Nye

Thursday, 09 February, 03:26

Nyheter om Nye

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 10:36

151 Nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 151 Nye asylsøkere fra Ukraina til Norge mandag. Totalt er det registrert 644 Nye asylsøkere den siste uken. Lørdag og søndag ble det registrert henholdsvis 38 og 43 Nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

Klartale - 31 jan 23 kl. 13:10

Kan konflikten mellom Israel og Palestina løses?

Vestbredden og Øst-Jerusalem har hatt Nye angrep den siste tiden. Det gir oss en påminnelse om verdens eldste flyktningkrise. Og okkupasjonen som aldri tok slutt.

NRK - 30 jan 23 kl. 03:21

Norske arkitekter skal lage den Nye sentralstasjonen i Göteborg

Norske Reiulf Ramstad Arkitekters har fått oppdraget med å tegne den Nye sentralstasjonen i Göteborg. 28 arkitektkontorer deltok i konkurransen om å få bygge den Nye stasjonen, men til slutt sto Reiulf Ramstad Arkitekters forslag igjen som vinner. Bygget er på rundt 16.

Klartale - 14 timer siden

Joe Biden ønsker mer samarbeid

Natt til onsdag holdt Joe Biden tale til det amerikanske folk. Biden er USAs president. Talen kan sammenlignes med Norges tale «Rikets tilstand», men amerikanere kalles talen «the State of the Union».

NRK - Igår: 13:58

Storbritannias statsminister med omfattende regjeringsendringer

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har gjort vesentlige endringer i regjeringen i et forsøk på å skape økonomisk vekst og takle energikrisen. Inn som ny partiformann kommer som ventet Greg Hands, som til nå har vært handelsminister. Men den største endringen er omorganiseringen av tre departementer.

NRK - Igår: 11:34

Ny teknologi avslører fotavtrykk fra ukjente gjerningspersoner i Silje-saken

Fem år gamle Silje Marie Redergård ble funnet død i en akebakke i 1994. NRK kan nå bringe helt Nye detaljer fra den Nye etterforskningen av drapet på den lille jenta. Ingen spor på kroppen hennes passer til to av guttene som ble utpekt som drapsmenn.

NRK - Igår: 06:43

Victoria terrasse skal selges når UD flytter ut

Utenriksdepartementet skal flytte fra Victoria terrasse til det Nye regjeringskvartalet i 2025. Nå har Statsbygg fått i oppdrag å forberede et salg. Victoria terrasse ble bygd i perioden 1884–1890.

NRK - I førrgår: 17:41

Nye redningshelikoptre på bakken

En teknisk kontroll gjør at samtlige Nye SAR Queen redningshelikoptre er på bakken. – Det er bare fordi vi skal sjekke maskinene teknisk. De blir grundig sjekket én etter én, forteller Lars Nedrevåg, vakthavende redningsleder for Hovedredningssentralen i Nord-Norge, til Fremover.

NRK - I førrgår: 14:52

Zaniar Matapour fengslet i åtte Nye uker

Den terrorsiktede 43-åringen Zaniar Matapour er i Oslo tingrett varetektsfengslet i åtte Nye uker. Han er ilagt brev- og besøksforbud de fire første ukene. 43-åringen er siktet for terrorhandling utenfor to utesteder i Oslo natt til 25.

NRK - I førrgår: 11:40

Meldinger om Nye skjelv i Tyrkia og Syria

Det er nyhetsbyrået Reuters som melder dette. De Nye skjelvene skal ha en styrke på 7,5 på Richters skala..

NRK - 23 jan 23 kl. 08:38

Nye bilder av Estonia legges fram

Havarikommisjonene i Sverige, Finland og Estland skal mandag presentere sine foreløpige konklusjoner etter Nye undersøkelser ved passasjerferja Estonia. For få år siden ble det oppdaget et nytt hull i skroget i forbindelse med at journalister sendte ned en dykkerrobot til ferja, som ligger på bunnen av Østersjøen. Filmingen resulterte i dokumentaren «Hullet som forandret alt», som ble sendt i 2020.

VG - 04 feb 23 kl. 08:51

Nye tall: Kraftig fall i oppklaringen av lovbrudd i fjor

Nye tall fra Riksadvokaten viser at oppklaringsprosenten for lovbrudd falt med fem prosentpoeng i fjor. Det er det største fallet på mange år..

NRK - 04 feb 23 kl. 08:47

Nye tall: Kraftig fall i oppklaringen av lovbrudd i fjor

Nye tall fra Riksadvokaten viser at oppklaringsprosenten for lovbrudd falt med fem prosentpoeng i fjor. Det er det største fallet på mange år. – Denne fortsatte negative utviklingen fra i fjor må snus, skriver riksadvokat Jørn Sigurd Maurud og førstestatsadvokat Katharina Rise i rundskrivet Mål og prioriteringer for 2023 som ble offentliggjort fredag denne uken.

NRK - 03 feb 23 kl. 11:09

Stridsvognene: – Klart signal om styrking av Forsvaret

Norge vil om få år ha en av de mest moderne hærene i Europa, sier hærsjefen om Norges anskaffelse av 54 Nye, tyske stridsvogner. – Nye stridsvogner vil øke kampkraften til Forsvaret og øke forsvarsevnen. Det er positivt.

NRK - 03 feb 23 kl. 05:04

Både Russland og Ukraina tror krigen vil bli hardere

Russlands krig mot Ukraina kommer til å bli hardere de kommende månedene, advarer Ukraina, mens Russland sier ukrainske styrker må presses tilbake. En talsperson for Ukrainas forsvar sa torsdag at Russlands tilbaketrekking av Svartehavsflåten til dens baser antyder Nye rakettangrep. – De viser muskler til sjøs, demonstrerer sin tilstedeværelse og kontroll over situasjonen, før de trekker seg tilbake til basene, hvor de vanligvis forbereder seg på massive rakettangrep, sa talspersonen.

Klartale - 27 jan 23 kl. 10:49

Nye regler skal sikre nok strøm

Regjeringen hadde pressekonferanse fredag. De snakket om hvordan vi kan sikre at Norge har nok strøm. Statsminister Jonas Gahr Støre åpnet pressekonferansen.

Aftenposten - 02 feb 23 kl. 10:29

Støre advarer mot å undervurdere Russland – venter Nye offensiver i Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at Nye russiske offensiver i Ukraina kan komme snart..

E24 - 5 timer siden

Demonstrasjon av chatterobot trakk Wall Street ned

Teknologiaksjene trakk Wall Street nedover onsdag. Google-eier Alphabet falt tungt, og selskapets Nye chatterobot er i fokus..

NRK - 02 feb 23 kl. 02:40

Australia dropper britiske kongelige på pengesedlene

Australias sentralbank sier at de vil fjerne den britiske monarken fra pengesedlene sine og heller innføre et motiv som hedrer landets urfolkskultur. Fram til nå er det den avdøde dronning Elizabeth av Storbritannia som har prydet femdollarseddelen i Australia, da landet til enhver tid har den britiske monarken som statsoverhode. Hun skal ikke erstattes av sin etterfølger kong Charles på seddelen, og beslutningen innebærer at ingen av landets Nye dollarsedler vil ha en britisk monark som motiv.

Aftenposten - 7 timer siden

SV til frontalangrep mot regjeringens oljeplaner i Barentshavet

For to uker siden inviterte regjeringen oljeselskapene til å søke om Nye felt i Barentshavet..

E24 - 7 timer siden

ABG øyner flere fusjoner og oppkjøp i 2023

ABG Sundal Collier måtte i fjor se langt etter resultater som kan matche 2021-nivåer, men øyner håp for 2023. – Vi ser økt aktivitet på kapitalinnhenting i det Nye året, både på aksjer og obligasjoner, sier norgessjef Kristian B. Fyksen..

Klartale - 11 timer siden

Nå er han historisk

LeBron James spiller basketball. Han er en av verdens beste spillere og han spiller for laget Los Angeles Lakers.NBA er en amerikansk liga for basketball.

E24 - 11 timer siden

Nedgang tiltar på Wall Street

Teknologiaksjer trekker Wall Street nedover. Google-eier Alphabet faller tungt, og selskapets Nye chatterobot er i fokus..

NRK - 14 timer siden

Frp vil ikke ta TikTok-saken videre

Fremskrittspartiet er innstilt på å legge TikTok-saken død etter justisminister Emilie Enger Mehls (Sp) svar på Nye spørsmål i dag. Det bekrefter partileder Sylvi Listhaug overfor NRK. – Hun gjorde det riktige her, hun la seg flat og innrømmet at hun hadde gjort en feil, sier Listhaug, og fortsetter: – Da mener vi at vi skal tilgi det og håpe at hun har lært for fremtiden.

VG - 15 timer siden

Nye bøtesatser skaper reaksjoner: – Latterlig å gi så høye bøter

Er du blant dem som kan finne på å ta en rask titt på mobilskjermen når du kjører bil? Prislappen kan bli nesten 10.000 kroner..

Aftenposten - 15 timer siden

Dennis Hauger (19) henter inn Nye 22 mill. – har passert 70 mill. totalt

Teamet rundt Dennis Hauger (19) har hanket inn godt over 20 millioner kroner for at ferden mot en mulig Formel….

Dagbladet - 15 timer siden

Nye detaljer om spionballongen

Ifølge anonyme kilder til The Washington Post, skal den kinesiske antatte spionballongen vært en del av et omfattende spionprogram..

VG - 15 timer siden

Dennis Hauger (19) henter inn Nye 22 mill. – har passert 70 mill. totalt

Teamet rundt Dennis Hauger (19) har hanket inn godt over 20 millioner kroner for at ferden mot en mulig Formel 1-karriere kan fortsette i 2023..

Klartale - 17 timer siden

Flere enn 9.500 døde etter jordskjelvet

Natt til mandag var det et enormt jordskjelv i Tyrkia. Flere tusen mennesker er døde i Syria og Tyrkia som følge av det. Men rednings-arbeiderne finner også folk som er levende i ruinene.

Aftenposten - 18 timer siden

Her er RBKs Nye spiller på plass: Så mye koster han

Jayden Nelson (20) signerer for RBK onsdag - og blir etter alt å dømme med til Marbella torsdag..

Klartale - 18 timer siden

Flere enn 8.700 døde etter jordskjelvet i Tyrkia

I Tyrkia er det funnet 6.234 døde, melder AFAD onsdag morgen. Det er myndigheten for håndtering av kriser i Tyrkia.

NRK - 19 timer siden

Regjeringen snur – tar ikke like mye fra kraftkommunene

I fjor høst varslet regjeringen at den ville holde tilbake 3 milliarder kroner i rammetilskudd til kommuner og fylkeskommuner som har store kraftinntekter på grunn av de høye strømprisene. Nå blir dette budsjettkuttet mindre enn forutsatt. Årsaken er at strømprisene er langt lavere enn anslaget i statsbudsjettet på 2 kroner.

Klartale - 21 timer siden

Å leve livet alene

Å være singel kan være bra en periode. Men hva gjør det med folk å leve hele livet alene?Klar Tale skriver denne uka om to single menn.

Dagbladet - 21 timer siden

- Dette vi fryktet

Forskere mener de katastrofale jordskjelvene i Tyrkia og Syria kan utløse Nye skjelv..

Dagbladet - 21 timer siden

Dette ryster eksperten

Forskere mener de katastrofale jordskjelvene i Tyrkia og Syria kan utløse Nye skjelv..

Dagbladet - 23 timer siden

Over seks kilo ved fødsel

Den Nye verdensborgeren overrasket alle med vekta si, da hun kom til verden 6170 gram tung..

VG - Igår: 00:32

Motbør for Biden før talen om USAs tilstand

Flere målinger i USA viser en president som sliter med støtte til å gå på fire Nye år. I natt holder Joe Biden den viktige talen om nasjonens tilstand..

NRK - Igår: 20:12

Ulv i Ulvåa-reviret er felt

En ulv ble tirsdag felt i Ulvåa-reviret. Det skjer etter at lagmannsretten avslo begjæringen om midlertidig stans i lisensfellingen av ulv innenfor ulvesonen. Fellingen fant sted i Elverum kommune og er den første som er felt i år innenfor ulvesona, skriver rovdyr.

NRK - Igår: 20:19

Mener staten løper fra ansvaret

Oslos samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) er skuffet og overrasket over at staten vil la Oslo kommune betale for å begrense ulempene når Ring 1 stenger. Riksveien skal senkes og terrorsikres under det Nye regjeringskvartalet og vil være stengt i tre år. En trafikkanalyse viser at det vil føre til mer trafikk og kø og større fare for ulykker i Oslos gater.

NRK - Igår: 18:39

Statsforvalteren i beredskap

Statsforvalteren i Troms og Finnmark følger nøye med på værsituasjonen i fylket. De hadde tirsdag ettermiddag et møte i beredskapsrådet for å ha en gjennomgang av situasjonen som er i vente. Der deltok blant annet Meteorologisk institutt og Norges vassdrags- og energidirektorat.

Klartale - Igår: 18:00

Salman Rushdie sliter etter angrepet i fjor

Rushdie presenterte tirsdag sin Nye bok «Victory City». Boka får navnet «Seiersbyen» på norsk. Boka er den første han har skrevet etter angrepet.

NRK - Igår: 14:56

Ny generalsekretær i Misjonssambandet

Gunnar Bråthen, prost i Salten, er Norsk Luthersk Misjonssambands Nye generalsekretær. Det har et enstemmig hovedstyre besluttet, skriver Dagen og Vårt Land. Bråthen er prost i Salten prosti i Sør-Hålogaland bispedømme.

NRK - Igår: 12:30

FN-rapport: Fattigdom, ikke ideologi, er drivkraften til jihadistgrupper i Afrika

Det er fattigdom og utsikten til en bedre betalt jobb, ikke ideologi, som utgjør den sterkeste drivkraften for afrikanere som slutter seg til jihadistgrupper. Konklusjonen i en ny FN-rapport rimer dårlig med ideen om at det er religiøs overbevisning som er viktigst når grupper som Boko Haram, og al-Shabaab rekrutterer Nye medlemmer. Rapporten er basert på intervjuer med nesten 2200 personer i åtte land som er sterkt preget av ytterliggående islamistopprør.

NRK - Igår: 12:12

Den britiske regjeringen oppretter to Nye departementer

Den britiske regjeringen oppretter et nytt Forskningsdepartement og et nytt Energidepartement. Det melder Reuters..

NRK - Igår: 11:43

Unesco: Hver tredje skole i verden uten rent vann

Nesten hver tredje av verdens skoler har ikke tilgang til rent vann og mangler elementære sanitæranlegg som toaletter, ifølge Unesco. Nye tall viser at nesten 584 millioner elever har begrenset eller ingen tilgang til rent vann når de er på skolen. – Elever lærer bedre i trygge og sunne skoler, sier generaldirektør Audrey Azoulay i FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (Unesco).

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com