EUs

Wednesday, 07 June, 06:37

Nyheter om EUs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 timer siden

EU fordømmer ødeleggelse av demning

Russland har tatt sin aggresjon til et nytt nivå, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell etter ødeleggelsen av Kakhovka-demningen sør i Ukraina. – Russlands angrep på sivil infrastruktur har nådd et nytt nivå med ødeleggelsen av demningen ved vannkraftverket Kakhovka, sier Borrell i en felles uttalelse med EUs kommissær for krisehåndtering Janez Lenarcic. – EU fordømmer dette angrepet på det sterkeste.

NRK - 13 maj 23 kl. 08:45

Ungarn truer med å blokkere EUs nye sanksjonspakke mot Russland

Ungarn vil ikke godkjenne EUs nye sanksjonspakke mot Russland så lenge den ungarske banken OTP står på Ukrainas liste over Russlands støttespillere. Det sa landets utenriksminister Peter Szijjarto på et møte med EUs utenriksministre i Stockholm. OTP er Ungarns største bank.

NRK - 10 maj 23 kl. 16:07

EUs utenrikssjef med Ukraina-korreks til Stoltenberg

Det er ikke opp til generalsekretær Jens Stoltenberg å avgjøre om Ukraina hører hjemme i Nato, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. – Ukraina har en rettmessig plass i den euroatlantiske familien. Ukraina hører rettmessig til i Nato, og over tid vil vår støtte hjelpe til å gjøre det mulig, sa Stoltenberg da han i forrige måned besøkte president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv.

NRK - Igår: 19:57

WHO: Vil ha internasjonale vaksinekort

For å stå bedre rustet ved fremtidige helsekriser vil Verdens helseorganisasjon bruke EUs koronasertifikat til å lage et globalt system for helsesertifisering. WHO-sjef Tedros Ghebreyesus og EUs helsekommissær signerte mandag en avtale de beskriver som en milepæl. På sikt skal koronasertifikatet blant annet inkludere digitaliserte internasjonale vaksinekort, forklarer WHO-sjefen..

E24 - 30 maj 23 kl. 19:35

Blir med i EUs investeringsprogram: – Bedre å la EU betale

EUs investeringsprogram sitter på 4000 milliarder kroner – nå kan norsk næringsliv få en del av kaka..

NRK - 28 maj 23 kl. 14:10

Stoltenberg ber Kosovo unngå mer eskalering

Nato-sjef Jens Stoltenberg oppfordrer Kosovo til å ta grep for å få ned spenningsnivået etter sammenstøt. Serbiske styrker er satt i kampberedskap etter sammenstøt mellom serbere og politiet i Kosovo. Myndighetene i Beograd sier det serbiske samfunnet i Kosovo er utsatt for terror.

NRK - 23 maj 23 kl. 19:21

EU har sendt 220.000 artillerigranater til Ukraina

EU-land har gitt 220.000 artillerigranater til Ukraina og regner med å nå målet om å levere 1 million ammunisjonsenheter i løpet av et år. Det opplyser EUs utenrikssjef Josep Borrell etter EUs forsvarsministermøte i Brussel tirsdag.

NRK - 22 maj 23 kl. 14:53

EU innfører nye sanksjoner mot Iran

EUs utenriksministere har gitt grønt lys til nye sanksjoner mot personer og foretak som anklages for alvorlige menneskerettsbrudd i Iran. Fem personer og to foretak rammes av sanksjonene, opplyser EUs ministerråd i en uttalelse mandag. Straffetiltakene innføres som følge av deres påståtte rolle i den voldelige håndteringen av folkelige demonstrasjoner mot prestestyret.

NRK - 25 apr 23 kl. 11:10

Reform av handel med klimakvoter er vedtatt i EU

Store endringer i EUs system for handel med klimakvoter har fått endelig godkjenning av medlemslandenes regjeringer. Avstemningene skjedde på et møte for EUs landbruksministre i Luxembourg tirsdag, ifølge nyhetsbyrået TT. Reformen vil føre til at mengden klimakvoter i markedet blir raskere redusert.

NRK - 28 mar 23 kl. 15:43

Frp om EUs nei til fossilbiler: – Galskap å forby bensinbiler

Fossilbiler skal forbys i EU etter 2035, besluttet EU-landene tirsdag. Nå forventer Frp at regjeringen avklarer at vedtaket ikke får konsekvenser for Norge. – Det er galskap å forby bensinbiler i en situasjon der strømprisen allerede er helt ute av kontroll.

NRK - 19 maj 23 kl. 04:53

Michel: I EUs interesse å samarbeide med Kina

Det er i EUs interesse å opprettholde et stabilt og konstruktivt samarbeid med Kina, sier EU-president Charles Michel. Han kom med uttalelsen på sidelinjen av G7-ledernes toppmøte i Hiroshima i Japan fredag. Han la til at EU oppfordrer Kina til å øke presset mot Russland for å stanse Moskvas krig mot Ukraina.

NRK - 18 maj 23 kl. 00:30

Kina ber ambassader unngå «propaganda»

Kina har bedt ambassader i Beijing om å unngå å vise fram «politisk propaganda». Oppfordringen er trolig ment å stanse synlige støtteerklæringer til Ukraina. Den 8.

NRK - 18 apr 23 kl. 07:16

EU-ambassadøren overfalt i Sudan

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier EUs ambassadør til Sudan, Aidan O'Hara, ble overfalt i sitt eget hjem mandag kveld. – For et par timer siden ble EUs ambassadør i Sudan overfalt i sitt eget hjem, skriver Borrell på Twitter. – Dette er et grovt brudd på Wien-konvensjonen.

NRK - 14 maj 23 kl. 04:07

EU: Ukraina trenger 1000 artillerigranater om dagen til kampen om Bakhmut

Ukraina trenger rundt 1000 artillerigranater per dag for kunne forsvare Bakhmut, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. Derfor må det bli fortgang i våpenleveransene, sier utenrikssjefen. Det store behovet for ammunisjon til kampene rundt Bakhmut viser ikke bare hvor intense kampene er, men også hvor sterkt rustet Russland er, ifølge Borrell.

NRK - 9 timer siden

EU skal ha tilbudt Ukraina humanitær bistand

Etter at demningen ved elektrisitetsverket Nova Kakhovka i Ukraina kollapset natt til tirsdag, er det ventet store ødeleggelser. Og skadene vil berøree tusenvis av sivile. Tirsdag kveld har EUs representant for utenriks- og sikkerhetspolitikk og Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba snakket sammen.

NRK - 21 timer siden

Koronasertifikatet legges ned

Helsenorge legger ned koronasertifikatet fra 30. juni 2023, melder FHI. Grunnen er at EUs regler om koronasertifikat opphører fra samme dato.

NRK - Igår: 10:38

EU-domstolen med ny kjennelse om Polen

EUs øverste domstol (ECJ) skal nok en gang ta stilling til om Polens rettsvesen er uavhengig. EU-kommisjonen anklaget i 2021 Polen for å bryte flere EU-lover med sin omstridte rettsreform. ECJ kommer mandag med en ny kjennelse, som blant annet tar for seg polske dommeres rett til respekt for privatlivet.

NRK - 31 maj 23 kl. 17:33

Macron: Vesten burde lyttet til østeuropeiske Russland-advarsler

Frankrike burde ha lyttet mer til advarsler fra østeuropeiske land om et krigshissig Russland før invasjonen av Ukraina, sier landets president Emmanuel Macron. I en tale i Slovakias hovedstad Bratislava onsdag sa Macon at det ikke må være splittelse mellom «gamle Europa» og «nye Europa», med henvisning til langvarige meningsforskjeller blant østlige og vestlige EU-medlemmer om flere saker, blant dem Russland. – Noen sa at dere hadde gått glipp av en mulighet til å ti stille.

NRK - 31 maj 23 kl. 13:53

Norge blir med i InvestEU

Norge blir i dag en del av investeringsprogrammet InvestEU. Det skriver regjeringen i en pressemelding. Det totale norske bidrag til InvestEU er nå 5 milliarder kroner i garantier.

NRK - 02 maj 23 kl. 14:10

EUs smittevernbyrå: Mye å lære fra pandemien

EUs smittevernbyrå ECDC mener det er mye lærdom å hente fra koronapandemien. Blant annet har den vist hvor viktig det er å investere i ansatte i helsevesenet. I en ny rapport, som ble publisert tirsdag, har ECDC plukket ut flere områder der det er lærdom å hente.

NRK - 04 apr 23 kl. 11:21

Norge har innført ny runde med sanksjoner mot Putin og Russland

– Norge har innført en ny runde med sanksjoner mot president Putin og det russiske regimet. Dette tilsvarer tiltak i EUs tiende sanksjonspakke, som EU vedtok EU 25. februar 2023, skriver regjeringen i en pressemelding.

NRK - 26 maj 23 kl. 06:23

Tyskland setter inn mer politi på grensene til Polen og Tsjekkia

For å hindre ulovlig innvandring på grensene mellom Tyskland, Polen og Tsjekkia, vil den tyske innenriksministeren trappe opp kontrollen med mer politi. – Politiet har trappet opp antallet tilfeldige kontroller, het det i en uttalelse fra innenriksminister Nancy Faeser torsdag. Grensekontrollene skal også styrkes med ytterligere bemanning, heter det videre.

NRK - 25 maj 23 kl. 14:51

Økning i førstegangssøknader om asyl i EU

Førstegangssøknader om asyl økte kraftig i februar i år. Fra februar 2022 var økningen på 41 prosent. De fleste søkerne kom fra Syria.

NRK - 24 maj 23 kl. 10:12

Høyre vil ha tettere EU-samarbeid om forsvar

Forsvarsminister og EU-motstander Bjørn Arild Gram (Sp) ble utfordret av Høyre om et tettere forsvarssamarbeid med EU i Stortingets spørretime onsdag. – Vil statsråden ta initiativ til en rammeavtale med EU? ville Høyres Ine Eriksen Søreide vite.

NRK - 23 maj 23 kl. 12:30

F-16-opplæringen av ukrainske piloter i gang

Ukrainske piloter får nå opplæring i bruk av kampfly av typen F-16 i Polen og flere andre land, opplyser EUs utenrikssjef Josep Borrell. – Jeg er glad for at treningen av piloter for F-16 er startet i flere land. Det vil ta tid, men jo før jo heller, sa Borrell under et forsvarsministermøte i Brussel tirsdag.

NRK - 22 maj 23 kl. 17:30

EU ber om gransking etter at gresk kystvakt skal ha etterlatt migranter på sjøen

Hellas blir nok en gang anklaget for å ha etterlatt flyktninger og migranter hjelpeløse på sjøen. Episoden ble filmet, og nå krever EU en forklaring. Personene ble senere reddet av tyrkiske myndigheter.

Aftenposten - 22 maj 23 kl. 12:15

Meta ilagt rekordbot på 14 milliarder kroner

Teknologikjempen er ilagt gigantbot for å ha brutt EUs personvernregler..

E24 - 22 maj 23 kl. 11:12

Meta ilagt rekordbot på 14 milliarder kroner

Teknologikjempen er ilagt rekordbot for å ha brutt EUs personvernregler..

NRK - 22 maj 23 kl. 09:36

Tysklands utenriksminister: EU-sanksjoner mot Iran kan komme mandag

EUs utenriksministere vil mandag bestemme seg for om de skal innføre sanksjoner mot regimet i Iran, ifølge Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock. Ifølge utenriksministeren er det medlemmer av Revolusjonsgarden som eventuelt skal sanksjoneres for brudd på menneskerettighetene..

NRK - 25 apr 23 kl. 17:20

EU innfører strengere regler for store nettsider

Nettsider som Instagram og Zalando klassifiseres som særskilt store av EU-kommisjonen. Nå må de etterleve strengere krav om sikkerhet og åpenhet. Totalt 19 internettgiganter er oppført på EUs liste over nettsider med såpass mye trafikk at de ifølge EU må reguleres strengere.

NRK - 30 mar 23 kl. 07:54

EU-land enige om nytt mål for fornybart energi

EUs medlemsland er enige om at de skal hente 42,5 prosent av energien fra fornybare kilder som vind og sol innen 2030, ifølge parlamentariker. Ifølge den tyske CDU-politikeren og EU-parlamentarikeren Markus Pieper er forhandlere fra de 27 medlemslandene nå enige om det nye og mer ambisiøse målet. Avtalen må formelt godkjennes av medlemslandene og EU-parlamentet før den trer i kraft i form av en lov.

NRK - 21 maj 23 kl. 18:15

EU sender pumpeutstyr til flomherjede Italia

EU sender pumpeutstyr til Italia, som er rammet av kraftig flom, opplyser EU-kommisjonen. Landene Slovakia, Slovenia, Romania, Polen, Tyskland, Frankrike, Bulgaria og Østerrike går sammen om å sende hjelp til Italia. Italia har spurt om hjelp gjennom EUs mekanisme for sivil beredskap, en ordning som skal styrke krisehåndtering på tvers av landegrenser.

NRK - 24 apr 23 kl. 18:36

EUs kritiske infrastruktur blir truet

Europarådets leder Ursula von der Leyen sier at EUs kritiske infrastruktur blir truet, og at EU arbeider sammen med Nato på et stresstest-program for å være forberedt på det verste..

NRK - 23 apr 23 kl. 20:58

EU evakuerer delegasjon fra Sudan – ambassadør blir værende

EU evakuerer sin delegasjon fra Khartoum, men ambassadøren blir værende i Sudan, opplyser EUs utenrikssjef Josep Borrell. EU-ambassadør Aidan O'Hara ble overfalt i sitt eget hjem i Khartoum for en uke siden, men ble ikke alvorlig skadd. Borrell sier at O'Hara vil fortsette sitt arbeid fra Sudan, men gir ingen ytterligere opplysninger.

NRK - 17 maj 23 kl. 22:40

EU ber om mer penger til Ukraina-fond

EUs utenrikssjef Josep Borrell har ifølge EU-diplomater foreslått å styrke et fond som skal brukes til militærhjelp til Ukraina, med 3,5 milliarder euro. Beløpet tilsvarer over 40 milliarder kroner. European Peace Facility (EPF) har allerede fått tilført 4,6 milliarder euro for å finansiere militærhjelp til Ukraina.

E24 - 16 maj 23 kl. 15:24

Borrell ber EU slå ned på indisk videresalg av russisk olje

EU bør sørge for at India ikke videreselger russisk olje til Europa i form av bensin og diesel, sier EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell..

NRK - 18 apr 23 kl. 20:40

New York Times: EUs sjef for humanitær hjelp i Sudan skutt og såret

EUs sjef for humanitær hjelp i Sudan, belgiske Wim Fransen, er skutt og såret, skriver New York Times..

Aftenposten - 14 maj 23 kl. 16:28

NHO mener Norge må bli med på EUs «klimatoll»: – Usikkerheten er ikke bra

NHO-topp Anniken Hauglie ber regjeringen om en rask avklaring. Samtidig spriker regjeringen i kommunikasjonen rundt….

E24 - 14 maj 23 kl. 16:28

NHO mener Norge må bli med på EUs «klimatoll»: – Usikkerheten er ikke bra

NHO-topp Anniken Hauglie ber regjeringen om en rask avklaring. Samtidig spriker regjeringen i kommunikasjonen rundt «klimatollen»..

NRK - 14 maj 23 kl. 09:17

EUs utenrikssjef motsetter seg bistandsnekt til palestinske myndigheter

Josep Borrell er sterkt imot å stanse den økonomiske hjelpen til de palestinske selvstyremyndighetene som reaksjon på antisemittiske innhold i skolebøker. Da EU-budsjettet vedtok sitt budsjett denne uken, var det lagt inn et krav om at «problematisk og hatefullt innhold» i palestinske skolebøker og læremidler må fjernes før bistanden på 300 millioner euro per år kunne betales ut. Beløpet tilsvarer nesten 3,5 milliarder kroner med dagens kurs.

NRK - 13 maj 23 kl. 10:44

27 personer pågrepet for ulovlig ålhandel

Fransk politi har beslaglagt 254 kilo ål i en aksjon mot ulovlig handel med den utrydningstruede fisken. 27 personer ble pågrepet. Aksjonen er en del av en internasjonal etterforskning som begynte for nesten to år siden, opplyser franske myndigheter.

NRK - 13 maj 23 kl. 05:04

Frontex: Rekordmange migranter krysser Middelhavet

Aldri før har like mange migranter forsøkt å ta seg til Europa over Middelhavet, ifølge EUs grensebyrå Frontex. I årets fire første måneder økte aktiviteten med nesten 300 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Nesten 42.

NRK - 12 maj 23 kl. 15:04

Riksdagen: Iransk garde bør terrorlistes av EU

Riksdagen i Sverige ber om at den svenske regjeringen jobber for å sette den iranske Revolusjonsgarden på EUs liste over terrororganisasjoner, ifølge Aftonbladet. Revolusjonsgarden er det iranske regimets sikkerhetsapparat og står allerede på terrorliste i USA. Regjeringen ber nå Riksdagen skape konsensus om en terrorlisting i EU.

Aftenposten - 11 maj 23 kl. 15:59

Overvåkingen er ulovlig i EU. I Norge fortsetter den.

EUs overvåking av flypassasjerer er kjent delvis ulovlig av EU-domstolen..

E24 - 10 maj 23 kl. 14:19

EUs nye migrasjon- og asylpakt

Stortinget sluttet opp om pakten før de visste hvordan den ville bli..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com