EUs

Søndag, 25 Juli, 15:44

Nyheter om EUs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 juli 21 kl. 12:22

EUs smittebyrå spår sterk økning

EUs smittebyrå regner med en sterk økning i antallet koronatilfeller innen 1. august. Byrået overvåker smitteutbredelsen i hele EØS-området.

Aftenposten - 15 juli 21 kl. 15:15

Norge stort sett grønt på EUs smittekart. Flere danske regioner blir gule.

Rogaland er nå det eneste fylket i Norge som ikke er grønt på EUs smittekart, mens flere regioner i Danmark er gule..

NRK - 15 juli 21 kl. 10:22

Polsk reform strider mot EUs lover

Et disiplinærkammer i Polens høyesterett for å vurdere dommeres praksis strider mot EUs lover, slår EU-domstolen fast, melder AP. Kjennelsen kommer etter at forfatningsdomstolen i Polen gjorde det klart at kjennelser fra EU-domstolen om disiplinærkammeret er i strid med den polske grunnloven..

E24 - 14 juli 21 kl. 09:46

Nybø om EUs klimapakke: – Må tjene penger samtidig som vi kutter utslipp

Norsk næringsliv frykter å miste gunstige kompensasjonsordninger når EUs nye klimatiltak legges frem. Næringsminister Iselin Nybø (V) sier tiltakene ikke må gå på bekostning av lønnsomheten til bedriftene..

NRK - 11 timer siden

Ber EU bevokte Nord-Europas kyst

Frankrikes innenriksminister har bedt EUs grensemyndighet Frontex ikke glemme å passe på kysten i nord i kampen mot ulovlig innvandring. – Jeg har selv kontaktet Frontex, som for det meste tar seg av Sør-Europa, og bedt dem ta tak i Nord-Europa også, særlig kysten ved Nord-Pas-de-Calais, sier Gérald Darmanin da han besøkte Calais. Havnebyen er utgangspunkt for mange migranter som ønsker å krysse Den engelske kanalen og ta seg til Storbritannia..

E24 - Igår: 09:38

EU-landenes statsgjeld øker

EUs medlemsland får stadig mer i statsgjeld, og gjelden utgjør nå hele 93 prosent av landenes samlede bruttonasjonalprodukt..

NRK - I førrgår: 15:13

EMA godkjenner vaksine til barn

EUs legemiddelbyrå EMA godkjenner koronavaksinen Spikevax (Moderna) for barn i alderen 12 til 17 år. I testar utført er biverknadane av vaksinen for folk i denne aldersgruppe lik som dei som er over 18 år. Fordelane med å gi koronavaksinen til barn er derfor større enn ulempene, meiner EMA..

NRK - 22 juli 21 kl. 10:46

Kan bli krav om karantenehotell

Det kan bli krav om karanteneheotell for Spania og Kreta fra mandag. De to landene har nå tallgrunnlaget til å markeres mørkerødt på EUs smittekart. Det kan bety at reisende derifra til Norge må på karantenehotell fra mandag.

NRK - 19 juli 21 kl. 15:59

EU går ut mot spionprogrambruk

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen sier at det er fullstendig uakseptabelt dersom avsløringene om et ulovlig spionprogram er sanne. Det skriver NTB. En rekke store mediehus kobler det Israel-baserte selskapet NSO Group til lister med opp til 50.

NRK - 19 juli 21 kl. 13:38

USA skylder på Kina for hacking

Biden-administrasjonen skylder på Kina for å hacke Microsoft Exchange-servere som utsatte titusenvis av datamaskiner tidligere i år, melder nyhetsbyrået AP. EUs høye representant for utenriks- og sikkerhetspolitikk Josep Borrell peker også på Kina i en pressemelding. – Disse angrepene kommer fra territorier i Kina med mål om tyveri og spionasje, sier han..

NRK - 19 juli 21 kl. 13:38

USA beskylder Kina for hacking

Biden-administrasjonen skylder på Kina for å hacke Microsoft Exchange-servere som utsatte titusenvis av datamaskiner tidligere i år, melder nyhetsbyrået AP. EUs høye representant for utenriks- og sikkerhetspolitikk Josep Borrell peker også på Kina i en pressemelding. – Disse angrepene kommer fra territorier i Kina med mål om tyveri og spionasje, sier han..

NRK - 19 juli 21 kl. 08:52

Krever slutt på Taliban-offensiv

En rekke lands ambassader i Afghanistan krever at Taliban straks avslutter sin offensiv og vender tilbake til forhandlingsbordet. I en felles uttalelse, undertegnet blant andre av USAs og EUs ambassader i Kabul, vises det til at Talibans militæroffensiv strider mot tidligere kunngjøringer om at de ønsker en forhandlingsløsning..

Aftenposten - 18 juli 21 kl. 19:15

Aftenposten mener: En plan uten sidestykke

EUs klimaplan blir uhyre krevende..

NRK - 16 juli 21 kl. 12:17

Flere land blir lilla

FHI gir mildere innreiseregler ved reiser til Norge, som å slippe karantenehotell, til såkalte «lilla» land og områder på EUs tredjelandsliste. Disse landene og områdene kategoriseres som lilla med virkning fra 19. juli: Albania, Aserbajdsjan, Bosnia-Hercegovina, Canada, Kosovo, Moldova, Montenegro og Qatar..

NRK - 16 juli 21 kl. 12:22

EU: Forventer stor smitteøkning

EUs smittebyrå regner med en femdobling i antallet koronatilfeller innen 1. august. Byrået overvåker smitteutbredelsen i hele EØS-området.

NRK - 16 juli 21 kl. 11:40

Intet forbud mot flatehogst

I dag kom EU-kommisjonen med sitt forslag til skogstrategi. Det blir ikke noe forbud mot flatehogst, kun anbefalinger om å unngå det. En lekket versjon av strategien foreslo forbud mot flatehogst, fordi kommisjonen mener det ikke er bærekraftig.

NRK - 15 juli 21 kl. 23:28

FN velger svensk diplomat til Jemen

FNs generalsekretær Antonio Guterres har utnevnt den svenske diplomaten Hans Grundberg til ny spesialutsending til krigsherjede Jemen. Guterres offentliggjorde valget av Grundberg som ny spesialutsending foran FNs sikkerhetsråd torsdag.Den svenske diplomaten er Midøsten-spesialist og har tjent som EUs ambassadør i Jemen siden 2019.

NRK - 15 juli 21 kl. 10:42

EU: Arbeidsgivere kan forby hijab

EU-domstolen avsa torsdag kjennelse om at arbeidsgivere kan forby synlige religiøse eller politiske symboler som hijab. Men i sin kjennelse sier domstolen også at domstolene i EUs 27 medlemsland må vurdere om et forbud er basert på et «genuint behov» fra arbeidsgiverens side, skriver NTB. De må også ta i betraktning den ansattes rettigheter, inkludert nasjonal lovgivning om religionsfrihet..

NRK - 14 juli 21 kl. 16:32

ESB lanserer digitalt euro-forsøk

Frankrike og Tyskland, som er EUs to største medlemsland, ønsker en ny forsøksordning med en digital euro velkommen. ESB vedtok onsdag formelt å starte opp et pilotprosjekt for å digitalisere unionens felles valuta, for å svare på økt bruk av elektroniske betalingsløsninger og kryptovaluta. ESB har tidligere uttalt at en digital valuta vil fungere ved siden av dagens system, ikke som en erstatning..

E24 - 14 juli 21 kl. 15:25

EU lanserer ny klimapakke. Dette betyr den for norsk næringsliv.

Klimatoll, forbud mot salg av bensin- og dieselbiler og skjerpede utslippskrav for fly og skip. Dette er bare noen av EUs nye klimatiltak..

NRK - 14 juli 21 kl. 12:50

EU med skarp advarsel til Orban

EU-kommisjonen truer med å reise sak mot Ungarn dersom landet ikke omgjør loven som begrenser unges adgang til informasjon om homofili og transpersoner. I et skarpt brev til statsminister Viktor Orbán varsler kommisjonen at det torsdag vil bli innledet såkalt overtredelsesprosedyre mot landet, fordi loven strider mot EUs erklæring om grunnleggende rettigheter, melder NTB..

NRK - 16 juni 21 kl. 16:14

Innstramminger overfor Russland

EUs utenrikssjef advarer om innstramming overfor Russland. Josep Borrell la fram strategien for å bygge et mer stabilt og forutsigbart forhold til Russland. Han sier EU må forberede seg på et forverret forhold til landet.

E24 - 14 juli 21 kl. 06:50

Norsk Industri frykter klimatoll kan utløse handelskrig

EUs planer om en egen klimatoll kan skape store gnisninger i det globale handelsmarkedet, advarer lederen i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen..

NRK - 16 juni 21 kl. 11:57

Lanserer EUs gigantfond

EU-kommisjonens leder starter godkjenningen av medlemslandenes gjenreisingsplaner og lanserer EUs gigantfond når hun besøker Lisboa og Madrid onsdag. NextGenerationEU er navnet på gjenreisingspakken som skal hjelpe EU-landene å få økonomien på fote igjen etter pandemikrisen..

NRK - 14 juli 21 kl. 06:41

Frykter handelskrig med klimatoll

EUs planer om en egen klimatoll kan skape store gnisninger i det globale handelsmarkedet, advarer lederen i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, før EU-kommisjonen legger fram sin store klima-lovpakke «Fit for 55» onsdag. – Det er en X-faktor her, og det er om store økonomier som USA og Kina kommer til å akseptere en klimatoll. I verste fall kan tollen utløse en form for handelskrig, sier administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri, ifølge NTB..

E24 - 13 juli 21 kl. 19:27

EUs nye klimapakke: Milliarder i spill for norsk industri

Mye står på spill når EU-kommisjonen skal presentere den rekordstore reformpakken «Fit for 55». Hverdagen kan endre seg radikalt for norske industriaktører..

E24 - 13 juli 21 kl. 17:56

Lytt til Erna!

Når EUs klimatoll eventuelt innføres, er det viktig for Norge at dagens CO₂-kompensasjonsordning og frikvoter til industrien består. Det har statsminister Erna Solberg meddelt EU-kommisjonen i et brev. 14.

NRK - 15 juni 21 kl. 15:10

EU utestenger flere banker

Ti banker som tidligere har brutt EUs konkurranseregler, har fått beskjed om at de ikke får være med og selge obligasjonene som skal finansiere EUs koronafond. Bankene som er utestengt fra starten av obligasjonsprogrammet, inkluderer giganter som JPMorgan, Citigroup, Bank of America og Barclays, skriver Financial Times..

E24 - 12 juli 21 kl. 14:17

Norge innfører ytterligere tiltak mot Hviterussland

Norge blir med på EUs nye sektorsanksjoner mot Hviterussland. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide krever at regimet løslater sine politiske fanger..

NRK - 12 juli 21 kl. 13:36

Innfører tiltak mot Hviterussland

– Norge har i dag sluttet opp om EUs nye sektorsanksjoner mot Hviterussland. Disse tiltakene er et nødvendig svar på de omfattende menneskerettighetsbruddene som begås av hviterussiske myndigheter, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding..

E24 - 12 juli 21 kl. 11:16

Hva kan vi vente fra EU onsdag 14. juli?

EUs «Fit for 55»-pakke kommer til å skape investeringsmuligheter, og mange selskaper er allerede godt posisjonert..

NRK - 11 juli 21 kl. 23:41

EU-hjelp i Litauens grensekontroll

EUs grensestyrke vil bistå Litauen med overvåking og kontroll av grensa mot Hviterussland etter økende press fra migranter. Myndighetene i Litauen har gitt politisk asyl til opposisjonsledere fra Hviterussland. Nå hevder de at regimet i Hviterussland hjelper folk fra Irak, Midtøsten og Afrika fram til grensa mot Litauen.

NRK - 11 juli 21 kl. 08:15

Sluttdato for bensinbiler ventes

EU vurderer å fase ut bensin- og dieselbiler innen 2035. Onsdag ventes det at EU-kommisjonen avdekker planen om kraftige utslippskutt i løpet av det neste tiåret fra nye biler for å bekjempe klimaendringene, da de skal legge frem den store «klimapakken». EUs målsetting er å være karbonnøytral innen 2050, men bensin- og dieselbiler er fortsatt europeernes viktigste transportmiddel.

NRK - 10 juli 21 kl. 12:16

Tror på god turistsommer i Europa

Deltavarianten fører til økt smitte i flere europeiske land. Likevel tror EU-kommissær Paolo Gentiloni at det kan ligge an til en god turistsesong i Europa. Han advarer mot at enkelte land innfører «uberettigede reisebegrensninger» – Jeg håper virkelig at alle EU-landene koordinerer sine beslutninger i så stor grad som mulig, sier Gentiloni, som er EUs økonomikommissær Han peker videre på at vaksinefremgangen skiller denne sommeren fra den forrige, da det var labert med reising i Europa og verden for øvrig..

NRK - 09 juli 21 kl. 14:00

Hjertesykdom en sjelden bivirkning

EUs legemiddelbyrået EMA konkluderer i en pressemelding at hjertesykdommene hjerteposebetennelse (perikarditt) og hjertemuskelbetennelse (myokarditt) er sjeldne bivirkninger ved mRNA-vaksinene Comirnaty og Spikevax. Hjertesykdommene bør nå omtales som sjeldne bivirkninger i produktinformasjonen til disse vaksinene fra Pfizer/BioNTech og Moderna, skriver EMA. En endelig avgjørelse tas av EU-kommisjonen, melder Statens legemiddelverk.

Aftenposten - 08 juli 21 kl. 17:10

Flere fylker i Norge farget oransje av EU: – Føles veldig urimelig

Både Trøndelag og størstedelen av Nord-Norge er farget oransje på EUs nye smittekart..

NRK - 08 juli 21 kl. 17:01

EU godtar ikke tostatsløsning

EU kommer aldri til å godta en tostatsløsning på den delte øya Kypros. EU-kommisjonens leder, Ursula von der Leyen, uttalte EUs standpunkt etter et møte med president Nikos Anastasiades i hovedstaden Nikosia torsdag. Både Tyrkia og Den tyrkiske republikken Nord-Kypros har krevd at øya blir delt i to stater: en tyrkisk-kypriotisk i nord, og en gresk-kypriotisk i sør..

VG - 08 juli 21 kl. 15:34

Flere endringer i det europeiske smittekartet

Økende smittetrykk fører til endringer i EUs risikokart. Det kan også føre til endringer for nordmenn som vil på utenlandsferie..

VG - 08 juli 21 kl. 15:34

Flere endringer i det europeiske risikokartet

Økende smittetrykk i flere områder har endret EUs risikokart. Det kan også føre til endringer for nordmenn som vil på utenlandsferie..

Aftenposten - 08 juli 21 kl. 15:08

Flere norske regioner ikke lenger grønne på EUs smittekart

Både Troms og Finnmark og Trøndelag blir oransje..

NRK - 08 juli 21 kl. 14:53

Kreta kan bli oransje for nordmenn

Kreta er ikke lenger grønt på EUs smittekart. Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) har oppdatert sitt smittekart. ECDCs smittekart danner grunnlaget for beslutningene som gjøres i Norge.

NRK - 02 juli 21 kl. 12:33

Flere får komme til Norge

Fra og med 5. juli kan personer bosatt i utvalgte land på EUs tredjelandsliste besøke familie og kjæreste i Norge, deriblant fra USA og Australia, opplyser regjeringen. Dette gjelder utlendinger som har følgende relasjon til en person bosatt i Norge: * Voksne barn og stebarn og foreldre og steforeldre til voksne barn/stebarn * Besteforeldre, stebesteforeldre, barnebarn og stebarnebarn * Kjærester over 18 år og kjæresters mindreårige barn.

NRK - 07 mai 21 kl. 16:23

EU-toppmøte om fattigdom

EUs toppmøte, som omtales som det sosiale toppmøtet, startet fredag. Medlemslandene er splittet i spørsmålet om EUs rolle i å bekjempe ulikhet og fattigdom. De fleste av statslederne i EUs 27 medlemsland tar turen til Porto i Portugal for å diskutere sosiale spørsmål på toppmøtet.

NRK - 01 juli 21 kl. 20:06

Norge bekymret over klimatoll

Norge er bekymret for EUs klimatoll. Regjeringen ber EU om at innføringen av klimatoll ikke betyr å fjerne gratiskvoter og CO₂-kompensasjon til industrien. Det bekrefter finansministeren overfor Dagens Næringsliv.

VG - 01 juli 21 kl. 15:27

Flere land kan bli grønne for nordmenn

Fra mandag følger skal Norge følge EUs regler for innreisekarantene. Flere land ligger dermed an til å bli grønne..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt