Norge

Sunday, 04 December, 23:45

Nyheter om Norge

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 24 nov 22 kl. 13:03

80 år siden dette skipet forlot Norge med 529 jøder

520 av jødene på skipet skulle aldri få se Norge igjen. De var med på den største utsendingen av jøder fra Norge under andre verdenskrig. Enden på reisen var Auschwitz-Birkenau.

Klartale - 28 nov 22 kl. 10:50

Norge er verdens beste land for pensjonister

Det er den franske banken Natixis som har laget rapporten. De har analysert trygghet og leveforhold for pensjonister i 44 land. Norge har kommet på tredjeplass i fire år.

Klartale - 17 nov 22 kl. 06:00

Tetiana har bodd åtte måneder i Norge

Ukrainere finner trygghet i Norge. Neste år bor det trolig 70.000 ukrainske flyktninger her til lands.

Klartale - 22 nov 22 kl. 11:15

– Håper folk blir beroliget av at vi er her

Det gigantiske skipet heter HMS Queen Elizabeth. Og er så stor som en flytende by. Skipet har plass til 1.

Klartale - 03 nov 22 kl. 16:00

Slik blir håndball-EM for kvinner

Fredag starter Europa-mesterskapet (EM) i håndball for kvinner. Norge skal spille sin første kamp samme dag. Den er mot Kroatia.

Klartale - 01 dec 22 kl. 08:51

1.500 syrere søker om asyl i Norge

I 2015 flyktet mange til Europa. Nesten 10.500 syrere ba Norge om beskyttelse.

Klartale - 30 nov 22 kl. 12:10

Tok imot flere kvote-flyktninger i Norge

Rundt 3.500 kvote-flyktninger fikk et sted å bo i Norge i 2021. Det er det høyeste antallet i løpet av ett år noensinne.

Klartale - 30 nov 22 kl. 08:48

Familie får bli i Norge etter åtte år

– Vi har grått og ledd og grått igjen. Det sier Kjellrun Skoglund til avisa Vårt Land.Skoglund leder en gruppe.

NRK - 28 nov 22 kl. 05:22

Norge er verdens beste land for pensjonister

Norge har klatret helt til topps i en internasjonal kåring om hvordan det er å være pensjonist. Den franske banken Natixis har analysert trygghet og leveforhold for pensjonister i 44 land. Etter fire år på tredjeplass klatrer Norge helt til topps i 2022-rapporten, skriver Aftenposten.

Klartale - 21 nov 22 kl. 07:02

Slik spiser du klimavennlig

Nærmere en tredjedel av utslippene i verden kommer fra produksjonen av mat. Det vi putter på tallerkenen spiller også en rolle for klimaet.Alle burde spise mer bærekraftig, mener FAO.

NRK - 01 dec 22 kl. 05:21

Flere syriske asylsøkere til Norge

I år er det kommet rundt 1500 asylsøkere fra Syria til Norge. 99 prosent får innvilget søknadene om beskyttelse i Norge, viser tall fra UDI. Det er særlig i høst at tallene har begynt å øke, melder Minerva.

Klartale - 30 nov 22 kl. 15:04

Her kan de gå på ski

25 centimeter med snø. Det må til for å få skiføre. Kun indre del av Østlandet får skiføre.

NRK - 30 nov 22 kl. 02:22

Familie får opphold i Norge etter åtte år i kirkeasyl

Utlendinger som har sittet mer enn fem år i kirkeasyl i Norge, skal få opphold i Norge, det går fram av budsjettavtalen mellom regjeringen og SV. Partiene er enige om at Justis- og beredskapsdepartementet skal begynne på et arbeid for å se på rammeverket rundt kirkeasyl. Engangsløsningen omfatter kun én familie på tre personer som har vært i kirkeasyl på Finnsnes i Troms siden oktober 2014.

NRK - 14 timer siden

Historiens høyeste søndagspris for strøm i Midt-Norge

Denne helgen blir den dyreste helgen for strømkunder i Midt-Norge noensinne. Strømprisen i området er også den høyeste i Norge søndag. Med 2,71 kroner per kilowatt, moms, avgifter og nettleie, er det 40 prosent høyere enn forrige søndagsrekord for Midt-Norge, og nesten ni ganger så høyt som gjennomsnittlig søndagspris for landsdelen, melder bransjenettstedet Europower.

Klartale - 16 nov 22 kl. 15:34

Kan bli dømt til 120 dager i fengsel for å fly drone

Marit Formo er aktor i den første saken der en russer er tiltalt for å fly drone i Norge. Hun mener det var den tiltalte mannen sitt ansvar å lære seg reglene, skriver avisa Bergens Tidende (BT). Det gjelder også forbudet mot at russere får fly drone, mener hun.

NRK - Igår: 06:13

Norske raketter til Ukraina

Norge sender rakettvåpen for 280 millioner kroner til Ukraina. Regjeringen har omdisponert midler på årets budsjett for å kjøpe inn to våpen som skal doneres til Ukrainas hær: M72 og M141. Begge er rakettvåpen som kan bæres og avfyres fra skulderen, særlig til bruk mot pansrede kjøretøy.

Klartale - I førrgår: 13:29

Det ble satt 58 varmerekorder i november

Målinger av temperaturer i Norge startet i 1900. Årets november er den tiende varmeste siden det. Det har vært en varm måned i mesteparten av landet, men unntak av Troms.

NRK - 01 dec 22 kl. 04:23

41 rikinger flyttet fra Norge

Rikinger med en samlet ligningsformue på 36 milliarder kroner har flyttet fra Norge de siste to årene. De som har flyttet, har stått for 2,3 prosent av den totalt innbetalte formuesskatten i Norge, skriver Aftenposten/E24. I alt 1700 nordmenn hadde ligningsformuer på over 100 millioner kroner i 2020, viser en gjennomgang E24 har gjort.

Klartale - 30 nov 22 kl. 16:30

Norske brødre i svensk MGP: – Føltes riktig

Melodi-festivalen er Melodi Grand Prix (MGP) i Sverige. Norske Marcus og Martinus er med. De fikk spørsmål om de ville.

Klartale - 25 okt 22 kl. 10:56

Støre er bekymret over lite kontakt med Russland

Jonas Gahr Støre snakket foran hele Stortinget tirsdag. Der snakket han om både sikkerhet og situasjonen rundt Ukraina-krigen. Rundt 30.

NRK - 14 timer siden

Norge og Grønland enige om fiskeriavtale

Norge og Grønland viderefører en kvoteavtale om fisk til å gjelde for 2023, opplyser regjeringen. – Norske fiskere utnytter kvotene ved Grønland godt og jeg er fornøyd med at Norge og Grønland er blitt enige om en kvoteavtale for 2023, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran i en pressemelding. Grønlands kvote i Barentshavet i 2023 er satt til 4000 tonn torsk, 750 tonn hyse, 650 tonn sei og 425 tonn andre fiskearter.

E24 - 16 timer siden

Historiens høyeste søndagspris for strøm i Midt-Norge

Denne helgen blir den dyreste helgen for strømkunder i Midt-Norge noensinne. Strømprisen i området er også den høyeste i Norge søndag..

Klartale - 16 nov 22 kl. 09:02

Hadde vært i årevis i Norge- bare 24 fikk bli

I Norge bor det mange eldre asylsøkere. De kan ikke sendes tilbake til hjemlandet. Noen har vært her i årevis.

NRK - 27 nov 22 kl. 16:13

Norge forlenger avtalen om medisinsk evakuering fra Ukraina.

Krigen i Ukraina har skapt stort behov for medisinsk evakuering. Nå forlenger regjeringen det norske engasjementet for å frakte ukrainske pasienter til behandling på europeiske sykehus. – I perioden etter at Norge har begynt å tilby faste ukentlige flygninger, har antall pasienter som blir transportert ut ved norsk hjelp økt kraftig.

Klartale - I førrgår: 08:29

Pille mot korona kommer til Norge torsdag

En pille skal hjelpe mot korona-virus. Den hjelper dem som kan bli veldig syke.– Jeg er glad for at vi nå kan tilby denne behandlingen.

Klartale - 14 nov 22 kl. 08:57

Norge produserer for mye strøm

Varmt vær gjør at vi trenger mindre strøm til oppvarming. Mye mindre enn forventet.Samtidig har det regnet mye.

NRK - 01 dec 22 kl. 20:28

Ofre for hiv og aids ble minnet i Oslo

Verdens aidsdag ble markert i Trefoldighetskirken i Oslo torsdag. Der ble de mange hundre hiv- og aidsofrene i Norge minnet. – Vi vil minnes og samtidig markere at hiv og aids fremdeles er utfordrende for mange, både i Norge og i andre deler av verden, heter det i en pressemelding fra HivNorge om markeringen.

NRK - 25 nov 22 kl. 19:42

Bergmål: – Norge har ikke ansvar for flyktninger på norske skip

– Vi har ikke vært inne på enkelthendelser eller enkeltskip i dag, men fra Norges del var jeg tydelig på, på generelt grunnlag, at Norge har ikke noe ansvar for flyktninger som tas opp på skip som har norsk flagg. Det sier statssekretær Astrid Bergmål til NRK i dag. Bergmål representerte Norge på EUs ekstraordinære justisministermøte i Brussel.

NRK - 25 nov 22 kl. 19:42

Statssekretær: – Norge har ikke ansvar for flyktninger på norske skip

– Vi har ikke vært inne på enkelthendelser eller enkeltskip i dag, men fra Norges del var jeg tydelig på, på generelt grunnlag, at Norge har ikke noe ansvar for flyktninger som tas opp på skip som har norsk flagg. Det sier statssekretær Astrid Bergmål til NRK i dag. Bergmål representerte Norge på EUs ekstraordinære ministermøte i Brussel, som handlet om migrantankomster via Middelhavet.

NRK - 01 dec 22 kl. 07:17

Røde Kors-rapport om hverdagen til fattige barn i Norge

Å vokse opp i en familie med dårlig råd fører til at barn preges av voksnes bekymringer, viser en rapport. Røde Kors har for første gang kartlagt hvordan barn og unge opplever det å vokse opp i familier med svært lite penger. Barna ekskluderes fra klasseturer, fritidsaktiviteter og bursdager, – Det finnes barn som legger seg sultne – også her i Norge.

NRK - 18 nov 22 kl. 21:30

TV 2: Båtmigranter får komme til Norge

Norge har gitt beskjed om at vi tar imot båt-migranter fra Ocean Viking. – Regjeringen har besluttet at Norge skal tilby relokalisering fra skipet Ocean Viking, bekrefter statssekretær Eivind Vad Petersson i Utenriksdepartementet til TV 2. Det var til slutt Frankrike som lot den norsk-eide båten Ocean Viking legge til havn sist uke, etter at fire land hadde nektet å ta imot båten.

NRK - 18 nov 22 kl. 17:55

FN: Norge brøt menneskerettighetene – sperret toåring inne på Trandum i 76 dager

FNs menneskerettskomité mener at Norge brøt menneskerettighetene da en afghansk toåring og foreldrene ble låst inne på Trandum utlendingsinternat i 76 dager. Gutten, som nå får rett til erstatning fra den norske staten, er i dag ti år gammel og bor i Afghanistan, skriver VG. Den afghanske familien fikk i 2012 avslag på sin asylsøknad i Norge og ble utvist året etter, men nektet å reise frivillig.

NRK - 30 nov 22 kl. 10:32

Norge eksporterer store mengder kraft

Etter en periode med lav fyllingsgrad har norske vannmagasiner nå blitt fylt opp igjen. Nå er krafteksporten i full gang igjen etter flere måneder med innsparing. Den siste uken har Norge kjørt ut netto åtte ganger så mye kraft til utlandet som i hele oktober, ifølge Statnett.

NRK - 30 nov 22 kl. 10:32

Venter dyrere strøm fremover

Etter en periode med lav fyllingsgrad har norske vannmagasiner nå blitt fylt opp igjen. Nå er krafteksporten i full gang igjen etter flere måneder med innsparing. Den siste uken har Norge kjørt ut netto åtte ganger så mye kraft til utlandet som i hele oktober, ifølge Statnett.

NRK - 30 nov 22 kl. 04:57

PST tror ikke droneflyvningene er statlig koordinert

PST tror ikke den russiske mannen som er tiltalt for å ha fløyet med drone i Kirkenes, har drevet med spionasje. Assisterende PST-sjef Hedvig Moe sier at de mange russiske dronene i Norge neppe er koordinert av den russiske staten. For å øke sikkerheten i Norge har Regjeringen etablert Nasjonalt etterretnings- og sikkerhetssenter hos PST.

NRK - 18 nov 22 kl. 06:33

Færre dødsfall blant gravide og nybakte mødre

Mødredødeligheten i Norge går ned og er lavest blant åtte europeiske land i en ny studie. Høyest ligger Storbritannia, hvor det dør fire ganger flere i forbindelse med svangerskap og fødsel. Funnene ble publisert i en rapport i det medisinske tidsskriftet BMJ tirsdag.

E24 - 29 nov 22 kl. 20:04

Slik flytter rikingene som drar fra Norge

Rikinger med en samlet ligningsformue på 36 milliarder kroner har flyttet fra Norge de siste to årene. Men de har likevel bare stått for 2,3 prosent av den totalt innbetalte formuesskatten i Norge..

Klartale - 29 nov 22 kl. 13:21

Stoltenberg mener Putins angrep handler om frykt

– Det Vladimir Putin er mest redd for, er demokrati og frihet. Det er hans hovedutfordring. Han ønsker ikke det, og derfor har han angrepet Ukraina.

Dagbladet - 5 timer siden

Må reise fra Norge før nyttår

Takako Ellefsen (83) har fått beskjed om at hun må reise fra Norge innen 28. desember. Hennes advokat Maren Skåden opplever det som urimelig og uforståelig..

Klartale - 28 nov 22 kl. 16:30

Velger du ribbe eller pinnekjøtt til jul?

– Ribbe og pinnekjøtt er fortsatt nordmenns favoritter på julaften, sier Anette Fjelleng Hansen i en pressemelding. Hun er kokk hos MatPrat, Opplysnings-kontoret for egg og kjøtt.YouGov har gjort en undersøkelse for MatPrat.

NRK - 9 timer siden

Strømprisene på mandag

Mandag blir det høyest strømpriser i Sørvest-, Sørøst- og Vest-Norge. Mellom klokken 18 og 19 vil strømprisen der ligge på 4,043 kroner per kilowattime. I Midt-Norge blir prisen 3,079 kroner per kWh på sitt høyeste, viser tall fra strømbørsen Nord Pool.

NRK - 28 nov 22 kl. 13:21

Serbias president på besøk i Norge

Den serbiske presidenten Aleksandar Vučić er på offisielt besøk i Norge denne uka, med program i Oslo og Trondheim. Stortingspresident Masud Gharahkhani tok imot president Aleksandar Vučić da han ankom Løvebakken mandag morgen. Det var på forhånd kjent at energi og grønn omstilling ville bli sentralt i praten på stortingspresidentens kontor.

NRK - 12 timer siden

Selger luftambulansetjenesten for 1,5 milliarder

Eierskapet bak oppkjøpet av Luftambulanstjenesten er hemmelig, skriver Dagens Næringsliv. I sommer ble det kjent at Ancala Partners, et britisk fondsforvalterselskap, vil ta over driften av luftambulansen i Norge fra Babcock, et annet britisk, børsnotert selskap. Prislappen skal ligge rundt 1,5 milliarder kroner.

Nyhetspressen - 28 nov 22 kl. 11:20

Betalingsvanene til nordmenn er i stor endring

Betalinger på nettet har vært en stor greie i mange år, og tiden hvor man følte usikkerhet med å legge igjen personlig informasjon ser ut til å være en saga blott for de fleste av oss. Det bekreftes av at titusener av nordmenn handler varer og tjenester på nett hver eneste dag. Men der de fleste har foretrukket å benytte et betalingskort, ser nye metoder ut til å ta over, slik som elektroniske lommeboktjenester og til og med kryptovaluta.

E24 - 14 timer siden

Norge og Grønland enige om fiskeriavtale

Norge og Grønland viderefører en kvoteavtale om fisk til å gjelde for 2023, opplyser regjeringen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com