NRK > Nyheter

Wednesday, 08 February, 23:54

NRK - 25 nov 22 kl. 12:53

Spionsiktet ved UiT fengsles i fire nye uker

Den spionsiktede mannen som ble pågrepet ved Universitetet i Tromsø 24. oktober varetektsfengsles i fire nye uker, slår Oslo tingrett fast. Hans forsvarer Marijana Lozic fortalte til NRK tidligere denne uken at han fortsatt ikke ønsker å la seg avhøre av politiet. Retten legger vekt på siktelsens alvor og mistankens styrke, samt det de mener er en sterk fare for bevisforspillelse. Mannen er siktet for brudd på straffelovens § 121 om ulovlig etterretning som kan skade grunnleggende nasjonale interesser.
Les mer på NRK


Les mer om:
Universitetet, Tromsø, Oslo, Marijana Lozic, NRK, PST, Jose Giammaria, Brasil, Mikhail Valerjevitsj Mikusjin, Russland, Bellingcat, GRU, UiT

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Spionsiktet, ved, UiT, fengslesi , fire, nye, uker
NRK - 01 sep 22 kl. 16:00

UiT 50 år: – UiT er viktig for samiske unge

50 år har gått siden Universitetet i Tromsø tok imot de første studentene, og universitetet har siden start vært viktig for samisk kultur og samfunn. Doktorgradsstipendiat Ánne Hedvig Nordsletta fra Karasjok forteller at UiT er flinke på å ivareta det samiske, både i forskningssammenheng og for utdanning innenfor samiske felt. – UiT er viktig for samiske unge, siden UiT er en arena og møteplass for dem.

Klartale - 26 okt 22 kl. 12:15

Mistenkt spion anker ikke at han blir internert

Det er varslet at mannen vil bli sendt ut av Norge. Men han blir internert fram til det blir klart. Det vil si at han blir holdt fanget for å ha kontroll på ham, i stedet for at det er ment som en straff.

NRK - 28 okt 22 kl. 11:33

UiT-rektor bekymret over spionsiktelse mot gjesteforsker

PST har siktet siktet gjesteforskeren fra Universitetet i Tromsø etterretningsvirksomhet mot statshemmeligheter. – Vi legger til grunn at det betyr at myndighetene har funnet tilstrekkelig med bevis for at dette har skjedd og at de dermed har tatt ut siktelse og at dette blir behandlet på behørig måte i rettsapparatet, sier UiT-rektor Dag Rune Olsen. – Hvilken skade kan dette ha påført UiT?

NRK - 22 nov 22 kl. 13:16

PST vil forlenge fengsling av spionsiktet ved UiT

Den spionsiktede mannen som ble pågrepet ved Universitetet i Tromsø i oktober vil bli begjært fengslet i fire nye uker. Det opplyser PST overfor NRK. Fengslingsmøtet vil finne sted kommende fredag, og det er foreløpig uavklart hvorvidt det blir et fysisk møte eller kontorforretning bak lukkede dører.

NRK - 02 nov 22 kl. 15:12

Mener Finnmarksloven er utydelig

Denne uken holder Norges arktiske universitet (UiT) sammen med blant andre Finnmarkseiendommen (FeFo) et seminar for å undersøke hvordan lover om land og naturressurser tar hensyn til samiske interesser. Mattias Åhren, professor ved UiT, deltok sammen med FNs tidligere spesialrapportør James Anaya. Dette for å vurdere hvordan lovene i Norge samsvarer med de internasjonale lovene om urfolks rettigheter.

NRK - 10 nov 22 kl. 15:52

Teologistudiet i Tromsø legges ned

UiT Norges arktiske universitet vedtok torsdag å legge ned både bachelor- og masterprogrammet i teologi. – Vi legger ned det integrerte teologistudiet, men det er fortsett mulig å studere til å bli prest ved UiT. Vi har veldig mange kurs som gjør at man kan bli ordinert til prest i Den norske kirke, sier rektor Dag Rune Olsen til Vårt Land.

Klartale - 10 aug 22 kl. 12:00

Disse gutta redder folk fra kulde og dyr strøm

– Det gjorde vondt å si nei til folk, sier Per Christian Orby. Han er sjef for veden hos Lier Asvo i Viken.– Smertefullt, sier kollega Linda Bogar Kleven.

NRK - 22 dec 22 kl. 19:07

Korrupsjonssiktet EU-parlamentariker fengsles i fire nye uker

Belgisk rett har bestemt at den greske EU-parlamentarikeren Eva Kaili fengsles i fire nye uker, melder Reuters. Hun ble tidligere i desember avsatt som visepresident i EU-parlamentet etter at hun ble pågrepet og siktet for korrupsjon. Kaili nekter straffskyld og begjærte seg tidligere torsdag løslatt..

NRK - 26 okt 22 kl. 19:16

PST: Den spionmistenkte var i eit forskingsmiljø som samarbeida med Cyberforsvaret

Den brasilianske statsborgaren i 30-åra som er mistenkt for å vera ein russisk spion, har fått tilgang til eit forskingsmiljø som gjev grunn til uro, seier assisterande PST-sjef Hedvig Moe. – Det er delvis fordi det er eit universitet i nordområda, som jo er strategisk viktig, men og fordi han har jobba med mellom anna hybride trugslar, og fordi det miljøet har samarbeida med statlege institusjonar, som mellom anna Cyberforsvaret, seier Moe til NRK. Mannen var tilsett som frivillig forskar ved Universitetet i Tromsø Noregs arktiske universitet (UiT).

NRK - 18 jan 23 kl. 13:12

Ole Henrik Magga fremmet fire samiske språk – får pris

Språkprisen ved navn «Nordisk samisk språkpris – Gollegiella 2022» deles ut for tiende gang. I år går den til tidligere sametingspresident Ole Henrik Magga. Tidligere vinnere inkluderer blant andre Henrik Barruk, ekteparet Skoglund Palto, Harald Gaski og Divvun og Giellatekno ved UiT.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 1 time siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 1 time siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 1 time siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 2 timer siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Journalist dømt til åtte års fengsel i Belarus

Den polsk-belarusiske journalisten og aktivisten Andrzej Poczobut er dømt til åtte års fengsel i Belarus, opplyser menneskerettsgruppa Vjasna. 49 år gamle Poczobut er en fremtredende representant for den polske minoriteten i Belarus. Han er korrespondent for den polske avisa Gazeta Wyborcza og har rapportert kritisk om president Aleksandr Lukasjenkos regime.

NRK - 2 timer siden

Strynefjellet stenger i natt

På grunn av fare for skred vil rv. 15 Strynefjellet stenge kl. 05 natt til torsdag.

NRK - 2 timer siden

Stoltenberg: – Kina trapper opp sine etterretningsaktiviteter

Nato-sjef Jens Stoltenberg sa på pressekonferansen i Washington D.C. onsdag, at han mener ballongen som ble skutt ned over USA, bekrefter et mønster i kinesisk politikk, nemlig at de trapper opp sine etterretningsaktiviteter.

NRK - 2 timer siden

To ansatte i Leger uten grenser drept i Burkina Faso

To ansatte i Leger Uten Grenser er drept i et angrep i Burkina Faso, ifølge organisasjonen. Ytterliggående islamister mistenkes for å stå bak..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com