Norge

Tuesday, 26 October, 17:43

Nyheter om Norge

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 17 okt 21 kl. 21:50

Norge på topp i bruk av forsøksdyr

Omfattende forskning på laks og annen fisk tar Norge til Europa-toppen i bruk av forsøksdyr. 1,7 millioner laks ble brukt til forsøk i Norge i fjor. Statistikk fra Mattilsynet viser at laks er det desidert mest brukte dyret i dyreforsøk i Norge, skriver Magasinet Forskningsetikk.

Klartale - 11 okt 21 kl. 16:15

– Har ventet på dette i to år

I kveld spiller Norge mot Montenegro. Ullevaal er helt åpent igjen. Billettene er allerede utsolgt.

NRK - 20 okt 21 kl. 22:48

Norge kjøper britisk strøm

Norge vil for første gang importere strøm fra Storbritannia natt til torsdag 21. oktober. I noen timer vil nemlig den britiske strømprisen være negativ.

NRK - 8 timer siden

General kritiserer norsk evakuering

General Ghulam Daud Tarakhil var den første kommandanten for CRU, den afghanske antiterrorstyrken norske soldater trente og levde tett på fra 2014. Tarakhil har sendt et brev til det norske Forsvarsdepartementet, der han hevder at folk med relasjoner til Taliban ble fløyet til Norge, skriver Aftenposten. Han hevder også at mange som burde vært evakuert hit, ble igjen i Kabul.

Klartale - 13 okt 21 kl. 16:47

En ny vei for Norge

Det nye samarbeidet og regjeringen startet med en slags skilsmisse. Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) sto igjen sammen uten Sosialistisk Venstreparti. De måtte finne en plan for hvordan parforholdet skulle være videre.

Klartale - 13 okt 21 kl. 10:26

Mange forbrukere føler seg lurt når de kjøper mat

Forbrukere i Norge er misfornøyd med måten mat blir merket med opprinnelsesland. Det sier Forbrukerrådet. De er en organisasjon som jobber for at det skal være lett å være forbruker i Norge.

NRK - Igår: 16:07

Ikke styrket norsk mål på COP26

Regjeringen vil foreløpig ikke melde inn klimamålet i regjeringsplattformen som et forsterket norsk mål under klimatoppmøtet i Glasgow (COP26). Det kom fram under et pressemøte med klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) i formiddag. I den såkalte Hurdalsplattformen varsler regjeringen at den vil kutte norske utslipp av klimagasser med 55 prosent i hele økonomien innen 2030, uten bruk av klimakvoter.

Klartale - 12 okt 21 kl. 08:59

Fortsatt med i kampen om VM

Mandag kveld var Ullevaal Stadion full. For første gang på to år fikk det norske herre-landslaget i fotball oppleve jubel fra 28.000 tilskuere på hjemmebane.

Aftenposten - 21 okt 21 kl. 21:09

Syltynn forestilling da Norge gikk på smell mot Polen

(Polen – Norge 0–0) Etter å ha levert målfester under forrige landslagssamling, stoppet det fullstendig opp for Norge i….

VG - 21 okt 21 kl. 21:09

Syltynn forestilling da Norge gikk på smell mot Polen

(Polen – Norge 0–0) Etter å ha levert målfester under forrige landslagssamling, stoppet det fullstendig opp for Norge i bortemøtet mot Polen..

Aftenposten - 21 okt 21 kl. 21:09

Syltynn forestilling da Norge møtte Polen

(Polen – Norge 0–0) Etter å ha levert målfester under forrige landslagssamling, stoppet det fullstendig opp for Norge i….

VG - 21 okt 21 kl. 21:09

Syltynn forestilling da Norge gikk på smell mot Polen: – Frustrerende

(Polen – Norge 0–0) Etter å ha levert målfester under forrige landslagssamling, stoppet det fullstendig opp for Norge i bortemøtet mot Polen..

NRK - 21 okt 21 kl. 11:56

NVE spår høyere strømpriser

NVE spår langvarig høyere strømpriser, med en snittpris på 50 øre per kWt i 2040. Det er høyere enn prisene man gjennomsnittlig har sett i Norge til nå. Kjetil Lund i NVE sier til NRK at vi må belage oss på store variasjoner i tiden som kommer.

NRK - 21 okt 21 kl. 00:24

Koronatrenden stiger igjen i Norge

Det siste døgnet er det registrert 657 koronasmittede i Norge. Det er 258 flere enn forrige onsdag. Smittetrenden er stigende.

Klartale - 14 okt 21 kl. 06:15

Når ikke frem til innvandrerne

SPRÅK: Det har vært viktig å tilby informasjon om vaksinen på flere språk.Flere og flere har fått to doser med korona-vaksine i Norge. Nesten 90 prosent av norskfødte nordmenn er nå vaksinerte. For de med innvandrer-bakgrunn er tallene lavere.

Aftenposten - 30 minutter siden

Nå har vaksineringen i Norge nesten stoppet opp. Det kan få konsekvenser for pandemien i vinter.

Norge har nådd grensen for hvor mange som er villig til å la seg vaksinere mot korona. 581..

NRK - 6 timer siden

Stemte SV da Norge bombet Libya

Tidligere Ap-leder og statsminister Thorbjørn Jagland skriver i sin memoarbok «År i fred og ufred» at han tvilte på sin partitilhørighet da Norge under Jens Stoltenbergs ledelse deltok i bombingen av Libya i 2011. – Jeg anser den norske støtten til aksjonen i Libya som det største utenrikspolitiske feiltrinn siden andre verdenskrig, skriver Jagland i sin nye bok. FNs sikkerhetsråd godkjente opprinnelig aksjonen for å beskytte sivilbefolkningen mot et fryktet folkemord.

NRK - 20 okt 21 kl. 04:21

Risikabelt å avgrense strømeksport

Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen sier Norge kan risikere å miste tilgang på import av kraft hvis vi begrenser strømeksporten til utlandet. Rødt-leder Bjørnar Moxnes vil at Norge skal redusere eksporten for å redusere strømprisen, skriver Aftenposten. Han spør regjeringen om ikke Norge ensidig kan begrense bruken av NorLink-kabelen til Tyskland..

Aftenposten - 11 timer siden

Hevder at «feil» folk ble med fra Kabul til Norge

Folk med relasjoner til Taliban ble fløyet til Norge. Mange som burde vært evakuert hit, ble igjen i Kabul..

Klartale - 13 okt 21 kl. 17:00

Nå nærmer vinteren seg

Pernille Borander jobber ved Meteorologisk institutt. Hun sier vi bør forberede oss på kaldere vær i dagene fremover.– I Nord-Norge begynner det å bli ordentlig kaldt.

E24 - Igår: 11:49

Full seier for Torjussen i Bitcoins Norge

Ole-André Torjussen i Bitcoins Norge AS vant rettssaken mot sine tidligere kunder og slipper å betale flere titalls millioner kroner i erstatninger. De tidligere kundene må også betale saksomkostningen hans på 2,2 millioner..

E24 - Igår: 11:49

Full seier for Torjussen i Bitcoins Norge AS

Ole-André Torjussen i Bitcoins Norge AS vant rettssaken mot sine tidligere kunder og slipper å betale flere titalls millioner kroner i erstatninger. De tidligere kundene må også betale saksomkostningene hans på 2,2 millioner..

NRK - Igår: 04:52

Flertall for mer oljeleting

Flertallet av de spurte vil at Norge skal fortsette å lete etter olje og gass i nye områder. I en meningsmåling i VG sier 54 prosent at det er enig i regjeringens politikk. 36 prosent er uenige i at Norge bør lete etter olje og gass i nye områder..

NRK - 12 okt 21 kl. 08:16

Slilk blir verdiskapningen i Norge

Samlet verdiskapning i fastlands-Norge (BNP-Fastlands-Norge) er ventet å øke med 3,8 prosent neste år, mot en ventet økning på 3,9 prosent i år. Det viser nye anslag i nasjonalbudsjettet for 2022. Det kommer fram i en melding fra regjeringen to timer før statsbudsjettet for 2022 blir offentliggjort.

NRK - I førrgår: 00:55

543 nye smittetilfeller lørdag

Det siste døgnet er det registrert 543 nye koronasmittede i Norge. Det er 209 flere enn forrige lørdag. Den siste uka er det i snitt meldt om 564 smittede daglig.

Aftenposten - 23 okt 21 kl. 15:59

Erdogan: Ambassadørene fra Norge og ni andre land blir erklært uønsket i Tyrkia

Ambassadørene fra Norge og ni andre land vil bli erklært uønsket i Tyrkia etter at de kritiserte fengslingen av….

Aftenposten - 23 okt 21 kl. 12:35

Klimaministeren mener BBC sammenlignet Norge med Saudi-Arabia: – Veldig tendensiøst

Klimaministeren avviser at Norge prøver å få FNs klimapanel til å endre synspunkt på fossil energi..

Aftenposten - 16 okt 21 kl. 21:52

Store forskjeller: Ti ganger så dyr strøm i Sør-Norge som i Midt-Norge

I Midt-Norge får du én kilowattime for en tiøring. I sør må du ut med en hel krone..

E24 - 16 okt 21 kl. 15:21

Store forskjeller: Ti ganger så dyr strøm i Sør-Norge som i Midt-Norge

I Midt-Norge får du én kilowattime for en tiøring. I sør må du ut med en hel krone..

Dagbladet - 22 okt 21 kl. 19:23

Ny variant i Norge

Folkehelseinstituttet opplyser til Dagbladet at det hittil har blitt registrert 13 tilfeller av AY.4.2 i Norge, som er en undergruppe av deltavarianten som britiske helsemyndigheter følger nøye med på..

E24 - 22 okt 21 kl. 13:05

Strømprisene i Sør-Norge stiger til over én krone kilowattimen

Strømprisene i Sør-Norge øker til 1,04 kroner per kilowattime i snitt lørdag, en oppgang på rundt 18,5 øre fra dagens pris..

NRK - 22 okt 21 kl. 12:22

Lønnsvekst for toppledere i staten

Minst 300 leder i staten tjener mer enn statsministeren, ifølge en ny undersøkelse, skriver Forskning.no. Antallet offentlig ansatte ledere i Norge som tjener mer enn statsministeren har på noen år økt fra rundt 100 til rundt 300.

Aftenposten - 21 okt 21 kl. 18:47

VM-kvalifisering: Polen-Norge

Følg VM-kvalifiseringskampen mellom Polen og Norge klokken 19.15..

VG - 21 okt 21 kl. 10:58

Nato-sjefen refser atom-traktat - Norge vil være observatør

BRUSSEL (VG) Det har vakt oppsikt at Støre-regjeringen vil gjøre Norge til observatør i arbeidet med en traktat om atomvåpenforbud. -Ikke veien å gå, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg..

VG - 21 okt 21 kl. 10:58

Nato-sjefen refser atom-traktat - Norge bøyer ikke av

BRUSSEL (VG) Det har vakt oppsikt at Støre-regjeringen vil gjøre Norge til observatør i arbeidet med en traktat om atomvåpenforbud. – Ikke veien å gå, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg til VG..

NRK - 21 okt 21 kl. 10:44

Vil ikke hente hjem Syria-farere

– Det er ikke Norges politikk å hente hjem folk som har sluttet seg til IS eller andre terrorbevegelser, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Frp-leder Sylvi Listhaug krevde i et ordskifte i Stortinget i dag svar på om Støre kan garantere «at regjeringen ikke vil hente IS-kvinner til Norge». – Det er ikke noe Norge er forpliktet til å gjøre.

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:35

Sier ja til at Norge skal satse på verdensrommet

– Dette er en historisk dag for Andøya. Det er det også for Norge som rom-nasjon. Norge blir med dette et av svært få land som vil kunne sende opp satellitter fra eget territorium.

Aftenposten - 20 okt 21 kl. 22:17

I natt får britene betalt for å bruke strøm: Sender strøm til Norge

Norge vil for første gang importere strøm fra Storbritannia i natt, i noen timer med negative britiske strømpriser..

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:08

Mindre smitte og mindre sprit

Norge er åpent, og stadig færre blir smittet med korona-viruset.Det siste døgnet er det oppdaget 508 nye smittede her i landet. Det er 73 færre enn samme dag i forrige uke.

E24 - 20 okt 21 kl. 22:09

I natt får britene betalt for å bruke strøm: Sender strøm til Norge

Norge vil for første gang importere strøm fra Storbritannia i natt, i noen timer med negative britiske strømpriser. – Nå blåser det skikkelig i Storbritannia, sier Henrik Glette i Statnett..

E24 - 20 okt 21 kl. 22:09

I natt fikk britene betalt for å bruke strøm: Sendte strøm til Norge

Norge importerte for første gang strøm fra Storbritannia i natt, i noen timer med negative britiske strømpriser. – Nå blåser det skikkelig i Storbritannia, sier Henrik Glette i Statnett..

Klartale - 14 okt 21 kl. 16:00

Flere land åpner for norske turister

I halvannet år har det nærmest vært umulig å reise ut av landet for en deilig ferie i by eller på strand. Men nå åpner verden igjen. Torsdag kunne turister kjenne sand under føttene og sol i fjeset på øya Bali.

NRK - 20 okt 21 kl. 17:54

FHI gir råd til kommuner i nord

Som eneste fylke i Norge beskrives smittetrenden i Troms og Finnmark som «sannsynlig økende» i ukesrapporten fra FHI. – Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) har flere pasienter enn tidligere i pandemien. Vi er i tett dialog med flere kommuner i Troms og Finnmark som rapporterer om økende smittetall, sier avdelingsdirektør Line Vold til NTB..

NRK - 14 okt 21 kl. 07:26

Ikke påvist influensa i Norge

Det er ikke påvist influensavirus i den nye influensasesongens første uke. Siden mai i fjor er det kun registrert 23 influensatilfeller i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Det er nå oppstart av en ny influensasesong.

VG - 1 time siden

Huitfeldt: Russlands spionlov gjør samarbeid vanskeligere

TROMSØ (VG) Anniken Huitfeldts ilddåp som utenriksminister ble tirsdag overstått i Tromsø. Hun står fast på Norges Nato-linje mot Russland, men ønsker samtidig et pragmatisk forhold til stormakten som grenser mot Norge..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt