Folkehelseinstituttet

Mandag, 02 August, 21:52

Nyheter om Folkehelseinstituttet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 30 juli 21 kl. 19:29

FHI om lekket skriv fra CDC

At noen vaksinerte får koronaviruset og også kan spre smitte videre, er et argument for vaksinasjon, ikke imot, mener Folkehelseinstituttet. De svarer på nyheten om at det amerikanske Folkehelseinstituttet CDC skrev at vaksinerte kan være like smittsomme som uvaksinerte dersom de blir syke, i et lekket internt notat. – CDC henviser til at virusmengden i prøver tatt fra fullvaksinerte som er blitt syke med covid-19, inneholder omtrent like mye virus som virusprøver fra syke uvaksinerte.

NRK - 26 juli 21 kl. 16:36

Delta-varianten krever årvåkenhet

Folkehelseinstituttet skriver i en ny rapport at de vurderer den samlede risikoen knyttet til koronaviruset i Norge i august–september som liten. Det bes samtidig om årvåkenhet i forhold til Delta-varianten. – Den gode vaksinasjonsdekningen i Norge tilsier at vi fortsatt kan holde covid-19-epidemien under kontroll her i landet, men vi må være på vakt, fordi Delta-varianten gir en viss grad av usikkerhet framover, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet..

NRK - 16 juli 21 kl. 18:20

Opphever reiseråd til ni land

Etter en vurdering gjort av Folkehelseinstituttet (FHI), har regjeringen fredag bestemt seg for å oppheve reiserådene for Albania, Aserbajdsjan, Bosnia-Hercegovina, Canada, Kosovo, Moldova, Montenegro, Qatar og Serbia, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding. Selv om reiserådene for disse ni landene oppheves, vil det kunne være karantenekrav ved innreise til Norge, skriver UD og viser til innreiseregler fra Folkehelseinstituttet..

NRK - 15 juli 21 kl. 11:56

Høy beskyttelse blant fullvaksinert

En oppdatert rapport fra Folkehelseinstituttet viser at kun 1 av om lag 3000 av de som er fullvaksinerte får koronasykdom, opplyser Folkehelseinstituttet. Av totalt 1 598 820 personer som hadde fått to doser koronavaksine, har 529 personer fått påvist viruset etter testing. Det tilsvarer 0,03 prosent av de fullvaksinerte.

NRK - 13 juli 21 kl. 11:27

FHI: Blir kraftig influensasesong

Folkehelseinstituttet (FHI) ber Norge forberede seg på kraftige bølger med influensa, kikhoste og RS-virusinfeksjon. Særlig små barn og eldre er sårbare. – Folkehelseinstituttet vurderer at det kommende høst og vinter er høy sannsynlighet for at forekomsten av andre luftveisinfeksjoner enn covid-19 blir en god del høyere enn vanlige sesonger, skriver FHI i en ny risikovurdering.

NRK - 09 juli 21 kl. 19:16

13 kommuner gir bort vaksiner

13 kommuner har gitt Folkehelseinstituttet beskjed om at de ønsker redusert eller ingen levering av vaksiner de kommende ukene fordi de ikke får fyllt opp vaksinelistene, melder TV2. NRK fortalte i går at en rekke kommuner melder om utfordringer med å få tak i nok folk til vaksinetime. – Det kan være ulike årsaker til at de har meldt at de ikke trenger flere doser til dose 1.

NRK - 06 juli 21 kl. 15:42

Mindre ubehagelig koronatesting

FHI anbefaler nå at koronatest av personer som ikke har symptomer, kan tas fra neseboret i stedet for fra bakre del av nesen. Det er mindre ubehagelig og gir nesten like sikre svar, opplyser Folkehelseinstituttet. – Virusmengden av koronaviruset hos smittede er størst i bakre nese, men prøvetaking fra fremre nese vil være tilstrekkelig til å fange opp de aller fleste smittede personer, sier overlege Trude Arnesen ved Folkehelseinstituttet.

NRK - I førrgår: 19:04

87 prosent voksne vaksinert i Viken

Viken er det fylket i landet som har gitt første dose av koronavaksine til størst andel av befolkningen over 18 år. Over 87 prosent av den voksne befolkninga i fylket er nå vaksinert. Det viser den siste statistikken fra Folkehelseinstituttet.

NRK - I førrgår: 09:03

6 av 10 uvaksinerte utenlandsfødte

Utenlandsfødte er overrepresentert blant Oslos uvaksinerte. De utgjør 63 prosent av de uvaksinerte, ifølge nye tall fra Folkehelseinstituttet, skriver Aftenposten..

NRK - I førrgår: 02:30

6 av 10 uvaksinerte født utenlands

Utenlandsfødte utgjør 63 prosent av de uvaksinerte i Oslo, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet som Aftenposten har analysert. Utenlandsfødte utgjør 34 prosent av Oslos befolkning. Fortsatt er over 90.

NRK - 30 juli 21 kl. 16:37

FHI med oppdatert vaksinekalender

Den oppdaterte vaksinasjonskalenderen fra Folkehelseinstituttet viser at de nå regner med at aldersgruppen 18–44 år, som står sist i vaksinekøen, vil være fullvaksinert i uke 38–39. I forrige vaksinasjonskalender var dette beregnet til uke 41–42. Fredag sier også Erna Solberg at Norge ligger an til å være fullvaksinerte tre uker tidligere enn ventet..

NRK - 28 juli 21 kl. 14:26

Nesten 2000 delta-tilfeller i Norge

I ukesrapporten for uke 29 opplyser Folkehelseinstituttet (FHI) at delta-varianten av koronaviruset nå er den hyppigst forekommende varianten i Norge. – Antall bekreftede tilfeller med delta har økt fra 50 tilfeller fram til uke 21, til nå totalt 1.964 tilfeller til og med uke 29, skriver FHI.

NRK - 28 juli 21 kl. 08:15

Snart ferdige med første dose

Nesten alle voksne i Norge har nå fått tilbud om koronavaksine. Folkehelseinstituttet (FHI) regner i hovedsak med å være ferdig med å sette førstedosene om rundt to uker. Ikke alle har fått tilbud om vaksine ennå, men stadig flere kommuner er nær slutten, opplyser overlege Preben Aavitsland ved FHI til NTB.

NRK - 27 juli 21 kl. 14:07

Pressekonferanse om korona onsdag

Regjeringen inviterer til pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag 28. juli kl. 12.

NRK - 26 juli 21 kl. 21:58

Danmark trekker tilbake kunngjøring

Helsedepartementet i Danmark trekker tilbake kunngjøringen om en tredje vaksinedose til personer som har fått to ulike vaksiner. Det kan fortsatt hende at kryssvaksinerte vil få tilbud om en tredje dose, men en avgjørelse er ikke tatt ennå, skriver DR. – Den helsemessige vurderingen er ennå ikke ferdig.

NRK - 26 juli 21 kl. 21:58

Danmark trekker varsel om 3. dose

Helsedepartementet i Danmark trekker tilbake kunngjøringen om en tredje vaksinedose til personer som har fått to ulike vaksiner. Det kan fortsatt hende at kryssvaksinerte vil få tilbud om en tredje dose, men en avgjørelse er ikke tatt ennå, skriver DR. – Den helsemessige vurderingen er ennå ikke ferdig.

Aftenposten - 26 juli 21 kl. 18:16

Deltavarianten sprer seg i Norge. Men smittebølgen i Norge blir ikke stor med det første, ifølge FHI.

Deltavarianten sprer seg i Norge. Men konsekvensene blir små. Det skriver Folkehelseinstituttet i en ny rapport..

NRK - 26 juli 21 kl. 12:08

Kryssvaksinerte trenger ikke tre

Det er ikke nødvendig å tilby en tredje vaksinedose til kryssvaksinerte, sier FHI. I Danmark vil rundt 150.000 personer som er vaksinert med to forskjellige doser, få tilbud om en tredje dose når vaksinasjonsprogrammet er gjennomført.

NRK - 23 juli 21 kl. 09:31

Tre nye koronadødsfall

Det er nå registrert 799 koronarelaterte dødsfall i Norge etter at Folkehelseinstituttet oppdaterte sine tall. Det er usikkert om dette er nye dødsfall, men de har ikke vært registrert i Folkehelseinstituttets systemer tidligere. Oppdateringen kom torsdag.

NRK - 17 juni 21 kl. 08:14

Brukte mindre antibiotika

Det var en markant nedgang i bruken av antibiotika og hoste- og forkjølelsesmidler i koronaåret 2020, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet. Tallene kommer fram i rapporten «Legemiddelforbruket i Norge 2016-2020» fra Folkehelseinstituttet. – Den kraftige nedgangen i antibiotika og hoste- og forkjølelsesmidler har trolig sammenheng med lavere forekomst av infeksjoner under pandemien, sier overlege Hilchen Sommerschild i Folkehelseinstituttets avdeling for legemiddelstatistikk..

NRK - 16 juli 21 kl. 16:46

Koronasmitte på Color Line

En person som tok danskeferje i går er bekreftet smittet. Det gjelder ruten som gikk fra Hirtshals til Kristiansand torsdag klokken 12.15.

NRK - 16 juli 21 kl. 14:35

Ni av ti unge vil ta koronavaksine

En ny undersøkelse fra Folkehelseinstituttet viser at 90 prosent av de unge er positive til koronavaksinasjon. Undersøkelsen er gjort av FHI i samarbeid med Norstat og Mindshare..

NRK - 14 juli 21 kl. 20:37

Over 4,4 millioner doser er satt

72 prosent av Norges myndige befolkning er nå vaksinert med minst én dose. For befolkningens som helhet er vaksinasjonsdekningen 57,6 prosent for første dose og 29,8 prosent for andre dose. Over 90 prosent av dem over 55 år har fått minst én dose.

NRK - 14 juli 21 kl. 15:04

FHI: Trolig delta-dominans i Oslo

FHI tror den mer smittsomme delta-varianten allerede kan være dominerende i Oslo. – Vi er ikke ferdig med helgenomsekvenseringen enda, men det er gjort screening av prøver fra utbrudd. Resultater viser at det er sannsynlig delta-variant i de fleste utbrudd i Oslo den siste uken, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet til NRK.

NRK - 14 juli 21 kl. 13:11

1 av 3 positive prøver var Delta

I ukesrapporten for uke 27 melder Folkehelseinstituttet (FHI) at 31 prosent av alle positive prøver var deltavarianten. «Antall bekreftede tilfeller med delta-virusvarianten har økt fra totalt 50 tilfeller fram til uke 21, til nå totalt 792 tilfeller til og med uke 27», skriver FHI. De fleste tilfellene er knyttet til større utbrudd som har opphav i ulike importhendelser, ifølge FHI.

NRK - 14 juli 21 kl. 13:11

1 av 3 positive prøver deltavariant

I ukesrapporten for uke 27 melder Folkehelseinstituttet (FHI) at 31 prosent av alle positive prøver var deltavarianten. «Antall bekreftede tilfeller med Delta-virusvarianten har økt fra totalt 50 tilfeller fram til uke 21, til nå totalt 792 tilfeller til og med uke 27», skriver FHI. Det betyr at andelen bekreftede tilfeller med deltavarianten har økt fra 1 til 18 prosent i perioden.

Dagbladet - 09 juli 21 kl. 22:04

Oppsiktsvekkende tall - danskene advarer

Etter en mystisk sommer-oppblomstring i Danmark og flere andre land, vurderer Folkehelseinstituttet nå risikoen for RS-smitte i Norge. RS-viruset kan være alvorlig for småbarn..

VG - 09 juli 21 kl. 21:03

FHI kartlegger kommuner som har avbestilt vaksinedoser

Enkelte kommuner har slitt med å få satt alle vaksinedosene. Nå har 13 kommuner avbestilt leveranser fra Folkehelseinstituttet (FHI)..

Aftenposten - 09 juli 21 kl. 12:05

Innstramminger i innreiseregler for Kreta og USA

Folkehelseinstituttet (FHI) kom fredag med sin vurdering av smittenivået i Europa, som avgjør hvilke land som får….

E24 - 09 juli 21 kl. 07:44

FHI åpner fortsatt ikke for servering på fly

Det er fortsatt for stor smitterisiko ved å selge mat og drikke på fly, mener Folkehelseinstituttet (FHI)..

NRK - 08 juli 21 kl. 14:53

Kreta kan bli oransje for nordmenn

Kreta er ikke lenger grønt på EUs smittekart. Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) har oppdatert sitt smittekart. ECDCs smittekart danner grunnlaget for beslutningene som gjøres i Norge.

VG - 08 juli 21 kl. 14:12

Ordførere i tvil om tiltak: – Ønsker tydeligere svar fra FHI

Ordførerne på Nord-Jæren mener at Folkehelseinstituttet kommer med motstridende råd for hvordan de skal håndtere lokale smitteutbrudd. Nå ber de om en avklaring..

NRK - 06 juli 21 kl. 11:32

Kan ta koronatest i fremre nese

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler nå at koronatest av personer som ikke har symptomer kan tas fra neseboret istedet for fra bakre del av nesen. Dette er enklere og mindre ubehagelig og gir nesten like sikre svar, skriver FHI..

Dagbladet - 02 juli 21 kl. 14:54

Innfører lilla land

For første gang har Folkehelseinstituttet smittesituasjonen i tredjeland. Når reiserådet for slike land oppheves, vil de bli omtalt som lilla land..

NRK - 01 juli 21 kl. 15:17

Flere land kan bli grønne

Frankrike, Italia, Hellas, Danmark og Tyskland er nå blant de grønne områdene på smittekartet fra Det europeiske smittevernbyrået ECDC. Fra 5. juli følger Norge EUs terskel for innreisekarantene.

NRK - 30 juni 21 kl. 18:30

Sputnik-vaksinerte i vaksinelimbo

Folk som har tatt Sputnik-vaksinen får ikke koronasertifikat i Norge. De får heller ikke tatt ny vaksine for å skaffe seg sertifikatet. I Norge er det bare koronavaksiner som er godkjent av EUs legemiddelbyrå som gir norsk koronasertifikat.

NRK - 30 juni 21 kl. 11:34

Gir like god beskyttelse

Dei som har fått ein kombinasjon av koronavaksinene AstraZeneca og BioNTech/Pfizer er like godt beskytta mot koronaviruset som dei som har fått to doser med vaksinen frå BioNTech/Pfizer, skriv Folkehelseinstituttet..

Aftenposten - 29 juni 21 kl. 22:51

Derfor vet ikke FHI når alle kan fullvaksineres: – Det er frustrerende

Folkehelseinstituttet (FHI) ønsker å gi alle dose to så fort som mulig. Hvor fort det kan skje, avhenger av leveransene..

VG - 29 juni 21 kl. 16:52

Her blir flest smittet

Folkehelseinstituttet har kartlagt hvor det er mest sannsynlig å bli smittet med coronaviruset i Oslo..

NRK - 29 juni 21 kl. 08:17

Tre fly til Evenes med smitte

Tre flyavganger til og fra Evenes har hatt personer smittet med covid-19 om bord. Det viser ferske tall fra Folkehelseinstituttet. – Alle andre som har vært om bord på de spesifikke reisene oppfordres til å ta kontakt med helsetjenesten dersom de får symptomer på luftveisinfeksjon, skriver FHI.

Aftenposten - 29 juni 21 kl. 05:40

Over 1600 nordmenn har fått Janssen-vaksinen: – Altfor mange, mener ekspert.

I snart to uker har Janssen-vaksinen vært tilgjengelig for frivillige. Folkehelseinstituttet har sendt ut 4790 doser..

NRK - 26 juni 21 kl. 11:23

Sju av ti vil vaksinere barna sine

68 prosent av norske foreldre med barn under 18 år sier de er villig til å vaksinere barnet, dersom en koronavaksine blir godkjent for barn. Mens flere EU-land, blant dem Danmark, har startet vaksinering av barn, har Folkehelseinstituttet (FHI) fortsatt ikke bestemt seg om norske barn bør vaksineres mot covid-19. FHI skal først vurdere aldersgruppen 16–17 år i løpet av kort tid, før de over sommeren konkluderer for dem mellom 12 og 15 år..

NRK - 26 juni 21 kl. 04:59

Få har lastet ned smittestoppapp

Maksimalt én av fire nordmenn over 18 år har lastet ned Smittestopp-appen, og knappe 3.800 personer har meldt i appen at de er smittet. Sintef-forsker Frode Strisland sier til Aftenposten/E24 at dette ikke er nok til at appen kan være et effektivt verktøy i smittesporingen.

NRK - 25 juni 21 kl. 13:41

FHI vil fortsatt ha langt intervall

Folkehelseinstituttet sier de vil fortsette med tolv uker mellom vaksinedosene. Selv om EUs smittevernkontor anbefaler å forkorte intervallet på tre uker. – Én dose mRNA-vaksine fra Pfizer eller Moderna beskytter godt mot sykdom forårsaket av alfavarianten, og noe mindre mot deltavarianten, sier overlege i FHI Sara Viksmoen Watle til NTB..

VG - 25 juni 21 kl. 10:41

Direktør i svenske FHI brøt egne smittevernanbefalinger

Generaldirektør i det svenske Folkehelseinstituttet Johan Carlson fulgte ikke coronatiltak han selv var med på å innføre da han dro på luksusreiser..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt