram lagene sine under fotball-VM

NASJONALSANG: Supportere for Ecuador holder hånden sin på hjertet under deres første kamp mot Qatar. Her synger laget nasjonalsangen sin. GLYN KIRK/AFPKYSS: To supportere fra Qatar er klar for kampen deres mot Ecuador.

NRK - 23 jan 23 kl. 15:31

Burkina Faso har bedt Frankrike om å trekke ut soldater

Militærjuntaen i Burkina Faso bekrefter at de har bedt de franske styrkene i landet om å reise innen en måned. – Vi suspenderer avtalen som tillater franske styrker å være i Burkina Faso. Dette er ikke slutten på diplomatiske forbindelser mellom Burkina Faso og Frankrike, sier talsmann for militærjuntaen, Jean-Emmanuel Ouedraogo, til landets statlige kringkaster RTB.

NRK - 23 jan 23 kl. 04:42

Tyskland blir med på hydrogenrør-samarbeid

Tyskland slutter seg til et hydrogenrørprosjekt som skal frakte hydrogengass fra Spania og Portugal til Frankrike og Tyskland. Spania, Portugal og Frankrike inngikk enighet om prosjektet i desember. Planen går ut på å bygge en stor undersjøisk rørledning for å frakte såkalt grønt hydrogen fra Spania og Portugal til Frankrike, og etter hvert til resten av Europa.

NRK - 21 jan 23 kl. 18:07

Stenger Russia Today i Frankrike

TV kanalen Russia Today (RT) stenger ned sine lokaler i Frankrike. Det skriver nyhetsbyrået AFP. Russia Today er en russisk statlig nyhetskanal, og kringkaster flere steder i verden, deriblant i Frankrike gjennom kanalen RT France.

NRK - 20 jan 23 kl. 04:40

Smuglerring dømt i Frankrike

14 srilankere er dømt til flere års fengsel i Frankrike for organisert menneskesmugling rundt om i Europa. Den hovedmistenkte, som anklages for å styre smuglerringen fra en dagligvarehandel i landsbyen Serifontaine nord i Frankrike, ble dømt til fire år i fengsel, ett av dem betinget Påtalemyndigheten mener han bestemte prisene og organiserte rutene for å flytte migranter fra Sri Lanka og Bangladesh rundt i Europa fra Ukraina, ved hjelp av bestikkelser til tjenestepersoner i Øst-Europa. En annen mistenkt, som er basert i Storbritannia, men begjært utlevert, ble dømt til fem års fengsel.

NRK - 18 jan 23 kl. 07:08

Australia avlyser ny forsvarsanskaffelse fra Frankrike

Australia kunngjorde onsdag at de vil trekke seg fra avtalen om å fortsette å kjøpe og vedlikeholde det europeisk-produserte helikopteret Taipan. Det til tross for energiske franske forsøk på å redde avtalen. Tilliten mellom de to landene har vært svært dårlig siden høsten 2021, da Australia plutselig trakk seg fra en avtale om å kjøpe franske ubåter for mer enn 60 milliarder dollar.

NRK - 16 jan 23 kl. 09:54

75.000 uten strøm i Frankrike

I forbindelse med et kraftig uvær i Frankrike, er 75.000 i landet uten strøm mandag morgen. Det melder Reuters.

NRK - I førrgår: 19:48

Frankrike og Italia enige om å sende avansert luftvern til Ukraina

Frankrike og Italia har sluttført samtalene om en felles leveranse av luftvernsystemet SAMP til Ukraina. Systemet, som også omtales som T-mamba, skal leveres i løpet av våren, sier det franske forsvarsdepartementet. – Dette vil gjøre det mulig for Ukraina å forsvare seg mot russiske droner, raketter og flyangrep, ved å dekke en stor del av landets territorium, heter det i uttalelsen.

Aftenposten - 11 jan 23 kl. 22:56

Frankrike slo Polen i VM-premieren

(Frankrike-Polen 26–24) Regjerende OL-mester Frankrike måtte slite for å slå vertsnasjonen Polen i åpningskampen i….

VG - 11 jan 23 kl. 22:56

Frankrike slo Polen i VM-premieren

(Frankrike-Polen 26–24) Regjerende OL-mester Frankrike måtte slite for å slå vertsnasjonen Polen i åpningskampen i håndball-VM for herrer foran 11.000 tilskuere i Katowice..

NRK - 30 jan 23 kl. 16:42

Frankrike og Australia forsyner Ukraina med granater

Frankrike og Australia skal forsyne Ukraina med flere tusen 155 mm graanater, sier forsvarsministrene Sebastien Lecornu og Richard Marles mandag..

VG - 27 jan 23 kl. 22:28

Tapte VM-semifinalen: Glenn Solberg kåret til verdens beste

(Frankrike-Sverige 31–26) Han ble kåret til verdens beste håndballtrener før kampen. Men VM-semifinalen endte med tap for Glenn Solberg og Sverige. Frankrike møter Danmark i søndagens finale..

Klartale - 19 dec 22 kl. 08:49

Nå vil han fortsette på landslaget

Argentina og Lionel Messi er verdensmestere i fotball. De vant over Frankrike søndag kveld. Det er første gang de blir verdensmester siden 1986.

Aftenposten - 26 jan 23 kl. 20:00

Skal influensere tjene penger på barna sine? I Frankrike resulterte debatten i en ny lov.

Skal man kunne tjene penger på barna sine i sosiale medier? I Frankrike resulterte debatten i en ny lov..

NRK - 26 jan 23 kl. 13:04

Naturkatastrofer kostet Frankrike 11 milliarder euro i fjor

Kostnadene knyttet til erstatning, tap og gjenoppbygging etter naturkatastrofer nådde et rekordhøytnivå i Frankrike i fjor. Det melder AFP. Totalt var kostnadene på 10,9 milliarder euro, tilsvarende 117 milliarder kroner med dagens kurs.

NRK - 18 dec 22 kl. 08:12

Israel har deportert palestinsk advokat til Frankrike

Den fransk-palestinske advokaten og aktivisten Salah Hamouri ble søndag morgen satt på et fly og deportert til Frankrike av israelske myndigheter. Hamouri (37) har sittet fengslet siden mars uten å ha blitt siktet for noe. I en uttalelse søndag morgen opplyser innenriksdepartementet at han er deportert til Frankrike etter at oppholdstillatelsen hans er trukket tilbake.

NRK - 25 jan 23 kl. 16:50

Franske styrker forlater Burkina Faso

Frankrike henter i løpet av en måned hjem sine styrker fra Burkina Faso, opplyser det franske utenriksdepartementet. Frankrike har om lag 400 soldater utstasjonert i Burkina Faso, der de har bistått myndighetene i kampen mot IS og al-Qaida-tilknyttede opprørsgrupper, melder Reuters..

NRK - 24 jan 23 kl. 06:53

Frankrike hentet ut kvinner fra jihadistleir i Syria

Frankrike har hentet ut 15 kvinner og 32 barn fra jihadistleire i Syria. Det opplyser det franske utenriksdepartementet, melder AFP. De er blitt hentet fra fangeleirer i det nordøstlige Syria.

NRK - 24 jan 23 kl. 06:53

Frankrike hentet ut kvinner og barn fra jihadistleir i Syria

Frankrike har hentet ut 15 kvinner og 32 barn fra jihadistleire i Syria. Det opplyser det franske utenriksdepartementet, melder AFP. De har vært innesperret i fangeleirer i det nordøstlige Syria.

NRK - 22 jan 23 kl. 22:13

Ber Frankrike trekke soldater ut innen en måned

Regjeringen i Burkina Faso har bedt Frankrike trekke sine styrker ut av landet innen en måned. Det kommer frem i et brev sendt fra myndighetene i Ouagadougou til franske myndigheter, melder nyhetsbyrået AFP..

Klartale - 25 nov 22 kl. 11:39

Slik har den første uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

NRK - 21 jan 23 kl. 06:40

Nye protester mot pensjonsreform i Frankrike

Nye protester mot en omstridt pensjonsreform er planlagt i Frankrike lørdag etter at partiet La France Insoumise og flere ungdomsorganisasjoner varslet protester. Fordi det nåværende pensjonssystemet ikke er bærekraftig på lengre sikt, ønsker regjeringen en gradvis økning av pensjonsalderen fra 62 til 64 år. I tillegg skal antall år man må arbeide for å få full pensjon, øke, mens flere særordninger for enkelte grupper skal avskaffes, og minstepensjonen skal økes til cirka 12.

NRK - 19 jan 23 kl. 09:09

10.000 politifolk mobilisert i Frankrike

I påvente av voldsomme demonstrasjoner i dag har franske politistyrker mobilisert mer enn 10.000 betjenter, hvorav 3500 i Paris. Det sier innenriksminister Gérald Darmanin ifølge avisen Le Monde.

NRK - 19 jan 23 kl. 06:59

«Helvetestorsdag» i Frankrike

Franske myndigheter står torsdag overfor en «helvetesdag» med streik og demonstrasjoner som ventes å lamme trafikken og stenge skoler, i protest mot regjeringens pensjonsreform. Forslaget som ble lagt fram av arbeidsminister Elisabeth Borne forrige uke, innebærer å heve pensjonsalderen for de fleste franskmenn fra 62 til 64 og øke antall år i arbeid som kreves for full pensjonsutbetaling. Franske fagforeninger svarte umiddelbart med massemobilisering.

NRK - 18 jan 23 kl. 08:35

Massiv streik i Frankrike

De fleste togreisene i Frankrike er avlyst i dag. Det samme gjelder store deler av flytrafikken og metrosystemet i Paris. Årsaken er en massiv streik mot regjeringens planer om å heve pensjonsalderen fra 62 til 64 år.

Klartale - 09 dec 22 kl. 10:00

Slik spilles VM-sluttspillet

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

VG - Igår: 13:24

Gresk sensasjon i Frankrike: – Han er i sjokk

Alexandros Ioannis Ginnis (28) overrasket verdenseliten under det siste slalåmrennet før VM med å bli nummer to. Ramon Zenhäusern vant, mens Henrik Kristoffersen kjørte ut..

Aftenposten - Igår: 13:24

Gresk sensasjon i Frankrike: – Han er i sjokk

Alexandros Ioannis Ginnis (28) overrasket verdenseliten under det siste slalåmrennet før VM med å bli nummer to..

NRK - 08 dec 22 kl. 08:42

Frankrike forbyr innenriksflyginger

Frankrike forbyr tre populære flyginger fra Orly-flyplassen i Paris i et forsøk på å redusere landets CO2-utslipp og bruken av private jetfly. Det er EU-kommisjonen som har gitt Frankrike grønt lys for å innføre forbudet av innenriksflyginger mellom Orly og byene Bordeaux, Nantes og Lyon, skriver nettstedet Electrek. Frankrike foreslo i 2021 å forby kommersielle kortdistanseflyginger i landet, men var avhengig av EU-godkjennelse som følge av betydelig motstand til forslaget fra fagforeningen UAF.

NRK - I førrgår: 22:49

EU og G7-landene innfører pristak på russiske oljeprodukter

EU-landene er enige om et pristak på russiske oljeprodukter, som diesel, på 100 dollar fatet. Det samme gjør G7-landene og Australia. Nyheten bekreftes i en Twitter-melding fra det svenske EU-formannskapet.

NRK - I førrgår: 16:47

Frankrike vurderer å forlenge levetiden til atomkraftverk

Franske myndigheter har gitt grønt lys for å se på muligheten for å forlenge levetiden til atomkraftverk til 60 år. Det opplyser det franske presidentkontoret i en pressemelding, ifølge Reuters..

Aftenposten - I førrgår: 16:04

Klæbo slo kraftig tilbake – tangerte Sundby-rekord

Etter nederlaget i Frankrike, gikk Johannes Høsflot Klæbo til topps i Italia..

Dagbladet - I førrgår: 11:47

Mafiamedlem arrestert - røpet seg selv

Mafia-tilknyttede Edgardo Greco Greco har vært på flukt siden 2006, etter at han ble etterlyst for drap på 90-tallet. Nå er han funnet - på en pizzarestaurant i Frankrike..

NRK - 02 feb 23 kl. 21:46

Drapsmann knyttet til mafiaen, tatt etter 16 år på rømmen

En drapsdømt italiener som mistenkes for å tilhøre den søritalienske mafiaen 'Ndragheta, er pågrepet i Frankrike etter å ha levd i skjul i 16 år. Interpol sier 63 år gamle Edgardo Greco ble arrestert i byen Saint-Étienne, der han skal ha brukt flere falske navn og på et tidspunkt drev en italiensk restaurant. Han er etterlyst i Italia, der han er dømt til livstids fengsel for drap på et brødrepar.

NRK - 02 feb 23 kl. 16:08

Tyrkia krever svar fra ni land som stenger konsulater

Tyrkiske myndigheter kaller inn ambassadørene fra ni land som har varslet stenging av sine konsulater i landet, av hensyn til sikkerheten. Ambassadørene fra Frankrike, Tyskland og USA er blant dem som er kalt inn på teppet i det tyrkiske utenriksdepartementet. Landene har advart sine borgere om økt risiko for angrep.

Klartale - 02 feb 23 kl. 14:15

Får Russland bli med i OL?

I 2024 skal De olympiske leker (OL) skje i Paris i Frankrike. Nå er det krangel om utøvere fra Russland og Belarus skal få være med.Russland har blitt nektet å være med under de tre siste OL.

NRK - 31 jan 23 kl. 16:11

Halv million mennesker demonstrerer i Paris

En halv million mennesker demonstrerer mot pensjonsreformen, melder nyhetsbyrået AFP. Rundt én million mennesker er ventet å gå ut i gatene for å demonstrere over hele Frankrike tirsdag. Den franske regjeringen har foreslått å heve pensjonsalderen fra 62 til 64, i tillegg til å øke antallet år folk må jobbe for å kunne ta ut full pensjon..

NRK - 31 jan 23 kl. 06:28

Frankrike: Nye protester og store streiker tirsdag

Storstreik og demonstrasjoner ventes å lamme deler av det franske samfunnet tirsdag, i en ny runde protester mot den planlaget pensjonsreformen. Rundt én million mennesker er ventet å gå ut i gatene for å demonstrere over hele landet tirsdag, sier en kilde i politiet til AFP. Mange franskmenn må finne alternative transportmidler, jobbe hjemmefra eller ta fri for å passe barna sine tirsdag, da de som jobber i transport- og utdanningssektoren er blant dem som skal ut i streik..

Aftenposten - 29 jan 23 kl. 22:26

Danmark mestre igjen: Historisk hat trick i VM-gull

(Frankrike-Danmark 29–34) De gjennomførte sin VM-trippel. Danmark er første nasjon som vinner håndball-VM tre ganger….

VG - 29 jan 23 kl. 22:25

Danmark mestre igjen: Historisk hat trick i VM-gull

(Frankrike-Danmark 29–34) De gjennomførte sin VM-trippel. Danmark er første nasjon som vinner håndball-VM tre ganger på rad..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com