Til

Saturday, 26 November, 23:47

Nyheter om Til

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 17 timer siden

Snart kan flokker av bison løpe rundt i USA igjen

Troy Heinert speider utover et område i nasjonalparken Badlands. Han ser på rundt 100 ville bison-okser. Dyrene venter på å bli flyttet Til Rosebud.

NRK - Igår: 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett Til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

Klartale - 23 nov 22 kl. 06:00

Ninas blod redder liv

– Det gjør ikke noe vondt, sier Nina Reims.En solid nål henter ut blod fra armen hennes. Vanligvis tar det kun 5 Til 10 minutter å gi blod på vanlig måte.

NRK - 15 timer siden

Gratis å sende julegaver Til Ukraina

Siden april har det vært gratis å sende pakker med Til Ukraina. Posten sier at julegaver Til landet bør sendes senest 5. desember.

Klartale - I førrgår: 13:03

80 år siden dette skipet forlot Norge med 529 jøder

520 av jødene på skipet skulle aldri få se Norge igjen. De var med på den største utsendingen av jøder fra Norge under andre verdenskrig. Enden på reisen var Auschwitz-Birkenau.

Klartale - 23 nov 22 kl. 14:35

Statnett tror vi unngår strømkrise i vinter

Statnett har en plan for hva de skal gjøre om de tror det blir for lite strøm. Derfor må de også kunne vurdere risikoen for at det kan bli et problem. Nå har de endret sin vurdering.

Klartale - 23 nov 22 kl. 12:10

Flere blir pågrepet for spionasje for Russland

– Her var det et behov for å pågripe de mistenkte. Og det måtte skje raskt, sa Fredrik Hultgren Friberg tirsdag. Han er pressekontakt i Säpo.

Klartale - 15 nov 22 kl. 15:30

Her finner du Europas beste julemarkeder

Før jul åpner Europas mange vakre julemarkeder. Og stadig flere har lyst Til å besøke et eller flere av dem. Ellen Wolff Andresen sier det er bra for julestemningen.

Klartale - 22 nov 22 kl. 11:15

– Håper folk blir beroliget av at vi er her

Det gigantiske skipet heter HMS Queen Elizabeth. Og er så stor som en flytende by. Skipet har plass Til 1.

Klartale - Igår: 13:32

Tusenvis døde av hetebølgene i Europa

Årets tre sommermåneder var tidenes varmest, ifølge EUs klima-overvåking Copernicus. Det ble registrert nye rekorder for høy temperatur i Spania. Det var 44 grader i både Sevilla og Cordoba.

Klartale - Igår: 07:00

Flere land øker sikkerheten ved grensene

Berlinmuren strakte seg over 155 kilometer. Muren skilte Øst- og Vest-Berlin. Det endret seg i 1989.

NRK - 8 timer siden

Uvanlige demonstrasjoner i Kina

Demonstranter tok Til gatene i Urumqi i Kinas vestlige region Xinjiang, og krevde slutt på nedstengingene. De samlet seg på en offentlig plass, knyttet nevene i lufta og sang deler av nasjonalsangen med ordene «reis dere, dere som nekter å være slaver». Mange av Urumqis innbyggere bor i områder som har vært nedstengt i 100 dager.

NRK - 8 timer siden

Domstolsledere sendte bekymringsmelding Til Stortinget

De norske domstolslederne mener regjeringens budsjettforslag vil svekke domstolenes uavhengighet, skriver de i et brev Til Stortinget. Rett24 skriver at budsjettsituasjonen ble tema på årets siste domstolsledermøte i Oslo. Domstoladministrasjonens beregninger Tilsier at det justert for prisstigningen blir et kutt på 100 millioner i domstolenes budsjett neste år hvis regjeringens forslag Til statsbudsjett blir stående.

Klartale - Igår: 16:00

Nordmenn handler i Sverige igjen

Nordmenn brukte 3,3 milliarder kroner i Sverige i tredje kvartal. Tredje kvartal er fra første juli Til slutten av september. Det er to milliarder mer enn på samme tid i fjor.

NRK - 45 minutter siden

Samlet inn 150 millioner dollar Til eksport av ukrainsk korn Til land i nød

– Rundt 150 millioner dollar ble samlet inn under et toppmøte om matsikkerhet under initiativet «Grain from Ukraine», fortalte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under en pressebrifing i Kyiv lørdag. Over 20 land viste sin støtte Til initiativet, som vil eksportere matvarer Til land i Afrika. Ifølge Zelenskyj planlegger Ukraina å sende minst 60 skip fra havner i Ukraina Til land som er mest berørt av matkrisen, skriver CNN..

Klartale - 17 nov 22 kl. 06:00

Tetiana har bodd åtte måneder i Norge

Ukrainere finner trygghet i Norge. Neste år bor det trolig 70.000 ukrainske flyktninger her Til lands.

NRK - 9 timer siden

Norge støtter Ukrainas sak mot Russland

Norge har levert inn det som heter intervensjonserklæring Til saken som Ukraina har anlagt mot Russland. Det skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding. Ukraina har klaget Russland inn for Den internasjonale domstol (ICJ) for brudd på folkemordkonvensjonen.

NRK - 11 timer siden

Johan Pehrson valgt Til leder for Liberalerna i Sverige

Det svenske partiet Liberalerna har valgt fungerende leder Johan Pehrson Til parTileder på et ekstraordinært landsmøte. Pehrson var nestleder, men tok over da Nyamko Sabuni brått trakk seg som parTileder i april. Det var ingen motkandidater da han lørdag enstemmig ble valgt Til å lede partiene fram Til neste ordinære landsmøte, som holdes i 2023.

Klartale - I førrgår: 10:26

Slik skal landslaget i langrenn unngå korona

Ragnhild Haga, Sindre Bjørnestad Skar og Marte Skaanes. Det er funnet spor av smitte med korona hos alle tre. Ingen av de får være med når landslaget reiser Til byen Ruka i Finland denne helgen.

NRK - Igår: 16:57

DroneTiltalt russer nekter for Tilknytning Til Putin

Andrey Yakunin ble pågrepet 17. oktober for å fly drone i Hammerfest. Nå nekter han for å ha Tilknytning Til president Vladimir Putin.

NRK - 15 timer siden

Peru får sin femte statsminister på halvannet år

Perus president har utnevnt Betssy Chávez Til statsminister. Hun blir landets femte regjeringssjef på 16 måneder. President Pedro CasTillo tok over i juli i fjor, men har hatt en vanskelig tid ved makten.

NRK - 15 minutter siden

Ti boliger evakuert på grunn av brann i Ålesund

Nødetatene har rykket ut Til Skarbøvika ved Olsfjellet ved nedkjøringen Til Atlanterhavsparken i Ålesund etter melding om Lyngbrann. – Til boliger har blitt evakuert, opplyser politiet i Møre og Romsdal Til NRK..

NRK - 1 time siden

Mot Kilde-seier i sesongåpningen - briljerte i Lake Louise

Aleksander Aamodt Kilde ligger an Til å vinne utforrennet i canadiske Lake Louise. – Fantastisk! Han kommer i mål et sekund foran Dressen som vant her i 2019.

NRK - 18 timer siden

Vil ha USA med i fredsforhandlinger

Regjeringen i Colombia og ELN-geriljaen ønsker at USA skal slutte seg Til de norskledete fredsforhandlingene som mandag startet i Venezuela. Partene ble enig om å invitere USA Til å delta i prosessen, ifølge en kunngjøring fra Norge. De vil også invitere Brasil, Chile og Mexico Til å slutte seg Til Norge, Cuba og Venezuela som garantister for en fredsprosess.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

Flere skadd og døde etter bombeangrep i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde.Det var først uklart hva som hadde ført Til de to eksplosjonene.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

En drept og flere skadd etter bomber i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde. Den døde var en 16 år gammel ungdom.

NRK - 22 timer siden

Trump eksploderte da Kanye West ba ham bli hans visepresidentkandidat

Tidligere president Donald Trump gikk i taket da rapperen Kanye West sa Til ham at han ville bli en ypperlig visepresidentkandidat. Rapperen, som nå kaller seg Ye, hevder at han på et stormfullt møte i Trumps bolig Mar-a-Lago ba Trump bli hans visepresidentkandidat når han selv sTiller Til valg som president. Trump gjorde det tindrende klart at ingen andre enn han selv skulle få hans støtte når han sTiller Til valg i 2024, slik han nylig kunngjorde at han vil gjøre.

NRK - 8 timer siden

Taiwans president trekker seg som parTileder etter dårlig lokalvalg

President Tsai Ing-wen trekker seg som leder for regjeringspartiet DPP på Taiwan etter skuffende resultater i lokal- og regionalvalgene på øya. I en rekke byer og regioner har velgerne forlatt Det demokratiske Fremskrittspartiet (DPP) Til fordel for nasjonalistpartiet Kuomintang (KMT). I hovedstaden Taipei vant Chiang Wan-an fra KMT kampen om ordførervervet.

NRK - Igår: 17:20

Huitfeldt bekrefter norsk bidrag Til trening av ukrainske soldater

Norge vil gi økt pengestøtte og bidra med instruktører Til opplæring av ukrainske soldater i Polen og Tyskland. – Vi skal gi et vesentlig bidrag Til treningen av ukrainske soldater i Polen og Tyskland, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (AP) Til TV 2 fredag. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram opplyser at regjeringen har besluttet å bidra med 150 millioner kroner Til EUs treningsopplegg.

NRK - 13 timer siden

Spania vil åpne grensen mot Gibraltar helt

Spania og EU foreslår å fjerne grensegjerdet mot Gibraltar for å legge Til rette for fri bevegelse inn og ut av det britiske territoriet. – Forslaget som er overlevert Til britene er omfattende og inkluderer Tiltak for å fjerne grensegjerdet og sikre fri bevegelse, sier Spanias utenriksminister Jose Manuel Albares i en uttalelse. Forslaget vil gjøre Spania, på vegne av Schengen-landene, ansvarlig for Gibraltars yttergrense, står det videre.

Klartale - I førrgår: 07:00

Slik blir du ikke lurt på Black Friday

ForbrukerTilsynet og Forbrukerrådet har gått sammen for å gi deg tips Til Black Friday-handelen. Tipsene er for at folk ikke skal bli lurt.– Vi har valgt å gi tips fordi det er aktører på markedet som jukser med førprisene, sier Tomas Iversen.

NRK - Igår: 14:59

Britisk løfte om ambulanser Til Ukraina

Storbritannias utenriksminister James Cleverly hadde med seg et løfte om 24 ambulanser og 6 pansrede kjøretøy da han besøkte Kyiv fredag. – President Zelenskyj, Storbritannia støtter deg med handling, ikke bare ord. Det har jeg lovet deg, og det løftet skal Storbritannia holde, skriver Cleverly på Twitter i forbindelse med besøket.

NRK - 1 time siden

Bil i brann i Oslo

Nødetatene er på vei Til brann i en bil i Nydalen i Oslo. Bilen skal være overtent, melder politiet i Oslo på Twitter lørdag kveld. Det er trolig ikke spredningsfare Til andre biler eller bygg, legger politiet Til..

NRK - I førrgår: 04:30

Fellesforbundet sier ja Til lakseskatt – men krever endringer

Fellesforbundet har snudd og ønsker nå grunnrenteskatt for oppdrettsnæringen, gitt at regjeringen kommer dem i møte på en del justeringer i forslaget. Klassekampen har snakket med flere LO-kilder og skriver at det denne gangen kommer Til å bli et klart ja Til grunnrenteskatt for oppdrettsnæringen. Nøkkelen ligger ifølge avisa hos Fellesforbundet.

NRK - Igår: 12:50

Inspektører klare Til å kontrollere alle Ukrainas atomkraftverk

Tiden er inn for inspeksjon av alle atomkraftverkene i Ukraina, sier Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), som er klar Til å sende inspektører Til landet. IAEA-direktør Rafael Grossi sier han og hans folk vil besøke kraftverkene Khmelnytskyj og Rivne, i Tillegg Til det forlatte anlegget ved Tsjernobyl. Forberedelsene er i gang, og inspektørene kommer snart, sier han.

NRK - 20 timer siden

Forsvarssjefen sier nei Til nye stridsvogner – høster kritikk

I fjor godkjente Stortinget innkjøp av nye stridsvogner Til Forsvaret. Men forsvarssjef Eirik Kristoffersen ønsker å stanse innkjøpet. Det vekker reaksjoner.

NRK - Igår: 09:45

Svenskehandelen på vei mot gamle høyder

Grensehandelen endte på 3,3 milliarder kroner i tredje kvartal, 2 milliarder mer enn på samme tid i fjor. Vi nærmer oss nivået fra før pandemien. Tallene fra Statistisk sentralbyrå viser at økningen var på hele 159 prosent det siste året.

NRK - 5 timer siden

Stor pris Til bandet Fieh

Det unge norske soulfunk-bandet Fieh får Arne Bendiksens talentpris for 2022. Kulturminister Anette Trettebergstuen delte ut pris og statuett på jazzscenen Victoria i Oslo lørdag kveld. En del av prisen er 100.

NRK - 5 timer siden

Evakueres på grunn av skogbrann

Evakuering er i gang på Roan i Trøndelag, stor skog- og lyngbrann sprer seg fort og er bare 50 Til 100 meter fra bebyggelse. Brannen er foreløpig ute av kontroll. Det brenner på et fjell i Jardalen i Roan i Åfjord i Trøndelag – Det er nå bare 50 Til 100 meter fra brannen Til bebyggelsen.

NRK - 5 timer siden

Vil ha nasjonal minnedag

I dag er det 80 år siden 529 norske jøder ble deportert Til Auschwitz. KrFU vil gjøre 26. november Til en nasjonal minnedag for ofrene etter holocaust.

NRK - Igår: 22:57

Macron bekymret over USAs subsidier

Frankrikes president Emmanuel Macron vil ta opp europeiske bekymringer over USAs subsidier og skattekutt Til industrien, når han møter USAs president Joe Biden. Det opplyser en av Macrons rådgivere Til pressen i forkant av Macrons reise Til Washington kommende uke. Frankrike og andre EU-land er urolige over konsekvensene av den såkalte loven om redusert inflasjon (IRA) som Biden signerte i august.

NRK - I førrgår: 12:55

Ungarn gir milliardbidrag Til Ukraina

Ungarn, som har gått mot en bistandspakke fra EU Til Ukraina, velger heller å gi milliardhjelp direkte Til det krigsherjede landet. Regjeringen i Ungarn sier torsdag at landet vil gi 187 millioner euro – rundt 1,85 milliarder kroner – Til Ukraina. Bistandsløftet kommer etter at den ungarske regjeringen har motarbeidet et forslag om en større hjelpepakke på 18 milliarder euro fra EU for neste år.

NRK - 23 nov 22 kl. 18:06

Norge har levert våpen for over en milliard kroner Til Qatar i år

Qatar har blitt en av de største mottakerne av norske våpen de siste årene. HitTil i 2022 har Norge solgt våpen for over 1,3 milliarder kroner Til ørkenstaten. Det skriver avisen Vårt Land , som viser Til tall fra SSB.

Klartale - I førrgår: 10:25

Mener at Norge gir for dårlig hjelp Til dem med lite penger

Jonas Gahr Støre får beskjed om å skjerpe seg. Norge må gi mer penger Til fattige nå. – Vi får nok sende nok et brev Til den mannen.

NRK - Igår: 19:11

Mann over bord på cruiseship overlevde i 15 timer

En passasjer på et cruiseskip falt over bord i Mexico-gulfen og ble funnet i live femten timer seinere. – Det er et av disse Thanksgiving-miraklene, sier Seth Gross i den amerikanske kystvakten, Til CNN. Mannen spiste middag sammen med sin søster da han ville ta en tur på toalettet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com