Pfizer

Wednesday, 20 October, 17:51

Nyheter om Pfizer

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 07 okt 21 kl. 10:38

Flere land stanser Moderna-vaksinen

Sverige og Danmark meldte onsdag at de stanser å gi korona-vaksinen fra Moderna til unge mennesker. Årsaken er at den kan føre til betennelse i hjertet. Nå sier også Finland at de stanser Moderna-vaksinen.

NRK - 04 aug 21 kl. 05:22

Avis: Pfizer mot full godkjenning

USAs legemiddeltilsyn FDA kan komme med en full godkjenning av koronavaksinen fra Pfizer/Biontech i september, skriver New York Times. Avisa får dette opplyst av kilder tett på prosessen. Godkjenningen ventes å åpne for krav om vaksinering for flere sykehusansatte, studenter og føderale soldater, heter det videre.

NRK - 17 sep 21 kl. 19:50

Ny studie: Moderna mest effektiv

Ein ny studie av dei tre koronavaksinane Moderna, Pfizer og Janssen, viser at Moderna sin vaksine er noko meir effektiv i å hindre at folk blir lagt inn på sjukehus. Det skriv CNN. Moderna gir 93 prosent vern mot sjukehusinnlegging, medan Pfizer gir 88 prosent og Janssen 71 prosent.

NRK - 03 sep 21 kl. 11:16

4 mill. vaksinedoser til Australia

Som en del av en vaksineavtale skal Storbritannia sende 4 millioner doser av Pfizer/Biontechs vaksine til Australia, opplyser statsminister Scott Morrison. – Flyet står på rullebanen. Det tar av i morgen.

NRK - 23 aug 21 kl. 17:57

Pfizer-vaksine fullgodkjent i USA

Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA har gitt fullstendig godkjennelse av koronavaksinen til Pfizer/Biontech for personer ned til 16 år. Det er den første koronavaksinen som får en fullstendig godkjennelse i USA. Vaksinen fikk en foreløpig godkjennelse i desember i fjor, noe som innebar at USA var et av de første landene i verden som begynte å vaksinere befolkningen mot covid-19.

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:08

Mindre smitte og mindre sprit

Norge er åpent, og stadig færre blir smittet med korona-viruset.Det siste døgnet er det oppdaget 508 nye smittede her i landet. Det er 73 færre enn samme dag i forrige uke.

Klartale - 06 okt 21 kl. 15:04

Sier menn under 30 bør ta Pfizer-vaksinen

FHI sier gutter og unge menn under 30 bør velge korona-vaksine fra Pfizer. De kan ha en større risiko for en bivirkning om de velger den fra Moderna..

NRK - 06 okt 21 kl. 14:13

FHI: Unge menn bør vurdere å ta Pfizer

Etter det ble kjent at Sverige dropper å bruke Moderna på personer under 30 år, sier FHI at de råder unge menn til å velge Pfizer når de skal vaksineres..

NRK - 29 sep 21 kl. 06:03

Antistoff synker etter 7 måneder

Sju måneder etter å ha fått andre dose av koronavaksinen til Pfizer, var kun 15 prosent av de antistoffene igjen hos deltakerne i en svensk studie. Resultatene er fra en del av den såkalte Community-studien, der mer enn 2000 sykehusansatte deltar, skriver SVT. Resultatene stammer fra 464 personer og viser hvor fort antistoffnivåene minket hos fullvaksinerte som ikke hadde vært smittet allerede.

NRK - 23 sep 21 kl. 01:42

USA godkjenner påfyllingsdose

USAs legemiddeltilsyn FDA godkjenner at Pfizer/Biontech-vaksinen kan gis som en ekstra dose til personer over 65 år og til folk i risikogrupper. Avgjørelsen kommer etter uker med intern uenighet innad i FDA. Beslutningen åpner for at personer over 65 år som har fått Pfizer/Biontech-vaksinen, kan få en påfyllingsdose minst seks måneder etter den andre dosen, skriver The New York Times..

