Moderna

Friday, 17 September, 02:57

Nyheter om Moderna

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 26 aug 21 kl. 02:40

Japan holder igjen Moderna-doser

Japan lar være å bruke 1,6 millioner doser av Moderna-vaksinen etter meldinger om at flere partier er forurenset, opplyser selskapet som distribuerer vaksinen. Farmasiselskapet Takeda sier det har kommet meldinger fra flere vaksinesentre om fremmedlegemer i uåpnede vaksineglass. – I samråd med helsedepartementet, har vi besluttet å slutte å gi vaksiner fra de aktuelle partiene fra 26.

NRK - 12 aug 21 kl. 15:19

Moderna mest effektiv mot delta

Flere studier har avdekket at Moderna-vaksinen er mer effektiv mot deltavarianten av koronaviruset enn Pfizer/Biontech-vaksinen. En studie blant 50.000 pasienter på Mayo-klinikken i New York viste at Moderna-vaksinens effektivitet mot å bli smittet med deltavarianten var 76 prosent i juli.

NRK - 10 sep 21 kl. 04:36

Bergen kan måtte kaste vaksine

Skepsis til Moderna-vaksinen kan gjøre at Bergen kommune må kaste tusener av vaksinedoser. – Det er et stort problem, sier assisterende smittevernoverlege Kjell Haug til Bergens Tidende. Da Bergen i slutten av juli begynte å få flere doser av vaksinetypen, opplevde vaksinesentrene at flere forlot vaksinasjonslokalet da det var Moderna de ble tilbudt.

NRK - 12 jul 21 kl. 18:32

Trondheim starter med Moderna

Trondheim setter de første dosene med Moderna i neste uke, og personer som har fått første dose med Pfizer, kan få Moderna som andre dose. Hittil har Moderna-vaksinen vært forbeholdt Østlandet..

NRK - 26 jun 21 kl. 21:32

Får 600.000 ekstra Moderna-doser

Norge får om lag 200.000 flere vaksinedoser av Moderna i juli og 392.000 flere doser i august, opplyser statssekretær Saliba Andreas Korkunc til NRK.

NRK - 19 aug 21 kl. 14:34

Britiske regler kan gi karantene

Personer som har fått to vaksinedoser fra ulike produsenter, regnes ikke lenger som fullvaksinerte i det britiske regelverket. – Hvis du ble vaksinert med to doser må det være med den samme godkjente vaksinen. For eksempel, hvis din første dose var Moderna, må din andre dose også være Moderna, skriver de britiske myndighetene på sine nettsider, ifølge TV 2.

NRK - 09 aug 21 kl. 12:26

Australia godkjenner Moderna

Koronavaksinen fra Moderna blir den tredje vaksinen som godkjennes til bruk på voksne i Australia. Fra før er vaksinene fra Pfizer/Biontech og AstraZeneca godkjente til bruk i Australia. Landet har for tiden en mangel på førstnevnte og overskudd av sistnevnte, som mange nekter å ta på grunn av den minimale risikoen for blodpropp.

NRK - 05 aug 21 kl. 16:44

Halvering i Moderna-leveranser

Alle kommuner i landet som har bestilt Moderna-vaksinen til neste uke får halvert sine leveranser, det informerer FHI til NRK. Grunnen til dette er fordi Moderna har redusert leveransene sine til Norge med cirka 50 prosent denne uken, skriver Jasper Littmann i FHI til NRK. Asker og Bærum i Oslo og Viken er blant kommunene dette gjelder.

NRK - 01 aug 21 kl. 15:59

Pfizer og Moderna øker prisene

EU og dermed også Norge må betale mer for koronavaksinene fra både Pfizer/Biontech og Moderna, viser kontrakter som Financial Times har sett. Pfizer har økt prisen med over 25 prosent, mens Moderna har skrudd opp prisen med en tidel i de siste leveringskontraktene med EU, melder avisa søndag..

NRK - 25 jul 21 kl. 18:33

Folk forlèt vaksinesentera i Bergen

Opp mot 20 personar har forlate vaksinestasjonar i Bergen torsdag og fredag fordi dei ikkje ville ha Moderna-vaksinen, skriv Bergens Tidende. Kommunen har denne veka fått 13.000 dosar med Moderna og 4500 dosar Pfizer.

NRK - 25 maj 21 kl. 14:26

Moderna effektiv for ungdom

Vaksineprodusenten Moderna annonserte tirsdag at deres vaksine mot korona også er effektiv for unge i alderen 12 til 17 år, skriver New York Times. Moderna skal nå søke om tillatelse til å gi vaksinen også til denne aldersgruppen. Om Moderna får gjennomslag for søknaden, blir de den andre vaksineprodusenten i USA som kan vaksinere ungdom.

NRK - 19 jul 21 kl. 18:56

Stavnger tek i bruk Moderna-vaksine

Denne veka startar Stavanger kommune å nytte Moderna-vaksinen i vaksinasjonsprogrammet sitt. Det betyr at fleire vil få andre dose med Moderna-vaksinen, skriver Stavanger Aftenblad. – Ingen grunn til bekymring, seier Legemiddelverket til avisa..

NRK - 13 sep 21 kl. 17:37

Kommunar takkar nei til Moderna

FHI seier Noreg har nok vaksinar til å nå målet om å få fullvaksinert 90 prosent av dei over 18 år. Men mange kommunar har takka nei til Moderna, skriv VG. Noreg har 430.

Klartale - 10 sep 21 kl. 08:59

Bergen kan måtte kaste flere tusen doser Moderna-vaksine

Mange i Bergen er skeptiske til korona-vaksinen fra Moderna. Dermed kan flere tusen doser ende opp som søppel..

NRK - 13 maj 21 kl. 06:03

Australia sikrer seg Moderna

Australia har inngått en kontrakt med legemiddelselskapet Moderna for å sikre seg 25 millioner doser med koronavaksine. Avtalen om fatter 10 millioner doser til levering i år, og 15 millioner doser neste år, opplyser Moderna. Statsminister Scott Morrison sier at den første forsendelsen kan ventes i siste kvartal i år.

NRK - 03 sep 21 kl. 16:08

Dialog om kryssvaksinering

– Selv om enkelte land foreløpig ikke regner de som har fått forskjellige vaksiner som dose 1 og 2 som fullvaksinert, er det viktig at så mange som mulig også takker ja til dose 2, uansett hvilken vaksine man får tilbud om. Det er først etter andre dose du er godt beskyttet både mot å bli alvorlig syk og mot å smitte andre. Vi er ikke kjent med at norske reisende har fått utfordringer på grunn av kryssvaksinering, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

NRK - 01 sep 21 kl. 16:16

Flere takker nei til Moderna

Lindesnes kommune opplever nå at flere takker nei til dose to av koronavaksinen. Ifølge kommunen er det flere som takker nei til vaksinen fra Moderna, eller som ønsker samme vaksinetype som ved første dose. Kommunen understreker at FHI vurderer de to vaksinene som likeverdige og anbefaler å kombinere de to vaksinene der dette er mulig.

NRK - 01 sep 21 kl. 12:56

Frankrike tilbyr tredje vaksinedose

I Frankrike kan personer over 65 år eller som har underliggende sykdommer, nå få en tredje dose med koronavaksine. Tilbudet gjelder imidlertid kun for personer som ble fullvaksinert for minst seks måneder siden med vaksine fra enten Moderna eller Pfizer/Biontech. Personer som har fått enkeltdosen fra Johnson & Johnson, kan få en boosterdose med Pfizer eller Moderna etter minst fire uker.

NRK - 29 aug 21 kl. 08:01

Moderna sett på vent i Japan

Okinawa i Japan har sett bruken av Moderna-vaksinen på vent etter at det blei funne partiklar i enkelte vaksinar, opplyser lokale styresmakter. Meldinga kjem dagen etter at helsedepartementet i Japan starta ei gransking etter to dødsfall blant personar som hadde fått eit anna parti av vaksinen. Det er ikkje kjent kvifor dei to mennene på 30 og 38 år døydde, og om årsaka kan knytast til vaksineringa..

NRK - 19 aug 21 kl. 16:35

Norge får 100.000 Moderna-doser

Gjennom EU-samarbeidet får Norge kjøpe ytterligere 100.000 ekstra vaksinedoser fra Moderna. Dosene kommer som følge av at Bulgaria ikke lenger har behov for dem, skriver Helsedepartementet i en pressemelding..

VG - 14 aug 21 kl. 13:50

Effekt mot delta: Derfor er Moderna bedre enn Pfizer

Moderna bruker mer av virkestoffet i dosene enn Pfizer. Det kan forklare hvorfor den funker bedre mot delta..

Klartale - 13 aug 21 kl. 08:30

Norge får 1 million ekstra doser Moderna-vaksiner

I september kan alle voksne i Norge være fullvaksinert. Norge får tilgang til 1 million nye doser med Moderna-vaksinen..

E24 - 13 aug 21 kl. 07:21

Norge får 1 million ekstra Moderna-doser

Norge får tilgang på 1 million ekstra doser med Moderna-vaksinen. Årsaken er at Polen ikke lenger har behov for dosene..

E24 - 13 aug 21 kl. 07:21

Alle voksne fullvaksinert innen midten av september med ekstra Moderna-doser

Norge får tilgang til 1 million nye doser med Moderna-vaksinen fordi Polen ikke lenger trenger dem. Det gjør at voksne nordmenn blir ferdigvaksinert tidligere..

VG - 13 aug 21 kl. 06:59

Norge får én million ekstra Moderna-doser

Gjennom EU-samarbeidet får Norge tilgang på 1 million ekstra vaksinedoser fra Moderna. Dosene kommer som følge av at Polen ikke lenger har behov for dem..

NRK - 13 aug 21 kl. 06:58

Får 1 million ekstra Moderna-doser

Norge får 1 million ekstra Moderna-doser, opplyser regjeringen..

NRK - 13 aug 21 kl. 06:58

Får én million ekstra Moderna-doser

Gjennom EU-samarbeidet får Norge tilgang på én million ekstra vaksinedoser fra Moderna. Dosene kommer som følge av at Polen ikke lenger har behov for dem, skriver regjeringen i en pressemelding. – Med denne leveransen vil alle voksne over 18 år være ferdigvaksinerte i løpet av de to første ukene i september.

NRK - 05 aug 21 kl. 17:40

Vil ikke påvirke vaksinehastigheten

Assisterende direktør i FHIs koronavaksinasjonsprogram Jasper Littman sier til NRK at en reduksjon i vaksineleveranser er noe som kan skje og det vil ikke påvirke totalhastigheten i koronavaksineringen i landet. Noen kommuner vil bli påvirket og må booke om noen timer neste uke. Det sier han om halveringen i Moderna-vaksiner til Norge som ble kjent torsdag ettermiddag.

NRK - 05 aug 21 kl. 14:41

Moderna 93 prosent effektiv

Koronavaksinen fra Moderna har en effektivitet på rundt 93 prosent fire til seks måneder etter andre dose, opplyser legemiddelselskapet. Tallene framkommer i Modernas regnskap for andre kvartal, som ble offentliggjort torsdag..

E24 - 01 aug 21 kl. 21:22

Pfizer og Moderna skrur opp vaksineprisene

EU og dermed også Norge må betale mer for koronavaksinene fra både Pfizer-Biontech og Moderna, viser kontrakter som Financial Times har sett..

Aftenposten - 01 aug 21 kl. 21:22

Pfizer og Moderna skrur opp vaksineprisene

EU og dermed også Norge må betale mer for koronavaksinene fra både Pfizer-Biontech og Moderna, viser kontrakter som….

VG - Igår: 20:07

Titusenvis av vaksinedoser kan havne i søpla

Flere kommuner har valgt å lagre Moderna-dosene i kjøleskap og ikke fryser. Det gjør at flere av dem kan havne rett i søpla før måneden er omme..

Dagbladet - 03 sep 21 kl. 18:58

Også funnet i Norge

Legemiddelverket opplyser at EMA har funnet årsaken til forekomsten av svarte partikler i hetteglass med Moderna-vaksinen i Japan. Det har også blitt gjort liknende funn i Norge..

NRK - 02 sep 21 kl. 22:26

Tester vaksine for barn 5-11 år

Både Pfizer og Moderna har startet testing av koronavaksinene på barn fra 5 til 11 år. Resultatene fra Pfizer kan komme allerede i slutten av september..

NRK - 02 sep 21 kl. 22:26

Tester vaksine for 5-11-åringer

Både Pfizer og Moderna har startet testing av koronavaksinene på barn fra 5 til 11 år. Resultatene fra Pfizer kan komme allerede i slutten av september..

NRK - 01 sep 21 kl. 16:15

Koronasyke og hjertebetennelse

En amerikansk studie viser at det er høyere risiko for å få hjertebetennelse ved covid-sykdom enn ved vaksinering. Det er påvist at vaksinene til Pfizer og Moderna i sjeldne tilfeller kan føre til betennelse i hjertemuskelen, myokarditt, og i hjerteposen, perikarditt. Det er særlig unge menn som er utsatt for dette.

E24 - 30 aug 21 kl. 22:00

Robinhoods falt kraftig etter dårlig nytt mens Wall Street satte ny rekord

Moderna falt på børs etter muligheter for forurensning..

E24 - 30 aug 21 kl. 15:30

Moderna faller på børs etter fare for forurensede doser – Wall Street stiger mot ny rekord

Mulighet for å betale over tid hos Amazon sender tek-selskap til værs i New York..

NRK - 30 aug 21 kl. 05:42

Over 3 millioner fullvaksinert

3.005.069 nordmenn har nå fått dose to av koronavaksinen, ifølge FHIs tall oppdatert natt til mandag.

NRK - 03 maj 21 kl. 15:43

Covax med Moderna-avtale

Vaksinesamarbeidet Covax, som har basert seg tungt på AstraZeneca-vaksinen, har gått inn ein avtale om 500 millionar dosar av Moderna-vaksinen. Det er venta at Moderna skal levere dei første dosane i siste kvartal i år. Covax er eit samarbeidsprogram som skal sikre verdas fattige land vaksinar mot pandemien..

Aftenposten - 28 aug 21 kl. 10:31

Pfizer på dose 1 og Moderna på dose 2? Da regnes du ikke som fullvaksinert i disse landene.

I Norge blandes vaksinedoser. Det er det ikke alle land som godtar ved innreise. Men det er ett smutthull..

Aftenposten - 28 aug 21 kl. 07:01

To ulike vaksinedoser kan gi innreisekarantene for nordmenn

Får du Pfizer på dose 1 og Moderna på dose 2? Da regnes du ikke som fullvaksinert i land som Storbritannia, USA og….

Klartale - 28 jun 21 kl. 08:47

Mottar ekstra doser av Moderna-vaksinen

Norge får tildelt ekstra vaksiner. Moderna har justert opp antallet doser som skal sendes til Norge..

Dagbladet - 26 jun 21 kl. 21:53

600 000 ekstra Moderna-doser

I løpet av de to neste månedene mottar Norge 592 000 ekstra doser av Moderna-vaksinen..

NRK - 25 jun 21 kl. 08:54

Vil kombinere Pfizer og Moderna

I situasjoner der det er praktisk vanskelig å tilby begge doser med samme vaksine, anbefaler FHI å kombinere Moderna- og Pfizer-vaksinene. De to vaksinene baserer seg på samme type teknologi da de er såkalte mRNA-vaksiner. De er svært like i hvordan de er bygget opp og fungerer, skriver FHI..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt