Janssen

Wednesday, 20 October, 19:44

Nyheter om Janssen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 okt 21 kl. 14:20

Janssen-vaksinerte kan få ny dose

FHI anbefaler at de som er vaksinert med en-dosevaksinen fra Janssen får tilbud om en ekstra dose med Moderna eller Pfizer. I Norge har 4000 personer blitt vaksinert med Janssen..

NRK - 10 jun 21 kl. 13:14

Vil ikke sette Janssen-vaksine

Aleris og Volvat vil heller ikke sette Janssen-vaksine, melder TV2. På onsdag sa det private helseforetaket Dr. Dropin ikke ville dele ut Janssen-vaksinen.

NRK - 09 jun 21 kl. 14:12

Disse kan ta vaksinen

Helsedirektoratet mener Janssen-vaksinen kan være aktuell i disse situasjonene: Nødvendige reiser til land med høy smitte eller områder der legen vurderer at nytte overstiger risiko ved Janssen-vaksinen. Personer som har en så krevende livssituasjon knyttet til det å være uvaksinert at den tiden som gjenstår fram til annen vaksine tilbys, truer liv og helse. Når et nært familiemedlem har alvorlig kreftsykdom, eller der et nært familiemedlem mottar annen immunsupprimerende behandling og legen vurderer at nytten av vaksinen overstiger risiko med Janssen-vaksinen.

NRK - 07 okt 21 kl. 14:39

Tyskland anbefaler tredje dose

Tyske helsemyndigheiter anbefaler ei tredje dose med mRNA-vaksine, altså Pfizer eller Moderna, til dei som er vaksinerte med Janssen-vaksinen. Årsaka skal vere at fleire med Janssen-vaksinen skal ha blitt smitta med covid-19, i tillegg til at dei har dårlegare vern mot delta-varianten. Dei anbefaler også ein tredje dose til dei over 70 år, uavhengig av vaksinetype..

NRK - 22 jul 21 kl. 16:20

EMA: Bivirkning av Janssen-vaksinen

Det europeiske legemiddelverket (EMA) sier de kommer til å liste opp nervesykdommen Guillain-Barré syndrom som en svært sjelden bivirkning av Janssen-vaksinen. I mai ble Janssen-vaksinen tatt ut av vaksineprogrammet i Norge, men den har vært tilgjengelig for de som ønsker det, men med strenge kriterier som må oppfylles..

NRK - 17 sep 21 kl. 19:50

Ny studie: Moderna mest effektiv

Ein ny studie av dei tre koronavaksinane Moderna, Pfizer og Janssen, viser at Moderna sin vaksine er noko meir effektiv i å hindre at folk blir lagt inn på sjukehus. Det skriv CNN. Moderna gir 93 prosent vern mot sjukehusinnlegging, medan Pfizer gir 88 prosent og Janssen 71 prosent.

NRK - 02 sep 21 kl. 11:40

Janssen-doser blir i Afrika

Dosene med Janssen-vaksiner som ble produsert i Sør-Afrika var tiltenkt det europeiske markedet. Men til Reuters sier en talsperson for Den afrikanske union at dosene, som allerede er pakket og sendt, vil sendes tilbake til Sør-Afrika. Sør-Afrika har bestilt 31 millioner vaksinedoser fra Johnson & Johnson, men har foreløpig fått svært få av dosene som er bestilt..

NRK - 23 jun 21 kl. 21:05

Har bestilt Janssen-vaksinen

Leger fra kun 47 kommuner har bestilt Janssen-vaksinen, som kan gis til folk som oppfyller visse kriterier. Det er 75 leger og legekontorer fordelt på 47 ulike kommuner som har bestilt Janssen-vaksinen fra Johnson & Johnson. Det er ikke uventet, skriver statssekretær Saliba Andreas Korkunc i en epost til VG..

NRK - 18 jun 21 kl. 12:50

Åpner for Janssen-vaksinen i Vågan

Kommuneoverlege i Vågan, Jan Håkon Juul, sier til Lofotposten at han åpner for å sette Janssen-vaksinen i nødvendige enkelttilfeller, men at han helst vil unngå det. Janssen-vaksinen er tatt ut av vaksinasjonsprogrammet fordi FHI mener det er høyere risiko for blodpropp enn for å få covid-19..

NRK - 15 jun 21 kl. 03:09

Janssen-vaksiner fra 15. juni

Fra tirsdag 15. juni kan de som ønsker å ta Janssen-vaksinen bestille time for vurdering hos private leger, vaksinasjonsklinikker og fastleger. Regjeringen har vedtatt at Janssen-vaksinen fra Johnson & Johnson skal tilbys utenfor koronavaksinasjonsprogrammet..

NRK - 10 jun 21 kl. 06:33

Mister plass i vaksineprogram

Personer som velger å ta Janssen-vaksinen, mister plassen sin i det offentlige vaksineprogrammet. Onsdag bestemte regjeringen å åpne bruken av Janssen-vaksinen. Det er satt strenge kriterier for den som ønsker å velge denne vaksinen framfor å stå i den offentlige vaksinekøen og vente på en mRNA-vaksine.

NRK - 09 jun 21 kl. 14:18

Kan ikke kreve å få Janssen-vaksine

– Pasienten har rett til medvirkning til avgjørelsen, men kan ikke kreve å få Janssen-vaksinen. Legen har det siste ordet, men må lytte til pasienten, sa helseminister Bent Høie (H) da han redegjorde for opplegget for frivillig vaksinering med Janssen-vaksinen onsdag. – Det er ikke et krav til leger at de skal tilby vaksinen, men alle leger vil kunne gi den hvis de selv ønsker det, sa Høie..

NRK - 04 jun 21 kl. 22:06

Leger kan nekte skrive ut Janssen

Legene kan nekte å skrive ut Janssen-vaksinen hvis de mener det ikke er forsvarlig. Det melder VG. Helsedirektoratet har jobbet i tre uker for å få plass en frivillig ordning der de som ønsker det kan ta Janssen-vaksinen utenfor FHIs offisielle vaksinasjonsprogram, etter ønske fra regjeringen.

NRK - 06 aug 21 kl. 08:12

Janssen-vaksine gir 90% beskyttelse

En sørafrikansk studie viser at Johnson & Johnson's Janssen-vaksine gir 90 prosent beskyttelse mot død av koronaviruset. Det sier den forskeren Glenda Gray til Reuters. Gray leder Sør-Afrikas forskergruppe for koronaviruset..

NRK - 28 maj 21 kl. 14:00

Storbritannia godkjenner Janssen

Storbritannia annonserte fredag de godkjenner Janssen-vaksinen til bruk i landet. Det kreves kun én vaksinedose med Janssen for å være ferdig vaksinert. Fra før av har landet godkjent Pfizer, AstraZeneca og Moderna..

NRK - 08 okt 21 kl. 04:33

Vil vurdere Sputnik-vaksinen igjen

Verdens helseorganisasjon WHO skal igjen behandle en mulig godkjennelse til den russiske koronavaksinen Sputnik V. Vaksinen er laget av det russiske forskningsinstituttet Gamaleja-instituttet, som har søkt godkjennelse hos WHO. Den brukes allerede i 45 land, ifølge nyhetsbyrået AFP.

NRK - 05 okt 21 kl. 14:49

Gir bort 31 millioner doser

Norge bidrar til flere vaksinedoser ute i verden enn vi har brukt selv i Norge, fastslår helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). Ifølge Høie er en avtale nå kommet på plass som gjør at Norge kan bidra med 3 millioner doser Janssen-vaksine til andre land gjennom vaksineprogrammet Covax. – Samlet tilsvarer vårt bidrag 31 millioner vaksinedoser til andre land, sier han..

NRK - 30 jul 21 kl. 08:21

Nær 3400 har fått Janssen-vaksinen

3.392 nordmenn er vaksinert med Janssen-vaksinen, men etterspørselen etter vaksinen er nå på vei ned. I juli er det satt halvparten så mange doser som i juni.

NRK - 21 maj 21 kl. 18:08

Private vil sette Janssen-vaksinen

Mens Legeforeningen advarer leger og kommuner mot å sette Janssen-vaksinen, melder Aleris og Volvat seg til tjeneste dersom noen vil ha den frivillig, skriver Aftenposten. Regjeringen har gått inn for å tilby Janssen-vaksinen frivillig utenfor vaksinasjonsprogrammet, til tross for at Folkehelseinstituttet har frarådet dette..

NRK - 22 jul 21 kl. 16:20

EU: Bivirkning av Janssen-vaksinen

EU har nå listet opp nervesyksommen Guillain-Barrés-syndrom som en sjelden bivirkning av Janssen-vaksinen, melder Reuters..

NRK - 13 jul 21 kl. 22:02

Sjelden blodpropp etter Janssen

Det danske legemiddelverket har mottatt den første rapporten om et mulig tilfelle av alvorlig blodpropp etter den valgfrie ordningen med Janssen-vaksinen. Det skal være snakk om tilstanden VITT, som kjennetegnes av blodpropp, blødninger og lavt antall blodplater, skriver DR..

NRK - 12 jul 21 kl. 23:27

Ny bivirkning ved Janssen-vaksine

Amerikanske helsemyndigheter har sagt Janssen-vaksinen i få tilfeller kan føre til en sjelden og potensielt farlig nevrologisk reaksjon i kroppen. Det opplyste amerikanske helsemyndigheter mandag..

Dagbladet - 03 maj 21 kl. 17:03

Dropper Janssen-vaksinen

Danskene tar ut Janssen-vaksinen fra vaksineprogrammet i landet. Likevel vil Folketinget gjøre både AstraZeneca- og Janssen-vaksinene frivillige..

NRK - 08 sep 21 kl. 15:57

Ny mulig bivirkning fra AstraZeneca

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) annonserte onsdag at koronavaksinen fra AstraZeneca også må liste syndromet Guillain-Barré som en mulig bivirkning. Syndromet er en autoimmun sykdom som fører til nerveskade og lammelser i bein og underkropp. Janssen-vaksinen må legge til hovne lymfeknuter, tinnitus og uregelmessig mage til sine bivirkninger..

NRK - 08 sep 21 kl. 15:57

Registrerer nye vaksinebivirkninger

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) annonserte onsdag at AstraZeneca også må liste syndromet Guillain-Barré som en mulig bivirkning av sin koronavaksine. Syndromet er en autoimmun sykdom som fører til nerveskade og lammelser i bein og underkropp. Janssen-vaksinen må legge til hovne lymfeknuter, tinnitus og uregelmessig mage til sine bivirkninger..

Aftenposten - 29 jun 21 kl. 05:40

Over 1600 nordmenn har fått Janssen-vaksinen: – Altfor mange, mener ekspert.

I snart to uker har Janssen-vaksinen vært tilgjengelig for frivillige. Folkehelseinstituttet har sendt ut 4790 doser..

NRK - 29 jun 21 kl. 02:16

– For mange tar Janssen-vaksinen

Over 1600 nordmenn har fått Janssens koronavaksine, ifølge Folkehelseinstituttets vaksinasjonsregister. Rundt 700 doser er satt i Norge. – Det er altfor mange.

NRK - 25 jun 21 kl. 12:59

Danmark: Vil ikkje bruke Janssen

Danmark vil halde fram med å ikkje inkludere Janssen-vaksina i vaksineringsprogrammet sitt, erfarer danske TV 2..

NRK - 21 jun 21 kl. 18:24

Norge donerer bort Janssen-vaksiner

Alle leveranser av Janssen-vaksinen doneres bort til andre land fra og med juli, opplyser Helsedepartementet. Etter planen skulle Norge motta over 100.000 doser av vaksinen i løpet av juli, samt 700.

NRK - 15 apr 21 kl. 16:44

Vil vente med Janssen-vaksinen

FHI vil vente med å bruke Janssen-vaksinen i Norge inntil det er foretatt nærmere undersøkelser rundt bivirkningene. Dette er i tråd med at leverandøren Janssen allerede har bedt om en utleveringspause i Europa..

NRK - 15 apr 21 kl. 15:16

Sikrer fattige land vaksiner

Norge overfører flere vaksineopsjoner til vaksinesamarbeidet Covax. Det er vaksiner fra Novavaz og Janssen som nå blir overført. I en pressemelding sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) at vaksinene som blir overført, er vaksiner som Norge får gjennom EUs innkjøpsordning, og opsjoner som dermed ikke er aktuelle for det norske markedet.

NRK - 13 apr 21 kl. 16:30

Én død etter Janssen-vaksine i USA

I USA er én person død og én person i kritisk tilstand etter å ha blitt vaksinert med Janssen-vaksinen til legemiddelselskapet Johnson & Johnson. Totalt seks tilfeller er så langt oppdaget i USA av det sjeldne sykdomsbildet med kombinasjon av blodpropp og lave antall blodplater etter å ha blitt vaksinert med Janssen-vaksinen. Nesten sju millioner doser er satt..

VG - 17 jun 21 kl. 08:49

Janssen-vaksinen må ikke gjemmes bort

De som ligger bak i vaksinekøen bør selv få velge om de vil ha Janssen-vaksinen. Det vil fremskynde vaksinering og åpning av samfunnet..

Klartale - 15 jun 21 kl. 15:57

Nå kan noen ta Janssen-vaksinen

De som vil ta Janssen-vaksinen må først få vurdering. Det er strenge regler for hvem som får ta vaksinen..

Aftenposten - 15 jun 21 kl. 13:32

Oslo-klinikk ringes ned av folk som ønsker Janssen-vaksinen: – Det har kokt

Janssen-vaksinen knyttes til alvorlige bivirkninger, men ikke alle lar seg skremme..

NRK - 13 jun 21 kl. 18:17

Sør-Afrika vil kaste vaksiner

Myndighetene i Sør-Afrika vil kaste flere millioner doser av Janssen-vaksinen etter mistanker om at de kan ha blitt forurenset ved et produksjonsanlegg i USA. Sør-Afrika er inne i sin tredje smittebølge, men sliter med stor vaksinemangel. Likevel vil landet kaste Janssen-vaksinen..

NRK - 11 jun 21 kl. 06:56

Redd for Janssen-dødsfall

FHI-direktør Camilla Stoltenberg frykter dødsfall som følge av at Janssen-vaksinen tas i bruk i Norge, men sier at den også kan være mindre farlig enn fryktet. Til VG sier Stoltenberg at det er unikt i norsk sammenheng å tillate en vaksine man kan dø av..

NRK - 10 jun 21 kl. 11:31

EU bestiller ikke Janssen-vaksinen

EU bestemmer å ikke bestille 100 millioner doser av Janssen-vaksinen, melder Reuters. Dosene var et valfritt tillegg i leveringskontrakten..

Klartale - 09 jun 21 kl. 15:12

Lar folk selv velge om de vil ta Janssen-vaksinen

15. juni er det mulig å få Janssen-vaksinen i Norge. Folk må søke til legen, men de må vente med på å be om vaksinen..

NRK - 09 jun 21 kl. 14:22

Legeforeningen fraråder vaksinen

Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen. – Gitt smittesituasjonen og snarlig tilgang på mer forsvarlige alternativer, er den faglige vurderingen at Janssen-vaksinen ikke bør brukes, skriver Den norske legeforening i en pressemelding onsdag..

VG - 09 jun 21 kl. 14:05

Legeforeningen fraråder Janssen-vaksinen: – Vi har bedre alternativer

Nå kan man be om en vurdering av legen sin for å få Janssen-vaksinen. Vaksinen bør ikke brukes, mener Legeforeningen..

NRK - 09 jun 21 kl. 14:01

Åpner for Janssen-vaksinen

Regjeringen åpner for at personer frivillig kan ta Janssen-vaksinen. Det opplyser Helse- og omsorgsminister Bent Høie på en pressekonferanse onsdag..

Klartale - 09 jun 21 kl. 13:45

Vil de åpne opp for Janssen-vaksinen?

Det er varslet at Norge kan åpne for at noen personer kan få Janssen-vaksinen. Bent Høie skal si hva regjeringen har bestemt. Du kan se det her fra 14.

NRK - 09 jun 21 kl. 13:48

Pressekonferanse om Janssen-vaksine

Klokken 14 holder regjeringen pressekonferanse om hvem som kan få og hvem som kan sette Janssen-vaksinen. Vaksinen er tatt ut av vaksinasjonsprogrammet, men skal kunne tas som en frivillig ordning..

Aftenposten - 09 jun 21 kl. 13:50

Hvordan skal folk få den omstridte Janssen-vaksinen? Svaret kommer kl. 14.

Regjeringen åpner for å gi Janssen til de som vil ha dem. Klokken 14 får vi vite hvem som skal sette dosene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt