NRK

Monday, 04 March, 10:09

Nyheter om NRK

NRK - 21 timer siden

Melding om brann i kjøretøy

Statens vegvesen opplyser om brann i et kjøretøy i Magnhildskartunnelen på fylkesvei 614. – Vi ble informert om hendelsen av forbipasserende. Tunnelen er nå stengt og nødetater er på vei, sier trafikkoperatør Christian Strømmen til NRK.

NRK - 21 timer siden

Brann i kjøretøy i tunnel - veient stengt til mandag

Statens vegvesen fikk melding om brann i et kjøretøy i Magnhildskartunnelen på fylkesvei 614 mellom Florø og Svelgen. – Vi ble informert om hendelsen av forbipasserende. Tunnelen er nå stengt og nødetater er på vei, sier trafikkoperatør Christian Strømmen til NRK.

NRK - 28 feb 24 kl. 09:50

Kilder til NRK: Sterk kritikk av Solberg

En enstemmig kontroll- og konstitusjonskomité forventes å komme med sterk kritikk av Høyre-leder Erna Solberg når innstillingene i habilitetssakene legges fram senere i dag. Det får NRK bekreftet av flere kilder med innsikt i komiteens arbeid. I tillegg får både Erna Solberg og Jonas Gahr Støre kritikk for mangelfulle rutiner knyttet til habilitet i regjeringene.

NRK - 22 feb 24 kl. 17:44

Medietilsynet vurderer sanksjoner mot NRK

Varselet fra Medietilsynet handler om NRKs sending av programmene «Klangen av Tine Thing Helseth» og «Falle til ro – en julekonsert med Eva Weel Skram», rett før jul. Medier24 har fått innsyn i varselet. Medietilsynet mener at NRK ikke kan motta sponsortilskudd for de to programmene.

NRK - Igår: 10:04

Havarikommisjonen får ekspertise fra USA for helikopterhavariet

– Helikopteret som havarerte utenfor Sotra onsdag, er amerikanskprodusert. Dermed er to personer nå på vei fra Sikorsky i USA, for å bistå i etterforskningen av havariet. Det opplyser avdelingsdirektør i luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen, Kåre Halvorsen til NRK.

NRK - Igår: 18:47

Helikopterstyrten: Ein ytterlegare person skriven ut frå sjukehuset

Av dei fem mennene som har vore innlagde på Haukeland sjukehus i Bergen etter helikopterstyrten vest for Øygarden på onsdag, har ein person til blitt skriven ut frå sjukehuset. Det stadfestar arbeidsgivaren hans, Bristow Noreg, til NRK laurdag kveld. – Eg er takksam for at vi per no har tre kollegaar som er skrivne ut frå Haukeland, skriv administrerande direktør Heidi Wulff Heimark i ei tekstmelding.

NRK - Igår: 14:45

Havarikommisjonen sender «nøkkelen» for helikoptervraket til England

Til NRK opplyser avdelingsdirektør i luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen, Kåre Halvorsen, at ferdsskriveren sammen med vitneavhør nå er selve nøkkelen for å forstå hva som har forårsaket helikopterhavariet. – Ferdsskriveren vil vi omgående ta med oss til et laboratorium i England, sammen med en representant fra produsenten Sikorsky, sier Halvorsen. Halvorsen forteller at Havarikommisjonen samarbeider tett med Luftfartstilsynet, operatøren og EUs byrå for flysikkerhet (EASA).

NRK - 27 feb 24 kl. 14:40

Politiet etterforsker voldshendelse i forbindelse med knivstikkingen på Os

Vest politidistrikt etterforsker en voldshendelse dagen før knivstikkingen på Os. Hendelsen kan være foranledningen til at en 15 år gammel gutt ble knivstukket søndag kveld, men politiadvokat Eli Valheim vil være forsiktig med å trekke konklusjoner. – Det er for tidlig å si noe om sammenhengen mellom disse to hendelsene, men politiet etterforsker nå både knivstikkingen søndag og voldshendelsen dagen før, sier Eli Valheim til NRK.

NRK - 23 feb 24 kl. 15:42

Bergensbanen stengt på grunn av jordskred

Strekningen mellom Dale og Arna på Bergensbanen er stengt etter et ras, melder Vy. – Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen. Vi arbeider med å organisere alternativ transport, sier pressevakt i Vy, Åge-Christoffer Lundeby, til NRK.

VG - I førrgår: 14:45

Åtte belgiske soldater er tiltalt for vold etter masseslagsmål på Åndalsnes, melder NRK

Det opplyser statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim til NRK..

VG - 1 time siden

Støre til NRK: - Glad for at kongen er tilbake i Norge

Kongen er hjemme fra Malaysia og statsministeren er glad for det..

NRK - 1 time siden

50 prosent mer vann i Akerselva i Oslo

Det renner mer vann i Akerselva nå. På grunn av regn og snøsmelting har Oslo kommune skrudd opp kranene for å slippe gjennom mer vann. Fredag ettermiddag ble vannføringen økt fra 10 kubikkmeter per sekund til 15 kubikkmeter per sekund, opplyser Vann- og avløpsetaten til NRK.

NRK - 1 time siden

Støre om Kong Harald: – Enkel beslutning

Søndag kveld kom Kong Harald hjem igjen til Norge, etter et par dager på sykehus i Malaysia. Der ble han hentet med et medisinsk evakueringsfly, sendt fra Norge. – Jeg tar ganske mange vanskelige beslutninger som statsminister, men denne avgjørelsen synes jeg var ganske enkel, sier statsminister Jonas Gahr Støre til NRK mandag morgen.

NRK - 2 timer siden

Advokatar protesterer mot rettshjelpssatsane

Advokatar med tryggingsklarering går måndag ut i streik i protest mot det Advokatforeningen er løftebrot frå regjeringa. Dette vil ramme arbeidet til PST og E-tenesta, som er avhengige av at slike advokatar møter i retten når dei ber om løyve til overvaking. I 2022 streika advokatane i Høgsterett mot rettshjelpssatsane.

NRK - 3 timer siden

Forsvaret bistår i søk etter savna snøskuterfører

Det er fortsatt ikke gjort noen funn etter den savnede snøskuterføreren. – Forsvaret bistår også med personell og skutere i søket, opplyser operasjonsleder Ina Selfors mandag morgen. Det ble søndag kveld satt i gang en søk- og redningsaksjon i Hattfjelldal og på svensk side.

NRK - 4 timer siden

Steinras stenger vei i Kvam

Fylkesveg 79 mellom Steinstø og Ytre Ålvik i Kvam er stengt på grunn av steinras. – Det har komt ned en stein på ett par hundre kilo som har knust litt, så det ligger en del stein i vegbanen, opplyser Ken Ove Holm hos Vegtrafikksentralen til NRK. Området er rasutsett.

NRK - 9 timer siden

Søk- og redningsaksjon etter savnet snøskuterfører

Politiet melder at de har igangsatt en søks- og redningsaksjon i Hattfjelldal i Nordland og svensk side. Føreren av en snøskuter har ikke kommet til rette etter å ha kjørt fra Sverige og mot Hattfjelldal. Han ble meldt savnet hos politiet klokken 20.

NRK - 9 timer siden

Leter etter savnet snøskuterfører

Politiet melder at de har igangsatt en søk- og redningsaksjon i Hattfjelldal i Nordland og svensk side. Føreren av en snøskuter har ikke kommet til rette etter å ha kjørt fra Sverige mot Hattfjelldal. Han ble meldt savnet hos politiet klokken 20.

NRK - 29 feb 24 kl. 06:41

Helikopterulykken: –  Det har foregått søk i natt

Stabssjef i Vest politidistrikt, Gustav Landro, bekrefter til NRK torsdag morgen at det gjennom natten har vært foretatt søk etter helikopteret som havarerte utenfor Øygarden onsdag kveld. – Det har foregått søk etter vrakrester i natt, men hvordan det har gått jeg ikke si noe om akkurat nå, sier Landro til NRK. Klokken 23.

VG - 14 timer siden

Rooth brøt VM-sjukampen før siste øvelse

Markus Rooth (22) blir ikke å se i avslutningen på sjukampen i innendørs-VM. Han tar ingen sjanser etter å ha fått en kjenning i låret, melder NRK..

NRK - 28 feb 24 kl. 13:48

Venstre og SV vil ikke skjerpe kritikken mot Brenna

Verken Venstre eller SV finner grunn til å skjerpe kritikken mot Ap-statsråd Tonje Brenna, trass i DN-saken som ble publiserte rett før kontrollkomiteens siste møte om habilitetssakene tidligere i dag. Frp og Høyre har konkludert med at Brenna fortjener «sterk kritikk» fra Stortinget, noe KrF også vurderer å stemme for når saken kommer til votering i stortingssalen neste uke. Venstre og SV er imidlertid på linje med flertallet på Stortinget, som kun ønsker å uttrykke en mildere form for kritikk mot Brenna.

VG - 28 feb 24 kl. 10:39

NRK-programmet «Ingen elsker bamsegutt» felt i Pressens Faglige Utvalg

Pressens Faglige Utvalg (PFU) mener NRK har brutt god presseskikk på tre punktet..

VG - 28 feb 24 kl. 10:39

NRK-programmet «Ingen elsker bamsegutt» felt i Pressens Faglige Utvalg

Pressens Faglige Utvalg (PFU) mener NRK har brutt god presseskikk på tre punkter..

NRK - Igår: 02:00

Nødrakett observert utenfor Halsnøy i Vestland

Hovedredningssentralen skriver på X at det pågår et søk i området rundt Sæbøvik ved Halsnøya i Vestland, etter at det ble observert en nødrakett i sørgående retning. – Vi har så langt ikke gjort noen funn, men har gode søksressurser i området, og gode søksforhold, sier redningsleder Cecilie Øversveen til NRK litt over klokken 02. Et redningshelikopter fra Sola deltar i søket, sammen med redningsskøyten RS Sundt og ambulansebåten Rosedoktoren.

NRK - Igår: 02:00

Nødrakett observert utenfor Halsnøy

Natt til søndag iverksatte Hovedredningssentralen (HRS) et søk utenfor Halsnøy i Vestland. Der ble det observert en nødrakett rundt klokken 00.30.

Dagbladet - 28 feb 24 kl. 08:59

NRK felt på alle punkter

NRK er innklaget på tre punkter. - Veldig trist, sier PFU-medlem om programmet..

NRK - Igår: 19:04

Rykker ut til brann i Levanger

Politiet har fått melding om brann i en bolig på Nesset i Levanger. Det skal ikke være folk inne i boligen, opplyser politiet. Ifølge avisa Innherred har brannvesenet kommet fram til stedet.

Aftenposten - Igår: 15:58

Totalsprekk for Tarjei Bø – Lægreid tok andre strake seier i Kollen

– Jeg vet ikke om jeg skal le eller grine, sier Tarjei Bø til NRK..

NRK - Igår: 15:47

Støre forsvarer pengebruken på kongens hjemreise

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har lørdag snakket med kronprins Haakon om kongens helstetilstand. – Han deler det som vi nå alle vet at kongen fikk pacemaker installert tidligere i dag, og det var livlegen som så det som nødvendig. Det var viktig også for å legge til rette for hjemreisen.

NRK - Igår: 13:06

Siktet for å ha drept lillebror

Mannen i 20-årene som er siktet for drap på Lørenskog, er varetektsfengslet i fire uker. Fornærmede er hans egen lillebror. – Han som er siktet er eldst av de to, sier politiadvokat Camilla Ek Sørensen til NRK.

NRK - Igår: 11:28

Trafikkulykke på Senja: – Fremstår som alvorlig

Politiet melder om en trafikkulykke i Trollvika på Senja. – Ulykken fremstår som alvorlig, sier operasjonssentralen til NRK. – En traktor har mistet henger som har truffet en bil, skriver politiet på X.

NRK - Igår: 11:28

Trafikkulykke i Senja kommune: – Fremstår som alvorlig

Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i Trollvika i Senja kommune. – En traktor har mistet henger som har truffet en bil, skriver politiet på X. To personer har vært involvert i ulykken, som fremstår alvorlig, opplyser operasjonssentralen i Troms politidistrikt til NRK.

NRK - Igår: 10:09

Politiet er på Haakonsvern

Politiet er nå på plass med krimteknikere på Haakonsvern for å undersøke vraket etter helikopterstyrten utenfor Sotra onsdag. Det opplyser kommunikasjonssjef i Vest politiditrikst, Arne Lutro til NRK. – Politiets krimteknikere er nå på plass for å gjøre innledende etterforskning, sier Lutro..

NRK - I førrgår: 09:55

Mann sikta for mishandling i nær relasjon

Ein mann i 40-åra frå Sogn og Fjordane blir framstilt for fengsling laurdag, sikta for mishandling i nær relasjon. Det stadfestar jourhavande politijurist til NRK. Politiet ber om fengsling i fire veker.

NRK - I førrgår: 09:14

Fire av fem er avhørt, opplyser politiet

Fire av fem overlevende er nå avhørt, men ingen har foreløpig status som mistenkt eller siktet etter helikopterhavariet. Det opplyser kommunikasjonssjef i Vest politidistrikt, Arne Lutro. – Det er til sammen fire personer som er avhørt.

Klartale - 27 feb 24 kl. 09:03

Spellemann skal ikke lenger vises på NRK

Spellemann er en årlig utdeling av priser til norske musikere. Det har blitt vist på kanalen NRK i 50 år. Nå skal Nettavisen ta over sendingen.

VG - 27 feb 24 kl. 07:40

Spellemann-exit fra NRK

Musikkprisen Spellemann skal ikke lenger vises på NRK. Nå skal den livestreames via Nettavisens og Amedias kanaler..

NRK - I førrgår: 20:21

Boligbrann nord for Bergen - flere hus evakuert

Nødetater har rykket ut til en brann i en bolig i Isdalstø i Alver kommune, nord for Bergen. Det er full fyr i boligen, skriver Vest politidistrikt på X. Fem personer er hentet ut av huset.

NRK - I førrgår: 18:02

Uklart hvem som skal betale for kongens hjemreise

Ifølge Slottet tas det sikte på at kong Harald kan reise hjem med fly til Norge om noen dager. Det er Forsvaret som skal frakte ham hjem. Fredag morgen landet et evakueringsfly på Langkawi, hvor kongen befinner seg.

NRK - I førrgår: 17:07

Bil ligger på taket i Sør-Fron - to personer i bilen

En bil har kjørt av vegen på fylkesvei 2522 i Sør-Fron. Bilen skal ligge på taket og det er to personer i bilen. Det skal være ukjent skadeomfang på begge.

VG - I førrgår: 16:17

NRK: Kvinne døde etter trafikkulykke i Atlanterhavstunnelen onsdag

Ulykken ble beskrevet som alvorlig av politiet..

NRK - I førrgår: 15:03

Politiet har mottatt foreløpig obduksjonsrapport

Politiet har mottatt en foreløpig obduksjonsrapport etter at en kvinne døde i helikopterforliset onsdag kveld. Det opplyser politiet til NRK fredag. – Vi fikk den nå nettopp, for omtrent én time siden.

NRK - I førrgår: 14:34

Løten-saken: Anken forkastes

Eidsivating lagmannsrett har forkastet anken i Løten-saken, og mener at den siktede kvinnen skal sitte varetektsfengslet de neste fire ukene, skriver Hamar arbeiderblad. Den 23. februar ble den siktede kvinnen fengslet i fire nye uker av Østre Innlandet tingrett.

NRK - I førrgår: 14:37

Tiltalt etter masseslagsmålet

Åtte belgiske spesialsoldata er tiltalt for vald etter masseslagsmålet på Åndalsnes i midten av februar. Det opplyser statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim til NRK. – Vi har tatt ut til tiltale for grov kroppskrenking og ordensforstyrring mot åtte av desse soldatane, seier ho.

NRK - 19 feb 24 kl. 12:28

NRK-profil til Norec

Tidlegare NRK-korrespondent Roger Sevrin Bruland blir ny kommunikasjonsleiar for Norsk senter for utvekslingssamarbeid (Norec) i Førde. 46-åringen har 15 år bak seg i NRK. Dei sise åra har han dekka både koronapandemien og krigen i Ukraina.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com