NRK - 21 sep 21 kl. 11:47

Tilbyr drop-in vaksine

På grunn av mange ledige timer tilbyr Tromsø kommune drop-in med Pfizer-vaksine onsdag 22. september. Vaksineringen foregår på Mellomvegen 110 mellom klokka 18 og 20.

NRK - 03 aug 21 kl. 03:18

USA donerer bort Pfizer-vaksiner

Pfizer skal på oppdrag fra USAs regjering produsere 500 millioner doser av sin koronavaksine. Dosene skal doneres til andre land. Oppdraget har en pris på rundt 3,5 milliarder dollar, tilsvarende drøyt 30 milliarder kroner.

NRK - 01 aug 21 kl. 15:59

Pfizer og Moderna øker prisene

EU og dermed også Norge må betale mer for koronavaksinene fra både Pfizer/Biontech og Moderna, viser kontrakter som Financial Times har sett. Pfizer har økt prisen med over 25 prosent, mens Moderna har skrudd opp prisen med en tidel i de siste leveringskontraktene med EU, melder avisa søndag..

NRK - 14 jun 21 kl. 15:14

Høie: Får langt færre Pfizer-doser

– Vi har fått en dårlig nyhet, sier helseminister Bent Høie og sier at Norge får langt færre vaksinedoser fra Pfizer i juli, august og september enn ventet. – Totalt er det 900.000 færre doser enn det vi hadde håpet på i disse månedene, sier Høie.

NRK - 12 sep 21 kl. 07:20

Dansk vaksine til New Zealand

New Zealand kjøper 500.000 ekstra doser av Pfizer-vaksinen fra Danmark for å holde oppe takten i vaksineprogrammet. Statsminister Jacinda Ardern oppfordrer alle newzealendere som ennå ikke er vaksinert til å gjøre det så snart som mulig.

NRK - 08 jun 21 kl. 19:03

Pfizer skal teste vaksine på babyer

Koronavaksinen fra Biontech/Pfizer skal nå testes på babyer ned mot seks måneders alder, opplyser legemiddelgiganten Pfizer., ifølge NTB. Opptil 4.

NRK - 23 jul 21 kl. 16:44

Bestiller 200 mill. Pfizer-doser

USA skaffar seg ytterlegare 200 millionar koronadosar frå Pfizer/Biontech og har opsjon på kjøp av ein oppdatert vaksineversjon som kan setjast mot virusvariantar, opplyser selskapa. Leveransane skal skje mellom oktober 2021 og april 2022. I alt har den amerikanske regjeringa kjøpt 500 millionar dosar frå Pfizer/Biontech..

NRK - 03 sep 21 kl. 16:08

Dialog om kryssvaksinering

– Selv om enkelte land foreløpig ikke regner de som har fått forskjellige vaksiner som dose 1 og 2 som fullvaksinert, er det viktig at så mange som mulig også takker ja til dose 2, uansett hvilken vaksine man får tilbud om. Det er først etter andre dose du er godt beskyttet både mot å bli alvorlig syk og mot å smitte andre. Vi er ikke kjent med at norske reisende har fått utfordringer på grunn av kryssvaksinering, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

NRK - 02 sep 21 kl. 22:26

Tester vaksine for barn 5-11 år

Både Pfizer og Moderna har startet testing av koronavaksinene på barn fra 5 til 11 år. Resultatene fra Pfizer kan komme allerede i slutten av september..

NRK - 02 sep 21 kl. 22:26

Tester vaksine for 5-11-åringer

Både Pfizer og Moderna har startet testing av koronavaksinene på barn fra 5 til 11 år. Resultatene fra Pfizer kan komme allerede i slutten av september..

NRK - I førrgår: 10:00

Vaksinekombinasjon gir betre vern

Kombinasjonen av ein vektorbasert og ein mRNA-basert vaksine gir sterkare vern mot korona enn om den same blir brukt begge gonger, ifølgje ny studie. Risikoen for å få korona er 67 prosent lågare etter i gjennomsnitt 2,5 månader frå vaksinasjonstidspunktet ved kombinasjon av vaksinar frå AstraZeneca og Pfizer, ifølgje studien. Risikoen er 79 prosent lågare med kombinasjonen av AstraZeneca og Moderna.

NRK - 01 sep 21 kl. 12:56

Frankrike tilbyr tredje vaksinedose

I Frankrike kan personer over 65 år eller som har underliggende sykdommer, nå få en tredje dose med koronavaksine. Tilbudet gjelder imidlertid kun for personer som ble fullvaksinert for minst seks måneder siden med vaksine fra enten Moderna eller Pfizer/Biontech. Personer som har fått enkeltdosen fra Johnson & Johnson, kan få en boosterdose med Pfizer eller Moderna etter minst fire uker.

Klartale - 15 okt 21 kl. 06:00

Vil lage en egen vaksine for afrikanske land

Afrika er det minst vaksinerte verdensdelen. Mens rike land starter med en tredje dose, hadde 15 av 54 afrikanske land fått vaksinert 10 prosent av folket.Afrigen Biologics and Vaccines leder et prosjekt for å utvikle en afrikansk vaksine.

NRK - 30 aug 21 kl. 09:31

Dødsfall kobles til Pfizer-vaksinen

Et dødsfall på New Zealand skyldes trolig en sjelden bivirkning av Pfizer-vaksinen, mener helsemyndighetene i landet. Helsemyndighetene opplyste mandag at en kvinne har dødd som følge av betennelse i hjerteposen. Årsaken til betennelsen var trolig vaksinen – men kvinnen hadde også andre helseproblemer som kan ha innvirket..

VG - 11 okt 21 kl. 17:09

FHI-tall: Dette er forskjellen i hjertebetennelse-bivirkninger for unge menn

Det har vært 28 tilfeller av myokarditt blant menn i aldersgruppen 18–29 etter andre dose Moderna, mot seks tilfeller etter Pfizer..

VG - 11 okt 21 kl. 17:09

Norges tall: Dette er forskjellen i hjertebetennelse-bivirkninger for unge menn

Det har vært 28 tilfeller av myokarditt blant menn i aldersgruppen 18–29 etter andre dose Moderna, mot seks tilfeller etter Pfizer..

NRK - 08 okt 21 kl. 11:30

Danmark gir Moderna til unge

Danske helsemyndigheter opplyser fredag at koronavaksinen fra Moderna fortsatt er tilgjengelig for personer under 18 år. Det skriver Reuters. I en pressemelding onsdag skrev Sundhedsstyrelsen at unge i alderen 12-18 år fortrinnsvis vil bli tilbudt vaksinen fra Pfizer/Biontech.

NRK - 08 okt 21 kl. 04:33

Vil vurdere Sputnik-vaksinen igjen

Verdens helseorganisasjon WHO skal igjen behandle en mulig godkjennelse til den russiske koronavaksinen Sputnik V. Vaksinen er laget av det russiske forskningsinstituttet Gamaleja-instituttet, som har søkt godkjennelse hos WHO. Den brukes allerede i 45 land, ifølge nyhetsbyrået AFP.

NRK - 07 okt 21 kl. 14:39

Tyskland anbefaler tredje dose

Tyske helsemyndigheiter anbefaler ei tredje dose med mRNA-vaksine, altså Pfizer eller Moderna, til dei som er vaksinerte med Janssen-vaksinen. Årsaka skal vere at fleire med Janssen-vaksinen skal ha blitt smitta med covid-19, i tillegg til at dei har dårlegare vern mot delta-varianten. Dei anbefaler også ein tredje dose til dei over 70 år, uavhengig av vaksinetype..

NRK - 07 okt 21 kl. 14:17

Vil ha vaksinegodkjenning for born

Pfizer har bede helsemyndigheiter i USA om godkjenning av koronavaksinen for born mellom fem til ti år, melder New York Times..

NRK - 07 okt 21 kl. 09:24

Finland stoppar Moderna-vaksinering

Finland vil pausa vaksineringa av Moderna for men fødd etter 1991. Onsdag gjorde Sverige det same. Årsaken er at vaksinen sjeldne tilfelle kan gi betennelse i hjartemuskelen eller hjarteposen.

VG - 07 okt 21 kl. 09:08

Nye vaksineråd etter bivirkninger blant unge menn: Theodor (20) fikk hjertebetennelse

Theodor Huseby Grønnerød (20) fikk hjertebetennelse etter Moderna-vaksinen. Nå ber FHI menn i hans aldersgruppe om å vurdere Pfizer..

Aftenposten - 06 okt 21 kl. 13:59

FHI: Menn under 30 bør vurdere Pfizer

Den svenske folkhälsomyndigheten setter vaksiner med Moderna på pause for personer født etter 1991..

Aftenposten - 06 okt 21 kl. 13:59

FHI om svensk og dansk Moderna-stopp: Unge menn bør vurdere Pfizer

Den svenske folkhälsomyndigheten setter vaksiner med Moderna på pause for personer født etter 1991..

VG - 06 okt 21 kl. 13:25

Sverige stanser Moderna-vaksineringen for personer under 30 år

I Norge kutter ikke FHI ut vaksinen for noen nye aldersgrupper, men de sier at menn under 30 bør vurdere å velge Pfizer når de skal vaksinere seg..

E24 - 06 okt 21 kl. 13:33

Sverige stanser Moderna-vaksineringen for personer under 30 år

I Norge kutter ikke FHI ut vaksinen for noen nye aldersgrupper, men de sier at menn under 30 bør vurdere å velge Pfizer når de skal vaksinere seg..

NRK - 05 okt 21 kl. 14:20

Janssen-vaksinerte kan få ny dose

FHI anbefaler at de som er vaksinert med en-dosevaksinen fra Janssen får tilbud om en ekstra dose med Moderna eller Pfizer. I Norge har 4000 personer blitt vaksinert med Janssen..

VG - 05 okt 21 kl. 12:06

FHI: Anbefaler boosterdose til de eldre

Folkehelseinstituttet (FHI) vil gi en tredje dose av Pfizer til eldre..

NRK - 04 okt 21 kl. 16:04

EMA anbefaler tredje vaksinedose

Det europeiske legemiddelverket (EMA) har konkludert med at en ekstra dose med Pfizer eller Moderna kan gis til personer med immunsvikt, minst 28 dager etter andre dose..

VG - 04 okt 21 kl. 16:07

EU: Åpner for tredjedose for alle over 18

Det europeiske legemiddelsamarbeidet (EMA) mener alle over 18 kan få en tredjedose, seks måneder etter fullvaksinering med Pfizer..

Aftenposten - 04 okt 21 kl. 16:09

EMA anbefaler en tredje vaksinedose til personer med svekket immunforsvar

Koronavaksinen til Pfizer/Biontech sier en såkalt «boosterdose» kan gis til folk over 18 år, opplyser Det europeiske….

NRK - 19 aug 21 kl. 14:34

Britiske regler kan gi karantene

Personer som har fått to vaksinedoser fra ulike produsenter, regnes ikke lenger som fullvaksinerte i det britiske regelverket. – Hvis du ble vaksinert med to doser må det være med den samme godkjente vaksinen. For eksempel, hvis din første dose var Moderna, må din andre dose også være Moderna, skriver de britiske myndighetene på sine nettsider, ifølge TV 2.

VG - 18 aug 21 kl. 15:36

Derfor anbefaler FHI Pfizer til 16- og 17-åringene

Så snart befolkningen over 18 år er fullvaksinert, får 16- og 17-åringene tilbud om coronavaksine. FHI anbefaler at norsk ungdom som hovedregel skal tilbys Pfizer-vaksinen..

NRK - 02 okt 21 kl. 01:39

USA gir bort 8 millioner vaksiner

USA sender 5,6 millioner vaksinedoser til Filippinene i neste uke, og 2,5 millioner til Bangladesh, opplyser en tjenesteperson i Det hvite hus. USA donerer Pfizer-vaksinene via Verdens helseorganisasjons Covax-program..

NRK - 29 sep 21 kl. 23:18

Vaksinering går tregere og tregere

67 prosent av alle i Norge er fullvaksinert. 82 prosent av de over 16 år er vaksinert med to doser. Men vaksineringen går tregere og tregere.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt