Norge

Friday, 01 July, 15:09

Nyheter om Norge

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 17 jun 22 kl. 06:00

Erik ble norsk etter 44 år

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

Klartale - 21 jun 22 kl. 06:00

Endelig står det at hun er gift i passet

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

Klartale - 14 jun 22 kl. 15:45

Anna fra Polen er en av dem som velger å bli i Norge

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

Klartale - 14 jun 22 kl. 06:00

Hva skal til for å bli norsk?

Aldri før har så mange blitt norske statsborgere. 41.100 personer ble norske i fjor.

Klartale - 12 jun 22 kl. 20:10

Haaland sikret at Norge vant over Sverige

Seieren er vår, seieren er vår. Det sang det norske publikummet på Ullevaal stadion i Oslo søndag. Der spilte Norge mot Sverige i fotball i nasjonsligaen.

Klartale - 13 jun 22 kl. 08:44

Skadde soldater fra Ukraina har kommet til Norge

De ukrainske soldatene skal få behandling ved norske sykehus. De kom med fly til Gardermoen nær Oslo og på Værnes i Trøndelag søndag.– Der sto norske ambulanser klare til å transportere dem videre til forskjellige sykehus, skriver Steinar Olsen i Helsedirektoratet til Adresseavisen.

Klartale - 23 jun 22 kl. 07:00

– Norsk statsborgerskap betyr svært mye for meg

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

NRK - 28 jun 22 kl. 00:52

Norge får innpass i EUs batteriallianse

Norge og EU er enige om å styrke samarbeidet om råmaterialer og batterisatsingen. Det betyr blant annet at Norge får innpass i unionens batteriallianse. Norge får delta på ministermøtene i EUs batteriallianse og skal også delta og bidra til EUs batteriakademi, opplyser EU-kommisjonen i en pressemelding.

Klartale - 09 jun 22 kl. 15:30

Kan Norge vinne fem kamper på rad?

Sist gang landslaget i herrefotball for menn vant fem kamper på rad, var i 2018. Da vant Norge mot Kypros, Panama, Island, Albania og Australia. Dermed ble det fem seiere av fem mulige på halvt år.

Klartale - 09 jun 22 kl. 10:37

Viken er mest avhengig av arbeidere fra andre land

Deler av Norge er helt avhengig av at det kommer arbeidsfolk fra andre land til Norge. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).De har regnet på hvor mange som flytter eller reiser til Norge for å jobbe.

Klartale - 26 jun 22 kl. 06:00

Briten Nicola ble endelig norsk

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

NRK - 12 jun 22 kl. 19:53

Norge med overbevisende seier mot Sverige

Et utsolgt Ullevaal fikk se Norge med Erling Braut Haaland i spissen slå Sverige 3-2. Jærbuen satte kampens første scoring med hode etter en presist innlegg fra venstreback Fredrik Bjørkan. Snaue ti minutter ut i andre omgang ble Alexander Sørloth felt av svenskenes keeper Robin Olsson.

NRK - 29 maj 22 kl. 09:15

Uenighet om strømstrategien i Nord-Norge

Kraftprodusentene i Nord-Norge er uenige i om det bør bygges ny produksjon og om nettkoblingen mellom Nord-Norge og Sør-Norge skal forbedres. Et kraftoverskudd i Nord-Norge gjør at regionen i dag har rimelig strøm. Og få kabler mellom Nord-Norge og Sør-Norge fører til stor prisforskjell på strøm i landet, skriver Dagens Næringsliv.

Klartale - 10 jun 22 kl. 08:48

Bare nesten for herrelandslaget

Norge møtte Slovenia på Ullevaal stadion. Det var klart for en fest på hjemmebane. Men det ble tøft for det norske laget.

Klartale - 28 jun 22 kl. 10:24

Kurdisk nettverk fordømmer angrepet i Oslo

– Det er skammelig at fred og friheten ble angrepet. Demokratiet, fred og frihet er vårt mål som vi kurdere kjempet og fortsatt kjemper form, sier Masoud Naseri i en appell. Han er talsperson for Kurdisk Diaspora Senter i Norge.

Klartale - 01 jun 22 kl. 09:32

Norge sier ja til å ta imot skadde soldater fra Ukraina

Tirsdag kveld ble det klart at regjeringen hadde bestemt seg.– Regjeringen vil nå også ta imot sårede soldater, sa Emilie Enger Mehl i en pressemelding. Hun er justisminister fra Senterpartiet.

Klartale - I førrgår: 13:26

Dette kan være årsaken til angrepet

Dataangrepet mot Norge skal ha startet natt til onsdag. Det ble meldt på en kanal som blir brukt av hackergruppa Killnet. Den er på det sosiale mediet Telegram.

NRK - I førrgår: 12:10

Norge anklages for brudd på Svalbardtraktaten

Norge nekter matleveranser til russiske gruvearbeidere i Spitsbergen, hevder ledende russisk politiker. Anklagen kommer fra lederen av utenrikskomiteen i det russiske overhuset, Konstantin Kosatsjev på Telegram. Ifølge Kosatsjev begrunner norske myndigheter blokaden ved å vise til sanksjonene som er innført mot Russland etter invasjonen av Ukraina.

NRK - I førrgår: 09:10

Norge bidrar i våpenleveranser til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier onsdag at Norge sammen med Storbritannia bidrar til å sende langtrekkende presisjonsartilleri til Ukraina, skriver NTB. Statsministeren gjorde donasjonen av langtrekkende rakettartilleri av typen MLRS på Natos toppmøte i Madrid. Norge donerer også mer artilleriammunisjon til Ukraina.

Klartale - 16 jun 22 kl. 08:06

UDI tror det vil komme 35.000 ukrainere på flukt til Norge i år

I år har det kommet 16.500 flyktninger som enten har fått eller skal få nye hjem. De aller fleste har rømt fra krigen i Ukraina.

Klartale - 27 jun 22 kl. 06:20

Ber folk unngå kontakt med syke og døde fugler

Sist uke ble det funnet smitte med fugleinfluensa hos en død måke på Svalbard. Det var første gang det ble funnet fugleinfluensa i Arktis.Måken var bare den siste av mange ville fugler som har dødd i Norge med viruset i 2022.

Klartale - 13 jun 22 kl. 07:00

Kolsom og Emine vil hjelpe innvandrer-kvinner

– Baluchi, dari, farsi, urdu, engelsk.Kolsom Husseinbor fra Iran tar en kort pause. Hun tenker seg om.

NRK - Igår: 21:38

Huitfeldt avviser Russlands anklage om brudd på Svalbardtraktakten

Norge bryter ikke Svalbardtraktaten, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i et svar til de russiske anklagene onsdag. Russland har anklaget Norge for å bryte Svalbardtraktaten ved å hindre matleveranser til russiske gruvearbeidere i Barentsburg. – Norge bryter ikke Svalbardtraktaten.

Klartale - Igår: 18:00

Frykter følgene av at færre nordmenn finner ny musikk på radio

De som skaper musikk merker nå at folk har fått nye medievaner, sier Willy Martinsen. Han er kommunikasjons-direktør i Tono. Det er interesse-organisasjonen for de som skaper musikk i Norge.

NRK - I førrgår: 22:09

Erna Solberg: – En veldig viktig dag for Norge

Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg mener tirsdagens Nato-medlemskap er bra både for Sverige og Finland – og Norge. – En veldig viktig dag for Norge, sier Solberg etter tirsdagens nyhet om at Tyrkia likevel sier ja til svensk og finsk Nato-medlemskap. Når Tyrkia fjerner sitt veto, er veien til medlemskap klar for Sverige og Finland, ifølge Solberg.

Klartale - 15 jun 22 kl. 11:25

Nå kan du sjekke om du betaler for mye for strøm

Er du helt sikker på hvor du kjøper strøm? For mange i Norge er det bare blitt en vane å betale prisen det koster å bruke strøm. Noen har aldri byttet leverandør.

Klartale - 27 jun 22 kl. 11:46

Islamsk Råd Norge fordømmer masseskytingen i Oslo

Islamsk Råd Norge (IRN) fordømmer masseskytingen i Oslo natt til lørdag. Gjerningspersonens handling er fullstendig i strid med islamsk lære, mener organisasjonen. IRN er en paraply-organisasjon for muslimske trossamfunn.

Klartale - 21 jun 22 kl. 08:35

Bensin og diesel fortsetter å bli dyrere

Bensin og diesel blir dyrere og dyrere. På en måned alene har prisen blitt rundt sju prosent høyere, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Sist måned kostet bensin rundt 23 kroner per liter.

NRK - 27 jun 22 kl. 06:45

Overskrider utslippskvoten

Norge ligger an til å overskride utslippskvoten for 2021. Ifølge foreløpige beregninger fra Statistisk sentralbyrå (SSB) lå utslippene av klimagasser i såkalt ikke-kvotepliktig sektor i Norge på om lag 25.370.

E24 - 26 jun 22 kl. 13:13

Russisk torsk for 1 milliard kroner i Norge: – Dette finansierer krigen

Ukrainske flyktninger ber Norge stoppe russiske trålere fra å levere fisk i Norge, men regjeringen vil ikke gripe inn..

Aftenposten - 26 jun 22 kl. 13:13

Russisk torsk for 1 milliard kroner i Norge: – Dette finansierer krigen

Ukrainske flyktninger ber Norge stoppe russiske trålere fra å levere fisk i Norge, men regjeringen vil ikke gripe inn..

NRK - 25 jun 22 kl. 12:05

Oslo Pride og Fri oppfordrer til å markere kjærligheten over hele Norge

Oslo Pride og Foreningen FRI oppfordrer hele Norge til å markere Pride i alle landets nabolag, hjem og grender, det skriver de i en pressemelding. – Vi kan fortsatt være stolte og synlige, la oss bare være det i nabolagene med familie, venner og nære, sier leder i Foreningen FRI Inge Alexander Gjestvang Årets pride-parade var ventet å bli en etterlengtet feiring av kjærlighet og mangfold i Oslos gater. På grunn skytingen i Oslo natt til lørdag ble alle arrangementer i regi av Oslo Pride avlyst etter anbefaling fra Oslo politi.

Klartale - 01 jun 22 kl. 06:00

Flyktninger fra andre land får fortsatt hjelp

Russlands angrep på Ukraina har ført til at mange må flykte. Norge måtte jobbe veldig mye for å kunne ta imot folk på flukt fra Ukraina.Har dette ført til at andre flyktninger må vente lenger?

NRK - 5 timer siden

123 nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 123 nye asylsøkere fra Ukraina til Norge torsdag. Totalt er det registrert 576 nye asylsøkere den siste uken. Onsdag og tirsdag ble det registrert henholdsvis 93 og 104 nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

Klartale - 31 maj 22 kl. 14:45

Hoda vil bli Afghanistans president

– Verden må ikke akseptere Taliban. Verden må ikke gi penger til Taliban. Verden må ikke samarbeide med Taliban.

E24 - 20 timer siden

Norsk olje og gass skifter navn: Skal hete Offshore Norge

Bransjeorganisasjonen fikk inn over 200 navneforslag, og gikk for Offshore Norge. – Et bredt, godt navn, sier Norsk olje og gass-sjef Hildegunn Blindheim til E24..

NRK - 21 timer siden

Norwegian og kabinforeningen enige om tariffavtale

Flyselskapet Norwegian og den norske kabinforeningen har signert en ny toårig tariffavtale for de ansatte i Norge. Det er til sammen rett i overkant av 1.000 kabinansatte ved Norwegians fire baser i Norge, og de utgjør med det den største yrkesgruppen av ansatte i selskapet.

NRK - 23 timer siden

Mann i 20-årene døde etter arbeidsulykke på Vega

– Vi kan bekrefte at vi har mottatt melding om at han døde på Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø natt til torsdag, sier politistasjonssjef Jan Solbakk ved Brønnøysund politistasjon til Brønnøysund Avis. Ulykken skjedde tirsdag da mannen fikk en høyballe over seg. Mannen ble først fraktet til Helgelandssykehuset i Sandnessjøen, før han ble flyttet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø på grunn av skadene..

NRK - 24 jun 22 kl. 14:37

Mekling for SAS-piloter fra søndag

Meklingen for SAS-pilotene i Norge starter førstkommende søndag, med frist natt til onsdag 29. juini, melder Parat i en pressemelding. Leder i SAS Norge flygerforening i Parat, Jan Levi Skogvang, sier at SAS-pilotene ønsker å få et lønnsoppgjør på linje med andre arbeidstakere i Norge.

VG - 24 jun 22 kl. 12:54

Opplysninger til VG: Solberg-regjeringen ville ikke behandle sårede ukrainere i Norge

Allerede i 2016 ba Ukraina om hjelp fra Norge til å behandle sårede soldater – også i Norge. Men Solberg-regjeringen ville heller hjelpe dem til behandling i eget land, ifølge VGs opplysninger..

NRK - Igår: 10:55

93 nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 93 nye asylsøkere fra Ukraina til Norge onsdag. Totalt er det registrert 551 nye asylsøkere den siste uken. Tirsdag og mandag ble det registrert henholdsvis 104 og 92 nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

Klartale - Igår: 08:48

Advarer om at vi kan se flere dataangrep framover

– Alt tyder på at angrepet kom fra et russisk, og vil jeg si, kriminelt miljø. Det sa Emilie Enger Mehl til pressen onsdag kveld. Hun er justisminister.

E24 - Igår: 06:06

Prisforskjellene øker videre: Folk i sørvest får årets dyreste strøm

Torsdag setter Sørvest-Norge ny årsrekord for strømprisen med 2,80 kroner kilowattimen. Prisen er 1,10 kroner høyere enn i resten av Sør-Norge..

NRK - 23 jun 22 kl. 20:18

SAS varsler lockout på Arlanda om pilotene går i streik

SAS trues av mulig flygerstreik neste uke. I Sverige varsler SAS at de vil svare med å stenge de ansatte ute fra jobb. I Norge er det sendt ut betinget permitteringsvarsel til alle ansatte.

VG - Igår: 19:54

Reiten-show senket Danmark i EM-generalprøven: -Det lover godt før EM

VIBORG (VG) (Danmark – Norge 1–2) En dobbel fra Guro Reiten (27) sender Norge proppfulle av selvtillit til fotball-EM i England. Men det startet på verst tenkelig vis for Martin Sjögrens lag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com