AstraZeneca

Tuesday, 26 October, 16:38

Nyheter om AstraZeneca

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 okt 21 kl. 10:00

Vaksinekombinasjon gir betre vern

Kombinasjonen av ein vektorbasert og ein mRNA-basert vaksine gir sterkare vern mot korona enn om den same blir brukt begge gonger, ifølgje ny studie. Risikoen for å få korona er 67 prosent lågare etter i gjennomsnitt 2,5 månader frå vaksinasjonstidspunktet ved kombinasjon av vaksinar frå AstraZeneca og Pfizer, ifølgje studien. Risikoen er 79 prosent lågare med kombinasjonen av AstraZeneca og Moderna.

NRK - 11 okt 21 kl. 15:58

AstraZeneca: Medisin halverer fare

AstraZeneca opplyser at covid-19-medisinen deira halverer faren for alvorleg sjukdom og død. Blandinga med kodenamnet AZS 7442 har tidlegare vist seg å ha ein positiv effekt ved å avverja koronasymptom. Men nyare forsøk med dosar på 600 mg har halvert faren for å utvikla alvorleg covid-19-sjukdom eller død.

NRK - 06 okt 21 kl. 00:58

AstraZeneca med koronamedisin

AstraZeneca søker om nødgodkjennelse til en såkalt «antistoff-cocktail» fra det amerikanske legemiddeltilsynet FDA. Medisinen, som har fått navnet AZD7442, er til forebyggende bruk – primært til personer som har nedsatt immunforsvar og derfor ikke utvikler egne antistoffer ved å få vaksinen..

NRK - 13 jun 21 kl. 11:30

EMA fraråder AstraZeneca til eldre

AstraZeneca-vaksinen bør ikke gis til folk over 60 år, sier lederen for EMAs vaksinekomité, Marco Cavaleri, i en uttalelse søndag. EMA har vurdert at nytten overstiger risikoen ved å benytte AstraZeneca-vaksinen, men Cavaleri peker likevel på at det stadig blir større tilgjengelighet til såkalte mRNA-vaksiner som Pfizer/Biontech og Moderna. Italienske myndigheter kunngjorde fredag at de begrenser bruken av AstraZeneca-vaksinen til de over 60 år.

NRK - 08 sep 21 kl. 15:57

Ny mulig bivirkning fra AstraZeneca

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) annonserte onsdag at koronavaksinen fra AstraZeneca også må liste syndromet Guillain-Barré som en mulig bivirkning. Syndromet er en autoimmun sykdom som fører til nerveskade og lammelser i bein og underkropp. Janssen-vaksinen må legge til hovne lymfeknuter, tinnitus og uregelmessig mage til sine bivirkninger..

NRK - 09 jun 21 kl. 12:52

AstraZeneca-vaksinerte får 2. dose

90 prosent av dem som fikk AstraZeneca-vaksine som første dose, er nå vaksinert med andre dose med mRNA-vaksine eller har gjennomgått covid-19 sykdom. Det har nå gått 12 uker siden de siste ble vaksinert med AstraZeneca-vaksine som første dose, opplyser Folkehelseinstituttet i en pressemelding. De mener den høye oppslutningen av dose to med mRNA-vaksine blant de AstraZeneca-vaksinerte er mye takket være god informasjon og praktisk tilrettelegging fra helseforetakene..

NRK - 14 okt 21 kl. 17:28

EMA vurderer ny koronamedisin

Den britisk-svenske vaksineprodusenten AstraZeneca har utviklet kombinasjonsmedisinen Evusheld, som skal forhindre covid-19 blant voksne. Det opplyser EMA torsdag. De første testresultatene indikerte at medisinen ga effektivt beskyttelse mot sykdommen.

