Folkehelseinstituttet

Mandag, 14 Juni, 17:41

Nyheter om Folkehelseinstituttet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 5 timer siden

Har lansert koronasertifikat-app

Folkehelseinstituttet har mandag lansert en app for å kontrollere at koronasertifikater er gyldige. Applikasjonen er ment for bruk i Norge, og er utviklet og autorisert av FHI..

NRK - 10 timer siden

FHI ser på vaksinering av studentar

Folkehelseinstituttet ser på korleis landets rundt 300.000 studentar skal bli vaksinert i løpet av sommaren. Den første dosen skal settast i kommunen der studentane er registrert i Folkeregisteret, mens dose to blir sett i kommunen der ein studerer, seier overlege Are Stuwitz Berg i FHI til NRK.

Aftenposten - 11 juni 21 kl. 14:40

FHI vil bremse åpningen av Oslo. En årsak er at for få har fått vaksine.

Neste uke begynner Oslo på trinn tre av gjenåpningen. Folkehelseinstituttet mener det må skje mer gradvis..

VG - 11 juni 21 kl. 05:53

Stoltenberg om Johnson & Johnson: – Jeg er redd for at noen kan dø

En løsning for Johnson & Johnson-vaksinen er nå på plass. Det bekymrer direktøren i Folkehelseinstituttet..

NRK - 10 juni 21 kl. 21:52

VG: Norge får færre Pfizer-vaksiner

Norge skulle fått 1,2 millioner vaksinedoser fra Pfizer i juli, men får 400.000 færre doser. Det bekrefter vaksineprodusenten selv til avisa.

NRK - 10 juni 21 kl. 21:52

Norge får færre Pfizer-doser

Norge skulle fått 1,2 millioner vaksinedoser fra Pfizer i juli, men får 400.000 færre doser. Det bekrefter vaksineprodusenten selv til VG.

NRK - 10 juni 21 kl. 13:31

Vaksinerer utenlandsstudenter

Flere av de større kommunene har begynt å kalle inn studenter som skal til utlandet til høsten. FHI oppfordrer alle kommunene til å finne løsninger. FHI sier at de som skal studere eller gå på skolen i utlandet, er ikke prioritert foran andre.

NRK - 10 juni 21 kl. 07:09

Færre lungedødsfall i 2020

I 2020 døde i alt 3754 personer av lungesykdom, det var 624 færre enn i 2019. Dette tilsvarer en 18 prosent lavere dødsrate enn forventet i 2020, skriver FHI. – Færre døde av både lungebetennelse, influensa og kols, sier overlege Marianne Sørlie Strøm i Dødsårsaksregisteret i Folkehelseinstituttet (FHI).

NRK - 09 juni 21 kl. 23:28

Avslutter regionale tiltak i Larvik

De regionale smitteverntiltakene for Larvik kommune som ble innført 22. mai, avsluttes fra og med midnatt natt til fredag. – Larvik kommune har bedt om at de regionale tiltakene avsluttes.

NRK - 09 juni 21 kl. 12:52

AstraZeneca-vaksinerte får 2. dose

90 prosent av dem som fikk AstraZeneca-vaksine som første dose, er nå vaksinert med andre dose med mRNA-vaksine eller har gjennomgått covid-19 sykdom. Det har nå gått 12 uker siden de siste ble vaksinert med AstraZeneca-vaksine som første dose, opplyser Folkehelseinstituttet i en pressemelding. De mener den høye oppslutningen av dose to med mRNA-vaksine blant de AstraZeneca-vaksinerte er mye takket være god informasjon og praktisk tilrettelegging fra helseforetakene..

NRK - 08 juni 21 kl. 16:02

Deltafrykt i Oslo

Folkehelseinstituttet (FHI) mener det er sannsynlig med utbrudd av deltavarianten også i Oslo. Det kan være svakere beskyttende effekt etter kun en vaksinedose mot denne mutanten, og det kan få betydning for smittespredning og antall sykehusinnleggelser, ifølge FHI. – Mutasjonen er et uromoment, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til NTB.

NRK - 08 juni 21 kl. 11:15

Pressekonferanse om Janssen-vaksine

Helse- og omsorgsdepartementet inviterer til pressekonferanse om Janssen-vaksinen i morgen, onsdag. Helse- og omsorgsminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg vil delta..

NRK - 08 juni 21 kl. 06:38

Diabetespasienter skal prioriteres

Mange fastleger vil ikke prioritere diabetespasienter i vaksinekøen. Det strider mot anbefalingene fra helsemyndighetene. Folkehelseinstituttet sier til NRK at de kjenner til at en del fastleger gjør feil i møte med diabetespasienter, og har sendt ut ekstra informasjon i håp om at det skal hjelpe..

Aftenposten - 07 juni 21 kl. 21:53

Tror på fulle konsertsaler i september

Folkehelseinstituttet (FHI) tror at alle over 18 år er vaksinerte innen 19. september. Hva skjer da?.

NRK - 07 juni 21 kl. 13:22

Forkorter vaksineintervall

Regjeringen har besluttet å forkorte intervallet mellom første og andre dose av koronavaksinene fra 12 til 9 uker etter råd fra Folkehelseinstituttet..

Aftenposten - 06 juni 21 kl. 12:32

FHI-overlege: – Pandemien er så å si over i Norge

Overlege i Folkehelseinstituttet (FHI) Preben Aavitsland mener nordmenn nå kan forberede seg på en hverdag der korona….

Aftenposten - 06 juni 21 kl. 12:32

FHI-overlege sier pandemien så å si er over i Norge. Nakstad er ikke helt enig.

Overlege i Folkehelseinstituttet (FHI) Preben Aavitsland mener nordmenn nå kan forberede seg på en nesten koronafri….

NRK - 06 juni 21 kl. 03:25

Skal granske dødsfall

En mann i 70-årene fra Toten fikk korionavaksinen tre ganger. Dagen etter siste vaksine døde han. Nå skal dødsfallet granskes.

NRK - 05 juni 21 kl. 09:52

Vil utvikle Veterinærinstituttet

Senterpartiet vedtok på landsmøtet lørdag å utvikle Veterinærinstituttet videre. I vedtaket heter det at det for beredskapen i hele Norge er viktig å sikre nærheten mellom landbruket og beredskapen for både folk og dyr. «Den neste pandemien kan i større grad innvolvere produksjon-, vill- eller husdyr og det er viktig med tett samarbeid mellom Folkehelseinstituttet, Mattilsynet, Veterinærinstituttet og lokale helsetjenester gjennom Verdens Helseorganisasjon sin «En helse» tilnærming.

NRK - 04 juni 21 kl. 12:06

Anbefaler karanteneunntak fra Malta

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler at innreisende fra Malta unntas fra karanteneplikten fra mandag i neste uke. Årsaken er svært lav smitte i landet. I så fall vil Malta bli det eneste «grønne» landet utenom Island, Grønland og enkelte deler av Finland..

Dagbladet - 04 juni 21 kl. 09:17

Roper høyt etter FHI-vending

Nå har Folkehelseinstituttet endret sin beskrivelse av hvordan coronaviruset smitter. Dette har vært en konflikt mellom forskere og helsemyndigheter gjennom hele pandemien. Professor Jörn Klein er lettet..

Dagbladet - 04 juni 21 kl. 05:28

FHI advarer mot vaksinerot

Folkehelseinstituttet advarer mot feil og mangler i vaksinasjonsregisteret, og oppfordrer folk til å kontrollere egne helseopplysninger. Overfor Dagbladet anslår de at det nå er omkring 10 000 feilregistreringer der..

NRK - 03 juni 21 kl. 08:23

Korona ga mindre kjønnssykdommer

Færre nordmenn pådro seg klamydia, gonoré og hiv i 2020 enn året før. Hovedårsaken er at koronatiltakene førte til mindre reisevirksomhet i fjor. I 2020 ble det meldt inn 1045 gonorétilfeller i Norge mot 1704 tilfeller i 2019.

NRK - 02 juni 21 kl. 10:57

Flere enn ventet vil ha vaksine

Flere enn ventet har takket ja til vaksinen. Dermed drøyer det til august før alle i Norge har fått tilbud om første dose, mot juli som tidligere var anslått. Det sier overlege Are Stuwitz Berg i Folkehelseinstituttet til TV 2..

NRK - 02 juni 21 kl. 06:37

Rekordmange hoggormhendelser i år

I 2021 er det så langt meldt inn rekordmange henvendelser om hoggormbitt til Giftinformasjonen. Hittil i år har Giftinformasjonen fått 107 hoggormhenvendelser. Bare i mai mottok de 67 henvendelser, noe som er 31 prosent flere enn samme måned i fjor.

NRK - 01 juni 21 kl. 21:17

Appen oppdager flere nærkontakter

Smittestopp-appen oppdager 93 prosent av nærkontaktene til en koronasmittet person. Før den siste oppdateringen var andelen 80 prosent. – Denne forbedringen kan gjøre appen til et enda mer effektivt supplement til den ordinære smittesporingen i kommunene ved at flere av nærkontaktene til en som er smittet av koronaviruset, blir varslet og tester seg, sier forsker og seniorrådgiver Elisabeth Madslien i Folkehelseinstituttet..

E24 - 01 juni 21 kl. 20:59

FHI: Coronaepidemien forsvinner snart i Norge

Corona som epidemi og alt som heter smittebølger kan snart være historie i Norge, tror Folkehelseinstituttet (FHI)..

NRK - 01 juni 21 kl. 12:03

FHI endrer ikke risikovurderingen

Til tross for nye utbrudd i Trondheim og Asker av den såkalte indiske virusvarianten, Delta, er Folkehelseinstituttets risikovurdering uforandret. – Per nå er vår vurdering at denne varianten kan håndteres med samme smitteverntiltak som vi bruker uavhengig av variant nå, skriver avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) i en epost til NTB. Trondheim innførte en streng nedstenging mandag og har varslet at de ikke har oversikt over alle nærkontakter.

NRK - 01 juni 21 kl. 12:03

FHI endrer ikke risikovurdering

Til tross for mistanke om nye utbrudd i Trondheim og Asker av den såkalte indiske virusvarianten, Delta, er Folkehelseinstituttets risikovurdering uforandret. – Per nå er vår vurdering at denne varianten kan håndteres med samme smitteverntiltak som vi bruker uavhengig av variant nå, skriver avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) i en epost til NTB. Trondheim innførte en streng nedstenging mandag og har varslet at de ikke har oversikt over alle nærkontakter.

VG - 31 mai 21 kl. 17:53

Danmark skal vurdere skrotede vaksiner på nytt

Det danske Folkehelseinstituttet bes revurdere bruk av Johnson & Johnson og AstraZeneca..

NRK - 30 mai 21 kl. 23:58

Uenige om behov for 3. vaksinedose

Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet er ikke enig med assisterende helsedirektør Espen Nakstad i at en tredje vaksinedose kan bli aktuelt. – Det er ingen data nå om den indiske varianten som tilsier at befolkningen trenger noen tredje vaksinedose, tvitrer Aavitsland..

NRK - 30 mai 21 kl. 17:26

FHI minner om meteren

Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) minnet søndag om at pandemien ikke er over ennå. I helgen har det vært store ansamlinger av festglade mennesker i parker rundt om i landet. - Vi har fremdeles smitte i samfunnet.

Aftenposten - 30 mai 21 kl. 12:19

Fullvaksinerte Amnon Busani kjørte to kilometer over svenskegrensen for å hente hund. Nå er han på karantenehotell.

Vaksinerte må fortsatt på karantenehotell. Det er mot faglige råd fra Folkehelseinstituttet..

NRK - 28 april 21 kl. 17:53

Stadig flere vil ta koronavaksine

Tall fra Folkehelseinstituttet viser at 84 prosent av befolkningen nå vil vaksinere seg mot korona. – Det er gledelig å se at det nå er over 8 av 10 som ønsker å ta koronavaksine. Det er det høyeste tallet siden vi begynte å målingene i november sist år, sier Geir Bukholm, smitteverndirektør ved Folkehelseinstituttet..

