Oslo

Tuesday, 17 May, 03:11

Nyheter om Oslo

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 29 apr 22 kl. 14:49

Brudd i hovedoppgjøret i Oslo kommune

Det er brudd i forhandlingene i Oslo kommune, og hovedtariffoppgjøret går til mekling. Det melder partene i pressemeldinger fredag ettermiddag. – Kommunen beklager at det ikke har vært mulig å komme fram til en forhandlingsløsning, sier Oslo kommunes forhandlingssjef Per Steinar Aasebø.

Klartale - 10 maj 22 kl. 08:38

Mener folk som kjører bil med bensin eller diesel må betale mer

Oslo kommune har et mål om å slippe ut mindre klimagasser. Gassene påvirker temperaturen på jorda. Desto mer gass vi slipper ut, desto varmere kan det bli.

NRK - Igår: 17:42

En pågrepet for skyting mot pub i Oslo

En person er pågrepet og siktet for å ha skutt mot en pub på Grønland i Oslo natt til lørdag. Det var flere personer inne på utestedet da det ble skutt, og politiet har sagt at det var flaks at ingen ble skadd. – Vi kan bekrefte at det er én person som er pågrepet og siktet, sier krimleder Stian Holm i Oslo-politiet til Avisa Oslo søndag.

NRK - 12 maj 22 kl. 21:55

Vil skrinlegge ny Politihøgskole i Oslo

Regjeringen vil droppe planene om en ny Politihøgskole i Oslo, skriver Avisa Oslo. I forslaget til revidert nasjonalbudsjett skriver regjeringen at dagens bygg på Majorstuen er godt nok, og at det heller ikke finnes penger til noen ny skole i politibudsjettene de neste årene. Planleggingen av en ny Politihøgskole i Oslo ble startet etter et vedtak i Stortinget i februar i fjor..

NRK - 06 maj 22 kl. 14:12

Frp krever at byggingen av Fornebubanen stanses

Oslo Frp krever at byggingen av Fornebubanen stanses etter nye milliardoverskridelser. – Vi kan ikke bygge for enhver pris, sier gruppelederen i Oslo bystyre. Oslo Frps bystyregruppe har vedtatt å skrote hele Fornebubanen etter at det ble kjent at T-baneprosjektet har sprukket med nye fem milliarder kroner, skriver Nettavisen.

Klartale - 06 maj 22 kl. 07:00

9 tips til å spare på vannet

Oslo ber folk spare på vannet. Å dusje kortere er en enkel måte å spare vann på.– Jeg hører jo eksempler på folk som er veldig stolte av at de har redusert dusjingen fra 30 til 20 minutter.

NRK - 11 maj 22 kl. 16:36

Oslo Børs fulgte oljeprisen til værs

Oljeprisen steg kraftig onsdag og var opp nærmere 6 prosent ved børsens stengetid. Oljetunge Oslo Børs fulgte etter og hovedindeksen steg 1,25 prosent. Prisen på ett fat nordsjøolje var i 16.

Klartale - 11 maj 22 kl. 16:30

Oslos ordfører lover oss en skikkelig 17. mai-feiring

– Ah, jeg elsker 17. mai, sier Marianne Borgen til Klar Tale.Hun er kanskje et av byens mest kjente ansikter.

NRK - 04 maj 22 kl. 22:16

Mindre vårrengjøring i Oslo på grunn av vannmangel

Hver dag spyles Karl Johans gate i Oslo. Men på grunn av den pågående vannmangelen nedskalerer Oslo kommune vårrengjøringen. – Det er viktig at Oslo kommune går fram som et godt eksempel, sier seksjonsleder Frode Hult i Vann- og avløpsetaten til Avisa Oslo.

NRK - 9 timer siden

Liten oppgang på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs steg mandag 0,39 prosent til 1.219,4 poeng. Med en mandagens oppgang har hovedindeksen nå steget 1,5 prosent så langt i år, skriver Dagens Næringsliv.

NRK - 12 timer siden

Oslo-sykehus på høring

De nye sykehusene på Gaustad og Aker er nå lagt ut på høring. Det er Helse- og omsorgsdepartementet som legger de omstridte planene ut til såkalt offentlig ettersyn på vegne av Kommunaldepartementet. 1.

NRK - 10 maj 22 kl. 12:54

MDG-topp advarer byrådskolleger

MDGs gruppeleder i Oslo bystyre, Eivind Trædal, advarer de andre byrådspartiene mot å skrote Fornebubanen. Gruppelederne til Arbeiderpartiet og SV sa til Avisa Oslo og Nettavisen i går at de ikke utelukket at partiene vil gå inn for å stoppe utbyggingen. – Det vil være en tragedie hvis vi kutter et kjempeviktig kollektivprosjekt i Oslo-regionen, og det bygges en motorvei til 60 milliarder langs mye av den samme traseen som øker trafikken inn til Oslo, sier Trædal.

NRK - 27 apr 22 kl. 23:45

Ikke flertall for å beholde fengsel i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) gir opp kampen om å beholde Oslo fengsel i kommunen. Det er ikke flertall i bystyret for å legge nye Oslo fengsel til Bredtveit, ifølge Avisa Oslo. Høyre vil heller ha friområde rundt Bredttvedt enn et nytt fengsel.

NRK - 09 maj 22 kl. 18:56

Flere partier åpner for å vrake Fornebubanen etter milliardsprekk

Partitopper i Ap, SV og Sp vurderer å skrote Fornebubanen etter den siste kostnadsoverskridelsen på fem milliarder kroner, ifølge Avisa Oslo og Nettavisen. Samtidig er beslutningen om å legge Majorstuen stasjon på is som følge av Oslopakke 3, utslagsgivende. Det har fått sentrale politikere i partiene til å bekymre seg for at avtalen i for stor grad er i Viken og Bærums favør, og i liten grad gagner Oslo øst, skriver Avisa Oslo.

NRK - Igår: 17:52

Ingen personer skadet i brann i Oslo

Det er bekreftet brann i en leilighet i 4. etasje i en blokk på St. Hanshaugen i Oslo.

NRK - 08 maj 22 kl. 02:51

Oslo etterlyser statlige koronapenger

Finansbyråd Einar Wilhelmsen mener Oslo har gått glipp av over 1 milliard kroner i statlig koronahjelp. Nå ber han regjeringen bla opp. Oslo var nedstengt lengst og ble hardt rammet av pandemien.

NRK - 14 maj 22 kl. 02:11

Smell i Oslo kan skyldes skudd

Politiet rykket natt til lørdag ut til Grønland i Oslo etter meldinger om å flere smell. De tror det kan være snakk om skudd. På en vegg i området er det funnet merker som trolig skyldes skudd avfyrt av et håndvåpen.

NRK - 13 maj 22 kl. 12:35

Ruter ber kunder unngå Nationaltheatret T-banestasjon på 17. mai

Ruter ber alle sine kunder som skal feire 17. mai i Oslo, unngå Nationaltheatret T-banestasjon fordi kapasiteten på stasjonen er begrenset. Ruter oppfordrer alle til å beregne god tid, kjøpe billett på forhånd og benytte stasjonene Stortinget eller Jernbanetorget hvis de skal til Oslo sentrum på nasjonaldagen.

NRK - 12 maj 22 kl. 18:02

Mann pågrepet i Oslo anklages for krigsforbrytelser

En Oslo-mann i 60-årene anklages for krigsforbrytelser i det tidligere Jugoslavia i 1991-92, og kan bli utlevert til Kroatia, skriver TV2. Kripos forteller kanalen at mannen ble pågrepet på tirsdag på bakgrunn av en europeisk arrestordre fra Kroatia. Mannens forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, sier mannen frykter for sitt liv hvis han utleveres til Kroatia, og at han ikke vil få en rettferdig rettssak.

NRK - 12 maj 22 kl. 12:53

Lastebilsjåfør ikke siktet etter E6-brann

Sjåføren av lastebilen som tok fyr på E6 ved Bryn i Oslo tirsdag, er ikke siktet i saken. Han har ikke gjort noe galt, mener politiet. – Vi tenker i utgangspunktet ikke at han har gjort noe galt, sier avsnittsleder Knut Nandrup ved spesiallovgivning i Oslo-politiet til Avisa Oslo.

NRK - 12 maj 22 kl. 10:20

MDG: – Skrot hele Ring 1

Regjeringens forslag om å kutte kostnadene til nytt regjeringskvartal og til ny Ring 1 under kvartalet, må føre til at hele veien blir skrotet. Det mener MDG. – Det koster over 3 milliarder kroner for knappe 400 meter vei.

NRK - 11 maj 22 kl. 22:52

Oslo reduserer vanning på gravplasser

Grunnet vannmangelen i Oslo reduserer gravferdsetaten i hovedstaden vanningen til et minimum på byens gravplasser, skriver Avisa Oslo. De aller fleste av etatens 20 gravplasser har automatisk vanningsanlegg og vanningen vil skje på nattetid for at vannet ikke skal fordampe så raskt..

NRK - 1 time siden

Knivstikking i Oslo

En person skal ha blitt stukket med en spiss gjenstand på Sørenga i Oslo, og vedkommende blir undersøkt av ambulansepersonell. Flere politipatruljer leter etter en gjerningsperson..

NRK - 04 maj 22 kl. 18:53

Mann dømt for bildrap i Oslo

En 71 år gammel kvinne mistet livet da hun ble kjørt ned av en bilist som kjørte på rødt lys i Smestadkrysset i Oslo 7. oktober 2020. Nå er bilføreren dømt.

Klartale - 9 timer siden

Derfor feirer vi 17. mai

17. mai er Norges nasjonaldag. Dagen feires fordi Norge fikk sin egen grunnlov 17.

NRK - 28 apr 22 kl. 14:20

Utelukker ikke statlig inngripen helt

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) går langt i å si at statlig regulering av Oslo fengsel-planene ikke er aktuelt. Men hun vil ikke slå det fast. Det skjer etter at Raymond Johansen i går varsla regjeringa om at det ikke finnes noe politisk flertall for å få bygget nytt Oslo fengsel på Bredtvet.

Klartale - 10 maj 22 kl. 15:34

Slukket stor bilbrann i Oslo

Lastebilen står på veien E6 ved Bryn senter. Det er noen få kilometer ut fra Oslo sentrum. Trafikken ble stoppet.

NRK - 10 timer siden

Folk med vannmåler betalte for mye, får penger tilbake

Folk med vannmålere i hjemme sine i Oslo har betalt for mye for vannet sitt i mange år. Nå skal de få pengene tilbake, i hvert fall for noen år, skriver Avisa Oslo. Vann- og avløpsetaten (VAV) har oppdaget at vannmålergebyret har blitt beregnet feil i lang tid.

NRK - 10 maj 22 kl. 15:14

Fotgjenger påkjørt i Oslo

Politiet i Oslo melder at en fotgjenger er påkjørt av en bil på Røa i Oslo, og nødetatene er på vei til stedet..

NRK - 10 maj 22 kl. 14:19

Brann i lastebil i Oslo - E6 stengt

E6 er stengt i begge retninger ved Brynstunnelen i Oslo på grunn av brann i en lastebil. – Det brenner kraftig i en lastebil ved Bryn senter i vestgående retning, skriver Oslo politidistrikt på Twitter. Politi og vegvesen varsler at det blir store forsinkelser og ber folk kjøre via Operatunnelen under Svartdal..

NRK - 12 timer siden

Tilskuere ble alvorlig skadet på bilshow i april

Noen av personene som ble skadet under bilshowet på Bjerke i slutten av april, skal være alvorlig skadet. Det opplyser Oslo-politiet. Sju personer ble skadet da en bil kjørte inn i en tribune, og de ble kjørt til sykehus og legevakt.

NRK - 15 timer siden

Øker bøtene for demonstranter som hindret trafikken

Høyesterett slår fast at bøtelegging av to demonstranter tilknyttet Extinction Rebellion i 2020 ikke er i strid med forsamlingsretten. To demonstrantar ble bøtelagt etter en aksjon der de uten å varsle politiet var med på å stoppe trafikken i rundt 90 minutt på Ring 1 i Oslo en mandag morgen. Hovedspørsmålet i saken var om inngrepet var i strid med Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK) artikkel 11 om forsamlingsrett.

NRK - Igår: 19:34

Brann i barnehage i Oslo

Det brenner i en barnehage i Kyrre Grepps gate i Oslo..

NRK - Igår: 17:52

Leilighetsbrann i Oslo

Det er bekreftet brann i en leilighet i 4. etasje i en blokk på St. Hanshaugen i Oslo.

NRK - 09 maj 22 kl. 15:30

Oslo stenger sin siste koronateststasjon

Oslo kommune driver ikke lenger noen stasjoner der man kan teste seg for korona. Mandag klokka 14 stengte den siste. Det har vært en gradvis avvikling av driften, skriver Oslo kommune i en pressemelding.

NRK - 21 apr 22 kl. 13:38

Flertall for søppel-karbonfangst

Prosjektet med å fange og lagre karbon fra anlegget for søppelforbrenning på Klemetsrud i Oslo har bredt flertall i Oslo bystyre. Avtalene og transaksjonene som skal redde prestisjeprosjektet til 9 milliarder kroner blir etter planen vedtatt i bystyret neste uke. Fremskrittspartiet og Folkets Parti FNB vil stemme imot fordi de mener den økonomiske risikoen for Oslo kommune er for stor.

NRK - 09 maj 22 kl. 15:00

Ruter varsler store kutt

Ruter varsler store kutt i buss- og båttilbudet i Viken hvis selskapet ikke får dekket tapte inntekter etter pandemien i 2023. Ruter anslår at tilbudet i gamle Akershus må reduseres med 12-14 prosent. Det tilsvarer kutt for mellom 310 og 355 millioner kroner.

NRK - 09 maj 22 kl. 14:05

Brann i hus på Skullerud i Oslo

Brannvesenet holder på å slukke en brann i et hus på Skullerud i Oslo. Ifølge Oslo brann- og redningsetat brenner det i et bolighus på Skullerud gård. Det er meldt om åpne flammer på stedet, skriver politiet på Twitter.

Klartale - 03 maj 22 kl. 10:49

Politimesteren i Oslo vil ha flere svar i Sjøvold-saken

Det kan bli nye følger for sjefen i Politiets sikkerhets-tjeneste (PST). Beate Gangås sier til VG at hun vil be Politidirektoratet granske saken fra 2015. Gangås er politimester i Oslo nå.

NRK - 09 maj 22 kl. 10:20

Erkjenner ikke straffskyld etter dødsulykken på Grorud

Mannen som er tiltalt for bildrap på en 13 år gammel gutt på Grorud i Oslo, nektet straffskyld da saken mot han startet i Oslo tingrett mandag. Ifølge tiltalen kjørte mannen i 30-årene uten førerkort, og var påvirket av hasj og GHB da han i desember i fjor, i høy hastighet traff 13 år gamle Dhenujen Yogathas som krysset veien. Da saken startet i Oslo tingrett mandag nektet mannen straffskyld, skriver VG.

NRK - Igår: 08:31

Råkjørte og knuste vindu i Bogstadveien

Politiet melder at en bilist råkjørte i Oslo sentrum og kjørte inn i et vindu på Cubus i Bogstadveien. Da politiet kom til bilen, lå sjåføren og sov, skriver Oslo-politiet på Twitter..

NRK - 27 apr 22 kl. 01:06

Bystyret i Oslo vil gi erstatning til voldsskadd lærer

Åtte år etter at en lærer i Oslo ble angrepet og tatt kvelertak på av en elev, snur bystyret i Oslo og vil både gi erstatning til og beklage overfor læreren. Årsaken er at Venstre har snudd i sitt syn på saken, skriver Aftenposten. Det er dermed flertall i bystyret for å gi læreren kompensasjon.

Klartale - 02 maj 22 kl. 13:52

Oslo ber folk om å bruke mindre vann

– Vi ber deg spare vann der du kan. Slik at du og alle andre kan fortsette å bruke vann til de viktigste tingene. Det skriver Oslo kommune på sine nettsider.

NRK - I førrgår: 14:42

Slagsmål på Grønland i Oslo

Det har vært et slagsmål på Grønland i Oslo. Vitner på stedet melder om at en av de involverte bar på en øks. Politiet er i kontakt med en mann som har et kutt over nesa.

NRK - I førrgår: 10:49

Bil brenner på E18 mot Oslo

Nødetatene er på vei til brann i bil på E18 ved Slependen, retning mot Oslo. Det er ifølge politiet en del røykutvikling, men omfanget er for øvrig ukjent. Bilen står i kollektivfeltet, og trafikken går sakte forbi stedet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt