AstraZeneca

Søndag, 25 Juli, 17:10

Nyheter om AstraZeneca

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 juni 21 kl. 11:30

EMA fraråder AstraZeneca til eldre

AstraZeneca-vaksinen bør ikke gis til folk over 60 år, sier lederen for EMAs vaksinekomité, Marco Cavaleri, i en uttalelse søndag. EMA har vurdert at nytten overstiger risikoen ved å benytte AstraZeneca-vaksinen, men Cavaleri peker likevel på at det stadig blir større tilgjengelighet til såkalte mRNA-vaksiner som Pfizer/Biontech og Moderna. Italienske myndigheter kunngjorde fredag at de begrenser bruken av AstraZeneca-vaksinen til de over 60 år.

NRK - 09 juni 21 kl. 12:52

AstraZeneca-vaksinerte får 2. dose

90 prosent av dem som fikk AstraZeneca-vaksine som første dose, er nå vaksinert med andre dose med mRNA-vaksine eller har gjennomgått covid-19 sykdom. Det har nå gått 12 uker siden de siste ble vaksinert med AstraZeneca-vaksine som første dose, opplyser Folkehelseinstituttet i en pressemelding. De mener den høye oppslutningen av dose to med mRNA-vaksine blant de AstraZeneca-vaksinerte er mye takket være god informasjon og praktisk tilrettelegging fra helseforetakene..

NRK - 01 april 21 kl. 10:44

Vil ikke ta AstraZeneca-vaksinen

Tysklands innenriksminister, Horst Seehofer, sier til Bild at han ikke vil vaksineres med AstraZeneca-vaksinen. Ifølge avisen har helseminister Jens Spahn bedt sine kolleger over 60 år om å la seg vaksinere med AstraZeneca for å gjenopprette tilliten til vaksinen. Seehofer, som er 71 år gammel, sier til Bild at han svarer nei til oppfordringen fra Spahn.

NRK - 28 juni 21 kl. 17:56

AstraZeneca får drahjelp av Pfizer

En studie fra Universitetet i Oxford viser at pasienter som ble vaksinert med AstraZeneca og som fikk Pfizer som dose to fire uker senere, utviklet større immunrespons enn de som fikk to doser av AstraZeneca..

NRK - 12 mai 21 kl. 18:30

Åpner for å donere AstraZeneca

Regjeringen åpner for å donere AstrqaZeneca til andre land. EU-avtalen med AstraZeneca og Janssen åpner for å donere vaksiner til andre land. En mulig løsning er at EU-landene får tilbake dosene de har avgitt til Norge.

NRK - 16 juni 21 kl. 21:49

Kaster 45.000 AstraZeneca-doser

Da AstraZeneca-vaksinen ble satt på vent i Norge i mars, hadde kommunene totalt 45.000 doser av vaksinen, opplyser FHI til VG. Helsedepartementet har bestemt at de 45.

NRK - 01 mai 21 kl. 20:41

Knytter dødsfall til AstraZeneca

Legemiddelverket vurderer det til å være sammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og dødsfallet til en kvinne på Tynset i starten av mars, skriver Bergens Tidende. Den 7. mars i år døde en Tynset-kvinne i 30-årene etter akutt sykdom, ti dager etter at hun ble vaksinert med koronavaksinen fra AstraZeneca.

NRK - I førrgår: 12:12

Slutter å bruke AstraZeneca-vaksine

Sverige vil avvikle bruken av AstraZeneca vaksinen. Det opplyser Folkehelsemyndigheten i Sverige i en pressemelding. Nå har 75 prosent av alle voksne i Sverige fått minst én dose, og 47 prosent har fått to doser.

NRK - 21 mai 21 kl. 14:15

EMA med nye råd for AstraZeneca

Det europeiske legemiddeltilsynet, EMA, seier fredag at AstraZeneca-vaksinen ikkje må givast til dei som har hatt blodpropp med lave blodplater etter første dose. Dei seier også at pasientar må følgast nøye opp i tre veker etter vaksinasjon for å avdekke teikn på alvorlege biverknader, melder Reuters. Dei nye tilrådingane kjem som ein del av ei gransking EMA gjer med tanke på å avdekke sjeldne, men alvorlege biverknader med AstraZeneca og Johnsons & Johnson-vaksinane..

NRK - 21 mai 21 kl. 06:54

Gir AstraZeneca-doser til Mexico

USA sendte nærmere 1,2 millioner AstraZeneca-doser til Mexico på tirsdag, opplyser Mexicos utenriksminister Marcelo Ebrard, ifølge Reuters. USAs President Joe Biden uttalte tidligere denne uken at han planlegger å gi bort 60 millioner AstraZeneca-vaksiner til andre land. USA ga Mexico 2,7 millioner doser av vaksinen i mars også..

VG - 02 juli 21 kl. 06:52

Tre søkere får erstatning etter AstraZeneca-vaksinering

Tre erstatningssøkere får innvilget erstatning hos Norsk pasientskadeerstatning (NPE) på grunn av alvorlige bivirkninger etter AstraZeneca-vaksinen..

NRK - 02 juli 21 kl. 06:33

Tre får AstraZeneca-erstatning

Tre erstatningssøkere får innvilget erstatning hos Norsk pasientskadeerstatning (NPE) på grunn av alvorlige bivirkninger etter AstraZeneca-vaksinen. Dette er de første som får medhold for vaksineskader i forbindelse med covid-19-pandemien i Norge..

NRK - 30 mars 21 kl. 07:45

EU stanser AstraZeneca-eksport

EU stanser eksporten av AstraZeneca-vaksinen ut av unionen, opplyser vaksinekoordinator Richard Bergström til Svenska Dagbladet. AstraZeneca har lovet å levere 300 millioner doser av koronavaksinen til EU, men så langt er bare 100 millioner levert. Samtidig er doser som er produsert i EU blitt sendt til land utenfor unionen.

NRK - 27 juni 21 kl. 16:13

AstraZeneca tester ut vaksine

AstraZeneca og forskere ved Oxford-universitetet har begynt testingen av en modifisert vaksine rettet mot betavarianten av koronaviruset, tidligere kjent som den Sør-Afrikanske-varianten. Vaksinen kan gis som en ekstra dose til allerede vaksinerte..

NRK - 11 mai 21 kl. 12:51

Symbolsk krav fra AstraZeneca

EU krever foreløpig en symbolsk erstatning på 1 euro fra AstraZeneca for kontraktsbrudd. Selskapet får tre måneders utsettelse på de avtalte vaksineleveransene. Kravet ble fremsatt i et rettsmøte i Brussel tirsdag, i påvente av en beregning av skadevirkningene som følge av at AstraZeneca ikke har levert vaksinene raskt nok, skriver Reuters.

NRK - 11 mai 21 kl. 12:51

Symbolsk krav mot AstraZeneca

EU krever foreløpig en symbolsk erstatning på 1 euro fra AstraZeneca for kontraktsbrudd. Selskapet får tre måneders utsettelse på de avtalte vaksineleveransene. Kravet ble fremsatt i et rettsmøte i Brussel tirsdag, i påvente av en beregning av skadevirkningene som følge av at AstraZeneca ikke har levert vaksinene raskt nok, skriver Reuters.

NRK - 09 mai 21 kl. 12:38

Bestilte ikke mer fra AstraZeneca

EU har ikke bestilt flere koronavaksiner fra AstraZeneca, bekrefter EU-kommisær for det indre marked, Thierry Breton. I forrige måned valgte EU å saksøke AstraZeneca for ikke å ha levert nok vaksiner etter kontrakten som var inngått..

NRK - 07 mai 21 kl. 13:11

Vil ikke gi AstraZeneca til unge

Unge folk under 40 bør tilbys et alternativ til AstraZeneca-vaksinen. Den anbefaler den vitenskapelige komiteen som fører tilsyn med Storbritannias vaksinasjonsprogram. JCVI-komiteen sier at føre-var-prinsippet er årsaken til den nye tilnærmingen for folk mellom 30 og 39 år.

NRK - 23 mars 21 kl. 07:52

Ber om meir AstraZeneca-info

Det amerikanske instituttet for allergiar og infeksjonssjukdommar (NIAID) trur AstraZeneca kan ha levert ufullstendige data om kor effektiv koronavaksinen er. Måndag opplyste AstraZeneca at vaksinen er 79 prosent effektiv mot vanleg covid-19-sjukdom, og 100 prosent effektiv mot alvorleg sjukdom. Ifølgje NIAIB kan legemiddelgiganten ha levert utdatert informasjon som ein del av forsøket.

NRK - 23 mars 21 kl. 07:52

USA ber om meir AstraZeneca-info

Det amerikanske instituttet for allergiar og infeksjonssjukdommar (NIAID) trur AstraZeneca kan ha levert ufullstendige data om kor effektiv koronavaksinen er. Måndag opplyste AstraZeneca at vaksinen er 79 prosent effektiv mot vanleg covid-19-sjukdom, og 100 prosent effektiv mot alvorleg sjukdom. Ifølgje NIAID kan legemiddelgiganten ha levert utdatert informasjon som ein del av forsøket.

NRK - 18 juni 21 kl. 14:34

EU vant vaksine-søksmål

EU-kommisjonen har vunnet fram med et søksmål mot vaksineprodusenten AstraZeneca for avtalebrudd etter forsinkede vaksineleveranser, melder NTB. Dommen falt i Brussel fredag ettermiddag. I første kvartal i 2021 fikk EU kun 30 av de 120 millionene vaksinedoser de var blitt lovet av vaksineprodusenten.

Dagbladet - 17 juni 21 kl. 17:49

EMA tok oppgjør

Torsdag tok EMA et oppgjør med nylig feilinformasjon om deres anbefaling knyttet til bruken av AstraZeneca-vaksinen. EMA opplyste også om bivirkningssituasjonen knyttet til nevnte AstraZeneca, Janssen, Pfizer og Moderna..

VG - 16 juni 21 kl. 21:40

45.000 norske AstraZeneca-doser går rett i søpla

Helsedepartementet har bestemt at alle AstraZeneca-doser som allerede er sendt ut til kommunene, skal kastes..

NRK - 16 mars 21 kl. 09:01

14 land stanser bruk av AstraZeneca

Stadig flere land har nå satt vaksinasjonen med AstraZeneca på vent, etter rapporter om mistenkte alvorlige bivirkninger. Per tirsdag hadde 14 land stanset all vaksinering, mens 5 land har sluttet å bruke AstraZeneca fra en spesifikk leveranse. Foruten Norge, Danmark og Island har også disse landene satt vaksinen på vent inntil videre.

NRK - 16 mars 21 kl. 09:01

15 land stanser bruk av AstraZeneca

Stadig flere land har nå satt vaksinasjonen med AstraZeneca på vent, etter rapporter om mistenkte alvorlige bivirkninger. Per tirsdag hadde 14 land stanset all vaksinering, mens 5 land har sluttet å bruke AstraZeneca fra en spesifikk leveranse. Foruten Norge, Sverige, Danmark og Island har også disse landene satt vaksinen på vent inntil videre.

NRK - 22 juli 21 kl. 09:57

To vaksinedoser beskytter mot delta

To vaksinedoser fra Pfizer/Biontech eller AstraZeneca er like effektive mot deltavarianten som alfavarianten, viser en ny forskningsstudie. Nyhetsbyrået Reuters meldte onsdag kveld om funnet i studien publisert i New England Journal of Medicine..

NRK - 22 juli 21 kl. 09:57

To doser beskytter godt mot delta

To vaksinedoser fra Pfizer/Biontech eller AstraZeneca er like effektive mot deltavarianten som alfavarianten, viser en ny forskningsstudie. Nyhetsbyrået Reuters meldte onsdag kveld om funnet i studien publisert i New England Journal of Medicine. Forskningen viser at dobbel dose fungerer svært effektiv til å gi immunitet mot deltavarianten.

NRK - 21 april 21 kl. 16:48

Island skal låne AstraZeneca-dosar

Det islandske helsedepartementet melder på nettsidene sine at Island gjennom ein avtale med Noreg skal låne 16.000 dosar av AstraZeneca-vaksinen. Det var VG som omtalte saka fyrst.

NRK - 21 april 21 kl. 06:27

AstraZeneca-vaksine gjev blødningar

Folk som har teke AstraZeneca-vaksinen får oftare blåmerker, naseblod og blødning frå tannkjøtet enn folk som har fått andre vaksinar. Det syner undersøkingar frå FHI, skriv Aftenposten. Nær 4500 personar har ore med i undersøkinga, og 124 svarte at dei fekk mindre, ufarlege blødningar.

NRK - 15 april 21 kl. 17:53

Vurderer AstraZeneca til frivillige

Helseminister Bent Høie åpner for å gi AstraZeneca-vaksinen til frivillige. det sier han til Aftenposten. Regeringen har satt ned et ekspertutvalg som blant annet skal vurdere om dette er en vaksine som kan tilbys frivillige i Norge, uten at den er en del av vaksinasjonprogrammet, ifølge Høie.

NRK - 15 april 21 kl. 09:12

Opplyste ikkje om bindingar

Overlege og professor Pål André Holme har dei siste fem åra fått over ein million kroner frå Pfizer og Bayer, men oppga likevel ingen interessekonflikter då han medpubliserte ein artikkel om biverknader av AstraZeneca-vaksinen. Det skriv Klassekampen. Artikkelen vart publisert i det prestisjetunge medisintidsskriftet New England Journal of Medicine, og konkluderte meda t blodpropp som tok livet av tre helsearbeidarar, kom av AstraZeneca-vaksinen.

NRK - 29 mai 21 kl. 03:11

316 har fått blodpropp i Europa

316 personer i EU og EØS-landene har fått sjeldne blodpropper etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen. Det opplyser Georgy Genov som er sjef for Det europeiske legemiddelbyrået EMAs sikkerhetsavdeling som overvåker bivirkninger av vaksiner. I april meldte EMA at 142 vaksinerte hadde fått like blodpropper.

Dagbladet - 28 mai 21 kl. 09:19

Hevder de kan fikse AstraZeneca og Janssen

Tyske forskere hevder de har funnet årsaken til de alvorlige tilfellene av blodpropp etter vaksinering med coronavaksinene fra AstraZeneca og Janssen. Vaksineekspert Gunnveig Grødeland slakter teorien..

VG - 27 mai 21 kl. 02:45

Vaksineforsker med nye funn i AstraZeneca-gåten

En ny, tysk studie mener de har funnet årsaken til akkurat hva som ligger bak de alvorlige bivirkningene etter AstraZeneca og Johnson & Johnson..

NRK - 26 mai 21 kl. 12:53

EU vil bøtelegge AstraZeneca

EU har bedt om tillatelse til å bøtelegge AstraZeneca for manglende leveranser av koronavaksiner, melder Reuters..

NRK - 09 juli 21 kl. 05:18

Vaksiner har god effekt på delta-vi

Ein ny studie viser at Pfizer og AstraZeneca-vaksinane gir sterkt vern mot delta-varianten som no dominerer i land etter land. Forskarar frå Pasteur-instituttet i Frankrike publiserte torsdag resultat som understreka viktigheita av full vaksinering med to dosar..

NRK - 09 juli 21 kl. 05:18

Vaksinar har god effekt på delta

Ein ny studie viser at Pfizer og AstraZeneca-vaksinane gir sterkt vern mot delta-varianten som no dominerer i land etter land. Forskarar frå Pasteur-instituttet i Frankrike publiserte torsdag resultat som understreka viktigheita av full vaksinering med to dosar. Samstundes ynskjer Pfizer og BioNTech å lage ein eigen vaksine retta mot deltavarianten av koronaviruset.

NRK - 09 april 21 kl. 04:30

166.000 AstraZeneca-doser på lager

Det har kommet store leveranser av AstraZeneca-vaksiner til Norge etter at den ble satt på pause. Da vaksineringen med vaksinen fra AstraZeneca ble satt på vent 11. mars hadde FHI 600 doser på lager.

NRK - 07 juli 21 kl. 07:36

Har én million vaksiner på lager

Danmark har over én millon vaksiner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson på lager. Det skriver DR. Danske myndigheter har vedtatt at de to vaksinene ikke skal inngå i det danske vaksinasjonsprogrammet.

NRK - 07 april 21 kl. 16:51

Stanser AstraZeneca-vaksinering

Storbritannia stanser AstraZeneca-vaksinering av personer under 30 år. Denne gruppa vil inntil videre bli tilbudt andre koronavaksiner mens en mulig blodpropp-forbindelse granskes, opplyser det britiske legemiddeltilsynet. Stansen kommer etter at det europeiske legemiddelbyrået (EMA) i dag sa at tilfellene med blodpropp og lave blodplater bør listes som en mulig sjelden bivirkning av AstraZeneca-vaksinen..

NRK - 05 juli 21 kl. 08:11

Australia lider av vaksinemangel

Mangel på vaksiner i Australia har ført til en desperat jakt på vaksinedoser. Samtidig øker smitten, og nedstengingen fortsetter flere steder. Helseministeren i delstaten New South Wales, Brad Hazzard, kaller det for en slags «Hunger Games»-situasjon, der folk slåss med hverandre som i TV-serien.

NRK - 04 juli 21 kl. 01:28

Tadsjikistan innfører vaksineplikt

Koronavaksinering blir påbudt for alle voksne i Tadsjikistan, opplyser landets myndigheter. Alle over 18 må straks sørge for å bli vaksinert, kunngjorde myndighetene i den tidligere sovjetrepublikken lørdag. Landet benytter en indisk-produsert AstraZeneca-vaksine og den kinesiske Coronavac-vaksinen..

NRK - 18 mai 21 kl. 12:30

Østerrike dropper AstraZeneca

Østerrike vil fase ut AstraZeneca-vaksinen. De blir det tredje landet etter Norge og Danmark som tar vaksinen ut av sitt vaksineprogram. Meldinger om alvorlige bivirkninger og trøbbel med leveranser legges til grunn for avgjørelsen, ifølge helsedepartementet i Østerrike..

NRK - 01 juli 21 kl. 15:20

Tror vaksinene virker mot delta

EUs legemiddelbyrå EMA tror fortsatt at de fire vaksinene de har godkjent er effektive mot alle koronavarianter, også deltavarianten. Det er snakk om Pfizer, Moderna, AstraZeneca og Johnson & Johnson. EMA har bedt alle produsenter om å teste om hypotesen stemmer..

NRK - 02 april 21 kl. 12:51

– Liten risiko for blodpropp

Risikoen for blodpropp forbundet med AstraZenecas koronavaksine er «svært liten», sier det britiske legemiddeltilsynet MHRA fredag. Torsdag opplyste tilsynet at de har registrert 30 tilfeller av den sjeldne blodpropptypen blant de 18 millionene AstraZeneca-dosene som er satt. I Norge og flere andre land er AstraZeneca-vaksineringen satt på vent for å undersøke om det er en sammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og sjeldne sykdomstilfeller..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt