Brasil

Monday, 29 November, 04:32

Nyheter om Brasil

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 okt 21 kl. 03:15

Dødelige sandstormer i Brasil

Usedvanlige kraftige sandstormer har kostet minst seks mennesker livet i delstaten São Paulo i Brasil de siste ukene, ifølge lokale medier. Det sørøstlige Brasil er tørkerammet, og enorme, oransje støvskyer har blitt observert mens de bevegde seg i svært høy hastighet minst tre ganger siden slutten av september i delstatene São Paulo og Minas Gerais. De seks i São Paulo døde da trær og hus falt sammen, samt andre direkte følger av stormene, skriver lokale medier..

NRK - 01 nov 21 kl. 00:48

9 brannfolk omkom i øving i Brasil

I alt ni frivillige brannfolk omkom då taket i ei grotta raste saman i Altinópolis i Brasil, melder det lokale brannvesenet. Ein person vart redda ut i live frå den kollapsa grotta. Det var kraftig regnvêr då ulykka skjedde..

NRK - 31 okt 21 kl. 23:21

Sju døde i grotte i Brasil

Fleire menneske er innestengde i ei grotte i Brasil, og minst sju er døde etter at taket i grotta kollapsa søndag. Ulykka skjedde då ei gruppe på 26 brannmenn var på trening i ei grotte i nærleiken av Altinópolis, 30 mil nord for São Paulo..

NRK - 31 okt 21 kl. 23:21

Ni døde i grotte i Brasil

Fleire menneske blei innestengde i ei grotte i Brasil etter at taket kollapsa søndag. Ni personar er døde. Ulykka skjedde då ei gruppe på 26 brannmenn var på trening i ei grotte i nærleiken av Altinópolis, 30 mil nord for São Paulo..

NRK - 29 okt 21 kl. 04:40

Brasils utslipp økte i 2020

Utslippet av klimagasser økte med 9,5 prosent i Brasil i 2020. Økt avskoging er hovedårsaken, går det fram i en ny fra rapport paraplyorganisasjonen Climate Observatory. Brasil ble dermed en av de eneste store økonomiene som ikke hadde mindre utslipp under pandemien, heter det videre.

NRK - 20 okt 21 kl. 12:10

Klimaavtale mellom Brasil og Colombia

Colombia og Brasil seier dei vil gå saman om tiltak for å kjempe mot klimaendringar og verne Amazonas på klimatoppmøtet i Glasgow. Det er klart etter eit møte mellom Brasils president Jair Bolsonaro og Colombias president Ivan Duque. Dei er samde om å forplikte seg til å redusere utslepp og oppnå karbonnøytralitet..

NRK - 19 okt 21 kl. 12:26

Dømd til tre års fengsel

To nordmenn er dømd til tre års fengsel for medverkar til grovt underslag etter leilegheitssal i Brasil. Kjøparane fekk ikkje skøytene til leilegheitene, skriv Dagens Næringsliv. I tillegg til fengsel, er dei to dømd til å betale tilbake 27,7 millionar kroner til kjøparane, samstundes er dei frådømd retten til å drive næringsverksemd for alltid.

NRK - 07 nov 21 kl. 18:25

Stengt i 20 mnd - USA åpner igjen

USA gjenåpner mandag grensene for utenlandske reisende som er fullvaksinert, for første gang på 20 måneder, skriver NTB. Den langvarige stengningen av grensene har skilt familier, gjort stor skade på turismen og forretningsvirksomhet i grenseområdene og skapt diplomatiske forviklinger. Stengningen ble innført i mars i 2020 av daværende president Donald Trump i et forsøk på å hindre spredning av koronaviruset, og har blitt videreført av president Joe Biden.

NRK - 07 nov 21 kl. 00:04

21 personer pågrepet i Glasgow

Totalt 21 demonstranter ble pågrepet i forbindelse med klimademonstrasjonene i Glasgow lørdag, opplyser skotsk politi. Alt fra pensjonister til utkledde medlemmer av Extinction Rebellion deltok i protestene. På verdensbasis var det lørdag over 200 ulike arrangementer og protester i mer enn 100 land, deriblant Danmark, Kenya, Tyrkia, Frankrike, Brasil, Australia, Sør-Korea og Canada.

NRK - 06 nov 21 kl. 19:01

Store klimademonstrasjoner

Titusenvis av mennesker trosset regnet i Glasgow lørdag for å demonstrere med krav om mer handling mot klimaendringer. Dårlig vær med regntunge skyer lot ikke til å skremme folk bort fra protestaksjonen. Ifølge arrangørene deltok opp mot 100.

VG - 05 nov 21 kl. 22:27

Brasiliansk sanger omkom i flystyrt

Den Brasilianske sangeren Marília Mendonça (26) skal være blant de omkomne etter at et småfly styrtet i delstaten Minas Gerais sørøst i Brasil..

NRK - 09 okt 21 kl. 00:43

600.000 koronadødsfall i Brasil

Brasilianske helsemyndigheter har registrert mer enn 600.000 koronadødsfall. Smittetrykket har imidlertid flatet ut, og livet i landet er på vei mot normalen.

NRK - 02 nov 21 kl. 07:03

90 land vil redusere metanutslipp

Nesten 90 land har sluttet seg til en innsats ledet av USA og EU for å redusere utslippene av metangass med 30 prosent innen 2030. Det melder Reuters. Halvparten av de 30 største utslippslandene for denne klimagassen er med, blant dem Brasil.

NRK - 02 nov 21 kl. 00:48

Brasil oppdaterer klimamålene sine

Innen 2030 skal utslippet av drivhusgasser reduserer med 50 prosent, opp fra 43 prosent som ble vedtatt i 2005, heter det i Brasils nye og skjerpede klimamål. Landet lover også å eliminere ulovlig avskoging innen 2028, to år tidligere enn et tidligere løfte, ifølge NTB..

NRK - 01 nov 21 kl. 01:21

25 døydde i raid mot bankrøvarar

25 medlem av det politiet i Brasil meiner er bankrøvarar vart drepne i delstaten Minas Gerais søndag. 50 politifolk var med i operasjonen mot to gardar ved byen Varginha, der politiet seier at banden planla åtak mot fleire bankar, melder AFP/NTB..

NRK - 03 okt 21 kl. 04:26

Store Bolsonaro-protester i Brasil

Titusener av mennesker demonstrerte lørdag i rundt 60 byer i Brasil mot president Jair Bolsonaro. Demonstrantene krevde hans avgang og at myndighetene skaffer flere koronavaksiner. Den Brasilianske nyhetsportalen G1 melder at det ble holdt demonstrasjoner i 20 av landets 26 delstater..

NRK - 29 okt 21 kl. 18:05

Viruset har krevd over 5 mill. liv

Det er nå registrert over 5 millioner koronarelaterte dødsfall i verden, viser en oversikt utarbeidet av Worldometer, basert på offisielle tall. Hittil har over 246,5 millioner mennesker fått påvist smitte. 79 millioner av dem i Asia, 64 millioner i Europa, 56 millioner i Nord-Amerika og 38 millioner i Sør-Amerika.

NRK - 02 okt 21 kl. 15:17

Jordskjelv mellom Peru og Brasil

Et jordskjelv med en styrke på 5,9 har rammet grenseområdet mellom Peru og Brasil. Det melder det europiske jordskjelvsenteret EMSC. Det er foreløpig ikke kjent om mennesker eller bygninger er skadet..

NRK - 25 okt 21 kl. 21:30

USA opphever reiserestriksjoner

President Joe Biden har underskrevet et dekret om å oppheve innreiserestriksjoner for reisende fra 33 land, opplyser Det hvite hus. Opphevelsen av reiserestriksjonene omfatter land som Kina, India og det meste av Europa og vil gjelde fra 8. november.

VG - 19 okt 21 kl. 23:04

Ny coronarapport: Brasils president anklages for drap og folkemord

En rapport fra senatet i Brasil konkluderer med at presidenten i landet, Jair Bolsonaro, bevisst lot coronaviruset drepe Brasilianere i et mislykket forsøk på flokkimmunitet..

NRK - 21 sep 21 kl. 16:08

Bolsonaro: – Fall i avskoginga

President i Brasil, Jair Bolsonaro, innleia FNs toppmøte tysdag. Han skrytte av jordbruket og klimaplanane til landet. – I Amazonas-regionen har vi sett eit fall på 32 prosent i avskoginga i august, samanlikna med august i fjor.

NRK - 14 okt 21 kl. 21:31

Ikke OL for curlingkvinnene

Norge var overlegne mot Brasil, og vant 10-1 i siste gruppekamp i den innledende OL-kvalifseringen, men fikk ikke den hjelpen de trengte. Dermed røk de ut av turneringen med hårfin margin, bak Slovakia og Tyrkia..

NRK - 17 sep 21 kl. 22:25

ESPN: Pelé tilbake på sykehuset

Fotballegenden Pelé er tilbake på intensivavdelingen på sykehuset bare tre dager etter at han ble skrevet ut. Det melder ESPN Brasil fredag. Han skal være innlagt på São Paulo’s Albert Einstein Hospital.

NRK - 05 okt 21 kl. 22:53

Vil ha rent miljø som menneskerett

Adgang til et rent og sunt miljø bør være en menneskerettighet, mener et flertall av landene i FNs menneskerettighetsråd. Det er imidlertid en håndfull land som nøler med å tilslutte seg initiativet. USA og Storbritannia er lunkne, mens Brasil og Russland er mot forslaget..

VG - 07 sep 21 kl. 22:59

Store demonstrasjoner over hele Brasil

Samme dag som Brasil feirer sin 199-årige uavhengighet fra Portugal, har flere hundre tusener tatt til gatene for å støtte landets ytre høyre-president Jair Bolsonaro..

NRK - 07 sep 21 kl. 22:57

Hundretusener protesterte i Brasil

I Brasil har flere hundre tusen demonstrert i flere byer til støtte for president Jair Bolsonaro, som har bedt sine tilhengere om støtte. Bolsonaros kritikere hevder at presidenten forbereder et kupp i tilfelle han taper neste års valg, noe han ligger an til på de siste meningsmålingene. Den største demonstrasjonen tirsdag var i São Paulo, der presidenten sa at landets valgordning er «en farse».

VG - 07 sep 21 kl. 01:18

Frykter Bolsonaro planlegger kupp i Brasil

Brasils president, Jair Bolsonaro, kan ha skumle planer i forkant av neste års presidentvalg i landet, ifølge flere tidligere verdensledere. Det er også frykt for at tirsdagens uavhengighetsdag i Brasil kan ende med voldelige sammenstøt..

Aftenposten - 05 sep 21 kl. 21:45

Vilt korona-kaos stoppet Brasil og Argentina

(Brasil-Argentina 0–0, avbrutt og utsatt) Etter bare seks minutter ble VM-kvalifiseringskampene mellom de to….

NRK - 02 okt 21 kl. 11:37

5 millionar døde av korona i verda

Tal på menneske som er døde av koronaviruset over heile verda, har no passert 5 millionar. Flest døde er det i dei store landa som USA, Russland, Brasil, Mexico og India. Dei står for halvparten av alle døde i verda..

VG - 05 sep 21 kl. 21:24

Vilt corona-kaos stoppet Brasil og Argentina

(Brasil-Argentina 0–0, avbrutt) Etter bare seks minutter ble VM-kvalifiseringskampene mellom de to søramerikanske gigantene avbrutt. Brasilianske myndigheter skal ha kommet på banen for å hente fire argentinske spillere..

Aftenposten - 05 sep 21 kl. 21:24

Vilt corona-kaos stoppet Brasil og Argentina

(Brasil-Argentina 0–0, avbrutt) Etter bare seks minutter ble VM-kvalifiseringskampene mellom de to søramerikanske….

VG - 05 sep 21 kl. 21:24

Vilt corona-kaos stoppet Brasil og Argentina – kampen utsatt på ubestemt tid

(Brasil-Argentina 0–0, avbrutt og utsatt) Etter bare seks minutter ble VM-kvalifiseringskampene mellom de to søramerikanske gigantene avbrutt. Brasilianske myndigheter skal ha kommet på banen for å hente fire argentinske spillere..

NRK - 02 aug 21 kl. 01:06

20.000 smittet i Brasil siste døgn

I Brasil er det registrert 20.503 nye smittetilfeller søndag, og 464 dødsfall. Ifølge helsemyndighetene er nesten 20 millioner nå smittet i Brasil.

VG - 17 sep 21 kl. 01:51

Brasils hjemløse: Kjemper mot sult, kulde og arbeidsledighet

Pandemien har ført til en kraftig økning av fattige i Brasil. I millionbyen São Paulo kjemper de hjemløse mot sulten, og mot kulden. Antallet nye ansikter på gaten bare øker..

NRK - 11 sep 21 kl. 14:02

Kvinne-protest mot Bolsonaro

Urfolkskvinner fra hele Brasil og hundrevis av urfolksnasjoner protesterte fredag mot president Jair Bolsonaro og hans arbeid for å begrense urfolkenes landrettigheter. Prostesten skjer samtidig som landets høyesterett vurderer lovligheten i Bolsonaros lovforslag om å begrense urfolks rettigheter..

VG - 10 sep 21 kl. 23:55

Neymar etter nytt mål: – Vet ikke hva jeg skal gjøre for at folk skal respektere meg

(Brasil - Peru 2–0) Neymar (29) scoret for landslaget. Igjen. Men han er ikke fornøyd med anerkjennelsen han får som fotballspiller..

Aftenposten - 10 sep 21 kl. 23:55

Neymar etter nytt mål: – Vet ikke hva jeg skal gjøre for at folk skal respektere meg

(Brasil - Peru 2–0) Neymar (29) scoret for landslaget. Igjen. Men han er ikke fornøyd med anerkjennelsen han får som….

VG - 10 sep 21 kl. 22:54

Klopp og Solskjær hoderystende til Brasil-bråket: – En farse

Liverpool-manager Jürgen Klopp (54) og Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær (48) aner ikke om de kan bruke sine Brasilianske nøkkelspillere denne helgen..

Aftenposten - 10 sep 21 kl. 22:55

Klopp og Solskjær hoderystende til Brasil-bråket: – En farse

Liverpool-manager Jürgen Klopp (54) og Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær (48) aner ikke om de kan bruke sine….

NRK - 10 sep 21 kl. 14:52

Pareto må betale millionerstatning

Lagmannsretten har bestemt at meglerhuset Pareto må betale 7,5 millioner kroner i erstatning til britiske Investec Bank. Meglerhuset skal ha holdt tilbake informasjon i forbindelse med et lån. Investec Bank utbetalte i juli 2015 et lån på 38 millioner amerikanske dollar, som den gang tilsvarte rundt 300 millioner norske kroner, til seks nyetablerte, norske aksjeselskap.

E24 - 09 sep 21 kl. 19:54

Bærekraftig vekst i oppdretten – med avskogingsversting på leverandørlista?

Regjeringen vil ha mer «bærekraftig vekst» i oppdrettsindustrien. Men så lenge 8 av landets 10 største oppdrettsselskaper fortsetter å kjøpe fôr fra et av selskapene som er ansvarlig for massiv avskoging i Brasil, er det vanskelig å se at denne veksten blir bærekraftig..

NRK - 08 sep 21 kl. 00:45

Bolsonaro angrep valgordningen

Under et folkemøte i São Paulo i Brasil på landets nasjonaldag, sa president Jair Bolsonaro at landets valgordning er «en farse». Han sa han hadde liten tillit til det elektroniske stemmesystemet, og angrep både landets valgkommisjon og høyesterett. 150 ledende politikere fra 26 land, blant dem Spanias tidligere statsminister José Luis Zapatero, har undertegnet et opprop der de omtaler Bolsonaros påstander som en trussel mot Brasils demokrati..

VG - 07 sep 21 kl. 06:02

Tirsdag 7. september: Dette skjedde i natt

Brasil holder pusten før feiringen av uavhengighetsdagen..

Dagbladet - 07 sep 21 kl. 03:29

Frykter Bolsonaro planlegger statskupp

Tidligere verdensledere er bekymret for situasjonen i Brasil..

VG - 06 sep 21 kl. 20:55

Tottenham skal være forbannet på egne spillere etter skandalekampen

Tottenhams argentinere Giovani Lo Celso og Cristian Romero kan trolige vente seg mer trøbbel etter å ha spilt seks minutter mot Brasil søndag. Klubben ønsket ikke at duoen skulle spille landskamper i Sør-Amerika..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt