Nye

Saturday, 23 September, 05:46

Nyheter om Nye

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 17 sep 23 kl. 13:41

Enorm pågang på Nye politistillinger

Fire år etter at politikontoret i Steigen ble lagt ned, skal det etter planen gjenoppstå 1. oktober. Der har politiet søkt etter folk til fire Nye stillinger.

NRK - 18 timer siden

Monica Mæland ber det Nye byrådet ikke ta omkamp om bybanetraseen

Monica Mæland, tidligere byrådsleder i Bergen for Høyre og nå leder for Bergen Næringsråd, ber det Nye byrådet om ikke å legge opp til omkamp om bybanetraseen langsmed Bryggen. Det skriver Bergen Næringsråd i sine innspill til ny byrådsplattform i Bergen. Det var Mæland selv som satte i gang diskusjon om bybane langsmed bryggen da hun var byrådsleder for over ti år siden.

NRK - 15 sep 23 kl. 15:10

Grandiosa-fabrikk forblir stengt ut helgen

Orkla-fabrikken i Stranda – der Grandiosa lages – forblir stengt ut helgen etter bakteriefunn i vann. – Kommunen har gjort Nye tester. Vi håper å få svar til helgen eller mandag på det seneste.

NRK - 15 sep 23 kl. 10:38

Forsker foreslår flere Nye utenlandskabler

Teknisk Ukeblad skriver at Sintef-forskere har regnet på konsekvensen av å installere Nye kabler med kapasitet på 12,6 GW mellom Norge og flere europeiske land, samt doble kapasiteten til Sverige. Det tilsvarer ni utenlandskabler. Forskerne i prosjektet HydroConnect har da lagt inn mer effekt i norske kraftverk.

NRK - Igår: 14:46

202 Nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 202 Nye asylsøkere fra Ukraina onsdag. Til sammen har UDI mottatt .1051 asylsøknader fra ukrainere den siste uken.

NRK - Igår: 14:06

Knivsiktet student fengsles i fire Nye uker

Studenten som er siktet for drapsforsøk og kroppsskade etter knivangrepet på to ansatte ved Universitetet i Oslo (UiO), er fengslet i fire Nye uker. – Politiet har bedt om varetektsfengsling i ytterligere fire uker, og han har samtykket til dette, skriver studentens forsvarer Petar Sekulic i en SMS til Khrono. Mannen ble siktet for både drapsforsøk og grov kroppsskade etter at han stakk to ansatte ved Universitetet i Oslo med kniv på ettermiddagen torsdag 24.

NRK - 14 sep 23 kl. 10:06

Aldri målt så få solgte Nye boliger i august

Solgte og igangsatte Nye boliger i august er henholdsvis 19 og 36 prosent lavere enn august 2022, det skriver Boligprodusentenes Forening. – Situasjonen forverrer seg fra måned til måned, sier administrerende direktør i Boligprodusentene Lars Jacob Hiim. August pleier å være en god måned for salg av Nye boliger.

Klartale - 01 sep 23 kl. 06:00

En ny type korona er oppdaget. Bør vi være bekymret?

Den Nye typen koronavirus heter BA. 2.86.

NRK - I førrgår: 17:58

Storbritannia utsetter forbud mot fossilbiler – vil ikke forby oljeleting i Nordsjøen

Et britisk forbud mot Nye bensin- og dieselbiler utsettes fra 2030 til 2035, ifølge statsminister Rishi Sunak. I en tale onsdag bekreftet han utsettelsen som tidligere er omtalt av BBC. I tillegg sa statsministeren at det ikke kommer noe forbud mot olje- og gassleting i den britiske delen av Nordsjøen.

NRK - I førrgår: 17:11

Bortføringssiktede varetektsfengsles i fire Nye uker

De to mennene som ble utlevert til Norge i september, siktet for å ha bortført en mann fra Aker Brygge til Helsingborg i Sverige, blir varetektsfengslet i fire Nye uker. Det samme gjelder den siste siktede, som ble utlevert til Norge i går. Ifølge kjennelsen mener Oslo tingrett at det er skjellig grunn til mistanke, at det er fare for at de vil ødelegge bevis eller rømme dersom de går fri.

NRK - 19 sep 23 kl. 16:40

VG: Nytt bevis i Orderud-attentatforsøk

Politiet har fått Nye DNA-treff på teipbiter. Det bekrefter statsadvokat Sturla Henriksbø ved Oslo statsadvokatembeter overfor VG. I 25 år har attentatforsøket mot Anne Orderud Paust i juli 1998 vært en gåte.

Dagbladet - 18 sep 23 kl. 18:34

Nye avhør:- Ventet bevisst

Politiet har gjort flere Nye avhør etter at en 28 år gammel mann ble pågrepet for drapet på Jonas Aarseth Henriksen. - Vi ventet bevisst til etter pågripelsen, sier politiet..

NRK - 18 sep 23 kl. 18:01

Venstre sier ja til samtaler om borgerlig Oslo-byråd

Venstre takker ja til samtaler om et borgerlig byråd for å sikre maktskifte i hovedstaden. Det sier Venstres gruppeleder og Oslo-topp Hallstein Bjercke etter at partiets Nye bystyregruppe var samlet til møte i Oslo rådhus mandag ettermiddag. Han vil likevel ikke svare på om de har gitt opp drømmen om å få MDG med på laget.

NRK - 04 sep 23 kl. 18:28

Politidirektoratet anbefalte aldri de Nye politikontorene

De 20 Nye politikontorene som regjeringen har valgt å opprette kommer ikke etter råd fra Politidirektoratet (POD). Det kommer fram i et brev fra justis- og beredskapsministeren. – Nå står det svart på hvitt at regjeringen valgte å ikke høre på Politidirektoratet, sier Høyres justispolitiske talsperson, Sveinung Stensland.

NRK - 16 sep 23 kl. 21:19

Nye norske representanter valgt til rådet for Det lutherske verdensforbund

Kristine Sandmæl, som har vært leder for LHBT-utvalget i Den norske kirke, er valgt som representant for kirken i rådet for Det lutherske verdensforbund. Hun lover å fortsette arbeidet for minoriteter i sitt Nye verv. – Jeg er takknemlig for tilliten generalforsamlingen har vist meg.

NRK - 03 sep 23 kl. 11:48

SV krever full stans i hyttebygging i villreinens områder

Sosialistisk Venstreparti mener det er helt nødvendig å stanse hytteutbyggingen i områdene der villreinen ferdes. – Regjeringen må stanse utbyggingen av Nye hytter i villreinens områder. Det sier stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) til NTB, etter at statssekretær Kjersti Bjørnstad (Sp) ikke vil si om den vil gå inn for å bremse kommunenes byggeiver med Nye lover.

VG - 9 timer siden

FHI med Nye funn om blødningsforstyrrelser etter coronavaksine

Studien finner at en helt ny gruppe kvinner opplever uventede blødninger etter coronavaksinen..

NRK - 16 sep 23 kl. 04:12

Folk flest vil ta koronavaksine

Nordmenn tviler på at det blir Nye koronarestriksjoner, men et flertall tar gjerne en ny vaksinedose, ifølge en undersøkelse fra Opinion. 18 prosent av de spurte tror det kan komme Nye koronarestriksjoner i år. 78 prosent tror ikke det.

Aftenposten - 14 timer siden

Nye ord har inntatt verdens viktigste politiske møteplass. Nå snakker mange om «polykrisen».

Stadig mer negativt ladede ord tas i bruk på verdens viktigste politiske møteplasser..

E24 - 14 timer siden

Heimstaden-storeier: – Vi kommer til å gjøre alt for å forbedre vilkårene

Pensjonsfondet Alecta burde aldri ha investert i Ivar Tollefsens boliggigant, sier selskapets Nye toppsjef til Dagens Industri. Nå øker han presset for å endre på vilkårene i den hemmelige aksjonæravtalen..

Aftenposten - 16 timer siden

Fikk kjeft fra guttene. Nå er hun Norges Nye keeperhåp.

(ULLEVAAL STADION): Landslagsvenninne beskrives henne som fryktløs. Norges førstekeeper lærte tidlig å sette standarden….

Aftenposten - 16 timer siden

Ukens Nye låter: Tenn alle lys og la tårene trille

Norske artister leverer sterk rap og låter som skapt for gråting..

Dagbladet - 16 timer siden

Bisarre detaljer

Piloten av F-35-flyet som forsvant skjøt seg ut over den amerikanske delstaten South Carolina. Et nødanrop avslører Nye detaljer..

Aftenposten - 18 timer siden

Klubben hadde prøvd alt, uten hell. Så ble en 58-åring med femdagersskjegg ansatt.

«En feministisk aksjon.» Det kaller professor Øystein Sjåstad den Nye boken sin..

NRK - 18 timer siden

SV vil ha aksjesjekk av partnerne til Solbergs statsråder

– I tillegg til å undersøke Erna Solbergs inhabilitet mener vi kontrollkomiteen må finne ut om det har vært flere i hennes regjering som har problematiske aksjeporteføljer, sa SV-leder Kirsti Bergstø i sin tale til landsstyret i partiet fredag. – Det er lett å ha sympati med Solberg, men dette handler ikke om samliv, men samrøre, sa Bergstø. Hun tar nå initiativ til en større gjennomgang av alle ektefeller og partnere til samtlige statsråder i Erna Solbergs regjering.

Klartale - 18 timer siden

Færre stemte i Oslo i år

Færre brukte stemmeretten sin i årets valg. Det er sammenlignet med valget i 2019. I Oslo stemte færrest i bydelene Stovner og Alna.

NRK - 18 timer siden

Anker Millehaugen-dommen

Påtalemyndigheten er uenig med tingretten i at han skal prøveløslates. Millehaugen har over mange år utøvd grov vold, blant annet to drap med 17 års mellomrom. Ved soning har han gjentatte ganger rømt fra fengsel og brutt permisjonsvilkår – sist gang sommeren 2022.

NRK - 19 timer siden

Meiner vilkåra ikkje er til stades

Statsadvokaten i Møre og Romsdal meiner at vilkåra for prøvelauslating ikkje er til stades for mannen som blei dømt for drap i 2014. Mannen, som no er i 30-åra, blei i 2014 dømt til 21 år forvaring for drapet på Anja Weløy Aarseth (21) på byfjellet Aksla i Ålesund. Han har no sona minstetida på ti år og søkt om prøvelauslating.

Aftenposten - 19 timer siden

Ødegaard har signert ny kontrakt med Arsenal

Det blir fem Nye år i London på Martin Ødegaard. Klubben bekrefter at nordmannen har signet ny kontrakt..

VG - 19 timer siden

Ødegaard har signert ny kontrakt med Arsenal

Det blir fem Nye år i London på Martin Ødegaard. Klubben bekrefter at nordmannen har signet ny kontrakt..

NRK - 19 timer siden

Bergstø: Ikke SVs rolle å redde Ap

SV-leder Kirsti Bergstø kommenterer nå for første gang utspillet fra Ap-nestor Martin Kolberg, som mener regjeringen så snart som mulig bør utvides med SV. – Vi har sagt at vi er villige til å gå i Nye regjeringsforhandlinger, så lenge det skjer med blanke ark, sier Bergstø til NRK. Hun merker seg også Kolbergs oppfordring til partiene på venstresida om å slutte å kritisere Arbeiderpartiet og i stedet vende blikket mot partiene til høyre.

NRK - 22 timer siden

Ingen enighet i Hollywood-streiken

Manusforfattere har streiket siden mai i Hollywood. Nye samtaler har så langt ikke ført fram til en løsning på konflikten. Manusforfatterne og Hollywood-studioene samlet seg rundt forhandlingsbordet onsdag etter lang tid med stillstand i konflikten.

NRK - 15 sep 23 kl. 17:08

Latvia har fått ny regjering

Nasjonalforsamlingen i Latvia har godkjent at Evika Silina fra det liberalkonservative Det Nye enhetspartiet får bli statsminister og danne regjering. Latvias tidligere statsminister Krisjanis Karins gikk av i august etter at hans koalisjonsregjering kollapset. Han skal imidlertid være utenriksminister i Silinas regjering, som ble godkjent fredag.

Aftenposten - 22 timer siden

Endelig fredag! Drikker du fire glass før kvelden er omme, oppsøk hjelp.

Nye alkoholråd har fått svenskene til å sette snapsen i halsen..

VG - 15 sep 23 kl. 12:50

Stadig Nye stikk i sjakk-krigen: – Innrømmer aldri feil

Sjakkspillerne Hans Niemann (20) og Vladimir Kramnik (48) sender nærmest daglig stikk til hverandre i den Nye «sjakk-krigen». NRK-ekspert Atle Grønn mener det er «veldig tynne greier» fra Kramnik..

NRK - 15 sep 23 kl. 11:15

Unngår tvangssalg av Equinor-bygg

Equinor-bygget på Fornebu i Bærum har i siste time hentet inn Nye penger, og unngår med det at bygget blir tvangssolgt. Det skriver Finansavisen fredag. Arctic Securities og investorene i selskapet ML 33 kunne sent torsdag kveld, samme dag som fristen for å hente penger gikk ut, melde om en løsning.

NRK - 15 sep 23 kl. 10:15

Bankvikar siktet for to Nye forhold

Bankvikaren som er siktet for grovt underslag av Sparebank 1 SMN, er siktet for to Nye tilfeller av av bedrageri, skriver Adresseavisen. Han skal ha misbrukt sin tidligere samboers bank-id og tatt opp usikret kreditt i hennes navn. Politiadvokat Ole Andreas Aftret ved Trøndelag politidistrikt har sendt sin innstilling på tiltale til statsadvokaten..

NRK - Igår: 20:44

Brudd i forhandlingene i Vennesla

Høyre har trukket seg fra de politiske forhandlingene i Vennesla torsdag kveld. For kort tid siden skal Arbeiderpartiet ha bestemt seg for å støtte det Nye flertallet med Sp, Frp, og Høyre. – Det var leit, men sånn er politikken, sier Eivind Drivenes (Sp) som lå an til å bli ny ordfører i samarbeidet.

VG - Igår: 20:00

Polens president: Statsministeren misforstått om våpenstans til Ukraina

Den polske statsministeren Mateusz Morawieckis uttalelse om at landet ikke vil gi Nye våpenleveranser til Ukraina, er mistolket, ifølge landets president Andrzej Duda..

NRK - Igår: 20:03

Svein Valle ny biskop i Sør-Hålogaland

Svein Valle er tilsatt som ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme. – Jeg er takknemlig for den tilliten jeg nå har fått, og gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Jeg tror på kirkas prosjekt om å formidle verdier, tro, håp og være en samfunnsaktør.

Aftenposten - Igår: 19:30

Når ble «jeg vil ha» det Nye «hei»?

Martha (16) er lei av måten enkelte kunder behandler henne på..

NRK - 08 sep 23 kl. 14:59

Mer penger skal bidra til å rense Oslofjorden for nitrogen

Fortsatt slippes mye nitrogen ut i Oslofjorden, og det koster å oppgradere renseanleggene. I høst kommer en ny støtteordning som skal få fart på kommunene. Tilførslene av nitrogen må reduseres raskt for å bedre tilstanden i Oslofjorden, ifølge Miljødirektoratet.

NRK - Igår: 18:06

Canada ber India samarbeide om etterforsking

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ber India om å samarbeide etter drapet på separatistleiaren Hardeep Singh Niijar. – Det er ei alvorleg sak som nettopp må takast på alvor. Det er det vi gjer, seier Trudeau.

NRK - Igår: 17:19

Armenia førebur seg på flyktningstraum

Armenia sin statsminister Nikol Pashinyan seier torsdag at han ikkje ser ei umiddelbar fare for sivilbefolkninga i Nagorno-Karabakh. Dersom det er behov er hovudstaden Jerevan likevel budd på å ta i mot 40.000 familiar, melder AFP.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com