Moderna

Wednesday, 20 October, 19:01

Nyheter om Moderna

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 07 okt 21 kl. 10:38

Flere land stanser Moderna-vaksinen

Sverige og Danmark meldte onsdag at de stanser å gi korona-vaksinen fra Moderna til unge mennesker. Årsaken er at den kan føre til betennelse i hjertet. Nå sier også Finland at de stanser Moderna-vaksinen.

NRK - 17 sep 21 kl. 19:50

Ny studie: Moderna mest effektiv

Ein ny studie av dei tre koronavaksinane Moderna, Pfizer og Janssen, viser at Moderna sin vaksine er noko meir effektiv i å hindre at folk blir lagt inn på sjukehus. Det skriv CNN. Moderna gir 93 prosent vern mot sjukehusinnlegging, medan Pfizer gir 88 prosent og Janssen 71 prosent.

Klartale - 15 okt 21 kl. 06:00

Vil lage en egen vaksine for afrikanske land

Afrika er det minst vaksinerte verdensdelen. Mens rike land starter med en tredje dose, hadde 15 av 54 afrikanske land fått vaksinert 10 prosent av folket.Afrigen Biologics and Vaccines leder et prosjekt for å utvikle en afrikansk vaksine.

NRK - 26 aug 21 kl. 02:40

Japan holder igjen Moderna-doser

Japan lar være å bruke 1,6 millioner doser av Moderna-vaksinen etter meldinger om at flere partier er forurenset, opplyser selskapet som distribuerer vaksinen. Farmasiselskapet Takeda sier det har kommet meldinger fra flere vaksinesentre om fremmedlegemer i uåpnede vaksineglass. – I samråd med helsedepartementet, har vi besluttet å slutte å gi vaksiner fra de aktuelle partiene fra 26.

NRK - 08 okt 21 kl. 11:30

Danmark gir Moderna til unge

Danske helsemyndigheter opplyser fredag at koronavaksinen fra Moderna fortsatt er tilgjengelig for personer under 18 år. Det skriver Reuters. I en pressemelding onsdag skrev Sundhedsstyrelsen at unge i alderen 12-18 år fortrinnsvis vil bli tilbudt vaksinen fra Pfizer/Biontech.

NRK - 12 aug 21 kl. 15:19

Moderna mest effektiv mot delta

Flere studier har avdekket at Moderna-vaksinen er mer effektiv mot deltavarianten av koronaviruset enn Pfizer/Biontech-vaksinen. En studie blant 50.000 pasienter på Mayo-klinikken i New York viste at Moderna-vaksinens effektivitet mot å bli smittet med deltavarianten var 76 prosent i juli.

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:08

Mindre smitte og mindre sprit

Norge er åpent, og stadig færre blir smittet med korona-viruset.Det siste døgnet er det oppdaget 508 nye smittede her i landet. Det er 73 færre enn samme dag i forrige uke.

NRK - 10 sep 21 kl. 04:36

Bergen kan måtte kaste vaksine

Skepsis til Moderna-vaksinen kan gjøre at Bergen kommune må kaste tusener av vaksinedoser. – Det er et stort problem, sier assisterende smittevernoverlege Kjell Haug til Bergens Tidende. Da Bergen i slutten av juli begynte å få flere doser av vaksinetypen, opplevde vaksinesentrene at flere forlot vaksinasjonslokalet da det var Moderna de ble tilbudt.

NRK - 12 jul 21 kl. 18:32

Trondheim starter med Moderna

Trondheim setter de første dosene med Moderna i neste uke, og personer som har fått første dose med Pfizer, kan få Moderna som andre dose. Hittil har Moderna-vaksinen vært forbeholdt Østlandet..

NRK - 26 jun 21 kl. 21:32

Får 600.000 ekstra Moderna-doser

Norge får om lag 200.000 flere vaksinedoser av Moderna i juli og 392.000 flere doser i august, opplyser statssekretær Saliba Andreas Korkunc til NRK.

NRK - 19 aug 21 kl. 14:34

Britiske regler kan gi karantene

Personer som har fått to vaksinedoser fra ulike produsenter, regnes ikke lenger som fullvaksinerte i det britiske regelverket. – Hvis du ble vaksinert med to doser må det være med den samme godkjente vaksinen. For eksempel, hvis din første dose var Moderna, må din andre dose også være Moderna, skriver de britiske myndighetene på sine nettsider, ifølge TV 2.

NRK - 07 okt 21 kl. 09:24

Finland stoppar Moderna-vaksinering

Finland vil pausa vaksineringa av Moderna for men fødd etter 1991. Onsdag gjorde Sverige det same. Årsaken er at vaksinen sjeldne tilfelle kan gi betennelse i hjartemuskelen eller hjarteposen.

NRK - 07 okt 21 kl. 08:40

Planlegger Moderna-fabrikk i Afrika

Moderna planlegger å bruke rundt 500 millioner dollar på å bygge en fabrikk i Afrika for å produsere inntil 500 millioner doser mRNA-vaksiner hvert år. Det sa selskapet torsdag, ifølge Reuters..

NRK - 06 okt 21 kl. 14:52

Danmark tar også Moderna-grep

Moderna-vaksinen vil ikke bli gitt til personer under 18 år i Danmark, opplyser Sundhedsstyrelsen..

Aftenposten - 06 okt 21 kl. 13:59

Sverige stanser bruken av Moderna-vaksinen for de under 30

Den svenske folkhälsomyndigheten setter vaksiner med Moderna på pause for personer født etter 1991..

Aftenposten - 06 okt 21 kl. 13:59

FHI om svensk og dansk Moderna-stopp: Unge menn bør vurdere Pfizer

Den svenske folkhälsomyndigheten setter vaksiner med Moderna på pause for personer født etter 1991..

Dagbladet - 06 okt 21 kl. 13:38

Stanser Moderna for unge

Sverige stanser bruken av Moderna blant folk under 30 år, opplyser Folkhälsomyndigheten..

Dagbladet - 06 okt 21 kl. 13:38

Stanser Moderna for unge voksne

Sverige stanser bruken av Moderna blant folk under 30 år, opplyser Folkhälsomyndigheten..

NRK - 06 okt 21 kl. 13:12

Sverige dropper bruken av Moderna

Svenske helsemyndigheter har midlertidig stanset vaksineringen med Moderna av personer født i 1991 og senere. Årsaken er at vaksinen det i sjeldne tilfeller kan gi betennelse i hjertemuskelen eller hjerteposen..

NRK - 06 okt 21 kl. 13:12

Sverige vil ikke gi Moderna til unge

Svenske helsemyndigheter har midlertidig stanset vaksineringen med Moderna av personer født i 1991 og senere. Årsaken er at vaksinen det i sjeldne tilfeller kan gi betennelse i hjertemuskelen eller hjerteposen. Siden tilstanden er vanligst blant unge menn, har myndighetene for sikkerhets skyld valgt å ta vaksinen ut av bruk blant personer under 30 år.

NRK - 09 aug 21 kl. 12:26

Australia godkjenner Moderna

Koronavaksinen fra Moderna blir den tredje vaksinen som godkjennes til bruk på voksne i Australia. Fra før er vaksinene fra Pfizer/Biontech og AstraZeneca godkjente til bruk i Australia. Landet har for tiden en mangel på førstnevnte og overskudd av sistnevnte, som mange nekter å ta på grunn av den minimale risikoen for blodpropp.

NRK - 05 aug 21 kl. 16:44

Halvering i Moderna-leveranser

Alle kommuner i landet som har bestilt Moderna-vaksinen til neste uke får halvert sine leveranser, det informerer FHI til NRK. Grunnen til dette er fordi Moderna har redusert leveransene sine til Norge med cirka 50 prosent denne uken, skriver Jasper Littmann i FHI til NRK. Asker og Bærum i Oslo og Viken er blant kommunene dette gjelder.

NRK - 01 aug 21 kl. 15:59

Pfizer og Moderna øker prisene

EU og dermed også Norge må betale mer for koronavaksinene fra både Pfizer/Biontech og Moderna, viser kontrakter som Financial Times har sett. Pfizer har økt prisen med over 25 prosent, mens Moderna har skrudd opp prisen med en tidel i de siste leveringskontraktene med EU, melder avisa søndag..

NRK - 21 sep 21 kl. 11:15

Siste dag med massevaksinering

I dag er siste dag med massevaksinering i Lillestrøm kommune, og med drop-in-tilbud for alle. Fra i morgen blir det kun mulig å vaksinere seg én dag i uken etter å ha bestilt time. Lillestrøm har de siste ukene kryssvaksinert og gitt Moderna som dose 2, men da har flere ikke møtt opp.

NRK - 25 jul 21 kl. 18:33

Folk forlèt vaksinesentera i Bergen

Opp mot 20 personar har forlate vaksinestasjonar i Bergen torsdag og fredag fordi dei ikkje ville ha Moderna-vaksinen, skriv Bergens Tidende. Kommunen har denne veka fått 13.000 dosar med Moderna og 4500 dosar Pfizer.

NRK - 25 maj 21 kl. 14:26

Moderna effektiv for ungdom

Vaksineprodusenten Moderna annonserte tirsdag at deres vaksine mot korona også er effektiv for unge i alderen 12 til 17 år, skriver New York Times. Moderna skal nå søke om tillatelse til å gi vaksinen også til denne aldersgruppen. Om Moderna får gjennomslag for søknaden, blir de den andre vaksineprodusenten i USA som kan vaksinere ungdom.

NRK - 19 jul 21 kl. 18:56

Stavnger tek i bruk Moderna-vaksine

Denne veka startar Stavanger kommune å nytte Moderna-vaksinen i vaksinasjonsprogrammet sitt. Det betyr at fleire vil få andre dose med Moderna-vaksinen, skriver Stavanger Aftenblad. – Ingen grunn til bekymring, seier Legemiddelverket til avisa..

NRK - 13 sep 21 kl. 17:37

Kommunar takkar nei til Moderna

FHI seier Noreg har nok vaksinar til å nå målet om å få fullvaksinert 90 prosent av dei over 18 år. Men mange kommunar har takka nei til Moderna, skriv VG. Noreg har 430.

Klartale - 10 sep 21 kl. 08:59

Bergen kan måtte kaste flere tusen doser Moderna-vaksine

Mange i Bergen er skeptiske til korona-vaksinen fra Moderna. Dermed kan flere tusen doser ende opp som søppel..

NRK - 13 maj 21 kl. 06:03

Australia sikrer seg Moderna

Australia har inngått en kontrakt med legemiddelselskapet Moderna for å sikre seg 25 millioner doser med koronavaksine. Avtalen om fatter 10 millioner doser til levering i år, og 15 millioner doser neste år, opplyser Moderna. Statsminister Scott Morrison sier at den første forsendelsen kan ventes i siste kvartal i år.

NRK - 03 sep 21 kl. 16:08

Dialog om kryssvaksinering

– Selv om enkelte land foreløpig ikke regner de som har fått forskjellige vaksiner som dose 1 og 2 som fullvaksinert, er det viktig at så mange som mulig også takker ja til dose 2, uansett hvilken vaksine man får tilbud om. Det er først etter andre dose du er godt beskyttet både mot å bli alvorlig syk og mot å smitte andre. Vi er ikke kjent med at norske reisende har fått utfordringer på grunn av kryssvaksinering, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

NRK - 01 sep 21 kl. 16:16

Flere takker nei til Moderna

Lindesnes kommune opplever nå at flere takker nei til dose to av koronavaksinen. Ifølge kommunen er det flere som takker nei til vaksinen fra Moderna, eller som ønsker samme vaksinetype som ved første dose. Kommunen understreker at FHI vurderer de to vaksinene som likeverdige og anbefaler å kombinere de to vaksinene der dette er mulig.

NRK - 01 sep 21 kl. 12:56

Frankrike tilbyr tredje vaksinedose

I Frankrike kan personer over 65 år eller som har underliggende sykdommer, nå få en tredje dose med koronavaksine. Tilbudet gjelder imidlertid kun for personer som ble fullvaksinert for minst seks måneder siden med vaksine fra enten Moderna eller Pfizer/Biontech. Personer som har fått enkeltdosen fra Johnson & Johnson, kan få en boosterdose med Pfizer eller Moderna etter minst fire uker.

NRK - 29 aug 21 kl. 08:01

Moderna sett på vent i Japan

Okinawa i Japan har sett bruken av Moderna-vaksinen på vent etter at det blei funne partiklar i enkelte vaksinar, opplyser lokale styresmakter. Meldinga kjem dagen etter at helsedepartementet i Japan starta ei gransking etter to dødsfall blant personar som hadde fått eit anna parti av vaksinen. Det er ikkje kjent kvifor dei to mennene på 30 og 38 år døydde, og om årsaka kan knytast til vaksineringa..

NRK - I førrgår: 10:00

Vaksinekombinasjon gir betre vern

Kombinasjonen av ein vektorbasert og ein mRNA-basert vaksine gir sterkare vern mot korona enn om den same blir brukt begge gonger, ifølgje ny studie. Risikoen for å få korona er 67 prosent lågare etter i gjennomsnitt 2,5 månader frå vaksinasjonstidspunktet ved kombinasjon av vaksinar frå AstraZeneca og Pfizer, ifølgje studien. Risikoen er 79 prosent lågare med kombinasjonen av AstraZeneca og Moderna.

NRK - 19 aug 21 kl. 16:35

Norge får 100.000 Moderna-doser

Gjennom EU-samarbeidet får Norge kjøpe ytterligere 100.000 ekstra vaksinedoser fra Moderna. Dosene kommer som følge av at Bulgaria ikke lenger har behov for dem, skriver Helsedepartementet i en pressemelding..

VG - 11 okt 21 kl. 17:09

FHI-tall: Dette er forskjellen i hjertebetennelse-bivirkninger for unge menn

Det har vært 28 tilfeller av myokarditt blant menn i aldersgruppen 18–29 etter andre dose Moderna, mot seks tilfeller etter Pfizer..

VG - 11 okt 21 kl. 17:09

Norges tall: Dette er forskjellen i hjertebetennelse-bivirkninger for unge menn

Det har vært 28 tilfeller av myokarditt blant menn i aldersgruppen 18–29 etter andre dose Moderna, mot seks tilfeller etter Pfizer..

VG - 14 aug 21 kl. 13:50

Effekt mot delta: Derfor er Moderna bedre enn Pfizer

Moderna bruker mer av virkestoffet i dosene enn Pfizer. Det kan forklare hvorfor den funker bedre mot delta..

Dagbladet - 09 okt 21 kl. 18:42

- Aldri hatt så vondt

Da Theodor Huseby Grønnerød (20) tok Moderna-vaksine, gikk det galt..

Klartale - 13 aug 21 kl. 08:30

Norge får 1 million ekstra doser Moderna-vaksiner

I september kan alle voksne i Norge være fullvaksinert. Norge får tilgang til 1 million nye doser med Moderna-vaksinen..

E24 - 13 aug 21 kl. 07:21

Norge får 1 million ekstra Moderna-doser

Norge får tilgang på 1 million ekstra doser med Moderna-vaksinen. Årsaken er at Polen ikke lenger har behov for dosene..

E24 - 13 aug 21 kl. 07:21

Alle voksne fullvaksinert innen midten av september med ekstra Moderna-doser

Norge får tilgang til 1 million nye doser med Moderna-vaksinen fordi Polen ikke lenger trenger dem. Det gjør at voksne nordmenn blir ferdigvaksinert tidligere..

VG - 13 aug 21 kl. 06:59

Norge får én million ekstra Moderna-doser

Gjennom EU-samarbeidet får Norge tilgang på 1 million ekstra vaksinedoser fra Moderna. Dosene kommer som følge av at Polen ikke lenger har behov for dem..

NRK - 13 aug 21 kl. 06:58

Får 1 million ekstra Moderna-doser

Norge får 1 million ekstra Moderna-doser, opplyser regjeringen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt