Norge

Tirsdag, 11 Mai, 13:18

Nyheter om Norge

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 04:23

Rekordfå nyfødte dør i Norge

Risikoen for å dø har aldri vært lavere for nyfødte enn den var i fjor. I 2020 døde 66 nyfødte barn i Norge. I 1967 var tallet 740.

NRK - I førrgår: 00:26

316 nye smittede i Norge

Det siste døgnet er det registrert 316 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 27 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 410 koronasmittede per dag.

NRK - 01 mai 21 kl. 09:47

Rammet ti ganger hardere enn Norge

Sverige er ti ganger så hardt rammet av koronapandemien som Norge, målt i antallet dødsfall per innbyggere. Sverige har rundt dobbelt så mange innbyggere som Norge, men har registrert nærmere ni ganger så mange smittetilfeller viser en oversikt på Worldometer. Sverige har også registrert ti ganger så mange koronarelaterte dødsfall per 100.

NRK - 07 mai 21 kl. 00:22

506 nye koronatilfeller i Norge

Det siste døgnet er det registrert 506 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 121 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 410 nye smittetilfeller daglig.

NRK - 06 mai 21 kl. 09:47

Planlegger biogass over hele Norge

St1 Norge går inn i et samarbeid med Nor-log Gruppen og Knapphus Energi for å bygge et nasjonalt nettverk av fyllestasjoner for biogass i Norge..

Aftenposten - 5 minutter siden

Har fast jobb og bolig i Norge, men ble hjemsendt til Polen. Nå blir de omstridte reglene vurdert på ny.

Jusekspert mener norske myndigheter begår feil lovtolkning når Norge koronabortviser tusenvis av arbeidstagere fra….

NRK - 45 minutter siden

Film- og serieinsentivene øker

Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett å øke potten i insentivordningen for film- og serieproduksjoner fra 68,6 millioner til 100 millioner kroner. Norsk filminstitutt vil lyse ut midlene i en ny søknadsrunde i 2021, opplyser Kulturdepartementet. I fjor ble hele potten gitt til storfilmen «MIssion: Impossible 8» med Tom Cruise i hovedrollen.

NRK - 2 timer siden

Ville gitt flere unntak om de kunne

Vi har et ansvar for å ta initativ, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i lagmannsretten i dag. Han forklarer seg i ankesaken mellom hytteeiere i Sverige og den norske stat. Han sier videre at smittesituasjonen i Norge ikke tilsier at de kan gi flere unntak fra karantenereglene enn det er nå.

VG - 3 timer siden

Stortinget etter NAV-skandalen: Mottagere av sykepenger må være i Norge

To år etter at NAV-skandalen eksploderte, har Stortinget i et ferskt lov-vedtak igjen fastslått at mottakere av sykepenger må oppholde seg i Norge..

VG - 3 timer siden

Stortinget etter NAV-skandalen: Mottagere av pleiepenger må være i Norge

Stortinget har i et ferskt lovvedtak igjen fastslått at mottagere av pleiepenger må oppholde seg i Norge - nesten to år etter NAV-skandalen, der myndighetene måtte innrømme at trygderettigheter gjelder i hele EØS-området..

NRK - 13 timer siden

579 nye smittede i Norge siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 579 koronasmittede i Norge. Det er 96 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 438 koronasmittede per dag.

Aftenposten - 18 timer siden

Tross advarsel om reiser: Midt i pandemien er det registrert 3700 reiser fra Pakistan til Norge

De har høyest smitte og flest alvorlig syke. Siden nyttår er det registrert 3700 reiser fra Pakistan til Norge, til….

E24 - Igår: 10:07

Ekspertutvalg anbefaler at Norge dropper AstraZeneca og Johnson & Johnson-vaksinering

Utvalget som har vurdert AstraZeneca- og Johnson & Johnson-vaksinene i Norge, anbefaler regjeringen å ta dem ut av vaksinasjonsprogrammet..

Klartale - Igår: 09:57

Får råd om Norge bør bruke flere vaksiner

Norge har ventet med å bruke to godkjente vaksiner. Nå er en gruppe eksperter klare med sine råd til regjeringen. Du kan se det her fra klokka 10.

E24 - Igår: 08:23

Legger frem revidert budsjett tirsdag: – God tro på at vi skal få fart på Norge

Medregnet revidert budsjett vil regjeringen ha brukt 229 milliarder kroner på krisetiltak, og tiltakene beholdes inntil videre. – Jeg har god tro på at vi skal få fart på Norge, sier finansministeren..

NRK - 08 mai 21 kl. 09:40

Vil ha medisiner godkjent raskere

Fremskrittspartiet vil ha raskere tilgang til nye og kostbare medisiner i Norge. I Danmark tar det i snitt 154 dager før nye legemidler er innført, mens det i Norge tar 522 dager. Kostnadene skal dekkes av kutt i bistand, integrering og klimatiltak..

Aftenposten - 08 mai 21 kl. 09:35

Seks drap i Norge på få uker. Kripos følger med på «koronaeffekt».

Frem til midten av april var det ikke registrert et eneste drap i Norge. Så skjedde det seks drap på få uker..

VG - 01 mai 21 kl. 18:30

FIS vil endre pengestøtte for reise i verdenscupen: – Norge får aller mest

Det økonomiske støttesystemet til det internasjonale skiforbundet gir lite til de fattige og mest til Norge. Nå vil FIS endre pengestøtten. Norge mener det er en dårlig idé å dele pengene likt..

VG - 01 mai 21 kl. 18:30

FIS vil endre pengestøtten for reiser i verdenscupen: – Norge får aller mest

Det økonomiske støttesystemet til det internasjonale skiforbundet gir lite til de fattige og mest til Norge. Nå vil FIS endre pengestøtten. Norge mener det er en dårlig idé å dele pengene likt..

VG - 30 april 21 kl. 21:54

Russland reagerer mot Norge: Avtalen med USA militariserer Arktis

Russland hevder at Norge bidrar til militarisering i Arktis og kommer med hard kritikk mot forsvarsavtalen som regjeringen har inngått med USA. Avtalen åpner for amerikanske investeringer på flere militære baser i Norge..

VG - 06 mai 21 kl. 18:20

Nettavisen: Eirik Jensen klager Norge inn i for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen

Den korrupsjonsdømte tidligere politimannen Eirik Jensen har klaget Norge inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD)..

Dagbladet - 06 mai 21 kl. 18:21

Klager Norge inn for EMD

Den korrupsjonsdømte tidligere politimannen Eirik Jensen klager Norge inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD)..

VG - 06 mai 21 kl. 18:20

Nettavisen: Eirik Jensen klager Norge inn for menneskerettsdomstol

Den korrupsjonsdømte tidligere politimannen Eirik Jensen har klaget Norge inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD)..

NRK - 06 mai 21 kl. 18:09

Klager inn Norge for domstol

Eirik Jensen klager Norge inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, melder Nettavisen..

Aftenposten - 06 mai 21 kl. 05:37

Denne mutasjonen skremte en hel verden. I Norge er den nå nærmest utryddet.

Minst 20 ganger tok reisende med seg den sørafrikanske mutasjonen til Norge. Men nå er den i praksis utryddet..

NRK - 06 mai 21 kl. 04:34

Sørafrikansk virus snart utryddet

Den sørafrikanske virusvarianten er i praksis er utryddet i Norge, konkuderer Folkehelseinstituttet i siste ukesrapport. Reisende tok med seg denne virusmutasjonen til Norge minst tjue ganger, men nå er smittekjeden brutt, mener FHI..

NRK - 05 mai 21 kl. 19:31

Visjon Norge må betale erstatning

TV-kanalen i Drammen må betale 150.000 i erstatning til en mann for å ha delt sensitive opplysninger uten samtykke. I dommen fra lagmannsretten er også ansvarlig redaktør og programlederen dømt til å betale oppreisning, skriver avisa Norge i dag..

Aftenposten - 05 mai 21 kl. 17:59

Opioider tar for mange liv, også i Norge. Det er på tide å sette lokk på pilleboksen!

Opioider på resept har vært en katastrofe i USA. Men også i Norge dør det noen hver uke av pillene..

Aftenposten - 05 mai 21 kl. 15:26

Skeptisk til koronapass? Norge har hatt lignende løsninger mange ganger før.

Nytt for oss, men ikke nytt i historien. Ordninger som ligner koronapass er blitt brukt i Norge før, men da under helt….

NRK - 05 mai 21 kl. 15:00

Dekning varierer etter fødeland

Dekningen for koronavaksinene i Norge varierer med hvilket land folk er født i. Det viser en gjennomgang Folkehelseinstituttet har gjort av andelen vaksinerte i ulike innvandrergrupper. I gruppa over 75 år er over 90 prosent vaksinert blant de som er født i Norge, Sverige eller Danmark.

NRK - 1 time siden

Vil innføre avgift på e-sigaretter

Regjeringen foreslår å innføre en avgift på nye nikotinvarer. Avgiften på e-sigaretter vil ligge på rundt 30 prosent av avgiften for vanlige sigaretter, tilsvarende 4,50 kroner per mililiter. E-sigaretter er i dag forbudt i Norge i påvente av regelendringer i EU.

NRK - 1 time siden

SV: Får en enorm ryddejobb i høst

SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski mener oljedirektørene trumfer de arbeidsløse i regjeringens krisepolitikk. – Den blir ikke en krone bedre av det som legges frem i dag, sier Kaski om regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett. Regjeringens største krisesatsning er fortsatt oljeskattepakken, fastslår hun.

NRK - 2 timer siden

Støre: Lite plaster på stort sår

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre beskylder regjeringen for å kjøre Norge inn i et blindspor på vei ut av krisen. – Dette reviderte budsjettet er et plaster på et sår som regjeringen har latt vokse gjennom åtte år, og som vil fortsette å vokse med fortsatt høyrepolitikk, sier Støre om regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett. – Mer penger til kommuner og psykisk helse i et revidert budsjett kan bøte litt på den akutte krisen vi står i, men det bøter ikke på åtte år med velferdskutt, privatisering og nedprioritering, sier han..

NRK - 2 timer siden

Vil videreføre karantenehotell

Regjeringen fastslår i revidert nasjonalbudsjett å videreføre streng grensekontroll, karantenehotell ved innreise til Norge og beredskap på call-senteret for innreiseregistrering frem 10. november 2021, skriver de på sine sider..

NRK - 05 mai 21 kl. 00:28

484 koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 484 koronasmittede personer i Norge. Det er 40 færre enn samme dag i forrige uke. Trenden er fortsatt synkende.

Klartale - 4 timer siden

Hver fjerde skole måtte stenge

I vinter måtte hver fjerde skole i Norge stenge. Årsaken var mye smitte med korona-viruset..

NRK - 28 april 21 kl. 13:16

FHI: Utenlandsfødte hardt rammet

Ifølge FHI er innvandringsbefolkningen i Norge hardt rammet av koronapandemien. Personer født utenfor Norge utgjorde i forrige uke 35 prosent av smittetilfellene og 50 prosent av innleggelsene. Ser man på andelen smitte blant de som er testet, er også andelen høy for utenlandsfødte.

Dagbladet - 5 timer siden

Slik åpner Europa

Det er store forskjeller i smittepress mellom de ulike landene. De fleste har fortsatt langt strengere tiltak enn Norge, men står med åpne armer for å ta imot turister i sommermånedene..

E24 - 5 timer siden

Kostnadshopp for boligbyggere

Materialkostnadene til boligbygging i Norge har steget 8,9 prosent på ett år..

Aftenposten - 6 timer siden

Aftenposten mener: Norge kan klare seg uten Astra Zeneca og Janssen

Andre land må gjøre egne vurderinger av nytten og risikoen ved å bruke dem..

E24 - 04 mai 21 kl. 13:19

2.900 kroner i økt strømregning på Østlandet

Norge satte flere nye rekorder i forbruk og produksjon av strøm i første kvartal. En vanlig husholdning i Sør-Norge måtte ut med 2.900 kroner mer for strømmen enn på samme tid i fjor, ifølge NVE..

VG - 04 mai 21 kl. 12:20

Avlyser «Ex on the Beach» i Sverige – Norge kjører på

Etter all dramatikken rundt svenske «Paradise Hotel», har Discovery bestemt å skrinlegge neste «Ex on the Beach». Norge følger ikke etter..

VG - 15 timer siden

Langtidsplager etter covid: – En tilstand vi vet for lite om

Mens Sveriges Radio anslår at rundt 16.000 svensker har diagnosen postcovid, er det kun registrert 354 pasienter med diagnosen i Norge. Tirsdag holder FHI fagseminar for å kartlegge tilstanden og forstå den bedre..

NRK - 17 timer siden

Stakk av fra grensekontroll

En italiensk bilfører stakk av fra kontroll ved Svinesund mandag, skriver Halden Arbeiderblad. Politiet fikk stanset bilen ved Sponvika. Mannen hevdet at han skulle jobbe i Norge, men ble bortvist og måtte returnere til Sverige, som følge av manglende dokumentasjon..

NRK - 17 timer siden

Søreide: Ber partene roe ned

Utenriksminister Ine Erksen Søreide (H) ser med stor bekymring på den eskalerende voldsbruken i den israelsk-palestinske konflikten. – Vi har reagert veldig sterkt og bedt begge parter gjøre det de kan for å roe ned situasjonen, sier Søreide i Dagsnytt 18. FNs sikkerhetsråd holdt mandag et hastig sammenkalt møte for å diskutere uroen i Jerusalem.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt