EUs

Lørdag, 08 Mai, 08:27

Nyheter om EUs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 timer siden

EU-toppmøte om fattigdom

EUs toppmøte, som omtales som det sosiale toppmøtet, startet fredag. Medlemslandene er splittet i spørsmålet om EUs rolle i å bekjempe ulikhet og fattigdom. De fleste av statslederne i EUs 27 medlemsland tar turen til Porto i Portugal for å diskutere sosiale spørsmål på toppmøtet.

NRK - Igår: 10:35

Noreg inn i EUs forsvarssamarbeid

Noreg, USA og Canada skal torsdag bli ein del av eit EU-prosjekt om militær mobilitet. Det er første gong EU slepp til land utanfrå i forsvarssamarbeidet Pesco. Det er venta at EUs forsvarsministrar gir tommelen opp for dette under møtet torsdag..

NRK - I førrgår: 03:15

Sverige tester EUs koronapass

Sverige blir først land til å teste EUs nye grønne koronapass, melder SVT. Men foreløpig er det ikke helt klart hvordan prøvesvar og antistofftester skal hentes inn fra ulike datakilder. Testingen skal starte 10.

VG - 04 mai 21 kl. 18:30

Solbergs to krav til EUs coronapass: Like regler og teknisk løsning

To krav må være innfridd for at Norge kan delta i EUs coronapass-løsning, ifølge statsminister Erna Solberg (H). Onsdag har hun varslet en statusrapport i arbeidet med å lage et coronasertifikat..

E24 - 04 mai 21 kl. 11:18

EUs legemiddelbyrå starter vurdering av den kinesiske covid-19-vaksinen fra Sinovac

EUs legemiddelbyrå (EMA) har satt i gang en løpende vurdering av den kinesiske covid-19-vaksinen fra Sinovac..

Aftenposten - 04 mai 21 kl. 11:20

EUs legemiddelbyrå starter vurdering av den kinesiske koronavaksinen fra Sinovac

EUs legemiddelbyrå (EMA) har satt i gang en løpende vurdering av den kinesiske covid-19-vaksinen fra Sinovac..

E24 - 04 mai 21 kl. 11:18

EUs legemiddelbyrå starter vurdering av kinesisk vaksine

EUs legemiddelbyrå (EMA) har satt i gang en løpende vurdering av den kinesiske covid-19-vaksinen CoronaVac fra kinesiske Sinovac..

NRK - 29 april 21 kl. 11:08

Mener to land sprer feilinformasjon

EU beskylder Russland og Kina for å spre feilinformasjon om vaksiner i EU, melder DPA. EU mener de to landene driver intens promotering av sine egne vaksiner, samtidig som de forsøker å undergravie tilliten til vestlige vaksiner, EUs institusjoner og europeiske vaksinestrategier. – Både Russland og Kina bruker statsstyrte medier, eksterne medienettverk og sosiale medier – inkludert offisielle kontoer knyttet til diplomatiet – for å oppnå disse målene, heter det i en rapport fra EUs utenrikstjeneste.

NRK - 10 april 21 kl. 07:24

– EU vil kjøpe vaksiner til 2023

EU-kommisjonen forhandler om kjøp av 1,8 milliarder doser koronavaksine til bruk i åra framover. Det sier den svenske vaksinekoordinatoren Richard Bergström til Dagens Nyheter. Bergström vil ikke si hvilken vaksineprodusent EU forhandler med, men sier at målet er at alle EUs borgere skal få tilbud om to vaksinerunder i både 2022 og 2023, dersom det er behov for det.

NRK - 17 timer siden

Ikke blodproppfare med mRNA-vaksine

EUs legemiddelbyrå ser ingen varseltegn som knytter den sjeldne kombinasjonen av blodpropp og lave blodplatenivåer til vaksinene fra Pfizer/Biontech og Moderna. – Etter en gjennomgang av meldinger om mulige bivirkninger, vurderer PRAC-komiteen det slik på nåværende tidspunkt at det ikke er faresignaler for mRNA-vaksiner, heter det i et møtesammendrag fra EMAs sikkerhetskomité PRAC fredag. Koronavaksinene fra Pfizer/Biontech og Moderna er de eneste på markedet som er basert på mRNA-teknologi.

NRK - 23 timer siden

EU åpner for turister fra Israel

Israel er ført opp på EUs liste over land som det er trygt å tillate innreise fra, noe som betyr at israelske turister igjen kan komme til Europa, melder NTB. EU har under koronapandemien lagt ned forbud mot alle ikke-nødvendige reiser. Kun noen få land har unntak: Australia, Sør-Korea, Thailand, Singapore og Rwanda.

NRK - 04 mai 21 kl. 13:06

Rekord for CO₂-kvoteprisen

Prisen for å slippe ut ett tonn CO₂ innenfor EUs kvotesystem steg for første gang til over 50 euro, rundt 500 kroner, i formiddag. Dette er den høyeste prisen på utslippskvoter siden systemet trådte i kraft i 2005..

Aftenposten - 06 april 21 kl. 11:42

AFP: EUs legemiddeltilsyn ser sammenheng mellom Astra Zenecas vaksine og blodpropp

En tjenestemann i EUs legemiddeltilsyn sier til nyhetsbyrået AFP at det er en sammenheng mellom Astra Zenecas vaksine og….

NRK - 04 mai 21 kl. 11:17

Vil vurdere vaksinen fra Sinovac

EUs legemiddelbyrå har satt i gang en løpende vurdering av den kinesiske covid-19-vaksinen fra Sinovac..

E24 - 03 mai 21 kl. 18:50

Ber om at Norge følger EUs reiseplan: – Legger til rette for trygg gjenåpning

Det holder ikke med bare nordmenn som ferierer i Norge, mener Virke Reiseliv. Først i juni vil et felleseuropeisk coronasertifikat være klart..

NRK - 03 mai 21 kl. 15:31

EU vurderer vaksine for ungdom

EUs legemiddelbyrå EMA vurderer å vaksinere 12- til 15-åringar med Pfizer-Biontechs koronavaksine. USA gjer ei liknande vurdering. Ifølge EMA skal resultatet av vurderinga kome i juni, så sant det ikkje er naudsynt å hente inn fleire opplysningar..

NRK - 03 mai 21 kl. 13:27

Russlands ambassadør inn på teppet

EU har kalt Russlands ambassadør inn på teppet for å protestere mot at Moskva har satt åtte EU-tjenestemenn og politikere på svarteliste, opplyser EUs utenrikspolitiske talsmann Peter Stano. Russlands svartelisting var et svar på sanksjoner fra EU..

NRK - 03 mai 21 kl. 10:04

Lavest arbeidsledighet i Trøndelag

Trøndelag og Nord-Norge er blant regionene i Europa med lavest arbeidsledighet i pandemiåret 2020. Det viser en stor arbeidsmarkedsundersøkelse fra EUs statistikkbyrå Eurostat.Trøndelag hadde en arbeidsledighet på 3,2 prosent, Nord-Norge 3,5..

NRK - 01 mai 21 kl. 13:46

Atomsamtalene gjenopptas i Wien

Partene som inngikk atomavtalen med Iran i 2015, møtes lørdag til en tredje runde med forhandlinger i Wien. Både EU, Russland og Iran meldte om framgang etter forrige forhandlingsrunde. EUs utenrikssjef Josep Borrell opplyser at utsendinger fra Storbritannia, Kina, Frankrike, Tyskland, Iran og Russland vil delta på møtet..

NRK - 29 april 21 kl. 17:42

Gransker om vaksiner gir betennelse

EUs legemiddelbyrå har opprettet gransking av om Pfizer- og Moderna-vaksinene kan gi betennelse i hjertemuskler. EMA opplyser at det foreløpig ikke er noen indikasjoner på at det er vaksinene som fører til hjertemuskelbetennelsen myokarditt, men saken skal granskes. Forskere i Israel har i en studie vist at 1 av 100.

NRK - 28 april 21 kl. 16:56

Advarer om forverring av forholdet

EUs utenrikssjef Josep Borrell ber unionens medlemsland forberede seg på at forholdet til Russland kan bli dårligere. Bakteppet er spenning mellom EU og andre vestlige allierte på den ene siden og Russland på den andre siden. Det dreier seg om konflikten i Ukraina, helsa til den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj og en diplomatkonflikt mellom Russland og Tsjekkia..

NRK - 27 april 21 kl. 15:53

Ti døde etter AstraZeneca i Sverige

Ti personer har dødd etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen i Sverige. Läkemedelsverket har meldt inn ti dødsfall til EUs legemiddelbyrå EMA, der de mistenker at det er en kobling til AstraZenecas covid-19-vaksine, skriver Expressen..

NRK - 27 april 21 kl. 15:53

13 døde etter AstraZeneca i Sverige

13 dødsfall blant personer som har fått AstraZenecas vaksine i Sverige, er meldt inn til EUs legemiddelbyrå EMA, melder Expressen. Det er ikke fastlått en kobling i noen av tilfellene, men alle mistenkte tilfeller må rapporteres inn, ifølge Läkemedelverket..

NRK - 30 mars 21 kl. 09:18

Norge støtter EUs sanksjoner

Norge slutter seg til EUs sanksjoner mot kinesiske personer og selskaper som ble innført forrige uke, opplyser UD til Klassekampen. Årsaken til sanskjonene er behandlingen av folkegruppa uigurene i Xinjiang vest i Kina..

NRK - 26 april 21 kl. 01:02

Vaksinerte fra USA får besøke EU

Amerikanske turister som er fullvaksinert mot koronavirus, skal få lov til å besøke EU i sommer, opplyser EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen. USA og EUs legemiddelbyrå EMA har godkjent de samme tre vaksinene – Moderna, Pfizer/Biontech og Janssen-vaksinen fra Johnson & Johnson, påpeker von der Leyen.

NRK - 25 april 21 kl. 16:45

Bent Høies sjefsbyråkrat ut mot EU

Helsedepartementets sjefsbyråkrat Bjørn-Inge Larsen beskylder EUs smittevernbyrå for å ha gjort «alvorlige feil» under pandemien. Rådene om å holde grensene åpne har vært feil, mener han. – De tre landene som virkelig har hatt fokus på grenser, som er Island, Finland og Norge, er omtrent de eneste europeiske landene som har klart å holde smitten nede, sier han..

E24 - 28 mars 21 kl. 08:58

EUs taksonomi vil sette et bærekraftstempel på Langskip-investeringen

EUs verktøy for å vurdere bærekraftige investeringer – taksonomien – kan være med på å gjøre Langskip-investeringen, og hele satsingen på å etablere en verdikjede for CO2-fangst og -lagring (CCS), til en ny bærekraftig industriell aktivitet i Norge..

NRK - 26 mars 21 kl. 16:20

Åpner for enklere vaksinelagring

EUs legemiddeltilsyn (EMA) åpner for at koronavaksinen fra Pfizer/Biontech kan lagres i vanlige frysere, ikke imellom 60 og 90 kuldegrader som tidligere. Endringen vil gjøre det lettere å distribuere vaksinen til EUs 27 medlemsland, ettersom det ikke lenger trengs spesialfrysere for transport og lagring. Ifølge EMA er det trygt å lagre Pfizer/Biontech-vaksinen i mellom 15 og 25 kuldegrader, den temperaturen man finner i ordinære frysere der legemidler oppbevares.

VG - 23 april 21 kl. 17:01

Registrerte mer blodpropp-bivirkning i Norge enn i EU-land: – Ikke veldig overrasket

Nye tall fra EUs legemiddeltilsyn viser sjeldnere forekomst av de alvorlige bivirkningene enn hva tilfellet var i Norge..

VG - 23 april 21 kl. 17:01

Mer blodpropp-bivirkning i Norge enn i EU-land: – Ikke veldig overrasket

Nye tall fra EUs legemiddeltilsyn viser sjeldnere forekomst av de alvorlige bivirkningene enn hva tilfellet var i Norge..

Aftenposten - 26 mars 21 kl. 14:38

Høyesterett gir Stortinget klarsignal til å godkjenne EUs jernbanereform

Høyesterett har enstemmig fastslått at det holder med alminnelig flertall i Stortinget for å gi samtykke til EUs fjerde….

NRK - 26 mars 21 kl. 14:14

Klarsignal for jernbanereform

Høyesterett har fastslått at det holder med alminnelig flertall i Stortinget for å gi samtykke til EUs fjerde jernbanepakke. Pakken innebærer at EUs jernbanebyrå (ERA) kan fatte visse vedtak overfor jernbaneselskaper som vil drive virksomhet i Norge..

Aftenposten - 23 april 21 kl. 16:17

EUs legemiddelbyrå anslår at 1 av 100.000 som får Astra Zeneca-vaksinen vil få sjelden form for blodpropp

Vaksinen er fortsatt er trygg, melder Det europeiske legemiddelverket..

Nyhetspressen - 25 feb. 21 kl. 17:51

Den norske gamingbransjen - Et sjansespill?

Norge er kjent for å opprettholde et strengt spillemonopol. Dette betyr at det kun er statligeide selskaper, som Norsk Tipping, som kan tilby pengespill i landet. Dette har ikke hindret andre aktører i å lansere nettcasinoer, som også norske borgere kan være spillere på.

NRK - 22 april 21 kl. 12:00

Skal se på Sputnik-vaksine sammen

Eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO) skal se videre på Sputnik V-vaksinen sammen med EUs legemiddeltilsyn (EMA), opplyser WHO. Neste runde med vurdering av den russiske koronavaksinen begynner 10. mai og varer til ut i juni, melder Reuters..

NRK - 22 april 21 kl. 08:54

Rekordvarmt Europa i 2020

Det var rekordvarmt i Europa i fjor, bekrefter en ny rapport fra EUs klimaovervåkingstjeneste. Det var minst 0,4 grader varmere enn de fem nest varmeste årene. Arktis hadde også høye temperaturer.

NRK - 21 april 21 kl. 23:48

Island tar Johnson-vaksine i bruk

Islandske helsemyndigheter har godkjent Johnson & Johnsons koronavaksine og vil ta den i bruk til uka. Vaksinen er satt på vent i Norge. – Vi har fått konklusjonen fra EUs legemiddeltilsyn (EMA), som sier at Janssen-vaksinen kan brukes, og den vil derfor distribueres neste uke, sa Kamilla Josefsdottir ved det islandske Helsedirektoratet onsdag..

NRK - 20 april 21 kl. 18:25

Gjenopptar Janssen-leveranser

Johnson & Johnson gjenopptar leveringen av Janssen-vaksinen til EU, Norge og Island, opplyser selskapet i en pressemelding. Det skjer etter at EUs legemiddeltilsyn (EMA) har vurdert vaksinen.

NRK - 20 april 21 kl. 17:04

Madsen: Minner om AstraZeneca

EUs legemiddeltilsyn (EMA) har sett noen av de samme bivirkningene hos Janssen-vaksinen og AstraZeneca-vaksinen, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør ved Statens legemiddelverk. EMA sier de har funnet en mulig sammenheng mellom Janssen-vaksinen og sjeldene blodpropptilfeller. De mener dette bør listes opp som en sjelden bivirkning.

Aftenposten - 20 april 21 kl. 16:53

Legemiddelverket: For tidlig å si om EMA-konklusjonen får betydning i Norge

EUs legemiddelbyrå (EMA) konkluderer i en ny rapport at det er mulig sammenheng mellom sjelden blodpropp med lavt antall….

VG - 20 april 21 kl. 16:10

EUs legemiddeltilsyn med ny konklusjon om Johnson & Johnson-vaksinen

De mener det er en mulig sammenheng mellom sjelden blodpropp og Johnson & Johnson-vaksinen.

E24 - 20 april 21 kl. 16:12

EUs legemiddeltilsyn med ny konklusjon om Johnson & Johnson-vaksinen

De mener det er en mulig sammenheng mellom sjelden blodpropp og Johnson & Johnson-vaksinen.

VG - 20 april 21 kl. 16:10

EUs legemiddelkontor: Også Blodpropp-risiko med Johnson & Johnson vaksinen

De mener at nytten av å ta vaksinen fortsatt er større enn risikoen, men har funnet en mulig sammenheng med sjelden blodpropp..

E24 - 20 april 21 kl. 16:12

EUs legemiddelkontor: Også blodpropp-risiko med Johnson & Johnson vaksinen

De mener at nytten av å ta vaksinen fortsatt er større enn risikoen, men har funnet en mulig sammenheng med sjelden blodpropp..

VG - 20 april 21 kl. 15:22

«It’s hope in a hanging snore» – men ikke i Superligaen

UEFAs Sopranos-metoder for å stoppe den nye konkurrenten strider med EUs konkurranseregler..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt