Tysklands

Monday, 15 August, 05:04

Nyheter om Tysklands

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 03 aug 22 kl. 10:25

Scholz: Kan være fornuftig å holde Tysklands gjenværende kjernekraftverk åpne

Tysklands statsminister Olaf Scholz sier at det kan være fornuftig at de gjenværende kjernekraftverkene i Tyskland ikke stenger slik som planlagt. Scholz slår ikke fast at kraftverkene skal holdes åpne, slik mange krever i lys av den pågående energikrisen i Europa. Men uansett er det nye toner fra statsministeren, som så sent som juni sa at det fortsatt var Tysklands mål å fase ut kjernekraft.

NRK - 22 jul 22 kl. 22:08

Tysklands nasjonalforsamling skal minnes skeive ofre for holocaust

Personer som ble forfulgt og drept for sin seksualitet eller kjønnsidentitet skal være i sentrum for den tyske Forbundsdagens Holocaust-markering i 2023. 27. januar hvert år markerer Tyskland den internasjonale holocaustdagen.

NRK - 15 jul 22 kl. 10:13

Tysklands tidligere statsminister kan bli kastet ut av partiet

Tysklands sosialdemokratiske parti (SDP) debatterte torsdag om tidligere statsminister Gerhard Schröder skal kastes ut av partiet. SDP vurderer å ekskludere Schröder, på grunn av hans nære bånd til Russlands president Vladimir Putin. Schröder var statsminister i Tyskland fra 1998 til 2005 og regnes som en nær venn av Putin.

Aftenposten - 15 timer siden

Midt i Tysklands verste energikrise kommer kalddusj fra Norge

I juli var det uaktuelt å kutte ut krafteksporten. Når Jonas Gahr Støre møter sin tyske kollega på mandag, er det med et….

NRK - I førrgår: 13:05

Tysklands finansminister føreslår temperaturgrense på 19 grader i offentlege bygg

Oppvarminga av offentlege bygg i Tyskland skal ikkje settast høgare enn 19 grader celsius, som følge av eit planlagt lovforslag for å spara energi, sa den tyske finansministeren Robert Habeck til avisa Süddeutsche Zeitung. Unntaket er sjukehus og sosiale institusjonar, fortalde Habeck til avisa. Forslaget blir nå diskutert i fleire av departementa, inkludert arbeidsdepartementet..

NRK - I førrgår: 13:05

Tysklands finansminister føreslår innetemperatur på 19 grader i offentlege bygg

Innetemperaturen i offentlege bygg i Tyskland skal ikkje settast høgare enn 19 grader celsius, lyd eit forslag som er del av eit planlagt lovforslag for å spara energi, fortalde den tyske finansministeren Robert Habeck til avisa Süddeutsche Zeitung. Unntaket er sjukehus og sosiale institusjonar, fortalde Habeck til avisa. Forslaget blir nå diskutert i fleire av departementa, inkludert arbeidsdepartementet..

NRK - 05 aug 22 kl. 13:35

Tyske gasslager over 70 prosent trass reduserte leveransar

Tysklands naturgasslager hadde denne veka ei fyllingsgrad på 70,4 prosent, viser tal frå gassinfrastrukturoperatøren GIE, melder NTB. Regjeringa i Tyskland har sett som mål at fyllingsgraden må vere minst 75 prosent, trass i at Russland har redusert gassleveransane gjennom gassleidningen Nord Stream 1. Russland har kutta kraftig i gassleveransane til land i EU etter at Vesten har innført sanksjonar som følge av krigen i Ukraina.

NRK - 03 aug 22 kl. 23:26

Schröder: Russland er villig til å forhandle

Russland er klar til å sette seg ved forhandlingsbordet for å finne en løsning på krigen i Ukraina, tror Tysklands tidligere statsminister Gerhard Schröder. Schröder, som var tysk statsminister fra 1998 til 2005, er kjent for å ha nære forbindelser til russisk næringsliv og den politiske ledelsen i Kreml. I et intervju med tyske Stern omtaler han avtalen om korneksport fra Ukraina som «den første suksessen» og sier at «den kanskje langsomt kan utvikles til en våpenhvile».

NRK - 02 jul 22 kl. 12:32

Tyskland åpner terminaler for flytende naturgass

Tysklands første to flytende terminaler for mottak av flytende naturgass settes i drift mot slutten av året, sier næringsminister Robert Habeck. LNG-terminalene tas i bruk som ledd i arbeidet med å redusere Tysklands avhengighet av russiske energikilder, inkludert gass. (NTB).

NRK - 26 jun 22 kl. 14:37

Biden roser Tyskland for å ruste opp

President Joe Biden roser Tysklands statsminister Olaf Scholz for den «historiske» beslutningen om å ruste kraftig opp. – Presidenten ønsket velkommen Tysklands historiske forpliktelse om å øke forsvarsutgiftene betydelig og oppfylle sine Nato-forpliktelser, noe som vil styrke alliansens langsiktige avskrekking og forsvarsevne, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus etter søndagens møte mellom Biden og Scholz. Scholz varslet i februar en kraftig økning i det tyske forsvarsbudsjettet med sikte på å nå Nato-landenes mål om å bruke 2 prosent av bruttonasjonalproduktet på forsvar.

NRK - 25 jun 22 kl. 18:36

Tysklands statsminister om Oslo: – Kampen mot terror forener oss

– Angrepet på det skeive samfunnet i Oslo sjokkerer meg dypt, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. – Mine tanker går til ofrenes familier. Jeg håper de skadde blir raskt bedre.

NRK - 27 jul 22 kl. 15:17

Gassleveransene fra Russland på 20 prosent

Kapasiteten i gassrørledningen Nord Stream 1 er onsdag på 20 prosent, etter at russiske Gazprom gjennomførte et varslet kutt i leveransen. Det statlige russiske energiselskapet Gazprom kunngjorde mandag at de ville kutte tilførselen av gass til 33 millioner kubikkmeter per dag, omtrent 20 prosent av kapasiteten til rørledningen. Tyskland bekrefter onsdag at dette har skjedd.

NRK - 22 jul 22 kl. 05:45

Tysk helseminister: Tiltak må til for å hindre katastrofal høstsmitte

Tysklands helseminister advarer mot en katastrofal ny koronabølge hvis det ikke innføres tiltak for å bremse smitten før høsten. – Hvis vi går inn i høsten som ting er nå, uten ytterligere tiltak, uten munnbind eller noe som helst, vil det bety at antall smittetilfeller øker raskt, men også at intensivavdelingene blir overlesset, sier helseminister Karl Lauterbach. Helseministeren advarer også mot at sykehusansatte vil bli syke og at presset på helsevesenet dermed vil bli enda større.

NRK - 20 jul 22 kl. 16:16

Operatør: Russiske gassleveranser gjenopptas torsdag

Russisk gass vil igjen strømme gjennom Nord Stream 1 etter at vedlikeholdsarbeidet på rørledningen er avsluttet, opplyser gasstransportselskapet Gascade. Også den tyske regjeringen venter nå at gassleveransene vil bli gjenopptatt torsdag etter å ha vært stanset siden 11. juli.

NRK - 16 jun 22 kl. 14:03

Tysklands regjering ber innbyggerne spare energi

Russiske Gazprom mer enn halverer gassleveransene via Nord Stream 1-rørledningen. Den tyske regjeringen ber nå innbyggerne om å spare energi. Russland skylder på nødvendig reparasjonsarbeid på gassrørledningen til Tyskland og har varslet at kapasiteten reduseres fra 167 millioner kubikkmeter til 67 millioner kubikkmeter daglig.

NRK - 18 jul 22 kl. 11:36

Tyskland: – Klimakrisen er verdens største sikkerhetsproblem

Ukraina-krigen har ført til et tilbakeslag i kampen mot klimaendringene, erkjenner Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock. Hun deltok mandag under åpningen av et klimamøte i Berlin hvor rundt 40 land er representert. Baerbock erkjente at Tyskland vil gjenåpne flere kullkraftverk for å sikre energiforsyningen i en situasjon med mindre import av russisk gass.

NRK - 17 jul 22 kl. 19:42

Scholz vil fjerne EU-vetorett i sikkerhetspolitikk

Tysklands statsminister Olaf Scholz vil at vetoretten EU land har i utenriks- og sikkerhetsspørsmål fjernes, samt fremme tiltak for å samkjøre unionen mer. – EU har ikke lenger råd til at medlemslandene beholder vetorett over utenriks- og sikkerhetsspørsmål hvis vi ønsker at Europa skal bevare den ledende rollen i global politikk, sier Scholz til avisen Frankfurter Allgemeine. – Krigen i Ukraina har gjort det mer presserende, legger han til.

NRK - 09 jul 22 kl. 21:38

Utsatt for voldtektsdop på SPD-fest

Minst ni kvinner skal ha blitt gitt såkalt voldtektsdop på sommerfesten til SPD, partiet til Tysklands statsminister Olaf Scholz. Det er partiet selv som melder om hendelsen. Tysk politi sier de etterforsker saken.

NRK - 07 jun 22 kl. 13:45

Tysklands statsminister lover forsterkninger til Litauen

Tyskland skal bruke langt flere soldater for å forsterke Litauen og de andre baltiske landene, lover Tysklands statsminister Olaf Scholz. Scholz er på besøk i Litauen, der han blant annet skal møte regjeringssjefene i Estland, Latvia og Litauen. – Vi har lovet at vi skal øke vårt bidrag, sa den tyske statsministeren.

NRK - 08 jul 22 kl. 11:20

Stoltenberg kondolerer til Abes familie

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg seier han er trist over drapet på Shinzo Abe. Han skildrar Japans tidlegare statsminister som ein forsvarar av demokratiet, og ein venn og kollega over mange år. Stoltenberg kondolerer til Abes familie, statsminister Fumio Kishida og til folket av Japan.

E24 - 02 jul 22 kl. 14:55

Tyskland åpner terminaler for flytende naturgass

Tysklands første to flytende terminaler for mottak av flytende naturgass settes i drift mot slutten av året, sier næringsminister Robert Habeck..

NRK - 28 jun 22 kl. 03:58

Lave gasslagre i Tyskland

Tysklands gasslagre har en fyllingsgrad på så vidt over 60 prosent, viser tall fra gassinfrastrukturoperatøren GIE. Per mandag utgjorde fyllingsgraden 60,26 prosent, en økning på 0,34 prosent siden søndag, ifølge GIEs tall. Den tyske regjeringen har satt som mål at gasslagrene må være minst 90 prosent fulle innen starten på november.

NRK - 26 jun 22 kl. 19:24

Landemerke i Berlin i regnbuens farger i solidaritet med ofrene for angrepet i Oslo

Etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag, blir Brandenburger Tor i Berlin badet i regnbuens farger søndag kveld. – Vår medfølelse går til innbyggerne i Oslo som ble ofre for et homofobisk og homofiendtlig terrorangrep, sa Berlins ordfører Franziska Giffey (SPD) ifølge den lokale kringkasteren RBB24. Ordføreren sier at som regnbuehovedstad står Berlin side om side med innbyggerne i Oslo og hele Norge, som er i sorg.

NRK - 26 jun 22 kl. 15:11

G7-landene bekymret for global økonomisk krise

Alle lederne i G7-landene er bekymret for at det kan komme en økonomisk krise, når veksten stagnerer og inflasjonen stiger. Det skriver nyhetsbyrået Reuters, som siterer Tysklands statsminister Olaf Scholz..

NRK - 25 jun 22 kl. 23:21

Biden har landet i Berlin

USAs president Joe Biden landet lørdag kveld i Berlin, der han skal delta på G7-toppmøte. På agendaen står blant annet en felles front mot Russland og utforfordringene i verdensøkonomien. Presidentens første møte, på den tre dager reisen, er søndag med Tysklands forbundskansler Olaf Scholz, skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 24 jun 22 kl. 12:52

Tyskland åpner for annonsering for abort

Tysklands folkevalgte har med stort flertall opphevet en lov som forbød annonsering for abort. Konservative CDU og det ytterliggående høyrepartiet AfD stemte imot forslaget om å oppheve paragraf 219a i den tyske grunnloven, som forbød all annonsering for abort. Forbudet bidro til at leger følte at de ikke kunne informere pasienter tilstrekkelig om abort, uten fare for søksmål.

NRK - 19 jun 22 kl. 05:45

Tysk energimyndighet: Russland kutter gassforsyning for å drive opp prisene

Russland strammer inn på gassforsyningen til Tyskland som et strategisk grep for å drive opp prisene, mener Tysklands energitilsynsorgan Bundesnetzagentur. – Russland har forsynt Tyskland og Energi med betydelig mindre gass i flere dager nå. Dette har til hensikt å gjøre oss urolig og å drive opp prisene, sier Bundsnetzagenturs leder Klaus Müller.

NRK - 19 jun 22 kl. 04:11

Scholz vil forenkle medlemskapsprosessen i EU

EU bør gjøre det lettere for kandidatland å bli medlem, mener Tysklands statsminister Olaf Scholz. – For at det skal skje, må EU modernisere strukturene og prosessene for beslutningstaking. Det vil ikke være mulig å bestemme alt som må bestemmes med enstemmighet i dag, ved enstemmighet i fremtiden, sier Scholz.

NRK - 17 maj 22 kl. 18:09

Scholz får kritikk etter Kyiv-uttale

Tysklands statsminister Olof Scholz har hissa på seg kritikarar etter å ha sagt at han ikkje aktar å besøkje Kyiv berre for å ta bilete. Europeiske leiarar har dei siste vekene reist til Ukrainas hovudstad der dei har møtt president Volodymyr Zelenskyj. Scholz har ikkje vore blant dei, truleg for å markere misnøya si med at leiinga i Kyiv førre månad takka nei til eit besøk frå Tysklands president Frank-Walter Steinmeier.

NRK - 18 jun 22 kl. 21:39

Tyske AfD har valgt lederduo

Tysklands ytre høyre-parti Alternativ for Tyskland (AfD) har valgt Alice Weidel og Tino Chrupalla som ny lederduo. De to er kjente skikkelser i partiet, som den siste tiden har hatt sviktende oppslutning. Weidel og Chrupalla leder både partiet og partigruppa i Forbundsdagen.

NRK - 18 jun 22 kl. 02:30

Scholz: Nødvendig å snakke med Putin

Det er fullstendig nødvendig å snakke direkte med Russlands president Vladimir Putin i Ukraina, mener Tysklands statsminister Olaf Scholz. – Det er absolutt nødvendig å snakke med Putin, og det kommer både jeg og den franske presidenten til å fortsette med, sier Scholz i et intervju med det tyske nyhetsbyrået DPA. – Det trengs noen land og noen ledere som snakker med ham, og det er nødvendig at de har et klart budskap, sier Scholz.

NRK - 17 jun 22 kl. 19:49

Scholz lover at tyske våpen vil nå Donbas i tide

Tysklands statsminister Olaf Scholz sier at de tyske våpnene som Ukraina har bedt om, vil komme i tide slik at de kan brukes i kampene om Donbas-regionen i øst. Tyskland har måttet tåle kritikk fra ukrainske ledere for ikke å levere våpen fort nok, samt for innholdet i våpenleveransene. Gjentatte ganger har Ukraina bedt om stridsvogner og jagerfly, men uten at Tyskland har villet sende så tunge våpen.

E24 - 16 jun 22 kl. 14:09

Tysklands regjering ber innbyggerne spare energi

Russiske Gazprom mer enn halverer gassleveransene via Nord Stream 1-rørledningen. Den tyske regjeringen ber nå innbyggerne om å spare energi..

NRK - 16 jun 22 kl. 12:18

Medvedev langer ut mot europeiske lederes Kyiv-besøk

Russlands tidligere president og statsminister Dmitrij Medvedev sier at europeiske lederes besøk i Kyiv ikke bidrar til å skape fred. Medvedev, som nå sitter i det russiske sikkerhetsrådet og er en nær alliert av Vladimir Putin, harselerer med besøkene i Kyiv torsdag. Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands statsminister Olaf Scholz, Italias statsminister Mario Draghi og Romanias president Klaus Iohannis har reist til den ukrainske hovedstaden.

NRK - 16 jun 22 kl. 11:58

Macron sier han ser tegn på krigsforbrytelser i ruinert Kyiv-forstad

De fire EU-lederne som er i Kyiv torsdag, besøker forstaden Irpin, der det ble funnet nesten 300 døde sivile da russerne trakk seg ut i mars. Emmanuel Macron sier at han ser tegn på krigsforbrytelser i Irpin og fordømmer det han omtaler som massakrer fra russiske styrker. Han hyller også heltemotet ukrainske styrker har vist.

NRK - 16 jun 22 kl. 10:03

Meldinger om at luftalarmen går i Kyiv

Luftalarmen går i Kyiv fylke torsdag formiddag. Det skjer samtidig som flere europeiske ledere besøker Ukrainas hovedstad. Ifølge Twitter-kontoen Ukraine Siren Alert går luftalarmen i Kyiv fylke torsdag formiddag.

NRK - 16 jun 22 kl. 08:50

Macron, Scholz og Draghi har ankommet Kyiv

Statslederne fra Frankrike, Tyskland og Italia reiste i natt er til Ukrainas hovedstad Kyiv for å møte president Volodymyr Zelenskyj. Ifølge AFP har de nå ankommet Kyiv. Frankrikres president Emmanuel Macron, Tysklands statsminister Olaf Scholz og Italias statsminister Mario Draghi er avbildet på toget der klokken i bakgrunnen viser rett før klokken 01 i natt..

NRK - 16 jun 22 kl. 07:32

Macron, Scholz og Draghi på toget på vei til Kyiv

Statslederne fra Frankrike, Tyskland og Italia er på vei til Ukrainas hovedstad Kyiv for å møte president Volodymyr Zelenskyj, melder flere medier. Besøket til de tre statsledernes er ikke offisielt kunngjort, men ifølge tyske og italienske medier gikk president Emmanuel Macron, Tysklands statsminister Olaf Scholz og Italias statsminister Mario Draghi i morgentimene torsdag om bord på et tog i Polen, skriver NTB..

NRK - 16 jun 22 kl. 05:14

ZDF: Scholz, Macron og Draghi besøker Kyiv torsdag

Statslederne fra Tyskland, Frankrike og Italia skal besøke Kyiv torsdag, ifølge kildene til den tyske kringkasteren ZDF. ZDF skrev onsdag kveld at Tysklands statsminister Olaf Scholz var på vei til den ukrainske hovedstaden. ZDF-korrespondent Andreas Kynast skrev samtidig at han fikk opplyst av «sikre kilder» at Scholz får selskap av Frankrikes president Emmanuel Macron og Italias statsminister Mario Draghi..

NRK - 15 jun 22 kl. 16:56

Gazprom kutter mer i gassleveransene til Tyskland

I en uttalelse onsdag opplyser selskapet at den daglige leveransen gjennom Nord Stream 1-ledningen til Tyskland kuttes med ytterligere 33 prosent til 67 millioner kubikkmeter per dag fra og med natt til torsdag. Tirsdag kunngjorde Gazprom at leveransen til Tyskland via Nord Stream 1-ledningen ble kuttet med 40 prosent, fra 167 millioner kubikkmeter til 100 millioner kubikkmeter om dagen. Begrunnelsen var «behov for vedlikehold».

NRK - 14 jun 22 kl. 05:20

Zelenskyj ber Scholz ta klarere stilling

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber Tysklands statsminister Olaf Scholz ta klarere stilling til krigen med Russland, skriver NTB. – Vi trenger at Scholz forsikrer oss om tysk støtte til Ukraina. Han og hans regjering må bestemme seg, sa Zelenskyj mandag til TV-kanalen ZDF.

NRK - 13 jun 22 kl. 02:18

Kyivs ordfører ber Tyskland om mer hjelp

Ordfører Vitalij Klitsjko i Kyiv ber Tyskland gjøre mer for at Ukraina skal være i stand til å fortsette kampen mot Russland. Oppfordringen kommer før et mulig besøk fra Tysklands statsminister Olaf Scholz. Han skal ha planer om å besøke Ukrainas hovedstad senere i juni sammen med Frankrikes president Emmanuel Macron og Italias statsminister Mario Draghi.

NRK - 11 jun 22 kl. 22:51

Leyen lover rask EU-innstilling

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen sier at EU-kommisjonen vil ha klar sin innstilling til Ukrainas EU-søknad innen utgangen av neste uke. Hun leverte søknadspapirene til den ukrainske presidenten da hun besøkte Kyiv i dag. Volodymyr Zelenskyj sa at landet vil levere en utfylt søknad om en uke.

NRK - 11 jun 22 kl. 20:38

Bild: Scholz og Macron til Kyiv

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz, Frankrikes president Emmanuel Macron og Italias statsminister Mario Draghi skal reise til Kyiv før G7-møtet i slutten av juni. Det skriver den tyske avisen Bild som siterer franske og ukrainske regjeringskilder. (NTB).

NRK - 11 jun 22 kl. 00:57

Scholz sier Serbia og Kosovo må anerkjenne hverandre

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz sier at Serbia og Kosovo må anerkjenne hverandre hvis de ønsker å bli medlemmer av EU. De to landene har i flere år holdt samtaler om normalisering, men uten særlige resultater. Scholz sier at en avtale må avklare spørsmålet om anerkjennelse av Kosovo, siden det ikke er mulig at to land som ikke anerkjenner hverandre, blir med i EU.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com