NRK - 28 mai 21 kl. 18:25

FHI vil vurdere vaksinering av barn

Folkehelseinstituttet skal vurdere vaksinering av barn med alvorlig underliggende sykdom innen et par uker, sier overlege Preben Aavitsland i FHI. Tidligere fredag godkjente EUs legemiddelbyrå EMA Pfizer-vaksinen for bruk til unge mellom 12 og 15 år..

NRK - 28 mai 21 kl. 17:07

Legemiddelverket vil følge med

Legemiddelverket sier de vil følge ekstra nøye med ved en eventuell vaksinering av barn. Det skriver NTB. Beskjeden kommer i etterkant av at EMA godkjente Pfizer-vaksinen for bruk på unge mellom 12 og 15 år.

NRK - 28 mai 21 kl. 13:31

FHI med ny vaksineprognose

Ifølge Folkehelseinstituttet vil alle over 18 år være ferdigvaksinerte i løpet av uke 37, altså innen 19. september. De regner også med at alle vil ha fått tilbud om den første vaksinedosen innen uke 30, altså i perioden 26.

NRK - 28 mai 21 kl. 12:00

Skal få ta vaksinen på studiested

FHI vil la studenter få koronavaksinen i kommunen de studerer i. Men de vil helst at studentene vaksineres der de er hjemmehørende. Overlege Preben Aavitsland sier til VG at Folkehelseinstituttet (FHI) ønsker å justere vaksineutsendelsene for å sørge for at det er nok doser der studentene befinner seg.

NRK - 28 mai 21 kl. 10:26

Fullvaksinerte smittes nesten ikke

Kun 1 av 2000 (0,05 %) av dem som er fullvaksinerte i Norge har fått koronavirus, melder FHI i en pressemelding. Av totalt 782 393 personer som hadde fått to doser koronavaksine med anbefalt intervall, fikk kun 382 personer påvist viruset. Bare noen få av disse utviklet symptomer på covid-19-sykdom.

NRK - 28 mai 21 kl. 09:56

Gir grønt lys for testkonserter

Regjeringen gir nå grønt lys for å gjennomføre restkonserter i Oslo og Bergen med opptil 3000 i publikum av gangen i juni. – Vi ønsker oss et sikkert svar på om det å smitte-teste publikum før de slipper inn på konsert, gjør det like trygt å gå på konsert som å være hjemme og se på TV, sa Atle Fretheim som leder forskningsgruppen i Folkehelseinstituttet til NRK 4. mai..

Aftenposten - 27 mai 21 kl. 14:05

Hva skjer om testkonserten blir en smittebombe? Dette er de etiske problemene FHI står overfor

Folkehelseinstituttet har fått ja til å gjennomføre et eksperiment med 30.000 deltagere..

NRK - 26 mai 21 kl. 18:18

FHI-ledelsen ikke prioritert

De 20 prioriterte vaksinedosene FHI har fått av regjeringen, har ikke gått til den øverste ledelsen. I stedet har ansatte som er tettere på viruset fått dem. Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) sier til NTB at hun ikke er blant de 20 ansatte på instituttet som er blitt prioritert i vaksinekøen..

NRK - 26 mai 21 kl. 07:30

Smitte blant eldre nesten null

95 prosent av dei som har vore smitta i mai har vore under 60 år. Samtidig er talet på koronapasientar framleis lågt, skriv Aftenposten. – Vi tolkar dette som at vi er i ferd med å utrydde epidemien blant eldre, seier Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet til avisa.

NRK - 25 mai 21 kl. 17:11

DSB anbefalte ikke vaksineringen

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Folkehelseinstituttet (FHI) har i sitt faglige innspill ikke anbefalt å prioritere de gruppene som regjeringen nå har avsatt vaksiner til, som stortingsrepresentanter og statsråder. Det opplyser DSB-direktør Elisabeth Aarsæther til TV 2. De pekte i en utredning bl.

NRK - 25 mai 21 kl. 14:40

Kan bli loddtrening om testkonsert

Dersom regjeringen sier ja, kan Oslo Spektrum og Grieghallen i Bergen bli fylt opp av 5.000 nordmenn i juni. Hvem som får komme, skal mest sannsynlig trekkes.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt