Biontech

Wednesday, 10 August, 23:26

Nyheter om Biontech

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 9 timer siden

Ny vaksine mot omikronvarianter kan bli godkjent til høsten

EUs legemiddelbyrå (EMA) tar i løpet av høsten sikte på å godkjenne en ny vaksine mot to omikronvarianter av koronaviruset. Vaksinen er utviklet av tyske Biontech og amerikanske Pfizer. – EMA regner med å motta en søknad om vaksine tilpasset variantene BA.

NRK - 30 mar 22 kl. 16:06

Kjempeoverskudd for Biontech

Det tyske legemiddelselskapet Biontech, som sto bak den første koronavaksinen som fikk godkjenning i Europa, leverte et rekordoverskudd i 2021. Overskuddet ligger på 10,29 milliarder euro, 98,75 milliarder kroner. Selskapet hadde en omsetning på 182 milliarder kroner.

NRK - 06 jul 22 kl. 04:24

Canada kaster mer enn 13 millioner doser AstraZeneca-vaksine

Canada kommer til å kaste rundt 13,6 millioner doser av AstraZenecas koronavaksine. Årsaken er at ingen, verken innenlands eller utenlands, vil ha dem. Den canadiske regjeringen inngikk i 2020 avtale med AstraZeneca om kjøp av 20 millioner doser, og 2,3 millioner canadiere fikk minst én dose, flesteparten av dem mellom mars og juni i 2021.

NRK - 30 jun 22 kl. 05:04

USA sikrer seg 105 millioner vaksinedoser

USA har signert en avtale med Pfizer og Biontech om kjøp av 105 millioner doser av de to selskapenes koronavaksine til høsten. Kontrakten har en verdi på 3,2 milliarder dollar, nærmere 32 milliarder kroner, og omfatter vaksiner til babyer, barn, tenåringer og voksne. (NTB).

NRK - 05 apr 22 kl. 15:56

Kjerkol: Kan bli aktuelt med fjerde dose

Før neste vinter kan det komme en anbefaling fra FHI om å tilby eldre og risikogrupper en fjerde vaksinedose, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). – Derfor må kommunene ha planer slik at de raskt kan oppskalere kapasitet for vaksinasjon, sier Kjerkol i en pressemelding. Tirsdag redegjorde Kjerkol for Stortinget om regjeringens nye koronastrategi.

NRK - 16 mar 22 kl. 05:17

Vil gi eldre 4. vaksinedose

Pfizer og Biontech ber amerikanske helsemyndigheter om lov til å tilby en 2. påfyllingsdose av vaksine til folk over 65 år. Tall fra Israel viser at eldre vil ha nytte av det, mener selskapene.

NRK - 16 feb 22 kl. 22:40

Vil åpne mobile vaksinefabrikker til Afrika

Tyske Biontech, som sammen med amerikanske Pfizer utviklet den første koronavaksinen, planlegger å sende mobile vaksinefabrikker til Afrika. Planen er å få den første konteinerfabrikken på plass til sommeren, og Rwanda og/eller Senegal vil trolig få først, ifølge det tyske legemiddelselskapet, skriver NTB..

NRK - 29 okt 21 kl. 21:20

USA vil vaksinere barn 5 til 11 år

Det amerikanske legemiddeltilsynet (FDA) gir klarsignal for å gi Biontech/Pfizers koronavaksine til barn i alderen fem til elleve år, melder Reuters. En ekspertgruppe i FDA ga tommel opp for vaksiner til yngre barn tidligere i uka, og det formelle vedtaket om nødgodkjenning ble fattet fredag. En nylig offentliggjort klinisk studie viste at koronavaksinen som Biontech og Pfizer har utviklet, er 90,7 prosent effektiv mot koronavirus hos barn fra fem til elleve år.

E24 - 09 aug 21 kl. 17:16

Biontech-sjef: Ingen grunn til å tilpasse vaksinen til nye coronavarianter

Første generasjon coronavaksine fra Biontech-Pfizer virker mot delta og andre varianter og trenger foreløpig ikke videreutvikling, mener Biontech-sjefen..

NRK - 09 aug 21 kl. 16:51

Unødvendig å tilpasse vaksine

Første generasjon koronavaksine fra Biontech-Pfizer virker mot delta og andre varianter og trenger foreløpig ikke videreutvikling, mener Biontech-sjefen. – Det er fullt mulig at det i løpet av de neste seks til tolv månedene vil dukke opp flere varianter som vil kreve tilpasning av vaksinen. Men for øyeblikket er det ikke tilfelle, sa Ugur Sahin til pressen mandag da Biontech la fram sitt kvartalsresultat..

NRK - 04 aug 21 kl. 05:22

Avis: Pfizer mot full godkjenning

USAs legemiddeltilsyn FDA kan komme med en full godkjenning av koronavaksinen fra Pfizer/Biontech i september, skriver New York Times. Avisa får dette opplyst av kilder tett på prosessen. Godkjenningen ventes å åpne for krav om vaksinering for flere sykehusansatte, studenter og føderale soldater, heter det videre.

NRK - 23 sep 21 kl. 01:42

USA godkjenner påfyllingsdose

USAs legemiddeltilsyn FDA godkjenner at Pfizer/Biontech-vaksinen kan gis som en ekstra dose til personer over 65 år og til folk i risikogrupper. Avgjørelsen kommer etter uker med intern uenighet innad i FDA. Beslutningen åpner for at personer over 65 år som har fått Pfizer/Biontech-vaksinen, kan få en påfyllingsdose minst seks måneder etter den andre dosen, skriver The New York Times..

NRK - 04 nov 21 kl. 15:13

Tar snart beslutning om vaksine til barn

Pfizer/Biontech har søkt om å få godkjent sin koronavaksine for barn ned til fem år. Det kan skje i slutten av året, ifølge EMA. Det europeiske legemiddelverket (EMA) skriver torsdag på Twitter at de i løpet av desember regner med å ta en beslutning om hvorvidt vaksinen kan godkjennes til bruk på barn i alderen fem til elleve år.

NRK - 03 nov 21 kl. 20:27

Vaksinering av barn startet i USA

USA har nå begynt med vaksinering av barn etter at Den amerikanske smittevernetaten CDC natt til onsdag norsk tid godkjente koronavaksinen til Pfizer og Biontech til barn som er mellom fem og elleve år gamle. Godkjenningen baner vei for at 28 millioner amerikanske barn i aldersgruppen kan bli vaksinert..

NRK - 03 nov 21 kl. 00:58

Godkjenner Pfizer-vaksine til barn

Den amerikanske smittevernetaten CDC godkjenner koronavaksinen til Pfizer og Biontech til barn som er mellom fem og elleve år gamle, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 03 nov 21 kl. 00:58

Godkjenner Pfizer-vaksinen til barn

Den amerikanske smittevernetaten CDC godkjenner koronavaksinen til Pfizer og Biontech til barn som er mellom fem og elleve år gamle, melder nyhetsbyrået AFP. Godkjenningen baner vei for at 28 millioner amerikanske barn i aldersgruppen kan bli vaksinert..

NRK - 02 nov 21 kl. 23:36

Ekspertpanel anbefaler vaksine til barn

Et ekspertpanel i den amerikanske smittevernetaten CDC anbefaler koronavaksinen til Pfizer og Biontech til barn som er mellom fem og elleve år gamle. Det ventes at CDC følger anbefalingen og at vaksineringen av barna kan begynne denne uka. (NTB).

VG - 02 nov 21 kl. 23:40

Amerikansk ekspertpanel anbefaler Pfizer-vaksinen for barn

Et ekspertpanel i smittevernetaten CDC anbefaler coronavaksinen til Pfizer og Biontech til amerikanske barn som er mellom fem og elleve år gamle..

NRK - 26 okt 21 kl. 22:24

FDA godkjenner vaksine for barn

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA godkjenner koronavaksinen fra Biontech og Pfizer for barn fra fem til elleve år, melder Reuters..

NRK - 26 okt 21 kl. 22:24

Anbefaler vaksine for barn

En ekspertkomite i det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet (FDA) anbefaler at FDA godkjenner koronavaksinen fra Biontech og Pfizer for barn fra fem til elleve år, melder Reuters..

NRK - 25 okt 21 kl. 15:39

Moderna: God vaksinerespons for 6–11

Legemiddelprodusenten Moderna sier testresultater for koronavaksinen på barn i alderen 6 til 11 år er gode. Moderna melder om en «robust respons på antistoff-nøytralisering» og sier de om kort tid vil sende forsøksdata til globale reguleringsmyndigheter. – Data fra kliniske forsøk med over 4.

NRK - 25 okt 21 kl. 15:39

Moderna: God vaksinerespons for 6-11

Legemiddelprodusenten Moderna sier testresultater for koronavaksinen på barn i alderen 6 til 11 år er gode. Moderna melder om en «robust respons på antistoff-nøytralisering» og sier de om kort tid vil sende forsøksdata til globale reguleringsmyndigheter. – Data fra kliniske forsøk med over 4700 barn i den aldersgruppen har vist en sterk immunrespons én måned etter andre vaksinedose, skriver Moderna i en kunngjøring.

NRK - 22 okt 21 kl. 14:15

Noreg donerer Moderna-vaksine

I samarbeid med EU vil Noreg donere over 620.000 av Moderna-vaksinen. Noreg har nok vaksinar til eige bruk og kan no redusere lageret av denne vaksinen betydelege, opplys Helse- og omsorgsdepartementet.

NRK - 21 okt 21 kl. 16:30

Pfizer: Tredjedosen svært effektiv

En tredje vaksinedose utviklet av Pfizer/Biontech er 95,6 prosent effektiv mot infeksjoner, viser testdata som utviklerne la fram torsdag, skriver NTB. I fase tre av testen deltok 10.000 personer over 16 år på et tidspunkt da delta var den dominerende varianten, heter det.

NRK - 23 aug 21 kl. 17:57

Pfizer-vaksine fullgodkjent i USA

Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA har gitt fullstendig godkjennelse av koronavaksinen til Pfizer/Biontech for personer ned til 16 år. Det er den første koronavaksinen som får en fullstendig godkjennelse i USA. Vaksinen fikk en foreløpig godkjennelse i desember i fjor, noe som innebar at USA var et av de første landene i verden som begynte å vaksinere befolkningen mot covid-19.

NRK - 12 aug 21 kl. 15:19

Moderna mest effektiv mot delta

Flere studier har avdekket at Moderna-vaksinen er mer effektiv mot deltavarianten av koronaviruset enn Pfizer/Biontech-vaksinen. En studie blant 50.000 pasienter på Mayo-klinikken i New York viste at Moderna-vaksinens effektivitet mot å bli smittet med deltavarianten var 76 prosent i juli.

NRK - 08 okt 21 kl. 11:30

Danmark gir Moderna til unge

Danske helsemyndigheter opplyser fredag at koronavaksinen fra Moderna fortsatt er tilgjengelig for personer under 18 år. Det skriver Reuters. I en pressemelding onsdag skrev Sundhedsstyrelsen at unge i alderen 12-18 år fortrinnsvis vil bli tilbudt vaksinen fra Pfizer/Biontech.

NRK - 08 okt 21 kl. 04:33

Vil vurdere Sputnik-vaksinen igjen

Verdens helseorganisasjon WHO skal igjen behandle en mulig godkjennelse til den russiske koronavaksinen Sputnik V. Vaksinen er laget av det russiske forskningsinstituttet Gamaleja-instituttet, som har søkt godkjennelse hos WHO. Den brukes allerede i 45 land, ifølge nyhetsbyrået AFP.

NRK - 10 aug 21 kl. 11:51

Kledde seg ut og smuglet amfetamin

En polsk mann i 50-årene er dømt til ti og et halvt års fengsel for å ha smuglet 40 kilo amfetamin forkledd som om han kom fra legemiddelselskapet Biontech. Mannen kom til Norge med ferge fra Danmark med en bil som var leid i Tyskland, skriver NRK. I et rom i taket på bilen fant tollerne 40 kilo amfetamin.

NRK - 10 aug 21 kl. 00:02

Økt overskudd for Biontech

Det tyske legemiddelselskapet Biontech kan vise til en kraftig økning i salget og overskuddet i andre kvartal. Det sterke kvartalsresultatet kommer som følge av arbeidet med å produsere en av de mest pålitelige vaksinene mot koronavirus. Overskuddet steg mer enn forventet til nærmere 2,8 milliarder euro, tilsvarende 29,4 milliarder kroner..

Aftenposten - 04 okt 21 kl. 16:09

EMA anbefaler en tredje vaksinedose til personer med svekket immunforsvar

Koronavaksinen til Pfizer/Biontech sier en såkalt «boosterdose» kan gis til folk over 18 år, opplyser Det europeiske….

NRK - 01 okt 21 kl. 11:55

Nye studier av tarmkreft-vaksine

Den tyske legemiddelgiganten Biontech har startet de første testene i fase 2 av utviklingen av en individualisert mRNA-vaksine mot tarmkreft. Firmaet planlegger å gi vaksine til rundt 200 pasienter for å evaluere effekten av vaksinen etter operasjon og cellegift..

NRK - 28 jul 21 kl. 19:37

Vaksine-effekt ned 12% på 6 måneder

Effekten av koronavaksinen fra Pfizer og Biontech faller fra 96 til 84 prosent over seks måneder. Det viser tallmateriale fra en pågående studie som ble offentliggjort onsdag, melder nettstedet Stat. Funnene er foreløpig ikke fagfellevurdert, og forskerne oppgir at studien er støttet økonomisk av Pfizer og Biontech.

NRK - 24 sep 21 kl. 00:00

Tilbyr tredje dose til noen grupper

Det amerikanske smittevernbyrået CDC mener en ekstra dose av Pfizer/Biontech-vaksinen bør gis til personer over 65 år og andre utvalgte grupper. Det er konklusjonen etter at CDCs rådgivende eksperter har diskutert saken over to dager..

NRK - 20 sep 21 kl. 13:04

Vaksinen trygg for 5-11-åringar

Kliniske studiar viser at Pfizer og Biontech si koronavaksine er trygg og fungerer godt blant barn. Vaksinen gav ein robust immunrespons hos barn i alderen fem til elleve år, ifølge selskapa. Dei vil søke godkjenning frå myndigheitene i nær framtid..

NRK - 23 jul 21 kl. 16:44

Bestiller 200 mill. Pfizer-doser

USA skaffar seg ytterlegare 200 millionar koronadosar frå Pfizer/Biontech og har opsjon på kjøp av ein oppdatert vaksineversjon som kan setjast mot virusvariantar, opplyser selskapa. Leveransane skal skje mellom oktober 2021 og april 2022. I alt har den amerikanske regjeringa kjøpt 500 millionar dosar frå Pfizer/Biontech..

NRK - 10 sep 21 kl. 10:58

Søker vaksinegodkjenning for barn

Tyske Biontech søker godkjenning for bruk av koronavaksinen selskapet har utviklet sammen med amerikanske Pfizer, på barn mellom fem og elleve år. – I ukene som kommer, kommer vi til å levere inn resultater fra vår studie gjort blant barn fra fem til elleve år til helsemyndigheter verden rundt og søke godkjenning for denne vaksinen for disse aldersgruppene, også her i Europa, sier Biontechs leder Özlem Türeci til Der Spiegel fredag. Hun sier selskapet har begynt å forberede produksjon av vaksinen for barn i denne aldersgruppen.

NRK - 10 maj 21 kl. 15:37

Pfizer-vaksinen må ikke justeres nå

Koronavaksinen utviklet av Biontech og Pfizer trenger foreløpig ingen justering for å virke mot nye koronavarianter, melder tyske Biontech. – Det er ingenting som viser at det er nødvendig å endre vaksinen for at den skal virke mot de mest sentrale koronavariantene som har dukket opp, opplyser Biontech i sin kvartalsrapport. Rapporten viser et formidabelt overskudd for legemiddelselskapet.

NRK - 01 sep 21 kl. 12:56

Frankrike tilbyr tredje vaksinedose

I Frankrike kan personer over 65 år eller som har underliggende sykdommer, nå få en tredje dose med koronavaksine. Tilbudet gjelder imidlertid kun for personer som ble fullvaksinert for minst seks måneder siden med vaksine fra enten Moderna eller Pfizer/Biontech. Personer som har fått enkeltdosen fra Johnson & Johnson, kan få en boosterdose med Pfizer eller Moderna etter minst fire uker.

NRK - 10 mar 21 kl. 05:02

Biontech-produksjonen kan økes

Det tyske farmasiselskapet Biontech sier det kan øke produksjonen av Pfizer-Biontech-vaksinen ytterligere neste år for å holde tritt med etterspørselen. Produksjonen kan økes til milliarder doser i 2022 ved behov. Det kommer an på etterspørselen og om det trengs en forsterkende dose av vaksinen, sier Biontech-sjef Ugur Sahin til Bloomberg..

NRK - 30 aug 21 kl. 05:42

Over 3 millioner fullvaksinert

3.005.069 nordmenn har nå fått dose to av koronavaksinen, ifølge FHIs tall oppdatert natt til mandag.

NRK - 30 jun 21 kl. 11:34

Gir like god beskyttelse

Dei som har fått ein kombinasjon av koronavaksinene AstraZeneca og Biontech/Pfizer er like godt beskytta mot koronaviruset som dei som har fått to doser med vaksinen frå Biontech/Pfizer, skriv Folkehelseinstituttet..

NRK - 24 aug 21 kl. 16:45

Øker vaksineproduksjonen i Europa

Det europeiske legemiddelverket (EMA) vil øke produksjonskapasiteten av koronavaksiner i EU. Økningen vil bety 461 millioner ferske doser med koronavaksine. EMA har godkjent to produksjonssteder for Pfizer/Biontech-vaksinen i Saint Remy i Frankrike og i Marburg i Tyskland.

NRK - 24 aug 21 kl. 13:23

Israel senker grensen for 3. dose

Israel senker grensen for hvem som kan få en tredje dose vaksine mot covid-19 til 30 år. Israel bruker Pfizer/Biontech-vaksinen og tidligere har de tilbudt en tredje dose for alle over 40 år. Landet registrerte tirsdag 9831 nye koronasmittede.

E24 - 23 aug 21 kl. 15:31

Vaksineaksjer stiger etter endelig godkjennelse i USA

Pfizer og Biontech har fått endelig godkjennelse fra amerikanske helsemyndigheter for sin vaksine. Investorene sender aksjene opp på Wall Street..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com