Oslo

Tuesday, 26 October, 17:14

Nyheter om Oslo

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 okt 21 kl. 19:05

«Anspent situasjon» i Oslo-miljøer

Fire menn i 20-årene er fengslet i fire uker i Oslo tingrett, siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. En av mennene «tar på seg ansvaret for våpenet» og han erkjenner straffskyld for forholdet. Forsvarer Øystein Storrvik bekrefter overfor NRK at klienten hans erkjenner straffskyld for siktelsen.

NRK - 20 okt 21 kl. 13:16

Vedkaos i Oslo

I Oslo er det høy etterspørsel av ved som følge av de høye strømprisene. Oslo Vedsentral har ti års erfaring i hovedstaden, og opplever den største pågangen noensinne, skriver Avisa Oslo..

NRK - 7 timer siden

Kontrollerer dekkskiftefirmaer

Som følge av at det nå er høysesong for dekkskift og bilpleie, intensiverer A-krimsenteret sin kontrollaktivitet mot den useriøse delen av bransjen. A-krimsenteret i Oslo hadde en rekke kontroller mot dekkskift- og bilpleiefirmaer i hovedstaden. Disse fortsetter denne uken, skriver A-krimsenteret i en pressemelding.

NRK - 7 timer siden

Økning i smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 285 nye koronasmittede i Oslo det siste døgnet. Det er 165 flere enn dagen før og 166 flere enn samme dag forrige uke, melder NTB. De siste to ukene er det i snitt registrert 126 koronasmittede per dag i Oslo.

Klartale - 8 timer siden

Mann skutt på Stovner i Oslo

Tirsdag kveld ble en mann skutt på Stovner i Oslo. Mannen er våken. Han er en av flere som er blitt skutt i Oslo den siste tiden..

NRK - 20 okt 21 kl. 05:44

137 nye smittetilfeller i Oslo

I Oslo er det påvist 137 nye koronasmittede det siste døgnet, viser tall fra Oslo kommune. Det er 17 flere enn dagen før og det høyeste tallet på over en uke. Så langt har 88 prosent av befolkningen over 12 år i Oslo har fått én eller to doser vaksine..

VG - Igår: 08:37

Togstansen over: – Trafikken mellom Oslo og Kolboten går igjen

Den travle pendlerstrekningen mellom Kolbotn og Oslo S er stengt for togtrafikk mandag morgen. Det har skapt lange ventekøer for å komme seg på buss for tog til Oslo – og kan ha forårsaket mer biltrafikk på veiene..

VG - Igår: 08:37

Togstansen over: – Trafikken mellom Oslo og Kolbotn går igjen

Den travle pendlerstrekningen mellom Kolbotn og Oslo S er stengt for togtrafikk mandag morgen. Det har skapt lange ventekøer for å komme seg på buss for tog til Oslo – og kan ha forårsaket mer biltrafikk på veiene..

NRK - 15 okt 21 kl. 12:48

Mann med pil og bue i Oslo sentrum

Fredag morgen gikk en mann i 50-årene rundt med piler og synlig bue stikkende ut av en ryggsekk, i Oslo sentrum. Det skriver Avisa Oslo. Mannen er anmeldt for skremmende, plagsom adferd.

NRK - 21 okt 21 kl. 10:37

Også Bærum ut mot Viken

Vikens mest folkerike kommune Bærum vurderer å klage eget fylke inn for Kommunaldepartementet. Bakgrunnen er at Viken ønsker å kvitte seg med en felles plan fylket har med Oslo om areal- og transportpolitikk og lage sin egen. – Det tar vi sterk avstand fra.

NRK - 09 okt 21 kl. 01:40

Brann på Anker Hotell i Oslo

Det brenner på Anker Hotel i Storgata i Oslo. Brannen ble meldt klokken 1.30 natt til lørdag.

NRK - 09 okt 21 kl. 01:40

Brann på hotell i Oslo slukket

Rundt 250 personer ble evakuert fra Anker Hotel i Storgata i Oslo, etter melding om brann. Brannen ble meldt klokken 1.30 natt til lørdag.

NRK - 14 okt 21 kl. 18:53

Bibliotek-arkitekter vant pris

Arkitektene bak det nye hovedbiblioteket i Oslo, Deichman Bjørvika, er tildelt Oslo bys arkitektpris for 2021. Ordfører Marianne Borgen delte ut prisen, som består av 50.000 kroner, en plakett og et diplom.

NRK - 20 okt 21 kl. 18:20

Krever erstatning etter stupeulykke

29-åringen som ble lam etter en stupeulykke i juni i år, krever erstatning fra Oslo kommune. Det skriver Avisa Oslo. Erstatningskravet ble sendt inn i september, men er ikke kjent før nå.

Aftenposten - 45 minutter siden

Oslo ber om klimahjelp fra regjeringen: – Vi må ikke straffes for å gå foran

Oslo bruker store summer på biodiesel uten at det har klimaeffekt. Det kan regjeringen gjøre noe med..

