Tysklands

Mandag, 02 August, 21:43

Nyheter om Tysklands

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 15:27

Laschet taper terreng i Tyskland

CDUs Armin Laschet taper terreng i kampen om å bli Tysklands neste statsminister ved valget i september etter populære Angela Merkel. I en ny meningsmåling i Bild am Sonntag går Laschet tilbake 2 prosentpoeng og får bare en oppslutning på 13 prosent. Laschet har aldri vært veldig populær, og en episode der han ble filmet mens han spøkte og lo under et besøk til flomrammede i juli, gjorde ikke saken bedre..

VG - 30 juli 21 kl. 11:55

Macron avbildet som Hitler: – Adlyd, vaksiner deg

Emmanuel Macron har anmeldt eieren av plakatene som viste den franske presidenten utkledd som Nazi-Tysklands Adolf Hitler..

Aftenposten - 27 juli 21 kl. 09:37

Ordkrig med Tyskland etter kræsj: – Vi skrek «protest»

ENOSHIMA (Aftenposten): Norges båt dundret inn i Tysklands båt. Men hvem som har skylden, er de helt uenige om..

Aftenposten - 25 juli 21 kl. 16:41

Julie (19) fra Bergen hyller Tysklands kroppsprotest

Julie Dicko Erichsen fikk ingen strålende OL-debut. Men etter konkurransen snakket alle om noe helt annet..

NRK - 22 juli 21 kl. 06:29

USA og Tyskland er enige

USA og Tyskland har landet en avtale som skal løse den langvarige konflikten om den tysk-russiske rørledningen Nord Stream 2. Det bekrefter Tysklands utenriksminister i en Twitter- melding onsdag kveld. Gassrørledningen vil gjøre det mulig for Russland å eksportere gass direkte til Tyskland under Østersjøen.

NRK - 21 juli 21 kl. 21:21

USA og Tyskland enige om rørledning

USA og Tyskland har landet en avtale som skal løse den langvarige konflikten om den tysk-russiske rørledningen Nord Stream 2, bekrefter landene. Tysklands utenriksminister bekrefter at de har nådd en «konstruktiv løsning» om gassrørledningen..

NRK - 21 juli 21 kl. 09:57

Ventar krisepakke på 400 mill. euro

Tysklands regjering samlast onsdag for å diskutere ein krisepakke verdt fleire milliardar for dei som er ramma av flaumen i landet. Det er venta at statsminister Angela Merkel og kollegiet hennar vedtar ein pakke på rundt 400 millionar euro – drygt 4,2 milliardar kroner – i umiddelbar bistand. Minst 170 menneske har mista livet i samband med flaumane i Tyskland.

NRK - 20 juli 21 kl. 16:25

Merkel besøkte tyske flomofre igjen

Tysklands statsminister var tirsdag på sitt andre besøk i landets hardt rammede flomområder. Angela Merkel besøkte flomofre og redningsmannskap i delstaten Nordrhein-Westfalen. Der lovet hun rask hjelp til de rammede og sa at byråkratiet ikke skulle stå i veien.

Dagbladet - 19 juli 21 kl. 03:54

Merkels arvtaker lattermild under katastrofebesøk

Den antatte arvtakeren til Tysklands forbundskansler Angela Merkel, Armin Laschet, er havnet i hardt vær. Under en reise for å se på skadene etter flomkatastrofen, ble han avbildet mens han spøkte og lo med folk rundt seg..

NRK - 17 juli 21 kl. 16:32

Merkel besøker flomområdene

Tysklands statsminister Angela Merkel skal søndag besøke de flomrammede områdene vest i landet, opplyser lokale myndigheter. Delstatene Nordrhein-Westfalen og Rheinland-Pfalz er hardest rammet, og vannstanden i Rhinen og Ruhr har steget voldsomt..

NRK - 17 juli 21 kl. 12:21

Kongen sender kondolanse

Kong Harald har sendt sine kondolanser til Tysklands president Frank-Walter Steinmeier og Belgias kong Philippe etter flomkatastrofen. – På vegne av meg selv og det norske folk sender jeg mine kondolanser og ber om at dette viderebringes dette til etterlatte og rammede av denne forferdelige naturkatastrofen, skriver kong Harald..

NRK - 16 juli 21 kl. 07:35

Die Welt: Minst 80 døde etter flom

Minst 80 mennesker har mistet livet i uværet i Tyskland, melder Die Welt. – Frykten er at det vil bli flere, sa en talsmann for politiet i Koblenz fredag ​​morgen. 1300 personer er fortsatt ikke gjort rede for.

NRK - 16 juli 21 kl. 07:35

Minst 90 døde etter flom

Minst 80 mennesker har mistet livet i uværet i Tyskland, melder Die Welt. I Belgia har minst 11 omkommet, ifølge belgiske medier. – Frykten er at det vil bli flere, sa en talsmann for det tyske politiet i Koblenz fredag ​​morgen.

NRK - 16 juli 21 kl. 07:07

Biden: – Det er en tragedie

USAs president Joe Biden uttrykte sin medfølelse for dem som har blitt rammet av flommen da Tysklands forbundskansler Angela Merkel besøkte Det hvite hus. – Sammen med det amerikanske folket vil jeg uttrykke vår dypeste medfølelse for livene som er tapt, og for ødeleggelsene som har rammet Tyskland og nabolandene det siste døgnet. Det er en tragedie, sa Biden..

NRK - 15 juli 21 kl. 12:54

Merkel om værkatastrofen:– Sjokkert

Tysklands forbundskansler Angela Merkel sa torsdag at hun er «sjokkert» over ødeleggelsene og tapene av menneskeliv etter ekstremværet. Foreløpig er det meldt at 20 tyskere har omkommet. «Jeg er sjokkert over katastrofen som så mange mennesker i oversvømte områder lider under.

NRK - 15 juli 21 kl. 12:54

Merkel etter uværet: – Sjokkert

Tysklands forbundskansler Angela Merkel sa torsdag at hun er «sjokkert» over ødeleggelsene og tapene av menneskeliv etter ekstremværet. Foreløpig er det meldt at 20 tyskere har omkommet. Rundt 60 er foreløpig savnet.

NRK - 11 juli 21 kl. 15:00

Dyra spår finalen

Det har nesten blitt en tradisjon at dyr skal tippe utfallet av mesterskapskamper. I 2010 ble blekkspruten Paul verdenskjent da han tippet riktig i alle Tysklands VM-kamper, samt riktig vinner i finalen mellom Spania og Nederland. I senere mesterskap har blant annet elefanter, hunder, kameler og gorillaer prøvd å se inn i spåkula, med vekslende hell, og før EM-finalen har flere prøvd igjen.

Aftenposten - 04 juli 21 kl. 17:00

Aftenposten mener: Stø kurs og endring samtidig for Tyskland

De grønnes kandidat er i krise. Tysklands neste kansler blir trolig konservative Armin Laschet..

E24 - 04 juli 21 kl. 13:58

Heimstaden må rydde opp etter feilaktige fakturaer

Heimstaden lovet at de ikke ville kreve etterbetaling da Tysklands høyesterett kom til at leiepristaket i Berlin var grunnlovsstridig. Leietagere reagerer på at flere likevel har fått faktura..

NRK - 01 juli 21 kl. 15:16

Lov mot historieforfalskning

Å forfalske historiske hendelser er blitt en straffbar handling i Russland. Loven innebærer at det blir straffbart å sette likhetstegn mellom Sovjetunionen og Nazi-Tysklands handlinger under andre verdenskrig. Historikere kritiserer loven fordi den kan sikre Kreml «monopol på sannheten» og dermed brukes til å sensurere visse historiske synspunkter..

NRK - 30 juni 21 kl. 15:43

Dronning Elizabeth vert for Merkel

Dronning Elizabeth skal være vertskap når Tysklands statsminister Angela Merkel besøker Storbritannia denne uken, opplyser Buckingham Palace. Dronningen har møtt Merkel flere ganger, og onsdag skal hun ta henne imot på Windsor Castle. Det er ventet at dette er Merkels siste besøk i Storbritannia, før hun gir seg i tysk politikk..

NRK - 25 juni 21 kl. 13:35

Merkel skal besøke Johnson

Tysklands forbundskanslar Angela Merkel reiser til London i slutten av neste veke for å møte Storbritannias statsminister Boris Johnson. – Det blir ein moglegheit til å diskutere ei rekke saker, inkludert styrking av forholdet mellom Storbritannia og Tyskland og den globale handteringa av koronapandemien, seier ein talsmann for den britiske statsministeren..

NRK - 24 juni 21 kl. 10:38

Merkel: EU bør ha kontakt med Putin

EU bør stå sammen mot russiske provokasjoner, men bør også søke å oppnå direkte kontakt med Vladimir Putin, sier Tysklands statsminister Angela Merkel rett før torsdagens EU-toppmøte...

NRK - 23 juni 21 kl. 15:06

Orban og Merkel strides om LHBT-lov

Tysklands forbundskansler Angela Merkel kritiserte i dag Ungarns lovforslag om å forby undervisning om homofili og kjønnsinkongruens. – Jeg mener loven er gal, og den samsvarer ikke med mine idéer, sa Merkel til Bundestag. – Lovforslaget beskytter rettighetene til barn og foreldre, og påvirker ikke friheten til å ha sin egen seksuelle legning.

NRK - 23 juni 21 kl. 14:54

Tror på snarlig atomavtale med Iran

Tysklands utenriksminister Heiko Maas sier det er en god mulighet for at de snart kommer i mål med samtalene om en gjenoppliving av atomavtalen med Iran. Maas kom med uttalelsen på en pressekonferanse med USAs utenriksminister Antony Blinken i Berlin onsdag..

VG - 22 juni 21 kl. 15:31

Graham Hansen hardt ut mot UEFA: – Skam dere

Tysklands ønske om å lyse opp Bayern Münchens hjemmebane i regnbuefarger ble tirsdag avslått av Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Det har skapt sterke reaksjoner..

Aftenposten - 22 juni 21 kl. 15:31

Graham Hansen hardt ut mot UEFA: – Skam dere

Tysklands ønske om å lyse opp Bayern Münchens hjemmebane i regnbuefarger ble tirsdag avslått av UEFA..

VG - 22 juni 21 kl. 15:31

Graham Hansen hardt ut mot UEFAs regnbue-nei: – Skam dere

Tysklands ønske om å lyse opp Bayern Münchens hjemmebane i regnbuefarger ble tirsdag avslått av UEFA. Det har skapt sterke reaksjoner..

Aftenposten - 22 juni 21 kl. 15:31

Graham Hansen hardt ut mot UEFAs regnbue-nei: – Skam dere

Tysklands ønske om å lyse opp Bayern Münchens hjemmebane i regnbuefarger under kampen mot Ungarn ble tirsdag avslått av….

NRK - 18 mai 21 kl. 15:32

Merkel ber om våpenhvile

Tysklands statsminister Angela Merkel og Jordans kong Abdullah oppfordrer til en snarlig våpenhvile i konflikten mellom Israel og palestinske Hamas. Det opplyser Merkels talsmann etter at de to hadde en videosamtale tirsdag. Også Tysklands utenriksminister Heiko Maas har bedt om våpenhvile mellom Israel og Hamas.

Aftenposten - 19 juni 21 kl. 22:23

Müller med stikk til EM-helten – får frekt svar

(Portugal-Tyskland 2–4) Lynvingen Robin Gosens er Tysklands ferskeste EM-helt etter en praktforestilling mot Portugal..

VG - 19 juni 21 kl. 22:22

Müller med stikk til EM-helten – får frekt svar

(Portugal-Tyskland 2–4) Lynvingen Robin Gosens er Tysklands ferskeste EM-helt etter en praktforestilling mot Portugal. Landslagsveteran Thomas Müller mente han ga seg for tidlig – og får svar på tiltale..

VG - 19 juni 21 kl. 22:22

Müller med stikk til EM-helten – fikkfrekt svar

(Portugal-Tyskland 2–4) Lynvingen Robin Gosens er Tysklands ferskeste EM-helt etter en praktforestilling mot Portugal. Landslagsveteran Thomas Müller mente han ga seg for tidlig – og får svar på tiltale..

VG - 19 juni 21 kl. 19:52

Tysklands «ukjente» helt Robin Gosens herjet med Portugal

(Portugal - Tyskland 2–4) Han forlot Tyskland for å lykkes og fikk ikke landslagsdebuten før i fjor. Men i den stjernespekkede duellen mellom Portugal og Tyskland var det Robin Gosens (27) som stjal showet..

VG - 19 juni 21 kl. 19:52

Tysklands «ukjente» helt Robin Gosens herjet med Portugal: – En kveld jeg aldri vil glemme

(Portugal – Tyskland 2–4) Han forlot Tyskland for å lykkes og fikk ikke landslagsdebuten før i fjor. Men i den stjernespekkede duellen mellom Portugal og Tyskland var det Robin Gosens (27) som stjal showet..

NRK - 18 juni 21 kl. 11:34

Annenhver tysker har fått vaksine

Halve Tysklands befolkning har fått minst én dose med koronavaksine. Rundt 41,5 millioner tyskere har fått en vaksinedose, noe som tilsvarer 50,1 prosent av landets totale befolkning. To doser er gitt til 29,6 prosent av folket..

NRK - 17 juni 21 kl. 07:55

Tyskland henter hjem Nato-soldater

Tyskland henter hjem soldatene sine fra Nato-styrken i Litauen etter at enkelte skal ha opptrådt rasistisk og begått vold av seksuell karakter. Ifølge Der Spiegel skal enkelte soldater ha sunget bursdagssang for Adolf Hitler. De skal også ha vært så fulle at et hotell måtte tilkalle militærpolitiet.

Aftenposten - 14 mai 21 kl. 10:26

Vår anmelder: – For ivrig etter å advare mot Tysklands ytre høyre

Interessant innføring i Tysklands ytre høyrescene. Men i iveren etter å advare mot høyreradikalere blir de gjort til en….

NRK - 13 juni 21 kl. 14:22

Merkel roser Biden

Tysklands statsminister Angela Merkel sier USAs president Joe Biden sørget for nytt momentum under helgens G7-møte i Carbis Bay i Storbritannia, som avsluttes søndag. – Det er ikke slik at verden ikke lenger har problemer fordi Joe Biden er valgt som president i USA, sier Merkel. – Men vi kan jobbe med løsninger til disse problemene med et nytt momentum.

NRK - 13 juni 21 kl. 10:56

Minister vil revurdere munnbindbruk

Tysklands justisminister Christine Lambrecht ønsker en ny vurdering om det er nødvendig med munnbindpåbud. Årsaken er at smittetallene stadig synker i landet. I Tyskland er smittetrykket nå på 17,3 per 100.

NRK - 11 juni 21 kl. 13:39

Merkel møter Biden 15. juli

Tysklands statsminister Angela Merkel skal besøke Det hvite hus og president Joe Biden 15. juli. Ifølge pressetalsperson Jen Psaki i Det hvite hus er koronapandemien og klimaendringene blant temaene som skal diskuteres på møtet..

NRK - 11 juni 21 kl. 11:53

Tysk økonomi henter seg inn

Tysklands økonomi er i ferd med å hente seg inn igjen etter pandemien og kan vente seg et stort oppsving i år, ifølge den tyske sentralbanken. Europas største økonomi kan allerede i sommer være på nivåer på linje med før pandemien..

NRK - 07 juni 21 kl. 14:20

Vil fjerne vetoretten i EU

Tysklands utenriksminister Heiko Maas mener vetoretten i EU bør fjernes. – Vi kan ikke lenger holdes som gisler av dem som lammer EUs utenrikspolitikk ved å legge ned veto, sier Maas. EU-vedtak krever enstemmighet, noe som i praksis betyr at ett gjenstridig medlemsland kan blokkere avgjørelser de 26 andre landene er enige om..

NRK - 05 juni 21 kl. 16:58

Merkel ønsker konkrete tiltak

Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun håper at klimatoppmøtet i Glasgow vil føre fram til konkrete tiltak. – Parisavtalen viser oss hvordan vi kan begrense global oppvarming til et nivå som kan tolereres, sier den tyske statsministeren lørdag, i forbindelse med en forberedende konferanse som nå er i gang i Bonn. – Klimatoppmøtet må gi ny drivkraft til konkrete tiltak, sa hun, ifølge NTB..

NRK - 30 april 21 kl. 11:29

Tysklands økonomi krympet

Tysklands økonomi minket med 1,7 prosent i første kvartal da økte koronatall resulterte i en ny nedstenging av landet. Restauranter og hotelleiere er blant dem som sliter stort, og nedstengingen har også påvirket privatforbruket..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt