Til

Wednesday, 06 December, 08:56

Nyheter om Til

NRK - Igår: 17:28

Ukraina-pengene tar snart slutt uten ny støttepakke, ifølge Det hvite hus

Budsjettdirektøren i Det hvite hus advarer speaker Mike Johnson og andre kongressledere om at USA snart går tom for tid og penger Til Ukraina. – Jeg vil være tydelig: Uten handling fra Kongressen går vi tom for ressurser Til å skaffe mer våpen og utstyr Til Ukraina innen slutten av året, skriver Shalanda Young i et brev Til lederne i Representantenes hus og Senatet som ble sendt mandag. President Joe Bidens regjering ba i oktober Kongressen om nesten 106 milliarder dollar Til å finansiere våpen og økonomisk bistand Til Ukraina og Israel og bevilgninger Til USAs grensesikkerhet.

NRK - 14 timer siden

Ny statsministermåling: Solberg drar ifra Støre

Høyre-leder Erna Solberg drar kraftig ifra Jonas Gahr Støre (Ap) på NRKs nye statsministermåling. Nå mener 44 prosent at Erna Solberg er best skikket Til å være statsminister. Kun 31 prosent mener Jonas Gahr Støre er best skikket Til jobben han nå har.

Klartale - 2 timer siden

Slik påvirker syklusen kvinner

Mathilde Pilskog og Siri Moseng Reiersen er begge opptatt av kvinners helse. De har lært seg mer om kvinners syklus. Begge forteller at de lærte for lite da de var unge.

Klartale - 18 timer siden

Johny Vassbakk frifunnet for drapet på Birgitte Tengs

Birgitte Tengs ble voldtatt og drept på Karmøy i Rogaland. Dette skjedde i 1995. Tengs ble bare 17 år gammel.

NRK - 5 timer siden

USA får adgang Til baser i Sverige

USA og Sverige har signert en forsvarsavtale som gir USA mulighet Til benytte 17 militære baser, anlegg og øvelsesområder i hele Sverige. – Vi har allerede hatt et nært og godt samarbeid med USA. Det kommer nå Til å bli enda sterkere, sier Sveriges forsvarsminister Pål Jonson.

NRK - Igår: 17:15

Kirkens Bymisjon mener Oslo kommune bryter menneskerettighetene

Kirkens Bymisjon forventer at Oslo kommune gjør mer for de hjemløse, nå som kulda setter inn. – Her i Norges hovedstad – byen med det store hjertet – må folk sove ute på iskalde fortau. Ikke bare er det hjerterått, det er brudd på menneskerettighetene.

NRK - 3 timer siden

Rekordhøye skatter i fjor – ble betalt over 1700 milliarder kroner i skatt

I Norge ble det i fjor betalt inn rundt 1702 milliarder kroner i skatt. Det er det høyeste tallet som noensinne er registrert, ifølge Skatteetaten. Til sammenligning ble det betalt inn 1057 milliarder kroner i skatt for inntektsåret 2021.

NRK - Igår: 10:25

Bru om pengebruk: – Uansvarlig budsjettriks

Høyres finanspolitiske talsperson Tina Bru reagerer på at regjeringspartiene og SV bruker 9 milliarder kroner fra et fond for tapsavsetninger Til å betale for satsinger i neste års statsbudsjett. – I en tid hvor regjeringen er særlig opptatt av å fremheve at det aller viktigste vi kan gjøre nå er å bidra Til å dempe prisveksten og presset på renten ved å holde igjen på pengebruken, er det et særlig uansvarlig budsjettriks å gjøre nettopp det motsatte, men bare kalle det noe annet enn det egentlig er, sa Bru i finansdebatten i Stortinget i dag. Hun frykter pengebruken nå kan bli for høy og få negative følger for økonomien.

NRK - 6 timer siden

FN stanser matutdeling Til millioner i Jemen

Ns matvareprogram (WFP) stanser utdelingen av mat Til millioner av mennesker som lever i opprørskontrollerte områder i krigsherjede Jemen. FN-organisasjonen sier «pausen» skyldes begrenset finansiering og at de ikke har kommet overens med houthi-opprørerne om en reduksjon i utleveringene som gjenspeiler WFPs ressurser. – Denne vanskelige avgjørelsen, som er tatt i samråd med givere, kommer etter nesten et år med forhandlinger, Vi har ikke klart å bli enige om å redusere antall mottakere fra 9,5 millioner Til 6,5 millioner, sier WFP i en uttalelse.

NRK - 6 timer siden

Sinte gissel-pårørende møtte Netanyahu

Det var Til dels amper stemning da Israels statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag møtte pårørende Til gislene som er løslatt fra Gazastripen. – Jeg hørte historier som knuste hjertet mitt. Jeg hørte om sult og tørst, om fysisk og psykisk mishandling.

NRK - Igår: 22:13

Jan-Egil Granfoss Til Adresseavisen: – Jeg har det bedre

Jan Egil Granfoss har gitt et intervju Til Adresseavisen etter at familien kom Tilbake Til Norge. – Jeg har det bedre, sier han Til avisen. Uføretrygdede Granfoss har bodd på Filippinene med sin kone og tenåringssønn, og har i lengre tid forsøkt å komme seg hjem Til Norge.

NRK - Igår: 21:34

Lula kan ikke garantere at Putin ikke blir arrestert i Rio

Russlands president Vladimir Putin inviteres Til G20-møtet i Rio de Janeiro neste år. Men president Lula da Silva kan ikke garantere at han ikke blir arrestert. Lula sier det er utenfor hans myndighetsområde å vurdere om Putin blir arrestert om han kommer Til Rio.

NRK - 8 timer siden

The Guardian: Kritisk på britisk atomanlegg – Norge i tett dialog med britene

Situasjonen ved det britiske atomanlegget Sellafield er kritisk, skriver The Guardian. En silo med radioaktivt avfall på anlegget er lekk, og lekkasjen vil sannsynligvis vare Til 2050, ifølge avisa og legger Til at norske myndigheter er bekymret, Direktør Per Strand i Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet sier Til NTB at Norge er generelt bekymret for potensielle ulykker og utslipp fra anlegg i alle nærområder. Store utfordringer har vært knyttet Til Sellafield, samtidig som den dominerende vindretningen er i retning Norge, sier Strand på generelt grunnlag tirsdag kveld.

NRK - Igår: 18:58

Bolig overtent på Hunstad – en person Til sykehus

En person er sendt Til sykehus etter en boligbrann på Hunstad i Bodø som fortsatt pågår. Huset er overtent. – En person som har vært i huset er tatt hånd om av helse.

NRK - 30 minutter siden

Formuehopp for Sindre Finnes

Fra 2021 Til 2022 økte formuen Til Sindre Finnes fra 2,3 millioner kroner Til 3,6 millioner kroner. Ektemannen Til Høyre-leder Erna Solberg tjente 2,3 millioner kroner i 2022, noe som er 800 000 over inntekten hans året før, skriver Dagbladets Børsen. Solberg selv hadde på sin side en formue på 4,6 millioner kroner i 2022, nær uendret fra året før.

NRK - Igår: 13:16

Nærmer seg fullt på en rekke Widerøe-avganger like før jul

21. og 22. desember er årets travleste reisedager, og det begynner å bli vanskelig å finne flybilletter med Widerøe mellom sør og nord på disse dagene.

NRK - 17 timer siden

Nye spørsmål Til Vestre om habilitet

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har i dag sendt et nytt brev med spørsmål Til næringsminister og Ap-nestleder Jan Christian Vestre. Vestre opplyste selv tidligere i høst at vennen Hege Sandvik av administrasjonen var blitt utnevnt Til ulike ledersTillinger i departementet - mens han selv var statsråd. – Komiteen har hatt behov for å sende noen oppklarende spørsmål Til Vestre om hans habilitetssak.

NRK - 17 timer siden

Leder i Forsvarergruppen: Frifinnelsen viser at rettssystemet vårt fungerer

Det sier leder Mette Yvonne Larsen i Forsvarergruppen. At Gulating lagmannsrett tirsdag endte med full frifinnelse av Johny Vassbakk etter at han først var dømt Til 17 års fengsel i tingretten, mener lederen av Forsvarergruppen i Advokatforeningen viser at rettsvesenet i Norge fungerer slik det er ment. – Frifinnelsen viser hvor nøye man skal være beviskravet i straffesaker.

NRK - 18 timer siden

Mann varetektsfengslet i fire uker etter knivstikking i Sandnes

En mann i 30-årene er tirsdag varetektsfengslet fire uker i Sør-Rogaland tingrett, etter at en kvinne ble knivstukket i Sandnes søndag kveld. Politiadvokat Amalie Bråten Hauge i Sørvest politidistrikt hadde på forhånd begjært fire ukers varetektsfengsling. Dette ble også konklusjonen Til tingretten etter fengslingsmøtet, skriver Stavanger Aftenblad.

NRK - Igår: 10:25

Høyre hardt ut mot rødgrønn pengebruk

Høyres finanspolitiske talsperson Tina Bru reagerer på at regjeringspartiene og SV bruker 9 milliarder kroner fra et fond for tapsavsetninger Til å betale for satsinger i neste års statsbudsjett. Hun frykter pengebruken nå kan bli for høy og få negative følger for økonomien. – Disse 9 milliarder kronene har aldri blitt brukt før, de har aldri blitt brukt inn i norsk økonomi, sa Bru i finansdebatten i Stortinget i dag.

NRK - 7 timer siden

Unicef refser Norge og mener landet har gjort for lite for å få barn ut av fattigdom

Norge har vært blant de dårligste landene i Europa på å løfte barn og familier ut av fattigdom siden finanskrisen, slår Unicef fast i en ny rapport. Mens land som Polen og Slovenia har redusert familiefattigdommen med mer enn 30 prosent fra finanskrisen og fram Til 2021, har den økt med over 10 prosent i Norge. Norge er på 35.

Klartale - 21 timer siden

Noe av det sunneste du kommer Til å spise i julen

Jula er tiden for god mat og hygge. Den tradisjonelle maten står sterkt blant de fleste. Hvert år går den samme diskusjonen: ribbe eller pinnekjøtt?

NRK - Igår: 19:06

Alan Walker gir 500.000 Til Mads Hansen-spleis

Artisten Alan Walker har donert 500.000 kroner Til Mads Hansen sin julespleis, skriver VG. – Jeg er nærmest målløs her.

NRK - 11 timer siden

Politimester: Må være større avstand mellom politiet og påtalemyndigheten

Tirsdag ble Johnny Vassbakk (53) frikjent i Gulating lagmannsrett for drapet på Birgitte Tengs. Politimester Kaare Songstad i Vest politidistrikt skriver etter dommen Til sine 2500 følgere på X/Twitter. – Frifinnelse i Birgittesaken: Dette går ikke lenger.

NRK - Igår: 15:45

Frp-leder anbefaler «nei» Til Oslo-budsjettet

– Avstanden er stor, sier lederen for Frps bystyregruppe i Oslo, Magnus Birkelund. Han anbefaler gruppen å si nei Til budsjettforslaget fra byrådet. 16.

NRK - 14 timer siden

Justisministeren etter Tengs-dom: Tar det Til etterretning

– Tankene mine går først og fremst Til de etterlatte som etter så mange år fremdeles må leve uten svar, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) Til Dagbladet tirsdag kveld. Tirsdag ble Johny Vassbakk (53) frikjent for det 28 år gamle drapet på Birgitte Tengs i Gulating lagmannsrett. Han ble også frikjent for oppreisningskravet fra Tengs-foreldrene.

NRK - Igår: 04:33

Derek Chauvin Tilbake i fengsel etter knivangrep

Den drapsdømte politimannen Derek Chauvin er skrevet ut fra sykehus og sendt Tilbake Til fengselet der han ble knivstukket 22 ganger i et angrep sist måned. 47-åringen ble i fjor dømt for drap på George Floyd under en pågripelse. Han mistet også jobben sin i politiet i Minneapolis.

NRK - 1 time siden

200 norske Sveits-flyttere betalte 340 millioner i skatt

200 norske såkalte «skatteflyktninger» som har flyttet Til Sveits betalte 340 millioner kroner i skatt Til Norge i fjor. Det viser tall Finansavisen har innhentet. Aker-eier Kjell Inge Røkke og Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl bidro blant annet med henholdsvis 77,8 millioner kroner og 51,8 millioner kroner Til den norske statskassa i fjor.

NRK - 1 time siden

Forsvarets luftvern blir ytterligere forsinket

Det nye kampluftvernet med Til Forsvaret blir trolig ikke fullt operativt før i 2028. Det nærmer seg sju år siden comebacket for kampluftvern i Norge ble annonsert, men det vil fortsatt trolig gå fem år før Hæren kan forvente å være fullt operative med våpensystemet, skriver Teknisk Ukeblad. Nyheten kommer fram i nysalderinga av forsvarsbudsjettet for 2023.

NRK - 2 timer siden

Ministre dømt for komplott mot presidenten i Bolivia

To tidligere ministre i Bolivia er dømt Til to års fengsel for å ha vært med på å presse Evo Morales Til å gå av som president i 2019. Begge to har innrømmet at de kjente Til et komplott mot Morales. Dommen mot Alvaro Coimbra og Rodrigo Guzman falt tirsdag etter at de hadde inngått en avtale med aktoratet, og det er ventet at de slippes fri om kort tid.

NRK - 17 timer siden

Fiskerulykken i Søgne: Den foreløpige obduksjonsrapporten er klar

Den foreløpige obduksjonsrapporten Til de to hummerfiskerne som omkom i Søgne i november er klar. Det skriver Til Fædrelandsvennen. – De to omkomne døde av drukning, opplyser Anne Grethe Isachsen, politiadvokat ved Agder politidistrikt Til avisen.

NRK - 17 timer siden

Prins Harry klager over manglende livvakt under besøk i hjemlandet

Prins Harry føler seg «ulovlig og urimelig behandlet» ved at han ikke lenger får politibeskyttelse ved besøk i hjemlandet, framholder hans advokat. Harry, som andre medlemmer av kongefamilien, fikk full beskyttelse fra livvakter innTil han besluttet å flytte Til California med sin amerikanske hustru Meghan i 2020. Men innenriksdepartementet besluttet i februar det året at prins Harry ikke lenger skulle få automatisk beskyttelse ved opphold i hjemlandet, selv om han skulle velge å betale for ytelsene.

NRK - 18 timer siden

To mottakere får Wenche Foss' ærespris

Karpe og The Artificial limbs and polio center (ALPC) er Tildelt Wenche Foss' ærespris i 2023. ALPC er en ideell og ikke-statlig organisasjon på Gazastripen. – Årets prisvinner har skapt et kompass som peker i alle himmelretninger.

NRK - 19 timer siden

Far Til Tengs' fetter: – Seier for rettssikkerheten

– Det som skjedde i dag er en seier for rettssikkerheten, sier faren Til Birgitte Tengs' fetter. Han ønsker ikke å utdype eller kommentere mer utover det. Drapsofferets fetter ble to år etter drapet pågrepet og senere Tiltalt for drapet.

NRK - 19 timer siden

Fetterens far: – Seier for rettssikkerheten

– Det som skjedde i dag er en seier for rettssikkerheten, sier faren Til Birgitte Tengs' fetter Til NRK. Han ønsker ikke å utdype eller kommentere mer utover det. Tengs' fetter ble to år etter drapet pågrepet og senere Tiltalt for drapet.

NRK - 7 timer siden

Unicef refser Norge: – Gjort for lite for å få barn ut av fattigdom

Norge har vært blant de dårligste landene i Europa på å løfte barn og familier ut av fattigdom siden finanskrisen, slår Unicef fast i en ny rapport. Mens land som Polen og Slovenia har redusert familiefattigdommen med mer enn 30 prosent fra finanskrisen og fram Til 2021, har den økt med over 10 prosent i Norge. Norge er på 35.

NRK - 21 timer siden

Raudt kritisk Til Pisa-undersøkinga

– Nessa Nordtun er opptatt av å kasta mobilen ut av skulen. Eg vil oppmoda ho Til å starta med Pisa-prøvane, seier Hege Bae Nyholt (R) som leiar utdanningskomiteen på Stortinget. Ho meiner at ein må ta eit oppgjer med «det store testregimet» på skulane.

NRK - Igår: 21:52

Putin planlegger reise Til Saudi-Arabia og Emiratene

Russlands president Vladimir Putin planlegger en reise Til Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater neste uke. I Saudi-Arabia er samtaler med kronprins Mohammed bin Salman på dagsordenen, ifølge utenriksrådgiver Jurij Usjakov. Han oppga ikke eksakte datoer for reisen.

NRK - 22 timer siden

Meteorologene varsler temperaturøkning: – Kan bli 20 grader varmere

Etter en kald start på uka flere steder i landet varsler Meteorologisk institutt at temperaturen vil øke Til helgen. – Etter en kuldeperiode skal i alle fall temperaturene gjøre et hopp. Til helgen kan det faktisk bli 20 grader varmere enn det er i dag enkelte steder, skriver instituttet på X, tidligere Twitter.

NRK - 8 timer siden

Går Til retten med abortkrav i Texas

En 31 år gammel kvinne i Texas går rettens vei for å avslutte en graviditet hun og legene sier kan koste henne livet eller gjøre at hun ikke kan få barn senere. I forrige uke fikk Kate Cox – en tobarnsmor fra Dallas-Fort Worth – vite at fosteret hennes har genfeilen trisomi 18. Det innebærer at det ikke er sikkert at fosteret vil overleve graviditeten.

NRK - 9 timer siden

New York holder nyvalg for å erstatte kontroversielle George Santos

Den kontroversielle republikaneren George Santos ble kastet ut av Kongressen på fredag. Nå har delstaten New York varslet nyvalg for å erstatte den tomme plassen hans i det amerikanske parlamentet, skriver Reuters. Valget vil finne sted 13.

NRK - I førrgår: 16:20

Årets dyreste strøm i tre av fem prisområder mandag

Økt eksport som følge av strømmangel i Baltikum bidrar mandag Til en foreløpig pristopp så langt i år i tre av fem strømregioner. Mandag blir døgnprisen den høyeste for året både i Tromsø og Trondheim. I Tillegg blir det den dyreste enkelttimen i de to prisområdene, samt i Oslo.

NRK - Igår: 08:15

Millionar i bu- og reisestøtte Til studentar

Nok praksisplassar er den største flaskehalsen for å få utdanna nok helsepersonell. Difor deler regjeringa ut pengar Til å dekka utgifter Til bustad og reise for helse- og sosialfagstudentar som skal ha praksis langt unna campus, skriv dei i ei pressemelding. – Dette er vinn-vinn for alle.

NRK - Igår: 08:03

Brann i bolig i Aurskog - en alvorlig skadet

Det brenner i en bolig i Aurskog. Det er full overtenning, opplyser politiet. Det var tidligere spredningsfare, men brannvesenet har nå kontroll på brannen.

NRK - 11 timer siden

Zelenskyj avlyste videomøte med Senatet

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj avlyste i siste liten et planlagt videomøte med Senatet i Washington. Zelenskyj skulle etter planen brife senatorene på et lukket møte tirsdag. Senatsleder Chuck Schumer opplyste om Zelenskyjs deltakelse kort tid etter at Det hvite hus slo fast at det haster å godkjenne en forespørsel om mer hjelp Til Ukraina, Israel og andre sikkerhetsbehov.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com