Steinar Madsen

Tuesday, 26 October, 18:00

Nyheter om Steinar Madsen

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 08 okt 21 kl. 10:08

Mindre smitte og mindre sprit

Norge er åpent, og stadig færre blir smittet med korona-viruset.Det siste døgnet er det oppdaget 508 nye smittede her i landet. Det er 73 færre enn samme dag i forrige uke.

Dagbladet - 07 okt 21 kl. 14:43

Har registrert 35 683  meldinger

- Det er langt mer enn hva vi er vant til, sier Steinar Madsen..

Dagbladet - 04 okt 21 kl. 17:15

Mange nye meldinger

Steinar Madsen ved Legemiddelverket forteller at de i løpet av helga i uke 38 mottok om lag 500 meldinger om menstruasjonsforstyrrelser etter vaksinasjon mot covid-19..

Dagbladet - 01 okt 21 kl. 14:28

- Pågår et kappløp

Legemiddelselskapet Merck sier at deres coronatablett har oppnådd gode resultater i kliniske studier. Steinar Madsen ved Legemiddelverket sier at det pågår et kappløp på feltet..

NRK - 06 aug 21 kl. 15:12

104 hjertebetennelser etter vaksine

Statens legemiddelverk har fått 104 meldinger om tilfeller av betennelse i hjertet som bivirkning etter koronavaksinering i Norge. Det er satt over fem millioner vaksinedoser i Norge. I starten av juli var tallet på 75 innmeldte tilfeller, men nå har dette steget til i overkant av 100 tilfeller, opplyser medisinsk fagdirektør Steinar Madsen til Dagens Medisin.

Dagbladet - 29 aug 21 kl. 08:00

Undersøker mulig bivirkning

Danske helsemyndigheter undersøker nå om barnesyndromet MIS-C kan oppstå etter vaksinasjon mot covid-19. I så fall er det ekstremt sjeldent, mener Steinar Madsen i Legemiddelverket..

Klartale - 27 jul 21 kl. 06:45

Ber folk ta vaksinen så fort de får sjansen

– Ta den vaksinen du får tilbud om, sier Steinar Madsen i Legemiddel-verket. Han advarer folk mot å vente for å få den vaksinen de har mest lyst på..

NRK - 20 jul 21 kl. 16:19

Ny vaksine kan bli godkjent i Norge

En ny vaksine vurderes nå for godkjenning i EU og Norge. Coronavaksinen som utvikles av Sanofi Pasteur er tatt opp til såkalt «rolling view» i EU,systemet, skriver Det europeiske legemiddelsamarbeidet (EMA) på Twitter. – Det er gledelig.

NRK - 20 apr 21 kl. 17:04

Madsen: Minner om AstraZeneca

EUs legemiddeltilsyn (EMA) har sett noen av de samme bivirkningene hos Janssen-vaksinen og AstraZeneca-vaksinen, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør ved Statens legemiddelverk. EMA sier de har funnet en mulig sammenheng mellom Janssen-vaksinen og sjeldene blodpropptilfeller. De mener dette bør listes opp som en sjelden bivirkning.

NRK - 09 jul 21 kl. 14:00

Hjertesykdom en sjelden bivirkning

EUs legemiddelbyrået EMA konkluderer i en pressemelding at hjertesykdommene hjerteposebetennelse (perikarditt) og hjertemuskelbetennelse (myokarditt) er sjeldne bivirkninger ved mRNA-vaksinene Comirnaty og Spikevax. Hjertesykdommene bør nå omtales som sjeldne bivirkninger i produktinformasjonen til disse vaksinene fra Pfizer/BioNTech og Moderna, skriver EMA. En endelig avgjørelse tas av EU-kommisjonen, melder Statens legemiddelverk.

VG - 09 jul 21 kl. 07:51

Smittebølge i Indonesia: Folk hamstrer «mirakelkur»

Smitten i Indonesia er ute av kontroll. Nå tyr folk til legemiddelet ivermectin for å hindre smitte og alvorlig sykdom. – Kan godt forstå at folk gjør det de tror kan hjelpe dem i denne forferdelige situasjonen, sier Steinar Madsen..

NRK - 08 jun 21 kl. 19:03

Pfizer skal teste vaksine på babyer

Koronavaksinen fra Biontech/Pfizer skal nå testes på babyer ned mot seks måneders alder, opplyser legemiddelgiganten Pfizer., ifølge NTB. Opptil 4.

VG - 17 maj 21 kl. 18:35

Pfizer-vaksinen kan nå overleve en måned i kjøleskap

Det gjør distribusjonen av vaksinen enklere, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket..

NRK - 02 maj 21 kl. 21:47

Mistenker ny bivirkning av vaksiner

Sju tilfeller av akutt perikarditt (hjerteposebetennelse) er meldt inn til Legemiddelverket som mistenkt bivirkning etter Pfizer og Moderna-vaksine, melder NTB. – Det er ikke avklart om perikarditt kan knyttes til vaksinen. Vi ber leger om å være oppmerksomme på muligheten for perikarditt hos personer som nylig er vaksinert, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket til egen nettside.

NRK - 15 mar 21 kl. 14:29

Venter på EU-konklusjon om vaksine

Dersom forholdet mellom nytte og risiko knyttet til AstraZeneca-vaksinen endrer seg, vil man måtte revurdere bruken, sier medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, Steinar Madsen. Madsen sier at denne typen vurderinger av legemidler og vaksiner er helt vanlig. Etter flere meldte tilfeller av mulige alvorlige bivirkninger fra AstraZenecas koronavaksine, skal det være møter på europeisk nivå om saken senere i uka..

VG - 12 apr 21 kl. 21:21

Legemiddelverket om Australias vaksine-nei: – Svært overraskende

Fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket tror ikke Australias nei takk til Johnson & Johnson-vaksinen vil få konsekvenser for Europa..

VG - 12 apr 21 kl. 21:21

Legemiddelverket om Australias vaksine-nei: – Svært overrasket

Fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket tror ikke Australias nei takk til Johnson & Johnson-vaksinen vil få konsekvenser for Europa..

VG - 12 apr 21 kl. 21:21

Legemiddelverket om Australias Johnson &Johnson-nei: – Svært overrasket

Fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket tror ikke Australias nei takk til Johnson & Johnson-vaksinen vil få konsekvenser for Europa..

VG - 01 apr 21 kl. 12:35

Legemiddelverket-direktør i SMS: «Jeg stoler ikke helt på AZ»

Dagen etter at AstraZeneca gikk ut og lovet at vaksinen var trygg, skrev medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i en SMS at han ikke stolte på dem..

NRK - 31 mar 21 kl. 17:25

– Alvorlig, mener Legemiddelverket

Det er meldt om 62 tilfeller sjelden blodpropp i hjernen hos personer som har fått AstraZeneca-vaksine i Europa. Det er alvorlig, mener Legemiddelverket. – Nå får vi vite mer om hvem som er rammet, alder og kjønn.

NRK - 30 mar 21 kl. 14:10

– Dessverre ikke veldig overrasket

Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, sier han dessverre ikke er veldig overrasket over at et tysk institutt har funnet 31 tilfeller av blodpropp hos personer som har fått AstraZenecas vaksine..

NRK - 23 mar 21 kl. 15:59

Skeptisk til å gi noen få vaksine

Medisinsk direktør i Legemiddelverket, Steinar Madsen, sier til Aftenpopsten at det er lite realistisk at kun enkelte grupper vil få AstraZeneca-vaksinen i Norge. Land som Frankrike har valgt kun å gi vaksinen til personer over 55 år..

Dagbladet - 21 mar 21 kl. 20:15

Nedslående beskjeder

Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen ved Legemiddelverket stiller seg tvilende til Frankrikes AstraZeneca-løsning. Han forteller også at man nå har sett det sjeldne sykdomsforløpet hos både godt voksne og menn..

NRK - 19 mar 21 kl. 11:28

Tror flere bivirkninger blir funnet

Flere europeiske land kommer til å oppdage mulige bivirkninger av AstraZeneca-vaksinen når de ser nærmere etter. Det tror medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Statens Legemiddelverk. Bakgrunnen er tilfeller av blodpropp blant vaksinerte..

NRK - 19 mar 21 kl. 07:58

– Uenighet om vaksine i EMA

– Det var sterk uenighet på gårsdagens møte om AstraZeneca-vaksinen i Det europeiske legemiddelbyrået EMA. Det sier fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk i Norge. EMA gir grønt lys for vaksinen, men Norge skal gjøre flere vurderinger..

NRK - 02 feb 21 kl. 16:42

– Sputnik-nyhet er svært gledelig

At den russiske koronavaksinen Sputnik er 91,6 prosent effektiv er en svært gledelig nyhet. Det mener medisinsk fagdirektør Steinar Madsen ved Statens legemiddelverk. Resultatene kommer frem i en analyse publisert i det medisinske tidsskriftet The Lancet.

NRK - 18 mar 21 kl. 09:54

Sjekker dansk blodproppteori

En dansk lege tror blodproppene som kan være knyttet til AstraZeneca-vaksinen, skyldes dårlig vaksinasjonsteknikk. Han mener vaksinene settes feil, slik at stoffene havner direkte inn i blodbanen, ikke i skuldermuskulaturen der de egentlig hører hjemme. Legemiddelverket skal diskutere teorien.

Klartale - 15 mar 21 kl. 14:30

Helse-arbeider døde

Folk har blitt syke etter vaksine. Nå er én helse-arbeider død. Det opplyser Steinar Madsen i Statens legemiddel-verk..

VG - 14 mar 21 kl. 20:29

AstraZeneca får refs for vaksineuttalelse

Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket er sterkt kritisk til AstraZenecas uttalelser om hendelsene med blodpropp hos vaksinerte..

Aftenposten - 14 mar 21 kl. 17:44

– Har ikke grunnlag for å hevde at disse tilfellene ikke har noe med vaksinen å gjøre

Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket er sterkt kritisk til Astra Zenecas uttalelser om hendelsene med….

Dagbladet - 14 mar 21 kl. 17:38

Får refs for vaksineuttalelse

Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket er sterkt kritisk til AstraZenecas uttalelser om hendelsene med blodpropp hos vaksinerte..

NRK - 26 jan 21 kl. 12:58

Vil ikke spekulere om vaksineeffekt

Steinar Madsen, fagdirektør i Legemiddelverket, sier følgende om ubekreftede opplysninger i tyske medier om at AztraZenecas vaksine gir dårlig beskyttelse for eldre over 65 år. – Dette var spekulasjoner som kom i mediene, ingen vet helt hvor det kommer fra. Vi vil ikke bidra til å spekulere ytterligere.

Klartale - 17 feb 21 kl. 08:40

Enda en vaksine på vei

– Dette betyr at vi får en vaksine til, forhåpentligvis. Det sier Steinar Madsen. Han jobber i Legemiddel-verket..

VG - 31 jan 21 kl. 18:39

Nye mutasjoner skaper frykt: Slik kan corona-vaksinene endres

Flere vaksineprodusenter rapporterer at deres vaksine fungerer dårligere mot den sørafrikanske mutasjonen. – Ingen grunn til bekymring, mener Steinar Madsen i Legemiddelverket..

NRK - 22 jan 21 kl. 18:34

Ikke bekymret for bivirkninger

– Risikoen for alvorlige bivirkninger av koronavaksine er, som vi trodde, veldig liten, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket. 71.971 nordmenn har fått den første dosen av vaksinen, og 104 tilfeller av bivirkninger er meldt..

Dagbladet - 12 dec 20 kl. 21:28

Hardt tilbakeslag for vaksine

Vaksinekandidaten til Sanofi og GKS forsinkes betydelig etter utilstrekkelige resultater. Steinar Madsen i Legemiddelverket trekker fram noe han synes at er interessant med vaksinekappløpet..

Dagbladet - 12 dec 20 kl. 21:28

Hardt slag for vaksine

Vaksinekandidaten til Sanofi og GSK forsinkes betydelig etter utilstrekkelige resultater. Steinar Madsen i Legemiddelverket trekker fram noe han synes at er interessant med vaksinekappløpet..

NRK - 02 dec 20 kl. 08:41

– Vaksinegodkjenning er godt tegn

At Storbritannia godkjenner koronavaksinen til Pfizer og BioNTech er et godt tegn, men vil ikke få direkte betydning for EU og Norge. Det sier Steinar Madsen i Statens legemiddelverk. Han sier Norge nok ikke vil begynne å vaksinere får over nyttår.

Dagbladet - 12 nov 20 kl. 07:20

P-pillene som oftest gir blodpropp

- Store forskjeller, sier leder i Statens legemiddelverk Steinar Madsen..

VG - 11 nov 20 kl. 13:41

Russiske myndigheter: Vaksine 92 prosent effektiv

– Lovende nyhet, sier fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket..

P4 - 04 sep 20 kl. 15:35

- Russisk vaksinefunn har svakheter

Nyheten om at en russisk koronavaksine virker og beskytter mot covid-19 er ikke bevist. Det sier fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket. 76 mennesker som har fått vaksinen skal ha utviklet antistoffer uten bivirkninger, går det frem i en rapport som ble publisert i dag.

P4 - 01 okt 20 kl. 17:22

Første godkjenningsprosess i gang

Den første godkjenningsprosessen av en koronavaksine i Europa har startet. Det opplyser Statens legemiddelverk. Vaksinen er utviklet av AstraZeneca sammen med Universitetet i Oxford.

P4 - 25 sep 20 kl. 18:10

Mangler koronamedisin

Norge mangler en type medisin som brukes til behandling av koronaviruset. Dette skyldes trolig økende smittespredning i verden. Steinar Madsen i Statens legemiddelverk sier til Dagbladet at dette er problematisk, men at de fortsatt har medisiner til å behandle pasienter.

VG - 04 sep 20 kl. 18:59

Legemiddelverket om russisk vaksine: Vi vet ikke om den virker mot covid-19

De foreløpige resultatene om den russiske coronavaksinen Sputnik-V er lovende, men fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket sier det fortsatt er mange ubesvarte spørsmål..

Dagbladet - 26 aug 20 kl. 11:54

Svar på 12 minutter

En ny britiskutviklet coronavirustest gir svar på bare 12 minutter. - Spennende, mener medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt