NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 11:24

NRK - 25 jan 23 kl. 07:08

En av fem erstatningskrav etter koronavaksiner knyttet til AstraZeneca

AstraZenecas koronavaksine utgjør kun 1,2 prosent av vaksinedosene i Norge, men hele 19 prosent av sakene der vaksinerte krever erstatning. Ved utgangen av 2022 hadde Norsk pasientskadeerstatning (NPE) mottatt 990 krav om erstatning knyttet til koronavaksine. 187 av disse sakene, 19 prosent, gjaldt koronavaksinen Vaxzevria fra AstraZeneca, som ble tatt ut av vaksinasjonsprogrammet 10. mai 2021. Vaxzevria var kun i bruk i fire uker og utgjør bare 1,2 prosent av alle doser satt i Norge.
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, Norsk, NPE, Vaxzevria, AstraZeneca, NTB, Pfizer, Moderna

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: En av fem, erstatningskrav, etter, koronavaksiner, knyttet, til, AstraZeneca
NRK - 17 okt 22 kl. 11:31

Tengs-fetterens advokat: Vil komme erstatningskrav

Advokaten til den tidligere siktede fetteren i Birgitte Tengs-saken varsler erstatningskrav etter at det i dag er tatt ut tiltale mot en 52 år gammel mann i saken. – Det vil komme et erstatningskrav så raskt saken er gjenåpnet, sier advokat Arvid Sjødin. Sjødin vil nå sørge for at Agder lagmannsrett blir gjort kjent med dagens beslutning for å få gjenåpnet saken til sin klient.

NRK - 11 jan 23 kl. 12:48

Britisk parlamentariker ekskludert etter vaksinekritikk

Den britiske parlamentarikeren Andrew Bridgen er blitt ekskludert fra den konservative partigruppen i Underhuset etter å ha skrevet flere Twitter-meldinger der han gikk hardt ut mot koronavaksiner. Det melder Sky News. Bridgen skal i meldingene hevdet at koronavaksiner «fører til seriøse skader» og sa at vaksineprogrammet var «den største forbrytelsen mot menneskeheten siden Holocaust».

NRK - 06 okt 22 kl. 10:53

Foreslår 1,9 milliarder kroner til innkjøp av koronavaksiner

Det er også sannsynlig at deler av befolkningen vil bli anbefalt en oppfriskningsdose i 2023, melder regjeringen. Viruset utgjør fremdeles en global trussel, selv om den er liten i Norge i dag. Det er årsaken til at regjeringen foreslår nærmere 2 milliarder kroner i innkjøp av koronavaksiner neste år.

NRK - 14 okt 22 kl. 20:39

EUs vaksinekjøp etterforskes

EUs felles påtalemyndighet har åpnet etterforskning av EU-kommisjonens anskaffelse av koronavaksiner verdt milliarder av euro. – Denne eksepsjonelle bekreftelsen kommer etter at det har vært ekstremt stor offentlig interesse, heter det i en knapp uttalelse fra EUs påtalemyndighetskontor EPPO fredag. – Ingen ytterligere detaljer vil bli offentliggjort på dette stadiet, tilføyer EPPO.

NRK - 22 dec 22 kl. 03:18

Måtte kaste 1,7 millioner koronavaksiner

Folkehelseinstituttet har måttet kaste 1,7 millioner koronavaksiner i år fordi svært få har tatt den 4. dosen som nå er tilgjengelig. Tall fra Folkehelseinstituttet viser at bare 4 prosent av de under 65 år har tatt den.

NRK - 03 jan 23 kl. 02:53

EU tilbyr gratis koronavaksiner til Kina

EU har tilbudt Kina gratis koronavaksiner for å hjelpe mot smitteutbruddet i kjølvannet av at landets strenge restriksjoner ble opphevet. Det melder Financial Times. Tilbudet ble gitt en gang i løpet av de seneste dagene, opplyser kilder til avisen.

NRK - 16 dec 22 kl. 08:28

Justisministeren om Baneheia: – Stort erstatningskrav er sjølvsagt

– Dette er ein sak som fekk eit slags punktum for Viggo Kristiansen i går, men eg er sikker på at det denne saka vil prege rettsstaten Noreg i mange år framover. Det seier justisminister Emilie Enger Mehl på Nyhetsmorgen fredag. No jobbar forsvararane til Kristiansen med å sjå på kor stor erstatning han vil krevje.

NRK - 19 okt 22 kl. 18:08

EU-tilsyn anbefaler koronavaksine til småbarn

EUs legemiddeltilsyn EMA har godkjent bruk av Pfizer og Modernas koronavaksiner til barn ned til seks måneders alder. EMA anbefaler at Pfizers vaksine kan gis som tre doser til barn i alderen seks måneder til fire år, mens Moderna kan gis som to doser til barn mellom seks måneder og fem år. Vaksinene er allerede godkjent av EMA for barn fra henholdsvis fem og seks års alder..

NRK - 08 nov 22 kl. 13:49

Rettssaken mot terrortiltalt svenske i gang

Terrortiltalte Theodor Engström ble ført inn i håndjern da rettssaken mot ham startet i Gotlands tingrätt tirsdag. I salen sitter også Annie Lööf, avtroppende leder i Centerpartiet, som den 33 år gamle svensken har erkjent at han planla å drepe. Han er også tiltalt for å ha drept psykiateren Ing-Marie Wieselgren på åpen gate i Visby under politikeruka i Almedalen.

Aftenposten - 25 jan 23 kl. 06:47

Hun blødde i ni måneder etter koronavaksiner. Nå har hun fått erstatning.

Nå har 1000 personer krevd erstatning etter bivirkninger av koronavaksine. Men mange får avslag..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

SV vil ha ny Myanmar-strategi

På toårsdagen for kuppet i Myanmar tar SV til orde for å endre Norges landstrategi for Myanmar. Samtidig nomineres landets FN-ambassadør til fredsprisen. SV mener at den norske strategien, som i stor grad har vært basert på å skape fred via dialog og økonomisk utvikling, er utdatert.

NRK - 10 minutter siden

Frokostblandinger med ulovlige ingredienser trekkes tilbake

Frokostblandingene «Lucky Charms», «Lucky Charms Chocolate» og «Marshmallow Mateys» fra USA trekkes tilbake på grunn av ulovlige genmodifiserte ingredienser. Det skjer etter at Mattilsynet gjennomførte en kontroll av produktene, som ble importert av King Kong Company AS. Produktene er merket med innhold av genmodifiserte ingredienser, med teksten «Contains bioengineered ingredients».

NRK - 15 minutter siden

Obos-prisene opp 7 prosent i Oslo

Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo steg 7 prosent fra desember til januar. På landsbasis gikk prisene opp 5,5 prosent, skriver Obos i en pressemelding. – Dette var mer enn forventet.

NRK - 15 minutter siden

SV-splittelse om ny nestleder

Valgkomiteen i SV er delt på midten i spørsmålet om Lars Haltbrekken eller Marian Hussein bør bli ny nestleder i partiet. I dag legger valgkomiteen fram sin innstilling. Fire av valgkomiteens medlemmer vil ha den mangeårige lederen av Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken, som ny nestleder.

NRK - 15 minutter siden

Kreml: Amerikanske langdistanseraketter vil eskalere krigen

Langdistanserakettene som skal være del av en ny pakke med militærbistand til Ukraina fra USA, vil trappe opp krigen, men ikke endre dens kurs, ifølge Kreml. Kreml-talsmann Dmitrij Peskov kom med utspillet onsdag. Han sa også at det ikke er lagt noen planer om samtaler mellom Russlands president Vladimir Putin og USAs president Joe Biden.

NRK - 15 minutter siden

E24: Flyr konkurs med 2,4 milliarder kroner i gjeld

Flyselskapet Flyr begjærte seg konkurs tirsdag kveld, etter en mislykket jakt på friske penger. Nå tar bobestyrer Stine Snertingdalen over ansvaret. Av kjennelsen til Oslo tingrett går det frem at den samlede gjelden til Flyr er på 2,44 milliarder kroner.

NRK - 15 minutter siden

Oppdrettsnæringen kan få strengere permitteringsregler

Fiskeindustrien regler for bruk av permittering, kan endres. En arbeidsgruppe er satt ned for å se om særreglene er godt nok tilpasset dagens arbeidsliv. I dag slipper fiskeindustrien å betale lønnen til permitterte ansatte i de første 15 dagene.

NRK - 30 minutter siden

Rapport: Saudi-Arabia henretter langt flere enn før

Saudi-Arabia har henrettet neste dobbelt så mange etter at kong Salman og kronprins Mohammed bin Salman kom til makten, sammenlignet med årene før. Over 1.000 mennesker er blitt henrettet under dagens regime, viser en oversikt fra Reprieve og European Saudi Organisation for Human Right.

NRK - 30 minutter siden

Endring i matprisene

Rema 1000 og Coop Extra har økt matprisene betraktelig, mens Kiwi har holdt igjen. Det viser NRKs egen kartlegging. Det billigste toalettpapiret hos Extra har blitt 40 prosent dyrere og koster 24,90, mens det billigste toalettpapiret hos Rema har økt med 15 prosent til 19,50.

NRK - 45 minutter siden

Pågrepet og siktet for drapsforsøk

En ung mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk i Oslo sentrum natt til fredag 20. januar. Det skriver VG.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com