Til

Wednesday, 20 October, 18:16

Nyheter om Til

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 12:26

Dømd Til tre års fengsel

To nordmenn er dømd Til tre års fengsel for medverkar Til grovt underslag etter leilegheitssal i Brasil. Kjøparane fekk ikkje skøytene Til leilegheitene, skriv Dagens Næringsliv. I Tillegg Til fengsel, er dei to dømd Til å betale Tilbake 27,7 millionar kroner Til kjøparane, samstundes er dei frådømd retten Til å drive næringsverksemd for alltid.

Klartale - 14 okt 21 kl. 11:06

Dette er den nye regjeringen

Jonas Gahr Støre er klar for å bli Norges nye statsminister. Erna Solberg er ferdig i jobben. Torsdag ble Støres regjering presentert.

NRK - 10 timer siden

Vaksinar Til fattige land forseinka

Novavax har produksjonsproblem, og det gjer at 1 milliard dosar med koronavaksine Til fattige land er forseinka, melder Politico. Dette er halvparten av dei Novavax-dosane som etter planen skulle gå Til fattige land gjennom vaksinesamarbeidet Covax innan 2022. Covax har tidlegare meldt at dei manglar 1 milliard dosar.

NRK - 1 time siden

Krever ekstraordinært ski-ting

Buskerud skikrets har ikke lenger Tillit Til styret i Norges Skiforbund. Det kommer fram i et brev sendt forbundet som Adressa har fått Tilgang på. – Uavhengig av utfallet av pågående personalkonflikt, har ikke Buskerud skikrets Tillit Til at sittende skistyre vil være i stand Til å gjenopprette nødvendig Tillit og omdømme ovenfor sponsorer, frivillige, aktive og alle andre som er opptatt av skisporten, sier Steinar Berthelsen som er leder i Buskerud skikrets Til NRK..

NRK - 6 timer siden

Putin kjem ikkje Til klimatoppmøte

Russlands president Vladimir Putin kjem ikkje Til å reise Til Glasgow for å delta på klimatoppmøtet i slutten av månaden, melder Reuters. Storbritannia hadde håpa dei skulle klare å samle verdsleiarane for å inngå ein ny klimaavtale. Toppmøtet startar i Skottland 31.

NRK - 10 timer siden

Buss for kultur

Bussjåfører er villige Til å streike for kulturarbeidernes pensjonsordninger. Riksmekleren har kalt inn partene i kulturstreiken Til ny mekling onsdag, og hvis de ikke kommer Til enighet er Fagforbundet Buss- og Sporveisarbeidernes Forening BSF villige Til å ta ut medlemmer i sympatistreik, skriver de i et debattinnlegg på nettstedet Fri Fagbevegelse..

NRK - I førrgår: 21:03

Dømt for overgrep mot to sønner

En far er dømt Til seks års fengsel for gjentatte overgrep mot sine to sønner fra de var 3 og 5 år gamle. I Tillegg må han ut med et stort millionbeløp. Overgrepene skjedde ifølge dommen fra Borgarting lagmannsrett, fra slutten av 1990-tallet Til begynnelsen av 2000-tallet, da guttene var i barnehage- og barneskolealder.

NRK - 12 timer siden

Sier ja Til Finnmark, nei Til Troms

Langt flere i Alta vil bli en del av Finnmark, enn å melde overgang Til Troms ved en fylkesoppdeling. Det viser NRKs ferske meningsmåling. Dermed er folket uenig med politikerne i Alta som har tatt Til orde for at kommunen må bli en del av Troms..

NRK - 1 time siden

Kritiserer Kinas handelspolitikk

USA hevder Kinas handelspolitikk innebærer urimelige hindringer mot import av varer og tjenester. Det skriver Reuters. Annen «urettferdig» praksis er forfordeling av statlige foretak, databegrensninger og svak håndheving av patentrettigheter, sier USAs charge d'affaires David Bisbee Til Verdens Handelsorganisasjon i forbindelse med en gjennomgang av Kinas handelspolitikk.

NRK - 2 timer siden

Stoltenberg kritiserer stenging

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mener det er beklagelig at Russland stenger sin faste delegasjon Til Nato. – Vi beklager denne beslutningen, som ikke fremmer dialog og felles forståelse, sier Stoltenberg Til NTB. – Men Natos politikk er konsekvent, og vi er fortsatt åpne for dialog, inkludert gjennom Nato-Russland-rådet, sier han.

NRK - 3 timer siden

Pågrepet etter knivstikking i Åsnes

En mann er sendt Til sykehus etter å ha blitt knivstukket på Arneberg i Åsnes kommune i Innlandet onsdag formiddag. En mann er pågrepet. Tilstanden Til mannen som ble stukket er stabil, opplyser politiet Til NTB..

NRK - 3 timer siden

Nalvanyj får EU-pris

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har fått Sakharov-prisen. Det melder NTB/AFP. Sakharov-prisen er EU-parlamentets gjeveste pris og har gått Til en rekke menneskerettighetsforkjempere siden 1988.

NRK - 23 timer siden

Folkekrav om å stanse utsendelser

53.000 dansker har undertegnet et krav om å stanse utsendelsen av syriske flyktninger Til Damaskus. Dette gjør at saken må behandles i Folketinget.

Klartale - 13 okt 21 kl. 06:00

Friba ble truet på livet etter OL

JUDO: Friba (<strong>Til</strong> venstre) elsker judo. Det gir henne selv<strong>Til</strong>lit og både fysisk og psykisk styrke.– Friba! Du ble den første!Treneren Til Friba Rezayee var både stolt og glad.

NRK - I førrgår: 13:25

FN startar poliovaksinasjon

Taliban har gitt grønt lys Til å starte Afghanistan sin første landsomfattande kampanje på over tre år for å vaksinere barn mot polio, seier FN. Dei vil vaksinere 9.9 millionar barn under fem år.

NRK - Igår: 08:08

Milliongebyr Til Telenor

Telenor er pålagt 15 millionar kroner i straffegebyr for brot på ikkje-diskrimineringsforpliktinga knytt Til leveransar Til ulike kundegrupper. Det inneber at Telenors eiga sluttbrukarverksemd har opplevd ein meir presis leveranse enn eksterne Tilgangskjøparar av fysisk Tilgang Til Telenors aksessnett. – Det verkar etter Nkoms vurdering som ei openberr konkurranseulempe for Tilgangskjøparane, seier leiar Hans Jørgen Enger i Nkoms konkurranseavdeling..

NRK - 15 minutter siden

FHI gir råd Til kommuner i nord

Som eneste fylke i Norge beskrives smittetrenden i Troms og Finnmark som «sannsynlig økende» i ukesrapporten fra FHI. – Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) har flere pasienter enn tidligere i pandemien. Vi er i tett dialog med flere kommuner i Troms og Finnmark som rapporterer om økende smittetall, sier avdelingsdirektør Line Vold Til NTB..

NRK - 1 time siden

Navalnyj får menneskerett-pris

Den fengslede russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har fått Sakharov-prisen, EUs pris for menneskerettigheter. Navalnyj er den fremste regimekritikeren i Russland, og at prisen går Til han, tolkes som en åpen kritikk av landets president, Vladimir Putin. -Navalnyj har utvist stort personlig mot i sin kamp for å gi det russiske folks frihet Til å velge.

NRK - 20 timer siden

Filip August Bendi er Årets kokk

Filip August Bendi er kåret Til Årets Kokk 2021. Totalt kjempet fem kokker om tittelen på Vulkan Arena i Oslo tirsdag kveld. Filip August Bendi (32) kommer fra Sandnes jobber Til daglig som kreativ utvikler for Thon Hotels, med base på Hotel Bristol i Oslo.

NRK - 1 time siden

IMF spår høgare vekst i Europa

Det internasjonale pengefondet IMF ser for seg ein vekst på 5,5 prosent i Europa i år og 4,1 prosent neste år. Det er høgare enn det organisasjonen spådde i april då dei meinte veksten i år ville bli på 4,5 prosent. No forventar dei ein vekst på 5,5 prosent.

NRK - 2 timer siden

Dømd for overgrep mot eiga dotter

Ein far er i Hordaland tingrett dømd Til ti års fengsel for overgrep mot si eiga dotter. I dommen kjem det fram at dei overgrepa pågjekk over fleire år. Overgrepa starta då dottera var åtte år gamal.

NRK - 3 timer siden

Korona-ferie i Russland

Russlands president Vladimir Putin har godkjent et forslag om å innføre en uke betalt ferie for å dempe koronasmitten. Det melder Reuters. På et TV-sendt møte med andre topper fra myndighetene sa Putin at Tiltaket vil gjelde fra 30.

NRK - 4 timer siden

Girl in Red nominert Til MTV-pris

Girl in Red er nominert Til to priser under årets MTV EMA-prisutdeling. Marie Ulven fra Horten er nominert i kategoriene beste video med budskap for videoen "serotonin" og som beste såkalte push, skriver NTB. Prisutdelingen finner sted i Ungarn den 14.

NRK - Igår: 17:57

Truet ambulansepersonell

Ambulansepersonell måtte Tilkalle politiet etter at å ha blitt truet av en mann i 30-årene i Ekholtveien i Moss tirsdag ettermiddag. Ambulansepersonell rykket ut Til det som Tilsynelatende var en bevisstløs person. Men han kom Til hektene og utagerte, opplyser politiet.

E24 - Igår: 17:56

Forretningsmann dømt Til å betale millionerstatning Til Norfund

En forretningsmann i Midt-Norge er dømt Til to og et halvt års fengsel og erstatningsplikt for 2,7 millioner kroner for grovt heleri, etter «direktørbedrageri» med falske fakturaer og e-poster..

NRK - 6 timer siden

Ønsker folkeavstemning om Vestland

Rødt foreslår nå å avholde rådgivende folkeavstemninger om bevaring eller løsrivelse i storfylkene: Vestland, Innladet og Vestfold og Telemark. Dersom kun ett av de gamle fylkene vil løsrive seg, er det grunnlag nok for skilsmisse, mener partiet. I Tillegg foreslår Rødt folkeavstemninger i tidligere Flora og Vågsøy kommune om hvorvidt man skal gå Tilbake Til de tidligere kommunegrensene.

VG - Igår: 15:47

Regjeringen gir ingen vaksinelovnad Til Norad

Norad fraråder å gi en tredje vaksinedose mot corona Til friske nordmenn under 65 år. Den nye regjeringen avviser likevel ikke at det kan komme Til å skje..

NRK - 7 timer siden

Ankesak mot terrorTiltalt startar

Ankesaka mot ein 25 år gammal mann som i tingretten blei dømd Til tolv år i fengsel for medverknad Til terrorangrep, startar i Borgarting lagmannsrett tysdag neste veke. I tingretten blei han frifunnen for eitt Tilfelle, både Tiltalte og påtalemakta anka dommen. 25-åringen nektar straffskuld..

NRK - Igår: 19:50

Væpnet aksjon i Nittedal

Politiet leter etter en mann som er observert med våpen i Nittedal. – Vi undersøker at en mann er observert med våpen på offentlig sted. Han skal ikke ha truet noen, og det har ikke vært noen dramatikk, men vi ønsker å komme i prat med mannen, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Ronny Samuelsen, Til Varingen.

NRK - Igår: 15:00

Trond Giske-film Til Amsterdam

Dokumentarfilmen «Trond Giske – Makta rår», har blitt invitert Til IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival. Dokumentaren av Håvard Bustnes får verdenspremiere i Amsterdam, i seksjonen Frontlight på IDFA. Filmen handler om tiden fra han var ungdomspolitiker, Til han på dramatisk vis bestemte å trekke seg fra politikken etter anklager om seksuell trakassering, ifølge Norsk filminstitutt.

Klartale - 14 okt 21 kl. 18:24

PST er opptatt av å hindre nye angrep

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier at det virker som at det er terror. Espen Andersen Bråthen gikk Til angrep i Kongsberg onsdag kveld. Han brukte pil og bue og to andre våpen.

VG - 9 timer siden

Ja Til et ekstraordinært skiting

Bråten-saken er ikke lenger en personalsak, men en sak om omdømmet Til NSF og norsk skisport. Det må det ryddes opp i..

Aftenposten - 9 timer siden

De kan ta upopulære valg uten å bli straffet. Er diktaturer bedre egnet Til å håndtere klimakrisen?

Er demokratiet for svakt Til å takle klimakrisen? Svaret vil kanskje overraske..

NRK - I førrgår: 21:50

Norge på topp i bruk av forsøksdyr

Omfattende forskning på laks og annen fisk tar Norge Til Europa-toppen i bruk av forsøksdyr. 1,7 millioner laks ble brukt Til forsøk i Norge i fjor. Statistikk fra MatTilsynet viser at laks er det desidert mest brukte dyret i dyreforsøk i Norge, skriver Magasinet Forskningsetikk.

NRK - Igår: 12:31

Sagosen testet positivt for korona

Håndballstjernen Sander Sagosen har testet positivt for korona, opplyser hans manager Kevin Skabo Til Adresseavisen. – Han ble dårlig i helgen og var dårlig i to dager. Men nå føler han seg bra, sier Skabo Til avisen og legger Til at Sagosen har kjent på en influensafølelse.

NRK - Igår: 11:42

Tilsynssaka vil ta eit halvt år

Statsforvaltaren i Oslo og Viken håpar å vere ferdig med Tilsynssaka knytt Til helsehjelpa Til drapssikta Espen Andersen Bråthen har fått, innan seks månadar. Forvaltarens helseavdeling har varsla Kongsberg kommune og Vestre Viken helseføretak om at det blir opna Tilsynssak etter drapa. – Vi ber i første omgang om informasjon om den sikta si kontakt med helsevesenet frå januar 2018 og fram Til i dag, skriv statsforvaltaren i ei pressemelding..

Klartale - 15 okt 21 kl. 08:41

Den nye statsministeren reiser Til Kongsberg

Onsdag kveld var det en stor politiaksjon på Kongsberg. Espen Andersen Bråthen gikk Til angrep på flere personer. Han brukte pil og bue og to andre våpen.

NRK - 13 timer siden

Angrep mot Guatemalas kongress

Veteran-soldater fra Guatemalas borgerkrig gikk tirsdag Til angrep på landets kongressbygning og satte fyr på flere biler. Soldatene krever å få utbetalt bonuser de mener de har rett på etter å ha tjenestegjort i borgerkrigen mellom 1960 og 1996. Demonstrantene brøt ned porten inn Til nasjonalforsamlingens parkeringsplass og satte fyr på minst tre biler.

NRK - 13 timer siden

Risikabelt å avgrense strømeksport

Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen sier Norge kan risikere å miste Tilgang på import av kraft hvis vi begrenser strømeksporten Til utlandet. Rødt-leder Bjørnar Moxnes vil at Norge skal redusere eksporten for å redusere strømprisen, skriver Aftenposten. Han spør regjeringen om ikke Norge ensidig kan begrense bruken av NorLink-kabelen Til Tyskland..

NRK - 13 timer siden

Risikabelt å avgrense straumeksport

Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen seier Noreg kan risikere å miste Tilgang på import av kraft dersom vi avgrensar straumeksporten Til utlandet. Raudt-leiar Bjørnar Moxnes vil at Noreg skal redusere eksporten for å få ned straumprisen, skriv Aftenposten. Han spør regjeringa om ikkje Noreg einsidig kan avgrense bruken av NorLink-kabelen Til Tyskland..

E24 - Igår: 07:54

Milliongebyr Til Telenor

Telenor er ilagt 15 millioner kroner i overtredelsesgebyr for brudd på ikke-diskrimineringsforpliktelsen knyttet Til leveranser Til ulike kundegrupper..

NRK - Igår: 07:27

Energiprisar Til EU-toppmøtets bord

EU vil dempe uroa som er utløyst av dei stadig aukande energiprisane. EU-kommisjonen har lagt fram ei verktøykasse som innehalde hjelp Til hushaldningar, statlege bidrag Til næringslivet og målretta skattekutt. Unionen sine stats og regjeringssjefar møtast torsdag for å vurdere desse koordinerte handlingane, skriv NTB.

NRK - Igår: 07:29

Samenes viktigste dokument

Et dokument fra 1751 sikrer fortsatt at samer kan flytte reinsdyr over landegrensene. Samenes "Magna Carta" kommer nå hjem Til Kautokeino med kongen Til stede. Tirsdag overleveres "Lappekodisillen" tirsdag Til Samisk Arkiv i Kautokeino.

NRK - I førrgår: 11:37

OL-elden tent i Hellas

OL-elden vart tend i Olympia i Hellas, og no startar turen Til vinter-OL i Beijing i februar. Dei 24. vinterleikane i den kinesiske hovudstaden går frå 4.

NRK - Igår: 07:02

Lov for å straffe foreldre

Foreldre i Kina som har barn med «veldig dårleg oppførsel» eller utføre forbytingar kan bli straffa, føreslår ei ny lov. Det skriv CNN. I utkastet Til den nye lova står det at om aktor finne dårleg eller kriminell oppførsel hos barn, vil føresette vil bli irettesett og beordra Til å gjennomføre eit rettleiingsprogram for familieopplæring.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt