EUs

Thursday, 06 October, 11:42

Nyheter om EUs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 okt 22 kl. 13:23

Nederland fordømmer Nicaragua avgjørelse om diplomatiske forbindelser

Tidligere i dag kunngjorde Nicaragua at de kutter diplomatiske forbindelser med Nederland. Nå har Nederland fordømt landets avgjørelse, skriver AFP. – Det er beklagelig at Nicaragua har reagert uforholdsmessig på dette kritiske budskapet om demokrati og menneskerettigheter, sier landets utenriksdepartement i en uttalelse.

NRK - 01 okt 22 kl. 07:00

Nicaragua kutter diplomatiske forbindelser med Nederland

Nicaragua bryter diplomatiske forbindelser med Nederland, melder Reuters. Tidligere denne uka erklærte Nicaragua EUs ambassadør til Nicaragua som uønsket i landet etter at EUs FN-delegasjon hadde kritisert den politiske utviklingen i lNicaragua..

E24 - 28 sep 22 kl. 08:58

EUs utenrikssjef: EU ser Nord Stream-lekkasjene som en «bevisst handling»

EUs utenrikssjef Josep Borrell mener lekkasjene i gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 er forårsaket av en bevisst handling..

NRK - 28 sep 22 kl. 08:38

EUs utenrikssjef: EU ser Nord Stream-lekkasjene som en «bevisst handling»

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier EU ser Nord Stream-lekkasjene som en «bevisst handling», melder AFP..

NRK - 26 sep 22 kl. 20:52

Orban: Ungarn skal ha folkeavstemning om Russland-sanksjoner

Ungarns statsminister Viktor Orban har kunngjort at det skal holdes en folkeavstemning i landet om EUs sanksjoner mot Russland. – Disse sanksjonene ble ikke demokratisk vedtatt, men ble vedtatt av EU-byråkratene i Brussel og europeiske eliter, sa Orban mandag. – Selv om europeiske borgere betaler prisen for sanksjonene, har de ikke blitt spurt, sa han videre.

NRK - 22 sep 22 kl. 04:27

Vurderer nye sanksjoner mot Russland

EUs utenriksministre vurderer nye sanksjoner mot Russland. Det opplyste EUs utenrikssjef Josep Borell etter et hastemøte natt til torsdag. – Vi vil finne og vedta nye restriktive tiltak, fortalte Borell etter møte, mens han la til at den endelige beslutningen må skje formelt.

NRK - 21 sep 22 kl. 20:56

EUs utenriksministre holder krisemøte i New York

EUs utenriksministre hasteinnkalles til et møte i New York etter Vladimir Putins beslutning om å sende flere hundre tusen nye soldater til Ukraina. EU utenrikssjef Josep Borrell innkalte til hastemøtet etter at Putin kunngjorde mobilisering av reservister til Ukraina onsdag. Borrell anklager Putin for å true verdensfreden og kalte det en «alvorlig eskalering» da den russiske presidenten kom med atomtrusler tidligere på dagen.

Klartale - 20 sep 22 kl. 08:39

Huitfeldt vil ta opp dødsfall med Iran

22 år gamle Mahsa Amini døde i Iran lørdag. Ifølge politiet døde hun som følge av hjerteproblemer. Men øyevitner sier hun ble banket opp av politiet.

NRK - 15 sep 22 kl. 11:44

Kontrollkomiteen: Vil ha svar fra regjeringen om russiske fiskebåter

Regjeringen må svare på en rekke spørsmål fra kontrollkomiteen om beslutningen om å unnta russiske fiskefartøy fra sanksjonene mot Russland. En samlet komité står bak brevet de forrige uke sendte for å følge opp saken, skriver DN. Bakgrunnen er at fiskefartøy som var omfattet av forbudet i EU, fortsatt anløp norske havner.

NRK - 18 jul 22 kl. 22:17

Borrell: – Sanksjonene mot Russland virker

EUs sanksjoner mot Russland virker, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. EU utvidet mandag den militære støtten til Ukraina med 500 millioner euro. – Sanksjonene virker.

NRK - 09 sep 22 kl. 15:30

EUs energiministere ber EU-kommisjonen foreslå et pristak på gass

EUs energiministere er enige om å be EU-kommisjonen foreslå et pristak på gass, men det er foreløpig uklart hvordan pristaket skal utformes. Tsjekkias næringsminister Jozef Sikela sier at EU-ministerne er blitt enige om at det må innføres et pristak, men at dette er et av de vanskeligste spørsmålene å avklare. Han sier derfor at EU-kommisjonen må få komme tilbake til detaljene om hvordan dette pristaket skal innrettes..

Aftenposten - 09 sep 22 kl. 15:32

EUs energiministere ber EU-kommisjonen foreslå et pristak på gass

EUs energiministere er enige om å be EU-kommisjonen foreslå et pristak på gass, men det er foreløpig uklart hvordan….

E24 - 09 sep 22 kl. 15:31

EUs energiministere ber EU-kommisjonen foreslå et pristak på gass

EUs energiministere er enige om å be EU-kommisjonen foreslå et pristak på gass, men det er foreløpig uklart hvordan pristaket skal utformes, melder NTB..

NRK - 15 minutter siden

Rekordinflasjon på 14,5 prosent i Nederland

Prisstigningen i Nederland nådde rekordhøye 14,5 prosent i september, hovedsakelig på grunn av en kraftig økning i energiprisene, viser offisielle tall. Nederland har EUs femte største økonomi og er nå blant de landene i Europa med aller høyest inflasjon. Krigen i Ukraina angis som den bakenforliggende årsak til de galopperende energiprisene.

VG - 09 sep 22 kl. 12:01

Energikrisen: Danmark vil diskutere pristak på norsk gass

BRUSSEL (VG) Den danske energiministeren Dan Jørgensen vil at EUs foreslåtte pristak på russisk gass, også bør gjelde gass levert fra Norge. Fredag sitter EUs energiministere i krisemøte..

E24 - 09 sep 22 kl. 12:08

Energikrisen: Danmark vil diskutere pristak på norsk gass

BRUSSEL (VG) Den danske energiministeren Dan Jørgensen vil at EUs foreslåtte pristak på russisk gass, også bør gjelde gass levert fra Norge. Fredag sitter EUs energiministere i krisemøte..

NRK - 3 timer siden

1,9 milliarder til industrien

Regjeringen foreslår å styrke CO₂-kompensasjonsordningen for industrien med 1,9 milliarder kroner – til 4,7 milliarder kroner. Ordningen gir kraftkrevende industri en kompensasjon for økte kraftpriser fra EUs kvotesystem klimagassutslipp. Samtidig vil regjeringen ha et prisgulv på 200 kroner.

NRK - 21 timer siden

Støre til VG: Sårede soldater til Norge

Norge mottar nå både sårede sivile og militære fra Ukraina, opplyser statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til VG. Han mener dermed at hindringen for å sende ukrainske soldater til Norge er løst. – Norge har åpnet for å ta imot sårede soldater fra Ukraina til behandling.

E24 - 08 sep 22 kl. 12:33

EUs forslag til krafttiltak: – Dette må vi heie på

EUs forslag til tiltak mot energikrisen vil bidra til å få prisene ned også i Norge, mener Toini Løvseth i Energi Norge..

NRK - 12 aug 22 kl. 13:56

De første vaksinene mot apekopper kommer til Norge i dag

Norge mottar fredag 1.400 doser av vaksinen mot apekopper, opplyser EUs beredskapsorganisasjon Hera. – Som et land som er tilknyttet EUs helseprogram EU4Health, er dagens leveranser av 1.

NRK - 08 sep 22 kl. 03:28

Høyre vil innføre EUs energipakke så raskt som mulig

Høyres Nikolai Astrup advarer mot svært negative konsekvenser om regjeringen ikke gjør EUs nye energipakke til norsk lov. Den fjerde energimarkedspakken fra EU er nå til vurdering hos regjeringen. Energipolitisk talsperson i Høyre Nikolai Astrup sier til Klassekampen at pakken må bli norsk lov så snart som mulig.

NRK - Igår: 21:37

Svensk politiker klippet av seg håret i EU-parlamentet

Protestene i Iran ble debattert i EU-parlamentet i kveld. Abir Al-Sahlani som representerer Senterpartiet, rettet hard kritikk mot parlamentets utenrikssjef – og klippet av seg håret. Det viser videostrømmen som EU-parlamentet har publisert.

NRK - Igår: 14:05

EU utvider skatte-«svarteliste» med to nye land

Øystatene Bahamas og Turks- og Caicosøyene er lagt til EUs «svarteliste» over skatteparadiser. Også øystaten Anguilla er tilbake på svartelisten som en såkalt «ikke-samvirkende jurisdiksjon», kun et år etter at den ble fjernet. EU begrunner avgjørelsen med bekymringer for at «disse jurisdiksjonene, som alle har null eller nominell sats på selskapsskatt, tiltrekker seg fortjeneste uten reell, økonomisk aktivitet».

E24 - 07 sep 22 kl. 06:25

Sp stiller ultimatum om EUs energipakke

Om EUs fjerde energipakke blir vedtatt, vil Senterpartiet forlate regjeringen. Det sier partiets energipolitikere Per Martin Sandtrøen og Ole André Myhrvold..

NRK - 07 sep 22 kl. 00:39

SP med energi-ultimatum

Om EUs fjerde energipakke blir vedtatt, vil Senterpartiet forlate regjeringen. Det sier partiets energipolitikere Per Martin Sandtrøen og Ole André Myhrvold. Energipolitisk talsperson Per Martin Sandtrøen i Sp har et klart krav til regjeringspartner Arbeiderpartiet: EUs fjerde energimarkedspakke må ikke bli vedtatt, skriver Klassekampen.

NRK - I førrgår: 19:39

Russland innfører forbud mot internasjonal varetransport over Storskog

Russiske myndigheter innfører forbud mot internasjonal varetransport over Storskog, opplyser det russiske generalkonsulatet i Kirkenes. Generalkonsulatet skriver dette i et innlegg på sine Facebook-sider mandag. Forbudet trer i kraft fra mandag 10.

NRK - 03 okt 22 kl. 09:32

NSM advarer mot økning i cyberangrep og varsler nye sikkerhetstiltak

Antall cyberangrep mot norske selskap har økt i 2022. Mandag åpnet justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) nasjonal sikkerhetsmåned. Risikobildet har endret seg i løpet av det siste året fra å handle om trusler mot usikre hjemmekontorløsninger og forsøk på såkalt korona-svindel og phishing, til nå å dreie seg om angrep på infrastruktur og politiske hevnaksjoner, opplyser Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) i en pressemelding mandag.

NRK - 02 okt 22 kl. 20:13

EU-land kaller inn russiske ambassadører i samkjørt respons

EU-landene kaller inn Russlands ambassadører i en koordinert reaksjon etter at landet annekterte ukrainsk territorium. Tyskland har innkalt den russiske ambassadøren i Berlin, opplyste utenriksdepartementet til nyhetsbyrået DPA søndag. Ambassadørene til Italia, Østerrike og Danmark har allerede blitt bedt om å møte i landenes utenriksdepartement mandag.

NRK - 30 sep 22 kl. 14:18

EU-kommissær: Vil stramme inn på visumregler overfor russere

EUs innenrikskommissær Ylva Johansson sier land som grenser til Russland kan være strengere med å gi ut visum til russere enn andre land. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

E24 - 30 sep 22 kl. 11:53

EU-landene enige om krisetiltak for energimarkedet

EUs energiministre ble fredag enige om tre krisetiltak som skal dempe effekten av skyhøye strømpriser..

NRK - 30 sep 22 kl. 11:31

EU-landene enige om krisetiltak for energimarkedet

EUs energiministre ble fredag enige om tre krisetiltak som skal dempe effekten av skyhøye strømpriser. – Avtale! melder det tsjekkiske formannskapet på Twitter få timer etter at EU-landenes energiministre møttes til et ekstraordinært møte i Brussel.

NRK - 29 sep 22 kl. 01:10

EU-ambassadør kastet ut av Nicaragua

Nicaragua har erklært EUs ambassadør i landet som uønsket og bedt henne reise hjem, melder Reuters. Ambassadør Bettina Muscheidt er ikke lenger velkommen i Nicaragua, skriver avisa La Prensa som siterer en diplomatisk kilde i EU. Det er ikke oppgitt en grunn, men Reuters kobler utvisningen til en tale som EU-delegasjonen holdt i FN mandag, der Nicaraguas president Daniel Ortega ble oppfordret til å «gjeninnføre demokrati» i landet..

NRK - 28 sep 22 kl. 16:05

Nyhetsbyrå: 15 EU-land vil ha makspris på gass

15 EU-land har stilt seg bak et krav om makspris på naturgass, ifølge nyhetsbyrået DPA. Kravet fremmes i et brev som byrået har fått tilgang til. Det er sendt til EUs energikommissær Kadri Simson.

NRK - 28 sep 22 kl. 10:10

EU går hardt ut mot "forfalskede resultater i folkeavstemningen

EU retter skarp kritikk mot det de omtaler som forfalskede resultater fra avstemningene i russiskkontrollerte områder i Ukraina. – EU fordømmer de ulovlige «folkeavstemningene» og det forfalskede resultatet av dem, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell i en Twitter-melding onsdag. – Dette er nok en krenkelse av Ukrainas suverenitet og territoriale integritet, samtidig som det pågår systematiske menneskerettighetsbrudd, fortsetter han.

E24 - 31 aug 22 kl. 16:49

EUs utenriksministre enige om å stanse visumavtale med Russland

EUs utenriksministre er onsdag blitt enige om å suspendere en visumavtale mellom EU og Russland fra 2007. Polen og de baltiske landene er mellomfornøyde..

NRK - 31 aug 22 kl. 15:33

Borrell: EU-medlemsland enige om å avbryte visumavtale

EUs medlemsland er enige stanse visumfasiliteringsavtaler med Russland. Det opplyser EUs utenrikssjef Josep Borell, ifølge Reuters. Avtalene innebærer forenklede søknadsprosesser for visum for russiske statsborgere.

NRK - 31 aug 22 kl. 15:33

EU-medlemsland enige om å stanse visumavtale med Russland

EUs medlemsland er enige om å avbryte en visumfasiliteringsavtale med Russland. Det opplyser EUs utenrikssjef Josep Borell, ifølge Reuters. Avtalen fra 2007 innebærer forenklede søknadsprosesser for visum for russiske statsborgere.

NRK - 27 sep 22 kl. 12:58

EU varsler sanksjoner etter folkeavstemninger

EU vil innføre sanksjoner mot dem som har lagt til rette for ulovlige valg i fire russisk-okkuperte regioner i Ukraina, som Russland gjennomfører som «folkeavstemninger» med mål om annektering. Det sier en talsmann for EUs utenrikssjef Josep Borrell tirsdag, ifølge AFP..

Klartale - 26 sep 22 kl. 14:30

Iran og resten av verden fortsetter å protestere

Søndag var det tiende kveld med demonstrasjoner i Iran. Demonstrantene har trosset advarsler fra rettsvesenet og president Ebrahim Raisi.Demonstrasjonene begynte etter at Mahsa Amini døde.

NRK - 25 sep 22 kl. 19:33

EU: Irans håndtering av protestene er uakseptabel

Irans maktbruk mot ikkevoldelige demonstranter er uberettiget og uakseptabel, fastslår EUs utenrikssjef Josep Borrell. Søndag lovet sjefen for det iranske rettsvesenet at myndighetene vil reagere besluttsomt på uroen i landet. – For EU og dets medlemsland, er den omfattende og uproporsjonale bruken av makt mot ikkevoldelige demonstranter, uberettiget og uakseptabel, sier Borrell samme kveld.

NRK - 28 aug 22 kl. 19:30

Østerrike vil at EU skal skille strøm- og gasspriser

Østerrike ber EU om å koble strømpriser fra gasspriser for å hindre den i å stige ytterligere på grunn av ringvirkninger fra Ukraina-krigen. – Elektrisitetsprisene må ned. Vi kan ikke la Putin bestemme hver dag hva energiprisene skal være, sa statsministeren i Østerrike Karl Nehammer søndag.

NRK - 28 aug 22 kl. 19:30

Austerrike vil at EU skal skilje straum- og gassprisar

Austerrike ber EU om å kople straumprisar frå gassprisar for å hindre han i å stige ytterlegare på grunn av ringverknader frå Ukraina-krigen. – Elektrisitetsprisane må ned. Vi kan ikkje la Putin bestemme kvar dag kva energiprisane skal vere, sa statsministeren i Austerrike Karl Nehammer søndag.

NRK - 28 aug 22 kl. 15:30

Financial Times: EU ventes å fryse visumavtale med Russland

Etter press fra flere EU-land, kommer EUs utenriksministre til å suspendere visumavtalen med Russland kommende uke, melder britisk avis. EUs utenriksministre er ventet å støtte en utvidet suspensjon av unionens visumavtale med Russland fra 2007 denne uka, melder Financial Times med henvisning til flere kilder. – Det er upassende for russiske turister å spasere rundt i byene våre og i våre marinaer.

Klartale - 22 sep 22 kl. 13:06

Vil straffe Russland mer

Land i Vesten straffer allerede Russland økonomisk. Det skjer som en følge av krigen i Ukraina. Nå skal president Vladimir Putin sende flere soldater.

NRK - 21 sep 22 kl. 14:36

Politirazzia hos Putin-alliert oligark

Tysk politi utførte onsdag en razzia i boligen til den russiske oligarken og tidligere Everton-tilknyttede Alisjer Usmanov, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Politiet undersøkte Usmanovs bolig i Bayern, sør i Tyskland, samt flere andre eiendommer. Razziaen ble utført i forbindelse med etterforskning rundt mistenkte sanksjonsbrudd og hvitvasking av penger.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com