Oslo

Wednesday, 06 December, 08:57

Nyheter om Oslo

NRK - 29 nov 23 kl. 14:26

«Oslove» blir Oslos samiske navn

Det offisielle samiske navnet på Oslo by blir «Oslove». Det er klart etter at et enstemmig kultur- og utdanningsutvalg i Oslo bystyre gikk inn for å bruke den nyere sørsamiske navneformen onsdag. Navnevalget har skapt stort engasjement i de samiske miljøene.

Klartale - 28 sep 23 kl. 06:00

Studentenes liv i byen

Det er høst i lufta. Og studentene har inntatt byer i hele Norge. Aller flest studenter finner du i Norges hovedstad Oslo.

NRK - 28 nov 23 kl. 10:59

Avisa Oslo: Grunde Almeland tar ikke gjenvalg som Oslo Venstre-leder

Grunde Almeland stiller ikke til gjengvalg som leder for Oslo Venstre. Det melder Avisa Oslo. Almeland svarer til Avisa Oslo at han ønsker å gi andre i partiet muligheten til å prøve seg i vervet.

Klartale - 28 nov 23 kl. 14:15

Ber om mer synlig politi på Oslo S

En ung gutt ble stukket med kniv fredag. Det skjedde på stasjonen Oslo S. Bare dager før ble to tenåringer stukket.

NRK - 8 timer siden

Oslo-byrådet vil la folk kjøpe øl tidligere på dagen

Skjenketidene på hverdager, helligdager og i høytiden skal utvides i Oslo, men de rekker trolig ikke å åpne for champagnefrokost på 17. mai neste år. Det nye Oslo-byrådet letter på sløret overfor Avisa Oslo og forteller at det blant annet skal bli lov å skjenke alkohol tidligere på søndager, helligdager og høytidsdager som 1.

NRK - Igår: 02:10

Strømproblemer på Østfoldbanen

Det er forsinkelser og innstillinger på Østfoldbanen mellom Ski og Oslo S. Ny oppdatering kommer klokka 10. Det varsler Bane Nor.

NRK - 25 nov 23 kl. 07:14

Enda en mistenkt pågrepet for knivstikking på Oslo S

Én person til er pågrepet etter knivstikkingen på Oslo S. Det opplyser krimleder Stina Edelman til NRK. Vedkommende ble pågrepet på sin bopel rundt kl.

NRK - 25 nov 23 kl. 07:14

Den andre mistenkte for knivstikkingen på Oslo S er pågrepet

Enda en person er pågrepet etter knivstikkingen på Oslo S. Det opplyser krimleder Stina Edelman til NRK. Vedkommende ble pågrepet på sin bopel rundt kl.

NRK - 30 nov 23 kl. 07:11

Planlegg ombygging av jernbanestasjonar i Oslo-regionen

Bane NOR planlegg ombygging av åtte jernbanestasjonar i Oslo-regionen for å tilpassa dei til nye og lengre togsett, melder NTB. Stasjonane det gjeld er Strømmen, Fjellhamar, Haugenstua, Grorud, Nordstrand, Ljan, Kolbotn og Langhus. Etter planen skal nye tog settast i trafikk på strekningane Spikkestad-Oslo S-Lillestrøm og Oslo S-Ski i løpet av 2025 og 2026, og plattformane må tilpassast dei nye toglengdene innan då..

NRK - Igår: 23:57

Kontroll på røykutvikling på balkong i boligblokk i Oslo

En person får helsetilsyn etter å ha vært eksponert for røyk i forbindelse med røykutvikling på en balkong i en boligblokk i Oslo mandag kveld. – Røykdykkere har vært inne, det er ikke noe brann på balkong nå, melder Oslo 110-sentralen på X rundt midnatt..

NRK - 29 nov 23 kl. 09:25

Flaggar med palestinsk flagg

Oslo Rådhus flaggar no med Palestinas flagg. I dag er den internasjonale dagen for solidaritet med det palestinske folket, som markeres av FN kvart år. FN-flagget er også heist.

NRK - Igår: 17:15

Kirkens Bymisjon mener Oslo kommune bryter menneskerettighetene

Kirkens Bymisjon forventer at Oslo kommune gjør mer for de hjemløse, nå som kulda setter inn. – Her i Norges hovedstad – byen med det store hjertet – må folk sove ute på iskalde fortau. Ikke bare er det hjerterått, det er brudd på menneskerettighetene.

NRK - Igår: 15:45

Frp-leder anbefaler «nei» til Oslo-budsjettet

– Avstanden er stor, sier lederen for Frps bystyregruppe i Oslo, Magnus Birkelund. Han anbefaler gruppen å si nei til budsjettforslaget fra byrådet. 16.

NRK - Igår: 15:28

Årets dyreste strømtime i Oslo, Trondheim og Tromsø tirsdag

Tirsdag får områdene rundt Oslo, Trondheim og Tromsø en timepris på strøm på nesten 4 kroner per kilowattime (kWh). Det er den høyeste timeprisen hittil i år. Mellom klokken 8 og 9 får de tre prisområdene en timepris på 3,86 kroner per kWh, melder Europower.

NRK - I førrgår: 22:21

Bilbrannen ved E6 i Oslo er slokket

Brannen i en bil som førte til at ett felt på E6 ble stengt på Ulven i Oslo, er slokket. Oslo politidistrikt meldte om brannen på X/Twitter i 21.30-tiden søndag kveld.

NRK - I førrgår: 16:20

Årets dyreste strøm i tre av fem prisområder mandag

Økt eksport som følge av strømmangel i Baltikum bidrar mandag til en foreløpig pristopp så langt i år i tre av fem strømregioner. Mandag blir døgnprisen den høyeste for året både i Tromsø og Trondheim. I tillegg blir det den dyreste enkelttimen i de to prisområdene, samt i Oslo.

NRK - 03 dec 23 kl. 01:07

Voldshendelse på pub i Oslo

Politiet etterforsker en voldshendelse på en pub på Løren i Oslo natt til søndag. En person skal ha blitt påført hodeskader. Gjerningspersonen skal ha løpt fra stedet opplyser Oslo-politiet..

NRK - 27 nov 23 kl. 09:38

Ønsker mer politi på Oslo S

Etter de to knivstikkingene på Oslo S forrige uke, ønsker Uteseksjonen mer politi på stedet. Det sier Børge Erdal, leder for Uteseksjonen i Oslo. – Det trygger og har en god effekt, og er med på å forebygge negative hendelser, sier Erdal.

NRK - 27 nov 23 kl. 01:54

Etterforsker påkjørsel i Oslo som drapsforsøk

Politiet i Oslo etterforsker påkjørselen på Solli plass søndag som et drapsforsøk. Det opplyser Stina Edelman, krimleder hos Oslo-politiet til NRK natt til mandag. Hun vil ikke si noe mer om hvorfor saken etterforskes som et.

NRK - 24 nov 23 kl. 14:51

Fengslet etter knivstikking på Oslo S

Mannen i 20-årene som er siktet etter knivstikking på Oslo S har blitt varetektsfengslet i to uker. Han får brev- og besøksforbud, skriver Avisa Oslo. Han er siktet for drapsforsøk og grov kroppsskade.

NRK - 20 timer siden

Vårt Oslo: Advokattopp Jon Wessel-Aas får 300.000 kroner i bot for promillekjøring

Leder av Advokatforeningen Jon Wessel-Aas er idømt 300.000 kroner i bot og 18 dager betinget fengsel etter å bli tatt for promillekjøring i oktober. Det skriver Vårt Oslo.

NRK - 29 nov 23 kl. 20:46

Person knivstukket på Lutvann i Oslo

Oslo-politiet er med flere patruljer på en privat adresse på Lutvann øst i Oslo etter melding om at person skal ha blitt stukket med kniv. – Vi har kontroll på to personer som begge har moderate skader. De får nå helsehjelp på stedet, skriver politiet på X.

NRK - 29 nov 23 kl. 20:46

Person stukket med kniv på Lutvann i Oslo

Oslo-politiet er med flere patruljer på en privat adresse på Lutvann øst i Oslo etter melding om at person skal ha blitt stukket med kniv. – Vi har kontroll på to personer som begge har moderate skader. De får nå helsehjelp på stedet, skriver politiet på X.

NRK - 29 nov 23 kl. 13:45

Knivstikking ved Oslo S: 17-åring ute av sykehus

Den 17 år gamle gutten som ble alvorlig skadet etter knivstikkingen ved Oslo S forrige onsdag, er skrevet ut fra sykehus. – Han fikk et knivstikk i halsen, men det går etter forholdene greit med ham, sier guttens bistandsadvokat, Elise Stilloff til NRK. En mann i 20-årene er varetektsfengslet, siktet for drapsforsøk og grov kroppsskade etter at to 17-åringer ble stukket med kniv i en parkeringskjeller ved Oslo S..

NRK - Igår: 00:26

Østlandet: – Kommer til å bli glatt på E6

Det kommer til å bli glatt på både hoved- og sideveiene på Østlandet tirsdag morgen, advarer Vegtrafikksentralen. Det gjelder også E6 inn mot Oslo. Folk blir bedt om å kjenne på forholdene før de setter seg i bilen for å dra på jobb.

NRK - 23 nov 23 kl. 23:39

VG: Utenriksministeren tapte Palestina-strid hos Oslo Ap

Oslo Ap vil anerkjenne Palestina som egen stat – uten forbehold. Dermed tapte utenriksminister Espen Barth Eide striden hos sine egne. Tirsdag hadde Oslo Ap et representantskapsmøte.

Aftenposten - Igår: 20:41

Kirkens Bymisjon:–Oslo kommune bryter menneskerettighetene

Kirkens Bymisjon forventer at Oslo kommune gjør mer for de hjemløse, nå som kulda setter inn..

NRK - Igår: 20:03

Strømbrudd i Oslo: 975 kunder mistet strømmen

Klokken 19.35 oppstod et strømbrudd på Montebello i Oslo. 975 kunder mistet strømmen.

VG - Igår: 18:59

NFF-sjef ut mot byråd: – Det de sier, har ingen verdi

Oslo-fotballen får trolig 20 millioner etter nye budsjettforhandlinger. NFF-sjef Jo Evensen kaller Høyres og SVs krangling om hvem som har skylden for anleggskrisen i Oslo for «tåkeprat»..

NRK - Igår: 17:38

Oslo Børs startet uka med røde tall

Oslo Børs startet uken i rødt da hovedindeksen endte på 1290,24, ned 1,08 prosent. Også prisen på Nordsjøolje lå i minus da børsen stengte. Også kursen på elleve av de 15 mest omsatte selskapene falt.

Klartale - Igår: 16:30

Liker britene det norske juletreet?

Oslo har gitt julegave til London. Hvert år gir Oslo en julegran til London. Det er en 70 år gammel tradisjon.

NRK - Igår: 15:45

Frp sier nei til Oslo-budsjettet: – Fortsatt stor avstand

Frp vil ikke si ja til Oslo-budsjettet uten større gjennomslag. Det bekrefter partiets gruppeleder overfor NRK. – Det er stor avstand både når det gjelder politikk og bevilgninger, sier Magnus Birkelund (Frp)..

NRK - 29 nov 23 kl. 03:50

Mann med kniv pågrepet i Oslo sentrum

En mann ble sent tirsdag kveld pågrepet etter meldinger om trusler med kniv flere steder i Oslo sentrum, blant annet på trikken og på McDonalds. Politiet fikk flere tips fra trikkepassasjerer på 12-trikken mot Storo om at en mann viftet med kniv inne på trikken i Storgata ved 22.30-tiden.

Klartale - 01 nov 23 kl. 10:58

Politiet frykter uro i Oslo. Nå henter de inn hjelp fra hele landet

Politiet er ekstra på vakt i Oslo. En årsak er krigen mellom Israel og Hamas. Politiet passer ekstra på ved ambassader.

VG - 28 nov 23 kl. 11:46

Grunde Almeland går av som leder for Oslo Venstre

Grunde Almeland (32) går av som leder for Oslo Venstre, bekrefter han overfor Avisa Oslo..

NRK - 28 nov 23 kl. 09:28

Påkjørselen på Solli plass: fremstilles for varetektsfengsling

Mannen som er drapssiktet etter påkjørselen ved Solli plass må møte i Oslo tingrett i ettermiddag. Der fremstilles han for varetektsfengsling. Politiet begjærer siktede fengslet i fire uker med restriksjoner.

Aftenposten - I førrgår: 16:42

Er Oslo-skolen mer eller mindre segregert enn før? Dette viser tallene.

Etter 18 år er fasiten klar: Segregeringen i Oslo-skolen står på stedet hvil..

NRK - 28 nov 23 kl. 05:39

Kulden skaper forsinkelser på Østfoldbanen inn til Oslo S

Fire tog på linje L2 Stabekk på Østfoldbanen er innstilt tirsdag morgen. Det skyldes at Oslo S har færre spor i bruk og togene må kjøre i kø. Det er færre spor i bruk fordi kulden skaper problemer på skinnene, opplyser pressevakt Gunnar Børseth i Bane Nor.

NRK - 27 nov 23 kl. 16:26

Mann dømt til seks års fengsel for skyting på åpen gate i Oslo

En 31 år gammel mann er dømt til seks år og tre måneders fengsel for drapsforsøk etter en skyteepisode på Grünerløkka i Oslo i fjor sommer. Det skriver Avisa Oslo. Det var natt til 29.

NRK - 02 dec 23 kl. 23:17

Funn av vrakrester i Bunnefjorden – starter søk

Det er satt i gang søk etter funn av vrakrester i Bunnefjorden i Oslo. – I forbindelse med observasjon av nødsignaler fra området har vår politibåt funnet vrakrester som gir grunn til å tro at en båt/fartøy har gått på grunn eller gått ned, opplyser operasjonsleder, Sven Christian Lie, i Oslo politidistrikt. Det søkes blant annet med helikopter og redningsskøyte..

NRK - 27 nov 23 kl. 03:34

Mann pågrepet og siktet for drapsforsøk i Oslo

En mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter en påkjørsel ved Solli plass lørdag. Det opplyser politiet i 03.30-tida.

NRK - 27 nov 23 kl. 03:34

Mann pågrepet og mistenkt for drapsforsøk i Oslo

En mann er pågrepet og mistenkt for drapsforsøk etter en påkjørsel ved Solli plass lørdag. Det opplyser politiet i 03.30-tida.

VG - 02 dec 23 kl. 04:41

Biler i brann i Oslo - politiet tror de er påsatt

To biler har brent på Haugenstua i Oslo..

NRK - 02 dec 23 kl. 04:10

Brann i to biler på Haugenstua i Oslo

Det brenner kraftig i to biler på Haugenstua i Oslo. Det er spredningsfare til to andre biler og en lysmast. Det er ikke spredningsfare til bygninger, melder politiet på X.

NRK - 01 dec 23 kl. 14:50

Zaniar Matapour fengsla i fire nye veker

Fredag vart terrortiltalte Zaniar Matapour varetektsfengsla i fire nye veker. Det betyr at han kan sitta i varetekt fram til 5. januar neste år, skriv Oslo tingrett i ei rettsleg avgjerd.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com