Pfizer

Tuesday, 21 September, 11:08

Nyheter om Pfizer

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 04 aug 21 kl. 05:22

Avis: Pfizer mot full godkjenning

USAs legemiddeltilsyn FDA kan komme med en full godkjenning av koronavaksinen fra Pfizer/Biontech i september, skriver New York Times. Avisa får dette opplyst av kilder tett på prosessen. Godkjenningen ventes å åpne for krav om vaksinering for flere sykehusansatte, studenter og føderale soldater, heter det videre.

NRK - 17 sep 21 kl. 19:50

Ny studie: Moderna mest effektiv

Ein ny studie av dei tre koronavaksinane Moderna, Pfizer og Janssen, viser at Moderna sin vaksine er noko meir effektiv i å hindre at folk blir lagt inn på sjukehus. Det skriv CNN. Moderna gir 93 prosent vern mot sjukehusinnlegging, medan Pfizer gir 88 prosent og Janssen 71 prosent.

NRK - 03 sep 21 kl. 11:16

4 mill. vaksinedoser til Australia

Som en del av en vaksineavtale skal Storbritannia sende 4 millioner doser av Pfizer/Biontechs vaksine til Australia, opplyser statsminister Scott Morrison. – Flyet står på rullebanen. Det tar av i morgen.

NRK - 23 aug 21 kl. 17:57

Pfizer-vaksine fullgodkjent i USA

Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA har gitt fullstendig godkjennelse av koronavaksinen til Pfizer/Biontech for personer ned til 16 år. Det er den første koronavaksinen som får en fullstendig godkjennelse i USA. Vaksinen fikk en foreløpig godkjennelse i desember i fjor, noe som innebar at USA var et av de første landene i verden som begynte å vaksinere befolkningen mot covid-19.

NRK - 03 aug 21 kl. 03:18

USA donerer bort Pfizer-vaksiner

Pfizer skal på oppdrag fra USAs regjering produsere 500 millioner doser av sin koronavaksine. Dosene skal doneres til andre land. Oppdraget har en pris på rundt 3,5 milliarder dollar, tilsvarende drøyt 30 milliarder kroner.

NRK - 01 aug 21 kl. 15:59

Pfizer og Moderna øker prisene

EU og dermed også Norge må betale mer for koronavaksinene fra både Pfizer/Biontech og Moderna, viser kontrakter som Financial Times har sett. Pfizer har økt prisen med over 25 prosent, mens Moderna har skrudd opp prisen med en tidel i de siste leveringskontraktene med EU, melder avisa søndag..

NRK - 14 jun 21 kl. 15:14

Høie: Får langt færre Pfizer-doser

– Vi har fått en dårlig nyhet, sier helseminister Bent Høie og sier at Norge får langt færre vaksinedoser fra Pfizer i juli, august og september enn ventet. – Totalt er det 900.000 færre doser enn det vi hadde håpet på i disse månedene, sier Høie.

NRK - 12 sep 21 kl. 07:20

Dansk vaksine til New Zealand

New Zealand kjøper 500.000 ekstra doser av Pfizer-vaksinen fra Danmark for å holde oppe takten i vaksineprogrammet. Statsminister Jacinda Ardern oppfordrer alle newzealendere som ennå ikke er vaksinert til å gjøre det så snart som mulig.

NRK - 08 jun 21 kl. 19:03

Pfizer skal teste vaksine på babyer

Koronavaksinen fra Biontech/Pfizer skal nå testes på babyer ned mot seks måneders alder, opplyser legemiddelgiganten Pfizer., ifølge NTB. Opptil 4.

NRK - 23 jul 21 kl. 16:44

Bestiller 200 mill. Pfizer-doser

USA skaffar seg ytterlegare 200 millionar koronadosar frå Pfizer/Biontech og har opsjon på kjøp av ein oppdatert vaksineversjon som kan setjast mot virusvariantar, opplyser selskapa. Leveransane skal skje mellom oktober 2021 og april 2022. I alt har den amerikanske regjeringa kjøpt 500 millionar dosar frå Pfizer/Biontech..

NRK - 03 sep 21 kl. 16:08

Dialog om kryssvaksinering

– Selv om enkelte land foreløpig ikke regner de som har fått forskjellige vaksiner som dose 1 og 2 som fullvaksinert, er det viktig at så mange som mulig også takker ja til dose 2, uansett hvilken vaksine man får tilbud om. Det er først etter andre dose du er godt beskyttet både mot å bli alvorlig syk og mot å smitte andre. Vi er ikke kjent med at norske reisende har fått utfordringer på grunn av kryssvaksinering, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

NRK - 02 sep 21 kl. 22:26

Tester vaksine for barn 5-11 år

Både Pfizer og Moderna har startet testing av koronavaksinene på barn fra 5 til 11 år. Resultatene fra Pfizer kan komme allerede i slutten av september..

NRK - 02 sep 21 kl. 22:26

Tester vaksine for 5-11-åringer

Både Pfizer og Moderna har startet testing av koronavaksinene på barn fra 5 til 11 år. Resultatene fra Pfizer kan komme allerede i slutten av september..

NRK - 01 sep 21 kl. 12:56

Frankrike tilbyr tredje vaksinedose

I Frankrike kan personer over 65 år eller som har underliggende sykdommer, nå få en tredje dose med koronavaksine. Tilbudet gjelder imidlertid kun for personer som ble fullvaksinert for minst seks måneder siden med vaksine fra enten Moderna eller Pfizer/Biontech. Personer som har fått enkeltdosen fra Johnson & Johnson, kan få en boosterdose med Pfizer eller Moderna etter minst fire uker.

NRK - 30 aug 21 kl. 09:31

Dødsfall kobles til Pfizer-vaksinen

Et dødsfall på New Zealand skyldes trolig en sjelden bivirkning av Pfizer-vaksinen, mener helsemyndighetene i landet. Helsemyndighetene opplyste mandag at en kvinne har dødd som følge av betennelse i hjerteposen. Årsaken til betennelsen var trolig vaksinen – men kvinnen hadde også andre helseproblemer som kan ha innvirket..

NRK - 19 aug 21 kl. 14:34

Britiske regler kan gi karantene

Personer som har fått to vaksinedoser fra ulike produsenter, regnes ikke lenger som fullvaksinerte i det britiske regelverket. – Hvis du ble vaksinert med to doser må det være med den samme godkjente vaksinen. For eksempel, hvis din første dose var Moderna, må din andre dose også være Moderna, skriver de britiske myndighetene på sine nettsider, ifølge TV 2.

VG - 18 aug 21 kl. 15:36

Derfor anbefaler FHI Pfizer til 16- og 17-åringene

Så snart befolkningen over 18 år er fullvaksinert, får 16- og 17-åringene tilbud om coronavaksine. FHI anbefaler at norsk ungdom som hovedregel skal tilbys Pfizer-vaksinen..

VG - 14 aug 21 kl. 13:50

Effekt mot delta: Derfor er Moderna bedre enn Pfizer

Moderna bruker mer av virkestoffet i dosene enn Pfizer. Det kan forklare hvorfor den funker bedre mot delta..

NRK - 12 aug 21 kl. 15:19

Moderna mest effektiv mot delta

Flere studier har avdekket at Moderna-vaksinen er mer effektiv mot deltavarianten av koronaviruset enn Pfizer/Biontech-vaksinen. En studie blant 50.000 pasienter på Mayo-klinikken i New York viste at Moderna-vaksinens effektivitet mot å bli smittet med deltavarianten var 76 prosent i juli.

NRK - 09 aug 21 kl. 02:28

Tror vaksine får full godkjenning

USAs regjering beste ekspert på smittsomme sykdommer, Dr. Anthony Fauci, har god tro på at det amerikanske legemiddelverket (FDA) vil gi full godkjenning av koronavaksinen innen slutten av august måned. FDA har innvilget nødgodkjenninger av Pfizer, Moderna og Johnson & Johnson-vaksinene.

NRK - 22 timer siden

Vaksinen trygg for 5-11-åringar

Kliniske studiar viser at Pfizer og Biontech si koronavaksine er trygg og fungerer godt blant barn. Vaksinen gav ein robust immunrespons hos barn i alderen fem til elleve år, ifølge selskapa. Dei vil søke godkjenning frå myndigheitene i nær framtid..

E24 - 01 aug 21 kl. 21:22

Pfizer og Moderna skrur opp vaksineprisene

EU og dermed også Norge må betale mer for koronavaksinene fra både Pfizer-Biontech og Moderna, viser kontrakter som Financial Times har sett..

Aftenposten - 01 aug 21 kl. 21:22

Pfizer og Moderna skrur opp vaksineprisene

EU og dermed også Norge må betale mer for koronavaksinene fra både Pfizer-Biontech og Moderna, viser kontrakter som….

NRK - 29 jul 21 kl. 16:14

258.000 Pfizer-doser til Norge

Det kommer 258.000 ekstra vaksinedoser fra Pfizer til Norge. Det opplyser statsminister Erna Solberg til NRK..

VG - 29 jul 21 kl. 03:14

Pfizer: En tredje dose «booster» beskyttelsen mot deltavarianten kraftig

Ny data publisert av Pfizer onsdag hevder en tredje vaksinedose vil øke beskyttelsen mot deltavarianten kraftig. – Veldig oppmuntrende nå som deltavarianten fortsetter å spre seg, sier forsker..

NRK - 28 jul 21 kl. 19:37

Vaksine-effekt ned 12% på 6 måneder

Effekten av koronavaksinen fra Pfizer og BioNTech faller fra 96 til 84 prosent over seks måneder. Det viser tallmateriale fra en pågående studie som ble offentliggjort onsdag, melder nettstedet Stat. Funnene er foreløpig ikke fagfellevurdert, og forskerne oppgir at studien er støttet økonomisk av Pfizer og BioNTech.

NRK - 28 jul 21 kl. 19:37

Vaksine-effekten faller etter 6 mnd

Effekten mot alvorlig infeksjon med koronavaksinen fra Pfizer faller fra 96 til 84 prosent etter seks måneder. Det viser tallmateriale fra en pågående studie som ble offentliggjort onsdag, melder nettstedet Stat. Funnene er foreløpig ikke fagfellevurdert, og forskerne oppgir at studien er støttet økonomisk av Pfizer/BioNTech.

NRK - 28 jul 21 kl. 14:57

Vaksinesalg til 305 milliarder i år

Pfizer rapporterte om en nettoinntekt for andre kvartal på 5,56 milliarder dollar, rundt 46 milliarder kroner. Pfizer har samarbeidet med tyske Biontech, og salget av koronavaksinen gjør at de øker de økonomiske forventningene for resten av året. De satser på å kunne levere 2,1 milliarder vaksinedoser i 2021.

NRK - 10 jun 21 kl. 21:52

Norge får færre Pfizer-doser

Norge skulle fått 1,2 millioner vaksinedoser fra Pfizer i juli, men får 400.000 færre doser. Det bekrefter vaksineprodusenten selv til VG.

NRK - 10 sep 21 kl. 10:58

Søker vaksinegodkjenning for barn

Tyske Biontech søker godkjenning for bruk av koronavaksinen selskapet har utviklet sammen med amerikanske Pfizer, på barn mellom fem og elleve år. – I ukene som kommer, kommer vi til å levere inn resultater fra vår studie gjort blant barn fra fem til elleve år til helsemyndigheter verden rundt og søke godkjenning for denne vaksinen for disse aldersgruppene, også her i Europa, sier Biontechs leder Özlem Türeci til Der Spiegel fredag. Hun sier selskapet har begynt å forberede produksjon av vaksinen for barn i denne aldersgruppen.

NRK - 23 jul 21 kl. 02:42

Godkjenner Pfizer-vaksine for barn

Australias legemiddelverk godkjenner bruk av Pfizer/Biontechs vaksine på barn i alderen 12–15 år. Helseminister Greg Hunt sier avgjørelsen skal vurderes av en rådgivningsgruppe for vaksiner..

NRK - 22 jul 21 kl. 06:03

Starter vaksineproduksjon i Afrika

Et sørafrikansk selskap skal starte produksjon av koronavaksinen fra Pfizer og Biontech, opplyser Pfizer. Det er første gang at de to selskapenes felles vaksine blir produsert i Afrika. Biovac Institute i Cape Town skal stå for produksjonen..

VG - 20 jul 21 kl. 12:06

Pfizer i Israel: Slik ble Israel vaksine-vinneren

TEL AVIV (VG) På et møterom i byens forretningsdistrikt forteller Pfizer-sjefen om hvordan Israel fikk superavtalen i land – og om Norge kunne gjort det samme..

NRK - 03 sep 21 kl. 13:46

Håper å nå vaksinemål innen høst

Oslo har som mål at alle 12-15-åringer skal være ferdig vaksinert innen høstferien i starten av oktober, opplyser byrådsleder Raymond Johansen. – I Oslo er det full fart på vaksineringen. Vi har vaksinert over 100.

NRK - 03 sep 21 kl. 13:46

Håper å nå vaksinemål i høst

Oslo har som mål at alle 12-15-åringer skal være ferdig vaksinert innen høstferien i starten av oktober, opplyser byrådsleder Raymond Johansen. – I Oslo er det full fart på vaksineringen. Vi har vaksinert over 100.

NRK - 02 sep 21 kl. 10:16

Ber om utredning av tredje dose

Helsedirektoratet anbefaler at Helse- og omsorgsdepartementet bestiller en utredning av tredje dose. Det kommer fram i et oppdrag levert til Helsedepartementet. I teksten viser direktoratet til at flere land nå tilbyr tredje dose til befolkningen, og viser til data fra Israel: «Den senere tid har det kommet data som kan tyde på at immuniteten etter bl.

NRK - 01 sep 21 kl. 16:15

Koronasyke og hjertebetennelse

En amerikansk studie viser at det er høyere risiko for å få hjertebetennelse ved covid-sykdom enn ved vaksinering. Det er påvist at vaksinene til Pfizer og Moderna i sjeldne tilfeller kan føre til betennelse i hjertemuskelen, myokarditt, og i hjerteposen, perikarditt. Det er særlig unge menn som er utsatt for dette.

NRK - 16 jul 21 kl. 10:46

Mer antistoffer i Pfizer-vaksiner

De som er vaksinert med Pfizer/Biontech-vaksinen, har ti ganger så mye antistoffer i kroppen som dem som har fått den kinesiske Sinovac-vaksinen, ifølge en ny studie. Forskerne i Hongkong som står bak studien, understreker at antistoffer ikke er det eneste målet på hvor effektiv en vaksine er. Men forskjellen kan betyr mindre effektivitet, melder NTB..

NRK - 31 aug 21 kl. 12:34

Smitterekord i Israel

Tirsdag registrerte Israel en ny smitterekord, med nesten 11.000 nye koronatilfeller på et døgn, skriver NTB. Forrige rekord er fra 18.

NRK - 30 aug 21 kl. 16:36

Frankrike: Vaksiner til Afrika

Frankrike vil sende 10 millioner doser av Pfizer- og AstraZeneca-vaksinene til afrikanske land de neste tre månedene. Dosene vil bli distribuert av vaksineprogrammet til Den afrikanske unionen og vaksinesamarbeidet Covax, opplyser den franske presidentens kontor. – Koronapandemien kan bare bli løst gjennom omfattende samarbeid, sier president Emmanuel Macron..

NRK - 30 aug 21 kl. 05:42

Over 3 millioner fullvaksinert

3.005.069 nordmenn har nå fått dose to av koronavaksinen, ifølge FHIs tall oppdatert natt til mandag.

Aftenposten - 28 aug 21 kl. 10:31

Pfizer på dose 1 og Moderna på dose 2? Da regnes du ikke som fullvaksinert i disse landene.

I Norge blandes vaksinedoser. Det er det ikke alle land som godtar ved innreise. Men det er ett smutthull..

Aftenposten - 28 aug 21 kl. 07:01

To ulike vaksinedoser kan gi innreisekarantene for nordmenn

Får du Pfizer på dose 1 og Moderna på dose 2? Da regnes du ikke som fullvaksinert i land som Storbritannia, USA og….

Aftenposten - 11 jul 21 kl. 07:08

Pfizer vil gi en tredje vaksinedose. Derfor er helsemyndighetene i tvil.

Pfizer sier at en tredje vaksinedose kan være nødvendig. Legemiddelverket i Norge utelukker ikke at det kan bli aktuelt….

NRK - 24 aug 21 kl. 16:45

Øker vaksineproduksjonen i Europa

Det europeiske legemiddelverket (EMA) vil øke produksjonskapasiteten av koronavaksiner i EU. Økningen vil bety 461 millioner ferske doser med koronavaksine. EMA har godkjent to produksjonssteder for Pfizer/Biontech-vaksinen i Saint Remy i Frankrike og i Marburg i Tyskland.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt