Energi

Thursday, 18 August, 07:06

Nyheter om Energi

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 18 maj 22 kl. 13:14

Sjefen i FN ber om mer satsing på fornybar Energi

Guterres er generalsekretær i verdens-organisasjonen FN. Han var med da det ble presentert en ny rapport onsdag. Den er laget av Verdens meteorologi-organisasjon (WMO), og den handler om klimaet på jorda.

NRK - 10 aug 22 kl. 15:39

Industri Energi har sendt ut streikevarsel i elektrokjemisk industri

Industri Energi har varslet Riksmekleren og Norsk Industri om at de vil ta ut 1.422 medlemmer i streik fra 15. august om meklingen ikke fører fram.

NRK - 13 aug 22 kl. 18:27

Det blir industristreik fra mandag

Det blir streik i prosessindustrien fra mandag morgen, melder Industri Energi i en pressemelding. Lørdag ettermiddag fortsatte meklingen mellom Norsk Industri og arbeidstakerorganisasjonen Industri Energi angående oppgjøret for prosessindustrien. Riksmekler Mats Wilhelm Ruland sier til Dagbladet Børsen at meklingen endte i konflikt og at 1.

Klartale - 08 aug 22 kl. 06:00

Derfor må vi betale mye for strøm

Norge har jo masse Energi, tenker du kanskje. Vi henter mye kraft fra vann. Men også fra vind, sol og litt gass.

NRK - 07 aug 22 kl. 21:35

Flertall i Senatet godkjentehistorisk klima- og helseplan

Et flertall i Senatet godkjente Joe Bidens store klima- og helseplan søndag, en plan med ambisiøse mål for å redusere karbonutslipp. Lovforslaget tar sikte på å flytte forbrukerne mot grønn Energi, kutte prisene på medisiner for eldre, og stramme inn på skatter og avgifter for bedrifter og rike personer. Lovforslaget ble vedtatt med 51 stemmer for, og 50 mot.

Klartale - 03 aug 22 kl. 10:49

Scholz åpner for å drive atomkraftverk videre

Olaf Scholz er tysk statsminister sier at det kan være fornuftig å fortsette driften ved de siste atomkraftverkene i landet. Mange har krevd at de må være i bruk lenger for å produsere Energi Europa trenger.Scholz sa så sent som i juni at målet er å slutte med atomkraft i Tyskland.

NRK - 26 jul 22 kl. 11:25

Vår Energi doblet inntektene i andre kvartal

Oljeselskapet Vår Energi mer enn doblet inntektene i andre kvartal til 2,4 milliarder dollar fra 1,1 milliarder dollar i samme kvartal i fjor. – Den fortsatt sterke kontantstrømsgenereringen reflekterer ytterligere et kvartal med sikker og effektiv virksomhet med høye råvarepriser og stabil produksjon og forsyning av gass til våre kunder i Europa, sier Vår Energi-sjef Torger Rød i en børsmelding. Han sier at veksten støtter strategien om å utbetale minst én milliard dollar i utbytte til aksjonærene i løpet av året.

Klartale - 26 jul 22 kl. 11:01

EU-landene enige om gasskutt

Det opplyser diplomatkilder om ifølge nyhetsbyrået DPA. Energi-ministrene i EU skal godkjenne en plan som begynner 1. august.

NRK - 16 jun 22 kl. 14:03

Tysklands regjering ber innbyggerne spare Energi

Russiske Gazprom mer enn halverer gassleveransene via Nord Stream 1-rørledningen. Den tyske regjeringen ber nå innbyggerne om å spare Energi. Russland skylder på nødvendig reparasjonsarbeid på gassrørledningen til Tyskland og har varslet at kapasiteten reduseres fra 167 millioner kubikkmeter til 67 millioner kubikkmeter daglig.

E24 - 13 timer siden

Lite sannsynlig at Norge klarer klimamålene, ifølge analyse

ARENDAL (E24): Ifølge Energi Norges fornybarbarometer vil ikke Norge nå klimamålene om 55 prosent utslippskutt innen 2030. Grunnen er at andelen bruk av fornybar Energi er for lav..

NRK - Igår: 14:06

Skal bygge flisfyringsanlegg

Selskapet Norsk BioEnergi skal bygge et flisfyringsanlegg for Tine meieriet Jæren i Kviamarka i Hå. Anlegget skal levere Energi tilsvarende minst 36 millioner kWh per år. – Meieriet er storforbruker av Energi, og ved å ta i bruk bioEnergi fra flis vil utslippene av CO₂ reduseres betydelig, sier daglig leder Jan Topstad i Norsk BioEnergi AS..

NRK - 13 jul 22 kl. 16:13

Ungarn beordrar eksportforbod av Energi

Ungarns statsminister Viktor Orbans regjering har beordra eit eksportforbod av Energi og fjerna pristaket for hushaldningar som brukar meir Energi enn det gjennomsnittlege forbruket, fortel ei kjelde nær Orban til nyheitsbyrået Reuters. I tillegg vil landet auke sin gassproduksjon. Tiltaka vil trå i kraft frå august for å sikra Energitilførsel til landet i vinter, sa Orbans stabssjef Gergely Gulyas..

NRK - 13 aug 22 kl. 18:27

Dagbladet: Det blir industristreik fra mandag

Det blir streik i prosessindustrien fra mandag morgen. Det bekrefter riksmekler Mats Wilhelm Ruland overfor Dagbladet Børsen. Lørdag ettermiddag fortsatte meklingen mellom Norsk Industri og arbeidstakerorganisasjonen Industri Energi angående oppgjøret for prosessindustrien.

NRK - 13 aug 22 kl. 06:51

Mekling sju timer på overtid

Meklingen mellom Norsk Industri og arbeidstakerorganisasjonen Industri Energi om oppgjøret for prosessindustrien fortsetter på overtid på sjuende timen lørdag. Meklingsfristen om elektrokjemisk overenskomst gikk ut ved midnatt, men klokken 6.45 lørdag morgen pågår meklingen fortsatt.

NRK - 13 aug 22 kl. 00:25

Mekling på overtid i prosessindustri-oppgjøret

Meklingen mellom Norsk Industri og Industri Energi om oppgjøret for prosessindustrien fortsetter på overtid. Det opplyste riksmekler Mats Ruland til NRK, kort tid etter at meklingsfristen gikk ut ved midnatt natt til lørdag. Dersom brudd blir det streik fra mandag morgen.

Aftenposten - 11 aug 22 kl. 23:44

Nick Cave leverer med en intens Energi det er vanskelig å ikke la seg oppsluke av

Nick Cave and the Bad Seeds gir Øya en treffende blanding av fandenivoldsk Energi og ettertenksomhet..

E24 - 10 aug 22 kl. 15:39

Industri Energi har sendt ut streikevarsel i elektrokjemisk industri

Industri Energi har varslet Riksmekleren og Norsk Industri om at de vil ta ut 1.422 medlemmer i streik fra 15. august om meklingen ikke fører fram..

NRK - 07 aug 22 kl. 21:35

Flertall i Senatet godkjente historisk klima- og helseplan

Et flertall i Senatet godkjente Joe Bidens store klima- og helseplan søndag, en plan med ambisiøse mål for å redusere karbonutslipp, melder Reuters. Målet med pakken «Inflation Reduction Act» er, som navnet tilsier, å få ned inflasjonen i USA. Den tar for seg alt fra priser på medisiner, til skatt på bedrifter og den inneholder også 369 milliarder dollar til en rekke store klimatiltak.

NRK - 06 aug 22 kl. 10:56

Strømmen på vei tilbake i Lillesand

De fleste husstandene i Lillesand som mistet strømmen lørdag formiddag har fått strømmen tilbake, ifølge Agder Energi Nett sine sider. Strømbruddet skyldtes røykutvikling i en transformatorstasjon. På det meste var 7000 strømkunder uten strøm, ifølge pressevakt May Britt Risbruna i Agder Energi Nett.

NRK - 02 aug 22 kl. 13:02

Spania innfører omfattende tiltak for å spare på strøm

Spanias regjering har besluttet å innføre omgående tiltak for å spare på Energibruken. Tiltakene rammer alt fra offentlige kontorer til hoteller og kinoer. Alle offentlige bygninger samt kjøpesentre, kinoer, arbeidsplasser, hoteller, togstasjoner og flyplasser får ikke lov til skru temperaturen på luftavkjølingsanleggene innendørs til under 27 grader på sommeren.

NRK - 02 aug 22 kl. 11:50

Fagforeningene gir Støre strømfrist

Tålmodigheten brister i fagbevegelsen LO. Leder i Industri Energi, Frode Alfheim, krever maks totalpris på strøm, sammen med kollega i Fellesforbundet, Jørn Eggum. Dermed gir de regjeringen strømfrist, skriver Frifagbevegelse.

E24 - 26 jul 22 kl. 06:58

Sterkt kvartal for Vår Energi - øker utbytte

Vår Energi nyter godt av høye olje og gass priser, og øker utbyttet til aksjonærene i andre kvartal, og planlegger ytterligere utbyttehopp i høst..

E24 - 26 jul 22 kl. 06:58

Resultatnedgang for Vår Energi

Vår Energi nyter godt av høye olje og gass priser. Resultatet etter skatt er imidlertid lavere enn andre kvartal året før..

NRK - 23 jun 22 kl. 03:52

Ingen streik blant oljeserviceansatte

Flere timer på overtid ble det enighet i meklingen mellom Safe, Industri Energi og Norsk olje og gass. Dermed blir ikke 650 oljeserviceansatte tatt ut i streik. Industri Energi meldte om enigheten rett etter klokka 3.

NRK - 19 jun 22 kl. 11:06

Tyskland med Energi-nødtiltak

Tyskland setter inn nødtiltak for å sørge for at de har nok Energi etter at tilbudet av russisk gass falt, sier den tyske regjeringen søndag, ifølge AFP. Landet vil blant annet bruke mer kull. – For å redusere bruken av gass, må mindre gass bli brukt for å lage Energi, sier det tyske økonomidepartementet i en uttalelse..

Aftenposten - 13 timer siden

Lite sannsynlig at Norge klarer klimamålene, ifølge analyse

ARENDAL (E24): Ifølge Energi Norges fornybarbarometer vil ikke Norge nå klimamålene om 55 prosent utslippskutt innen….

NRK - Igår: 00:28

Uenige om russisk turistnekt

De nordiske statsministrene og Tysklands forbundskansler fremsto samlede om både fornybar Energi og forsvarssamarbeid. Men et spørsmål om russisk turistnekt fikk temperaturen til å stige. Etter en endring i UDIs regler i mai er det allerede svært vanskelig for russiske turister å få godkjent visum til Norge..

E24 - Igår: 16:12

Streiken i prosessindustrien trappes opp med over tusen medlemmer

Industri Energi har sendt varsel om at ytterligere 1.115 medlemmer tas ut i streik i prosessindustrien..

Aftenposten - Igår: 16:12

Streiken i prosessindustrien trappes opp med over tusen medlemmer

Industri Energi varsler at ytterligere 1.115 medlemmer tas ut i streik i elektrokjemisk industri..

NRK - Igår: 16:09

Streik trappes opp med tusen medlemmer

Streiken i prosessindustrien trappes opp med over tusen medlemmer, opplyser Industri Energi..

NRK - Igår: 09:36

Kjøtt produsert i lab kan gi store klimagevinster

– Tallene viser at vi kan kutte klimagassutslippene med opptil 90 prosent, sier administrerende direktør i Nofima Øyvind Fylling-Jensen. Han trekker frem lavere forbruk av vann og Energi som særlige fordeler ved å gå over til å produsere kjøtt i laboratorium..

E24 - 13 jun 22 kl. 15:37

Norwea og Energi Norge: Vil samle fornybarbransjen i én organisasjon

Norwea og Energi Norge er i samtaler om å etablere en felles bransjeorganisasjon for fornybar Energi..

NRK - I førrgår: 19:20

Norge og Tyskland skal utvikle samarbeidet innen flere Energiområder

Norge og Tyskland skal utvikle samarbeidet innen områder som hydrogen, karbonfangst og -lagring, havvind og batteriproduksjon. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) etter sitt møte med Tysklands statsminister Olaf Scholz mandag. – Det har vært et omfattende Energisamarbeid mellom Norge og Tyskland i mange år.

E24 - 13 aug 22 kl. 18:33

Streik i prosessindustrien fra mandag: – Vil holde det gående til vi får et bedre tilbud

Meglingen i oppgjøret for prosessindustrien endte i konflikt lørdag kveld. Det blir derfor streik for 1.422 Industri Energi-medlemmer fra mandag..

E24 - 13 aug 22 kl. 13:02

Mekling på overtid i prosessindustri-oppgjøret

Meklingen mellom Norsk Industri og arbeidstakerorganisasjonen Industri Energi om oppgjøret for prosessindustrien fortsetter på overtid lørdag ettermiddag..

VG - 13 aug 22 kl. 11:07

Den verste av alle kriser

Mangel på Energi gir økonomisk krise, sultkrise og klimakrise..

NRK - 12 aug 22 kl. 13:05

Tysklands finansminister føreslår temperaturgrense på 19 grader i offentlege bygg

Oppvarminga av offentlege bygg i Tyskland skal ikkje settast høgare enn 19 grader celsius, som følge av eit planlagt lovforslag for å spara Energi, sa den tyske finansministeren Robert Habeck til avisa Süddeutsche Zeitung. Unntaket er sjukehus og sosiale institusjonar, fortalde Habeck til avisa. Forslaget blir nå diskutert i fleire av departementa, inkludert arbeidsdepartementet..

NRK - 12 aug 22 kl. 13:05

Tysklands finansminister føreslår innetemperatur på 19 grader i offentlege bygg

Innetemperaturen i offentlege bygg i Tyskland skal ikkje settast høgare enn 19 grader celsius, lyd eit forslag som er del av eit planlagt lovforslag for å spara Energi, fortalde den tyske finansministeren Robert Habeck til avisa Süddeutsche Zeitung. Unntaket er sjukehus og sosiale institusjonar, fortalde Habeck til avisa. Forslaget blir nå diskutert i fleire av departementa, inkludert arbeidsdepartementet..

NRK - 11 aug 22 kl. 15:11

Franske kraftkontraktar når rekordhøgt nivå

Franske bedrifter og andre som ønsker å sikre seg langtidskontraktar for elektrisitet må belage seg på å betale 600 euro per MWh til neste år. Det svarar til om lag 5,9 kroner per kWh. Prisen har stige med 4,4 prosent og aldri vore så høg før, melder finansavisa Bloomberg.

NRK - 11 aug 22 kl. 13:23

Olaf Scholz vil ha gassrøyr frå Portugal og Spania

Den tyske rikskanslaren Olaf Scholz vil ha nye gassrøyr frå den iberiske halvøya til sentrale delar av Europa, ifølge Reuters. – Det vil kraftig avlaste forsyningssituasjonen i Europa, seier han. Scholz skal allereie ha vore innom emnet i møte med statsleiarane i Spania, Portugal og Frankrike, i tillegg til EU-kommisjonen.

NRK - 10 aug 22 kl. 16:51

Statkraft bøtelagt etter gravearbeid i nasjonalpark

Statkraft Energi AS har vedteke eit førelegg på 100.000. kroner for brot på naturmangfaldloven og forskrifta om Jostedalen nasjonalpark.

Klartale - 10 aug 22 kl. 12:00

Disse gutta redder folk fra kulde og dyr strøm

– Det gjorde vondt å si nei til folk, sier Per Christian Orby. Han er sjef for veden hos Lier Asvo i Viken.– Smertefullt, sier kollega Linda Bogar Kleven.

NRK - 09 aug 22 kl. 04:37

Universitetenes strømutgifter har gått i taket

Universitetene i Sør-Norge har samlet fått økte Energikostnader på drøyt 200 millioner kroner. – Det blir brutalt framover, spår økonomidirektør Steinar Sundberg ved Universitetet i Bergen (UiB). Her har de et overforbruk på flere titalls millioner kroner på grunn av de høye strømprisene.

E24 - 08 aug 22 kl. 21:11

Energiministeren svarer på kritikken: Ber kommunene bygge mer vindkraft

Olje- og Energiminister Terje Aasland (Ap) avfeier strøm-kritikken fra opposisjonen. Han vil heller fokusere på utbygging av ny Energi..

VG - 08 aug 22 kl. 20:46

Energiministeren svarer på kritikken: Ber kommunene bygge mer vindkraft

Olje- og Energiminister Terje Aasland (Ap) avfeier strøm-kritikken fra opposisjonen. Han vil heller fokusere på utbygging av ny Energi..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com