NRK - 08 okt 21 kl. 04:33

Vil vurdere Sputnik-vaksinen igjen

Verdens helseorganisasjon WHO skal igjen behandle en mulig godkjennelse til den russiske koronavaksinen Sputnik V. Vaksinen er laget av det russiske forskningsinstituttet Gamaleja-instituttet, som har søkt godkjennelse hos WHO. Den brukes allerede i 45 land, ifølge nyhetsbyrået AFP.

NRK - 22 aug 21 kl. 06:22

162 melder om vaksine-hodepine

Ifølge Aftenposten har 162 personer meldt om vedvarende hodepine etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen. Blant dem er en intensivsykepleier som søker erstatning etter å ha blitt langtidssyk med vedvarende hodepine etter å ha tatt AstraZeneca-vaksinen som er tatt ut av vaksinasjonsprogrammet..

Dagbladet - 04 okt 21 kl. 06:43

Oppdaget mulig bivirkning

Italienske forskere opplyser at noen personer har utviklet blodårebetennelse etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen, og mener at det muligens kan ha en sammenheng..

NRK - 01 apr 21 kl. 10:44

Vil ikke ta AstraZeneca-vaksinen

Tysklands innenriksminister, Horst Seehofer, sier til Bild at han ikke vil vaksineres med AstraZeneca-vaksinen. Ifølge avisen har helseminister Jens Spahn bedt sine kolleger over 60 år om å la seg vaksinere med AstraZeneca for å gjenopprette tilliten til vaksinen. Seehofer, som er 71 år gammel, sier til Bild at han svarer nei til oppfordringen fra Spahn.

NRK - 28 jun 21 kl. 17:56

AstraZeneca får drahjelp av Pfizer

En studie fra Universitetet i Oxford viser at pasienter som ble vaksinert med AstraZeneca og som fikk Pfizer som dose to fire uker senere, utviklet større immunrespons enn de som fikk to doser av AstraZeneca..

NRK - 12 maj 21 kl. 18:30

Åpner for å donere AstraZeneca

Regjeringen åpner for å donere AstrqaZeneca til andre land. EU-avtalen med AstraZeneca og Janssen åpner for å donere vaksiner til andre land. En mulig løsning er at EU-landene får tilbake dosene de har avgitt til Norge.

VG - 21 sep 21 kl. 19:00

Ny bok: FHI-direktøren ble kalt inn på teppet hos Bent Høie

Ifølge en ny bok mislikte helseministeren at FHI hadde sagt klart nei til AstraZeneca. Boken beskriver også et heftig oppvaskmøte med Espen Nakstad om barnesmitte..

NRK - 18 sep 21 kl. 09:53

Erstatning etter bivirkninger

Norsk pasientskadeerstatning har fått 141 søknader om erstatning for bivirkninger etter koronavaksine. De fleste søknadene kommer fra helsearbeidere som har fått AstraZeneca-vaksine. Hodepine, blodpropp, smerter og utmattelse topper statistikken over bivirkninger.

NRK - 31 jul 21 kl. 13:35

Norskdonerte vaksiner ankommet

Norge skal donere fem millioner vaksinedoser gjennom det internasjonale Covax-samarbeidet. Nå har de første AstraZeneca-dosene ankommet Nicaragua og Uganda. Norge har tidligere mottatt i alt 452.

NRK - 16 jun 21 kl. 21:49

Kaster 45.000 AstraZeneca-doser

Da AstraZeneca-vaksinen ble satt på vent i Norge i mars, hadde kommunene totalt 45.000 doser av vaksinen, opplyser FHI til VG. Helsedepartementet har bestemt at de 45.

NRK - 01 maj 21 kl. 20:41

Knytter dødsfall til AstraZeneca

Legemiddelverket vurderer det til å være sammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og dødsfallet til en kvinne på Tynset i starten av mars, skriver Bergens Tidende. Den 7. mars i år døde en Tynset-kvinne i 30-årene etter akutt sykdom, ti dager etter at hun ble vaksinert med koronavaksinen fra AstraZeneca.

NRK - 08 sep 21 kl. 15:57

Registrerer nye vaksinebivirkninger

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) annonserte onsdag at AstraZeneca også må liste syndromet Guillain-Barré som en mulig bivirkning av sin koronavaksine. Syndromet er en autoimmun sykdom som fører til nerveskade og lammelser i bein og underkropp. Janssen-vaksinen må legge til hovne lymfeknuter, tinnitus og uregelmessig mage til sine bivirkninger..

NRK - 23 jul 21 kl. 12:12

Slutter å bruke AstraZeneca-vaksine

Sverige vil avvikle bruken av AstraZeneca vaksinen. Det opplyser Folkehelsemyndigheten i Sverige i en pressemelding. Nå har 75 prosent av alle voksne i Sverige fått minst én dose, og 47 prosent har fått to doser.

NRK - 30 aug 21 kl. 16:36

Frankrike: Vaksiner til Afrika

Frankrike vil sende 10 millioner doser av Pfizer- og AstraZeneca-vaksinene til afrikanske land de neste tre månedene. Dosene vil bli distribuert av vaksineprogrammet til Den afrikanske unionen og vaksinesamarbeidet Covax, opplyser den franske presidentens kontor. – Koronapandemien kan bare bli løst gjennom omfattende samarbeid, sier president Emmanuel Macron..

NRK - 30 aug 21 kl. 05:42

Over 3 millioner fullvaksinert

3.005.069 nordmenn har nå fått dose to av koronavaksinen, ifølge FHIs tall oppdatert natt til mandag.

NRK - 25 aug 21 kl. 10:52

Robotarm gir flere vaksinedoser

Forskere på Chulalongkorn-universitetet har utviklet en robotarm som øker antall vaksinedoser fra hvert glass med vaksiner, skriver Reuters. Hittil har det vært mulig å få ut ti doser per glass, men robotarmen gjør det mulig å ta ut tolv doser. Robotarmen kan bare brukes på glass med AstraZeneca-vaksinen..

NRK - 21 maj 21 kl. 14:15

EMA med nye råd for AstraZeneca

Det europeiske legemiddeltilsynet, EMA, seier fredag at AstraZeneca-vaksinen ikkje må givast til dei som har hatt blodpropp med lave blodplater etter første dose. Dei seier også at pasientar må følgast nøye opp i tre veker etter vaksinasjon for å avdekke teikn på alvorlege biverknader, melder Reuters. Dei nye tilrådingane kjem som ein del av ei gransking EMA gjer med tanke på å avdekke sjeldne, men alvorlege biverknader med AstraZeneca og Johnsons & Johnson-vaksinane..

NRK - 21 maj 21 kl. 06:54

Gir AstraZeneca-doser til Mexico

USA sendte nærmere 1,2 millioner AstraZeneca-doser til Mexico på tirsdag, opplyser Mexicos utenriksminister Marcelo Ebrard, ifølge Reuters. USAs President Joe Biden uttalte tidligere denne uken at han planlegger å gi bort 60 millioner AstraZeneca-vaksiner til andre land. USA ga Mexico 2,7 millioner doser av vaksinen i mars også..

VG - 02 jul 21 kl. 06:52

Tre søkere får erstatning etter AstraZeneca-vaksinering

Tre erstatningssøkere får innvilget erstatning hos Norsk pasientskadeerstatning (NPE) på grunn av alvorlige bivirkninger etter AstraZeneca-vaksinen..

NRK - 02 jul 21 kl. 06:33

Tre får AstraZeneca-erstatning

Tre erstatningssøkere får innvilget erstatning hos Norsk pasientskadeerstatning (NPE) på grunn av alvorlige bivirkninger etter AstraZeneca-vaksinen. Dette er de første som får medhold for vaksineskader i forbindelse med covid-19-pandemien i Norge..

NRK - 27 jun 21 kl. 16:13

AstraZeneca tester ut vaksine

AstraZeneca og forskere ved Oxford-universitetet har begynt testingen av en modifisert vaksine rettet mot betavarianten av koronaviruset, tidligere kjent som den Sør-Afrikanske-varianten. Vaksinen kan gis som en ekstra dose til allerede vaksinerte..

NRK - 10 aug 21 kl. 22:53

Facebook fjerner kontoer

Facebook har fjernet hundrevis av kontoer med tilknytning til Russland med desinformasjon om vestlige koronavaksiner. Kontoene er knyttet til et mystisk reklamebyrå som opererer fra Russland, og som vil betale sosiale medier-brukere til å diskreditere covid-19-vaksinene til Pfizer-Biontech og AstraZeneca..

NRK - 30 mar 21 kl. 07:45

EU stanser AstraZeneca-eksport

EU stanser eksporten av AstraZeneca-vaksinen ut av unionen, opplyser vaksinekoordinator Richard Bergström til Svenska Dagbladet. AstraZeneca har lovet å levere 300 millioner doser av koronavaksinen til EU, men så langt er bare 100 millioner levert. Samtidig er doser som er produsert i EU blitt sendt til land utenfor unionen.

NRK - 10 aug 21 kl. 12:26

Vaksine godkjent for fase tre-test

Sør-Korea har gitt grønt lys for fase tre-testingen av koronavaksinen til SK Bioscience. Vaksinen kan bli landets første egenutviklede vaksine. 3.

NRK - 09 aug 21 kl. 12:26

Australia godkjenner Moderna

Koronavaksinen fra Moderna blir den tredje vaksinen som godkjennes til bruk på voksne i Australia. Fra før er vaksinene fra Pfizer/Biontech og AstraZeneca godkjente til bruk i Australia. Landet har for tiden en mangel på førstnevnte og overskudd av sistnevnte, som mange nekter å ta på grunn av den minimale risikoen for blodpropp.

NRK - 11 maj 21 kl. 12:51

Symbolsk krav fra AstraZeneca

EU krever foreløpig en symbolsk erstatning på 1 euro fra AstraZeneca for kontraktsbrudd. Selskapet får tre måneders utsettelse på de avtalte vaksineleveransene. Kravet ble fremsatt i et rettsmøte i Brussel tirsdag, i påvente av en beregning av skadevirkningene som følge av at AstraZeneca ikke har levert vaksinene raskt nok, skriver Reuters.

NRK - 11 maj 21 kl. 12:51

Symbolsk krav mot AstraZeneca

EU krever foreløpig en symbolsk erstatning på 1 euro fra AstraZeneca for kontraktsbrudd. Selskapet får tre måneders utsettelse på de avtalte vaksineleveransene. Kravet ble fremsatt i et rettsmøte i Brussel tirsdag, i påvente av en beregning av skadevirkningene som følge av at AstraZeneca ikke har levert vaksinene raskt nok, skriver Reuters.

NRK - 09 maj 21 kl. 12:38

Bestilte ikke mer fra AstraZeneca

EU har ikke bestilt flere koronavaksiner fra AstraZeneca, bekrefter EU-kommisær for det indre marked, Thierry Breton. I forrige måned valgte EU å saksøke AstraZeneca for ikke å ha levert nok vaksiner etter kontrakten som var inngått..

NRK - 07 maj 21 kl. 13:11

Vil ikke gi AstraZeneca til unge

Unge folk under 40 bør tilbys et alternativ til AstraZeneca-vaksinen. Den anbefaler den vitenskapelige komiteen som fører tilsyn med Storbritannias vaksinasjonsprogram. JCVI-komiteen sier at føre-var-prinsippet er årsaken til den nye tilnærmingen for folk mellom 30 og 39 år.

NRK - 23 mar 21 kl. 07:52

Ber om meir AstraZeneca-info

Det amerikanske instituttet for allergiar og infeksjonssjukdommar (NIAID) trur AstraZeneca kan ha levert ufullstendige data om kor effektiv koronavaksinen er. Måndag opplyste AstraZeneca at vaksinen er 79 prosent effektiv mot vanleg covid-19-sjukdom, og 100 prosent effektiv mot alvorleg sjukdom. Ifølgje NIAIB kan legemiddelgiganten ha levert utdatert informasjon som ein del av forsøket.

NRK - 23 mar 21 kl. 07:52

USA ber om meir AstraZeneca-info

Det amerikanske instituttet for allergiar og infeksjonssjukdommar (NIAID) trur AstraZeneca kan ha levert ufullstendige data om kor effektiv koronavaksinen er. Måndag opplyste AstraZeneca at vaksinen er 79 prosent effektiv mot vanleg covid-19-sjukdom, og 100 prosent effektiv mot alvorleg sjukdom. Ifølgje NIAID kan legemiddelgiganten ha levert utdatert informasjon som ein del av forsøket.

NRK - 18 jun 21 kl. 14:34

EU vant vaksine-søksmål

EU-kommisjonen har vunnet fram med et søksmål mot vaksineprodusenten AstraZeneca for avtalebrudd etter forsinkede vaksineleveranser, melder NTB. Dommen falt i Brussel fredag ettermiddag. I første kvartal i 2021 fikk EU kun 30 av de 120 millionene vaksinedoser de var blitt lovet av vaksineprodusenten.

NRK - 01 aug 21 kl. 13:34

Får en tredje dose i Kambodsja

I et forsøk på å få ned smittetallene skal Kambodsja nå tilby befolkningen en tredje dose, en forsterker-dose som inneholder en blanding av AstraZeneca og de kinesiske Covid-19-vaksinene. Det melder nyhetsbyået Reuters. Det er i første omgang helsepersonell som blir prioritert, ifølge statsmininster Hun Sen..

Dagbladet - 17 jun 21 kl. 17:49

EMA tok oppgjør

Torsdag tok EMA et oppgjør med nylig feilinformasjon om deres anbefaling knyttet til bruken av AstraZeneca-vaksinen. EMA opplyste også om bivirkningssituasjonen knyttet til nevnte AstraZeneca, Janssen, Pfizer og Moderna..

VG - 16 jun 21 kl. 21:40

45.000 norske AstraZeneca-doser går rett i søpla

Helsedepartementet har bestemt at alle AstraZeneca-doser som allerede er sendt ut til kommunene, skal kastes..

NRK - 16 mar 21 kl. 09:01

14 land stanser bruk av AstraZeneca

Stadig flere land har nå satt vaksinasjonen med AstraZeneca på vent, etter rapporter om mistenkte alvorlige bivirkninger. Per tirsdag hadde 14 land stanset all vaksinering, mens 5 land har sluttet å bruke AstraZeneca fra en spesifikk leveranse. Foruten Norge, Danmark og Island har også disse landene satt vaksinen på vent inntil videre.

NRK - 16 mar 21 kl. 09:01

15 land stanser bruk av AstraZeneca

Stadig flere land har nå satt vaksinasjonen med AstraZeneca på vent, etter rapporter om mistenkte alvorlige bivirkninger. Per tirsdag hadde 14 land stanset all vaksinering, mens 5 land har sluttet å bruke AstraZeneca fra en spesifikk leveranse. Foruten Norge, Sverige, Danmark og Island har også disse landene satt vaksinen på vent inntil videre.

NRK - 26 jul 21 kl. 12:08

Kryssvaksinerte trenger ikke tre

Det er ikke nødvendig å tilby en tredje vaksinedose til kryssvaksinerte, sier FHI. I Danmark vil rundt 150.000 personer som er vaksinert med to forskjellige doser, få tilbud om en tredje dose når vaksinasjonsprogrammet er gjennomført.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt