FHI

Monday, 29 November, 02:44

Nyheter om FHI

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:08

Mindre smitte og mindre sprit

Norge er åpent, og stadig færre blir smittet med korona-viruset.Det siste døgnet er det oppdaget 508 nye smittede her i landet. Det er 73 færre enn samme dag i forrige uke.

NRK - 04 nov 21 kl. 17:12

FHI drøftar lokale tiltak

Folkehelseinstituttet, FHI, er i samtalar med kommunane om smittesituasjonen, belastninga på helsetenesta og vurderingar om tiltak, melder VG. Torsdag klokka 18 møter helseminister Ingvild Kjerkol pressa etter at ho har hatt møter med kommunar med høgt smittetrykk. Der skal også helsedirektør Bjørn Guldvog og direktøren i FHI, Camilla Stoltenberg, vere til stades..

NRK - 01 sep 21 kl. 13:17

FHI: Alle tilfeller er deltavariant

Deltavarianten er nå helt dominerende i Norge, skriver FHI i ukesrapporten. Nærmest alle tilfeller av koronaviruset er deltavarianten, ifølge FHI. Antall sykehusinnleggelser øker i takt med stigende smitte, heter det i rapporten.

NRK - 04 nov 21 kl. 10:01

Fremdeles lite influensa i Norge

Den siste ukerapporten fra FHI viser at det fremdeles er svært lav forekomst av influensa i landet. De fleste smittetilfellene er knyttet til utenlandsreise. Til nå i sesongen er færre enn fem pasienter blitt lagt inn på sykehus med påvist influensa.

NRK - 30 sep 21 kl. 15:20

FHI etterforska salmonella-utbrot

FHI har etterforska eit nasjonalt utbrot av salmonella i samband med handtering og foring av slangar. Det er så langt funne 13 bekrefta smittetilfelle fordekt på over tre år (2019-2021), og sist gong i ein prøve tatt september 2021, skriv FHI. FHI skriv at dei som har slangar eller andre reptilar som hobby- eller kjæledyr, bør ta ektstra forholdsreglar og alltid vaska hendene etter handering og foring av dyra for å unngå å bli sjuke med salmonellose..

NRK - 27 okt 21 kl. 08:58

Få unge innlagt på grunn av korona

Barn og ungdom blir sjelden så syke av koronaviruset at de trenger å legges inn på sykehus, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI), skriver NTB. I aldersgruppen under 18 år har 2–3 av 1.000 smittede blitt innlagt på grunn av akutt infeksjon eller komplikasjoner i etterkant, skriver FHI på sine nettsider.

NRK - 22 okt 21 kl. 11:02

FHI fordrar fleire til 3. dose

FHI meiner fleire bør ta tredje dose med koronavaksine, skriv NTB. Til no har fleire enn 60.000 menneske tatt tre dosar vaksine, men FHI seier at fleire som tilhøyrar sårbare grupper bør vaksinere seg..

NRK - 22 okt 21 kl. 11:02

FHI ber fleire ta ein tredje dose

FHI meiner fleire bør ta tredje dose med koronavaksine, skriv NTB. Til no har fleire enn 60.000 menneske tatt tre dosar vaksine, men FHI seier at fleire som tilhøyrar sårbare grupper bør vaksinere seg..

NRK - 17 aug 21 kl. 15:35

Snur om studentvaksiner

Fredag morgen ble det kjent at FHI ville avvikle ordningen med ekstra doser til studenter. Dette etter at det ble klart at Norge ville få en million ekstra vaksinedoser fra Polen, noe FHI mente ville være tilstrekkelig. Nå skriver VG at FHI lover at kommuner med studenter skal få nok doser.

NRK - 15 sep 21 kl. 13:41

Flere innleggelser – færre smittet

Forrige uke gikk antall meldte smittetilfeller ned etter en økning gjennom de foregående syv ukene. Det er foreløpig meldt 8.518 tilfeller av covid-19 i uke 36, som utgjør 16 prosent nedgang fra uke 35, skriver FHI i sin ukerapport.

NRK - 13 okt 21 kl. 13:30

FHI: Fortsatt synkende smittetrend

Den siste ukerapporten fra FHI viser en nedgang på 14 prosent i antall smittetilfeller, sammenlignet med uken i forveien. Foreløpig er det meldt om 3000 tilfeller av covid-19 i uke 40. Oslo har flest smittede i forhold til befolkningen med 288 tilfeller per 100 000 innbyggere for uke 39 og 40 samlet, viser tallene fra FHI.

NRK - 01 sep 21 kl. 13:17

FHI: Deltavarianten helt dominerend

Deltavarianten er nå helt dominerende i Norge, skriver FHI i ukesrapporten. Antall sykehusinnleggelser øker i takt med stigende smitte, heter det i rapporten. Samtidig skriver FHI at innleggelser og dødsfall er på et lavt nivå sammenlignet med tidligere perioder med høy smittespredning.

NRK - 03 nov 21 kl. 12:37

Ser på menstruasjonsforstyrringar

FHI analyserer mogleg samanheng mellom koronavaksinar og menstruasjonsforstyrringar. No har over 2 millionar kvinner tatt første dose koronavaksine, og Legemiddelverket har så langt behandla 1264 meldingar om blødingsforstyrringar. I juni byrja FHI arbeidet med å studera om det kan vera samanheng mellom koronavaksinasjon og blødingsforstyrringar.

NRK - 03 nov 21 kl. 10:02

Mange elevar smitta ved skulestart

FHI har utarbeida ein rapport som summerer opp erfaringane etter skulestart og fram til haustferien. – Mykje av smittespreiinga starta allereie før skulestart i samband med ulike aktivitetar og samkomer, og mange elevar byrja på skulen med uoppdaga smitte. Då elevane byrja på skulen igjen, fortsette smittespreiinga både innetter på skulane og gjennom sosiale aktivitetar og arrangement på og utanfor skulen, seier Pål Surén, forskar og barnelege ved FHI..

Dagbladet - 02 nov 21 kl. 17:28

Spurte ikke FHI

Trondheim kommune spurte ikke Folkehelseinstituttet før de anbefalte bruk av munnbind. FHI synes for øvrig at det er en fin anbefaling..

NRK - 02 nov 21 kl. 08:25

Uvanlig mange RS-smittede barn

Årets sesong for RS-virus har startet uvanlig tidlig. I flere deler av landet har det vært en rask økning i antall positive prøver, melder FHI. Flere barneavdelinger melder om sterkt pressede avdelinger.

Dagbladet - 30 okt 21 kl. 10:25

FHI: Halvparten av smittetilfellene registreres

Smittetallene øker, men færre tester seg på teststasjoner. Overlege i Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland, opplyser til Dagbladet at FHI estimerer at bare halvparten av coronatilfellene registreres..

NRK - 28 okt 21 kl. 13:18

Sannsynlig med ny smittebølge

FHI-direktør Camilla Stoltenberg fortalte på dagens pressekonferanse at smitten har doblet seg den siste uken. – En smittebølge til vinteren er sannsynlig, men ikke en så stor bølge som tidligere, sa FHI-direktøren..

NRK - 28 okt 21 kl. 08:37

Ber snørrete barn unngå Halloween

Barn som er syke, må holde seg hjemme også på halloween, understreker helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). – Snørrete unger kan dessverre ikke gå halloween. Man må holde seg hjemme når man er syk, sier helseministeren til NRK i forkant det som er et av årets høydepunkter for mange barn.

NRK - 27 okt 21 kl. 14:23

FHI: Smitte økt med 54 prosent

FHI: Koronasmitten økte med 54 prosent og flere ble innlagt på sykehus i forrige uke enn uka før..

NRK - 27 okt 21 kl. 07:22

Kommuner møter FHI

I dag skal nordnorske kommuner møte FHI og helsedirektoratet for å diskutere smittesituasjonen i nord. Smitten har den siste tiden økt mye i Troms og Finnmark. Den siste uka har Tromsø fått mellom 30 til 50 nye smittetilfeller hver dag..

NRK - 23 aug 21 kl. 12:31

Koronasmitte på 131 fly

De siste to ukene er det påvist koronasmitte hos reisende på 131 flyvninger, ifølge FHI. 46 av flyvningene var innenlands, mens 85 var turer mellom Norge og utlandet, viser oversikten fra FHI. Antallet ligger over nivået fra forrige oversikt 9.

VG - 26 okt 21 kl. 11:29

FHI-leger kontaktet forsker om barnesmitte-rapport – ba henne endre i konklusjonen

Infeksjonsmedisiner og forsker Nina Langeland fikk en e-post fra flere ansatte i FHI, der hun sier at de prøvde å påvirke konklusjonen hennes om barnesmitte..

NRK - 22 sep 21 kl. 13:16

Koronasmitte på 31 fly

Det er påvist koronasmitte hos reisende på til sammen 31 flyvning i løpet av den siste uka, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). 22 av flyvningene i perioden 14. til 20.

Dagbladet - 20 okt 21 kl. 19:30

FHI med rekord-innkjøp

Årets influensasesong er rett rundt hjørnet, og FHI har sikret seg ekstra mange vaksinedoser i år. De advarer mot en potensielt kraftig sesong med mange syke og flere med alvorlig sykdom..

NRK - 20 okt 21 kl. 17:54

FHI gir råd til kommuner i nord

Som eneste fylke i Norge beskrives smittetrenden i Troms og Finnmark som «sannsynlig økende» i ukesrapporten fra FHI. – Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) har flere pasienter enn tidligere i pandemien. Vi er i tett dialog med flere kommuner i Troms og Finnmark som rapporterer om økende smittetall, sier avdelingsdirektør Line Vold til NTB..

NRK - 17 sep 21 kl. 05:37

Utvikler kombinert vaksine

Minst to vaksineprodusenter utvikler en kombinasjonsvaksine som både gir årlig påfyll av beskyttelse mot covid-19 og sesongens influensa. FHI følger med. Det er vaksineprodusentene Moderna og Novavax som begge nylig gjorde det kjent at de er i gang med å utvikle en kombinasjonsvaksine.

NRK - 15 sep 21 kl. 13:41

Flere innleggelser - færre smittet

Forrige uke gikk antall meldte smittetilfeller ned etter en økning gjennom de foregående syv ukene. Det er foreløpig meldt 8.518 tilfeller av covid-19 i uke 36, som utgjør 16 prosent nedgang fra uke 35, skriver FHI i sin ukerapport.

NRK - 14 okt 21 kl. 07:26

Ikke påvist influensa i Norge

Det er ikke påvist influensavirus i den nye influensasesongens første uke. Siden mai i fjor er det kun registrert 23 influensatilfeller i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Det er nå oppstart av en ny influensasesong.

Aftenposten - 13 okt 21 kl. 13:26

FHI: Usikkerhet om videre koronasmitte - risiko for økning i innleggelser

Koronasmitten går ned, men det er usikkerhet om utviklingen gjennom resten av høsten og vinteren, mener FHI..

Klartale - 11 okt 21 kl. 11:12

Korona påvirket disse gruppene mest

Noen grupper har blitt mer påvirket av pandemien enn andre. Det sier Folkehelseinstituttet (FHI). De presenterte sin oppsummering av pandemien på mandag.

VG - 11 okt 21 kl. 07:39

FHI: Coronaviruset rammet skjevt

Selv om Norge har kommet godt ut av pandemien sammenlignet med andre land, har enkelte grupper blitt spesielt rammet, oppsummerer FHI om koronapandemien..

Aftenposten - 11 okt 21 kl. 06:07

FHI-rapport viser hvor skjevt pandemien rammet. Frykter disse ettervirkningene mest.

FHI oppsummerer koronapandemien i Norge: Innvandrere, barn og unge og folk i Oslo og Viken har betalt en mye høyere pris….

NRK - 09 okt 21 kl. 21:57

Enkelte kan få tilbod om 4. dose

Alle over 65 år kan få ein tredje «oppfriskingsdose» av koronavaksinen. FHI vurderer ein fjerde dose for enkelte. I praksis er det snakk om i underkant av 200.

VG - 09 nov 21 kl. 08:00

FHI bekymret: Unge sover dårligere

Studenter og unge voksne sliter med søvnproblemer. Samtidig øker bruken av sovemedisiner blant ungdom og unge voksne..

NRK - 09 nov 21 kl. 07:10

Flere svangerskap med Downs syndrom

Nye fødselstall viser at det aldri har vært så mange svangerskap og aborter med Downs syndrom som i 2020, ifølge Medisinsk fødselsregister ved FHI..

NRK - 07 okt 21 kl. 13:28

Nok med vanlige renholdsrutiner

FHI mener det ikke lenger er nødvendig med regelmessig spritvask av utstyr og overflater. – Vi tenker at tiden er inne for å gå tilbake til vanlige renholdsrutiner. Regelmessig sprit av utstyr er ikke nødvendig, svarer Mette Fagernes, seniorrådgiver ved Folkehelseinstituttet (FHI)..

VG - 07 okt 21 kl. 00:10

Les dagens VG her!

FHI frykter at en såkalt «kombinasjonsbølgen» av forskjellige virusinfeksjoner kan nå toppen samtidig i vinter: corona, influensa og RS-virus. Les hva FHI mener du bør gjøre for å beskytte deg i dagens VG..

NRK - 07 nov 21 kl. 14:07

Vold og Nakstad får Akademikerprisen

Avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet (FHI) Line Vold og assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er tildelt Akademikerprisen. Prisen deles ut årlig av arbeidstakerorganisasjonen Akademikerne. Tidligere har blant annet Thomas Hylland Eriksen og Anine Kierulf mottatt prisen.

NRK - 06 okt 21 kl. 14:13

FHI: Unge menn bør vurdere å ta Pfizer

Etter det ble kjent at Sverige dropper å bruke Moderna på personer under 30 år, sier FHI at de råder unge menn til å velge Pfizer når de skal vaksineres..

VG - 06 nov 21 kl. 17:40

Danmark coronatester ti ganger mer enn i Norge

Danskene setter inn støtet på testing for å få kontroll over smitten. FHI erkjenner at nabolandet ligger foran..

NRK - 05 okt 21 kl. 14:16

Vurderer om flere skal få ekstra dose

FHI sier de løpende vurderer å tilby oppfriskingsdoser også til personer under 65 år. – Også her legger vi vekt på sykdomsbyrde og potensialet for å forebygge alvorlig sykdom, sier Geir Bukholm i FHI. Det blir også vurdert å gi en tredje dose til helsepersonell for å hindre smitte til sårbare pasientgrupper..

VG - 05 okt 21 kl. 12:06

FHI: Anbefaler boosterdose til de eldre

Folkehelseinstituttet (FHI) vil gi en tredje dose av Pfizer til eldre..

Dagbladet - 06 nov 21 kl. 10:37

- Klart signal

Smitten øker i Norge og FHI anbefaler en tredje vaksinedose til enda flere etter positive resultater i Israel..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt