FHI

Tirsdag, 11 Mai, 05:02

Nyheter om FHI

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 april 21 kl. 16:14

FHI: Uenig i deler av rapport

FHI-direktør Camilla Stoltenberg mener koronakommisjonens rapport gir en god vurdering av pandemien, men er uenig i noe av kritikken Hun er ikke enig i at FHI var skeptisk inngripende tiltak i en større pakke 12. mars 2020, og peker på at FHI tok initiativ til en større pakke 10. mars.

NRK - 19 april 21 kl. 22:30

FHI advarer mot falske eposter

Folkehelseinstituttet (FHI) går ut med en advarsel etter å ha blitt varslet om at det er sendt ut falske eposter som kan se ut som en FHI-undersøkelse. Assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI sier i en pressemelding at instituttet ikke har sendt ut en slik undersøkelse, og hun anbefaler mottakere om ikke å klikke på lenkene i eposten..

NRK - 07 mai 21 kl. 19:19

Oslo overkjørte råd fra FHI

Byrådet i Oslo overkjørte råd fra FHI da de åpnet for at opptil ti personer kan være samlet i private hjem. FHI sier de ikke har vært involvert i Oslos gjenåpningsplan, og at de hadde rådet byrådet til å gradvis øke fra to til fem i private hjem..

NRK - 14 jan. 21 kl. 18:52

FHI tar ut ekstra vaksiner

FHI snur og tar nå ut 40.000 ekstra vaksinedoser fra lager, bekrefter FHI til NRK. Dosene var egentlig ment som en sikkerhet for at de som allerede har fått første dose også skal få dose nummer to.

Dagbladet - 15 april 21 kl. 06:52

Ut mot FHI

Helsedirektør Bjørn Guldvog mener direktoratet har holdt stien ren - men at FHI kan ha tråkket utenfor mandatet sitt under pandemien. - Uklarheter der roller og ansvar er beskrevet, svarer avdelingsdirektør Line Vold i FHI..

Dagbladet - 7 timer siden

FHI leverte råd i dag

Smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI sier at de har levert sine råd om videre vaksinasjonsstrategi til regjeringen..

NRK - 18 timer siden

Frivillig bruk av vaksine

Det bør åpnes for å gi AstraZeneca- og Janssen-vaksinene utenfor vaksinasjonsprogrammet, anbefaler Vorland-utvalget. Ekspertutvalget overleverte anbefalingen til regjeringen mandag. FHI og utvalget er delt i synet på frivillig bruk.

NRK - 18 timer siden

FHI fraråder bruk av Janssen

Folkehelseinstituttet anbefaler at Janssen-vaksinen, ikke benyttes i det aktive koronavaksinasjonsprogrammet slik situasjonen er nå. Det melder FHI i en pressemelding..

VG - I førrgår: 04:54

USAs smittevernbyrå snur: Mener luftsmitte er hovedårsak til corona-spredning

Amerikanernes svar på Folkehelseinstituttet (FHI) mener nå at luftsmitte er hovedgrunnen til spredning. På hjemmesidene til norske FHI står det: «For covid-19 er luftsmitte vurdert å være mindre viktig.».

Dagbladet - I førrgår: 11:23

FHI-tillitsvalgt ut mot regjeringen

NTL-hovedtillitsvalgt Marc Gayorfar ved FHI kritiserer regjeringens håndtering av smitte blant innvandrerbefolkningen i Norge..

NRK - 03 april 21 kl. 10:37

Mangler vaksineårsak for 30 prosent

Det mangler forklaring i vaksinasjons-registeret for hvorfor rundt 30 prosent av alle vaksinerte i Norge er vaksinert, melder VG. FHI sier de har for dårlig oversikt, og det er vanskelig å si sikkert om alle som hittil har fått vaksine i Norge har hatt «riktig» plass i vaksinekøen. – Vi har for dårlig oversikt, for kommunene rapporterer ofte ikke grunnen til at hver enkelt person er vaksinert – det vil si om de er helsepersonell eller tilhører en risikogruppe.

VG - 07 mai 21 kl. 19:27

FHI har regnet på vaksinefordeling: – Lønner seg å blande

FHI-tallene er klare: Det lønner seg med en ny vaksinestrategi der både yngre og eldre vaksineres samtidig..

NRK - 07 mai 21 kl. 16:43

FHI sier kommunene vet best

Avdelingsdirektør, for smittevern og beredskap i FHI, Line Vold, sier det er grenlandskommunene som vet hvilke tiltak som vil virke best mot den økende smitten i Grenland, men at kommunene nå må bli enige om hvilket tiltaksnivå man skal legge seg på..

NRK - 07 mai 21 kl. 02:32

FHI vurderer å vaksinere barn

Pfizer og Moderna tester koronavaksinen på barn ned til seks måneder. Barnelege Astrid Rojahn mener barn bør få vaksinen i Norge. I dag er det ingen friske under 18 år som får tilbud om koronavaksine.

NRK - 06 mai 21 kl. 22:11

Vil vaksinere i skoleferien

Det skal settes 4 millioner vaksinedoser i skoleferien, men FHI sier folk likevel kan ta ferie som normalt. Ferien varer de fleste steder fra 18. juni til 16.

VG - 30 april 21 kl. 13:37

FHI: Vurderer lettelser for deg med bare ett vaksinestikk

FHI ser nå på om folk som har fått første vaksinedose for minst tre uker siden, skal få de samme lettelsene som fullvaksinerte..

VG - 30 april 21 kl. 13:37

FHI: Vurderer lettelser allerede etter første vaksinedose

FHI ser nå på om folk som har fått første vaksinedose for minst tre uker siden, skal få de samme lettelsene som fullvaksinerte..

NRK - 26 mars 21 kl. 14:58

Nakstad om AstraZeneca-granskning

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier det er rett av FHI og Legemiddelverket å bruke god tid på granskningen av AstraZeneca-vaksinen. Vaksinestansen ble forlenget fredag. FHI og Legemiddelverket mener det er behov for mer tid for å granske hvordan vaksinen henger sammen med de alvorlige sykdomsforløpene som er avdekket i Norge og andre land.

NRK - 28 april 21 kl. 13:16

FHI: Utenlandsfødte hardt rammet

Ifølge FHI er innvandringsbefolkningen i Norge hardt rammet av koronapandemien. Personer født utenfor Norge utgjorde i forrige uke 35 prosent av smittetilfellene og 50 prosent av innleggelsene. Ser man på andelen smitte blant de som er testet, er også andelen høy for utenlandsfødte.

VG - 28 april 21 kl. 09:31

Ap borer i manglende vaksinering i skoler - Melby venter på FHI

Aps utdanningspolitiker Torstein Tvedt Solberg grillet kunnskapsministeren om hvorfor vaksineringen har uteblitt for skole- og barnehagepersonell. Guri Melby svarer at hun avventer råd fra FHI i midten av mai..

NRK - 27 april 21 kl. 13:56

Virus-undergruppe ble funnet på båt

Flere medier har i dag meldt at Folkehelseinstituttet (FHI) har oppdaget fem tilfeller av en ny undergruppe av koronaviruset, og at de ble funnet i Tønsberg. Funnene var omtalt i FHIs ukesrapport for uke 15. Nå sier Frode Forland, fagdirektør for smittevern i FHI, til NRK at funnene ble gjort på et skip, og at det ikke er grunn til å tro at virusvarienten har spredd seg videre.

NRK - 27 april 21 kl. 08:28

FHI har funne undergruppe

Folkehelseinstituttet har funne ei ny undergruppe av koronaviruset etter smittetilfelle i Tønsberg. Det skriv VG. Det dreier seg ikkje om ein ny variant av viruset, men ei undergruppe, som det finst hundrevis av.

Dagbladet - 26 april 21 kl. 18:46

FHI-dokument spres som «bevis» mot munnbind

En kunnskapsoppsummering fra FHI har spredt seg i sosiale medier, og brukes feilaktig som dokumentasjon på at bruk av munnbind ikke har effekt..

Aftenposten - 26 april 21 kl. 16:18

Ny rapport fra FHI: Ingen tegn til at stengte skoler demper smitten

Hjemmeskole ser ikke ut til å ha mer og bedre effekt på smittespredningen enn rødt nivå, skriver FHI i ny rapport..

VG - 22 april 21 kl. 21:37

FHI skrev på nettsidene sine at AstraZeneca blir droppet - måtte endre

Da pressekonferansen om AstraZeneca-vaksinens fremtid i Norge var i gang, sendte FHI ut en ferdigskrevet pressemelding om at vaksinen ble tatt ut av programmet. Men det var ikke det regjeringen hadde bestemt..

NRK - 22 april 21 kl. 16:06

FHI skal lage eigne råd til russen

Folkehelseinstituttet planlegg å utarbeide eigne, detaljerte råd til årets russ. Enkelte råd er klare allereie no: Russen må fylgje gjeldande reglar og råd for arrangement og private samlingar, dei bør samlast utandørs, og dei bør avgrense talet på personar dei har tett kontakt med. På grunn av skort på hurtigtestar vurderer FHI det som lite aktuelt med jamleg testing av russen gjennom russetida..

Dagbladet - 22 april 21 kl. 06:19

FHI usikre på om de treffer

I disse dager gransker FHI effekten av vaksinasjonstiltakene. Vaksinesjef Geir Bukholm forteller til Dagbladet at de er usikre på om de har truffet innvandrerbefolkningen..

NRK - 22 april 21 kl. 02:30

FHI: 60 prosent utenlandskfødte

Forrige uke var 60 prosent av nye koronapasienter med kjent fødeland, født utenfor Norge. Også i smittetallene er andelen personer født i utlandet høy. Den ferske ukesrapporten fra Folkehelseinstituttet (FHI) viser at selv om antall innlagte går nedover, minker den mindre blant dem som er født i utlandet, skriver Aftenposten..

NRK - 18 mars 21 kl. 07:49

FHI ville totalforby besøk

På onsdagens forretningsutvalgsmøte sa byrådsleder Raymond Johansen i Oslo at FHI ville at kommunen skulle totalforby besøk. Dagbladet har fått innsyn i denne anbefalingen. FHI ønsket at kun aleneboere og de under 20 kunne ha 1-2 besøkende.

Aftenposten - 21 april 21 kl. 16:39

FHI advarte mot alternativ, tendensiøs og mangelfull informasjon i Helsedirektorats ledelse

FHI har vært bekymret for at «tendensiøs» og «alternativ» informasjon om smitte blant barn har sirkulert blant toppene i….

NRK - 21 april 21 kl. 13:03

Smitten nesten halvert siden toppen

I forrige uke ble det registrert 3.717 koronasmittede i Norge. Det er 43 prosent færre enn i toppuken (uke 11), viser Folkehelseinstituttets siste ukesrapport.

NRK - 21 april 21 kl. 11:27

Skal i møte med FHI

Ledelsen i Kristiansand kommune skal onsdag kveld i møte med FHI angående smittesituasjonen i kommunen, skriver Fædrelandsvennen. Et mulig utfall av møte er at det blir foreslått nye lokale regler sier kommunedirektøren..

VG - 21 april 21 kl. 09:36

FHI: Vurderer vaksinering av russ

Avgangselever i kommuner med mye smitte kan bli flyttet fram i vaksinekøen. FHI vurderer å bruke vaksiner for å styre smittespredningen..

NRK - 13 mars 21 kl. 16:02

FHI undersøker vaksinetilfeller

Folkehelseinstituttet (FHI) undersøker flere tilfeller av blodpropp i Norge hos personer som har fått AstraZeneca-vaksinen. Det er uklart om det har en sammenheng, sier FHI..

VG - 17 april 21 kl. 05:05

Laget ny gruppe for å vurdere vaksinen - spurte ikke FHI om å være med

FHI har i en måned vurdert AstraZeneca-vaksinen, og kommet frem til at den ikke bør brukes. Nå skal en helt ny gruppe se på det på nytt..

Aftenposten - 16 april 21 kl. 21:18

Andre land har satt langt flere doser. Men FHI valgte å se kun på norske tall da de ga råd om å skrote vaksinen.

FHI brukte norske tall da de konkluderte med at Astra Zeneca-vaksinen skulle skrotes..

VG - 15 april 21 kl. 21:25

Derfor ville FHI droppe AstraZeneca-vaksinen

Alle i Norge vil ha større risiko for sykdom og død ved å velge AstraZeneca-vaksinen enn å vente på en annen, slår FHI fast..

VG - 14 april 21 kl. 21:11

Rolle-kluss mellom FHI og Helsedirektoratet: – Skurrer fortsatt

Det var stor uenighet om hvem som skulle gjøre hva da pandemien først brøt ut. Men forståelsen av hva rollene til FHI og Helsedirektoratet skal være er fortsatt ulik..

VG - 14 april 21 kl. 21:11

Rollekluss mellom FHI og Helsedirektoratet: – Skurrer fortsatt

Det var stor uenighet om hvem som skulle gjøre hva da pandemien først brøt ut. Men forståelsen av hva rollene til FHI og Helsedirektoratet skal være er fortsatt ulik..

Aftenposten - 14 april 21 kl. 16:14

FHI: – Kjenner oss ikke igjen i at vi skal ha gått ut over vår rolle

FHI-direktør Camilla Stoltenberg mener koronakommisjonens rapport gir en grundig og god vurdering av pandemien, men er….

NRK - 10 mars 21 kl. 16:20

Flere smittet ved barnehageutbrudd

Antallet personer som blir smittet av koronaviruset ved utbrudd i barnehager har økt, men man ser ikke den samme økningen i skolene. Det viser en ny FHI-rapport. Folkehelseinstituttet har sett på utbruddene i skoler og barnehager fra starten av oktober til slutten av februar.

VG - 13 april 21 kl. 20:10

Professor om Johnson & Johnson: Utenkelig at FHI gir grønt lys på torsdag

Denne uken skal FHI ta en avgjørelse på hva de gjør med Johnson & Johnson-vaksinen. Professor Anne Spurkland tror den settes på vent..

VG - 13 april 21 kl. 19:29

FHI-undersøkelse: Flere tilfeller av blødninger blant AstraZeneca-vaksinerte

Over 7000 vaksinerte nordmenn har svart på spørsmål fra FHI om hva de har opplevd i tiden etter vaksinasjon..

Klartale - 13 april 21 kl. 17:36

FHI gir egne råd for ramadan

Den muslimske høytiden ramadan startet tirsdag. FHI ber norske muslimer om å unngå store samlinger..

E24 - 13 april 21 kl. 14:05

Helsedirektoratet og FHI: Gjenåpningen av Norge kan starte

Gjenåpningen av Norge kan starte fredag, anbefaler Helsedirektoratet og FHI. Det betyr at oppheving av nasjonal skjenkestopp og mulighet for flere gjester..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt