NRK

Wednesday, 20 October, 19:18

Nyheter om NRK

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 10:32

NRK erfarer: Venstre får toppverv

Venstres stortingsrepresentant Grunde Almeland skal lede Stortingets familie- og kulturkomité fremover, etter det NRK erfarer. 30-åringen representerer Oslo, hvor han er Venstres fylkesleder. Almeland har også erfaring som statssekretær i Solberg-regjeringen..

NRK - 13 okt 21 kl. 12:27

Ap og Sp vil skrote taxireform

Den nye Ap-Sp-regjeringa skrotar taxireforma frå Solberg-regjeringa, får NRK stadfesta frå to uavhengige kjelder. Reforma frå den sittande regjeringa har lagt opp til at fleire kan starte opp å køyre drosje. NRK får også stadfesta at regjeringsplattforma som blir presentert klokka 14 legg opp til at fylke som sjølv vedtek at dei vil løysast opp, får lov til dette.

NRK - 13 okt 21 kl. 12:27

Kjelder: Viken kan vere historie

Den nye Ap-Sp-regjeringa skrotar taxireforma frå Solberg-regjeringa, får NRK stadfesta frå to uavhengige kjelder. NRK får også stadfesta at regjeringsplattforma som blir presentert klokka 14 legg opp til at fylke som sjølv vedtek at dei vil løysast opp, får lov til dette. Det kan bety at Viken blir omgjort til Akershus, Buskerud og Østfold dersom Viken fylkesting fattar eit vedtak om det.

NRK - 2 timer siden

Krever ekstraordinært ski-ting

Buskerud skikrets har ikke lenger tillit til styret i Norges Skiforbund. Det kommer fram i et brev sendt forbundet som Adressa har fått tilgang på. – Uavhengig av utfallet av pågående personalkonflikt, har ikke Buskerud skikrets tillit til at sittende skistyre vil være i stand til å gjenopprette nødvendig tillit og omdømme ovenfor sponsorer, frivillige, aktive og alle andre som er opptatt av skisporten, sier Steinar Berthelsen som er leder i Buskerud skikrets til NRK..

NRK - 9 timer siden

Mann med våpen i Trondheim

Politiet har satt i gang en aksjon i Trondheim sentrum etter observasjon av en mann med et våpen. Politiet har lokalisert personen. NRK har fått opplysninger om at det er stort politioppbud rundt Torvet..

Dagbladet - 10 timer siden

Klagestorm mot NRK-serie: - Fly forbanna

En av de 39 klagerne har truet med å anmelde serien «Ikke gjør dette mot klimaet»..

Aftenposten - 22 timer siden

«Side om side» er blitt ødelagt. Det er på tide å si ha det bra til gjengen fra Granli.

Takk, NRK, for mange flotte øyeblikk. Men nå er det på tide å si ha det bra til gjengen i «Granli»..

NRK - Igår: 16:24

Politiet innrømmer feil om brannsak

Sakene mot mannen som var siktet for to av Randaberg-brannene i sommer, henlegges. Politiet innrømmer feil. – Det riktige er at han var siktet for brannen i innbytterbenken på Randaberg, og mistenkt for brannen i speiderhytta ved Hålandsvatnet, sier Ristesund til NRK..

Aftenposten - Igår: 13:49

NRK Supers klimaserie trues med anmeldelse

Hele 36 ganger er NRKs klima-serie rettet mot barn klaget til Kringkastingsrådet, skriver Kampanje..

Aftenposten - Igår: 13:49

Mange klager på NRK Supers klimaserie

Hele 36 ganger er NRKs klima-serie rettet mot barn klaget til Kringkastingsrådet, skriver Kampanje..

NRK - Igår: 13:13

Må kanskje stenge kirker i Oslo

Hvis strømutgiftene blir for store kan det hende at noen kirker i Oslo må stenge. Kirkevergen er bekymret over de høye strømprisene og ser nå på ulike løsninger, sier kommunikasjonsansvarlig i Kirkelig fellesråd i Oslo, Finn Folke Torp til NRK..

Dagbladet - Igår: 11:37

Kjersti Alveberg er død

Danseren og koreografen Kjersti Alveberg er død, 73 år gammel. Det melder NRK..

NRK - Igår: 11:26

Dansar og koreograf er død

Den internasjonalt anerkjende koreografen og dansaren Kjersti Alveberg er død, 73 år gamal. Alveberg var ein av landets fremste koreografar i siste del av 1900-talet. Ho markerte seg med særprega oppsetjingar og produksjonar, ofte i tett samarbeid med mellom anna NRK..

VG - Igår: 07:01

Caroline Berg Eriksen skal synge på TV: – Utenfor komfortsonen

TV 2 kvesser klørne mot NRK og «Maskorama» – og disker opp med egne kjendiser som skal synge på direkten..

NRK - I førrgår: 18:45

Innstiller på henlegging

Politiet innstiller på å leggje bort saka mot mannen som er sikta for eit overgrep på Brann Stadion. Det får NRK opplyst. VG meldte dette først.

NRK - I førrgår: 17:00

Amundsen skal lede justiskomiteen

Frps Per-Willy Amundsen skal lede Stortingets justiskomité de neste fire åra. Det bekrefter Amundsen overfor NRK mandag. Amundsen har tidligere vært justisminister.

NRK - I førrgår: 16:09

Fotballtrener tiltalt for overgrep

En fotballtrener i Lyngdal er tiltalt for seksuelle overgrep mot åtte gutter han trente. Det bekrefter politiadvokat Henrik Bjugan Hegdahl overfor NRK. Mannen i 20-årene er tiltalt for å ha misbrukt stillingen for å skaffe seg seksuell omgang.

Klartale - 14 okt 21 kl. 18:24

PST er opptatt av å hindre nye angrep

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier at det virker som at det er terror. Espen Andersen Bråthen gikk til angrep i Kongsberg onsdag kveld. Han brukte pil og bue og to andre våpen.

NRK - I førrgår: 10:46

Europeisk pris til norsk film

Den NRK-sendte dokumentaren «Tro kan flytte fjell» vant i helga Prix Europa Iris Award. Filmen, som er produsert av Medieoperatørene, ble utpekt til den beste europeiske TV-produksjonen om kulturelt mangfold i 2021. Filmen handler om gresk-ortodokse nonner som dukker opp i den lille bygda Valldal for å bygge et majestetisk kloster.

NRK - I førrgår: 10:23

Bollestad til kamp mot abortendring

Fungerende KrF-leder Olaug Bollestad går inn i Stortingets helse- og omsorgskomite. Hun vil jobbe for en bedre eldreomsorg og et styrket tilbud for unges psykiske helse. – Det vil også være viktig for KrF å være representert i akkurat denne komiteen for å forhindre en utvidelse av abortloven til uke 18 og et svekket rettsvern for det ufødte liv, sier Bollestad til NRK.

NRK - 14 okt 21 kl. 11:36

Skal vurdere tilregnelighet

Politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen bekrefter til NRK at den siktede mannen i 30-årene skal vurderes av rettspsykiatriske sakkyndige. Det skal gjennomføres en prejudisiell vurdering. Ifølge politiadvokaten starter dette arbeidet i dag.

NRK - I førrgår: 20:04

IS-kvinne angrer og vil hjem

Aisha Shazadi Kausar, som dro til Syria for å slutte seg til IS, ber igjen norske myndigheter om å hente henne tilbake. Hun håper nå på hjelp fra den nye regjeringen. – Nå vil en langt mer moderat versjon av meg vende hjem, sier Aisha Shazadi Kausar til NRK..

NRK - 17 okt 21 kl. 18:23

Kongsberg: Antall fornærmede øker

Etterforskningen etter drapene i Kongsberg fortsetter for fullt. Politiet holder på med vitneavhør, analyser og innsamling av tekniske funn. Torsdag var 50 vitner avhørt.

NRK - 13 okt 21 kl. 22:58

NRK erfarer: minst fem drepne

NRK erfarer at det er minst fem drepne. Ein politimann i sivil skal også vere blant dei skadde..

NRK - 13 okt 21 kl. 22:58

NRK erfarer at minst fem er drepne

NRK erfarer at det er minst er fem drepne etter hendinga i Kongsberg. Ein politimann i sivil skal også vere blant dei skadde..

Dagbladet - 17 okt 21 kl. 12:12

En kraftprestasjon om rus

Leo Ajkic treffer tidsånden, og leder et av de viktigste programmene NRK har produsert de siste åra..

NRK - 13 okt 21 kl. 13:33

Kilder: Disse blir ministre

Bjørn Arild Gram (Sp) blir ny kommunalminister i regjeringen til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), får NRK bekreftet fra flere uavhengige kilder. NRK får også bekreftet at Tajik, Skjæran og Huitfeldt får statsrådposter..

Aftenposten - 16 okt 21 kl. 16:00

Anne var ein veteran i NRK

Anne Baggethun (1940–2021).

NRK - 16 okt 21 kl. 14:53

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

–Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 16 okt 21 kl. 14:53

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 16 okt 21 kl. 14:27

SV åtvarar mot Frp-samarbeid

SV-leiar Audun Lysbakken åtvarar regjeringa mot å søke støtte frå Frp for å få gjennomslag for saker. Senterpartiet utelukkar ikkje eit samarbeid med Frp når regjeringa skal greie ut ulv- og bjørnebestanden. Eit samarbeid med høgresida vil påverke forholdet SV har til regjeringa, seier Lysbakken til NRK..

NRK - 16 okt 21 kl. 12:12

Går ut med namna på dei døde

Politiet går ut med namna på dei drepne i Kongsberg på ein pressekonferanse klokka 14 laurdag. Det opplyser politiet i ei pressemelding. Du kan følge pressekonferansen på NRK.

Aftenposten - 16 okt 21 kl. 10:00

Sterke historier og problematisk journalistikk fra Leo Ajkic og NRK

Leo Ajkic er gonzojournalist, foreldrerådsgiver, kul storebror og partykompis. Det blir for mange roller..

NRK - 16 okt 21 kl. 08:13

Reagerer på menighet-kjønnskrav

Kravet om 40 prosent av hvert kjønn i styret for at en menighet skal få trosstøtte er uheldig, mener Islamsk Råd Norge. Kravet kommer i Hurdalsplattformen til den nye regjeringa. Intensjonen er god, men flere moskeer vil slite med å få nok kvinner i styret, tror rådet.

VG - 16 okt 21 kl. 08:10

Ingerid Stenvold om ukjent sykdom: – Halve ansiktet var helt «dødt»

NRK-programleder Ingerid Stenvold (44) ble rammet av en lammelse i halve ansiktet da hun skrev boken om skistjernen Marit Bjørgen..

NRK - 16 okt 21 kl. 06:27

Avslutta brannstifter-søk

Det ble i løpet av en halvtime i natt meldt om seks branner i søppelkasser sentralt i Oslo. Politiet mener brannene var påsatt. De har lett etter en eller flere brannstiftere i natt, men søket er nå avslutta.

VG - 16 okt 21 kl. 03:34

Sigrid om kjæresten: – Så stolt at jeg ikke klarte å holde det hemmelig

Sigrid forteller «Lindmo» på NRK om hvordan hvordan hun traff kjæresten sin..

VG - 15 okt 21 kl. 22:01

Leo Ajkic med ny NRK-serie: – Rus kan være jævlig digg

I den nye serien «Rus» ønsker programlederen å fokusere også på de positive sidene ved rusmidler. Han tar sine egne erfaringer med cannabis inn i programmet..

Dagbladet - 15 okt 21 kl. 17:43

NRK-profil raser mot drapsdekning

Mener overskrifter med bruken av ordet «konvertitt» er misvisende..

VG - 11 okt 21 kl. 21:54

Artist dømt til psykisk helsevern etter vold mot NRK-profil

Artisten som var tiltalt for vold mot en NRK-profil, er i Oslo tingrett kjent psykotisk og dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern..

NRK - 11 okt 21 kl. 21:01

Dømt etter vold mot NRK-profil

Artisten som ble tiltalt for vold mot en kjent NRK-profil 24. januar i fjor, er kjent psykotisk og dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern. Artisten beklaget under rettssaken i Oslo tingrett, melder NTB.

NRK - 15 okt 21 kl. 15:57

Kongsberg: – Vanskelig for de pårørende

Bistandsadvokat Astrid Røkeberg har i dag vært i kontakt med de pårørende etter drapene i Kongsberg. Til NRK sier Røkeberg at de har det svært vanskelig og er i stor sorg. – De ivaretas på beste måte.

NRK - 11 okt 21 kl. 20:25

Vil ikke gi regningen til politiet

I kjølvannet av Sian-demonstrasjoner og kostnadene det påfører politiet, reagerer ordfører i Porsgrunn Robin Kåss (Ap). – Det er grenseløst at 4–5 mennesker skal kunne reise fra by til by og påføre andre kanskje opptil millioner av kroner i kostnader – det går rett og slett ikke an, sier Kåss til NRK, og refererer til at resturanter har måttet holde stengt som følge av demonstrasjoner. Leder i Sian Lars Thorsen mener det er motdemonstrantene som har ansvaret.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt