Til

Monday, 06 February, 04:05

Nyheter om Til

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 01 feb 23 kl. 06:30

Er det en rar vinter eller klima-endringer?

Snøen lavet tungt ned over Østlandet og Sørlandet i januar. For så å regne bort like raskt. Minusgrader skiftet Til plussgrader før du ante det.

Klartale - 22 timer siden

Afrika har blitt mindre trygt og demokratisk

Afrika har fått mindre demokrati. Og det har blitt mindre trygt det siste tiåret. Det viser ny rapport.

Klartale - I førrgår: 06:00

Han har vunnet gull, men nå vil han ha hjelp

Norske Salum Kashafali driver med friidrett. Sprinteren er nesten helt blind. Men han har likevel klart å bli en av verdens beste parautøvere.

NRK - 3 timer siden

Mangler penger Til oppgradering av forsvaret i Storbritannia

Det britiske finansdepartementet varsler at det ikke er penger Til opprustning av landets forsvar, trass i stor behov etter Russlands invasjon av Ukraina. Sky News siterer kilder i finansdepartementet som sier at Storbritannia ikke blir i stand Til å sTille med så store militære styrker som Nato forventer når en ny styrkestruktur blir planlagt. Kildene sier at en styrking av det britiske forsvaret, som skulle vært lansert av finansminister Jeremy Hunt og statsminister Rishi Sunak i forbindelse med statsbudsjettet, blir utsatt Til mars.

NRK - 1 time siden

Politiet løsnet varselskudd under aksjon i Oslo - ingen skadet

Politiet har løsnet varselsskudd på Grünerløkka i Oslo natt Til mandag. Det var rundt kl 00.30 at politiet fikk beskjed om en trusselsituasjon.

NRK - 1 time siden

Politiet løsnet varselskudd under aksjon i Oslo – ingen skadet

Politiet har løsnet varselsskudd på Grünerløkka i Oslo natt Til mandag. Det var rundt kl. 00.

Klartale - I førrgår: 09:41

Kan USA hjelpe Sverige inn i Nato?

Kongressen i USA kan si nei Til salg av våpen og militært utstyr fra USA. Og det er nettopp det som kan skje, advarer nå en gruppe politikere. De er fra begge partiene i USA.

NRK - 5 timer siden

Trafikkpoliti dømt Til fem år fengsel i USA

Tremaine Jackson har erkjent straffskyld for blant annet forsøk på kidnapping, ulovlig seksuell atferd fra en myndighetsperson og ulovlig fengsling med seksuelle hensikter. Mannen som tidligere jobbet som trafikkpoliti må nå sone fem år i fengsel, skriver Fox News. Han ble pågrepet september 2019.

NRK - I førrgår: 21:38

Bloomberg-kilder: Finland kan få Nato-ja fra Tyrkia i mars

Tyrkia kan godkjenne Finlands Nato-søknad i mars, før nasjonalforsamlingen tar pause fram Til det tyrkiske valget i mai, sier kilder med kjennskap Til saken. Tyrkia nærmer seg en avgjørelse om å akseptere Finlands medlemskap senest i neste måned, sier kilden Til Bloomberg. President Recep Tayyip Erdogan skal være i ferd med å konkludere med at Finland har gjort nok for å imøtekomme bekymringene Tyrkia har gitt uttrykk for, sier kilden.

NRK - 7 timer siden

Redningsaksjon etter mann i snøstorm

Klokken ti over fem fikk politiet melding om at en mann hadde kjørt skuter over Namsvatnet. Mannen kom ikke frem Til avtalt tid og ble meldt savna. Det er snøstorm i området.

NRK - 9 timer siden

Nå boikotter EU russisk diesel

EU boikotter fra og med søndag russisk diesel og andre raffinerte produkter. Dette kommer i Tillegg Til pristaket på 100 dollar fatet Til ikke-vestlige land. Målet er å la russisk diesel fortsette å strømme Til land som Kina og India, slik at man unngår et prishopp som vil skade forbrukere over hele verden.

NRK - 13 timer siden

Demonstrasjonar mot sløyfing av heillagdag i Danmark

Ei stor folkemasse har samla seg føre parlamentet i den danske hovudstaden København, viser bilde frå Danmarks Radio (DR). Dei demonstrerer mot regjeringa Til Mette Frederiksen sitt forslag om å sløyfa heillagdagen Store bededag den 5. mai, noko som vil medføra at denne dagen blir ein vanleg arbeidsdag.

NRK - Igår: 19:28

Reuters: Biden har gitt grønt lys Til å skyte ned spionballongen

Flytrafikken stanses i deler av Nord og Sør-Carolina, der spionballongen er observert, melder ABC News. Det er det amerikanske luftfartsTilsynet (FAA) som har gitt ordren. Biden-administrasjonen har gitt grønt lys Til å skyte ned ballongen, ifølge Reuters.

NRK - 16 timer siden

Ber om full isolasjon for voldssiktede

Politiet i Agder ber om full isolasjon i to uker for siktede etter voldshendelsen i Kristiansand natt Til lørdag. – Vi vil be om at de fengsles i to uker, med full isolasjon, sier jourhavende jurist Svein Håland og legger Til: – Vi mener det er fare for bevisforspillelse dersom de siktede blir løslatt. Han sier videre at varetektstiden er begrenset Til to uker da det gjelder mindreårige.

NRK - 1 time siden

Russlands utenriksminister besøker Irak

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov kom søndag Til Bagdad for å ha samtaler om energi og matsikkerhet i lys av krigen i Ukraina. Han kom Til Bagdad med en stor delegasjon som inkluderer investorer og ledere for olje- og gassindustrien, ifølge en talsmann for Iraks utenriksdepartement, Ahmed al-Sahhaf. Lavrov skal møte både president Abdul Latif Rashid, statsminister Mohammed Shia, utenriksminister Fuad Hussein og parlamentspresident Mohammed al-Halbussi.

NRK - 2 timer siden

Kirkens SOS mottar flere telefoner fra eldre

Det siste året har Kirkens SOS hatt en økning på opp imot 20 prosent av eldre mellom 70 og 90 år. – Det er en gruppe som snakker om selvmordstanker, men de fleste av samtalene er stort sett preget av ensomhet, sier generalsekretær Lasse Heimdal Til Dagbladet. Overfor avisa omtaler han situasjonen som skremmende alvorlig.

Klartale - 02 feb 23 kl. 16:15

Håper på et mer inkluderende friluftsliv

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 20 timer siden

Polen: Opplæringen av ukrainske soldater i bruk av Leopard-stridsvogner er i gang

Polen er allerede i gang med opplæringen av ukrainske soldater i bruk av Leopard-stridsvogner, ifølge landets forsvarsminister. De ukrainske soldatene får opplæringen i Polen, sier forsvarsminister Mariusz Baszczak Til lokale medier. Han reiste ifølge det polske nyhetsbyrået PAP Til Kyiv fredag for å diskutere planene om å levere Leopard 2-stridsvogner Til Ukraina.

NRK - I førrgår: 22:43

Tilstanden kritisk for Georgias fengslede ekspresident

En sultestreik er i ferd med å koste Mikheil Saakasjvili livet, sier advokaten hans. Den 55 år gamle ekspresidenten har sittet i fengsel siden 2021. – Vekten hans har rast ned fra 115 Til 68 kilo siden han ble fengslet i oktober 2021.

Aftenposten - 6 timer siden

Finnene finner ikke penger Til bambus. Nå kan «Snø» og «Snøfall» bli tvunget Tilbake Til hjemlandet.

Det er ikke bare-bare å brødfø to pandaer. En finsk dyrehage kan bli tvunget Til å gi Tilbake gaven de fikk fra Kina for….

NRK - Igår: 12:51

Mindreårig gut Til sjukehus etter gokart-ulykke i Haugesund

Ein mindreårig gut framstod alvorleg skadd etter ei ulykke på ein gokart-bane i Haugesund, melde politiet i Sør-Vest laurdag ettermiddag. Berre ein person er involvert, opplyser politiet. Då politiet kom på staden var guten køyrd avgårde Til sjukehuset, fortel innsatsleiar Hennig Vik.

Klartale - I førrgår: 16:30

Disse skal kjempe om å representere Norge

Det er finale i Melodi Grand Prix (MGP) lørdag. Etter tre delfinaler, skal ni artister kjempe om å vinne. Vinneren får være med i den internasjonale finalen Eurovision.

NRK - Igår: 07:45

USA vil gi oligarkpenger Til Ukraina

USA har besluttet å bruke penger beslaglagt fra russiske oligarker Til å støtte Ukraina, opplyser justisminister Merrick Garland. – Jeg kunngjør i dag at jeg har godkjent den første overføringen noensinne av beslaglagte russiske midler Til bruk i Ukraina, heter det i en kunngjøring fra Garland, gjengitt av CNN. Pengene er beslaglagt fra den russiske oligarken Konstantin Malofejev, som i april i fjor ble siktet for brudd på sanksjonene USA innførte etter invasjonen av Ukraina.

NRK - 14 timer siden

Kraftig snøfokk på fjellet natt Til mandag i Nord-Norge

Varsom.no advarer om mye vær og vind på fjelloverganger over 200 meter i Nord-Norge søndag kveld og natt Til mandag. Søndag kveld og tidlig natt Til mandag blir det snøfokk og dårlig sikt på fjelloverganger over ca.

NRK - 15 timer siden

Ein person Til Ullevåll sjukehus etter trafikkulykke i Hol

Luftambulansen er på veg Til ei trafikkulykke etter at eit køyretøy tok forbi ein traktor i motgåande felt på riksveg 7 mellom Hagafoss og Geilo i Hol kommune. I den forbindelsen har det oppstått ein front Til front-kollisjon mellom to bilar, opplyser politiet. Det var to personar i kvar bil.

NRK - 15 timer siden

Ein person Til Ullevåll sykehus etter trafikkulykke i Hol

Ein person er send Til Ullevåll sykehus og tre andre er sendt Til Ringerrike sykehus etter ein front mot front-kollisjon på riksveg 7 mellom Hagafoss og Geilo i Hol kommune søndag ettermiddag. Skadeomfanget er førebels ukjend. Den eine bilen skulle køyre forbi ein traktor då han møtte på ein bil i motgåande felt, opplyser politiet som mistenker ruspåverka køyring.

NRK - 15 timer siden

Ein person Til Ullevål sykehus etter trafikkulykke i Hol

Ein person er send Til Ullevål sykehus og tre andre er sendt Til Ringerrike sykehus etter ein front mot front-kollisjon på riksveg 7 mellom Hagafoss og Geilo i Hol kommune søndag ettermiddag. Skadeomfanget er førebels ukjend. Den eine bilen skulle køyre forbi ein traktor då han møtte på ein bil i motgåande felt, opplyser politiet som mistenker ruspåverka køyring.

NRK - 2 timer siden

Hasj fløyet inn på lukket avdeling med drone

Dansk politi leter etter gjerningsmannen etter at en drone som fraktet hasj, er hentet ned fra lufta ved lukket avdeling på et sykehus i Roskilde. Vaktsjef Boye Rasmussen ved Roskilde-politiet sier at politiet søndag fikk melding om at det fløy en drone med en pakke i en snor inn over Sct. Hans Hospital.

NRK - 18 timer siden

Voldssiktet tenåringsgutt avhøres

Den ene siktede etter voldshendelsen på Nodeland i Kristiansand natt Til lørdag er i avhør søndag formiddag, sier jourhavende jurist i Agder politidistrikt Svein Håland. Den andre siktede lar seg ikke avhøre, ifølge Håland. De to mindreårige ungdommene er siktet for grov kroppsskade og blir framsTilt for varetektsfengsling søndag.

NRK - I førrgår: 09:28

Offshore helikopter: Mekling og fare for streik fra midnatt

Parat og NHO Luftfart møtes Til mekling for redningsmenn i Bristow Norway fredag. Blir ikke partene enige Til fristen natt Til lørdag, blir det streik. – Bristow har latt redningsmennene blitt hengende etter lønnsmessig.

NRK - 3 timer siden

Mali kaster ut FNs menneskerettsrepresentant

Mali gir FN-delegasjonen Minusmas menneskerettighetsrepresentant 48 timer på å forlate landet. Beslutningen er tatt etter at en menneskerettsaktivist i Mali i forrige måned på et møte med FN beklaget seg over sikkerhetssituasjonen i landet og anklaget regimets nye russiske militære partnere for grove brudd på menneskerettighetene. Regimets begrunnelse for å kaste ut Guillaume Ngefa Atonodok Andali var at han har tatt parti ved å møte aktivisten og andre fra sivilsamfunnet.

NRK - I førrgår: 08:03

Lula anklager Bolsonaro for kupplaner

Tusenvis av Bolsonaros støttespillere brøt seg 8. januar inn i presidentpalasset, kongressen og høyesterett i Brasilia og tok Til orde for et militærkupp for å sette valget av Lula i oktober Til side. – I dag er jeg sikker, og jeg vil si det høyt og tydelig: Den mannen forberedte kuppet, sa Lula med henvisning Til Bolsonaro i et intervju med kringkasteren RedeTV torsdag kveld.

NRK - 21 timer siden

Minst 23 omkommet i skogbranner i Chile

Minst 23 personer har omkommet i forbindelse med de hundrevis av skogbrannene som herjer sør i det sentrale Chile, ifølge myndighetene. Lørdag blir det meldt at det er 251 aktive branner, og 76 av dem har oppstått det siste døgnet, melder innenriksminister Carolina Toha. UnntaksTilstanden i landet har blitt utvidet Til å gjelde regionen Araucania, i Tillegg Til Nuble og Biobio.

NRK - Igår: 13:42

Pakistan har blokkert Wikipedia

Pakistan blokkerte fredag Tilgangen Til Wikipedia og hevder at nettstedet har blasfemisk innhold. Ved tidligere anledninger har myndighetene i landet blokkert Facebook og YouTube av samme grunn. Pakistanske myndigheter ga tidligere i uka Wikipedia 48 timers frist Til å fjerne slikt innhold, men uten å spesifisere hvilket innhold det var snakk om.

NRK - 8 timer siden

Kyr gikk gjennom fjøsgulv

Oppdatert 21:26: Begge kyrne er nå berget opp og blir undersøkt av veterinær. Politiet i Nordland har fått melding om flere kyr som har gått gjennom gulvet i en fjøs i Vesterålen. Politi og brann er på vei Til stedet.

NRK - 7 timer siden

Sandvolleyball: Mol og Sørum Til topps i Doha – vant naboduell i finalen

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum vant finalen i verdenstourturneringen i Doha. I finalen ble svenske David Åhman og Jonatan Hellvig slått. Den norske duoen tok sin første triumf i 2023-sesongens første turnering med settsifrene 21-19, 21-19.

NRK - 8 timer siden

Restaurant Festningen i Oslo manglet sprinkleranlegg

Restaurant Festningen ble totalskadd i en brann lørdag kveld. Nå kommer det fram at det historiske bygget manglet sprinkleranlegg. Det bekrefter Forsvarsbygg, som på vegne av staten forvalter den 187 år gamle verneverdige bygningen, melder Aftenposten.

Aftenposten - 8 timer siden

Frem Til hun ble tenåring, levde datteren vår et vanlig liv. Så endret alt seg.

Frem Til hun ble tenåring, levde datteren vår et vanlig liv. Så endret alt seg..

E24 - 9 timer siden

EUs boikott av russisk diesel har trådt i kraft

EU boikotter fra og med søndag russisk diesel og andre raffinerte produkter. Dette kommer i Tillegg Til pristaket på 100 dollar fatet Til ikke-vestlige land..

NRK - 9 timer siden

En drept i angrep mot FN-helikopter i Kongo

Et medlem av FN-styrken i Kongo er drept og en annen såret i et angrep mot et FN-helikopter, opplyser verdensorganisasjonen. Angrepet skjedde øst i landet søndag ettermiddag. Helikopteret var på vei Til byen Goma da noen åpnet ild mot det.

E24 - 9 timer siden

H&M kutter i arbeidstiden Til ansatte i Sverige

Få av de ansatte i de svenske H&M-butikkene får beholde fulltid når kleskjeden skal kutte kostnader, ifølge svenske medier. OmsTillingen gjelder ikke Norge, opplyser H&M Til E24..

VG - 10 timer siden

Kilde kan hoppe av VM-kombinasjonen: – Kommer Til å være litt smart

Aleksander Aamodt Kilde (30) kan komme Til å hoppe av superkombinasjonen i VM etter super-G-rennet. Han vil være taktisk i vurderingen..

NRK - Igår: 00:00

Brannvesenet begynner å få kontroll på brannen på Festningen restaurant

Klokken 23.30 sier vaktkommandør Arvid Nordstrand Til NTB at brannvesenet begynner å få kontroll på brannen på restauranten på Akerhus festning. – Vi vil nok holde på i hele natt, og sannsynligvis utover dagen i morgen, sier han Til NTB.

NRK - Igår: 08:11

Ung mann fløyet Til Oslo etter voldshendelse

Den unge mannen som i natt ble alvorlig skadet i en voldshendelse på Nodeland i Kristiansand, ble fløyet Til Ullevål sykehus med luftambulanse i natt. Det opplyser operasjonsleder Arve Myklebust Til NRK. Per nå kjenner ikke politiet Til at det skal være noen relasjon mellom de to tenåringsguttene som er sikta i saken og den skadde.

NRK - Igår: 23:21

Minst 22 omkomne i skogbranner i Chile

Minst 22 personer har omkommet i forbindelse med de hundrevis av skogbrannene som herjer sør i det sentrale Chile, ifølge myndighetene. Lørdag blir det meldt at det er 251 aktive branner, og 76 av dem har oppstått det siste døgnet, melder innenriksminister Crolina Toha. UnntaksTilstanden i landet har blitt utvidet Til å gjelde regionen Araucania, i Tillegg Til Nuble og Biobio.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com