FHI

Søndag, 25 Juli, 16:35

Nyheter om FHI

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 juni 21 kl. 12:48

FHI: 4 ukers vaksineforsinkelse

FHI publiserte tirsdag et nytt scenario for når ulike aldersgrupper kan forvente å få første og andre vaksinedose. Det nye anslaget for når alle voksne skal ha fått tilbud om første dose er uke 31-32, altså i begynnelsen av august. I det forrige scenarioet fra mai, anslo FHI at dette skulle skje innen uke 29.

NRK - 11 juni 21 kl. 14:52

FHI vil bremse Oslo-gjenåpning

Neste uke innfører Oslo trinn tre av gjenåpningsplanen. Men FHI fraråder å innfører alle punktene i trinnet på én gang, skriver Aftenposten. Det kommer frem i en anbefaling som FHI sendte byrådet mandag denne uken, og er årsaken til at gjenåpningen av Oslo ble utsatt en uke, ifølge avisen.

NRK - 14 juli 21 kl. 15:04

FHI: Trolig delta-dominans i Oslo

FHI tror den mer smittsomme delta-varianten allerede kan være dominerende i Oslo. – Vi er ikke ferdig med helgenomsekvenseringen enda, men det er gjort screening av prøver fra utbrudd. Resultater viser at det er sannsynlig delta-variant i de fleste utbrudd i Oslo den siste uken, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet til NRK.

NRK - 14 juli 21 kl. 13:11

1 av 3 positive prøver var Delta

I ukesrapporten for uke 27 melder Folkehelseinstituttet (FHI) at 31 prosent av alle positive prøver var deltavarianten. «Antall bekreftede tilfeller med delta-virusvarianten har økt fra totalt 50 tilfeller fram til uke 21, til nå totalt 792 tilfeller til og med uke 27», skriver FHI. De fleste tilfellene er knyttet til større utbrudd som har opphav i ulike importhendelser, ifølge FHI.

NRK - 14 juli 21 kl. 13:11

1 av 3 positive prøver deltavariant

I ukesrapporten for uke 27 melder Folkehelseinstituttet (FHI) at 31 prosent av alle positive prøver var deltavarianten. «Antall bekreftede tilfeller med Delta-virusvarianten har økt fra totalt 50 tilfeller fram til uke 21, til nå totalt 792 tilfeller til og med uke 27», skriver FHI. Det betyr at andelen bekreftede tilfeller med deltavarianten har økt fra 1 til 18 prosent i perioden.

NRK - 13 juli 21 kl. 11:27

FHI: Blir kraftig influensasesong

Folkehelseinstituttet (FHI) ber Norge forberede seg på kraftige bølger med influensa, kikhoste og RS-virusinfeksjon. Særlig små barn og eldre er sårbare. – Folkehelseinstituttet vurderer at det kommende høst og vinter er høy sannsynlighet for at forekomsten av andre luftveisinfeksjoner enn covid-19 blir en god del høyere enn vanlige sesonger, skriver FHI i en ny risikovurdering.

NRK - 06 juni 21 kl. 17:52

FHI: Pandemien er ikke over

Pandemien er ennå ikke over i Norge selv om stadig færre legges inn på sykehus, stadig flere blir vaksinerte, og smittetallene nasjonalt går nedover. Det skriver FHI i en pressemelding søndag. Dette er et svar på at overlege i FHI Preben Aavitsland skrev på Twitter at pandemien så å si var over.

NRK - 09 juli 21 kl. 18:19

FHI: Ta vaksine så raskt som mulig

NRK fortalte i går at en rekke kommuner melder om utfordringer med å få tak i nok folk til vaksinetime. Nå ber FHI alle om å gripe sjansen når de får tilbud om koronavaksine fra kommunen de bor i. – For å få vaksinen så fort som mulig oppfordrer jeg alle som får tilbud om koronavaksinasjon til å gripe muligheten, og få satt vaksinen så fort som mulig, sier direktør i FHI, Camilla Stoltenberg..

NRK - 09 juli 21 kl. 07:42

Framleis nei til fly-servering

FHI seier det framleis er for mykje smitte og risiko for smittespreiing til at dei vil opne for servering av mat og drikke på flyreiser, opplyser dei til Flysmart24. FHI seier dei ynskjer så lite kontakt mellom kabintilsette og passasjerar som mogleg. SAS og Norwegian har i dag noko avgrensa servering på flyreiser utanlands, men ikkje servering på flygingar innanriks.

NRK - 25 juni 21 kl. 08:06

FHI: Kan bli barnesmitte-bølge

Flere barn kan bli smittet hvis yngre aldersgrupper ikke blir vaksinert, sier fagdirektør i FHI, Frode Forland til Dagbladet. FHI ser om koronavaksinen burde tilbys til 16- og 17-åringer. Deretter til 12 -til 15-åringer..

NRK - 21 juni 21 kl. 21:04

FHI vil vaksinere hele 2003-kullet

Nedre aldersgrense for koronavaksinasjonsprogrammet er fra fylte 18 år, men av praktiske grunner mener FHI at hele 2003-årskullet skal tilbys koronavaksinen fra Pfizer, skriver FHI i en pressemelding. De som er født i 2003 har fylt, eller fyller 18 år i år. – Vi ser at det er krevende å sette grensen ved når en har fødselsdag istedenfor å forholde seg til et helt årskull.

NRK - 14 april 21 kl. 16:14

FHI: Uenig i deler av rapport

FHI-direktør Camilla Stoltenberg mener koronakommisjonens rapport gir en god vurdering av pandemien, men er uenig i noe av kritikken Hun er ikke enig i at FHI var skeptisk inngripende tiltak i en større pakke 12. mars 2020, og peker på at FHI tok initiativ til en større pakke 10. mars.

NRK - 15 juni 21 kl. 02:30

FHI: Munnbind ikke lenger nødvendig

Det er ikke lenger et nasjonalt råd om å bruke munnbind i Norge. FHI mener ulempen ved å bruke munnbind etter hvert vil bli større enn nytten, skriver VG. Overlege i FHI, Bjørn Gunnar Iversen, sier at når andelen vaksinerte blir høy, vil effekten av munnbind avta, fordi færre vil være smittebærere, og færre vil være mottakelige for smitte.

NRK - 14 juli 21 kl. 15:10

65 prosent av lærerne er vaksinert

FHI sine oppdaterte tall viser at omtrent 65 prosent av alle skole- og barnehageansatte har fått vaksine. Per nå er over 185.000 skole- og barnehageansatte vaksinert, mens omtrent 95.

VG - 14 juli 21 kl. 09:13

Nå får danske 12-åringer vaksine-tilbud – FHI fortsatt i tenkeboksen

Denne uken får barn fra 12 år tilbud om vaksine i Danmark. Formann for danske barneleger mener det er uheldig. FHI har enda ikke bestemt seg for om Norge skal tilby det samme..

NRK - 10 juni 21 kl. 21:52

Norge får færre Pfizer-doser

Norge skulle fått 1,2 millioner vaksinedoser fra Pfizer i juli, men får 400.000 færre doser. Det bekrefter vaksineprodusenten selv til VG.

VG - 09 juli 21 kl. 21:03

FHI kartlegger kommuner som har avbestilt vaksinedoser

Enkelte kommuner har slitt med å få satt alle vaksinedosene. Nå har 13 kommuner avbestilt leveranser fra Folkehelseinstituttet (FHI)..

Aftenposten - 09 juli 21 kl. 16:42

FHI åpner for at kommuner kan tilby drop-in og dele doser med naboene

Mange kommuner har nå flere vaksiner enn armer å stikke dem i. Nå åpner FHI for at de kan tilby drop-in og dele….

E24 - 09 juli 21 kl. 07:44

FHI åpner fortsatt ikke for servering på fly

Det er fortsatt for stor smitterisiko ved å selge mat og drikke på fly, mener Folkehelseinstituttet (FHI)..

Klartale - 06 juli 21 kl. 11:51

FHI anbefaler annen test for folk uten symptomer

FHI vil ha en endring i hvordan folk blir testet for korona. De vil ha en mindre ubehagelig test for folk uten symptomer..

NRK - 06 juli 21 kl. 11:32

Kan ta koronatest i fremre nese

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler nå at koronatest av personer som ikke har symptomer kan tas fra neseboret istedet for fra bakre del av nesen. Dette er enklere og mindre ubehagelig og gir nesten like sikre svar, skriver FHI..

NRK - 06 juli 21 kl. 10:24

Fortsatt smitte blant innvandrere

Smittereduserende tiltak overfor innvandrere i Norge har trolig fungert, men gruppen er fremdeles overrepresentert i smittestatistikken, ifølge ny FHI-rapport. – Tiltak igangsatt for å redusere smitte i innvandrerbefolkningen har fungert etter hensikten, selv om de ikke har vært tilstrekkelige for å fjerne overrepresentasjonen, sier avdelingsdirektør Thor Indseth ved FHI, som er redaktør for rapporten. Ifølge rapporten gjelder dette særlig tiltak for å senke terskelen for testing og tiltak i forbindelse med reise..

VG - 06 juli 21 kl. 05:28

FHI-overlege etter vaksineutspill: – Fortsett vaksineringen med full styrke

Reaksjonen er kraftige etter MDG-politiker Susanne Hearts utspill om å stanse vaksineringen. Langt flere nordmenn ville dødd uten vaksinen, mener FHI-overlege Preben Aavitsland..

Aftenposten - 03 juli 21 kl. 14:39

FHI: Delta-varianten kan ta over i Norge i løpet av sommeren

Deltavarianten av koronaviruset har økt raskt i Norge. I en risikorapport fastslår FHI at varianten kan overta i Norge i….

VG - 03 juli 21 kl. 13:09

FHI: Deltavarianten kan overta i sommer

Deltavarianten ligger an til å bli dominerende i Norge om kort tid. Det viser en fersk rapport fra FHI. Samtidig går spredningen senere enn ved alphavarianten..

VG - 03 juli 21 kl. 13:09

FHI: Deltavarianten kan overta i Norge i sommer

Deltavarianten ligger an til å bli dominerende i Norge om kort tid. Det viser en fersk rapport fra FHI. Samtidig går spredningen senere enn ved alphavarianten..

NRK - 03 juli 21 kl. 12:15

FHI: Tror deltavarianten overtar

Ny virusvariant og økt sosialt samvær får Verdens helseorganisasjon (WHO) til å advare mot en ny smittebølge i Europa. FHI regner med at deltavarianten vil bli dominerende også her i landet..

VG - 01 juli 21 kl. 09:55

FHI: Delta-varianten vil dominere i Norge om noen uker

Delta-virusvarianten kan bli den dominerende varianten om bare få uker, tror FHI. De siste ukene har varianten vært påvist i nesten halvparten av smittetilfellene i Vestfold og Telemark..

NRK - 30 juni 21 kl. 13:07

R-tall på 0,7

FHI skriver i sin ukesrapport at matematisk modellering viser at trenden i smittespredningen har vært synkende med et gjennomsnittlig reproduksjonstall fra 27. mai på 0,7. FHI legger til at en mer usikker modell som ikke tar hensyn til sykehusinleggelser estimerer vi at reproduksjonstallet for en uke siden var 1,0, og understreker at det fortsatt er forskjeller i trend mellom fylkene..

Aftenposten - 29 juni 21 kl. 22:51

Derfor vet ikke FHI når alle kan fullvaksineres: – Det er frustrerende

Folkehelseinstituttet (FHI) ønsker å gi alle dose to så fort som mulig. Hvor fort det kan skje, avhenger av leveransene..

NRK - 26 mai 21 kl. 18:18

FHI-ledelsen ikke prioritert

De 20 prioriterte vaksinedosene FHI har fått av regjeringen, har ikke gått til den øverste ledelsen. I stedet har ansatte som er tettere på viruset fått dem. Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) sier til NTB at hun ikke er blant de 20 ansatte på instituttet som er blitt prioritert i vaksinekøen..

NRK - 26 mai 21 kl. 14:16

FHI ber unge til undersøkelse

FHI inviterer personer mellom 18 og 30 år til å delta i en undersøkelse om effekten av vaksinering mot korona. Undersøkelsen går ut på å svare på spørsmål, samt blodprøver for noen. – Det er svært viktig å følge med på befolkningens motstandskraft mot koronasykdom, og om de vaksinene vi bruker i Norge faktisk gir god beskyttelse.

NRK - 26 juni 21 kl. 11:23

Sju av ti vil vaksinere barna sine

68 prosent av norske foreldre med barn under 18 år sier de er villig til å vaksinere barnet, dersom en koronavaksine blir godkjent for barn. Mens flere EU-land, blant dem Danmark, har startet vaksinering av barn, har Folkehelseinstituttet (FHI) fortsatt ikke bestemt seg om norske barn bør vaksineres mot covid-19. FHI skal først vurdere aldersgruppen 16–17 år i løpet av kort tid, før de over sommeren konkluderer for dem mellom 12 og 15 år..

NRK - 24 mai 21 kl. 00:09

FHI ber Kristiansand følge nøye med

Kristiansand er på grensa til å måtte innføre flere generelle tiltak, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet (FHI) etter et møte med kommunen. Søndag ga FHI råd til Kristiansand og andre kommuner i regionen om hvordan de skal håndtere smittesituasjonen framover, skriver Fædrelandsvennen..

NRK - 25 juni 21 kl. 13:41

FHI vil fortsatt ha langt intervall

Folkehelseinstituttet sier de vil fortsette med tolv uker mellom vaksinedosene. Selv om EUs smittevernkontor anbefaler å forkorte intervallet på tre uker. – Én dose mRNA-vaksine fra Pfizer eller Moderna beskytter godt mot sykdom forårsaket av alfavarianten, og noe mindre mot deltavarianten, sier overlege i FHI Sara Viksmoen Watle til NTB..

NRK - 25 juni 21 kl. 08:54

Vil kombinere Pfizer og Moderna

I situasjoner der det er praktisk vanskelig å tilby begge doser med samme vaksine, anbefaler FHI å kombinere Moderna- og Pfizer-vaksinene. De to vaksinene baserer seg på samme type teknologi da de er såkalte mRNA-vaksiner. De er svært like i hvordan de er bygget opp og fungerer, skriver FHI..

NRK - 19 april 21 kl. 22:30

FHI advarer mot falske eposter

Folkehelseinstituttet (FHI) går ut med en advarsel etter å ha blitt varslet om at det er sendt ut falske eposter som kan se ut som en FHI-undersøkelse. Assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI sier i en pressemelding at instituttet ikke har sendt ut en slik undersøkelse, og hun anbefaler mottakere om ikke å klikke på lenkene i eposten..

VG - 24 juni 21 kl. 22:28

Nye FHI-beregninger: Flere må vente til september på vaksine

Noen innbyggere i flere mindre kommuner kan måtte vente til begynnelsen av september med å få tilbud om første vaksinedose, ifølge FHI..

NRK - 21 juni 21 kl. 06:50

Kartlegger mulig tredje vaksinedose

FHI kartlegger hvilke risikogrupper som kan trenge vaksinepåfyll, skriver VG. En tredje dose kan øke beskyttelsen og gi langvarig immunitet. For de de fleste er to vaksinedoser nok, men ifølge FHI kan det bli aktuelt å gi en booster til risikogrupper.

NRK - Igår: 16:36

Stanser vaksineleveranser til Oslo

Som følge av vaksineoverskudd, vil ikke Oslo få en eneste dose de neste tre ukene. Samtidig framskynder de dose to for enkelte innbyggere. Etter samråd med FHI har kommunen allerede fått færre vaksinedoser de siste par ukene, skriver Avisa Oslo..

NRK - Igår: 16:36

Fremskynder dose to i Oslo

Oslo har et overskudd på 900 doser som går ut på dato neste uke. Derfor fremskynder de nå dose to for enkelte. Det betyr at de som har fått vaksine for minst tre uker siden kan melde seg til kommunen for å få dose to.

VG - 20 juni 21 kl. 05:40

Delta kan bli dominerende – det bekymrer ikke FHI

For å komme mutanter i forkjøpet, kan danske barn kan få vaksine fra september. Her mener FHI vi kan ha god kontroll - selv hvis Delta-varianten sprer seg mer..

NRK - 18 juni 21 kl. 18:09

Fleire dødsfall enn venta i Sverige

Dødsårsaksregisteret i FHI har gjort ei førebels samanlikning av ulike dødsårsaker i Sverige og Noreg sidan 2010. – Talet på døde i Noreg i pandemiåret 2020 var som forventa, men i Sverige var det 6,8 prosent fleire dødsfall enn ein elles kunne rekne med. Når det gjeld utviklinga mellom 2010 og 2019, blei kreft og lungesjukdommar oftare innrapporterte som underliggande dødsårsak i Noreg samanlikna med Sverige, men hjarte- og karsjukdommar sjeldnare, seier overlege Guttorm Raknes i Dødsårsaksregisteret i Folkehelseinstituttet.

Dagbladet - 21 juli 21 kl. 19:46

- Det er problematisk

Den fryktede deltavarianten dominerer i Norge, ifølge FHI. Videre gjenåpning krever stor innsats fra kommunene og befolkningen, mener assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad..

NRK - 18 juni 21 kl. 12:06

FHI: Anbefaler gjenåpningstrinn 3

Helsedirektoratet og FHI anbefaler at vi kan gå videre til gjenåpningens trinn 3. – Det anbefales gradvis tilbakegang til fysisk tilstedeværelse på arbeidsplassen. Det er en forutsetning at grunnleggende smittevernregler må kunne ivaretas, skriver Helsedirektoratet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt