Pfizer

Monday, 06 February, 03:25

Nyheter om Pfizer

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 dec 22 kl. 10:10

FHI: Økt forekomst av menstruasjonsforstyrrelser etter Pfizer-vaksine

Menstruasjonsforstyrrelser blant jenter i alderen 12–15 år er vanlig. Men forekomsten er høyere hos de som har fått én vaksinedose med Comirnaty, viser en ny studie fra FHI. Comirnaty er navnet på koronavaksinen fra Pfizer/BioNTtech.

NRK - 25 jan 23 kl. 07:08

En av fem erstatningskrav etter koronavaksiner knyttet til AstraZeneca

AstraZenecas koronavaksine utgjør kun 1,2 prosent av vaksinedosene i Norge, men hele 19 prosent av sakene der vaksinerte krever erstatning. Ved utgangen av 2022 hadde Norsk pasientskadeerstatning (NPE) mottatt 990 krav om erstatning knyttet til koronavaksine. 187 av disse sakene, 19 prosent, gjaldt koronavaksinen Vaxzevria fra AstraZeneca, som ble tatt ut av vaksinasjonsprogrammet 10.

NRK - 26 aug 22 kl. 14:07

Moderna saksøker Pfizer

Vaksineprodusenten Moderna saksøker vaksineprodusenten Pfizer og Biontech over patentrettar, skriv Moderna i ei pressemelding. Begge selskapa produserer koronavaksinar. Moderna meiner Pfizer har kopiert MRNA-teknologien som dei utvikla fleire år før pandemien.

Klartale - 04 okt 22 kl. 11:50

Ny koronavaksine klar for bruk

Korona-viruset er fortsatt blant oss. Men heldigvis blir vi ikke like syke som før. Nå har Pfizer laget en ny vaksine.

NRK - 04 nov 22 kl. 00:44

Selskaper dropper Twitter-annonser etter Musks overtakelse

Storselskaper som General Mills og Volkswagen har satt Twitter-annonseringen på pause for å se an kursen plattformen vil ta under Elon Musks ledelse. – Vi har satt annonseringen på Twitter på vent, sier talsperson Kelsey Roemhildt for General Mills, hvis merkevarer inkluderer blant andre frokostblandingen Cheerios og isprodusenten Häagen-Dazs. – Som alltid vil vi fortsette å følge med på denne nye retningen og vurdere pengene vi bruker på reklame, legger hun til.

NRK - 03 nov 22 kl. 15:49

Skal prøve å kombinere korona- og influensavaksine

Legemiddelselskapene Pfizer og Biontech skal teste om det går an å kombinere koronavaksinen med vaksine mot influensa. Det kombinerte vaksinen kan potensielt styrke immuniteten mot begge sykdommene, sa selskapet i en uttalelse torsdag. Videre opplyste de at vaksinen er klar for første fase av testingen som skal finne sted i USA, og at 180 personer har meldt seg frivillig til å delta..

VG - 28 okt 22 kl. 12:33

Kraftige menstruasjonsblødninger føres opp som bivirkning av coronavaksiner

Europeiske legemiddelmyndigheter (EMA) har konkludert at kraftige menstruasjonsblødninger etter coronavaksinering skal omtales som en bivirkning i produktinformasjonen til coronavaksinene Moderna og Pfizer..

NRK - 19 okt 22 kl. 18:08

EU-tilsyn anbefaler koronavaksine til småbarn

EUs legemiddeltilsyn EMA har godkjent bruk av Pfizer og Modernas koronavaksiner til barn ned til seks måneders alder. EMA anbefaler at Pfizers vaksine kan gis som tre doser til barn i alderen seks måneder til fire år, mens Moderna kan gis som to doser til barn mellom seks måneder og fem år. Vaksinene er allerede godkjent av EMA for barn fra henholdsvis fem og seks års alder..

NRK - 02 sep 22 kl. 16:28

FHI: Oppdaterte vaksiner skal tilbys i Norge

Nordmenn skal tilbys de oppdaterte koronavaksinene fra Pfizer og Moderna, opplyser Folkehelseinstituttet til Dagbladet. – Nå når variant-oppdaterte mRNA-baserte vaksiner fra Pfizer og Moderna er godkjent som oppfriskningsdoser, vil vi i Norge tilby dem ved oppfriskningsvaksinasjon – til alle grupper som anbefales oppfriskningsdoser, sier assisterende direktør Geir Bukholm til avisen. For grunnvaksinering med mRNA-vaksiner er det bare de opprinnelige vaksinene som er godkjent, sier han.

NRK - 31 aug 22 kl. 18:26

USA godkjenner nyutviklede koronavaksiner

Amerikanske helsemyndigheter har godkjent to nyutviklede vaksiner mot omikronvarianten av koronaviruset. Både Moderna og Pfizer-BioNTech har videreutviklet koronavaksinen sin til også å fungere mot den siste omikronvarianten av viruset. Food and Drug Administration (FDA) besluttet onsdag å godkjenne Pfizer-Biontech-vaksinen for bruk blant alle over tolv år, og Moderna-vaksinen for alle over 18 år.

VG - 26 aug 22 kl. 14:10

Moderna saksøker Pfizer - anklager om kopi av MRNA-teknologi

Farmasøytselskapet Moderna saksøker konkurrenten Pfizer for patentbrudd i utviklingen av coronavaksiner..

E24 - 26 aug 22 kl. 14:12

Moderna saksøker Pfizer - anklager om kopi av MRNA-teknologi

Farmasøytselskapet Moderna saksøker konkurrenten Pfizer for patentbrudd i utviklingen av coronavaksiner..

NRK - 25 maj 22 kl. 11:36

Pfizer vil selge medisiner til fattige land uten profitt

Legemiddelgiganten Pfizer kunngjør at de skal selge legemidler og vaksiner til 45 av verdens fattigste land til kostpris. Det kunngjorde Pfizer på Verdens økonomiske forum i Davos onsdag. De fem afrikanske landene Rwanda, Ghana, Malawi, Senegal og Uganda er de første som omfattes av avtalen.

NRK - 04 okt 22 kl. 05:09

Ny koronavaksine klar til bruk

I midten av september godkjente EMA en oppdatert koronavaksine fra Pfizer. Nå er den godkjent for bruk i Norge. Denne vaksinen dekker både den opprinnelige Wuhan-varianten og de siste omikronvariantene.

NRK - 10 aug 22 kl. 13:32

Ny vaksine mot omikronvarianter kan bli godkjent til høsten

EUs legemiddelbyrå (EMA) tar i løpet av høsten sikte på å godkjenne en ny vaksine mot to omikronvarianter av koronaviruset. Vaksinen er utviklet av tyske BioNTech og amerikanske Pfizer. – EMA regner med å motta en søknad om vaksine tilpasset variantene BA.

Klartale - 21 sep 22 kl. 08:38

Fikk koronavaksine som hadde gått ut på dato

En smittevern-overlege i Bergen har sendt en e-post til Legemiddelverket. Den har avisa Dagbladet sett. Der spør legen om de som hadde tatt vaksine tok skade av feilen.

NRK - 21 sep 22 kl. 04:33

Bergensere fikk utgått covidvaksine

Ved en feil fikk 47 personer i Bergen covidvaksine som var gått ut på dato. Det fikk ingen negative konsekvenser for dem, men anses likevel som alvorlig. Dagbladet har fått innsyn i en epost fra en assisterende smittevernoverlege i Bergen til Legemiddelverket.

NRK - 02 sep 22 kl. 00:52

Amerikansk ekspertpanel anbefaler omikron-vaksine

Et amerikansk rådgiverpanel anbefaler at folk får oppdaterte koronavaksiner for å begrense en bølge med omikronsmitte som ventes i vinter. Vaksinene er oppdaterte versjoner av mRNA-vaksinene til Pfizer og Moderna. Rådgiverpanelet gir råd til USAs smittevernetat CDC, og det ventes at etaten innfører anbefalingen snart.

NRK - 01 sep 22 kl. 12:05

EMA ventes å godkjenne omikronvaksiner torsdag

EUs legemiddelbyrå (EMA) ventes torsdag å godkjenne to nye vaksiner mot omikronvarianten av covid-19. De nye, tilpassede vaksinene fra Pfizer-Biontech og Moderna er ikke utviklet for å takle de nyeste variantene av viruset, men EU-landene har likevel vært interessert i å få dem godkjent slik at man kan sette oppfriskningsdoser før vinteren. EMA håper de kan godkjenne Pfizers vaksine mot de nyere BA.

NRK - 13 jul 22 kl. 22:37

FDA gir grønt lys til Novavax-vaksinen

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet (FDA) har gitt nødgodkjenning til Novavax sin koronavaksine for voksne, melder NBC. Amerikanerne får dermed et alternativ til mRNA-vaksinene fra Pfizer og Moderna. Vaksinen fra Novavax er basert på en eldre og mer tradisjonell teknologi, enn vaksinene fra Pfizer og Moderna.

NRK - 24 aug 22 kl. 12:48

Omikron-vaksine er til vurdering

En vaksine som er utviklet mot omikronvarianten av koronaviruset, er til vurdering hos Det europeiske legemiddelbyrået EMA. Det er vaksiner fra Pfizer og Biontech som skal evalueres. Det er ventet at de to selskapene vil sende inn søknad om godkjenning innen kort tid.

NRK - 24 aug 22 kl. 02:51

USA vil gi omikron-vaksine til alle over tolv år

Alle i USA som er over tolv år, vil fra i høst få tilbud om å ta en nyutviklet oppfriskningsdose som er målrettet mot omikronvarianten. Biden-administrasjonen planlegger å gi neste generasjons koronavaksine til alle over tolv år kort tid etter Labor Day, som er 5. september, melder The New York Times.

NRK - 03 maj 22 kl. 13:45

Hopp i Pfizers inntekter

Det er fortsatt gode tider for vaksinemakeren Pfizer. I første kvartal steg inntektene med 77 prosent. Pfizers inntekter var i første kvartal 25,7 milliarder dollar.

NRK - 13 jul 22 kl. 22:37

FDA gir grønt lys til Novavax-vaksine

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet (FDA) har gitt nødgodkjenning til Novavax sin koronavaksine for voksne, melder NBC. Amerikanerne får dermed et alternativ til mRNA-vaksinene fra Pfizer og Moderna..

NRK - 06 jul 22 kl. 04:24

Canada kaster mer enn 13 millioner doser AstraZeneca-vaksine

Canada kommer til å kaste rundt 13,6 millioner doser av AstraZenecas koronavaksine. Årsaken er at ingen, verken innenlands eller utenlands, vil ha dem. Den canadiske regjeringen inngikk i 2020 avtale med AstraZeneca om kjøp av 20 millioner doser, og 2,3 millioner canadiere fikk minst én dose, flesteparten av dem mellom mars og juni i 2021.

NRK - 30 jun 22 kl. 05:04

USA sikrer seg 105 millioner vaksinedoser

USA har signert en avtale med Pfizer og Biontech om kjøp av 105 millioner doser av de to selskapenes koronavaksine til høsten. Kontrakten har en verdi på 3,2 milliarder dollar, nærmere 32 milliarder kroner, og omfatter vaksiner til babyer, barn, tenåringer og voksne. (NTB).

NRK - 13 maj 22 kl. 17:21

Må kaste koronavaksiner

Få land i verden vil ta imot koronavaksiner fra Norge. Nå går 137.000 doser ut på dato og må kastes.

NRK - 19 jun 22 kl. 01:50

USA anbefaler koronavaksiner til barn fra seks måneder gamle

Helsemyndighetene i USA anbefaler koronavaksiner fra Pfizer og Moderna til barn imellom seks måneder og fem år. Hittil har det vært anbefalt til barn som er minst fem år gamle, melder DR. Dette viruset tar livet av barn, og vi har mulighet til å forebygge det, sier Beth Bell som har vært med på å ta beslutningen om senke aldersgrensen for barna.

NRK - 22 apr 22 kl. 00:31

WHO anbefaler Pfizers koronapille

Verdens helseorganisasjon WHO sier de «sterkt anbefaler» bruk av Pfizers koronapille Paxlovid. Medikamentet er utviklet av amerikanske Pfizer for å behandle voksne som har mildt til moderat sykdomsforløp og som samtidig har høy risiko for å utvikle alvorlig sykdom. Anbefalingen kommer etter at det i to studier med nesten 3100 pasienter viste seg at pilla reduserer risikoen for sykehusinnleggelse med 85 prosent.

NRK - 05 apr 22 kl. 15:56

Kjerkol: Kan bli aktuelt med fjerde dose

Før neste vinter kan det komme en anbefaling fra FHI om å tilby eldre og risikogrupper en fjerde vaksinedose, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). – Derfor må kommunene ha planer slik at de raskt kan oppskalere kapasitet for vaksinasjon, sier Kjerkol i en pressemelding. Tirsdag redegjorde Kjerkol for Stortinget om regjeringens nye koronastrategi.

Klartale - 07 okt 21 kl. 10:38

Flere land stanser Moderna-vaksinen

Sverige og Danmark meldte onsdag at de stanser å gi korona-vaksinen fra Moderna til unge mennesker. Årsaken er at den kan føre til betennelse i hjertet. Nå sier også Finland at de stanser Moderna-vaksinen.

NRK - 30 mar 22 kl. 16:06

Kjempeoverskudd for Biontech

Det tyske legemiddelselskapet Biontech, som sto bak den første koronavaksinen som fikk godkjenning i Europa, leverte et rekordoverskudd i 2021. Overskuddet ligger på 10,29 milliarder euro, 98,75 milliarder kroner. Selskapet hadde en omsetning på 182 milliarder kroner.

NRK - 29 mar 22 kl. 18:36

USA opnar for fjerde vaksinedose for eldre

USAs legemiddeltilsyn FDA har godkjent at personar frå 50 år og oppover kan få ein fjerde dose med koronavaksine. Dette skal gi dei mest sårbare i samfunnet ekstra vern i tilfelle det oppstår ei ny koronavirusbølgje. Avgjerda opnar for ein fjerde dose av Pfizer- eller Moderna-vaksine minst fire månader etter tredje dose.

NRK - 28 mar 22 kl. 13:59

Britisk studie skal teste covid-piller på innlagte pasienter

En stor britisk undersøkelse skal undersøke Pfizer sin covid-19-behandling som en potensiell behandling for pasienter som er innlagt med viruset, skriver Reuters, Dette blir verdens største randomiserte studie av potensielle medisiner for covid-19. Den vil undersøke Paxlovid som allerede er godkjent i Storbritannia for tidlig behandling av koronavirusinfeksjoner..

NRK - 18 mar 22 kl. 05:36

Moderna søker om godkjennelse for dose fire

Legemiddelselskapet Moderna ber det amerikanske legemiddeltilsynet FDA om godkjennelse for å tilby en fjerde dose av sin koronavaksine til alle voksne. Søknaden er bredere enn den fra rivalen Pfizer, som tidligere denne uka ba om godkjennelse for å tilby en fjerdedose til amerikanere som er 65 år og eldre..

NRK - 17 mar 22 kl. 14:17

EMA: Ingen anbefaling om fjerde dose til alle

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) sier de ikke har nok grunnlag for å anbefale en andre oppfriskningsdose (fjerde dose for dem som har Pfizer eller Moderna) for alle..

NRK - 16 mar 22 kl. 05:17

Vil gi eldre 4. vaksinedose

Pfizer og Biontech ber amerikanske helsemyndigheter om lov til å tilby en 2. påfyllingsdose av vaksine til folk over 65 år. Tall fra Israel viser at eldre vil ha nytte av det, mener selskapene.

E24 - 03 mar 22 kl. 06:50

Full oversikt over aksjepostene: Se hva Oljefondet eier

Oljefondet sitter på aksjeverdier i Pepsi, Adidas, Nintendo, Gazprom, Apple og Pfizer som utgjør flere tusenlapper per innbygger. Her kan du søke i fondets over 9.000 aksjeposter..

NRK - 16 feb 22 kl. 22:40

Vil åpne mobile vaksinefabrikker til Afrika

Tyske Biontech, som sammen med amerikanske Pfizer utviklet den første koronavaksinen, planlegger å sende mobile vaksinefabrikker til Afrika. Planen er å få den første konteinerfabrikken på plass til sommeren, og Rwanda og/eller Senegal vil trolig få først, ifølge det tyske legemiddelselskapet, skriver NTB..

NRK - 12 feb 22 kl. 02:17

Studie: Effekt av tredje dose faller raskt

Effekten av en tredje dose med vaksine fra Pfizer og Moderna faller betydelig innen den fjerde måneden, viser en studie fra amerikanske helsemyndigheter. Det er godt dokumentert at vaksineeffekten faller etter to doser, men relativt lite er dokumentert om varigheten av beskyttelsen etter en tredje dose. Studien fra USAs folkehelseinstitutt CDC (US Centers of Disease Control and Prevention) er basert på over 241.

E24 - 08 feb 22 kl. 18:03

Vaksinesalg bidro til dobling av Pfizers overskudd

Farmasigiganten Pfizer doblet overskuddet og endte med et resultat på 22 milliarder dollar i fjor. Covid-19-vaksinen Comirnaty ga selskapet et solid løft..

NRK - 21 okt 21 kl. 16:30

Pfizer: Tredjedosen svært effektiv

En tredje vaksinedose utviklet av Pfizer/Biontech er 95,6 prosent effektiv mot infeksjoner, viser testdata som utviklerne la fram torsdag, skriver NTB. I fase tre av testen deltok 10.000 personer over 16 år på et tidspunkt da delta var den dominerende varianten, heter det.

Dagbladet - 07 nov 21 kl. 21:17

Avslører rystende Pfizer-skandale

Sjokkerende opplysninger om dataforfalskning og dårlig pasientsikkerhet under utprøving av Pfizer-vaksinen slår ned som ei bombe i forskningsverdenen..

NRK - 05 nov 21 kl. 12:09

Pfizer: Koronapille 89 prosent effektiv

Pfizer sier fredag at en klinisk studie av deres koronapille ble avsluttet tidlig, fordi den viste seg å redusere sykehusinnleggelser og dødsfall med 89 prosent, melder Reuters. Foreløpige tall fra testingen av medisinen ble presentert fredag..

NRK - 03 nov 21 kl. 00:58

Godkjenner Pfizer-vaksine til barn

Den amerikanske smittevernetaten CDC godkjenner koronavaksinen til Pfizer og Biontech til barn som er mellom fem og elleve år gamle, melder nyhetsbyrået AFP..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com