Til

Tuesday, 21 September, 10:29

Nyheter om Til

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 timer siden

Solberg: Førstelinjen mest utsatt

Statsminister Erna Solberg sier knivstikkingen på et Nav-kontor i Bergen er en påminnelse om hva ansatte i førstelinjen i helse- og velferdstjenestene står overfor. – Det er de som er oftest utsatt for trusler og voldelige hendelser. Det er tøft å møte folk som kanskje er ustabile eller ute av seg, sier Solberg Til NRK.

NRK - 3 timer siden

Ingen samtalar med Frankrike

Australias statsminister Scott Morrison seier det ikkje blir tid Til å møte Frankrikes president Emmanuel Macron under FNs hovudforsamling for å snakke om ubåtavtalen som har skapt splid mellom landa. Australia skrota ein milliardavtale om å kjøpe franske ubåtar, Til fordel for ein forsvarsavtale med USA og Storbritannia. – Eg har ikkje anledning Til å møte Macron no, men eg er sikker på at anledninga byr seg på eit seinare tidspunkt, sa Morrison Til frammøtte journalistar, melder Reuters..

NRK - 4 timer siden

Sp vil kutte norsk krafteksport

Senterpartiet vurderer muligheten for å stanse overføringen av norsk kraft Til det europeiske kontinentet for å sikre lavere strømpris her hjemme, melder Dagens Næringsliv. Det ligger an Til rekordhøye strømpriser i Norge Til vinteren. Forklaringen er tørt vær, lite vann i norske magasiner, og en høy gass- og CO2-pris i Europa.

NRK - 8 timer siden

Fjernet leir med 6000 migranter

Amerikanske myndigheter sier mer enn 6000 haitiere og andre migranter er fjernet fra en midlertidig leir i en by i Texas nær grensen Til Mexico. USAs minister for innenlands sikkerhet Alejandro Mayorkas omtaler situasjonen som «utfordrende og hjerteskjærende», men kommer med en kraftig advarsel. – Dersom du kommer Til USA ulovlig, blir du returnert.

NRK - 10 minutter siden

Mann dømd for kvitvasking

Ein 50 år gamal mann er i Eidsivating lagmannsrett dømd Til tre års fengsel for grov utruskap og kvitvasking. Han var ein del av eit nettverk som tappa selskap for fleire titals millionar. Mannen gav ei delvis Tilståing då han blei dømd Til to år i fengsel i tingretten, men Økokrim anka straffeutmålinga.

NRK - 21 timer siden

Virke trur på vekst i tenestehandel

Folk kjem Til å bruke meir på tenestehandel i år, medan rekordveksten i varehandel kjem Til å stoppe opp, ifølge prognosane Til Virke. – Overordna ser vi for oss at nokre koronaeffektar blir med oss vidare, men vi er på veg mot ein meir normal situasjon. Det blir meir forbruk av tenester, daglegvare skal ned etter rekordvekst, og vi vil igjen bruke meir pengar på klede og sko, seier sjeføkonomi Lars Haartveit i Virke Til NTB..

NRK - 21 timer siden

Varslar fjerning av HRS-støtte

Nettstaden Human Rights Service kjem Til å miste støtta over statsbudsjettet med ny regjering, varslar politikarar frå Ap, SV og Sp overfor Medier24. Under den førre raudgrøne regjeringa blei HRS-støtta halvert, men aldri fjerna. – Alle dei tre partia som no dannar fleirtal, har gått inn for å kutte støtta Til HRS.

NRK - 2 timer siden

Trudeau kåra Til vinnar

Justin Trudeau er kåra Til vinnar i det kanadiske parlamentsvalet. Partiet hans fekk flest stemmer og mandat. Han held med det fram med sin tredje periode som statsminister, men han har ikkje fleirtal i parlamentet.

NRK - 21 timer siden

Ber om Tilgiving Til Harki-soldatar

Den franske presidenten Emmanuel Macron bad måndag om Tilgiving på vegner av landet, for å ha svikta Harki-soldatane som kjempa saman med Frankrike i Algeries sjølvstendekrig. Harki-soldatane er muslimske, algeriske soldatar. Dei fekk lovnader om amnesti i Frankrike etter krigen, men blei etterlatne Til seg sjølv.

NRK - 2 timer siden

Vil blokkere gamblingsider

Regjeringa foreslår å blokkere nettsidene Til utanlandske spelselskap. – Desse selskapa gjer det dei kan for å omgå norsk lov. Med blokkering skal vi klare å kneble dei, seier kulturminister Abid Raja (V) Til E24.

NRK - 22 timer siden

Sverige vil ha reformer for 74 mrd.

Sveriges rødgrønne regjering satser på helsevesenet og ekstra fri for foreldre i forslaget Til statsbudsjett for 2022. Nå venter harde forhandlinger. Budsjettforslaget inneholder utgifter på over 1000 milliarder svenske kroner og ble mandag formiddag presentert av finansminister Magdalena Andersson.

NRK - 23 timer siden

Mange vitner Til knivstikking

Politiet opplyser Til NRK at knivstikkingen har skjedd i 2. eller 3. etasje hos Nav.

E24 - 4 timer siden

Milliardprosjekt sikrer mer norsk gass Til britene

Shell kom med kake og utbyggingsplan Til olje- og energiminister Tina Bru mandag, og lover enda mer gass fra Ormen Lange-feltet Til britene. – Som alltid i denne industrien, er det snakk om store summer, sier Bru..

NRK - 12 timer siden

Søreide glad for at USA åpner opp

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier det betyr mye for norske borgere med bånd Til USA at landet i november åpner opp for innreise igjen. USA varslet mandag at det 18 måneder lange innreiseforbudet lempes på fra november, og at Tilreisende som er fullvaksinert da vil slippe inn. – Det er positivt at USA opphever innreiserestriksjonene for fullvaksinerte.

Aftenposten - 13 timer siden

Holder RBK-profiler på gress Til jul: Mener samtaler er forstyrrende

RBK kommer ikke Til å ta initiativ Til nye forhandlinger med Even Hovland..

NRK - 15 timer siden

Gudmund Restad (Sp) er død

Tidligere stortingsrepresentant og finansminister for Senterpartiet, Gudmund Restad, døde lørdag. Han ble 83 år gammel. Det er Restads familie som har opplyst NTB om dødsfallet.

NRK - 15 timer siden

EU og USA kritiske Til valget

EU fordømmer det de mener har vært et skremselsklima i forkant av valget på ny nasjonalforsamling i Russland. Også USA er kritiske. – Det vi har sett i forkant Til dette valget, er en atmosfære preget av trusler mot alle kritiske, uavhengige stemmer, sier EUs utenrikspolitiske talsmann Peter Stano.

NRK - 17 timer siden

Yara henter ammoniakk Til Europa

Gjødselgiganten Yara henter ammoniakk fra produksjonsanleggene sine i Trinidad, USA og Australia for å dekke etterspørselen i Europa. På grunn av de høye gassprisene i Europa har selskapet måttet redusere produksjonen med rundt 40 prosent. – Vi henter nå inn ammoniakk Til Europa så vi kan holde produksjonen nær full kapasitet, sier Yara-sjef Svein Tore Holsether Til Reuters..

NRK - I førrgår: 01:24

ATV ulykke ved Stjernøya i Alta

To ambulansehelikoptre og et Sea King redningshelikopter er sendt Til Stjernøya i Alta etter en ATV-ulykke. Finnmark politidistrikt meldte klokken 00.32 at en ATV har kjørt ut av veien i Store Kvalfjord på Stjernøya.

NRK - 18 timer siden

SV i møter om forhandlinger

SV-ledelsen møttes i dag Til sentralstyremøte på Stortinget for å diskutere hva partiet ønsker å få ut av eventuelle regjeringsforhandlinger. Men SV-leder Audun Lysbakken varslet på forhånd at han ikke vil ha særlig mange nyheter å komme med de nærmeste dagene om dialogen mellom SV, Ap og Sp. – Nå fører vi samtaler oss imellom.

E24 - 19 timer siden

Virke venter rekyl etter rekordvekst i varehandel

Folk kommer Til å bruke mer på tjenestehandel i år, mens rekordveksten i varehandel kommer Til å stanse opp, ifølge prognosene Til Virke..

Aftenposten - 5 minutter siden

Ap-topper mener Oslo-politiet bør dele ut kvittering Til dem de stopper – søker om prøveordning

Vil en kvittering fra politiet bidra Til mindre stigmatisering av ungdom med minoritetsbakgrunn?.

NRK - nu

Nav-direktøren Til Bergen

Nav-direktør Hans Christian Holthe reiste tysdag morgon Til Bergen for å møte dei Tilsette og den lokale leiinga etter knivangrepet måndag. Ei kvinne i slutten av 50-åra døydde av skadane ho fekk, medan ei kvinne i midten av 30-åra er lettare skadd. Ein mann i 30-åra er gripen og sikta for drap og grov kroppsskade etter valdsangrepet..

NRK - 19 timer siden

India gjenopptar vaksine-eksport

India gjenopptar i oktober eksport av koronavaksiner, fem måneder etter at eksporten ble stanset på grunn av en dødelig smittebølge hjemme. India, som er en av verdens største produsenter av legemidler, var en vesentlig bidragsyter Til Covax-programmet Til støtte for fattige land. Eksporten stoppet i april da viruset herjet i India og truet med å overbelaste landets helsesystem, og India fikk enormt behov for vaksinene selv.

NRK - 30 minutter siden

Sverige holder styringsrenten på 0%

Riksbanken i Sverige holder styringsrenten uforandret på 0 prosent og fastholder prognosen om å holde den der framover. Trolig vil styringsrenten ligge fast på 0 prosent fram Til minst tredje kvartal 2024, heter det i prognosene fra Riksbanken. Her i Norge vil styringsrenten trolig bli satt opp Til 0,5 prosent i september, ifølge Norges Bank..

NRK - 15 minutter siden

Nyfødde fekk same fødselsnummer

To nyfødde ved Ahus fekk i juni Tildelt same fødselsnummer. Datasystema ved Ahus og Folkeregisteret reagerte ikkje på at to ulike personar hadde same personnummer, skriv Digi.no.

NRK - 30 minutter siden

Lege saksøkt for å ha utført abort

Ein lege i Texas i USA har blitt saksøkt for å ha utført ein abort for ei kvinne som var meir enn seks veker gravid. Legen, Alan Braid, innrømma å ha utført aborten, og seier han forstod det kunne få juridiske konsekvensar. – Eg gjorde det fordi eg hadde ei omsorgsplikt overfor denne pasienten, som eg har for alle pasientar, og fordi ho har ein grunnleggande rett Til å få denne omsorga, seier Braid ifølge CNN.

VG - 1 time siden

Jusprofessor Til VG: Statsministerens kontor kan ha brutt loven

OSLO/NEW YORK (VG) Statsministerens kontor (SMK) hadde et eget ansvar for skattetrekk og å betale arbeidsgiveravgift da statsråd Kjell Ingolf Ropstad fikk gratis bolig i Oslo, sier jusprofessor. Nå må de etterbetale penger Til kemneren..

NRK - 1 time siden

Lovar afghanske jenter skulegang

Jenter i Afghanistan skal snart få komme Tilbake Til skulane, lovar Talibans talsmann Zabiullah Mujahid overfor AFP. – Vi er i ferd med å avslutte ting. Det skjer så snart som mogleg, seier han.

NRK - 18 sep 21 kl. 02:40

NTL vil endre navn

Tiden har løpt fra navnet Til fagorganisasjonen Norsk Tjenestemannslag (NTL). Nå ønsker de å skifte Til et mer kjønnsnøytralt navn. Forbundet organiserer ansatte i offentlig sektor, som for eksempel i universiteter, Nav, Avinor og NRK, og ble startet så langt Tilbake som i 1947.

NRK - 21 timer siden

Bollestad i tenkeboksen

Olaug Bollestad tek over som fungerande KrF-leiar etter Kjell Ingolf Ropstad fredag, men foreløpig ikkje avklare om ho kunne tenke seg å overta permanent. – Eg må bruke tid Til å tenke meg om, seier ho Til NTB. Ho seier det er viktig å følge prosessane internt i partiet, og at ho ikkje ønsker å flagge om det er aktuelt for henne å ta over permanent.

NRK - 1 time siden

Børsane i Asia stenger

Nikkei-indeksen stengde med ein nedgang på 2,1 prosent, medan Topix-indeksen svekka seg med 1,7 prosent tysdag. Nedgangen blir knytt Til frykta for at eit kinesisk eigedomsselskap skal kollapse. Uvissa har ført Til uro på børsane både i Asia, Europa og USA..

NRK - 2 timer siden

Forseinkingar i togtrafikken

Bane Nor har problem med ein sporveksel mellom Oslo S og Lillestrøm. Det fører Til store forseinkingar i togtrafikken. – Vi jobbar på spreng med å utbetre problemet, seier pressevakt Stine Strachan i Bane Nor Til NTB.

NRK - 2 timer siden

Fleire får gratis SFO

Regjeringa set av 15 millionar kroner Til kommunar som ønsker å gi gratis SFO Til førsteklassingar frå låginntektsfamiliar, ifølge ei pressemelding. Oslo, Drammen, Stavanger og Trondheim har hatt forsøk med gratis deltid i SFO. No har regjeringa sett av ein eigen pott for dette..

Aftenposten - 2 timer siden

Sp vil kutte norsk krafteksport Til Europa

Senterpartiet vurderer muligheten for å stanse overføringen av norsk kraft Til det europeiske kontinentet for å sikre….

NRK - 2 timer siden

Biden vil doble flyktningkvoten

USAs president Joe Biden ønsker å doble talet på flyktningar som får kome inn i landet Til 125.000 det komande budsjettåret. Det opplyser det amerikanske utanriksdepartementet, ifølge Reuters.

NRK - 3 timer siden

Dømd for falske skuldingar

Ei 26 år gammal kvinne blei i mars dømd Til sju månader i fengsel i Oslo tingrett for falsk skulding om valdtekt, skriv Rett24. Kvinna sa at ein tidlegare kjæraste hadde overfallen henne, og påført henne kuttskadar i eit forsøk på valdtekt. Mannen nekta straffskuld, og meldte kvinna for falske skuldingar.

NRK - 3 timer siden

Milliardsprekk for universitetsbygg

Livsvitenskapsbygget på Gaustad blir truleg eitt år forsinka og 5 milliardar kroner dyrare enn planlagt. Den nye prisen er 11,6 milliardar kroner. Krevjande grunnforhold med kvikkleire er ein viktig grunn Til at kostnadsramma for bygget sprekk, skriv Aftenposten.

NRK - 17 sep 21 kl. 04:59

WHO advarer mot vaksinemangel

Vaksinemangel kan gjøre deler av Afrika om Til yngleplasser for vaksineresistente virusvarianter, advarer Verdens helseorganisasjon (WHO). De forespeilede leveransene Til kontinentet via Covax-samarbeidet har blitt kuttet med rundt 150 millioner doser. Det betyr at Til sammen 470 millioner doser er ventet, og dermed vil kun 17 prosent være vaksinert innen året er omme, ifølge WHO.

NRK - 3 timer siden

Trafikkulykke ved Sinsenkrysset

Det har vært en trafikkulykke ved Sinsenkrysset i en avkjøring i retning øst. En bil har kjørt inn i midtdeleren. Det var en person i bilen som fraktes Til sykehus med mulig alvorlige skader, men skadeomfanget er fortsatt usikkert.

E24 - 4 timer siden

Sp vil kutte norsk krafteksport Til Europa

Senterpartiet vurderer muligheten for å stanse overføringen av norsk kraft Til det europeiske kontinentet for å sikre lavere strømpris her hjemme..

NRK - Igår: 08:12

DNA-rapport ikkje kvalitetssikra

DNA-rapporten som peikar på mannen som er sikta for drapet på Birgitte Tengs, er foreløpig ikkje kvalitetssikra av Den rettsmedisinske kommisjonen, skriv TV 2. – Ein grunn Til at vi ikkje har fått han, kan vere at det er utanlandske sakkunnig som har skrive rapporten, og at dei ikkje er pålagde å sende han Til oss, seier Hans Geir Eiken, som leiar genetisk gruppe i kommisjonen. Mannen i 50-åra blei gripen 1.

NRK - Igår: 07:44

Opnar for eggdonasjon for transmenn

SV vil sikre transmenn og ikkje-binære rett Til eggdonasjon. Stortinget skal no avgjere saka. – Det er ikkje berre tenkte Tilfelle, men reelle personar som får nei i dag, seier avtroppande stortingsrepresentant Nicholas Wilkinson (SV) Til Vårt Land.

NRK - 7 timer siden

Brann på omsorgssenter i Bergen

Flere beboere ble evakuert Til en annen etasje etter at det begynte å brenne i en leilighet i Fantoft omsorgssenter i Bergen natt Til tirsdag. Nødetatene fikk melding om hendelsen klokken 2.06.

NRK - 7 timer siden

Tokyo-børsen ned mer enn 2 prosent

Nikkei-indeksen stupte 2,07 prosent Til 29.869,54 poeng i tidlig handel, mens den bredere Topix-indeksen svekket seg 2,21 prosent. Fallet knyttes Til frykten for at det kinesiske eiendomsselskapet China Evergrande, som er ett av selskapene med høyest gjeld i verden, skal kollapse..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt