NRK > Nyheter

Fredag, 25 Juni, 14:46

NRK - 15 mars 21 kl. 11:51

Ny koronavaksine til Norge i april

Koronavaksinen til Johnson & Johnson ankommer Norge i andre halvdel av april, bekrefter Folkehelseinstituttet overfor Teknisk Ukeblad. Vaksinen kalles også Janssen-vaksinen etter det belgiske datterselskapet til Johnson & Johnson. – Janssen meldte i går at de vil levere vaksiner i andre halvdel av april. Vi forventer å få vite mer detaljer om antall doser om ikke lenge, sier Knut Jønsrud, som leder vaksineforsyningen i FHI, til tidsskriftet. Johnson & Johnsons covid-19-vaksine kunne torsdag tas i bruk i EU og Norge etter at EU-kommisjonen har gitt grønt lys.
Les mer på NRK


Les mer om:
Johnson, Norge, Folkehelseinstituttet, Teknisk Ukeblad, Janssen, Knut Jønsrud, FHI, EU, EUs, Jønsrud, PfizerBiontech, AstraZeneca, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ny koronavaksine, til, Norgei , april
NRK - 17 feb. 21 kl. 20:20

Lover koronavaksine til FN-soldater

India lover koronavaksine til rundt 90.000 FN-soldater verden over, sier utenriksministeren i landet, ifølge Ap. India har selv utviklet en koronavaksine som de hittil har sendt til 25 land, og som ytterligere 49 land vil få i løpet i løpet av kort tid..

NRK - 16 mars 21 kl. 18:55

Thailand starter vaksinering

Thailands statsminister Prayut Chan-o-cha, som leder militærjuntaen som grep makten i 2014, ble tirsdag den første til å motta koronavaksine i landet. – Jeg tror dette vil skape tillit til regjeringens vaksinering, sa Prayut etter å ha fått sprøyten med koronavaksine fra AstraZeneca. Thailand, der det bor over 70 millioner mennesker, har kjøpt 100.

NRK - 12 mai 21 kl. 04:54

Passert 2 millioner vaksinedoser

Over 2 millioner doser med koronavaksine er nå satt i Norge, viser tall fra Folkehelseinstituttet (FHI). 27. desember 2020 ble første koronavaksine satt i Norge, og natt til onsdag var det oppdaterte tallet på satte doser 2.

NRK - 22 feb. 21 kl. 06:24

Stort flertall vil ta koronavaksine

De aller fleste ønsker å ta koronavaksine, viser en undersøkelse fra Opinion. 81 prosent svarer at de ønsker å ta vaksine, mens bare 8 prosent svarer nei. Kun 28 prosent sier at de har tillit til at tempoet på vaksineringen i Norge er effektivt..

NRK - 26 mars 21 kl. 09:34

Tester koronavaksine på barn

Pfizer/Biontech har begynt å teste sin koronavaksine på barn under 11 år, blant annet for å vurdere sikkerheten, melder AFP. Moderna og AstraZeneca er allerde i gang med denne typen testing. Ingen koronavaksiner er anbefalt til barn i Norge i dag..

NRK - 30 april 21 kl. 14:00

Høy oppslutning om vaksinasjon

Oppslutningen om koronavaksinasjon er høy, samtidig som type koronavaksine har betydning. Det viser befolkningsundersøkelsen med mer enn 65 000 deltakere fra Den norske mor, far og barn undersøkelsen og Den norske influensaundersøkelsen. – Vi ser at sannsynligheten for å takke ja er avhengig av hvilken vaksine de blir tilbudt.

NRK - 22 juni 21 kl. 14:00

Ingen enighet om vaksinepermisjon

EL & IT Forbundet og Nelfo har i dag hatt møter om hvordan de tolker tariffen. Nelfo mener at tariffavtalen ikke gir rett til permisjon for å ta koronatest eller koronavaksine. Det mener EL & IT Forbundet at den gjør.

NRK - 02 feb. 21 kl. 07:31

Må kaste rester av koronavaksine

Bodø kommune reagerer på at de må kaste i alt 15 til 20 doser med koronavaksine i uka. Hver flaske kan gi seks til sju doser, men restene må kastes fordi hver vaksine skal kunne spores. Kommunen måtte derfor slutte å slå sammen rester til nye doser..

NRK - 08 mars 21 kl. 07:39

Ny koronavaksine klar til testing

Det danske bioteknologifirmaet Bavarian Nordic er klar til å gå vidare med utprøving av sin koronavaksine på menneske. Det melder selskapet i ei børsmelding måndag. Vaksinekandidaten har fått namnet ABNCoV2..

NRK - 02 april 21 kl. 03:09

Spanjoler lurt av vaksinespøk

Ukjente gjerningspersoner sto for en guffen aprilspøk da de lokket tusener av spanjoler over 80 år til å stille seg i kø for å få koronavaksine torsdag. En melding som så ut som om den var fra helsemyndighetene, var blitt spredt via ulike WhatsApp-grupper. Meldingen gikk ut på at alle over 80 år kunne få koronavaksine torsdag, selv uten å ha bestilt time til det.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Evakuerte kan vende heim

Fareområdet på 100 meter frå Middelfart rådhus er no oppheva, melder politiet på Twitter. Dei evakuerte kan reise heim igjen, men rådhuset er framleis avsperra..

NRK - 45 minutter siden

159 personar ikkje gjort greie for

Totalt fire personar er no stadfesta omkomne etter kollapsen av ei bustadblokk i Miami i går. Vêret har vore dårleg under leitinga, med mellom anna lyn, melder WPLG Lokal 10. I tillegg har det starta å brenne fleire stadar i rasmassane.

NRK - 45 minutter siden

15 FN-soldater såret av bilbombe

15 FN-soldater er såret i et bilbombeangrep mot en midlertidig operasjonsbase i den nordlige delen av Mali. FN opplyser at en evakuering av de sårede er i gang etter angrepet i området rundt Tarkint. 13.

NRK - 1 time siden

Etterforsker eksplosjonen

Politiet etterforsker nå torsdagens eksplosjon og brann i avfallsanlegget Returkraft i Kristiansand. Syv personer ble fraktet til sykehus, to av dem kritisk skadet. Det brenner fortsatt i anlegget, og bedriften sier det er et mysterium hvordan eksplosjonen kunne skje..

NRK - 45 minutter siden

Miami: Fire stadfesta døde

Totalt fire personar er no stadfesta omkomne etter kollapsen av ei bustadblokk i Miami i går..

NRK - 1 time siden

Ikke Delta-virus

Kommuneoverlegen i Grimstad har fått beskjed fra Sørlandet sykehus om at det ikke er Delta-mutasjonen av Covid-19 som har spredd seg i Grimstad den siste uken. 64 personer er nå i isolasjon i kommunen på grunn av smitte..

NRK - 1 time siden

Island opphevar alle koronareglar

Frå og med i morgon vil alle koronarestriksjonar bli oppheva i Island, opplyser regjeringa på ein pressekonferanse i dag. Munnbindpåbod og avgrensingar på tal personar samla er dermed saga blott, melder RÚV..

NRK - 1 time siden

FHI vil fortsatt ha langt intervall

Folkehelseinstituttet sier de vil fortsette med tolv uker mellom vaksinedosene. Selv om EUs smittevernkontor anbefaler å forkorte intervallet på tre uker. – Én dose mRNA-vaksine fra Pfizer eller Moderna beskytter godt mot sykdom forårsaket av alfavarianten, og noe mindre mot deltavarianten, sier overlege i FHI Sara Viksmoen Watle til NTB..

NRK - 1 time siden

Merkel skal besøke Johnson

Tysklands forbundskanslar Angela Merkel reiser til London i slutten av neste veke for å møte Storbritannias statsminister Boris Johnson. – Det blir ein moglegheit til å diskutere ei rekke saker, inkludert styrking av forholdet mellom Storbritannia og Tyskland og den globale handteringa av koronapandemien, seier ein talsmann for den britiske statsministeren..

NRK - 1 time siden

Har sendt inn bombehundar

Søkshundar er no sendt inn i Middelfart rådhus, der dei skal søke etter sprengstoff. Det melder politiet på Twitter. Dei kan ikkje sei noko om kor lang tid undersøkingane vil ta..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt