Statnett

Wednesday, 06 December, 08:17

Nyheter om Statnett

NRK - 29 jun 23 kl. 22:33

Statnett vil forsterke kraftnettet mellom Sørlandet og Grenland

En utredning fra Statnett viser et behov for økt kapasitet på kraftlinjene mellom Sørlandet og Grenland. Utredningen er sendt til Olje- og energidepartementet. Utredningen anbefaler tiltak som vil gjøre kraftnettet i stand til å håndtere større forbruk og produksjon av kraft i fremtiden, skriver Statnett i en pressemelding.

NRK - 03 sep 23 kl. 10:44

Statnett: Ikke kraftunderskudd neste fem år

En fersk analyse fra Statnett anslår at strømprisene vil falle de neste fem årene, men holde seg over prisnivået i 20-årsperioden før prissjokkene i 2021 og 2022, tror selskapet. Strømprisene i Sør-Norge har nådd nye rekorder de siste årene, særlig drevet av høy gasspris i Europa, mens Nord-Norge har hatt langt lavere strømpriser enn resten av landet. Statnett anslår en årlig snittpris i Sør-Norge på rundt en krone kilowattimen i 2023 og 2024, fallende til rundt 80 øre kilowattimen i 2028.

Aftenposten - 27 nov 23 kl. 20:28

Krever svar fra Statnett: Ser alvorlig på manglende strømnett

Mange aktører får nei til nytt strømforbruk. NVE-myndigheten RME krever svar fra Statnett om begrensningene i….

E24 - 27 nov 23 kl. 20:28

Krever svar fra Statnett: Ser alvorlig på manglende strømnett

Mange aktører får nei til nytt strømforbruk. NVE-myndigheten RME krever svar fra Statnett om begrensningene i kraftnettet..

Aftenposten - 01 nov 23 kl. 07:00

Statnett vil øke investeringene i strømnettet

Statnett skal investere 100–150 milliarder kroner i nett og digitalisering innenlands i Norge de neste ti årene..

E24 - 01 nov 23 kl. 07:00

Statnett vil øke investeringene i strømnettet

Statnett skal investere 100–150 milliarder kroner i nett og digitalisering innenlands i Norge de neste ti årene. Mulige investeringer i havnett kommer i tillegg..

NRK - 04 sep 23 kl. 09:57

Statnett: Ikkje kraftunderskot i 2027

Statnett ventar framleis svekt kraftbalanse, men trur ikkje lenger at Noreg får kraftunderskot innan dei fem neste åra. Det kjem fram i ny analyse selskapet har publisert. Den nye framskrivinga harmonerer med ein ny rapport frå NVE, som på tilsvarande vis avblæs den mest akutte faren.

NRK - 07 jul 23 kl. 16:45

Raser mot kraftlinjeplaner i Kvinnherad

Statnett planlegger å bygge en viktig kraftlinje i Kvinnherad. Denne skal etter planen gå over Baroniet Rosendal, som raser mot planene. – Det burde være innlysende for alle og enhver at det er helt absurd å etablere en kraftlinje gjennom dette unike nasjonale kulturminnet.

E24 - Igår: 20:33

Tabbe ga historiske strømpriser: – Skal ikke kunne skje

NVE-organ skal finne ut av hva som skjedde da et feilbud sendte finske strømpriser i gulvet. Statnett mener kraftbørsen må ta grep for å forhindre at tabben kan gjenta seg..

NRK - 23 nov 23 kl. 09:31

Langt flere kraftprosjekter enn det er plass til i strømnettet

Etter regjeringen presenterte et kraftløft for Finnmark har Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) bedt kraftprodusentene informere om modne prosjekter. Det viser seg at det jobbes med langt flere prosjekter enn det er kapasitet til, selv med en kraftig oppgradering av nettet i Finnmark. Det skriver NVE i en pressemelding.

NRK - 10 nov 23 kl. 14:04

– Norske bedrifter bør vere i front på klima

– Norske bedrifter kan og bør ta ei leiande rolle på vegen mot nullutsleppssamfunnet. Noreg ligg allereie langt framme når det gjeld løysingar med lågare karbonavtrykk. Det seier NHO-president og konsernsjef i Yara, Svein Tore Holsether.

Aftenposten - 31 okt 23 kl. 18:09

Aktører i Nord-Norge får mer strøm: – Forventning om økt kraftproduksjon

Statnett setter av mer strøm til syv aktører i Nord-Norge. De vil forsyne Aker Horizons’ ammoniakkplaner i Narvik og….

E24 - 31 okt 23 kl. 18:09

Aktører i Nord-Norge får mer strøm: – Forventning om økt kraftproduksjon

Statnett setter av mer strøm til syv aktører i Nord-Norge. De vil forsyne Aker Horizons’ ammoniakkplaner i Narvik og Berlevåg, samt oppdrettsanlegg, datasenter og annen industri..

Aftenposten - 03 sep 23 kl. 10:27

Fersk analyse fra Statnett: Ikke kraftunderskudd neste fem år

Strømprisene vil falle de neste fem årene, men ikke til nivåene før 2021, ifølge en fersk Statnett-analyse..

E24 - 03 sep 23 kl. 10:27

Fersk analyse fra Statnett: Ikke kraftunderskudd neste fem år

Strømprisene vil falle de neste fem årene, men ikke til nivåene før 2021, ifølge en fersk Statnett-analyse. De fastholder at kraftbalansen svekkes mye, men tror ikke lenger på kraftunderskudd i 2027..

NRK - 05 okt 23 kl. 16:35

Norsk næringslivsdelegasjon på COP28

14 norske bedrifter og organisasjonar går saman i ein norsk næringslivsdelegasjon som skal delta på felles paviljong under klimatoppmøtet i Dubai i desember, COP28. Blant samarbeidspartnarane er Equinor, Aker Horizons, Hydro, Yara, Statnett, DNV og NHO. Innovasjon Norge har fått i oppdrag av Nærings- og fiskeridepartementet å koordinere, organisere og gjennomføre satsinga.

NRK - 12 jun 23 kl. 11:26

Statnett: Feil på englandskabelen rettet

Feilen på North Sea Link, strømkabelen mellom England og Norge, er rettet etter at kabelen har vært drevet på halv kapasitet de siste dagene, opplyser Statnett. Kabelen falt ut torsdag i forrige uke og har vært drevet på halv kapasitet i påvente på av at en komponent skulle byttes. Nå er altså feilen rettet, og kabelen vil være i full drift fra tirsdag, opplyser Statnett.

Klartale - 06 jan 23 kl. 08:48

Statnett spår dyrere strøm i nord

Prisen på strøm har vært en stor utfordring det siste året. Spesielt for sør- og Østlandet. Men det kan bli strevsomt i nord i framtida.

NRK - 08 jun 23 kl. 16:48

Englandskabelen ute av drift på ubestemt tid

North Sea Link, strømkabelen mellom England og Norge, er ute av drift. Statnett vet ikke hvorfor og hvor lenge stansen i Englandskabelen vil vare. Torsdag klokken 12.

NRK - 02 sep 23 kl. 12:12

50 ganger høyere strømpriser i sør

Lørdag er strømprisen på Sørlandet femti ganger høyere enn på Østlandet. Næringsforeninger mener regjeringen må ta ansvar for å jevne ut prisforskjellene på strøm. Stortingspolitiker Marius Arion Nilsen (Frp) krever tiltak.

Aftenposten - 11 jul 23 kl. 13:38

Ber Statnett utrede havvind-kabler til Europa

Regjeringen ber Statnett utrede kabler som kan frakte strøm fra fremtidige havvindanlegg både til Norge og Europa..

E24 - 11 jul 23 kl. 13:38

Ber Statnett utrede havvind-kabler til Europa

Regjeringen ber Statnett utrede kabler som kan frakte strøm fra fremtidige havvindanlegg både til Norge og Europa..

Aftenposten - 29 aug 23 kl. 11:18

Krever grep mot prisforskjeller: – En uholdbar situasjon

Frp krever tiltak mot prisforskjeller med desidert dyr strøm lengst sør i landet, og mener Statnett ikke utnytter….

E24 - 29 aug 23 kl. 11:18

Krever grep mot prisforskjeller: – En uholdbar situasjon

Frp krever tiltak mot prisforskjeller med desidert dyr strøm lengst sør i landet, og mener Statnett ikke utnytter mulighetene sine godt nok. – En uholdbar situasjon, sier Terje Halleland (Frp)..

E24 - 29 jun 23 kl. 13:12

Statnett får gebyr på 500.000 kroner

RME gir Statnett gebyr på 500.000 kroner for mangelfull offentliggjøring av innsideinformasjon..

NRK - 16 mar 23 kl. 09:31

Statnett setter ned kapasiteten på kabelforbindelsen mellom Norge og Storbritannia

Statnett har besluttet å sette ned kapasiteten på kabelforbindelsen mellom Norge og Storbritannia. Det innebærer at kapasiteten blir nå inntil 1.100 megawatt av den tekniske kapasiteten på 1.

NRK - 06 jan 23 kl. 08:27

Statnett advarer om kraftmangel – spår dyrere strøm i nord

Statnett er bekymret for at nordre Nordland vil få særlige utfordringer med kraftmangel og stigende energipriser i løpet av få år. I et brev til Olje- og energidepartementet (OED) i desember advarte Statnett om at den norske energibalansen vil bli negativ allerede i 2027, skriver avisen Fremover. Det var EnergiWatch som først omtalte saken.

NRK - 18 apr 23 kl. 13:00

Ny metode for å utnytte strømnettet bedre kan gi høyere strømpris i nord

Statnett vil i starten av 2024 innføre en ny metode for å utnytte strømnettet bedre. Det kan føre til at prisene øker med 25 prosent i Midt- og Nord-Norge. Det blir stadig mer krevende å fastsette riktig kapasitet i strømnettet, og det er behov for nye metoder, ifølge konserndirektør Gunnar Løvås i Statnett.

NRK - 12 jul 23 kl. 02:30

Industriprosjekt i Nordland stanset på grunn av strømmangel

Store industriprosjekter i Nord-Norge blir avlyst eller lagt på is på grunn av kraftmangel. En investering på 10 milliarder i Nordland ble nylig stanset. Fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide i Nordland sier til Nationen at hun er urolig for utviklingen og hun kaller situasjonen alvorlig.

NRK - 27 mar 23 kl. 14:13

NVE anbefaler hybridkabler eid av Statnett i Nordsjøen

På oppdrag fra Olje- og energidepartementet har NVE og Reguleringsmyndigheten for energi (RME) utredet hvordan fase to av havvindsatsingen på feltet Sørlige Nordsjø II best bør gjennomgås. I første fase av Sørlige Nordsjø II ble det bestemt at strømmen fra vindmøllene bare skal gå inn til fastlandet i Norge. I anbefalingene fra NVE og RME, som ble overlevert mandag, går det fram at det for andre byggetrinn bør etableres hybridkabler.

E24 - 07 jul 23 kl. 18:27

Baroniet Rosendal raser mot kraftlinjeplaner

Statnett planlegger å bygge en kraftlinje i Kvinnherad. Denne skal etter planen gå over Baroniet Rosendal, som raser mot planene..

Aftenposten - 07 jul 23 kl. 18:27

Baroniet Rosendal raser mot kraftlinjeplaner

Statnett planlegger å bygge en kraftlinje i Kvinnherad. Denne skal etter planen gå over Baroniet Rosendal, som raser mot….

E24 - 29 jun 23 kl. 19:46

Anbefaler ny milliard-kraftlinje til Grenland

Kraftforbruket i Grenland er ventet å øke, og det kommer mer havvind inn til Sørlandet. Nå anbefaler Statnett en ny kraftlinje fra Sørlandet til Grenland, til en kostnad av opp mot 2,7 milliarder kroner..

NRK - 29 jun 23 kl. 16:03

Vannkraftprodusenter i Sør-Norge må fortsette å rapportere om kraftsituasjonen

Vannkraftprodusenter må fortsette og melde inn hvor mye vannkraft de produserer fra vannmagasiner. Rapporteringsordningen videreføres til våren 2024. Ordningen skal gi norske myndigheter bedre informasjon om forsyningssikkerheten gjennom vinteren og våren, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NRK - 01 mar 23 kl. 09:57

River siste mast på gammel kraftlinje gjennom Oslomarka

I formiddag går den siste av de nesten 100 år gamle høyspentmastene gjennom Oslomarka over ende. Det skjer i Åsa i Ringerike. De siste to vintrene har Statnett fjernet master, fundamenter og ledninger på Noreledningen mellom Ultvedt nord for Steinsfjorden i Ringerike og Smestad transformatorstasjon på Montebello i Oslo.

NRK - 08 jun 23 kl. 21:09

Englandskabelen går på halv kapasitet

North Sea Link, strømkabelen mellom England og Norge, går inntil videre for halv maskin på grunn av en feil på norsk side. Torsdag klokken 12.38 gikk kapasiteten på englandskabelen til null i begge retninger, skriver Europower.

NRK - 23 sep 22 kl. 12:46

Statnett anbefaler at driften av Mongstad forlenges til juni neste år

Gasskraftverket på Mongstad bør brukes som et virkemiddel for å håndtere en anstrengt kraftsituasjon, mener Statnett. Det går fram at et brev, datert 7. september, som Statnett har sendt til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NRK - 19 maj 23 kl. 07:58

Etterlyser nasjonalt forbod mot kryptofabrikkar

Fleire ordførarar i Nord-Noreg reagerer på konsekvensane kryptofabrikkar har for kommunane deira, og ber om sterkare statleg regulering av industrien. Dagsavisen meldte førre veke at straumforbruket til kryptofabrikkane i Nord-Norge svarar til nesten heile årsforbruket på straum for regionen Lofoten. I Hadsel kommune ligg Stokmarknes datasenter, ein av fabrikkane som utvinner kryptovaluta i Nord-Noreg.

E24 - 27 mar 23 kl. 14:11

NVE anbefaler hybridkabler eid av Statnett i Nordsjøen

NVE anbefaler at Norge etablerer hybridkabler med forbindelse til utlandet i den sørlige delen av Nordsjøen, og at Statnett må eie dem..

NRK - 24 mar 23 kl. 07:07

NAF-undersøkelse: En av tre frykter kraftkrise for elbilen

En undersøkelse utført av Norstat for NAF i januar i år viser at hver tredje nordmann mener Norge ikke har nok strøm til at folk kan skaffe seg elbil, skriver NAF i en pressemelding. Blant dem som ikke har elbil svarer 37 prosent at de ikke tror på at Norge har nok strøm til elbilene. Blant dem som har elbil er det 18 prosent som frykter det samme.

Klartale - 23 nov 22 kl. 14:35

Statnett tror vi unngår strømkrise i vinter

Statnett har en plan for hva de skal gjøre om de tror det blir for lite strøm. Derfor må de også kunne vurdere risikoen for at det kan bli et problem. Nå har de endret sin vurdering.

NRK - 01 mar 23 kl. 17:04

Feil på kraftkablene mellom Norge og Danmark

Alle Skagerrak-linjene for kraft mellom Norge og Danmark midlertidig ute av drift grunnet en ukjent feil, melder EnergiWatch. Bransjenettstedet viser til en markedsmelding som er lagt ut av danske Energinet, som tilsvarer norske Statnett. – Feil tvinger kapasiteten til null, heter det.

NRK - 13 feb 23 kl. 08:25

Kraftnettet i nord kan bli delt opp

I dagens ordning er strømprisen den samme i hele Nord-Norge. Nå kan det bli aktuelt å dele opp den store kraftnett-regionen. – Dette er noe som i dag analyseres.

NRK - 18 mar 23 kl. 14:13

Ny konflikt om landområde på Fosen

Statnett planlegger ny kraftlinje gjennom vinterbeitene til reindriftssamene på Fosen. Den planlagte traseen vil gå tvers gjennom ett av de to siste vinterbeitene til de berørte samene sør på Fosen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com