Tyskland

Thursday, 06 October, 11:59

Nyheter om Tyskland

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - Igår: 15:10

Feldheim er byen hvor de lager egen strøm

Feldheim er en liten by som ligger sør for Berlin, som er den tyske hovedstaden. Rundt 130 personer bor der. Og de har laget sin egen energi i mer enn ti år.

Klartale - 27 sep 22 kl. 15:43

– Dette er ingen liten sprekk

To gassrørledninger har hatt tre lekkasjer. Det sier de som styrer Sverige og de som styrer Danmark.Nord Stream AG er operatør for de to ledningene, som kalles Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Klartale - 27 sep 22 kl. 11:12

Mistenker at noen har ødelagt gassrørledninger

To gassrørledninger har hatt tre lekkasjer. Det sier de som styrer Sverige og de som styrer Danmark. Nord Stream AG er operatør for de to ledningene, som kalles Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Klartale - 03 okt 22 kl. 06:00

7 ting du neppe visste om Stortinget

Kong Harald åpner Stortinget. Det skjer på en høytidelig måte i dag (mandag). Han leser trontalen.

NRK - 28 sep 22 kl. 18:26

USA fnyser av russiske sabotasje-anklager

Russland krever at USA sier noe om hvorvidt amerikanerne står bak lekkasjene i Nord Stream-rørledningene. – Latterlig antydning, svarer USA. – Vi vet alle at Russland har en lang historie med å spre disinformasjon, og nå gjør de det igjen, sier Adrienne Watson, talskvinne for USAs nasjonale sikkerhetsråd (NSC).

NRK - 29 aug 22 kl. 16:52

Tsjekkia ber Tyskland holde atomkraftverk i drift

Tsjekkias statsminister Petr Fiala ber Tyskland utsette den varslede nedstengningen av atomkraftverk. Tyskland har besluttet å stenge ned landets tre siste atomkraftverk innen utgangen av året. Mandag fikk Fiala besøk av Olaf Scholz i Praha og ba tyske statsministeren om å utsette nedstengningen, om så bare med noen få måneder.

NRK - 6 timer siden

Tyskland hentet hjem kvinner og barn fra Syria

Tyskland har hentet hjem flere personer de mistenker for å ha sluttet seg til IS, samt barna deres, fra al-Roj-leiren nord i Syria. Utenriksminister Annalena Baerbock sa onsdag kveld at fire kvinner, sju barn og en ung mann som ble tatt med til Syria da han var elleve år gammel, er hentet tilbake. Kvinnene og mannen ble pågrepet ved ankomst i Tyskland, og blir nå stilt for retten, la Baerbock til.

Klartale - 09 sep 22 kl. 09:45

Dronning Elizabeths død ble markert verden over

Dronning Elizabeth av Storbritannia døde fredelig torsdag. Hun ble 96 år gammel. Hun har sittet 70 år ved tronen.

NRK - 25 sep 22 kl. 13:50

Tyskland får gass fra De forente arabiske emirater

Tyskland og De forente arabiske emirater har kommet frem til en avtale om gassleveranser, melder AFP. Tysklands statsminister Olaf Scholz er denne helgen i Midtøsten, og målet har vært å sikre avtaler om gassforsyning. Russland har ikke levert gass via Nord Stream 1 siden slutten av august.

NRK - 01 sep 22 kl. 13:36

Polen vil ha erstatning frå Tyskland etter andre verdskrig

Polen vil krevje kompensasjon frå Tyskland for skadane landet fekk under andre verdskrig, melder Reuters. Det seier den tidlegare statsministeren Jaroslaw Kaczynski, som no leiar det regjerande nasjonalistpartiet. Andre verdskrig braut ut då Nazi-Tyskland invaderte Polen 1939.

NRK - 30 aug 22 kl. 15:17

Prisvekst på 7,9 prosent i Tyskland

Den tyske inflasjonen stiger til 7,9 prosent i august etter at den falt i sommer. Den årlige prisveksten var på 7,5 prosent i juli og 7,6 prosent i juni, men stiger igjen i august til samme nivå som den lå på i mai. Tyskland er i likhet med store deler av verden rammet av høy prisvekst for tiden.

NRK - 10 aug 22 kl. 11:37

Bach utelukker ikke OL i Tyskland i 2036

IOC-president Thomas Bach sier det ikke er utelukket å arrangere 2036-OL i Tyskland, 100 år etter Adolf Hitlers propagandaleker i 1936. – Selvfølgelig er det kritikere, og det vil også være kritikere av andre søkernasjoner. Men fra et internasjonalt synspunkt har Tyskland aldri fått skylden for disse lekene i 1936, sier Bach til den tyske avisen Bild.

NRK - 28 aug 22 kl. 19:49

Gassforsyninga aukar raskare enn venta i Tyskland

Dei tyske gasslagera blir fylte raskare enn regjeringa har håpa på. Det kan gi den største økonomien i Europa eit lite pusterom. Lagringsnivåa var på 81,78 prosent av full kapasitet torsdag, og forventninga var at ein ville nå 82,2 prosent fredag, viser ein rapport som vart publisert søndag.

NRK - 16 sep 22 kl. 08:59

Tyskland tar kontroll over Rosnefts drift i landet

Tyskland har tatt midlertidig kontroll over to datterselskaper av det russiske statskontrollerte olje- og gasselskapet Rosneft. Det opplyser Tysklands næringsdepartement fredag. Formålet er å ta kontroll over og sikre driften av tre raffinerier i byene Karlsruhe, Vohburg og Schwedt.

NRK - 15 sep 22 kl. 15:45

Tyskland sender nye rakettsystemer til Ukraina

Tyskland sender ytterligere to mobile rakettsystemer til Ukraina. Det sier den tyske forsvarsminister Christine Lambrecht ifølge nettstedet Focus. Rakettvåpenet Mars kan skyte ut mange raketter i rask rekkefølge.

NRK - I førrgår: 00:49

Polen krever «et oljefond» fra Tyskland i krigserstatning

Polen vedtok mandag formelt å kreve erstatning for nazistenes herjinger. Kravet er på 13.000 milliarder kroner.

NRK - I førrgår: 18:17

Norge tilbyr å bistå i etterforskningen av Nord Stream-sabotasjen

Under et møte i Joint Expeditionary Force (JEF) har Norge tilbudt å bistå Sverige, Danmark og Tyskland i etterforskningen av Nord Stream-sabotasjen. Det skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding mandag kveld. – Vi tar situasjonen i Østersjøen på det største alvor og vil selvfølgelig bistå etterforskningen Sverige, Danmark og Tyskland skal gjennomføre hvis det er behov, sier statssekretær Bent-Joacim Bentzen, som representerte Norge i mandagens digitale møte.

Klartale - 24 aug 22 kl. 12:20

Masse fisk dør av ukjent forurensing

Elva Oder renner langs grensa mellom Polen og Tyskland. For en måned siden ble den forurenset. Så langt er det ingen som vet hva som egentlig har skjedd, annet enn at masse fisk er døde.

NRK - 12 sep 22 kl. 05:36

Israels statsminister besøker Tyskland

Israels statsminister Yair Lapid kom søndag på besøk til Tyskland, der han vil forsøke å overtale vestlige land til å droppe atomavtalen med Iran. Før han reiste til Berlin takket han de tre landene – Tyskland, Frankrike og Storbritannia, og gjorde det klart at Israel gjør det de kan diplomatisk for å stanse avtalen og hindre at sanksjonene mot Iran oppheves..

NRK - 23 aug 22 kl. 08:15

Tyskland starter opp enda et kullkraftverk

Tyskland vil starte opp igjen enda et kullkraftverk for å forsøke å spare på gassforsyningene til vinteren. Et kraftverk nær Hannover skal, fra neste uke og fram til april, forsyne nettverket med strøm. Kullkraftverket er et av de største i Tyskland.

NRK - 29 sep 22 kl. 14:19

Tyskland vil bruke 200 milliarder euro på støttepakke

Tyskland vil innføre en økonomisk støttepakke på inntil 200 milliarder euro for å hjelpe med de skyhøye energiprisene, melder Reuters..

Klartale - 03 aug 22 kl. 10:49

Scholz åpner for å drive atomkraftverk videre

Olaf Scholz er tysk statsminister sier at det kan være fornuftig å fortsette driften ved de siste atomkraftverkene i landet. Mange har krevd at de må være i bruk lenger for å produsere energi Europa trenger.Scholz sa så sent som i juni at målet er å slutte med atomkraft i Tyskland.

Klartale - 28 sep 22 kl. 11:30

EU truer med kraftig svar etter gasslekkasjer

Josep Borrell sier at alle forsøk på å ødelegge energi-infrastrukturen til Europa er uakseptabel. Han er lover at Den europeiske union (EU) vil svare på en «kraftig og samlet» måte. Borrell er utenrikssjef i unionen.

Klartale - 28 sep 22 kl. 08:58

Solbakken har fortsatt troen på laget

Tirsdag kveld ble den siste kampen i nasjonsligaen spilt. Norge møtte Serbia. En kamp som Norge måtte vinne, eller få uavgjort, for å vinne gruppa.

VG - 27 sep 22 kl. 05:00

Tyskland har mistet en av sine fem isbreer

Tyskland mistet en av sine gjenværende isbreer i sommer. Høye temperaturer har smeltet bort så mye is at Søndre Schneeferner ikke lenger har brestatus..

NRK - 26 sep 22 kl. 21:31

Tyskland har mistet en av sine siste isbreer

Isbreen Søndre Schneeferner i de tyske alpene smeltet i sommer bort og har mistet sin status som isbre. Det kommer frem av en rapport fra Det bayerske vitenskapsakademi, skriver AFP. Etter at breen forsvant er det nå bare fire isbreer igjen i Tyskland.

NRK - 26 sep 22 kl. 17:05

Gasslekkasje nær Nord Stream 2

Det er observert en gasslekkasje sørøst for den danske øya Bornholm i Østersjøen. Lekkasjen er påvist der gassrørledningen Nord Stream 2 går. Mandag ble det meldt om et plutselig fall i trykket i gassrørledningen, som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen.

NRK - 19 aug 22 kl. 10:29

Berlin-politiet etterforsker Abbas' holocaust-uttalelse

Uttalelsen til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas om at Israel har begått «50 holocauster» mot palestinerne, blir etterforsket av politiet i Berlin. Abbas kom med uttalelsen da han tirsdag denne uka var på besøk i Tyskland og holdt en pressekonferanse med statsminister Olaf Scholz. Abbas har siden sagt at han ble misforstått, men uten at det har stilnet kritikken.

NRK - 05 sep 22 kl. 10:06

Forsvarsministeren til Ukraina-møte i Tyskland

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) reiser til Tyskland denne uken for å diskutere videre støtte til Ukraina med vestlige allierte. – Det er viktig at vi står sammen om å støtte Ukraina i deres kamp mot invasjonsstyrkene fra Russland, sier Gram i en pressemelding. Han reiser til Ramstein i Tyskland 8.

NRK - 05 sep 22 kl. 01:58

Ukrainas statsminister ber om våpen i Tyskland

Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal hadde med seg en ønskeliste om våpen, blant annet stridsvogner, da han besøkte Berlin søndag. Sjmyhal ble mottatt med en æresgarde utenfor statsministerkontoret da han kom til samtaler med den tyske statsministeren Olaf Scholz. Blant våpnene Ukraina søker fra Tyskland, er stridsvogner av typen Leopard.

NRK - 10 jul 22 kl. 05:11

Turbinene til russisk gassrørledning sendes til Tyskland

Canada har besluttet å sende turbiner som hører til den russiske gassrørledningen Nord Stream 1, til Tyskland når vedlikeholdet er ferdig. Ukraina har bedt Canada om ikke å returnere turbinene slik at det internasjonale presset på Russland kan opprettholdes. Ukraina sier deres gassrørledninger kan forsyne Tyskland med gassen de trenger.

NRK - 04 sep 22 kl. 11:24

AFP: Tyskland med milliardplan for å letta presset på hushaldningar

Den tyske regjeringa blei søndag einige om ein støttepakke på 648 milliardar kroner, som skal letta trykket på hushaldningar i møte med synkande gassforsyning frå Russland og auka energikostnader, ifølge eit regjeringsdokument AFP har fått innsyn til. – Gradvis og proporsjonal støtte til folket og næringar er naudsynt på grunn av den hurtigvoksande byrden høge energikostnader fører med seg, skriv koallisjonsmaktene i dokumentet der dei skriv at kostnaden av denne planen vil komma på 65 milliardar euro. Støtteplanen inkluderer enkeltstøtte på 300 euro til millionar av pensjonistar for å hjelpa dei med straumrekninga, og ei enkeltstøtte til studentar på 200 euro.

NRK - 22 sep 22 kl. 22:28

Tyskland taper 60 milliarder euro på energikrisen

Økonomien i Tyskland ligger an til å tape nesten 60 milliarder euro på grunn av de økte energiprisene, ifølge landets økonomi- og klimaminister Robert Habeck. Summen tilsvarer over 600 milliarder kroner, og kan stige til 100 milliarder euro neste år. Det skyldes økt innkjøp av gass fra andre land enn Russland, sa Habeck torsdag.

NRK - 03 sep 22 kl. 07:55

Ukraina tilbyr strøm til Tyskland

Ukraina ønsker å hjelpe Tyskland med å bli mindre avhengig av russisk gass. – For tiden eksporterer Ukraina strøm til Moldova, Romania, Slovakia og Polen. Men vi er klare til å utvide eksporten til Tyskland, sier Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal.

NRK - 21 sep 22 kl. 11:18

Flere ransakinger i Tyskland – mistenker brudd på sanksjoner

Tyske myndigheter har gjennomført ransakinger på 24 steder onsdag som del av en etterforskning av mistenkte brudd på sanksjonene mot Russland. Alle ransakingene ble gjennomført på grunn av mistanke mot én person, men tyske myndigheter vil ikke bekrefte personens identitet. Lokale medier har meldt at en villa ved Tegernsee-innsjøen tilhørende den russiske oligarken Alisjer Usmanov var blant stedene som ble ransaket.

NRK - 21 sep 22 kl. 08:41

Tyskland nasjonaliserer gassimportøren Uniper

Den tyske staten overtar som største eier av energigiganten Uniper, opplyser Fortum, som tidligere var majoritetseier. Overtakelsen ble kunngjort onsdag morgen etter at det den siste tiden har gått rykter om at en nasjonalisering av selskapet var nær forestående. I pressemeldingen står det at den tyske staten går inn med 8 milliarder euro i selskapet (82 milliarder kroner), og at den kjøper aksjene til finske Fortum for 500 millioner euro.

Klartale - 31 aug 22 kl. 12:15

Slik kan billigere gass i EU føre til billigere strøm i Norge

Mange i Europa er urolige som følge av svært dyr gass og strøm. Også ledere i Den europeiske union (EU) er bekymret.Mandag sa Ursula von der Leyen at det kan komme en plan for å hindre at det blir enda dyrere.

NRK - 30 aug 22 kl. 08:38

Equinor og Wintershall Dea går sammen om karbonfangst og -lagring

Equinor og det tyske selskapet Wintershall Dea går sammen om karbonfangst og -lagring i Nordsjøen. I en pressemelding opplyser Equinor at det norsk-tyske CCS-prosjektet (Karbonfangst- og lagring) har som ambisjon å gi et viktig bidrag til å redusere europeiske klimagassutslipp. Partnerskapet skal etter planen knytte sammen Tyskland, den største kilden til CO2-utslipp i Europa, og Norge, som har Europas største lagringspotensial for CO2.

NRK - 30 aug 22 kl. 08:08

Tyskland og Frankrike sier nei til visumnekt for russere

Tyskland og Frankrike har gått sammen om å avvise et foreslått generelt visumforbud for russiske statsborgere som vil inn i EU. – Vi bør tenke på smarte måter å bruke det viktige virkemiddelet som utstedelse av visum er, heter det i et posisjonsbrev sendt til andre EU-land i forkant av et utenriksministermøte som finner sted i Tsjekkia tirsdag og onsdag. Tyskland og Frankrike godtar imidlertid at visumsøknader fra russiske statsborgere bør granskes nøye, men advarer mot å undervurdere hvor sterkt det kan være å «oppleve livet i demokratiske systemer».

Dagbladet - 16 timer siden

Drap ryster Tyskland: Dumpet i elv

Søndag kveld festet en 23 år gammel kvinne på en nattklubb i Kaltenbach. Under et døgn seinere ble hun funnet drept..

NRK - 28 aug 22 kl. 19:49

Gassforsyningen øker raskere enn ventet i Tyskland

De tyske gasslagrene fylles raskere enn regjeringen har kunnet håpet på. Det kan gi Europas største økonomi et lite pusterom. Lagringsnivåene var på 81,78 prosent av full kapasitet torsdag, og forventningen var at man ville nå 82,2 prosent fredag, viser en rapport som ble kunngjort søndag.

NRK - Igår: 04:08

Sør-Korea vil sende egne stridsvogner til Norge – om de får kontrakten

Sør-Korea tilbyr å sende stridsvogner myntet på sin egen hær slik at Norge kan styrke Forsvaret raskt. I løpet av en måneds tid blir det avgjort om Norge skal kjøpe inn tyske eller koreanske stridsvogner. Det står mellom Leopard 2A7 fra Tyskland og K2 Black Panther Sør-Korea.

NRK - I førrgår: 11:35

Nansenprisen går til Angela Merkel

FNs høgkomissær for flyktningar offentleggjer i dag at Tysklands tidlegare forbundskanslar, Angela Merkel, er årets mottakar av Nansenprisen. Det kjem fram i ei pressemelding. Under dåverande forbundskanslar Merkels leiing tok Tyskland imot meir enn 1,2 millionar flyktningar og asylsøkarar i 2015 og 2016.

NRK - I førrgår: 10:48

Tysk energikjempe vil droppe kull i 2030

Etter en avtale med den tyske regjeringen vil energiselskapet RWE droppe kullkraft tidligere enn planlagt. Men på kort sikt blir det mer kullkraft. Både Tyskland og resten av Europa står i en dyp energikrise.

NRK - I førrgår: 23:45

Ukrainere raser mot Elon Musk etter Twitter-melding

Tesla-gründeren Elon Musk har fått rasende reaksjoner etter at han skrev på Twitter at Russland bør beholde Krim-halvøya, og at det bør holdes nye folkeavstemninger i de annekterte områdene. Han fått motbør både av Ukrainas president og av Ukrainas ambassadør til Tyskland, som sier at «ingen ukrainere vil noensinne kjøpe en Tesla» (etter dette)..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com