Universitetet

Fredag, 25 Juni, 14:31

Nyheter om Universitetet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 juni 21 kl. 09:06

Ti universiteter får oppgradere

Regjeringen fordeler over 119,1 millioner kroner til oppgradering av universiteter og høyskoler. Målet er å modernisere undervisnings- og læringsformer, og et godt miljø for både studenter og ansatte, melder regjeringen i en pressemelding. Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet får mest penger blant de ti..

NRK - 4 timer siden

Covid oppsto trolig i november 2019

Det første tilfellet av covid-19 oppsto trolig i Kina 17. november 2019, ifølge en ny studie fra.Universitetet i Kent i Storbritannia.

NRK - I førrgår: 08:45

1 av 3 transperson opplevd overgrep

Én av tre transpersoner har opplevd seksuelle overgrep, viser levekårsundersøkelsen «Seksuell orientering, kjønnsmangfold og levekår». 2000 personer som definerer seg som heterofile, homofile, bifile eller transpersoner har blitt spurt om deres livssituasjon i undersøkelsen Universitetet i Bergen har gjort på oppdrag fra Bufdir. Undersøkelsen viser at transpersoner skårer lavere enn andre når det gjelder arbeidsevne og psykisk helse.

NRK - 18 april 21 kl. 14:11

Brann på Universitetet i Cape Town

Det brenner på Universitetet i Cape Town i Sør-Afrika. Brannen startet med en gasseksplosjon i en restaurant i nærheten, og har utviklet seg til en storbrann som søndag ettermiddag er ute av kontroll. Universitetet ansees som det beste i Afrika..

VG - 21 juni 21 kl. 20:43

Hvorfor Fudan-senter ved UiO?

Som den politiske situasjonen tegner seg i dag, mener vi det er riktig å huse Fudans europeiske senter ved Universitetet i Oslo nå..

E24 - 20 mai 21 kl. 09:47

Nytt fag skal skape muligheter utenfor petroleum på UiS

Universitetet i Stavanger inngår samarbeidsavtale med geodesi-selskapet Anko. Med det tar Universitetet et nytt steg vekk fra petroleumsprofilen..

E24 - 21 juni 21 kl. 06:31

Desert Control ønsker forskningssenter til Stavanger: - Bruksfeltet er enormt

Sammen med flere aktører søker Universitetet i Stavanger om et nytt forskningssenter for reologi i Stavanger. – Det er denne regionen som er teknologidriveren, sier daglig leder..

VG - 19 juni 21 kl. 09:03

Reven og den akademiske hønsegården

Et senter kontrollert av det kinesiske kommunistpartiet er i ferd med å bli etablert ved Universitetet i Oslo. Det er naivt..

Dagbladet - 17 juni 21 kl. 19:32

- Strammer strikken for mye

Jussprofessor ved Universitetet i Bergen, Hans Fredrik Marthinussen, mener de norske innreiserestriksjonene kan være et grovt brudd på menneskerettighetene. Det mener han er hårreisende..

NRK - 16 juni 21 kl. 15:15

Folkeavstemning om universitet

Ungarns statsminister ombestemmer seg og vil ha folkeavstemning om etableringen av et kinesisk universitet i Budapest. Folkeavstemningen skal holdes etter valget på ny nasjonalforsamling neste år. Det har vært store protester mot det nye Universitetet.

NRK - 15 juni 21 kl. 19:25

USA passerte 600.000 koronadødsfall

I dag passerte antallet registrerte dødsfall som knyttes til koronapandemien, 600.000 i USA, viser tall fra Johns Hopkins-Universitetet. USA president Joe Biden varslet i går at landet var i ferd med å nå det han omtalte som en trist milepæl.

NRK - 15 juni 21 kl. 09:04

Foreslår endringer i trygdelovene

Trygdekoordineringsutvalget som ble satt ned etter NAV-skandalen har levert sin utredning til arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H). – Forslagene vil gjøre rettighetene som følger av EØS-avtalen og andre internasjonale avtaler lettere tilgjengelig både for mottakere av trygdeytelser og for juristene som skal anvende loven, sier utvalgsleder Halvard Haukeland Fredriksen, jussprofessor ved Universitetet i Bergen i en pressemelding. Isaksen sier saken nå skal ut på høring.

NRK - 13 juni 21 kl. 09:09

Økt bruk av sosiale medier

Bruken av sosiale medier er blitt forsterket under pandemien, viser nye studier. Unge personer har delt mer om seg selv på nett det siste året, noe som er en uheldig utvikling, mener forsker Petter Bae Brandtzæg ved Universitetet i Oslo (UiO). – Alle er i samme båt nå.

NRK - 10 mai 21 kl. 14:51

Mistenker spredning av indisk virus

For seks dager siden ble det påvist en indisk virusvariant i en koronaprøve fra en ansatt ved Universitetet i Bergen. Fire kolleger har også testet positivt ved UiB. De antas å ha den indiske varianten.

NRK - 09 juni 21 kl. 16:28

Delvis solformørkelse i Norge

Solformørkelsen vil skje torsdag mellom klokka 12 og 14, mens sola står høyt på himmelen. Formørkelsen er maksimal rundt klokka 13. 51 prosent av sola forsvinne i Tromsø, 53 prosent i Hammerfest og henholdsvis 39 og 31 prosent i Trondheim og Oslo, skriver Universitetet i Tromsø (UiT), som viser formørkelsen på YouTube..

NRK - 09 juni 21 kl. 10:17

Færre lånte bøker under pandemien

Koronastengte læresteder førte til at antall utlån fra fag- og forskningsbibliotekene sank 29 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Antall utlån gikk ned fra 1,7 millioner i 2019 til 1,2 millioner i koronaåret 2020, viser ferske tall fra SSB. Bibliotek ved vitenskapelige høyskoler og bibliotek ved høgskoler hadde størst nedgang i tallet på utlån i fjor sammenlignet med året før.

NRK - 06 mai 21 kl. 15:11

Åpner omstridt Kina-senter

18. mai åpner Universitetet i Oslo et senter som skal drives av det kinesiske Fudan-Universitetet. Det blir en talerstol for det offisielle Kina, sier en kritiker.

NRK - 31 mai 21 kl. 00:24

Thomas Mathiesen er død

Den kjente norske rettssosiologen Thomas Mathiesen er død, 87 år gammel, melder Universitetet i Oslo. Mathiesen var en av stifterne av Norsk forening for kriminalreform, KROM, i 1968, og har blitt sett på som en sentral talsmann for å avskaffe straff som virkemiddel innen kriminalpolitikken..

NRK - 30 mai 21 kl. 11:36

230 millioner indere ut i fattigdom

Koronapandemien har ifølge myndighetene krevd minst 326.000 liv i India, men den har samtidig kastet 230 millioner ut i fattigdom det siste året, viser en studie utført ved Azim Premji-Universitetet i Bangalore. Det innebærer at de har under 375 rupi om dagen, 43 kroner dagen, til å brødfø seg selv og familien med.

NRK - 29 mai 21 kl. 21:04

14 studenter sluppet fri

Kidnappere har sluppet fri 14 studenter tatt til fange sist måned fra Universitetet Greenfield nord i Nigeria. Det skriver Reuters. Siden desemver har mer enn 700 studenter blitt kidnappet fra universiteter og skoler rundt om i landet..

NRK - 29 mai 21 kl. 21:04

14 studenter sluppet fri i Nigeria

Kidnappere har sluppet fri 14 studenter tatt til fange sist måned fra Universitetet Greenfield nord i Nigeria, melder Reuters. Siden desember har mer enn 700 studenter blitt bortført fra universiteter og skoler i Nigeria..

NRK - 27 mai 21 kl. 13:18

Skeptisk til tysk blodpropp-studie

Den tyske forskeren Rolf Marschalek ved Goethe-Universitetet i Frankfurt mener å ha kommet nærmere forklaringen på blodpropptilfellene etter vaksinene fra AstraZeneca og Janssen. Det kommer fram i en såkalt preprint som ikke er fagfellevurdert. Studien omtales blant annet i Financial Times.

Aftenposten - 26 mai 21 kl. 20:00

Universitetet i Oslo har havnet i et svært slett selskap

Det nye Fudan-senteret er motivert av Beijings politiske blikk på verden..

NRK - 26 mai 21 kl. 11:33

Miljøgifter i spekkhoggarkalv

Spekkhoggarkalven som stranda langs kysten av Nord-Noreg, hadde like høge nivå av miljøgifter i kroppen som vaksne spekkhoggarar. Forskarar undersøkte den ti dagar gamle kalven som stranda på eit skjær, og seinare døydde. – Han hadde berre mjølk i magen, så alle miljøgiftene i babyen må ha kome frå mora, seier forskar Clare Andvik ved Universitetet i Oslo i ei pressemelding..

Klartale - 19 april 21 kl. 15:13

Skogbrann i Cape Town sprer seg raskt

Studentene flyktet til fots fra brannen på Universitetet. Store deler av Universitetet er ødelagt. Nå spres brannen seg mot sentrum..

Klartale - 19 april 21 kl. 12:39

Skogbrann i Cape Town har spredt seg til Universitetet

Studentene flyktet til fots fra brannen på Universitetet..

NRK - 21 mai 21 kl. 17:04

Stenger campus i Bø

Universitetet i Sør-aust Noreg stenger campus i Bø etter smitteutbrotet knytt til studentmiljøet der. Stenginga kjem etter ei anbefaling frå Folkehelseinstituttet..

VG - 18 april 21 kl. 18:43

Storbrann på Universitetet i Cape Town

Det nesten 200 år gamle Universitetet i Cape Town står i full fyr..

NRK - 19 mai 21 kl. 06:01

To ansatte smittet ved UiT i Narvik

To ansatte ved UiT i Narvik har den siste uken testet positivt for covid-19. Det melder Universitetet på sin egen hjemmeside. Det fremgår videre at smittesporing er gjennomført og avsluttet fra Narvik kommunes side, som mener å ha kontroll på situasjonen, skriver avisa Fremover..

NRK - 17 mai 21 kl. 15:59

Dyr kan få oksygen gjennom rumpa

Fersk forsking viser at gnagarar og grisar har evna til å ta opp oksygen gjennom tarmsystemet. Neste skritt er å testa dette på menneske. – Den pågåande pandemien har ført til eit overveldande klinisk behov for respiratorar og kunstige lunger, noko som resulterer i ein kritisk mangel på tilgjengelege einingar, og trugar livet til pasientar over heile verda, seier forskar Takanori Takebe ved Det medisinske Universitetet i Tokyo og den medisinske avdelinga ved Cincinnati Children's Hospital..

VG - 10 april 21 kl. 12:22

Asbeststøv oppdaget ved Universitetet i Oslo: – Dette tar vi på største alvor

Helseskadelig asbeststøv er oppdaget i et av byggene til Universitet i Oslo. Omfanget er fortsatt uklart, og Universitetet ser alvorlig på saken..

Klartale - 12 mai 21 kl. 10:39

Åtte nye prøver med indisk virus i Bergen

Åtte nye prøver tatt i Bergen har indisk korona-virus. De er trolig knyttet til et utbrudd ved Universitetet i byen..

NRK - 07 mai 21 kl. 05:00

593.000 koronadøde i USA

USA registrerte 45.000 nye koronasmittede onsdag og 794 nye dødsfall. Antall smittede og døde er lavere for hver dag.

NRK - 07 mai 21 kl. 02:26

6,9 mill. kan ha dødd av korona

Dobbelt så mange kan ha dødd av koronaviruset i verden som de offisielle tallene viser, ifølge en ny studie. Så mange som 6,9 millioner mennesker kan ha dødd av viruset sammenlignet med de drøyt 3,2 millioner dødsfall som er registrert av Johns Hopkins-Universitetet. Beregningene til forskerne ved University og Washington viser også at dødstallet i USA kan være 905.

Klartale - 05 mai 21 kl. 09:16

Smitte med indisk korona-virus i Bergen

Den indiske varianten av korona er oppdaget i Bergen. Det er etter et utbrudd ved Universitetet i byen..

NRK - 04 mai 21 kl. 17:17

Indisk mutasjon påvist ved UiB

Det er påvist ein indisk virusvariant i ein koronaprøve frå ein UiB-tilsett. Nærkontaktar blei varsla og sett i karantene før helga. I dag blei det bekrefta at det dreier seg om ein indisk mutasjon, melder Universitetet..

NRK - 02 mai 21 kl. 17:45

Kun én av 7000 selvtester positive

Av 7000 selvtester for korona ved Universitetet i Oslo sist uke var det bare én som fikk påvist viruset. – ⁠ Vi tenker og håper at selvtesting vil bidra til at studentene kan komme tilbake til en mer normal studiehverdag og være til stede på campus, sier direktør for SiO Helse, Trond Morten Trondsen, til Universitas. De planlegger nå å utvide tilbudet med selvtesting til flere utdanningsinstitusjoner.

NRK - 01 mai 21 kl. 11:54

Hamstrer gull under pandemien

I Tyskland har koronapandemien ført til usikre tider, noe som har fått mange tyskere til å kjøpe gull framfor å sette sparepenger i banken. 9.089 tonn med gull, det meste i form av gullbarrer og mynter, er nå i privat eie i Tyskland, ifølge en studie Steinbeis-Universitetet i Berlin har utført på oppdrag fra Reisebank..

NRK - 19 april 21 kl. 14:51

Brann nærmer seg sentrum

Storbrannen i Cape Town nærmer seg sentrumsområdene av byen, melder AFP. Brannen brøt ut på søndag, og har rasert deler av Universitetet i den sørafrikanske byen. Brannvesenet har ikke kontroll, og sier at vinden er det største problemet..

Dagbladet - 19 april 21 kl. 10:46

Skogbrann ute av kontroll

Studenter er evakuert fra Universitetet i Cape Town, og brannen har allerede forårsaket store skader..

NRK - 19 april 21 kl. 07:16

Storbrann vokser i Cape Town

Storbrannen i området ved Universitetet i Cape Town har økt i omfang gjennom natten og spredd seg oppover fjellsiden på Table Mountain. Det melder lokale medier. Mange har måttet evakuere, fordi kraftig vind gjør at flammene truer nye områder..

Dagbladet - 18 april 21 kl. 21:36

Universitetet er rammet

En skogbrann som herjer ved Table Mountain i Cape Town i Sør-Afrika, har spredt seg til et universitet. Flere hundre studenter er evakuert..

Aftenposten - 18 april 21 kl. 20:00

Overgangen fra videregående til universitet kan bli større som følge av reformen

Det skriver fem dekaner ved Universitetet i Oslo..

NRK - 18 april 21 kl. 19:38

Ikke kontroll på brann i Cape Town

En brann i terrenget under landemerket Table Mountain i Cape Town er ennå ikke under kontroll. Flere hundre mennesker er evakuert, og Universitetet i den sørafrikanske byen er sterkt skadet. Årsaken til brannen er ikke kjent..

NRK - 18 april 21 kl. 18:11

Brann i Cape Town sprer seg

Brannen i universitetsbygninger i Cape Town i Sør-Afrika har spredt seg til terrenget rundt. Flere studenter er evakuert fra både Universitetet og studentboliger i nærheten. De tradisjonsrike bygningene fra 1800-tallet er sterkt skadet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt