Pfizer

Saturday, 25 June, 07:22

Nyheter om Pfizer

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 25 maj 22 kl. 11:36

Pfizer vil selge medisiner til fattige land uten profitt

Legemiddelgiganten Pfizer kunngjør at de skal selge legemidler og vaksiner til 45 av verdens fattigste land til kostpris. Det kunngjorde Pfizer på Verdens økonomiske forum i Davos onsdag. De fem afrikanske landene Rwanda, Ghana, Malawi, Senegal og Uganda er de første som omfattes av avtalen.

NRK - 03 maj 22 kl. 13:45

Hopp i Pfizers inntekter

Det er fortsatt gode tider for vaksinemakeren Pfizer. I første kvartal steg inntektene med 77 prosent. Pfizers inntekter var i første kvartal 25,7 milliarder dollar.

NRK - 13 maj 22 kl. 17:21

Må kaste koronavaksiner

Få land i verden vil ta imot koronavaksiner fra Norge. Nå går 137.000 doser ut på dato og må kastes.

NRK - 19 jun 22 kl. 01:50

USA anbefaler koronavaksiner til barn fra seks måneder gamle

Helsemyndighetene i USA anbefaler koronavaksiner fra Pfizer og Moderna til barn imellom seks måneder og fem år. Hittil har det vært anbefalt til barn som er minst fem år gamle, melder DR. Dette viruset tar livet av barn, og vi har mulighet til å forebygge det, sier Beth Bell som har vært med på å ta beslutningen om senke aldersgrensen for barna.

NRK - 22 apr 22 kl. 00:31

WHO anbefaler Pfizers koronapille

Verdens helseorganisasjon WHO sier de «sterkt anbefaler» bruk av Pfizers koronapille Paxlovid. Medikamentet er utviklet av amerikanske Pfizer for å behandle voksne som har mildt til moderat sykdomsforløp og som samtidig har høy risiko for å utvikle alvorlig sykdom. Anbefalingen kommer etter at det i to studier med nesten 3100 pasienter viste seg at pilla reduserer risikoen for sykehusinnleggelse med 85 prosent.

Klartale - 07 okt 21 kl. 10:38

Flere land stanser Moderna-vaksinen

Sverige og Danmark meldte onsdag at de stanser å gi korona-vaksinen fra Moderna til unge mennesker. Årsaken er at den kan føre til betennelse i hjertet. Nå sier også Finland at de stanser Moderna-vaksinen.

NRK - 05 apr 22 kl. 15:56

Kjerkol: Kan bli aktuelt med fjerde dose

Før neste vinter kan det komme en anbefaling fra FHI om å tilby eldre og risikogrupper en fjerde vaksinedose, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). – Derfor må kommunene ha planer slik at de raskt kan oppskalere kapasitet for vaksinasjon, sier Kjerkol i en pressemelding. Tirsdag redegjorde Kjerkol for Stortinget om regjeringens nye koronastrategi.

NRK - 30 mar 22 kl. 16:06

Kjempeoverskudd for Biontech

Det tyske legemiddelselskapet Biontech, som sto bak den første koronavaksinen som fikk godkjenning i Europa, leverte et rekordoverskudd i 2021. Overskuddet ligger på 10,29 milliarder euro, 98,75 milliarder kroner. Selskapet hadde en omsetning på 182 milliarder kroner.

NRK - 29 mar 22 kl. 18:36

USA opnar for fjerde vaksinedose for eldre

USAs legemiddeltilsyn FDA har godkjent at personar frå 50 år og oppover kan få ein fjerde dose med koronavaksine. Dette skal gi dei mest sårbare i samfunnet ekstra vern i tilfelle det oppstår ei ny koronavirusbølgje. Avgjerda opnar for ein fjerde dose av Pfizer- eller Moderna-vaksine minst fire månader etter tredje dose.

NRK - 28 mar 22 kl. 13:59

Britisk studie skal teste covid-piller på innlagte pasienter

En stor britisk undersøkelse skal undersøke Pfizer sin covid-19-behandling som en potensiell behandling for pasienter som er innlagt med viruset, skriver Reuters, Dette blir verdens største randomiserte studie av potensielle medisiner for covid-19. Den vil undersøke Paxlovid som allerede er godkjent i Storbritannia for tidlig behandling av koronavirusinfeksjoner..

NRK - 18 mar 22 kl. 05:36

Moderna søker om godkjennelse for dose fire

Legemiddelselskapet Moderna ber det amerikanske legemiddeltilsynet FDA om godkjennelse for å tilby en fjerde dose av sin koronavaksine til alle voksne. Søknaden er bredere enn den fra rivalen Pfizer, som tidligere denne uka ba om godkjennelse for å tilby en fjerdedose til amerikanere som er 65 år og eldre..

NRK - 17 mar 22 kl. 14:17

EMA: Ingen anbefaling om fjerde dose til alle

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) sier de ikke har nok grunnlag for å anbefale en andre oppfriskningsdose (fjerde dose for dem som har Pfizer eller Moderna) for alle..

NRK - 16 mar 22 kl. 05:17

Vil gi eldre 4. vaksinedose

Pfizer og Biontech ber amerikanske helsemyndigheter om lov til å tilby en 2. påfyllingsdose av vaksine til folk over 65 år. Tall fra Israel viser at eldre vil ha nytte av det, mener selskapene.

E24 - 03 mar 22 kl. 06:50

Full oversikt over aksjepostene: Se hva Oljefondet eier

Oljefondet sitter på aksjeverdier i Pepsi, Adidas, Nintendo, Gazprom, Apple og Pfizer som utgjør flere tusenlapper per innbygger. Her kan du søke i fondets over 9.000 aksjeposter..

NRK - 16 feb 22 kl. 22:40

Vil åpne mobile vaksinefabrikker til Afrika

Tyske Biontech, som sammen med amerikanske Pfizer utviklet den første koronavaksinen, planlegger å sende mobile vaksinefabrikker til Afrika. Planen er å få den første konteinerfabrikken på plass til sommeren, og Rwanda og/eller Senegal vil trolig få først, ifølge det tyske legemiddelselskapet, skriver NTB..

NRK - 12 feb 22 kl. 02:17

Studie: Effekt av tredje dose faller raskt

Effekten av en tredje dose med vaksine fra Pfizer og Moderna faller betydelig innen den fjerde måneden, viser en studie fra amerikanske helsemyndigheter. Det er godt dokumentert at vaksineeffekten faller etter to doser, men relativt lite er dokumentert om varigheten av beskyttelsen etter en tredje dose. Studien fra USAs folkehelseinstitutt CDC (US Centers of Disease Control and Prevention) er basert på over 241.

E24 - 08 feb 22 kl. 18:03

Vaksinesalg bidro til dobling av Pfizers overskudd

Farmasigiganten Pfizer doblet overskuddet og endte med et resultat på 22 milliarder dollar i fjor. Covid-19-vaksinen Comirnaty ga selskapet et solid løft..

NRK - 21 okt 21 kl. 16:30

Pfizer: Tredjedosen svært effektiv

En tredje vaksinedose utviklet av Pfizer/Biontech er 95,6 prosent effektiv mot infeksjoner, viser testdata som utviklerne la fram torsdag, skriver NTB. I fase tre av testen deltok 10.000 personer over 16 år på et tidspunkt da delta var den dominerende varianten, heter det.

Dagbladet - 07 nov 21 kl. 21:17

Avslører rystende Pfizer-skandale

Sjokkerende opplysninger om dataforfalskning og dårlig pasientsikkerhet under utprøving av Pfizer-vaksinen slår ned som ei bombe i forskningsverdenen..

NRK - 05 nov 21 kl. 12:09

Pfizer: Koronapille 89 prosent effektiv

Pfizer sier fredag at en klinisk studie av deres koronapille ble avsluttet tidlig, fordi den viste seg å redusere sykehusinnleggelser og dødsfall med 89 prosent, melder Reuters. Foreløpige tall fra testingen av medisinen ble presentert fredag..

NRK - 03 nov 21 kl. 00:58

Godkjenner Pfizer-vaksine til barn

Den amerikanske smittevernetaten CDC godkjenner koronavaksinen til Pfizer og Biontech til barn som er mellom fem og elleve år gamle, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 03 nov 21 kl. 00:58

Godkjenner Pfizer-vaksinen til barn

Den amerikanske smittevernetaten CDC godkjenner koronavaksinen til Pfizer og Biontech til barn som er mellom fem og elleve år gamle, melder nyhetsbyrået AFP. Godkjenningen baner vei for at 28 millioner amerikanske barn i aldersgruppen kan bli vaksinert..

VG - 02 nov 21 kl. 23:40

Amerikansk ekspertpanel anbefaler Pfizer-vaksinen for barn

Et ekspertpanel i smittevernetaten CDC anbefaler coronavaksinen til Pfizer og Biontech til amerikanske barn som er mellom fem og elleve år gamle..

NRK - 04 aug 21 kl. 05:22

Avis: Pfizer mot full godkjenning

USAs legemiddeltilsyn FDA kan komme med en full godkjenning av koronavaksinen fra Pfizer/Biontech i september, skriver New York Times. Avisa får dette opplyst av kilder tett på prosessen. Godkjenningen ventes å åpne for krav om vaksinering for flere sykehusansatte, studenter og føderale soldater, heter det videre.

NRK - 17 sep 21 kl. 19:50

Ny studie: Moderna mest effektiv

Ein ny studie av dei tre koronavaksinane Moderna, Pfizer og Janssen, viser at Moderna sin vaksine er noko meir effektiv i å hindre at folk blir lagt inn på sjukehus. Det skriv CNN. Moderna gir 93 prosent vern mot sjukehusinnlegging, medan Pfizer gir 88 prosent og Janssen 71 prosent.

VG - 23 okt 21 kl. 10:03

FHI: – Du er bedre beskyttet med Moderna enn Pfizer

Har du fått Pfizer-vaksine, og ikke Moderna, har du større sjanse for å bli syk hvis du møter på coronaviruset..

NRK - 23 okt 21 kl. 02:51

Pfizer-vaksinen effektiv for barn

Koronavaksinen fra Pfizer er over 90 prosent effektiv i aldersgruppen 5–11 år, ifølge en klinisk studie fra produsenten. 26. oktober skal en rådgivningskomité i det amerikanske legemiddeltilsynet FDA drøfte om vaksinen skal godkjennes for barn i USA..

NRK - 03 sep 21 kl. 11:16

4 mill. vaksinedoser til Australia

Som en del av en vaksineavtale skal Storbritannia sende 4 millioner doser av Pfizer/Biontechs vaksine til Australia, opplyser statsminister Scott Morrison. – Flyet står på rullebanen. Det tar av i morgen.

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:08

Mindre smitte og mindre sprit

Norge er åpent, og stadig færre blir smittet med korona-viruset.Det siste døgnet er det oppdaget 508 nye smittede her i landet. Det er 73 færre enn samme dag i forrige uke.

NRK - 23 aug 21 kl. 17:57

Pfizer-vaksine fullgodkjent i USA

Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA har gitt fullstendig godkjennelse av koronavaksinen til Pfizer/Biontech for personer ned til 16 år. Det er den første koronavaksinen som får en fullstendig godkjennelse i USA. Vaksinen fikk en foreløpig godkjennelse i desember i fjor, noe som innebar at USA var et av de første landene i verden som begynte å vaksinere befolkningen mot covid-19.

Klartale - 06 okt 21 kl. 15:04

Sier menn under 30 bør ta Pfizer-vaksinen

FHI sier gutter og unge menn under 30 bør velge korona-vaksine fra Pfizer. De kan ha en større risiko for en bivirkning om de velger den fra Moderna..

NRK - 06 okt 21 kl. 14:13

FHI: Unge menn bør vurdere å ta Pfizer

Etter det ble kjent at Sverige dropper å bruke Moderna på personer under 30 år, sier FHI at de råder unge menn til å velge Pfizer når de skal vaksineres..

NRK - 29 sep 21 kl. 06:03

Antistoff synker etter 7 måneder

Sju måneder etter å ha fått andre dose av koronavaksinen til Pfizer, var kun 15 prosent av de antistoffene igjen hos deltakerne i en svensk studie. Resultatene er fra en del av den såkalte Community-studien, der mer enn 2000 sykehusansatte deltar, skriver SVT. Resultatene stammer fra 464 personer og viser hvor fort antistoffnivåene minket hos fullvaksinerte som ikke hadde vært smittet allerede.

NRK - 23 sep 21 kl. 01:42

USA godkjenner påfyllingsdose

USAs legemiddeltilsyn FDA godkjenner at Pfizer/Biontech-vaksinen kan gis som en ekstra dose til personer over 65 år og til folk i risikogrupper. Avgjørelsen kommer etter uker med intern uenighet innad i FDA. Beslutningen åpner for at personer over 65 år som har fått Pfizer/Biontech-vaksinen, kan få en påfyllingsdose minst seks måneder etter den andre dosen, skriver The New York Times..

E24 - 05 nov 21 kl. 21:04

Pfizer-rally etter pille-jubel

Aksjen til legemiddelkjempen bykset over 10 prosent etter strålende testresultater for ny corona-pille..

VG - 05 nov 21 kl. 18:54

Vaksinen mister effekt – dette vet vi om beskyttelsen din nå

Ble du vaksinert med Pfizer i vinter, har du dårligere beskyttelse nå..

Klartale - 05 nov 21 kl. 14:40

Ny medisin kan redusere risikoen for å dø av korona

Legemiddelselskapet Pfizer har testet en ny medisin. Den skal kunne redusere risikoen for å dø av korona med nesten 90 prosent..

NRK - 21 sep 21 kl. 11:47

Tilbyr drop-in vaksine

På grunn av mange ledige timer tilbyr Tromsø kommune drop-in med Pfizer-vaksine onsdag 22. september. Vaksineringen foregår på Mellomvegen 110 mellom klokka 18 og 20.

NRK - 05 nov 21 kl. 13:14

Fornøyd med ny koronapille

Norges globale helseambassadør, John-Arne Røttingen, sier resultatene fra Pfizers nye koronapille er svært positive, og viser klar reduksjon i behovet for sykehusinnleggelse. – Det er viktig at det nå er to ulike legemidler som kan benyttes for tidlig behandling etter positiv test for de med høy risiko. Det vil gi en sunn konkurranse.

NRK - 04 nov 21 kl. 15:13

Tar snart beslutning om vaksine til barn

Pfizer/Biontech har søkt om å få godkjent sin koronavaksine for barn ned til fem år. Det kan skje i slutten av året, ifølge EMA. Det europeiske legemiddelverket (EMA) skriver torsdag på Twitter at de i løpet av desember regner med å ta en beslutning om hvorvidt vaksinen kan godkjennes til bruk på barn i alderen fem til elleve år.

NRK - 03 nov 21 kl. 20:27

Vaksinering av barn startet i USA

USA har nå begynt med vaksinering av barn etter at Den amerikanske smittevernetaten CDC natt til onsdag norsk tid godkjente koronavaksinen til Pfizer og Biontech til barn som er mellom fem og elleve år gamle. Godkjenningen baner vei for at 28 millioner amerikanske barn i aldersgruppen kan bli vaksinert..

NRK - 02 nov 21 kl. 23:36

Ekspertpanel anbefaler vaksine til barn

Et ekspertpanel i den amerikanske smittevernetaten CDC anbefaler koronavaksinen til Pfizer og Biontech til barn som er mellom fem og elleve år gamle. Det ventes at CDC følger anbefalingen og at vaksineringen av barna kan begynne denne uka. (NTB).

NRK - 02 nov 21 kl. 12:14

Selger vaksiner for 300 milliarder

Vaksineprodusenten Pfizer hever anslaget for salget av koronavaksinen sin i 2021. Selskapet regner nå med å selge vaksiner for 36 milliarder dollar, vel 300 milliarder kroner. Det er en økning i selskapets anslag på 20 milliarder kroner fra juli i år.

NRK - 03 aug 21 kl. 03:18

USA donerer bort Pfizer-vaksiner

Pfizer skal på oppdrag fra USAs regjering produsere 500 millioner doser av sin koronavaksine. Dosene skal doneres til andre land. Oppdraget har en pris på rundt 3,5 milliarder dollar, tilsvarende drøyt 30 milliarder kroner.

NRK - 01 aug 21 kl. 15:59

Pfizer og Moderna øker prisene

EU og dermed også Norge må betale mer for koronavaksinene fra både Pfizer/Biontech og Moderna, viser kontrakter som Financial Times har sett. Pfizer har økt prisen med over 25 prosent, mens Moderna har skrudd opp prisen med en tidel i de siste leveringskontraktene med EU, melder avisa søndag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com