NRK - 3 timer siden

Vil stoppe toganbud

Regjeringen leter nå etter en måte å stoppe konkurransen om togpassasjerene i Oslo-området på. Konkurransen gjelder all lokaltogtrafikk i Oslo-området samt Gjøvikbanen og Østfoldbanen til Halden. Togene på strekningene fraktet 28 millioner passasjerer det siste året før pandemien.

NRK - 3 timer siden

Mehl bekymret etter skyteepisoder

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl er bekymret over de mange skyteepisodene i Oslo den siste tiden. De siste ukene og månedene har i underkant av ti personer blitt skutt på litt over to måneder. – Det er bekymringsfullt at vi har opplevd så mange skytinger i løpet av de to siste månedene.

Klartale - 14 okt 21 kl. 06:15

Når ikke frem til innvandrerne

SPRÅK: Det har vært viktig å tilby informasjon om vaksinen på flere språk.Flere og flere har fått to doser med korona-vaksine i Norge. Nesten 90 prosent av norskfødte nordmenn er nå vaksinerte. For de med innvandrer-bakgrunn er tallene lavere.

NRK - 12 timer siden

Vil avhøre skuddoffer raskt

Den unge mannen som ble skutt i magen på Stovner i Oslo mandag kveld er ved bevissthet på sykehuset. Politiet vil avhøre ham så raskt som mulig, ifølge NTB. På litt over to måneder har nærmere ti personer blitt skadd etter skyting i Oslo..

NRK - 13 timer siden

Ingen pågrepet etter skyting

Ingen er så langt pågrepet etter at en ung mann ble skutt på Stovner i Oslo mandag kveld. – Politiet har gjennomført en rekke etterforskningsskritt, og jobber med å gjennomgå all informasjon, skriver operasjonssentralen i Oslo politidistrikt på Twitter. De opplyser at fornærmede er på sykehus og at han vil bli avhørt ved anledning..

NRK - 19 timer siden

Ein person skoten på Stovner

Ein person er skoten på Stovner senter, skriv politiet i Oslo på Twitter. – Vi har mykje politi på staden. Fornærma er køyrt sjukehus.

E24 - Igår: 16:27

SAS og Nordic Semiconductor ble tapere på svak Oslo Børs

ABG Sundal Collier jekket ned Nordic Semiconductor-aksjen, og kursen falt tungt på Oslo Børs mandag..

NRK - 19 okt 21 kl. 13:13

Må kanskje stenge kirker i Oslo

Hvis strømutgiftene blir for store kan det hende at noen kirker i Oslo må stenge. Kirkevergen er bekymret over de høye strømprisene og ser nå på ulike løsninger, sier kommunikasjonsansvarlig i Kirkelig fellesråd i Oslo, Finn Folke Torp til NRK..

Aftenposten - Igår: 13:52

53 nye tomter er foreslått – mange utenfor Oslo

Statsbygg etterlyste flere fengselstomter i og rundt Oslo. 53 forslag kom inn..

NRK - 19 okt 21 kl. 10:06

Thorkildsen ut av byrådet i Oslo

Inga Marte Thorkildsen (SV) trer ut av byrådet i Oslo. Hun har var medlem av byrådet i Oslo siden 15. oktober 2015, og har i det siste årene vert byråd for oppvekst og kunnskap..

NRK - Igår: 10:46

Fengslingsmøte i Mortensrud-saken

Mannen som er pågrepet og siktet for medvirkning til drapet på Hamse Hashi Adan, fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag. Den pågrepne mannen er i 40-årene og bosatt i Oslo. De to andre siktede er fortsatt etterlyst internasjonalt, men ikke pågrepet ennå..

NRK - Igår: 10:16

Toglinje inn mot Oslo er åpnet

Strekningen mellom Kolbotn og Oslo S er åpnet igjen, melder Bane Nor på Twitter. Togtrafikken har vært midlertidig stanset i morgentimene mandag, etter at en kjøreledning ble revet ned ved Holmlia..

VG - Igår: 08:37

Togstans mellom Oslo og Kolbotn – kø inn mot hovedstaden

På grunn av strømproblemer ved Holmlia er strekningen mellom Kolbotn og Oslo S stengt for togtrafikk mandag morgen. Det kan ha ført til at flere har kastet seg i bilen for å rekke jobb..

VG - Igår: 08:37

Togstansen over - trafikk mellom Oslo og Kolbotn går igjen

Den travle pendlerstrekningen mellom Kolbotn og Oslo S er nå åpen igjen etter å ha vært stengt for togtrafikk mandag morgen..

NRK - Igår: 06:00

Togproblemer på Oslo S

Det er stengt mellom Oslo S og Kolbotn på grunn av strømproblemer. Alle tog blir innstilt. Bane Nor jobber med å rette feilen.

Aftenposten - 18 okt 21 kl. 20:07

Leder av Oslo Ap avviser at partiet har et kvinneproblem

Oslo Ap har kun valgt menn til partiets fem topposisjoner. Oslo Ap-leder Frode Jacobsen mener likevel ikke fylkespartiet….

NRK - I førrgår: 06:02

Kan bli store kollektivkutt i Oslo

Det er for få som reiser kollektivt i Oslo til at rutetilbudet kan opprettholdes. De kollektivreisende er ikke kommet tilbake etter koronatiden. Passasjertallene i uke 41 viser en nedgang på 22 prosent fra samme uke i 2019, skriver Aftenposten..

NRK - 23 okt 21 kl. 14:06

19-åring tiltalt for skyting og bilbrann

En 19-åring er tiltalt for skyting på Grünerløkka i Oslo i mai. Samme helg skal han ha tent på en bil som ble totalskadd, melder NTB. Ifølge tiltalen fyrte mannen flere skudd på Olaf Ryes plass fredag 14.

Aftenposten - 23 okt 21 kl. 09:23

I 13 år har man visst at Munchmuseet på Tøyen skal flytte. Oslo kommune har fortsatt ingen plan for bygget.

Det er 13 år siden det ble bestemt at museet skulle flytte fra Tøyen. Fortsatt har Oslo kommune ingen plan for hva som….

Aftenposten - 22 okt 21 kl. 15:03

Mener Oslo tjener «vanvittige summer» på strømprisene. Flere bydeler tror folk nå havner i trøbbel.

Oslo kommune forventer å få inn 700 millioner kroner mer på grunn av økte strømpriser..

NRK - 16 okt 21 kl. 11:50

Ny gruppeleder for Oslo Ap

Andreas Halse blir gruppeleder for Arbeiderpartiet i Oslo, melder Dagsavisen. Han tar dermed over for Frode Jacobsen, som rykker inn på Stortinget ettersom Jonas Gahr Støre er blitt statsminister. Halse blir også leder for finansutvalget i Oslo bystyre.

NRK - 22 okt 21 kl. 09:37

Oslo børs ned fredag

Hovedindeksen på Oslo Børs falt fra start fredag og var ned 0,61 prosent til 1.207,78 poeng etter et kvarters handel. Et fat nordsjøolje ble omsatt for 84,37 dollar, ned 0,45 prosent, melder NTB..

NRK - 22 okt 21 kl. 08:24

Dømt til fengsel og kontaktforbud

En 40 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til seks års fengsel og permanent kontaktforbud for å ha voldtatt kjæresten i mai i fjor, skriver AO. Voldtekten skal ha skjedd etter en tur på byen i mai i fjor. Mannen nektet i retten straffskyld og har forklart at den seksuelle omgangen var frivillig.

NRK - 16 okt 21 kl. 03:26

Leter etter brannstifter i Oslo

I løpet av en knapp halvtime natt til lørdag ble det meldt om seks branner i søppelkasser i Oslo. Politiet leter etter en person de tror står bak samtlige branner. Brannene skjedde i området Sagene, Ila og St.

NRK - 22 okt 21 kl. 05:40

Smittetall doblet i Oslo

Smittetallene i Oslo er doblet den siste uken. I går ble det registrert 163 nye smittede i hovedstaden, og dette er 80 flere enn sist torsdag. Smittetrykket er høyest i bydel Stovner og lavest i bydel Ullern..

Aftenposten - 21 okt 21 kl. 05:50

Klimatiltak kan koste Oslo flere hundre millioner kroner. Effekt? Ingen.

Oslo-byrådet møter nye skjær i sjøen for å nå klimamålene sine. Nå kan det bli nødt til å fjerne et viktig klimatiltak..

Aftenposten - 20 okt 21 kl. 20:47

Ubah Aden og Kafia Hashi Mohamud bedrer Oslo Aps kvinneunderskudd

Oslo Aps bystyregruppe øker fra to til tre kvinner når Ubah Aden og Kafia Hashi Mohamud nå går inn som faste….

NRK - 45 minutter siden

Møter russisk utenriksminister

Statsminister Jonas Gahr Støre møter Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Oslo i ettermiddag, melder NTB..

NRK - 20 okt 21 kl. 10:57

Økning i varsler i Oslo kommune

Oslo kommune sin sentrale varslingsordning registrerte en kraftig økning i antall varsler om fare for liv og helse i fjor. Kommunen fikk 26 slike varsler i fjor, mot tre året før. 19 av varslene handlet om brudd på smittevern i forbindelse med koronapandemien.

Dagbladet - 3 timer siden

Slaktes: - Får lyst til å skrike

Den britiske avisa The Guardian er ikke imponert over det nye Munchmuseet i Oslo og sparer ikke på kruttet når de omtaler det nye bygget..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt