Fire

Friday, 02 December, 06:55

Nyheter om Fire

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - Igår: 05:00

Dag 1: Advent

1. desember.Vi er på god vei mot jul og adventstiden har startet.

NRK - 28 nov 22 kl. 19:36

Fire veker i varetekt for drapssikta 30-åring

Mannen i 30-åra som er sikta for drapet på Grønland i Oslo natt til søndag, er varetektsfengsla i Fire veker med brev- og besøksforbod. Mannen samtykka til varetektsfengsling. Difor gjekk møtet som såkalla kontorforretning.

NRK - 24 nov 22 kl. 12:13

Fire storbyer krever utslippsfrie vareleveranser

Fra 2025 må alle leveranser til Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger kommuner skje med nullutslipps- eller biogassteknologi. Det skriver Kommunal Rapport. – Skal du levere til kommunene våre, må du investere i nullutslipp- eller biogasskjøretøy, opplyser de Fire kommunene i en pressemelding.

Klartale - 1 time siden

Her kommer Frelsesarmeen med mathjelp

Folk fra Frelsesarmeen hjelper hjemmetjenesten i Oslo. De leverer ut mat til 70 personer i byen som trenger det. Disse menneskene sliter med å få i seg god nok og sunn nok mat.

Klartale - 22 nov 22 kl. 09:21

Færre drar på teater etter pandemien

Korona-pandemien har satt sine spor. Spesielt blant de som driver med kultur-institusjoner, som teater. Gjennom pandemien måtte de stenge, for så å åpne igjen.

VG - Igår: 17:55

Fire menn tiltalt etter Tolga-bortføringen

Påtalemyndigheten mener de Fire mennene i samarbeid kidnappet mannen i 20-årene..

NRK - Igår: 17:38

VG: Fire tiltalt etter Tolga-bortføringa

Fire menn i 20-åra er tiltalt for bortføring eller medverka til dette etter at ein mann i 20-åra blei skoten og bortført frå heimen til foreldra på Tolga i januar, skriv VG. Tre av dei er også tiltalt for å ha ein revolver, i tillegg til vald og truslar mot offeret og foreldra hans i samband med bortføringa. Politiet har tidlegare sagt at gjeld var eit mogeleg motiv for bortføringa..

NRK - Igår: 13:10

Fire iranere fikk dødsstraff for samarbeid med Israel

Fire personer er dømt til døden i Iran. De dømte skal ha samarbeidet med Israels etteretning og de skal ha utført bortføringer. Det melder det iranske nyhetsbyrået Mehr, ifølge Reuters..

NRK - 20 nov 22 kl. 11:45

Minst Fire personer druknet i Middelhavet

Minst Fire personer har druknet i Middelhavet etter at båten de satt i, fikk problemer, opplyser den italienske kystvakten. Om lag 13 migranter og flyktninger var om bord i båten, som lørdag fikk trøbbel på grunn av dårlig vær. Italienske myndigheter ba et handelsskip om å hjelpe båten, men da det nærmet seg, hoppet folk i vannet.

NRK - I førrgår: 13:42

Fire palestinere drept av israelske soldater

Israelske soldater har skutt og drept Fire palestinere på den okkuperte Vestbredden, opplyser det palestinske helsedepartementet. To unge menn ble drept i nærheten av Ramallah, mens en tredje døde av skadene etter å ha blitt skutt i hodet ved byen Hebron, opplyser departementet tirsdag. En fjerde palestiner ble drept etter å ha kjørt ned en israelsk soldat.

Klartale - I førrgår: 11:10

– Vi ønsker virkelig å hjelpe

– Vi ønsker å fylle rollen vår. Og hjelpe dem som trenger det mest. Det sier Hans Christian Holte til nyhetsbyrået NTB.

NRK - 28 nov 22 kl. 19:20

Fire veker i varetekt for å ha medverka til drap

Ein mann i i 20-åra er varetektsfengsla i Fire veker med brev- og besøksforfod for å ha medverka til drapet på Grønland søndag morgon. Dei to første vekene i full isolasjon og med medieforbod..

Klartale - 28 nov 22 kl. 10:50

Norge er verdens beste land for pensjonister

Det er den franske banken Natixis som har laget rapporten. De har analysert trygghet og leveforhold for pensjonister i 44 land. Norge har kommet på tredjeplass i Fire år.

Klartale - 28 nov 22 kl. 08:17

En av Fire har bedt venner og familie om penger

En av Fire har bedt venner og familie om penger. Siden korona-krisen så har det doblet seg. Det viser undersøkelse, som er utført for Frelsesarmeen.

NRK - 28 nov 22 kl. 08:10

AFP: Fire drept i angrep i Mogadishu

Fire personer er drept i angrepet mot et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu, melder AFP. Al-Shabaab sier de står bak angrepet på hotellet Villa Rose, som blant annet brukes av regjeringsmedlemmer i hovedstaden..

NRK - 28 nov 22 kl. 05:22

Norge er verdens beste land for pensjonister

Norge har klatret helt til topps i en internasjonal kåring om hvordan det er å være pensjonist. Den franske banken Natixis har analysert trygghet og leveforhold for pensjonister i 44 land. Etter Fire år på tredjeplass klatrer Norge helt til topps i 2022-rapporten, skriver Aftenposten.

NRK - 26 nov 22 kl. 14:22

Fire drept i sammenstøt nær Benins grensen mot Burkina Faso

Soldater fra Benin har drept Fire væpnede menn etter at de ble angrepet ved en militærpost nær grensen mot Burkina Faso, opplyser Benins hær. Hæren sier ikke noe om hvilken gruppe de drepte skal ha tilhørt, men både Benin og nabolandene Togo, Ghana og Elfenbenskysten har sett en økende trussel fra jihadistgrupper i Sahel som kommer langs grensen mot nord. Ifølge hæren ble en militærpost i byen Kaobagou angrepet av et titall personer tidlig fredag, men soldatene slo dem tilbake.

Aftenposten - 25 nov 22 kl. 12:49

Spionsiktet russer fengslet i Fire nye uker

PST mener mannen er en russisk spion. I dag ble han varetektsfengslet i Fire nye uker..

NRK - 25 nov 22 kl. 12:53

Spionsiktet ved UiT fengsles i Fire nye uker

Den spionsiktede mannen som ble pågrepet ved Universitetet i Tromsø 24. oktober varetektsfengsles i Fire nye uker, slår Oslo tingrett fast. Hans forsvarer Marijana Lozic fortalte til NRK tidligere denne uken at han fortsatt ikke ønsker å la seg avhøre av politiet.

NRK - 24 nov 22 kl. 20:10

Guvernør: Fire drept i russisk angrep i Kherson

Russiske angrep i Kherson, fylket som ukrainske styrker nylig gjenerobret, har krevd minst Fire menneskeliv, ifølge fylkets guvernør. Ytterligere ti mennesker ble såret i angrepet, opplyser Jaroslav Janusjevytsj på Telegram torsdag kveld. – De russiske invasjonsstyrkene åpnet ild mot et boligområdet med rakettkastere.

NRK - 23 nov 22 kl. 10:02

Vesterålen: Tre personer siktet for grov voldtekt løslates

Tre menn som er siktet for grov voldtekt i et busskur på Kleiva i Vesterålen 30. oktober, løslates. Fra før er den fjerde siktede løslatt.

NRK - 03 nov 22 kl. 18:03

Retten: Påtalemyndigheten vil tiltale Fire menn etter Lanes-drapet

Saken mot de Fire mennene som er siktet etter drapet på Bård Lanes i Tønsberg i fjor, er oversendt høyere påtalemyndighet for at det skal tas ut tiltale, skriver NTB. Det varsler Vestfold tingrett, som torsdag forlenget varetektsfengslingen for en 31-åring som er siktet for medvirkning til drap. De tre øvrige siktede fikk forlenget varetektsfengsling i oktober.

NRK - 03 nov 22 kl. 17:32

Fire ukers varetekt for siktede etter voldtektssak

Salten og Lofoten tingrett har i en kjennelse varetektsfengslet de Fire siktede i voldtektssaken fra Vesterålen. Søndag ettermiddag mottok politiet en melding fra en innringer som fortalte om det politiet omtalte som en hendelse som skal ha skjedd i et busskur på Kleiva i Sortland kommune i Vesterålen. De Fire ble tatt inn til avhør for to dager siden, og har så langt avgitt avvikende forklaringer.

NRK - 23 nov 22 kl. 07:44

USA: Fire kinesiske arbeidere drept på marihuanafarm

Fire personer er funnet drept på en marihuanafarm i Oklahoma. Alle er kinesiske statsborgere, ifølge politiet. En mistenkt gjerningsperson er pågrepet.

NRK - 23 nov 22 kl. 02:19

Trafikkulykke mellom Fire vogntog og en personbil ved Stange

Fire vogntog og en personbil var involvert i en trafikkulykke ved Stange på E6 natt til onsdag. Første vogntog kolliderte med personbilen som stod med nødblink. En fører av vogntog er kjørt til legevakt for sjekk.

NRK - 22 nov 22 kl. 23:06

Politiet: – Massedrap på kinesere på en marihuana-farm i Oklahoma

De Fire personene som er funnet drept på en marihuana-farm i Oklahoma, er kinesiske statsborgere, opplyste det lokale politiet tirsdag. De Fire–tre menn og en kvinne–ble funnet drept på en gård 90 kilometer nordvest for Oklahoma City søndag kveld lokal tid. Et femte offer er skadd og fraktet til sykehus.

NRK - 22 nov 22 kl. 13:16

PST vil forlenge fengsling av spionsiktet ved UiT

Den spionsiktede mannen som ble pågrepet ved Universitetet i Tromsø i oktober vil bli begjært fengslet i Fire nye uker. Det opplyser PST overfor NRK. Fengslingsmøtet vil finne sted kommende fredag, og det er foreløpig uavklart hvorvidt det blir et fysisk møte eller kontorforretning bak lukkede dører.

VG - 4 timer siden

Full forvirring om student-drapene i Idaho

Var de Fire studentene som ble brutalt drept i studentboligen tilfeldige ofre eller ikke? Det hersker det forvirring om i Moscow etter tragedien som rammet studentmiljøet i byen..

NRK - 6 timer siden

Kongressen avverger jernbanestreik

USAs Kongress har vedtatt en lov som trolig avverger en landsomfattende jernbanestreik som kunne vært ødeleggende for økonomien i landet. En streik ville ført til at 7000 tog ble stående stille hver dag. Senatet vedtok loven med 80 mot 15 stemmer torsdag.

NRK - 7 timer siden

Storebrand ut av gruveselskaper

Storebrand vil ikke lenger investere i selskaper som dumper gruveavfall i sjø eller selskaper som vil utvinne mineraler på havbunnen. De følger også nøye med på oljeselskaper som borer i Arktis, skriver E24. Dette kom fram da kapitalforvalteren lanserte en ny naturstrategi torsdag.

NRK - 8 timer siden

28 misser jobben i Havforskningsinstituttet

Innan 2024 skal forskingsskipet «Kristine Bonnevie» ut av drift. Med det fell 28 stillingar i Havforskningsinstituttet vekk. – Det er tungt, og ein trasig beskjed å gje.

Aftenposten - 11 timer siden

Storebrand ekskluderer Fire gruveselskaper: – Vi ser en skremmende utvikling

Norges største kapitalforvalter vil ikke lenger investere i selskaper som dumper gruveavfall i sjø eller selskaper som….

E24 - 11 timer siden

Storebrand ekskluderer Fire gruveselskaper: – Vi ser en skremmende utvikling

Norges største kapitalforvalter vil ikke lenger investere i selskaper som dumper gruveavfall i sjø eller selskaper som vil utvinne mineraler på havbunnen. De vil også følge nøyere med på oljeselskaper som operer i Arktis..

NRK - 12 timer siden

Staten har brukt 15 millionar på laksepermitteringar

Permitteringar i laksenæringa kostar staten millionar av kroner på grunn av særreglar for næringa. Regjeringa vil no undersøke ordninga på nytt. Normalt må arbeidsgjevar betale dei fyrste 15 dagane med løn ved permittering av tilsette.

E24 - 14 timer siden

Staten har brukt 15 millioner på laksepermitteringer

Mens det er «gratis» for laksenæringen å permittere sine ansatte, har staten brukt millionsummer på det de siste Fire årene. Nå varsler regjeringen at de vil se nærmere på permitteringsreglene..

NRK - 18 timer siden

Dødsulykke på skipet «Viking Polaris»

En person omkom under en ulykke med passasjerfartøyet «Viking Polaris» tirsdag 29. november 2022. Fartøyet var sør for Kapp Horn da skipet ble truffet av en stor bølge og flere vinduer til passasjerlugarene ble slått inn.

VG - 21 nov 22 kl. 16:13

England kopierte VM-åpningen fra 2018 – tangerte rekorden fra Fire år siden

DOHA (VG) (England – Iran 6–2) Engelskmennenes 56 år lange jakt på VM-trofeet fortsatte i samme spor som for Fire år siden: Med storseier i åpningskampen..

Aftenposten - 21 nov 22 kl. 16:09

England kopierte VM-åpningen fra 2018 – tangerte rekorden fra Fire år siden

DOHA (VG) (England – Iran 6–2) Engelskmennenes 56 år lange jakt på VM-trofeet fortsatte i samme spor som for Fire år….

NRK - 19 timer siden

Politiet advarer etter flere trafikkulykker

Det siste døgnet har politiet meldt om Fire trafikkulykker i Nordland. Ved Novika i Alstahaug har kjørte to biler av vegen torsdags morgen. Politiet meldte først at det dreide seg om én trafikkulykke, men det viste seg at bilene hadde kjørt av veien på samme sted på ulikt tildspunkt.

Klartale - 20 timer siden

Hva gjør dårlig økonomi med barn i Norge?

115.000 barn vokser opp i familier med lite penger. Flere har fått mye dårligere råd i 2022.

NRK - 21 timer siden

Ingen avgjørelse før nyttår

Det kommer ingen avgjørelse fra statsadvokaten i Silje-saken før årsskifte. Det sier statsadvokaten til NRK. Silje Marie Redergård (5) ble funnet død i en akebakke i Trondheim i 1994.

NRK - 21 nov 22 kl. 13:15

Ukraina: Fire tortursteder avdekket i Kherson

Den ukrainske riksadvokaten sier i en uttalelse at tjenestemenn har funnet og inspisert Fire steder der russiske styrker «holdt folk ulovlig frihetsberøvet og torturerte dem brutalt». Før helgen sa Ukrainas menneskerettighetskommissær Dmytro Lubinets at det var avdekket skremmende mange spor av tortur i den befridde byen Kherson. For en uke siden sa FN-granskere at verken Russland eller Ukraina ser ut til å overholde folkrettens forbud mot tortur.

Klartale - 21 timer siden

Mange flere døde i trafikken

I 2022 er flere døde i trafikken. Så langt i år er 111 personer mistet livet i trafikken her i landet. I november døde 14 personer.

NRK - Igår: 06:41

Økning i dødsulykker i november

14 mennesker døde i trafikken i november i år. Det viser Statens vegvesens foreløpige ulykkestall. Det er dobbelt så mange som gjennomsnittet de siste tre årene.

NRK - Igår: 05:27

Færre senger på nattoget Oslo–Bergen

Bergensbanen skal få nye tog til 6,5 milliarder kroner. Men bestillingen er utformet slik at det kan bli færre senger på nattoget enn det er i dag. I forespørselen som er gått ut fra Norske tog – det statlige selskapet som skal eie togene – til de Fire togprodusentene som deltar i konkurransen, heter det at de nye togene skal ha 90 soveplasser.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com