EMA

Wednesday, 01 December, 03:50

Nyheter om EMA

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 04 nov 21 kl. 15:13

Tar snart beslutning om vaksine til barn

Pfizer/Biontech har søkt om å få godkjent sin koronavaksine for barn ned til fem år. Det kan skje i slutten av året, ifølge EMA. Det europeiske legemiddelverket (EMA) skriver torsdag på Twitter at de i løpet av desember regner med å ta en beslutning om hvorvidt vaksinen kan godkjennes til bruk på barn i alderen fem til elleve år.

NRK - 14 okt 21 kl. 17:28

EMA vurderer ny koronamedisin

Den britisk-svenske vaksineprodusenten AstraZeneca har utviklet kombinasjonsmedisinen Evusheld, som skal forhindre covid-19 blant voksne. Det opplyser EMA torsdag. De første testresultatene indikerte at medisinen ga effektivt beskyttelse mot sykdommen.

NRK - 25 okt 21 kl. 19:10

Opnar for tredjedosar med Moderna

Det europeiske legemiddelverket (EMA) opnar for at medlemslanda kan vurdere å gi ein tredje dose med Moderna-vaksinen til personar over 18 år. Det opplyser EMA i ei pressemelding. Ei tredje dose gav ein auke i antistoff hos vaksne med avtakande antistoff-nivå.

NRK - 11 okt 21 kl. 21:37

Vurderer ny koronamedisin

Det europeiske legemiddelverket EMA vurderer godkjenning av koronamedisinen Ronapreve. En avgjørelse vil trolig være klar om to måneder. Det sveitsiske legemiddelfirmaet Roche har sendt en søknad om godkjenning av sin antistoffbehandling Ronapreve, sier EMA mandag..

Aftenposten - 04 okt 21 kl. 16:09

EMA anbefaler en tredje vaksinedose

Det europeiske legemiddelverket (EMA) anbefaler en påfyllingsdose med koronavaksine..

NRK - 04 okt 21 kl. 16:04

EMA anbefaler tredje vaksinedose

Det europeiske legemiddelverket (EMA) har konkludert med at en ekstra dose med Pfizer eller Moderna kan gis til personer med immunsvikt, minst 28 dager etter andre dose..

NRK - 23 jul 21 kl. 15:13

EMA godkjenner vaksine til barn

EUs legemiddelbyrå EMA godkjenner koronavaksinen Spikevax (Moderna) for barn i alderen 12 til 17 år. I testar utført er biverknadane av vaksinen for folk i denne aldersgruppe lik som dei som er over 18 år. Fordelane med å gi koronavaksinen til barn er derfor større enn ulempene, meiner EMA..

NRK - 02 sep 21 kl. 12:08

Flere vaksiner godkjennes

Personer som er vaksinerte med vaksiner godkjent i Storbritannia, USA og av WHO får samme lettelser i innreisekarantene som personer vaksinert med EMA-godkjente vaksiner. Det skriver regjeringen i en pressemelding. Nå er også Nord-Makedonia, Tyrkia og Ukrainia koblet til EUs løsning for koronasertifikat.

NRK - 23 apr 21 kl. 16:14

EMA: Blodpropp hjå 1 av 100.000

Legemiddelbyrået til EU, EMA, trur at 1 av 100.000 som får AstraZeneca-vaksinen får dei alvorlege biverknadane med blodpropp og lågt tal på blodplater. EMA har gjennomført ei samanlikning av kor mange sjukehusinnleggingar og dødsfall vaksinen kan avverje, sett opp mot kor mange som får biverknadane.

NRK - 25 okt 21 kl. 19:10

Opnar for tredjedoser med Moderna

Det europeiske legemiddelverket (EMA) opnar for at medlemslanda kan vurdere å ei ein tredje dose med Moderna-vaksinen til personar over 18 år. Det opplyser dei i ei pressemelding..

NRK - 24 aug 21 kl. 16:45

Øker vaksineproduksjonen i Europa

Det europeiske legemiddelverket (EMA) vil øke produksjonskapasiteten av koronavaksiner i EU. Økningen vil bety 461 millioner ferske doser med koronavaksine. EMA har godkjent to produksjonssteder for Pfizer/Biontech-vaksinen i Saint Remy i Frankrike og i Marburg i Tyskland.

NRK - 20 okt 21 kl. 13:39

Girl in Red nominert til MTV-pris

Girl in Red er nominert til to priser under årets MTV EMA-prisutdeling. Marie Ulven fra Horten er nominert i kategoriene beste video med budskap for videoen "serotonin" og som beste såkalte push, skriver NTB. Prisutdelingen finner sted i Ungarn den 14.

Dagbladet - 17 jun 21 kl. 17:49

EMA tok oppgjør

Torsdag tok EMA et oppgjør med nylig feilinformasjon om deres anbefaling knyttet til bruken av AstraZeneca-vaksinen. EMA opplyste også om bivirkningssituasjonen knyttet til nevnte AstraZeneca, Janssen, Pfizer og Moderna..

NRK - 17 jun 21 kl. 16:44

– Blande vaksiner kan gi god effekt

EUs legemiddeltilsyn (EMA) sier at det kan være vellykket å blande koronavaksiner, slik at man får én type til den første dosen og en annen til den andre, men at det foreløpig er for lite forskning på koronavaksinene til at EMA vil gå ut med en klar anbefaling om dette. – Vi vet at det å «mikse og matche» vaksiner har vært suksessfullt tidligere. Det har ofte endt opp med å gi en enda bedre immunitet.

NRK - 14 apr 21 kl. 15:54

Varsler konklusjon om J&J-vaksinen

EUs legemiddelbyrå (EMA) vil neste uke komme med en ny anbefaling om Johnson & Johnson-vaksinen, som granskes for mulig alvorlige bivirkninger. – Granskingen pågår, og EMA venter å komme med en anbefaling neste uke, skriver EMA i en pressemelding , og legger til at mens granskingen pågår, mener EMA at vaksinens nytteverdi oppveier risikoen for bivirkninger.(NTB).

NRK - 06 aug 21 kl. 14:48

EMA: For tidlig å gi tredje dose

Det er ikke nok data på om en tredje dose er nødvendig, sier Det europeiske legemiddelverket (EMA) ifølge Reuters. WHO har tidligere advart mot å sette tredje dose etter at flere land, deriblant Frankrike og Tyskland, har sagt at de planlegger tredjedosen for enkelte i september..

NRK - 06 aug 21 kl. 14:35

EMA: Ikke sammenheng med vaksine

EMA har så langt ikke funnet sammenheng mellom endringer i menstruasjon og koronavaksinene, melder Reuters..

VG - 06 okt 21 kl. 05:27

Derfor åpnet de for tredjedosen for alle over 18 i EU

Det europeiske legemiddelsamarbeidet (EMA) åpnet for at man kan vurdere å gi en tredjedose til alle over 18 år, fordi Pfizers data viser at det kan ha god effekt..

NRK - 05 okt 21 kl. 12:07

FHI: Anbefaler 3. dose til eldre

I FHIs faglige grunnlaget anbedaler de oppfriskningsdose (boosterdose) til eldre. De foreslår to alternativ: I 2 a ønsker man en fornyet vurdering før anbefalingen utvides til 75-84-åringene og deretter 65-74-åringene. I alternativ 2 b anbefales en trinnvis vaksinering av de samme aldersgruppene, men det legges ikke inn et krav om fornyet vurdering i forkant.

Aftenposten - 04 okt 21 kl. 16:09

EMA anbefaler en tredje vaksinedose til personer med svekket immunforsvar

Koronavaksinen til Pfizer/Biontech sier en såkalt «boosterdose» kan gis til folk over 18 år, opplyser Det europeiske….

VG - 04 okt 21 kl. 16:07

EU: Åpner for tredjedose for alle over 18

Det europeiske legemiddelsamarbeidet (EMA) mener alle over 18 kan få en tredjedose, seks måneder etter fullvaksinering med Pfizer..

NRK - 01 jun 21 kl. 18:22

– Pfizer bør få øke produksjonen

Pfizers planlagte økning av vaksineproduksjonen i Belgia vil få stor betydning, tror det europeiske legemiddelbyrået EMA. EMA kom tirsdag med en anbefaling om at Pfizer bør få tillatelse til å øke produksjonen av sin koronavaksine ved en fabrikk i den belgiske byen Puurs. Dette vil få betydelig og øyeblikkelig virkning på vaksineleveransene i EU, mener EMA..

NRK - 22 jul 21 kl. 16:20

EMA: Bivirkning av Janssen-vaksinen

Det europeiske legemiddelverket (EMA) sier de kommer til å liste opp nervesykdommen Guillain-Barré syndrom som en svært sjelden bivirkning av Janssen-vaksinen. I mai ble Janssen-vaksinen tatt ut av vaksineprogrammet i Norge, men den har vært tilgjengelig for de som ønsker det, men med strenge kriterier som må oppfylles..

NRK - 21 maj 21 kl. 14:15

EMA med nye råd for AstraZeneca

Det europeiske legemiddeltilsynet, EMA, seier fredag at AstraZeneca-vaksinen ikkje må givast til dei som har hatt blodpropp med lave blodplater etter første dose. Dei seier også at pasientar må følgast nøye opp i tre veker etter vaksinasjon for å avdekke teikn på alvorlege biverknader, melder Reuters. Dei nye tilrådingane kjem som ein del av ei gransking EMA gjer med tanke på å avdekke sjeldne, men alvorlege biverknader med AstraZeneca og Johnsons & Johnson-vaksinane..

Dagbladet - 14 sep 21 kl. 17:47

Mangel på mulig coronamedisin

Det har oppstått mangel på legemiddelet RoActemra, som EMA undersøker om kan brukes til behandling av alvorlig syke covid-19-pasienter i Europa..

NRK - 11 maj 21 kl. 08:53

Pfizer-godkjenning for barn

EUs legemiddelbyrå EMA sier Pfizer/Biontechs vaksine raskt kan godkjennes for 12-15-åringer. Klarsignalet kan komme allerede denne måneden, sier EMA-sjefen. – Foreløpig er målet å komme med en godkjenning i juni.

NRK - 09 jul 21 kl. 14:00

EMA:Hjertesykdom sjelden bivirkning

Det europeiske legemiddelbyrået EMA konkluderer i en pressemelding at hjertesykdommene hjerteposebetennelse (perikarditt) og hjertemuskelbetennelse (myokarditt) er sjeldne bivirkninger ved mRNA-vaksinene Comirnaty og Spikevax..

NRK - 09 jul 21 kl. 14:00

Hjertesykdom en sjelden bivirkning

EUs legemiddelbyrået EMA konkluderer i en pressemelding at hjertesykdommene hjerteposebetennelse (perikarditt) og hjertemuskelbetennelse (myokarditt) er sjeldne bivirkninger ved mRNA-vaksinene Comirnaty og Spikevax. Hjertesykdommene bør nå omtales som sjeldne bivirkninger i produktinformasjonen til disse vaksinene fra Pfizer/BioNTech og Moderna, skriver EMA. En endelig avgjørelse tas av EU-kommisjonen, melder Statens legemiddelverk.

NRK - 08 sep 21 kl. 15:57

Ny mulig bivirkning fra AstraZeneca

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) annonserte onsdag at koronavaksinen fra AstraZeneca også må liste syndromet Guillain-Barré som en mulig bivirkning. Syndromet er en autoimmun sykdom som fører til nerveskade og lammelser i bein og underkropp. Janssen-vaksinen må legge til hovne lymfeknuter, tinnitus og uregelmessig mage til sine bivirkninger..

NRK - 08 sep 21 kl. 15:57

Registrerer nye vaksinebivirkninger

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) annonserte onsdag at AstraZeneca også må liste syndromet Guillain-Barré som en mulig bivirkning av sin koronavaksine. Syndromet er en autoimmun sykdom som fører til nerveskade og lammelser i bein og underkropp. Janssen-vaksinen må legge til hovne lymfeknuter, tinnitus og uregelmessig mage til sine bivirkninger..

NRK - 08 sep 21 kl. 15:04

– Ønsker å beskytte eigen befolkning

Det europeiske legemiddelverket (EMA) vurderer no å anbefale ein tredje dose til fullvaksinerte. På spørsmål om helseminister Bent Høie vil prioritere tredje dose til eigen befolkning eller sikre vaksinar til andre land som ikkje har vaksinert like mange, svarar han: – Vi ønsker å beskytte vår eigen befolkning. Får vi faglege råd om at ein tredje dose er nødvendig for å vareta det vernet, så er det noko som vil vege ganske tungt og då vil vi gjere det, seier Høie.

Dagbladet - 03 sep 21 kl. 18:58

Også funnet i Norge

Legemiddelverket opplyser at EMA har funnet årsaken til forekomsten av svarte partikler i hetteglass med Moderna-vaksinen i Japan. Det har også blitt gjort liknende funn i Norge..

NRK - 01 jul 21 kl. 15:20

Tror vaksinene virker mot delta

EUs legemiddelbyrå EMA tror fortsatt at de fire vaksinene de har godkjent er effektive mot alle koronavarianter, også deltavarianten. Det er snakk om Pfizer, Moderna, AstraZeneca og Johnson & Johnson. EMA har bedt alle produsenter om å teste om hypotesen stemmer..

NRK - 20 apr 21 kl. 17:04

Madsen: Minner om AstraZeneca

EUs legemiddeltilsyn (EMA) har sett noen av de samme bivirkningene hos Janssen-vaksinen og AstraZeneca-vaksinen, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør ved Statens legemiddelverk. EMA sier de har funnet en mulig sammenheng mellom Janssen-vaksinen og sjeldene blodpropptilfeller. De mener dette bør listes opp som en sjelden bivirkning.

NRK - 17 aug 21 kl. 22:14

USA: Kan anbefale tredje dose

Kilder i amerikanske helsemyndigheter har opplyst til nyhetsbyrået AP at det snart kan komme en anbefaling for alle om å ta en tredje dose koronavaksine. Den skal tas åtte måneder etter andre dose. USAs legemiddeltilsyn anbefalte nylig personer med svekket immunforsvar å ta en tredje dose.

NRK - 17 aug 21 kl. 13:43

Godtar koronapass fra Nord-Irland

Norge vil godta koronasertifikat fra Nord-Irland fra onsdag 18. august klokken 15, opplyser regjeringen. San Marino og Vatikanstaten er nå en del av EUs løsning med verifiserbare koronasertifikat, slik at disse sertifikatene også aksepteres i Norge.

NRK - 13 jun 21 kl. 11:30

EMA fraråder AstraZeneca til eldre

AstraZeneca-vaksinen bør ikke gis til folk over 60 år, sier lederen for EMAs vaksinekomité, Marco Cavaleri, i en uttalelse søndag. EMA har vurdert at nytten overstiger risikoen ved å benytte AstraZeneca-vaksinen, men Cavaleri peker likevel på at det stadig blir større tilgjengelighet til såkalte mRNA-vaksiner som Pfizer/Biontech og Moderna. Italienske myndigheter kunngjorde fredag at de begrenser bruken av AstraZeneca-vaksinen til de over 60 år.

Aftenposten - 10 aug 21 kl. 15:13

EMA: Ikke bevis for at koronavaksine forstyrrer menstruasjon

Det lar seg ikke påvise at koronavaksine forstyrrer menstruasjonssyklusen hos kvinner, konkluderer EUs….

NRK - 10 aug 21 kl. 15:20

Godtar britiske koronasertifikat

Fra klokken 15 den 12. august vil koronasertifikater fra England og Wales godkjennes ved innreise til Norge. Da vil løsningen for å verifisere QR-koden i engelske og walisiske NHS Covid Pass tas i bruk på grensen, skriver regjeringen i en pressemelding.

NRK - 10 aug 21 kl. 14:45

Korona forstyrrer ikke menstruasjon

Det lar seg ikke påvise at koronavaksine forstyrrer menstruasjonssyklusen hos kvinner, konkluderer EUs legemiddelbyrå (EMA). EMAs sikkerhetskomité (PRAC) har undersøkt hundrevis av rapporter fra kvinner som har meldt fra om ulike former for menstruasjonsforstyrrelser etter å ha fått koronavaksine..

NRK - 07 apr 21 kl. 16:00

Blodpropp kan skyldes vaksine

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) mener tilfellene med blodpropp og lave blodplater bør listes som en sjelden bivirkning av AstraZeneca-vaksinen. EMA bekrefter at det finnes en mulig forbindelse mellom vaksinen og den sjeldne tilstanden. Fortsatt mener EMA at fordelene ved koronavaksinen for å bekjempe covid 19, veier opp for risikoen av de sjeldne bivirkningene..

NRK - 06 apr 21 kl. 14:58

EMA venter med vaksinekonklusjon

Det europeiske legemiddelbyrået EMA venter til i morgen eller torsdag med å slå fast at koronavaksinen fra AstraZeneca har en sammenheng med alvorlige tilfeller av blodpropp. Tidligere i dag sa sjefen for vaksine i EMA at det er en klar sammenheng..

NRK - 06 aug 21 kl. 15:12

104 hjertebetennelser etter vaksine

Statens legemiddelverk har fått 104 meldinger om tilfeller av betennelse i hjertet som bivirkning etter koronavaksinering i Norge. Det er satt over fem millioner vaksinedoser i Norge. I starten av juli var tallet på 75 innmeldte tilfeller, men nå har dette steget til i overkant av 100 tilfeller, opplyser medisinsk fagdirektør Steinar Madsen til Dagens Medisin.

NRK - 31 mar 21 kl. 10:59

EMA-møte om AstraZeneca-vaksine

Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA) holder møte om AstraZeneca-vaksinen onsdag. Legemiddelverket håper EMA vil komme med flere detaljer rundt granskingen av alvorlige, men sjeldne sykdomsforløp knyttet til vaksinen, melder NTB..

NRK - 29 maj 21 kl. 03:11

316 har fått blodpropp i Europa

316 personer i EU og EØS-landene har fått sjeldne blodpropper etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen. Det opplyser Georgy Genov som er sjef for Det europeiske legemiddelbyrået EMAs sikkerhetsavdeling som overvåker bivirkninger av vaksiner. I april meldte EMA at 142 vaksinerte hadde fått like blodpropper.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt