Til

Monday, 16 May, 23:58

Nyheter om Til

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 12 maj 22 kl. 14:47

Vedum hadde ingen løfter om mer hjelp med penger

Torsdag ble det kjent hva finansminister Trygve Slagsvold Vedum og resten av regjeringen vil endre i sine budsjetter. Staten skal bruke mindre penger enn de hadde planer om, sa Vedum. Det er for å hindre at folk må betale mer i renter på lån.

Klartale - 13 timer siden

Norges ordførere ønsker en inkluderende 17. mai-feiring

Skolebarna i første Til tredje klasse skal få gå i skoletog. Det blir første gang for dem. – Nå har koronaen tatt en ny vending.

Klartale - 6 timer siden

Derfor feirer vi 17. mai

17. mai er Norges nasjonaldag. Dagen feires fordi Norge fikk sin egen grunnlov 17.

Klartale - I førrgår: 07:00

Dette er favoritten Til gjengen fra Norge

TORINO: Knut Olav Halseth er i Torino. Han sier det er god stemning der.Knut Olav Halseth er i Torino for å se på Eurovision. Der er han sammen med en hel gjeng fra Norge.– Vi er en fin gjeng som er her nede, sier Halseth Til Klar Tale.

Klartale - 12 maj 22 kl. 12:00

Slik kan du spare penger

54 kroner. Det som kostet 1.000 kroner i april i fjor, koster nå 54 kroner mer.

NRK - 1 time siden

Årsaken Til brannen på «Veidar» er avdekket

Årsaken Til brannen på fiskebåten «Veidar» er nå avdekket av politiet. Etterforskningsleder Øystein Hansen ved Vest-Lofoten politistasjon forteller Til Lofotposten: – Brannen startet i fabrikken om bord, og det skyldes en elektrisk feil. Det er ingen i rederiet som er å laste for dette.

Klartale - 10 maj 22 kl. 12:06

Kan motstand mot innvandring og borgerlønn henge sammen?

– Mange sluttet å være positive når de ble gjort oppmerksom på at den også ville komme innvandrere Til gode. Det sier Ann-Helén Bay. Hun er en av forskerne bak undersøkelsen.

Klartale - 11 maj 22 kl. 06:00

Syrere kjemper en kamp for å overleve

Russlands angrep på Ukraina påvirker hele verden. Blant annet så sliter Syria med å gi nok mat Til folk. De hadde problemer med mat fra før av.

NRK - 11 timer siden

Sverige og Finland sier nei Til Tyrkias krav

Sverige og Finland sier nei Til Tyrkias krav om å sende 33 personer med påstått bånd Til kurdiske militante Tilbake Til hjemlandet sitt, skriver Reuters. Tyrkias president hevdet fredag at Sverige og Finland støtter Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK), som Tyrkia ser på som en terrororganisasjon. Erdogan sa også at Tyrkia ikke sTiller seg positiv Til eventuelle medlemskap for Sverige og Finland i Nato..

Klartale - 15 timer siden

Ti personer drept i masseskyting i USA

En person iført skuddsikker vest og hjelm begynte å skyte med rifle på et supermarked lørdag. Det skjedde i byen Buffalo. Byen ligger i delstaten New York i USA.

NRK - 30 minutter siden

Marin: Tyrkias motvilje er urovekkende

Finlands statsminister Sanna Marin sier det er urovekkende at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan nå er negativ Til Sveriges og Finlands søknader om opptak i Nato. – Det er klart at budskapet er urovekkende. Spørsmålet er hva som er annerledes nå.

NRK - 1 time siden

Huitfeldt: Sverige og Finland vil styrke Nato

Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt sier Til NRK at finsk og svensk Nato-medlemskap vil bidra Til et kollektivt forsvar og styrke den nordatlantiske sikkerheten. Hun vil ikke spekulere i hva Erdogans nei vil bety for medlemssøknadene. – Jeg opplever at samtalene som har vært i Nato Til nå, senest under utenriksministermøtet i helgen, har gitt uttrykk for at Sverige og Finland – som er nære partnere av Nato – har alle kvalifikasjoner Til å bli medlemmer.

NRK - Igår: 20:14

Iran vurderer eksport av gass Til Europa

Iran vurderer muligheten for å eksportere naturgass Til Europa etter at Russlands invasjon av Ukraina har ført Til rekordhøye gasspriser. Selv om naturgassreservene i Iran er blant verdens største, er landet hardt rammet av sanksjonene som ble gjeninnført da USA trakk seg fra atomavtalen mellom Iran og verdens stormakter. InnTil sanksjonene oppheves, hindres Iran i å selge gass Til Europa.

NRK - 13 maj 22 kl. 10:36

Forsvaret gjennomgår rutiner etter dusjfilmingssak

Forsvaret sier de vil gjennomgå sine rutiner for mobbing og seksuell trakassering etter saken om en kvinnelig soldat som ble filmet i dusjen gjentatte ganger. – Forsvarsstaben har satt i gang en gjennomgang av Forsvarets rutiner for å bli bedre Til å håndtere slike saker. Dette arbeidet har høy prioritet.

NRK - 11 timer siden

Nye kutt i Russlands gassleveranser gjennom Ukraina

Russland sender stadig mindre gass gjennom rørledningene som går gjennom Ukraina Til Europa. Ifølge den statlige russiske energigiganten Gazprom ble det mandag kun sendt 46,8 millioner kubikkmeter gass gjennom det ukrainske rørledningsnettverket som går Til Europa. Ifølge kontraktene er maksimumskapasiteten på 109 millioner kubikkmeter per dag.

NRK - Igår: 17:45

Dømt for svindel

En mann i 50-årene fra Arendal er dømt Til sju måneders ubetinget fengsel for å ha tappet kontoen Til en utviklingshemmet mann, skriver Fædrelandsvennen. Den Tiltalte skal ha foreslått ovenfor den fornærmede å hjelpe han med å betale regninger. Slik fikk han Tilgang Til bank-ID og annen informasjon.

NRK - Igår: 15:54

Aftonbladet: Sveriges Nato-søknad er klar

Ifølge kilder Til svenske Aftonbladet har den svenske regjeringen allerede skrevet sit søknadsbrev Til Nato. Planen var å sende søknaden på mandag eller tirsdag, men man kommer Til vente slik at man kan sende den samtidig med Finland, ifølge en av avisens kilder. De svenske Socialdemokraterna, som er partiet Til Sveriges statsminister Magdalena Andersson, skal ta sTilling Til Nato søndag kveld..

NRK - I førrgår: 16:53

Ungarns president vil bedre forholdet Til Polen

Ungarn første kvinnelige president Katalin Novak fordømte Russlands angrep på Ukraina da hun talte i sammenheng med at hun Tiltrådte sTillingen, melder Reuters. – Vi fordømmer Putins aggresjon, den væpnede invasjonen av en uavhengig stat. Vi sier for alltid nei Til et hvert forsøk på å gjenskape Sovjetunionen.

Klartale - 12 maj 22 kl. 08:52

De neste dagene skal vi spise 20 millioner pølser

På 17. mai spiser folk mest grillpølse vest og nord i landet. Østlendingene går for wienerpølse.

NRK - 5 timer siden

Krever stans i oljeimporten fra Russland

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba sier EU risikerer å betale to ganger for kostnadene ved krigen om ikke importen av russisk olje og gass stanses. Idet han ankom Brussel for et møte med EUs utenriksministre for å drøfte situasjonen i Ukraina, sa Kuleba at EU stadig bidrar Til «å finansiere den russiske krigsmaskinen, aggresjonen og grusomhetene» med sin olje- og gassimport. Ved å fortsette å kjøpe olje og gass fra Russland betaler EU Russland for energiforsyninger samtidig som EU gir økonomisk støtte Til Ukraina, sier han.

E24 - 6 timer siden

Lundin foreslår navnebytte Til Orrön Energy

Lundin Energy foreslår å bytte navn som en del av skiftet Til fornybar energi, etter salget av olje- og gassvirksomheten Til Aker BP..

NRK - 6 timer siden

Sverige og Finlands utenriksministere reiser Til Tyrkia

Sverige og Finlands utenriksministere, Ann Linde og Pekka Haavisto, reiser snart Til Tyrkia. De skal diskutere landets innvendinger mot svensk og finsk medlemskap i Nato, opplyser svensk UD Til TT..

VG - 7 timer siden

Cezinando dømmes Til 120 timer samfunnsstraff

Kristoffer Cezinando Karlsen var med på tyverier av designmøbler Til en verdi av 380.000 kroner. Han dømmes Til 120 timer samfunnsstraff med en gjennomføringstid på seks måneder..

VG - 7 timer siden

Cezinando dømmes Til samfunnsstraff i 120 timer

Kristoffer Cezinando Karlsen var med på tyverier av designmøbler Til en verdi av 380.000 kroner. Han dømmes Til 120 timers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på seks måneder..

NRK - 8 timer siden

Støre: Norge, Danmark og Island gir sikkerhetsgaranti Til Sverige og Finland

– Norge, Danmark og Island er klare Til å bistå med alle nødvendige midler hvis Sverige og Finland blir utsatt for et angrep før de formelt blir Nato-medlemmer. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding mandag, kort tid etter at Sverige kunngjorde at de vil søke Nato-medlemskap. Støre sier dette er en historisk dag.

NRK - 10 timer siden

Tengs-siktet er Tilregnelig, ifølge rapport

Mannen i 50-årene som er siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995, er Tilregnelig, ifølge rapporten fra den judisielle observasjonen. Rapporten på 54 sider gjennomgår alt fra tidligere domfellelser Til nåværende observasjoner, skriver Dagbladet. – Konklusjon er at det er ingen tegn Til uTilregnelighet hos vår klient, sier mannens forsvarer, advokat Stian Kristensen, Til avisa.

NRK - 12 timer siden

Øker bøtene for demonstranter som hindret trafikken

Høyesterett slår fast at bøtelegging av to demonstranter Tilknyttet Extinction Rebellion i 2020 ikke er i strid med forsamlingsretten. To demonstrantar ble bøtelagt etter en aksjon der de uten å varsle politiet var med på å stoppe trafikken i rundt 90 minutt på Ring 1 i Oslo en mandag morgen. Hovedspørsmålet i saken var om inngrepet var i strid med Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK) artikkel 11 om forsamlingsrett.

Klartale - 06 maj 22 kl. 11:03

Mener Tilgang Til trygge aborter redder liv

Kvinner har hatt rett Til selvbestemt abort i USA i nesten 50 år. Nå kan den retten trues, ifølge et lekket notat. Tedros Adhanom Ghebreyesus sier at Tilgang Til trygge aborter redder liv.

NRK - I førrgår: 22:21

Finland vil trolig levere sine Nato-søknad onsdag

Finland vil mest sannsynlig søke om Nato-medlemskap på onsdag, sier landets utenriksminister Pekka Haavisto Til Aftonbladet. Han sier videre at Finland ikke lar seg skremme av Russland. – Vi er forberedt på mulige tradisjonelle militærtrusler, krenkelse av luftrommet vårt og Til havs, Til og med trusler mot landegrensene våre, sier Haavisto Til den svenske avisa.

NRK - 13 maj 22 kl. 08:54

Fryktar klamydiabølge

Halvparten av årets russ er ikkje redd for å få kjønnssjukdommar, Til trass for at 12 prosent seier at dei kjenner nokon som har blitt smitta med klamydia i russetida. Det kjem det fram i ei undersøking frå Respons Analyse på oppdrag frå nettapoteket Farmasiet. Ifølge undersøkinga svarar 27 prosent at dei ikkje tar med kondom, sjølv om dei veit at dei kjem Til å ha sex.

NRK - Igår: 15:43

En person Til sykehus etter brann i Nittedal

En person er kjørt Til Akershus universitetssykehus etter å ha fått i seg mye røyk i forbindelse med en brann i en enebolig på Gjelleråsen. I Tillegg er fem personer kjørt Til legevakt for sjekk, opplyser politiet på Twitter. – Seks personer har vært i huset, men alle er ute, sier Svein Walle, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

NRK - 16 timer siden

Tørke i Øst-Afrika: Danmark sender 140 mill.

Afrikas Horn er rammet av den verste tørken på 40 år, ifølge FN. Danmark øker derfor bistanden Til regionen med 140 millioner danske kroner. Bidraget skal gå Til arbeidet som FNs nødhjelpsorganisasjoner, Røde Kors og Redd Barna gjør i Kenya, Somalia og Etiopia, skriver NTB.

Klartale - 17 timer siden

Hva skjer med Bosnia-Hercegovina?

Den blodigste krigen siden andre verdenskrig skjedde blant bosniere, kroater og serbere. 100.000 døde og to millioner mennesker flyktet.

NRK - 15 minutter siden

273 evakuert fra Azovstal

Ifølge Reuters rapporterer ukrainske myndigheter nå at i alt 273 ukrainske soldater er evakuert fra det beleirede stålverket i Mariupol. 53 alvorlig sårede soldater er fraktet Til sykehus i Novoazovsk og 220 soldater er fraktet ut Til et annet sted, opplyser viseforsvarsminister Anna Malyar. Hun sier at alle soldatene skal få komme hjem gjennom fangeutveksling.

NRK - 1 time siden

Kjellaug Nakkim er død

Kjellaug Nakkim døde mandag, 81 år gammel. Nakkim ble valgt inn på Stortinget for Høyre fra Østfold som vararepresentant i 1985. Hun var fire perioder på Stortinget for Østfold fra 1989 Til 2001.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke i Engerdal

Tre personar får behandling på ulykkesstaden etter ei trafikkulykke på Fv 26 ved Hylleråsen i Engerdal. – Naudetatene er komme fram Til staden. Dei tre personene som er involvert i ulykka har komme seg ut av bilen, dei er skadde, og får behandling.

NRK - 1 time siden

Knyttet seg ikke Til handlingene

Mannen i 50-årene som er siktet for å ha drept sin kone og datter på Søm i Kristiansand i mars, knyttet seg ikke Til drapshandlingene under det første avhøret med politiet, skriver fvn.no. Politiadvokat Bernt Olav Bryge sier avhøret ikke er ferdigsTilt, og at siktede ikke ble spurt om han erkjenner straffskyld.

Dagbladet - 3 timer siden

- Norge er naive

Utenriksdepartementet opplyser Til Dagbladet at Norge nylig ga klar beskjed Til Taliban i et møte. Frp-leder Sylvi Listhaug mener at Norge er naive som opprettholder kontakten..

E24 - 3 timer siden

Offshoreaksjer tar av: – Et marked som virkelig er på vei Til å våkne

Offshoreaksjene fortsetter den bratte oppgangen på Oslo Børs. Meglertopp venter opptur for bransjen som har gått fra krise Til krise de siste årene..

NRK - 3 timer siden

Sverige og Finland sender delegasjoner Til Tyrkia

Sverige og Finland sender en delegasjon Til Tyrkia for å diskutere landenes Nato-søknad. Ministrene blir ikke med, opplyser svensk UD. En tidligere melding gikk ut på at svenske Ann Linde og finske Pekka Haavisto skulle møte sin tyrkiske motpart, utenriksminister Mevlut Cavusoglu.

Aftenposten - 3 timer siden

Dagens opptakssystem legger opp Til at mange elever må utsette studiestarten

En elev med 5,4 i snitt har potensial Til å bli en like god advokat som en med 5,6 i snitt..

NRK - Igår: 06:05

Bilfører Til sykehus med brannskader

En bilfører er kjørt Til sykehus med ukjent skadeomfang etter at bilen havnet utenfor veien og landet på taket. Bilen tok deretter fyr. Ifølge Innlandet politidistrikt skjedde ulykken klokken 3.

NRK - Igår: 05:42

Republikanere lover vedvarende støtte Til Ukraina

Mitch McConnell, republikanernes leder i Senatet, og en delegasjon med republikanske politikere gjestet lørdag Kyiv og overrakte budskapet om solidaritet. – Vår delegasjon bekreftet overfor president Zelenskyj at USA står fjellstøtt bak Ukraina og vil fortsette vår støtte helt Til Ukraina vinner krigen, sier McConnell i en uttalelse i etter besøket. I Tillegg Til den republikanske nestoren Mitch McConnell, var senatorene Susan Collins, John Barrasso og John Cornyn med Til den ukrainske hovedstaden.

VG - 5 timer siden

Stortinget forberedt på rask behandling av Nato-støtte Til Sverige og Finland

Stortingspresident Masud Gharahkhani vil ta opp norsk støtte Til svensk og finsk Nato-medlemskap for de parlamentariske lederne denne uken. Men før Stortinget kan behandle saken, må den gjennom flere ledd..

NRK - 5 timer siden

Elisabeth Borne blir ny fransk statsminister

President Emmanuel Macron utnevnte mandag arbeidsminister Elisabeth Borne Til ny fransk statsminister etter Jean Castex som tidligere på dagen ba om avskjed. Ved å gå av ga Castex Macron mulighet for å gjøre om på regjeringen foran valget Til ny nasjonalforsamling i juni. Det var på forhånd ventet at han ville utnevne en kvinne, for første gang på over 30 år.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt