NRK > Nyheter

Saturday, 18 September, 03:57

NRK - 27 jul 21 kl. 08:27

Helsepersonell tar koronavaksine

En stor andel av helsepersonell i Norge har allerede tatt koronavaksine. Blant de som hittil ikke er vaksinert, ønsker også det store flertallet å ta vaksinen. Dette kommer frem i en spørreundersøkelse som FHI har gjennomført i sommer. Blant de 3886 respondentene var det hele 97 prosent som sa at de enten allerede hadde tatt vaksinen (82%) eller kommer til å ta koronavaksine når de får tilbud om den (15%)..
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, FHI

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Helsepersonell, tar, koronavaksine
NRK - 18 aug 21 kl. 15:32

Koronavaksine til 16- og 17-åringer

Regjeringen har etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet besluttet at 16- og 17-åringer skal tilbys koronavaksine. Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler at årskull 2004 og 2005 får tilbud om koronavaksine. Regjeringen har fulgt denne anbefalingen, og vil inkludere disse årskullene i koronavaksinasjonsprogrammet, heter det i en pressemelding.

NRK - 21 aug 21 kl. 19:38

Mangler helsepersonell i Bergen

Bergen får ikke tak i nok helsepersonell, melder Bergens Tidende. - Høyere smittetall vil kunne utfordre kommunens evne til å levere samfunnsviktige tjenester, og vi sliter nå med å finne nok helsepersonell til våre tjenester, sier helsebyråd Beate Husa i en uttalelse på kommunens egen hjemmeside..

NRK - 14 apr 21 kl. 14:34

Tilbyr en ny vaksine for andre dose

149.000 personer som har fått første dose av AstraZenecas koronavaksine i Danmark, vil bli tilbudt en annen vaksine når de skal ha andre dose. Det opplyste den danske Lægemiddelstyrelsen på en pressekonferanse onsdag.

NRK - 28 apr 21 kl. 17:53

Stadig flere vil ta koronavaksine

Tall fra Folkehelseinstituttet viser at 84 prosent av befolkningen nå vil vaksinere seg mot korona. – Det er gledelig å se at det nå er over 8 av 10 som ønsker å ta koronavaksine. Det er det høyeste tallet siden vi begynte å målingene i november sist år, sier Geir Bukholm, smitteverndirektør ved Folkehelseinstituttet..

NRK - 30 apr 21 kl. 14:00

Høy oppslutning om vaksinasjon

Oppslutningen om koronavaksinasjon er høy, samtidig som type koronavaksine har betydning. Det viser befolkningsundersøkelsen med mer enn 65 000 deltakere fra Den norske mor, far og barn undersøkelsen og Den norske influensaundersøkelsen. – Vi ser at sannsynligheten for å takke ja er avhengig av hvilken vaksine de blir tilbudt.

NRK - 12 maj 21 kl. 04:54

Passert 2 millioner vaksinedoser

Over 2 millioner doser med koronavaksine er nå satt i Norge, viser tall fra Folkehelseinstituttet (FHI). 27. desember 2020 ble første koronavaksine satt i Norge, og natt til onsdag var det oppdaterte tallet på satte doser 2.

NRK - 18 maj 21 kl. 14:40

Kommuner kan vaksinere hele uka

FHI mener kommunene framover kan koronavaksinere sju dager i uka, etter at EMA besluttet at Pfizers koronavaksine kan oppbevares i kjøleskap i opp til en måned. Folkehelseinstituttet (FHI) opplyser at Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) har besluttet at Pfizers koronavaksine kan oppbevares i vanlige kjøleskap i 2–8 grader i opp til én måned hvis vaksineglassene ikke er åpnet..

NRK - 31 maj 21 kl. 18:02

EU godkjenner vaksine for barn

Pfizer/Biontechs koronavaksine kan gis til barn helt ned til tolv år, har EU besluttet. Medlemslandene kan nå velge om de vil vaksinere barn. – For å gjøre slutt på krisen teller hver dose, skriver EUs helsekommissær Stella Kyriakides på Twitter og deler nyheten om godkjenningen mandag.

NRK - 22 jun 21 kl. 14:00

Ingen enighet om vaksinepermisjon

EL & IT Forbundet og Nelfo har i dag hatt møter om hvordan de tolker tariffen. Nelfo mener at tariffavtalen ikke gir rett til permisjon for å ta koronatest eller koronavaksine. Det mener EL & IT Forbundet at den gjør.

NRK - 23 jun 21 kl. 09:54

Flertall vil gi barn koronavaksine

Et flertall av landets befolkning ønsker at barn ned til 12 års alder skal få koronavaksine. Bare fjorten prosent mener barna ikke bør få vaksinen. Det viser en måling gjennomført av Kantar for NRK..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Beruset 16-åring bak rattet

Politiet stoppet en bilsjåfør etter tips om at vedkommende var beruset. Billisten var en gutt på 16 år. Den foreløpige blåseprøven indikerte en promille på rundt 1,2, tvitrer politiet i Sør-Vest..

NRK - 30 minutter siden

USA håper på samtale med Frankrike

USA ønsker å få diskutere med Frankrike om sin forsvarsavtale med Australia på FNs generalforsamling neste uke, opplyser utenriksdepartementet fredag. – Frankrike er en viktig partner og vår eldste allierte, skrev talsmann for utenriksdepartementet, Ned Price på Twitter fredag. Den diplomatiske striden oppsto da en omfattende forsvarsavtale mellom USA, Australia og Storbritannia ble kunngjort onsdag.

NRK - 1 time siden

USA stenger grenseovergang

USA har stengt en grenseovergang i Texas der tusenvis av migranter har strømmet inn i landet. Samtidig skal et stort antall migranter sendes tilbake til- Haiti. Ifølge en tjenestemann skal USA sende et «massivt» antall migranter fra grensa i Texas til Haiti med fly.

NRK - 1 time siden

NTL vil endre navn

Tiden har løpt fra navnet til fagorganisasjonen Norsk Tjenestemannslag (NTL). Nå ønsker de å skifte til et mer kjønnsnøytralt navn. Forbundet organiserer ansatte i offentlig sektor, som for eksempel i universiteter, Nav, Avinor og NRK, og ble startet så langt tilbake som i 1947.

NRK - 1 time siden

Full beredskap i Washington

Politiet i Washington tar alle forholdsregler før Donald Trump-supportere lørdag skal demonstrere ved USAs kongressbygning. Trump-supporterne har varslet at de vil vise sin støtte til dem som er fengslet og stilt for retten etter kongresstormingen 6. januar.

NRK - 1 time siden

Millionær kjent skyldig i drap

Eiendomsmillionæren Robert Durst er av en jury i Los Angeles kjent skyldig i et drap som skjedde i 2000. Durst er tidligere frikjent for drapet på en nabo og har vært mistenkt for drapet på kona, men er nå kjent skyldig i å ha drept sin beste venninne, Susan Berman, i Los Angeles i 2000. Mangemillionæren fra New York har vært omtalt i flere podkaster og TV-serier om anklagene.

NRK - 1 time siden

Amper stemning i Trondheim

I Trondheim fikk politiet melding om flere personer som var involvert i en slåsskamp natt til lørdag. Det var mye sinte folk og dårlig stemning da politiet ankom stedet. To personer ble siden bortvist, tvitrer politiet i Trøndelag..

NRK - 1 time siden

Person slått ned i Oslo

En person skal ha blitt slått ned i Oslo natt til lørdag. Fornærmede blødde fra hodet da politi og ambulanse kom frem. Gjerningspersonene har løpt fra stedet, og patruljer søker i området, melder politiet i Oslo på Twitter..

NRK - 1 time siden

To tenåringer til sykehus

To 15 år gamle gutter er fraktet til Haukeland sykehus etter at motorsykkelen de satt på kjørte av vegen ved Øygarden natt til lørdag. Begge falt i sjøen, men var bevisste, melder Vest politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Koronabøter i retten

To kvinner som nektet å betale bøtene de fikk for brudd på koronabestemmelsene i Bergen november i fjor, får ankesaken sin behandlet i Gulating lagmannsrett. I Bergen tingrett i juni ble kvinnene dømt til å betale bøter på henholdsvis 12.000 og 6.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt