April

Saturday, 02 December, 13:45

Nyheter om April

NRK - 28 nov 23 kl. 04:26

Tiltalt for drap med sverd

En 23 år gammel mann er tiltalt for å ha drept Elisabeth Karete Bjørkavåg Ravnå (45) på Byåsen i Trondheim 17. April. Ifølge tiltalen ble kvinnen drept av flere sverdhugg mot hodet, skriver Adresseavisen.

NRK - 13 nov 23 kl. 16:56

Innreise uten koronatest skal opp i Høyesterett

Høyesterett skal behandle sakene til en kvinne og en mann som nektet å betale bøter etter at de under koronapandemien reiste inn i landet uten å teste seg. Det avgjorde Høyesteretts ankeutvalg fredag. Kvinnen ble dømt i Agder tingrett i februar i fjor til en bot på 13.

NRK - 21 timer siden

Stoltenberg ber igjen Tyrkia slippe Sverige inn i Nato

Nato-sjef Jens Stoltenberg møtte fredag Tyrkias president på klimatoppmøtet i Dubai og gjentok at det er på tide at Tyrkia sier ja til svensk Nato-medlemskap. – Jeg møtte president Erdogan i morges og gjentok mitt budskap om at tiden er inne for å fullføre innmeldingsprosessen for Sverige, sier Stoltenberg etter møtet med Recep Tayyip Erdogan i Dubai. Tyrkia og Ungarn er de eneste landene som fortsatt ikke har sagt ja til å slippe Sverige inn i forsvarsalliansen.

NRK - 22 timer siden

Statsministeren svarer på brev om Fosen-sak fra Den norske Dommerforening

23. november sendte den Den norske Dommerforening brev til stortingspresident Masud Gharahkhani og statsminister Jonas Gahr Støre om Høyesteretts dom i Fosen-saken. Nå har statsministeren svart på brevet.

NRK - Igår: 13:29

FN-eksperter: Seksuell vold brukes som «krigsverktøy» i Sudan

Seksuell vold er utbredt i Sudan og blir brukt som «verktøy» i krigen i landet, sier en gruppe FN-eksperter. Siden April har væpnede styrker som er lojale mot hærsjef Abdel Fattah al-Burhan, vært i krig med den halvmilitære militsen RSF, som ledes av hærsjefens tidligere nestsjef, Mohamed Hamdan Dagalo. FN-ekspertene krever at gjerningspersonene blir holdt ansvarlig, og sier at RSF og deres allierte står bak mesteparten av den seksuelle volden i landet.

NRK - Igår: 11:27

Formuer vokser gjennom arv, ikke arbeid, viser rapport

Verdens milliardærer øker sine formuer hovedsakelig gjennom arv, snarere enn arbeid og entreprenørskap, viser en rapport fra den sveitsiske storbanken USB. Lederen for USBs avdeling for global forvaltning, Benjamin Cavalli, regner med at tendensen vil styrke seg de kommende 20 år ved at dagens over 1000 milliardærer skal sende sine enorme formuer videre til sine barn. Oversikten omfatter milliardærer som er over 70 år, og som derfor er aktuelle som arvelatere.

NRK - 29 nov 23 kl. 09:35

Helse Nord: Skal se på endringer 9. januar

Styret i Helse Nord har onsdag vedtatt at de skal behandle forslagene til endringer i spesialisthelsetjenesten på et ekstraordinært styremøte 9. januar. 5 arbeidsgrupper har utredet endringer for å styrke tilbudet til pasienter i nord.

NRK - 28 nov 23 kl. 21:44

Bhattis forsvarer krever han løslatt i Pakistan – beskyldes for «taktikkeri»

Politiadvokaten skulle i dag levere sine sluttargumenter i et av de mange rettsmøtene om utleveringen av Arfan Bhatti i Islamabad. Så langt kom han imidlertid ikke, før Bhattis forsvarer krevde ham løslatt mot kausjon. – Min klient har vært arrestert siden september 2022.

NRK - 25 nov 23 kl. 00:24

37-åring tiltalt for rasisme mot dørvakt

En 37 år gammel mann fra Grenland er tiltalt for hatefulle ytringer mot en dørvakt. I januar må han møte i Telemark tingrett. Hendelsen fant sted ved et utested i distriktet i April i år, skriver Varden.

NRK - 16 nov 23 kl. 15:59

Høyesterett skal vurdere cannabis-promille

En kvinne i 40-årene ble i April dømt etter å ha fått påvist promille da hun kjørte med cannabis i blodet. Kvinnen ble først frifunnet i tingretten, men da dommen ble anket av påtalemyndigheten, ble hun dømt i Agder lagmannsrett. Nå skal Høyesterett avgjøre om kvinnens promille var ulovlig eller ikke, og saken blir derfor viktig for andre i lignende situasjon.

NRK - 15 nov 23 kl. 18:33

IAEA: Iran har 22 ganger mer anriket uran enn 2015-avtalen tilsa

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) sier Iran har et lager av anriket uran som er 22 ganger større enn det atomavtalen fra 2015 åpnet for. IAEA anklager også Iran til å hindre tilgangen for dem. I september varslet Iran at landet ville utestenge rundt en tredel av de mest erfarne IAEA-inspektørene.

NRK - 15 nov 23 kl. 17:33

Ny styreleder i Helseplattformen

Ingvill Kvernmo overtar som styreleder i Helseplattformen AS. Det ble vedtatt i ekstraordinær generalforsamling i dag. Dermed trer Helge Garåsen ut av styret, skriver Adresseavisen.

NRK - 24 okt 23 kl. 09:59

Dato for ankebehandling i Kongsberg-saken er bestemt

Ankesaken fra Kongsberg, der en politibetjent ble frifunnet i tingretten for å ha brukt vold mot to menn, skal opp i April neste år. Det er satt av fire dager fra 2. April for saken som skal gå i Borgarting lagmannsrett.

E24 - 11 nov 23 kl. 14:39

Dyreste strømhelg på sju måneder

Ikke siden April har strømmen i Sør-Norge vært dyrere over en helg enn den er lørdag og søndag..

Aftenposten - 11 nov 23 kl. 14:39

Dyreste strømhelg på syv måneder

Ikke siden April har strømmen i Sør-Norge vært dyrere over en helg enn den er lørdag og søndag..

NRK - 11 nov 23 kl. 13:56

Dyreste strømhelg på sju måneder

Ikke siden April har strømmen i Sør-Norge vært dyrere over en helg enn den er lørdag og søndag. Prisene når toppen rundt lokken 17 søndag. Da er prisen per kilowattime (kWh) 1,54 kroner før moms, nettleie og avgifter, skriver Europower.

NRK - 10 nov 23 kl. 02:15

Drapsdømt mann henrettet i Texas

En mann som hevdet dødsdommen mot ham var basert på et falsk forklaring fra et ekspertvitne, er henrettet i Texas. 53-åringen Brent Ray Brewer ble henrettet med giftsprøyte ved fengselet i Huntsville torsdag kveld. Han var dømt for å ha drept en annen mann i April 1990.

NRK - 09 nov 23 kl. 13:32

Britisk høyesterett vurderer omstridt migrantplan neste uke

Storbritannias høyesterett vil neste uke komme med sin kjennelse i saken om hvorvidt landets regjering kan sende asylsøkere som ankommer landet, til Rwanda. En ankedomstol i London slo i April fast at ordningen er ulovlig fordi Rwanda er et utrygt land. Den kjennelsen er anket, og høyesterettsbeslutningen kommer 15.

NRK - 08 nov 23 kl. 10:09

Innsamlingsaksjon i Lofoten for å berge sykehuset

Det er starta en egen innsamlingsaksjon til ressursgruppa for sykehuset på Gravdal. Håvard Horn står bak spleisen og han sier til Lofotposten at han gjør dette fordi han frykter situasjonen er enda mer alvorlig enn i 2015. Helse Nord skal i April til neste år vedta en plan for omorganisering av sykehusene i Nord-Norge.

NRK - 26 sep 23 kl. 14:18

Ankesak etter bunkerfest i April 2024

Ankesaken etter bunkerfesten på St. Hanshaugen i Oslo kommer opp i April neste år. Tidligere i år ble to menn dømt til fengsel i halvannet år etter den ulovlige festen, men de anket til lagmannsretten.

NRK - 07 nov 23 kl. 17:25

Sudans regjeringshær og RSF forplikter seg til å tilrettelegge for nødhjelp

Den sudanske hæren og den paramilitære gruppen RSF forplikter seg til å legge til rette for nødhjelp, melder det saudiarabiske nyhetsbyrået SPA. SPA siterer en felles uttalelse fra Saudi-Arabia, USA og den regionale afrikanske blokken Igad på opplysningen tirsdag, skriver NTB. 15.

NRK - 07 nov 23 kl. 04:38

15 års fengsel for planer om moskéangrep i USA

En 19 år gammel mann er dømt til 15 års fengsel, anklaget for å ha laget bomber og planlagt å angripe en moské i Chicago i ekstremistgruppen IS' navn. I April inngikk 19-åringen en avtale med påtalemyndigheten om å erklære seg skyldig i å ha gitt støtte til terrorister. Et annet tiltalepunkt ble frafalt.

Klartale - 14 aug 23 kl. 11:15

Så mange er drept i Norge i 2023

Det har vært 19 ofre i drapssakene norsk politi har satt i gang å etterforske i år. Her er en oversikt over sakene. Januar:* 12.

NRK - 06 nov 23 kl. 12:56

Har henlagt voldtektssak

Politiet i Møre og Romsdal har henlagt en voldtektstak som har vært under etterforskning siden i vår. Det skriver Sunnmørsposten. En mindreårig gutt siktet for voldtekt etter en hendelse på McDonald's i Ålesund i April i år.

NRK - 06 nov 23 kl. 12:56

Har henlagt sak

Politiet i Møre og Romsdal har henlagt en sak etter en hendelse ved McDonald's i Ålesund i April i år. I etterkant av hendelsen ble en mindreårig gutt siktet for voldtekt. Denne siktelsen ble senere endret til seksuell omgang med et barn mellom 14–16 år.

NRK - 05 nov 23 kl. 17:11

Russland fortsetter frivillige kutt i oljeeksporten ut året

Russland fortsetter sitt frivillige forsyningskutt på 300.000 fat olje om dagen i eksport av råolje og petroleumsprodukter fram til slutten av desember. – Det ekstra frivillige kuttet er ment å styrke tiltakene som er tatt av Opec+-landene for å opprettholde stabiliteten og balansen i oljemarkedene, sier Russlands visestatsminister Alexander Novak søndag.

NRK - 02 nov 23 kl. 15:45

USA advarer Sudan om stort angrep i Darfur

USA advarer sentralregjeringen i Sudan om at opprørsmilitsen RSF planlegger en større offensiv i Darfur med det aller første. Det var USAs utenriksminister Antony Blinken som torsdag varslet den sudanske regjeringshæren om «umiddelbar fare» for et motangrep i Darfur, dit flere tusen sivile har flyktet. – USA er svært urolig over meldinger om et nær forestående angrep som vil utsette tusener av fordrevne for ekstrem fare, sier Blinken.

Klartale - 31 okt 23 kl. 13:15

Fem år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant

9. januar 2019 kom politiet med ny informasjon. De fortalte at de hadde etterforsket en forsvinning.

VG - 30 okt 23 kl. 09:58

Video viser skrekknatten i Steinkjer

STEINKJER (VG) En overvåkningsvideo viser øyeblikket da en i 30-åring kjører bilen inn i en folkemengde i Steinkjer natt til 9. April. Den blir mandag lagt fram som bevis i retten..

NRK - 29 okt 23 kl. 07:57

Mann i 40-årene tiltalt for voldtekt av tolvåring

Voldtekten skjedde i en leilighet i Oslo i April i fjor, ifølge tiltalen. Mannen er også tiltalt for besittelse av hasj. Rettssaken starter tirsdag 31.

Klartale - 27 okt 23 kl. 13:30

Lørdag kaster jorda skygger på månen

Lørdag kan vi se en delvis måne-formørkelse. Sola, jorda og månen står nemlig på linje i verdensrommet lørdag kveld. Når det skjer, treffer skyggene fra jorda månen.

NRK - 27 okt 23 kl. 09:44

Innleieforbud av arbeidskraft skaper problemer for kulturlivet

Fra 1. April ble det forbudt å leie inn arbeidskraft fra bemanningsbyråer. Det får store konsekvenser for kulturlivet.

VG - 26 okt 23 kl. 11:50

Viking-trener beklager etter supporterutsagn

Morten Jensen uttrykte onsdag sterk misnøye med at eliteseriestarten neste år er lagt til 1. April. Nå går Viking-treneren tilbake på deler av tiraden..

VG - 25 okt 23 kl. 15:38

Viking-treneren mener seriestarten bør være tidlig i mars: – Tull

Viking-trener Morten Jensen sier til Rogalands Avis at han ble overrasket over at eliteseriestarten neste år er lagt til 1. April..

Klartale - 22 aug 23 kl. 13:29

Rundt 500 barn har dødd av sult i Sudan

– Vi hadde aldri sett for oss så høye dødstall for barn som følge av sult. Dessverre er dette nå realiteten i Sudan. Det sier Arif Noor.

NRK - 21 aug 23 kl. 14:03

Etterforsking av dødsfallet i arresten er ferdig

Ifølge Spesialenheten for politisaker vil en avgjørelse komme tidligst i oktober – seks måneder etter dødsfallet, og fire måneder etter at saken var ferdig etterforsket. Det skriver iTromsø. – Vi har mange prioriterte saker.

NRK - 23 okt 23 kl. 13:14

Utlendingsnemnda (UNE) stopper returer til Gaza

UNE skriver på sine nettsider at plikten til å returnere til Gaza etter endelig avslag på opphold i Norge er midlertidig suspendert. Det innebærer at ingen blir tvangsreturnert dit nå. UNE skriver at bakgrunnen er den pågående krigen mellom Israel og Hamas, forverringen av sikkerhetssituasjonen og den humanitære situasjonen i Gaza.

Klartale - 23 okt 23 kl. 08:44

Kong Harald har fått korona

– Hans Majestet Kongen har fått korona og er sykmeldt fram til han har null symptomer. Kongen har symptomer på forkjølelse og holder seg hjemme. Det skriver kongehuset på sine hjemmesider.

Aftenposten - 23 okt 23 kl. 07:00

Los Tacos åpner på Kiellands plass og i Bjørvika

Den populære kjeden varlser sin ankomst i April..

Aftenposten - 23 okt 23 kl. 07:00

Her åpner Los Tacos enda en restaurant

Den populære kjeden varsler sin ankomst i April..

NRK - 22 okt 23 kl. 20:45

Salman Rushdie får fredspris

Den britisk-indiske forfattaren Salman Rushdie fekk i dag dei tyske bokhandlarane sin fredspris. Prisen vart delt ut under verdas største bokmesse i Frankfurt. Rushdie, som mellom anna står bak boka Sataniske vers, vart i fjor angripen med kniv av éin gjerningsmann under eit føredrag han hadde i delstaten New York.

NRK - 20 okt 23 kl. 13:02

Far dømt for grov mishandling av spedbarn

Hålogaland lagmannsrett har dømt ein far til eit år og ni månader i fengsel for grov mishandlinga av sitt tre månadar gamle barn, opplyser Troms og Finnmark statsadvokatembeter i ei pressemelding. Mora til barnet er frifunnen for medverknad til mishandlinga. Under ei undersøking av barnet på sjukehus i April 2022 blei det avdekka at spedbarnet hadde blødningar i hovudet, kramper, øyebunnsblødninger på begge auga, merker på kroppen og minst ni ribbensbrot, skriv statsadvokaten.

NRK - 19 okt 23 kl. 16:11

Finsk politi ferdig med undersøkelser av skadd gassrørledning

Finsk politi har gjort ferdig undersøkelsen av den skadde gassrørledningen Balticconnector mellom Finland og Estland i Finskebukta Prøver som er tatt på stedet i samarbeid med det finske militæret og kystvakta, skal nå analyseres. – Til tross for at åstedsetterforskningen av skadene på gassrørledningen nå er ferdig, vil etterforskning i området fortsette, sier Finlands etterretningstjeneste i en uttalelse. Finske myndigheter har tidligere meldt at det ikke kan utelukkes at en statlig aktør var involvert i skadene på gassrørledningen.

NRK - 25 sep 23 kl. 14:30

NVE: Færre har byttet kraftleverandør i år – rekordlavt i April

I andre kvartal var det knapt 60.000 husholdninger som byttet kraftleverandør. Sammenlignet med samme kvartal i 2022 og 2021 er det en betydelig nedgang i antall leverandørbytter, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NRK - 16 okt 23 kl. 15:26

Rødt får ordføreren i Kragerø – 20-åring blir varaordfører

Rødts Charlotte Therkelsen blir ordfører i Kragerø. Samtidig blir den 20 år gamle Høyre-utbryteren Jonas Nilsen varaordfører. Therkelsen er Rødts første ordfører i Telemark noensinne.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com