Brenna

Sunday, 14 July, 13:06

Nyheter om Brenna

Klartale - 21 jun 23 kl. 10:03

Derfor krangler de om Tonje Brenna

Tonje Brenna er minister for kunnskap. Tirsdag kom det fram at hun ga styreverv til en god venn. Brenna sa det selv under et intervju med avisa VG.

NRK - 28 feb 24 kl. 13:48

Venstre og SV vil ikke skjerpe kritikken mot Brenna

Verken Venstre eller SV finner grunn til å skjerpe kritikken mot Ap-statsråd Tonje Brenna, trass i DN-saken som ble publiserte rett før kontrollkomiteens siste møte om habilitetssakene tidligere i dag. Frp og Høyre har konkludert med at Brenna fortjener «sterk kritikk» fra Stortinget, noe KrF også vurderer å stemme for når saken kommer til votering i stortingssalen neste uke. Venstre og SV er imidlertid på linje med flertallet på Stortinget, som kun ønsker å uttrykke en mildere form for kritikk mot Brenna.

NRK - 15 apr 24 kl. 13:05

Brenna-svar til kontrollkomiteen måndag

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité ventar måndag å få svar frå Tonje Brenna på fleire oppfølgingsspørsmål i habilitetssaka. Opphavleg hadde Kontrollkomiteen gitt Brenna svarfrist til 12. april.

NRK - 05 jun 24 kl. 07:55

Brenna stadfestar tvungen lønnsnemnd

– No er dei samfunnsmessige konsekvensane så store at eg ikkje har eit anna val enn å bryta inn. Det seier arbeidsminster Tonje Brenna om Unio-streiken under pressekonferansen onsdag morgon. Brenna seier ho no må gå inn med tvungen lønnsnemnd på grunn av manglande personell på grenseovergangar..

NRK - 05 jun 24 kl. 07:16

Tonje Brenna kaller inn til møte i forbindelse med arbeidskonflikten mellom Unio og staten

Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) kaller inn til pressemøte i forbindelse med arbeidskonflikten mellom Unio og staten. Brenna vil møte pressen allerede klokken 07:45 i dag. Unio varslet mandag at streiken skulle trappes opp onsdag.

NRK - 02 jun 24 kl. 21:39

Brenna: – Jeg har ikke noe annet valg enn å stoppe streiken

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) mener de ikke vil kunne levere tjenester som beskytter nasjonal sikkerhet hvis streiken ble videreført. Situasjonen beskrives som så alvorlig allerede fra mandag morgen, at tvungen lønnsnemnd nå settes i verk. – Jeg har ikke noe annet valg enn å stoppe streiken, sier Arbeidsminister Tonje Brenna (Ap).

NRK - 15 apr 24 kl. 20:26

Brenna har svart kontrollkomiteen

Mandag kveld har arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) levert sine svar til Stortingets kontrollkomité. – Jeg mener nå jeg har gitt relevante, supplerende opplysninger, skriver Brenna til komiteen, som har stilt henne en rekke nye spørsmål for å undersøke om hun brøt informasjonsplikten i habilitetssaken. Formelt er ikke dette en gjenåpning av saken, som ble ferdigbehandlet i månedsskiftet februar/mars, og komiteen har understreket at denne runden kun er en undersøkelse fra deres side.

NRK - 28 feb 24 kl. 12:40

Frp mener Brenna kan ha holdt tilbake informasjon

Fremskrittspartiet retter sterk kritikk mot både Høyre-leder Erna Solberg, tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt og mot nåværende arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna. – Fremskrittspartiet mener det er grunn til å rette sterk kritikk mot nåværende statsråd Tonje Brenna, for håndteringen av støtte til, som indirekte omfatter støtte til Utøya AS, hvor Brenna var inhabil da hun var Kunnskapsminister. Opplysningene i Dagens Næringsliv som kom rett før komiteens avgivelse, kan tyde på at Brenna har valgt å holde tilbake informasjon fra Stortinget, sier Limi.

NRK - 28 feb 24 kl. 10:24

DN: Brenna var informert om Utøya-samarbeid i 2022

Daværende kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) ble informert om at hennes departement ga millionstøtte til Utøya AS, ett år før hun erklærte seg inhabil i saken, skriver DN i dag. I 2022 delte departementet ut flere millioner til Wergelandsenteret, millioner som også kom Utøya AS til gode. I styret i Utøya AS satt ekssamboeren til Brenna og to venninner.

Aftenposten - 28 jun 24 kl. 20:21

På jobb er Brenna sjef. Det kan hun bare glemme på hjemmebane.

JESSHEIM (Aftenposten): Tonje Brenna har to gode triks for hvordan du takler småbarnslivet, med eller uten statsrådsjobb..

VG - 25 jun 24 kl. 19:46

Tonje Brenna vil på Stortinget

Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (36) vil på Stortinget og sier til TV 2 at hun er kommet i Ap-ledelsen for å bli der..

E24 - 21 jun 24 kl. 13:26

LO ut mot Brenna-utspill: – Uenig med oppskriften

Brenna får også skryt for å ønske mer deltid velkommen.

NRK - 18 okt 23 kl. 04:06

Brenna-rådgiver blir daglig leder i Utøya AS

Ingrid Endrerud, som har vært Tonje Brennas (Ap) rådgiver i flere år, er ny daglig leder i Utøya AS. Utøya AS er selskapet Brenna fikk habilitetsrefs for. – Vi var klar over at det var en utfordring med tanke på Tonje Brennas inhabilitet, men hennes rådgiver må få lov å søke seg til interessante stillinger, sier styreleder Tord Dale i Utøya AS til Dagens Næringsliv (DN).

NRK - 05 mar 24 kl. 15:16

Stortinget stemte ned mistillitsforslag mot Brenna

Fremskrittspartiets representanter ble stående alene om å støtte mistillitsforslaget mot arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna da Stortinget gikk til votering i dag. Avstemningen foregikk ved navneopprop i stortingssalen. Representantene som støttet forslaget ropte «ja» og de som ikke gjorde det, ropte «nei».

NRK - 05 mar 24 kl. 11:57

Støre: Ikke grunnlag for mistillit mot Brenna

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener det ikke er grunnlag for mistillit mot statsråd Tonje Brenna (Ap). Frp fremmet mistillitsforslaget i dagens debatt i Stortinget. – Det mener jeg det ikke er grunnlag for, sa Støre i sitt innlegg fra talerstolen.

NRK - 04 mar 24 kl. 13:02

KrF går for sterk kritikk av Brenna

Også KrF skjerper nå kritikken av statsråd Tonje Brenna i hennes habilitetssak. – Det at det kommer nye opplysninger om saken etter at kontrollkomiteens behandling forsterker alvorlighetsgraden i saken til Tonje Brenna, sier KrF-nestleder Dag Inge Ulstein. – Denne informasjonen burde vært gitt Stortinget fra start.

NRK - 04 mar 24 kl. 12:14

MDG snur - skjerper kritikken mot Brenna

Miljøpartiet De Grønne skjerper kritikken mot Ap-nestleder Tonje Brenna når Stortinget behandler habilitetssakene i morgen. Det sier MDGs medlem av kontrollkomiteen Lan Marie Berg til NRK. – MDGs stortingsgruppe har i dag vedtatt at vi vil stemme for sterk kritikk av Tonje Brenna på bakgrunn av at hun ikke har vært helt sannferdig i møte med komiteen, sier Berg.

Klartale - 05 jun 24 kl. 08:32

Regjeringen stopper streiken

Køer på flyplasser. Avlyste passtimer. Også studenter fikk merke streiken til Unio.

NRK - 05 jun 24 kl. 07:27

Kjelder til NRK: Tvungen lønnsnemnd i Unio-streiken

Arbeidsminister Tonje Brenna bryt inn med tvungen lønnsnemnd i Unio-streiken, opplyser kjelder til NRK. Årsaka er at kjernepersonell i politiet er tatt ut i streik. Brenna held pressekonferanse om saka 07:45..

VG - 05 jun 24 kl. 07:33

Tonje Brenna kaller inn til møte om Unio-streiken

Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) har onsdag morgen innkalt til møte i forbindelse med arbeidskonflikten mellom Unio og staten..

Aftenposten - 05 jun 24 kl. 07:19

Brenna hasteinnkaller til streike-møte

Tonje Brenna kaller inn til møte i forbindelse med arbeidskonflikten mellom Unio og staten på kort varsel..

E24 - 05 jun 24 kl. 07:17

Tonje Brenna kaller inn til møte i forbindelse med arbeidskonflikten mellom Unio og staten

Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) har onsdag morgen innkalt til møte i forbindelse med arbeidskonflikten mellom Unio og staten..

Aftenposten - 05 jun 24 kl. 07:19

Brenna stanser Unio-streik – griper inn med tvungen lønnsnemd

Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna avslutter nå Unio-streiken med tvungen lønsnemnd..

Aftenposten - 02 jun 24 kl. 21:06

Medier: Tonje Brenna innkaller til møte om streiken i kveld

Arbeidsminister Tonje Brenna (Ap) møter pressen klokken 21:30 søndag..

VG - 02 jun 24 kl. 21:02

Tonje Brenna innkaller til møte om streiken i kveld

Akademikerne og Unio møter arbeidsminister Tonje Brenna (Ap) klokken 21.30 søndag..

E24 - 02 jun 24 kl. 21:06

Tonje Brenna innkaller til møte om streiken

Arbeidsminister Tonje Brenna (Ap) møter pressen klokken 21:30 søndag..

NRK - 01 mar 24 kl. 08:46

Tonje Brenna innrømmer feil

Brenna skriver i et brev til kontroll- og konstitusjonskomiteen at hun burde gitt mer informasjon om de interne prosessene i departementet. Det skriver TV 2. «...

NRK - 28 feb 24 kl. 15:42

Støre: Full tillit til Brenna

– Jeg har full tillitt til Tonje Brenna. Hun har vært åpen om denne saken, og det var jo hun som løftet den fram, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NRK. Støre er på besøk i Warszawa og kommenterer innstillingen til kontroll- og konstitusjonskomiteen derfra.

Klartale - 23 maj 24 kl. 12:47

Så mye mer får du fra Nav

Tonje Brenna la fram trygdeoppgjøret torsdag. Hun er arbeids- og inkluderingsminister.Oppgjøret forteller hva det nye grunnbeløpet i folketrygden blir.

NRK - 13 maj 24 kl. 12:31

Avsluttar undersøkingar av Tonje Brenna

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomitè har avslutta undersøkingane av habilitetssaka knytta til arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap). Det seier medlem i komiteèn Lan Marie Berg (MDG) til Altinget. Brennas habilitetssak handlar blant anna om ho var inhabil i statsbudsjettet for 2022 og 2023 i spørsmål om løyvingar til eit skoleprosjekt, som er eit samarbeid mellom Wergelandsenteret, 22.

NRK - 07 nov 23 kl. 16:45

Brenna: Opp til dere å sammenligne

– Jeg tenker det er opp til dere å sammenligne de ulike sakene, sa arbeidsminister og Ap-nestleder Tonje Brenna da hun møtte til kontrollhøring på Stortinget i dag. Svaret kom på et spørsmål fra Frps Carl I. Hagen, som ville vite om Brenna vurderte å gå av da hun så at kulturminister Anette Trettebergstuen valgte å trekke seg etter brudd på habilitetsreglene.

Klartale - 22 jun 24 kl. 06:00

Ikke lenger et sted du bare låner bøker

«Lån billetter til Brann-kamper på Stadion», skriver Bergen offentlige bibliotek.«Har du pappaperm og lyst til å møte andre fedre i samme situasjon?» skriver Sølvberget bibliotek og kulturhus i Stavanger.

Klartale - 20 mar 24 kl. 09:04

Brenna vil at flere innvandrere skal jobbe

Norge trenger folk til å jobbe. Spesielt innen helse og omsorg, ifølge Nav. Industrien trenger også folk, ifølge undersøkelsen fra i fjor.

Aftenposten - 20 jun 24 kl. 19:01

Brenna vil ha mer deltid: – Kan vekke oppsikt at jeg sier dette

Arbeidsministeren vil ha flere deltidsansatte for å få flere i jobb..

E24 - 20 jun 24 kl. 19:01

Brenna vil ha mer deltid: – Kan vekke oppsikt at jeg sier dette

Arbeidsministeren vil ha flere deltidsansatte. – Dette er et veldig tydelig signal..

NRK - 17 jun 24 kl. 10:10

Lavlønnsutvalget: 6 prosent i norsk arbeidsliv er lavtlønnede

Det er høyest andel lavtlønte i næringene servering, overnatting, personlig tjenesteyting og detaljhandel, viser en ny rapport. På oppdrag fra regjeringen har Lavlønnsutvalget kartlagt omfang og utvikling av lavlønn blant personer i jobb i Norge. Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) mottok rapporten fra utvalgsleder Linda Nøstbakken mandag formiddag.

VG - 16 jun 24 kl. 17:18

Høyre-Asheim: – Ap har mistet selvtilliten

Høyres 1. nestleder, Henrik Asheim, forklarer med Høyre-øyne hvorfor Ap og Sp sliter. Han får så hatten passer av Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Tonje Brenna (Ap)..

NRK - 15 jun 24 kl. 15:53

Melder om grasbrann i Masfjorden

110-sentralen Vest melder om ein gras- og lyngbrann i Austfjordvegen i Masfjorden kommune. Ifølge politiet skal det Brenna berre 30 meter frå eit hus, men vindretninga går bort frå huset. Politiet og brannvesenet er på veg..

VG - 26 apr 24 kl. 05:32

Brenna og Tajik: – Vi skal brekke ryggen på gjengene

Aps Tonje Brenna og Hadia Tajik forteller i dag om en meget ambisiøs ambisjon..

NRK - 08 mar 24 kl. 20:49

Venstre vil be om nye undersøkelser av Brenna

Grunde Almeland (V) sier partiet vil be kontroll- og konstitusjonskomiteen om å åpne nye undersøkelser av arbeidsminister Tonje Brenna (Ap). Det sier han til TV 2, i forbindelse med at det fredag ble kjent at Kunnskapsdepartementet har sendt over nye dokumenter til komiteen. – Samtidig som det selvsagt er bra at informasjonen sendes over til oss, så er det krevende at det stadig dukker opp ny informasjon, sier han til kanalen.

NRK - 05 mar 24 kl. 12:08

Brenna: – Jeg har gjort feil

– Jeg har gjort feil ved håndtering av spørsmål om min habilitet. Jeg har vurdert habilitet for sent og for dårlig, sa arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) da hun holdt innlegg om habilitetssakene på Stortinget i dag. – Jeg oppdaget selv feilene jeg har gjort og har hele tiden vært åpen og ærlig om feilene, tilføyde Ap-statsråden.

NRK - 05 mar 24 kl. 10:35

MDG vil ha ny sak mot Tonje Brenna

MDG meiner kontrollkomiteen på Stortinget må følge opp om arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) har brote opplysingsplikta: Det skriv NTB. Både Venstre og Høgre har opna for det same. Grunngjevinga er nye opplysningar som kom fram om kjennskap til samarbeidet mellom Utøya AS og Wergelandsenteret.

NRK - 05 mar 24 kl. 10:21

Ber Brenna forklare seg i Stortinget

Venstres Grunde Almeland ber statsråd Tonje Brenna om å forklare seg for Stortinget om den siste utviklingen i hennes sak i dagens debatt om habilitetssakene. – I etterkant av komiteens avgivelse har statsråd Brenna oversendt supplerende opplysninger til kontrollkomiteen, sa Almeland da han innledet dagens debatt. – Jeg oppfordrer statsråden selv til å redegjøre for disse under dagens debatt, sa Venstre-politikeren.

Klartale - 05 jun 24 kl. 15:30

Hva er en «tradwife»?

«50-tallet ringte og ville ha kvinneidealet sitt tilbake, liksom.». Det skriver Tone Sofie Algen.

VG - 05 jun 24 kl. 14:13

Aftenposten: Unio med mistillit til Rikslønnsnemnda – ber Stortinget opprette ny nemnd

Unio vil ikke at konflikten skal gå til den vanlige lønnsnemnda, slik arbeidsminister Tonje Brenna har lagt opp til. De vil ha en ny..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com