Tyskland

Sunday, 04 December, 12:40

Nyheter om Tyskland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 23 nov 22 kl. 12:25

Norsk gasskip på plass i Tyskland

Et norsk spesialskip for mottak av flytende naturgass er på plass i Tyskland som en del av innsatsen for å erstatte gassen Tyskland tidligere fikk fra Russland. Gasskipet Neptune ligger for anker utenfor øya Rügen og skal etter hvert flyttes til industrihavnen Lubmin i Mecklenburg-Vorpommern, der det skal fungere som en flytende gassterminal. Etter planen skal det være i drift 1.

NRK - 29 nov 22 kl. 09:39

Qatar og Tyskland inngår langvarig gassavtale

Qatar har inngått en avtale med Tyskland om levering av flytende naturgass (LNG) i minst 15 år framover. Avtalen innebærer at Qatar skal levere to millioner tonn LNG per år. – Med denne avtalen vil Qatar bidra til energisikkerheten i Tyskland og Europa, framholdt Qatars energiminister Saad Sherida al-Kaabi tirsdag.

NRK - 15 nov 22 kl. 12:36

Tyskland åpner første anlegg for mottak av flytende gass

Tyskland åpnet tirsdag sitt første mottaksanlegg for flytende naturgass (LNG), opplyser myndighetene. Mottaket er et ledd i arbeidet med å gjøre Tyskland uavhengig av importert gass fra Russland. LNG leveres av skip til installasjoner offshore.

Klartale - 26 okt 22 kl. 09:55

Den tyske president måtte ned i tilfluktsrom i Ukraina

Den tyske presidenten Frank-Walter Steinmeier kom til byen Kyiv tirsdag morgen. Det var en hemmelig reise helt fram til han gikk ut fra toget.– Mitt budskap til folk i Ukraina er at vi vil fortsette å støtte Ukraina med penger, militært og politisk, sa Steinmeier.

Klartale - I førrgår: 09:55

Slik har andre uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

Aftenposten - I førrgår: 21:53

Ny fiasko for Tyskland - må hjem fra VM

AL KHOR/OSLO (VG) (Costa Rica-Tyskland 2–4 pågår og Japan-Spania 2–1) For andre fotball-VM på rad må Tyskland reise hjem….

VG - I førrgår: 21:53

Ny fiasko for Tyskland - må hjem fra VM

AL KHOR/OSLO (VG) (Costa Rica-Tyskland 2–4 og Japan-Spania 2–1) For andre fotball-VM på rad må Tyskland reise hjem før alvoret starter. Spania reddet videre VM-spill tross tap mot Japan, som dermed er gruppevinner..

Aftenposten - I førrgår: 21:53

Fadesen er et faktum - Tyskland er ute av VM

AL KHOR/OSLO (VG) (Costa Rica-Tyskland 2–4 og Japan-Spania 2–1) For andre fotball-VM på rad må Tyskland reise hjem før….

NRK - 29 nov 22 kl. 19:12

Tyskland sender aggregat til Ukraina

Tyskland vil sende over 350 aggregat til Ukraina for å hjelpe straumlause ukrainarar gjennom kulda. Det opplyser ein talsmann for den tyske regjeringa til AFP. I tillegg vil Tyskland løyve 56 millionar euro til Ukraina som skal bli brukt til å reparere det øydelagde straumnettet i landet..

Klartale - 25 nov 22 kl. 11:39

Slik har den første uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

VG - 23 nov 22 kl. 15:59

Nytt VM-sjokk: Japan senket Tyskland

(Tyskland – Japan 1–2) Tyskland styrte mot tre poeng, men så raknet det i det siste kvarteret mot Japan..

Aftenposten - 23 nov 22 kl. 15:59

Ny VM-sensasjon: Japan senket Tyskland

(Tyskland – Japan 1–2) Tyskland markerte etter FIFA-trussel før kamp og styrte mot tre poeng, men så raknet det i det….

VG - 23 nov 22 kl. 15:59

Nytt VM-sjokk for Tyskland: – Uvirkelig

(Tyskland – Japan 1–2) Tyskland markerte mot FIFA før kamp og styrte mot tre poeng, men så raknet det i det siste kvarteret mot Japan..

Aftenposten - 23 nov 22 kl. 15:59

Tyskland-stjernen ut mot egne lagkamerater etter tapet mot Japan

(Tyskland – Japan 1–2) Tyskland markerte mot FIFA før kamp og styrte mot tre poeng, men så raknet det i det siste….

VG - 23 nov 22 kl. 14:06

Tyskland markerte etter FIFA-trussel

(Tyskland-Japan 0–0, kampen pågår) Tyskland har blitt nektet å støtte LHBT+-personer ved å bruke regnbuefarget kapteinsbind under VM i Qatar, hvor homofili er forbudt..

Aftenposten - 23 nov 22 kl. 14:07

Slik markerte Tyskland etter Fifa-trussel

(Tyskland-Japan 0–0, kampen pågår) Tyskland har blitt nektet å støtte LHBT+-personer ved å bruke regnbuefarget….

VG - 23 nov 22 kl. 14:06

Tyskland markerte etter FIFA-trussel: – Kan ikke forhandle om menneskerettigheter

(Tyskland-Japan 0–0, kampen pågår) Tyskland har blitt nektet å støtte LHBT+-personer ved å bruke regnbuefarget kapteinsbind under VM i Qatar, hvor homofili er forbudt..

Aftenposten - 23 nov 22 kl. 14:07

Tyskland markerte etter Fifa-trussel: – Kan ikke forhandle om menneskerettigheter

(Tyskland-Japan 1–0, kampen pågår) Tyskland protesterer etter å ha blitt nektet å støtte LHBT+-personer ved å bruke….

NRK - 21 nov 22 kl. 12:12

Tyskland tilbyr luftforsvar til Polen

Tyskland har tilbudt seg å hjelpe Polen med å forbedre luftforsvaret deres som følge av rakettangrepet forrige uke. – Regjeringen har tilbudt seg å støtte Polen i å sikre luftrommet med hjelp av tyske kampfly og luftforsvarssystemer, sier forsvarsminister Christine Lambrecht til avisen Rheinische Post mandag. Hun la til at nabolandet Slovakia allerede har beskyttelse av denne typen, og at Tyskland ønsker å utvide sin tilstedeværelse i området «til slutten av 2023, muligens lengre»..

NRK - Igår: 09:59

Tyskland: Flere unge dropper alkohol på første date

I Tyskland velger et økende antall unge å droppe alkohol på første date, ifølge tall fra datingappen Tinder. Utviklingen framgår av en rapport laget av Tinder, basert på opplysninger fra profiler til personer mellom 18 og 25 år. 72 prosent sier at de bare drikker av og til, eller ikke i det hele tatt, når de drar på date.

NRK - 14 nov 22 kl. 15:27

Tyskland nasjonaliserer Gazproms tidligere datterselskap

Tyskland nasjonaliserer et tidligere datterskap av den russiske gassgiganten Gazprom, opplyser tyske myndigheter. Det er selskapet Securing Energy for Europe GmbH (SEFE), tidligere kjent som Gazprom Germania, som nasjonaliseres. Regjeringen i Berlin begrunner dette med at selskapet er svært viktig for kraftforsyningen i Tyskland.

Klartale - I førrgår: 11:00

Er kritikken mot Qatar rasistisk?

Lise Klaveness Norges er president i Norges Fotball-forbund (NFF). Klaveness og NFF har fått meldinger fra norske minoritets-ungdommer. Det fortalte Klaveness i et intervju med nyhetsbyrået NTB forrige uke.

NRK - 13 nov 22 kl. 17:48

Tyskland klager over at COP27-deltakere blir overvåket

Tyskland har sendt en klage til den egyptiske regjeringen på grunn av uønsket overvåking fra sikkerhetstjenester på klimatoppmøtet i Sharm el-Sheikh. Det får nyhetsbyrået DPA opplyst av flere kilder. Det er den tyske ambassaden i Kairo som har sendt inn klagen.

NRK - 30 nov 22 kl. 18:02

Stoltenberg helsar norsk-tysk samarbeid velkomen

Generalsekretær i Nato Jens Stoltenberg er positiv til forslaget frå Noreg og Tyskland om å opprette eit senter som skal overvake undersjøisk infrastruktur. – Eg helsar forslaget frå Tyskland og Noreg varmt velkomen, seier Stoltenberg. Han ser fram til å diskutere saka med Olaf Scholz og Jonas Gahr Støre seinare onsdag.

Klartale - 04 okt 22 kl. 15:10

Feldheim er byen hvor de lager egen strøm

Feldheim er en liten by som ligger sør for Berlin, som er den tyske hovedstaden. Rundt 130 personer bor der. Og de har laget sin egen energi i mer enn ti år.

E24 - 29 nov 22 kl. 10:02

Qatar og Tyskland inngår langvarig gassavtale

Qatar har inngått en avtale med Tyskland om levering av flytende naturgass (LNG) i minst 15 år framover..

VG - 27 nov 22 kl. 21:53

Uventet helt reddet Tyskland: VM-håpet større etter livsviktig scoring

AL KHOR (VG) (Spania – Tyskland 1–1) Verdensmesteren fra 2014 er i trøbbel igjen, men en sen scoring av innbytter Niclas Füllkrug (29) øker sannsynligheten for å unngå nok et mageplask..

Klartale - 27 nov 22 kl. 13:00

Disse heier fram lagene sine under fotball-VM

NASJONALSANG: Supportere for Ecuador holder hånden sin på hjertet under deres første kamp mot Qatar. Her synger laget nasjonalsangen sin. GLYN KIRK/AFPKYSS: To supportere fra Qatar er klar for kampen deres mot Ecuador.

NRK - 25 nov 22 kl. 17:20

Huitfeldt bekrefter norsk bidrag til trening av ukrainske soldater

Norge vil gi økt pengestøtte og bidra med instruktører til opplæring av ukrainske soldater i Polen og Tyskland. – Vi skal gi et vesentlig bidrag til treningen av ukrainske soldater i Polen og Tyskland, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (AP) til TV 2 fredag. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram opplyser at regjeringen har besluttet å bidra med 150 millioner kroner til EUs treningsopplegg.

NRK - 25 nov 22 kl. 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

Klartale - 24 nov 22 kl. 13:03

80 år siden dette skipet forlot Norge med 529 jøder

520 av jødene på skipet skulle aldri få se Norge igjen. De var med på den største utsendingen av jøder fra Norge under andre verdenskrig. Enden på reisen var Auschwitz-Birkenau.

VG - 23 nov 22 kl. 15:59

Gündogan ut mot egne lagkamerater etter tapet: - Følte at ikke alle ville ha ballen

(Tyskland – Japan 1–2) Tyskland markerte mot FIFA før kamp og styrte mot tre poeng, men så raknet det i det siste kvarteret mot Japan..

VG - 23 nov 22 kl. 14:06

Tyskland markerte etter FIFA-trussel: – FIFA har brakt oss til taushet

Tyskland protesterte etter å ha blitt nektet å støtte LHBT+-personer ved å bruke regnbuefarget kapteinsbind under VM i Qatar, hvor homofili er forbudt..

Aftenposten - 23 nov 22 kl. 14:07

Slik markerte Tyskland etter Fifas trussel

Tyskland protesterte etter å ha blitt nektet å støtte LHBT+-personer ved å bruke regnbuefarget kapteinsbind under VM i….

NRK - 23 nov 22 kl. 10:22

Saudi Arabia-helten sendt til sykehus i Tyskland på kronprinsens ordre

Yasser Al Shahrani ofret alt i 2-1-seieren mot Argentina, og ble stygt skadet i en duell med en medspiller. Keeperen fikk Mohammed Alowais kne i hodet og ble liggende forslått på gresset. Ifølge Gulf Today Al Shahrani seg et brudd i kjeven og på venstre side av ansiktet.

VG - 23 nov 22 kl. 09:49

Saudisk VM-helt fløyet til Tyskland på ordre fra kronprinsen

Yasser Al Shahrani (30) ble liggende bevisstløs med store skader i bragden mot Argentina. Etterpå skal Mohammed bin Salman (37) ha beordret at 30-åringen ble fraktet i privatfly til Tyskland for operasjon..

Klartale - 27 sep 22 kl. 15:43

– Dette er ingen liten sprekk

To gassrørledninger har hatt tre lekkasjer. Det sier de som styrer Sverige og de som styrer Danmark.Nord Stream AG er operatør for de to ledningene, som kalles Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Klartale - 27 sep 22 kl. 11:12

Mistenker at noen har ødelagt gassrørledninger

To gassrørledninger har hatt tre lekkasjer. Det sier de som styrer Sverige og de som styrer Danmark. Nord Stream AG er operatør for de to ledningene, som kalles Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

NRK - 03 nov 22 kl. 15:44

Stadig flere tyskere støtter Russlands syn på krigen

Nesten hver femte tysker, 19 prosent, mener Natos utvidelse i Øst-Europa tvang Russland til å gå til krig i Ukraina, viser ny undersøkelse. 21 prosent av tyskerne er delvis enige i denne påstanden, viser undersøkelsen som er utført av Center für Monitoring, Analyse und Strategie (CeMAS). I april mente 12 prosent av de spurte at Russland ble tvunget til krig, mens 17 prosent var delvis enige i dette.

NRK - 16 nov 22 kl. 12:28

Tyskland tilbyr Polen luftovervåking etter eksplosjon

Tyskland tilbyr seg å sende kampfly til Polen for å hjelpe landet med å overvåke luftrommet etter eksplosjonen like ved den ukrainske grensen. – Som en umiddelbar reaksjon på hendelsene i Polen, vil vi tilby oss å styrke luftovervåkingen med patruljering over luftrommet med jagerfly av typen Eurofighter, sier Christian Thiels, som er talsmann for forsvarsdepartementet i Berlin. – Dette kan skje fra i morgen hvis Polen ønsker det, legger han til..

Dagbladet - I førrgår: 12:18

Oppfant «orgasmeskapet»

Ekskludert av både psykoanalytikerne og kommunistpartiet i Tyskland ankom Wilhelm Reich Norge i 1934 – med radikale seksualteorier i kofferten. Det måtte bli bråk..

NRK - I førrgår: 10:35

Tysk eksport falt i oktober

Tyskland eksporterte varer og tjenester for 133,5 milliarder euro i oktober, 0,6 prosent mindre enn måneden før. Det er andre måned på rad at eksporttallet faller. Analytikere hadde ventet en liten oppgang.

E24 - I førrgår: 10:29

Tysk eksport falt i oktober

Tyskland eksporterte varer og tjenester for 133,5 milliarder euro i oktober, 0,6 prosent mindre enn måneden før..

Aftenposten - I førrgår: 08:12

Venter nådeløse oppvaskmøter etter ny tysk VM-fiasko: – Abdiserte som en stor fotballnasjon

Jan Åge Fjørtoft varsler at Tyskland kommer til å måtte «restarte» etter nok et VM med stopp i gruppespillet..

VG - I førrgår: 08:12

Venter nådeløse oppvaskmøter etter ny tysk VM-fiasko: – Abdiserte som en stor fotballnasjon

Jan Åge Fjørtoft varsler at Tyskland kommer til å måtte «restarte» etter nok et VM med stopp i gruppespillet. Særlig mangelen på en god nok spiss forundrer ham..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com