Tysklands

Lørdag, 19 Juni, 07:30

Nyheter om Tysklands

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 mai 21 kl. 15:32

Merkel ber om våpenhvile

Tysklands statsminister Angela Merkel og Jordans kong Abdullah oppfordrer til en snarlig våpenhvile i konflikten mellom Israel og palestinske Hamas. Det opplyser Merkels talsmann etter at de to hadde en videosamtale tirsdag. Også Tysklands utenriksminister Heiko Maas har bedt om våpenhvile mellom Israel og Hamas.

NRK - 19 timer siden

Annenhver tysker har fått vaksine

Halve Tysklands befolkning har fått minst én dose med koronavaksine. Rundt 41,5 millioner tyskere har fått en vaksinedose, noe som tilsvarer 50,1 prosent av landets totale befolkning. To doser er gitt til 29,6 prosent av folket..

NRK - Igår: 07:55

Tyskland henter hjem Nato-soldater

Tyskland henter hjem soldatene sine fra Nato-styrken i Litauen etter at enkelte skal ha opptrådt rasistisk og begått vold av seksuell karakter. Ifølge Der Spiegel skal enkelte soldater ha sunget bursdagssang for Adolf Hitler. De skal også ha vært så fulle at et hotell måtte tilkalle militærpolitiet.

Aftenposten - 14 mai 21 kl. 10:26

Vår anmelder: – For ivrig etter å advare mot Tysklands ytre høyre

Interessant innføring i Tysklands ytre høyrescene. Men i iveren etter å advare mot høyreradikalere blir de gjort til en….

NRK - 13 juni 21 kl. 14:22

Merkel roser Biden

Tysklands statsminister Angela Merkel sier USAs president Joe Biden sørget for nytt momentum under helgens G7-møte i Carbis Bay i Storbritannia, som avsluttes søndag. – Det er ikke slik at verden ikke lenger har problemer fordi Joe Biden er valgt som president i USA, sier Merkel. – Men vi kan jobbe med løsninger til disse problemene med et nytt momentum.

NRK - 13 juni 21 kl. 10:56

Minister vil revurdere munnbindbruk

Tysklands justisminister Christine Lambrecht ønsker en ny vurdering om det er nødvendig med munnbindpåbud. Årsaken er at smittetallene stadig synker i landet. I Tyskland er smittetrykket nå på 17,3 per 100.

NRK - 11 juni 21 kl. 13:39

Merkel møter Biden 15. juli

Tysklands statsminister Angela Merkel skal besøke Det hvite hus og president Joe Biden 15. juli. Ifølge pressetalsperson Jen Psaki i Det hvite hus er koronapandemien og klimaendringene blant temaene som skal diskuteres på møtet..

NRK - 11 juni 21 kl. 11:53

Tysk økonomi henter seg inn

Tysklands økonomi er i ferd med å hente seg inn igjen etter pandemien og kan vente seg et stort oppsving i år, ifølge den tyske sentralbanken. Europas største økonomi kan allerede i sommer være på nivåer på linje med før pandemien..

NRK - 07 juni 21 kl. 14:20

Vil fjerne vetoretten i EU

Tysklands utenriksminister Heiko Maas mener vetoretten i EU bør fjernes. – Vi kan ikke lenger holdes som gisler av dem som lammer EUs utenrikspolitikk ved å legge ned veto, sier Maas. EU-vedtak krever enstemmighet, noe som i praksis betyr at ett gjenstridig medlemsland kan blokkere avgjørelser de 26 andre landene er enige om..

NRK - 05 juni 21 kl. 16:58

Merkel ønsker konkrete tiltak

Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun håper at klimatoppmøtet i Glasgow vil føre fram til konkrete tiltak. – Parisavtalen viser oss hvordan vi kan begrense global oppvarming til et nivå som kan tolereres, sier den tyske statsministeren lørdag, i forbindelse med en forberedende konferanse som nå er i gang i Bonn. – Klimatoppmøtet må gi ny drivkraft til konkrete tiltak, sa hun, ifølge NTB..

NRK - 30 april 21 kl. 11:29

Tysklands økonomi krympet

Tysklands økonomi minket med 1,7 prosent i første kvartal da økte koronatall resulterte i en ny nedstenging av landet. Restauranter og hotelleiere er blant dem som sliter stort, og nedstengingen har også påvirket privatforbruket..

NRK - 29 april 21 kl. 13:17

Tysklands isbreer borte om ti år

Tysklands siste isbre vil ha smeltet bort om rundt ti år, på grunn av global oppvarming og klimaforandringer, ifølge en rapport fra den bayerske delstatsregjering. Fram til nå trodde forskere at breene ville overleve til rundt 2050..

NRK - 31 mai 21 kl. 18:41

Krever spionasjesvar fra USA

Angela Merkel og Emmanuel Macron krever forklaring fra USA og Danmark etter avsløringene om spionasje mot flere europeiske politikere. – Dette er ikke akseptabelt mellom allierte, og enda mindre akseptabelt mellom allierte og europeiske partnere, sier Frankrikes president Emmanuel Macron i en uttalelse mandag. Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun stiller seg bak Macrons uttalelse..

Aftenposten - 27 mai 21 kl. 14:21

Opprykksklar Nielsen forteller om Bundesliga-muligheter: – Etablerte lag er interessert

Håvard Nielsens kontrakt er i ferd med å gå ut, men alt tyder på at fortsettelsen skjer i Tysklands øverste divisjon..

VG - 27 mai 21 kl. 14:21

Opprykksklar Nielsen forteller om Bundesliga-muligheter: – Etablerte lag er interessert

Håvard Nielsens kontrakt er i ferd med å gå ut, men alt tyder på at fortsettelsen skjer i Tysklands øverste divisjon. Enten med nyopprykkede Greuther Fürth – eller med en ny Bundesliga-klubb..

NRK - 25 mai 21 kl. 13:40

Google under etterforskning

Google etterforskes nå av Tysklands konkurransetilsyn for å se om nettgiganten driver med ulovlig konkurransehemmende virksomhet, melder NTB. Tilsynet skal se på Googles europeiske virksomheter i Tyskland og Irland, samt morselskapet Alphabet i California..

E24 - 25 mai 21 kl. 13:42

Google etterforskes av tysk konkurransetilsyn

Tysklands konkurransetilsyn har startet etterforskning av Google for å se om nettgiganten driver med ulovlig konkurransehemmende virksomhet..

NRK - 25 mai 21 kl. 10:42

Tyske AfD har valgt ny lederduo

Medlemmer i Tysklands høyrepopulistiske parti AfD (Alternativ for Tyskland) valgte tirsdagn estleder Tino Chrupalla og parlamentarisk leder Alice Weidel som nye ledere. De to fikk støtte fra 71 prosent av partimedlemmene, skriver NTB. Tyskland har nytt parlamentsvalg til høsten.

NRK - 25 mai 21 kl. 08:50

Tysk økonomi krymper mer enn venta

Nedturen i tysk økonomi i første kvartal ble noe større enn de første anslagene antydet, viser reviderte tall. Bruttonasjonalprodukt (BNP) i Europas største økonomi gikk ned med 1,8 prosent i årets tre første måneder, opplyser Tysklands statistikkbyrå Destatis. Et tidlig anslag i april viste et fall på 1,7 prosent..

E24 - 25 mai 21 kl. 06:30

EU stenger luftrommet for hviterussiske flyselskap

EU-toppmøtet har vedtatt at hviterussiske flyselskap verken skal få bruke flyplasser i EU-land eller europeisk luftrom. Forklaringen beskrives av Tysklands statsminister Angela Merkel som «helt usannsynlig». Protasevitsjs far Dimitrij har uttalt at han er overbevist om at operasjonen ikke bare involverte den hviterussiske sikkerhetstjenesten.

NRK - 20 mai 21 kl. 13:19

Merkel: Hamas må inkluderes

Tysklands statsminister Angela Merkel sier at «indirekte samtaler» med Hamas er avgjørende for å få til en avtale om våpenhvile i Midtøsten. Hun bemerket at Egypt og andre arabiske land allerede har hatt flere diskusjoner med den væpnede palestinske gruppen, som står på USAs og EUs terrorliste. – Selvfølgelig må Hamas inkluderes, uten dem vil det ikke bli våpenhvile, sa Merkel..

NRK - 19 mai 21 kl. 15:44

Maas besøker Midtøsten

Tysklands utenriksminister sier han vil reise til Midtøsten onsdag for samtaler om Gaza-konflikten. – Planen er å fly til Israel i kveld og holde samtaler i Jerusalem og Ramallah, sier Heiko Maas i Berlin..

Aftenposten - 18 mai 21 kl. 20:00

Politiske ekstremistar utnyttar Tysklands demokratiske lovverk

Den frie samfunnsdebatten er under press..

NRK - 18 mai 21 kl. 15:32

Tyskland ber om våpenhvile

Tysklands utenriksminister Heiko Maas ber om våpenhvile mellom Israel og Hamas, og tilbyr mer bistand til palestinere. Det sier Maas i en video postet på sosiale medier tirsdag, i forkant av dagens hastemøte. På møtet skal EUs utenriksministere samles for å snakke om konflikten..

NRK - 13 mai 21 kl. 21:34

Tyskland åpner for båtflyktninger

Tysklands utenriksminister Heiko Maas sier at Tyskland er åpen for å avlaste Italia og ta imot migranter som er kommet med båt over Middelhavet. Antall migranter og flyktninger som har tatt seg over Middelhavet fra Libya i skrøpelige båter, er gått kraftig opp de siste dagene. Over 2000 kom til øya Lampedusa sist helg.

NRK - 08 mai 21 kl. 10:18

Frykter giftlekkasje i Hamburg

50 brannfolk i Hamburg arbeider for å unngå en lekkasje av giftige stoffer i Tysklands viktigste havn. En container løsnet fra en kran og landet på to andre. De ødelagte containere inneholdt fat med gift, melder Hamburger Morgenpost..

NRK - 07 mai 21 kl. 12:25

Nedgang i smittetallene i Tyskland

Den tredje smittebølgen som tyske myndigheter har advart om, synes å være stanset, sier Tysklands helseminister. Den siste tiden har landet opplevd en kraftig smitteøkning drevet av den muterte britiske virusvarianten. Den siste uka har det imidlertid vært registrert en jevn nedgang i smittetallene, opplyste helseminister Jens Spahn fredag.

NRK - 04 mai 21 kl. 18:28

Nord Stream 2-krangelen fortsetter

USAs utenriksminister Antony Blinken og Tysklands utenriksminister Heiko Maas ble ikke enige da de tirsdag diskuterte gassrørledningen Nord Stream 2. Rørledningen skal bringe russisk gass direkte til Tyskland og Europa. USA frykter det vil gjøre Europa altfor avhengig av russisk gass.

NRK - 02 mai 21 kl. 10:04

Netthets mot partileder øker

Tysklands svært populære partileder, De grønnes Annalena Baerbock, blir utsatt for falske nyheter og nedsettende karakteristikker på nettet. Dette har økt etter at hun ble presentert som De grønnes statsministerkandidat i midten av april. Samtidig viser meningsmålinger at De grønne ligger så godt an at partiet kan komme til å vinne valget i september..

NRK - 28 mars 21 kl. 23:34

Ber delstatene droppe lettelser

Tysklands forbundskansler Angela Merkel ber landets 16 delstater om å respektere koronatiltakene de er blitt enige om for å hindre smittespredning. Tysklands føderale system kan hver stat bestemme regler selv, og noen har på tross av kritikk begynt å gjenåpne..

E24 - 30 april 21 kl. 11:19

Markant tilbakeslag for tysk økonomi

Tysklands økonomi minket med 1,7 prosent i første kvartal da økte koronatall resulterte i en ny nedstenging av landet..

NRK - 29 april 21 kl. 12:38

Tysk klimamål er utilstrekkelig

Tysklands forfatningsdomstol slår fast at regjeringens klimaplan ikke er tilstrekkelig fordi den ikke inneholder kuttmål for tiden etter 2030, melder AFP. Klimaplanen truer dermed med å krenke fremtidige generasjoners friheter, slår domstolen fast..

NRK - 28 april 21 kl. 21:16

Fikk europeisk sinti- og rompris

Tysklands forbundskansler Angela Merkel er tildelt sinti- og romfolkets europeiske borgerrettspris. Merkel anser prisen som en oppfordring til å fortsette arbeidet for minoritetenes interesser. Hun fremhevet at fordommer og diskriminering mot minoriteter i Tyskland er en skam.

NRK - 25 april 21 kl. 15:31

EU lover hjelp til India

EU forbereder seg på å gi India hjelp raskt, sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen. Landet er inne i den verste smittebølgen så langt i pandemien. Også Tysklands kansler Angela Merkel sier de vil gi krisehjelp..

NRK - 22 april 21 kl. 10:38

Vil kjøpe 30 millioner doser

Tyskland vil kjøpe 30 millioner doser med den russiske koronavaksinen Sputnik V i sommer, dersom den blir godkjent i EU. Det opplyser delstatsministeren i Sachsen, ifølge Reuters. Tysklands helseminister har tidligere sagt at de forhandler om kjøp..

VG - 21 april 21 kl. 18:52

Grønt skifte i Tyskland: Hun kan bli den neste Merkel

Det er verdt å merke seg navnene Armin Laschet og Annalena Baerbock. Han blir trolig Tysklands neste forbundskansler. Hun er en ny stjerne i tysk politikk..

NRK - 18 april 21 kl. 01:37

Tyskland sier Russland truer

Russland utgjør en konkret og umiddelbar trussel mot Europas sikkerhet, mener Tysklands forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer. – Russlands våpen og krigføring midt i Europa har skapt reelle trusler, sa hun lørdag..

NRK - 16 april 21 kl. 15:18

Merkel har fått første vaksinedose

Tysklands forbundskansler Angela Merkel har fått første dose med koronavaksine. 66 år gamle Merkel fikk som planlagt vaksinen fra AstraZeneca, som Tyskland bare gir til personer over 60 år. En tredel av alle tyskere skal få tilbudt vaksine før juni..

NRK - 15 april 21 kl. 14:22

Merkel får AstraZeneca-vaksine

Tysklands forbundskansler Angela Merkel skal få en dose med AstraZeneca-vaksine i morgen. Hun er 66 år og helsevesenet har nå startet vaksineringen av hennes alsdergruppe, melder Die Welt..

NRK - 12 mars 21 kl. 18:58

Reagerer på vaksineringsstopp

Tysklands helseminister Jens Spahn reagerer på at land som Danmark, Norge, Island og Bulgaria har stoppet vaksinering med AstraZenca-vaksinen. Dette skjer mens man gransker et par tilfeller hvor folk som har fått blodpropp. Spahn sier at Det europeiske legemiddelbyrået og Tysklands egne helsemyndigheter sier det ikke er noen bevis på en økt risiko for blodpropp ved bruk av vaksinen.

NRK - 14 april 21 kl. 09:30

– Nato følger USA ut av Afghanistan

– Nato vil trolig trekke ut alle styrker av Afghanistan når USA gjør det, sier Tysklands forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer til ARD. Natos forsvarsministre møtes om Afghanistan i dag. USA er ventet å varsle tilbaketrekning 11.

NRK - 13 april 21 kl. 12:19

Flere soldater til Tyskland

USA vil øke sitt militære nærvær i Tyskland med 500 soldater, opplyser forsvarsminister Lloyd Austin. Daværende president Donald Trump varslet uttrekking av flere tusen amerikanske soldater fordi Tysklands bidrag til Natos budsjett var for lavt..

NRK - 10 april 21 kl. 10:49

Tysk sykehus frykter krise

Tysklands største universitetssykehus, Charité i Berlin, frykter krise etter en kraftig økning i antall koronainnleggelser de to siste ukene. Blant pasientene som er blitt innlagt med alvorlig covid-19 de to siste ukene, er mange mellom 30 og 60 år ettersom det i denne gruppa er færre som er vaksinert enn blant de eldre. De fleste ansatte ved sykehuset er nå vaksinert, men mange lider av utmattelse og traumer som følge av de mange koronarelaterte dødsfallene..

NRK - 09 april 21 kl. 11:37

Tyskland i samtaler om Sputnik-kjøp

Myndighetene i Tyskland er i samtaler med Russland om å kjøpe den russiske koronavaksinen Sputnik V. Det opplyser Tysklands helseminister Jens Spahn, ifølge Reuters. Under en pressekonferanse sa Spahn at kjøpet vil være avhengig av om EUs legemiddeltilsyn (EMA) godkjenner vaksinen for bruk i EU- og EØS-land, og om det vil være tilgjengelige og tilstrekkelig med doser i månedene fremover.

NRK - 07 april 21 kl. 14:35

Klimagevinst ved å kutte kjøtt

En studie utført av Verdens naturfond i Tyskland viser at redusert kjøttforbruk gir betydelig lavere karbonutslipp. Ifølge WWF kan en halvering av kjøttforbruket kutte Tysklands karbonutslipp fra matproduksjon med 27 prosent eller 56 millioner tonn..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt