Tyskland

Lørdag, 08 Mai, 09:00

Nyheter om Tyskland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 04:39

Tyskland tilbyr AZ-vaksine til alle

I Tyskland kan alle aldersgrupper nå få AstraZeneca-vaksinen, opplyser helseminister Jens Spahn. Tyskland har ekstra lagre av vaksinen etter at den ble stanset for folk under 60 år. Deretter ble det åpnet for å gi den til de eldste, og nå til alle..

NRK - 28 april 21 kl. 15:36

Stadig flere muslimer i Tyskland

Den muslimske befolkningen i Tyskland har vokst til om lag 5,5 millioner, tilsvarende rundt 6,5 prosent av landets befolkning, ifølge tall fra regjeringen. Den tyske migrasjonsmyndigheten anslår at det er mellom 5,3 og 5,6 millioner muslimer i Tyskland, en økning på rundt 900.000 siden forrige undersøkelse i 2015..

NRK - 28 mars 21 kl. 19:03

Tyskere flokker til Mallorca

Flere tusen tyske påsketurister har i helgen reist til den spanske ferieøya Mallorca, på tross av at regjeringen i Tyskland ber dem bli hjemme. Lørdag landet 60 fly fra Tyskland i Palma, og ytterligere 70 var ventet søndag, ifølge flyplassen. Regjeringen i Berlin fjernet 14.

NRK - Igår: 21:58

Tyskland sier nei til patentforslag

Tyskland sier nei til USAs forslag om å oppheve patentbeskyttelse på vaksiner. Den tyske regjeringen mener patentene ikke hindrer masseproduksjon..

NRK - Igår: 18:48

Tyskland vil vaksinere ungdom

Tyskland vil tilby koronavaksiner til ungdom ned i 12 års alder fra august. Planen avhenger av at vaksinetyper godkjennes for bruk i yngre aldersgrupper, sier helseminister Jens Spahn. Planen ble kjent etter hans møte med delstatenes helseministre..

NRK - 04 mai 21 kl. 18:28

Nord Stream 2-krangelen fortsetter

USAs utenriksminister Antony Blinken og Tysklands utenriksminister Heiko Maas ble ikke enige da de tirsdag diskuterte gassrørledningen Nord Stream 2. Rørledningen skal bringe russisk gass direkte til Tyskland og Europa. USA frykter det vil gjøre Europa altfor avhengig av russisk gass.

Aftenposten - 13 april 21 kl. 17:50

Norsk sjokkåpning - men nytt tap for Tyskland

(Tyskland-Norge 3–1) Norge sjokkåpnet - men Tyskland ble igjen for sterke for Martin Sjögrens kvinner..

VG - 13 april 21 kl. 17:50

Norsk sjokkåpning - men nytt tap for Tyskland

(Tyskland-Norge 3–1) Norge sjokkåpnet - men Tyskland ble igjen for sterke for Martin Sjögrens kvinner..

VG - 13 april 21 kl. 17:50

Nytt norsk tap for Tyskland: – Vi slipper inn for lette mål

(Tyskland-Norge 3–1) Norge sjokkåpnet - men Tyskland ble igjen for sterke for Martin Sjögrens kvinner..

NRK - 01 mai 21 kl. 11:54

Hamstrer gull under pandemien

I Tyskland har koronapandemien ført til usikre tider, noe som har fått mange tyskere til å kjøpe gull framfor å sette sparepenger i banken. 9.089 tonn med gull, det meste i form av gullbarrer og mynter, er nå i privat eie i Tyskland, ifølge en studie Steinbeis-universitetet i Berlin har utført på oppdrag fra Reisebank..

Klartale - 29 april 21 kl. 09:26

Fire funksjons-hemmede pasienter drept i Tyskland

Fire personer er drept på et pleiehjem i Tyskland. En som jobber ved hjemmet, er pågrepet..

Aftenposten - 29 april 21 kl. 07:45

Fire drept på pleiehjem i Tyskland

Fire personer er drept og en er alvorlig skadd etter et angrep på et pleiehjem i Potsdam i Tyskland..

NRK - 29 april 21 kl. 07:45

Fire drept på pleiehjem i Tyskland

Fire personer er drept og en er alvorlig skadd etter et angrep på et pleiehjem i Potsdam i Tyskland. En ansatt er pågrepet, og politi på stedet sier at ofrene ble utsatt for «intens, ekstrem vold». Det er ikke kjent hva motivet bak angrepet var..

NRK - 09 april 21 kl. 12:09

Tyskland vil stramme inn nasjonalt

Regjeringen i Tyskland og delstatene er enige om å stramme inn koronaloven i landet. Det sier en talsperson for forbundskandsler Angela Merkel, ifølge AFP. – Tyskland er midt i den tredje bølgen, så den føderale regjeringen og delstatene er enige om et lovtillegg.

E24 - 27 april 21 kl. 10:29

Tyskland og Frankrike støtter global inntektsskatt

Tyskland og Frankrike er positive til et amerikansk forslag om en global minstesats for selskapsskatt på 21 prosent, sier landenes finansministre..

E24 - 27 april 21 kl. 10:29

Tyskland og Frankrike støtter global selskapsskatt

Tyskland og Frankrike er positive til et amerikansk forslag om en global minstesats for selskapsskatt på 21 prosent, sier landenes finansministre..

NRK - 24 april 21 kl. 17:11

Tyskland opnar for lettingar

Folk som er fullvaksinert mot koronaviruset, kan snart få lettinga, ifølgje Tyskland sin justisministert Christine Lambrecht. På måndagneste veke skal regjeringa og delstatsleiarar møtast for å diskutera restriksjonane..

NRK - 24 april 21 kl. 17:17

Ber Tyskland ta imot pasientar

Belgia har bede Tyskland om å ta imot koronapasientar for å hjelpa landet sitt hardt pressa helsevesen, ifølgje nyheitsbyrået Belga. Fleire sjukehus i Belgia har ikkje fleire sengeplassar. seier Marcel van der Auwera, sjef for medisinsk naudhjelp..

Dagbladet - 24 april 21 kl. 05:44

Tøffere tiltak mot corona i Tyskland

Tøffere tiltak mot coronapandemien iverksettes lørdag i Tyskland, blant annet et omstridt portforbud om natta..

Dagbladet - 24 april 21 kl. 05:44

Tyskland med krafttak mot corona

Tøffere tiltak mot coronapandemien iverksettes lørdag i Tyskland, blant annet et omstridt portforbud om natta..

NRK - 24 april 21 kl. 05:36

Tøffere koronatiltak i Tyskland

Tøffere tiltak mot koronapandemien iverksettes lørdag i Tyskland, blant annet et omstridt portforbud om natten. Tiltakene er et resultat av at regjeringen innførte nye lover som fratar delstatsmyndighetene makten til å bestemme hvilke tiltak de vil iverksette..

VG - 21 april 21 kl. 19:27

Trenerrebellen gjør OL-comeback for Tyskland

Peter Mueller (66) var omstridt, skapte virak og VM-gullvinnere i Norge for 10 til 15 år siden. Nå gjør den amerikanske skøyterebellen comeback som sprinttrener for Tyskland foran Beijing-OL neste år..

NRK - 18 april 21 kl. 15:14

Tyskland krever lege for Navalnyj

Regjeringen i Tyskland krever at den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj får den medisinske hjelp han trenger, melder AFP. Navalnyj soner i en fangeleir, og sultestreiker fordi han ikke får den helsehjelpen han trenger..

NRK - 1 time siden

Vil forby bruk av gule stjerner

Tyske myndigheter oppfordres til å forby bruk av gule stjerner under demonstrasjoner mot koronatiltak, melder BBC. Motstandere av vaksiner og smittevern i flere land bruker symbolet for å sammenligne seg selv med forfulgte jøder i nazi-Tyskland..

NRK - 18 april 21 kl. 11:25

Tyskland minnes pandemiofre

Tyskland holder søndag nasjonale minneseremonier for de nær 80.000 tyskerne som har mistet livet etter å ha fått påvist koronasmitte. Forbundskansler Angela Merkel og president Frank-Walter Steinmeier skal delta på to seremonier..

NRK - 18 april 21 kl. 06:10

Tyskland vil gi asyl til afghanere

Tyskland bør gi asyl til afghanere som har bistått under krigen i Afghanistan, mener forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer. Regjeringen jobber med å finne ut hvordan man kan få fortgang i å godkjenne slike søknader, sier hun til DPA..

NRK - 20 timer siden

Nedgang i smittetallene i Tyskland

Den tredje smittebølgen som tyske myndigheter har advart om, synes å være stanset, sier Tysklands helseminister. Den siste tiden har landet opplevd en kraftig smitteøkning drevet av den muterte britiske virusvarianten. Den siste uka har det imidlertid vært registrert en jevn nedgang i smittetallene, opplyste helseminister Jens Spahn fredag.

Dagbladet - Igår: 13:30

Skremmende om det brune Tyskland

Ytre høyre er på frammarsj med muslimhat og antisemittisme, viser Astrid Sverresdotter Dypvik i sin nye bok..

NRK - 16 april 21 kl. 05:26

25.000 nye smittede i Tyskland

Det siste døgnet er det registrert over 25.000 nye smittetilfeller i Tyskland, opplyser landets helsemyndigheter. Tallet på døde har økt med 247 siste døgn, til i alt 79.

NRK - 16 april 21 kl. 02:36

Tyskland ut av Afghanistan i august

Tyskland trekker sine 1100 soldater ut av Afghanistan i midten av august, opplyser landets forsvarsminister. Kunngjøringen kommer etter at USA og Nato offentliggjorde at de avslutter sitt militære nærvær i landet..

NRK - I førrgår: 18:36

Truer Brasil med landbruksboikott

Store dagligvarekjeder i Europa truer med boikott av landbruksvarer fra Brasil. Årsaken er et forslag om en landreform som vil true regnskog. Bak trusselen står kjeder som Tesco og Sainsbury's i Storbritannia og Aldi og Lidl i Tyskland, melder AFP..

NRK - I førrgår: 13:59

Vil bli klimanøytralt innen 2045

Tyskland vil sette et nytt mål om å være klimanøytralt innen 2045, etter at en domstol sa at den nye klimaloven ikke var «tilstrekkelig». – Målet er å bli klimanøytralt fem år raskere enn vi forventet tidligere, sier finansminister Olaf Scholz..

NRK - 04 mai 21 kl. 23:36

Tysk økning i høyreekstrem vold

Høyreekstremisme er den største trusselen mot Tyskland, sier innenriksminister Horst Seehofer. Han mener en dramatisk økning i vold utført av tyskere på ytre høyre fløy viser en «brutalisering» av samfunnet..

NRK - 04 mai 21 kl. 13:39

Menneskerettigheter på G7-møte

Menneskerettigheter og trusler mot demokratiet er blant de viktigste sakene på andre dag med fysiske møter for representanter for G7-landene i London. Representanter fra USA, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan og EU er til stede..

Dagbladet - 04 mai 21 kl. 12:30

Kan bli Merkels «grønne» arvtaker

Etter Angela Merkels 16 år ved makta nærmer Tyskland seg en grønn politisk milepæl, skriver Einar Hagvaag..

NRK - 04 mai 21 kl. 11:55

Mer politisk motivert kriminalitet

Tysk politi registrerte i fjor en økning på 8,5 prosent i antallet politisk motiverte forbrytelser, opplyser myndighetene. Ifølge statistikk fra landets innenriksdepartement ble det i 2020 registrert 44.692 politisk motiverte forbrytelser i Tyskland.

NRK - 14 april 21 kl. 05:31

Over 3 millioner smittet i Tyskland

Det siste døgnet er det meldt om 21.000 nye smittetilfeller i Tyskland. Tallet på smittede har nå passert 3 millioner, opplyser helsemyndighetene.

NRK - 13 april 21 kl. 17:53

Norge tapte i Tyskland

Guro Reiten ga landslaget en tidlig ledelse mot Tyskland, men hjemmelaget vendte til 3-1-seier i tirsdagens privatlandskamp i Wiesbaden. Dermed måtte Martin Sjögrens lag tåle sitt første tap siden 0-4 mot samme motstander i Algarve Cup 7. mars i fjor..

NRK - 13 april 21 kl. 12:19

Flere soldater til Tyskland

USA vil øke sitt militære nærvær i Tyskland med 500 soldater, opplyser forsvarsminister Lloyd Austin. Daværende president Donald Trump varslet uttrekking av flere tusen amerikanske soldater fordi Tysklands bidrag til Natos budsjett var for lavt..

NRK - 02 mai 21 kl. 02:05

Uro i Berlin

Det var voldelige sammenstøt mellom politiet og demonstranter flere steder i Tyskland 1. mai. I Berlin ble rundt 20 helsearbeidere og 3 politibetjenter skadd.

NRK - 01 mai 21 kl. 13:46

Atomsamtalene gjenopptas i Wien

Partene som inngikk atomavtalen med Iran i 2015, møtes lørdag til en tredje runde med forhandlinger i Wien. Både EU, Russland og Iran meldte om framgang etter forrige forhandlingsrunde. EUs utenrikssjef Josep Borrell opplyser at utsendinger fra Storbritannia, Kina, Frankrike, Tyskland, Iran og Russland vil delta på møtet..

NRK - 11 april 21 kl. 01:29

Går til valg for å stoppe tiltak

Det tyske ytre høyrepartiet Alternativ for Tyskland vil forsøke å utnytte mange tyskeres motvilje mot koronatiltak og går til valg for å oppheve dem. På sitt landsmøte i helgen har de ennå ikke blitt enig om en statsministerkandidat, men de har bestemt seg for slagord, nemlig «Tyskland, men normalt»..

NRK - 10 april 21 kl. 04:50

42 sjeldne blodpropper i Tyskland

Det er så langt avdekket 42 tilfeller av sjeldne blodpropper hos personer som har fått AstraZeneca-vaksinen i Tyskland, opplyser Paul Ehrlichinstituttet. Det gjelder saker avdekket fram til 2. april.

NRK - 09 april 21 kl. 11:37

Tyskland i samtaler om Sputnik-kjøp

Myndighetene i Tyskland er i samtaler med Russland om å kjøpe den russiske koronavaksinen Sputnik V. Det opplyser Tysklands helseminister Jens Spahn, ifølge Reuters. Under en pressekonferanse sa Spahn at kjøpet vil være avhengig av om EUs legemiddeltilsyn (EMA) godkjenner vaksinen for bruk i EU- og EØS-land, og om det vil være tilgjengelige og tilstrekkelig med doser i månedene fremover.

NRK - 28 april 21 kl. 21:16

Fikk europeisk sinti- og rompris

Tysklands forbundskansler Angela Merkel er tildelt sinti- og romfolkets europeiske borgerrettspris. Merkel anser prisen som en oppfordring til å fortsette arbeidet for minoritetenes interesser. Hun fremhevet at fordommer og diskriminering mot minoriteter i Tyskland er en skam.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt