Jens Stoltenberg

Saturday, 25 September, 10:41

Nyheter om Jens Stoltenberg

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 25 aug 21 kl. 01:45

Blinken i samtale med Stoltenberg

Antony Blinken snakket tirsdag kveld med generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, og takket Nato for godt samarbeid. – Jeg snakket med Jens Stoltenberg der jeg takket Nato som bidrar til å holde flyplassen i Kabul åpen, så vi trygt kan evakuere våre borgere, allierte og partnere, tvitret Blinken..

NRK - 17 aug 21 kl. 15:21

Stoltenberg: Lederne sviktet

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sa på en pressekonferanse tirsdag, at kollapsen i Afghanistan skjedde raskere enn noen kunne forutsi. Han forklarte det med at landets politiske ledere sviktet. – Den politiske ledelsen maktet ikke å stå imot Taliban og sikre den fredelige løsningen det afghanske folket ønsket.

VG - 11 sep 21 kl. 16:19

Jens Stoltenberg minnes 11. september 2001: Norske kampfly var klare til å skyte ned sivile fly

NATO-sjef Jens Stoltenberg forteller om hvordan terrorangrepet mot USA for 20 år siden har preget både han personlig, og forsvarsalliansen, hver eneste dag siden..

NRK - 13 aug 21 kl. 17:50

Jens Stoltenberg: – Dypt bekymret

Nato vil fortsette å støtte Afghanistans regjering, skriver Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i en uttalelse. – Nato-allierte er dypt bekymret for den høye voldsbruken av Taliban. Inkludert angrep mot sivile, målrettede drap og andre menneskerettighetsbrudd, sier Stoltenberg.

NRK - 06 sep 21 kl. 20:03

Bekymret for kinesiske atomraketter

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er bekymret for Kinas bygging av nye siloer for atomraketter. Kina er, på en ubegrenset og ugjennomsiktig måte, i ferd med å hurtig utvide sitt atomarsenal med flere stridshoder og mer avanserte systemer for å bære dem, sa Stoltenberg mandag på en Nato-konferanse om nedrustningskontroll i København. – Som en verdensmakt har Kina et globalt ansvar for nedrustning, sa Stoltenberg.

NRK - 21 sep 21 kl. 20:48

Stolar på Nato-land i ubåtstrid

Nato-sjef Jens Stoltenberg seier han forstår Frankrikes skuffelse, men at ubåtstriden ikkje må få skapa splid i forsvarsalliansen. Analytikarar meiner Nato står svekkja etter ubåtkrangelen som oppstod då USA, Australia og Storbritannia inngjekk ein forsvarsavtale. Avtalen gjorde at Australias kjøp av franske ubåtar aldri blei noko av.

VG - 21 sep 21 kl. 19:53

Stoltenberg om Frankrike: Forstår at de er skuffet

NEW YORK (VG) – Jeg forstår at Frankrike er skuffet, sier NATO-sjef Jens Stoltenberg til VG. Det er første gang han uttaler seg om konflikten mellom Frankrike og USA, etter at Australia i forrige uke droppet den gigantiske ubåt-avtalen med Frankrike..

NRK - 15 sep 21 kl. 21:51

Blinken ringde Stoltenberg

USAs utanriksminister Antony Blinken ringde Nato-sjef Jens Stoltenberg for å diskutere Afghanistan før Natos strategimøte. Blinken er uroa for situasjonen og menneska i Afghanistan etter at Taliban har teke over makta. Det opplyser talsmann Ned Price på vegner av USAs utanriksdepartement i ei pressemelding..

VG - 15 sep 21 kl. 16:45

Stoltenberg: – En tragedie at Taliban er tilbake

NATO-sjef Jens Stoltenberg kaller det «en tragedie for det afghanske folk» at Taliban er tilbake i Kabul. Han avviser ikke at hans eget spor var at NATO-styrkene skulle bli inntil en avtale med Taliban var på plass..

NRK - 15 sep 21 kl. 16:09

Stoltenberg gratulerer Støre

Jens Stoltenberg har gratulert Jonas Gahr Støre (Ap) med valet. Han gler seg til å samarbeide med Støre som den nye statsministeren i Noreg. – Eg er heilt trygg på at Jonas finn ein måte å samarbeide med partia på Stortinget utan at eg gir han råd, seier generalsekretæren i Nato til NRK..

NRK - 20 aug 21 kl. 09:32

Nytt møte med Nato-utenriksministre

Nato-sjef Jens Stoltenberg har kalt inn alliansens utenriksministre til et ekstraordinært nettmøte om situasjonen i Afghanistan. Stoltenberg skal lede møtet, som starter ved 14-tiden fredag ettermiddag, og han har varslet en pressekonferanse i etterkant. Da han kunngjorde møtet, skrev generalsekretæren på Twitter at ministrene skal «fortsette den nære samordningen og diskutere vår felles innfallsvinkel».

VG - 31 aug 21 kl. 17:03

NATO-Stoltenberg: Vil presse Taliban for å få flere folk ut

BERGEN (VG) Jens Stoltenberg sier at NATO nå vil legge ytterligere press på Taliban slik at flere får reise ut..

NRK - 31 aug 21 kl. 15:25

Nato: – Vil ikke glemme afghanerne

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg uttalte på tirsdag at flyplassen i Kabul må holdes åpen, og lovet at afghanere etterlatt i evakueringen ikke vil bli glemt. – Det er essensielt at flyplassen holdes åpen, både for å kunne gi humanitær bistand, og for å forsikre at vi kan fortsette å få folk ut, sa Stoltenberg i et intervju med AFP..

Klartale - Igår: 09:34

– Alt er ikke tapt

Jens Stoltenberg sier Nato fortsatt skal hindre terrorangrep fra Afghanistan..

Aftenposten - Igår: 06:18

«Dobbeltspill», «forakt» og «løgner». Trump er borte, men splittelsene er like store som før.

NEW YORK (Aftenposten): Jens Stoltenberg mener det er alvorlig at Nato ikke forutså det afghanske regimets raske fall..

NRK - 26 aug 21 kl. 17:30

Stoltenberg fordømmer angrepet

– Jeg fordømmer på det sterkeste det fryktelige terrorangrepet utenfor Kabul flyplass, skriver Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på Twitter. – Tankene mine er hos alle de berørte og deres kjære. Vår prioritet er å evakuere så mange mennesker til sikkerhet så raskt som mulig..

NRK - 24 aug 21 kl. 10:29

Stoltenberg deltar på G7-møte

Jens Stoltenberg skal delta på dagens digitale toppmøte der lederne i G7-landene skal diskutere situasjonen i Afghanistan. Det opplyser Nato. Det er første gang Natos generalsekretær deltar på et møte med G7-lederne.

Aftenposten - 16 sep 21 kl. 11:20

«GUD, for en gjeng vi skal samarbeide med», sa en SV-politiker da Ap, SV og Sp skulle danne regjering i 2005.

Jens Stoltenberg mente SVs program var «totalt urealistisk». SV-lederen mente Sps folk var «møkk sure hele tiden,»..

NRK - 18 aug 21 kl. 16:28

Natos utenriksministere møtes

Nato-sjef Jens Stoltenberg kaller inn Nato-landenes utenriksministere til et ekstramøte om Afghanistan fredag. Stoltenberg skriver på Twitter at partene skal «fortsette den nære samordningen, og diskutere vår felles innfallsvinkel»..

VG - 18 aug 21 kl. 14:39

Stoltenberg: Reiser smertefulle og ubehagelige spørsmål

NATO-sjef Jens Stoltenberg erkjenner at NATO mislyktes med å bygge sterke nok sikkerhetsstyrker i Afghanistan. Han sier til VG at han ble overrasket over hvor raskt det skjedde..

Aftenposten - 17 aug 21 kl. 16:11

Stoltenberg: Sjokkert over at hvor raskt kollapsen kom og hvordan det afghanske lederskapet sviktet

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier kollapsen i Afghanistan skjedde raskere enn noen kunne forutsi..

Aftenposten - 17 aug 21 kl. 16:11

Stoltenberg: Sjokkert over hvor raskt kollapsen kom

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier kollapsen i Afghanistan skjedde raskere enn noen kunne forutsi..

NRK - 17 aug 21 kl. 15:53

Stoltenberg åpnet for nye angrep

På pressekonferansen tirsdag åpnet Nato-leder Jens Stoltenberg for nye angrep mot Afghanistan, hvis landet gir terrorgrupper frihavn i landet. – Vi følger nøye med på den situasjonen, og hvis vi ser tegn til at Afghanistan igjen blir en frihavn for terrorister, kan vi angripe fra avstand og gjøre det vi må for å fjerne trusselen, sier han..

VG - 17 aug 21 kl. 15:28

Stoltenberg om Afghanistan: – Jeg er dypt lei meg

To dager etter at Taliban tok kontrollen over Kabul og Afghanistan, vedkjente NATO-sjef Jens Stoltenberg at den afghanske kollapsen skjedde langt kjappere enn de antok..

VG - 17 aug 21 kl. 15:28

Stoltenberg om Afghanistan: – Truer med nye angrep

To dager etter at Taliban tok kontrollen over Kabul og Afghanistan, vedkjente NATO-sjef Jens Stoltenberg at den afghanske kollapsen skjedde langt kjappere enn antatt. Men NATO vil angripe på nytt dersom terrorgrupper får etablere seg på nytt..

VG - 17 aug 21 kl. 15:28

Stoltenberg om Afghanistan: Truer med nye NATO-angrep

To dager etter at Taliban tok kontrollen over Kabul og Afghanistan, vedkjente NATO-sjef Jens Stoltenberg at den afghanske kollapsen skjedde langt kjappere enn antatt. Men NATO vil angripe på nytt dersom terrorgrupper får etablere seg igjen..

NRK - 17 aug 21 kl. 14:44

Stoltenberg om Afghanistan

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg holder pressekonferanse om situasjonen i Afghanistan klokken 15. Det er bare to måneder siden NATOs stats- og regjeringssjefer lovet at man skulle stå ved sin forpliktelse om å fremme sikkerhet i landet..

Aftenposten - 18 aug 21 kl. 06:45

Joe og Jens må ta ansvar for fadesen i Afghanistan

President Joe Biden og Nato-sjef Jens Stoltenberg legger skylden på den afghanske regjeringen for kaoset i Afghanistan..

NRK - 17 aug 21 kl. 07:36

Stoltenberg taler om Afghanistan

Nato holder tirsdag hastemøte for å drøfte den kaotiske situasjonen i Afghanistan etter at Taliban overtok kontrollen i Kabul. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg skal holde en pressekonferanse om Afghanistan etter møtet, klokken 15..

NRK - 15 aug 21 kl. 18:22

Nato hjelper til med evakuering

Nato-leder Jens Stoltenberg sier alliansen arbeider med å holde flyplassen i Kabul åpen og med å koordinere evakueringene. Det melder Reuters. Stoltenberg sier han har snakket med Storbritannias statsminister Boris Johnson og utenriksministerene i Canada, Danmark og nederland om situasjonen..

NRK - 13 aug 21 kl. 17:50

Nato: – Dypt bekymret

Nato vil fortsette å støtte Afghanistans regjering, skriver Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i en uttalelse. – Nato-allierte er dypt bekymret for den høye voldsbruken av Taliban. Inkludert angrep mot sivile, målrettede drap og andre menneskerettighetsbrudd, sier Stoltenberg.

NRK - 31 aug 21 kl. 17:06

Nato vil legge press på Taliban

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg krever at flyplassen i Kabul holdes åpen, og lover at de som måtte bli igjen i Afghanistan, ikke blir glemt. – Vi vil bruke de pressmidlene vi har til å forsøke å bidra til at folk som ønsker det, og som er i en utsatt situasjon, får forlate landet, sier han til VG. Han fastslår at Nato skal bruke all sin politiske, diplomatiske og økonomiske tyngde for å sikre at folk får reise..

NRK - 31 aug 21 kl. 16:05

Nato positive til tyrkisk drift

Nato er positive til at Nato-landet Tyrkia skal hjelpe med driften av flyplassen i Kabul. Det sier Nato-leder Jens Stoltenberg til NRK. Taliban ba forrige uke Tyrkia om å bistå med teknisk assistanse for å drifte flyplassen etter de vestlige styrkenes tilbaketrekking fra Afghanistan..

Aftenposten - 08 jul 21 kl. 11:46

Jens Stoltenberg: – AUF har båret børen alene

Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg sier det stemmer at de overlevende etter 22..

NRK - 27 aug 21 kl. 14:33

Nato flagger på halv stang

Flaggene til Natos 30 medlemsland flagger på halv stang utenfor Natos hovedkvarter i Brussel i Belgia fredag. – Vi sørger over alle ofrene. Vi ærer det amerikanske personellet som mistet livet for å komme andre i sikkerhet – de vil aldri bli glemt, skriver Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på Twitter..

NRK - 24 aug 21 kl. 21:29

Biden med uttalelse om evakueringen

USA tar fortsatt sikte på å avslutte evakueringen fra Afghanistan innen tidsfristen den 31. august. Det går frem i en uttalelse fra Det hvite hus.

VG - 20 aug 21 kl. 18:23

NATO-sjef Jens Stoltenberg: – Har stanset all støtte til afghanske myndigheter

NATO har klare forventninger til en ny regjering i Afghanistan..

NRK - 03 jun 21 kl. 01:55

Stoltenberg ber om etterforskning

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg ber om en etterforskning av meldinger om at Danmark angivelig skal ha hjulpet USA med å overvåke andre europeiske land. Det var Danmarks Radio (DR) som i helga skrev at amerikansk etterretning har utnyttet et samarbeid med Danmark til å spionere på politikere i Norge, Sverige, Tyskland og Frankrike. Opplysningene stammer fra anonyme kilder.

Dagbladet - 17 aug 21 kl. 15:59

Måtte svare afghansk journalist i tårer

Under en pressekonfranse i ettermidag ble Generalsekretær Jens Stoltenberg i Nato stilt til veggs av en afghansk journalist i tårer. Hun ba ham forklare grunnen for Natos avgjørelse om å trekke seg ut i Afghanistan..

NRK - 17 aug 21 kl. 15:53

Åpnet for nye angrep mot Taliban

På pressekonferansen tirsdag åpnet Nato-leder Jens Stoltenberg for nye angrep mot Taliban, hvis gruppen gir terrorgrupper frihavn i Afghanistan. – Vi følger nøye med på den situasjonen, og hvis vi ser tegn til at Afghanistan igjen blir en frihavn for terrorister, kan vi angripe fra avstand og gjøre det vi må for å fjerne trusselen, sier han..

VG - 17 aug 21 kl. 12:43

Krisemøte i dag: - NATOs største fiasko

Makt-kollapsen i Afghanistan er NATOs største fiasko, ifølge den tyske topp-politikeren Armin Laschet. Tirsdag starter selvransakelsen i forsvarsalliansen, og klokken 15 skal NATO-sjef Jens Stoltenberg holde en pressebriefing..

VG - 17 aug 21 kl. 12:43

Krisemøte i dag: – Det er den største fiaskoen NATO har lidd

Makt-kollapsen i Afghanistan er NATOs største fiasko, ifølge den tyske topp-politikeren Armin Laschet. Tirsdag starter selvransakelsen i forsvarsalliansen, og klokken 15 skal NATO-sjef Jens Stoltenberg holde en pressebriefing..

Aftenposten - 17 aug 21 kl. 06:44

Nato-sjefen mente det å forlate Afghanistan var et brutalt dilemma. Nå er det blitt et brutalt nederlag.

Jens Stoltenberg har avbrutt ferien i Norge og reist tilbake til i Brussel for å lede krisemøtene fra….

VG - 22 jul 21 kl. 11:26

Stoltenberg: – Hatet er der fortsatt

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg har et bilde av Utøya på sitt kontor og sier han tenker på ungdommene hver eneste dag..

VG - 22 jul 21 kl. 11:26

Stoltenberg: – Umulig å fjerne trusselen

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg har et bilde av Utøya på sitt kontor og sier han tenker på ungdommene hver eneste dag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt