NRK

Monday, 06 February, 04:42

Nyheter om NRK

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - I førrgår: 16:30

Disse skal kjempe om å representere Norge

Det er finale i Melodi Grand Prix (MGP) lørdag. Etter tre delfinaler, skal ni artister kjempe om å vinne. Vinneren får være med i den internasjonale finalen Eurovision.

NRK - I førrgår: 15:01

Skudd-siktet mistenkt i annen alvorlig voldssak

En av mennene som er siktet for drapsforsøk etter skytein på åpen gate i Oslo natt til 15. januar er i søkelyset i en annen sak. Øst politidistrikt bekrefter til NRK at de ønsker å avhøre mannen i 20-årene.

NRK - 31 jan 23 kl. 20:15

Braathen til NRK: - Vi gjorde det vi kunne, og av og til er ikke det godt nok

Flyr begjærte seg konkurs tirsdag kveld. Til NRK sier grunnlegger og styreleder i Flyr Erik Braathen at de har gitt jernet, men har kommet til kort. – Vi gjorde det vi kunne, og av og til er ikke det godt nok, sier han til NRK.

NRK - 31 jan 23 kl. 15:15

Buss med 19 personer har kjørt av veien

Nødetatene rykker ut til en tafikkulykke i Samnanger. En buss skal ha kjørt av veien og ligger på siden. 19 personer er i bussen, opplyser brannvesenet til NRK.

NRK - I førrgår: 04:03

To mindreårige gutter pågrepet for alvorlig vold

Politiet har pågrepet to tenåringsgutter mistenkt for alvorlig vold mot en tredje tenåringsgutt på Nodeland utenfor Kristiansand by. – Vi har pågrepet to personer. Det er to mindreårige gutter, sier operasjonsleder Arve Myklebust til NRK.

NRK - I førrgår: 12:04

Aps kommunikasjonssjef slutter

Etter bare knapt tre måneder i jobben slutter Ole Martin Buene som kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet. – Det ble dessverre ikke rett for meg, uten at det er noen dramatikk i det. Jeg heier videre på Arbeiderpartiet fra utsiden, sier han til NRK.

NRK - I førrgår: 10:09

Kjelder til NRK: Norge kjøper 54 tyske stridsvogner

Flere kilder bekrefter overfor NRK at Norge har besluttet å kjøpe inn 54 tyske stridsvogner av typen Leopard..

NRK - I førrgår: 08:54

Statsadvokaten kjem til å anka Yakunin-dommen

Statsadvokaten varslar at dei anker lagmannsretten si frikjenning av russisk-britiske Andrey Yakunin (47), skriv VG. Statsadvokat Jan Fredrik Glent bekreftar ovanfor NRK at dei vil anke dommen. – Denne saka har ei klar prinsipiell tilnærming.

NRK - 2 timer siden

Politiet løsnet varselskudd under aksjon i Oslo - ingen skadet

Politiet har løsnet varselsskudd på Grünerløkka i Oslo natt til mandag. Det var rundt kl 00.30 at politiet fikk beskjed om en trusselsituasjon.

NRK - 2 timer siden

Politiet løsnet varselskudd under aksjon i Oslo – ingen skadet

Politiet har løsnet varselsskudd på Grünerløkka i Oslo natt til mandag. Det var rundt kl. 00.

NRK - 01 feb 23 kl. 22:33

Kilder til NRK: Utvalg vil gi sykepleieroppgaver til helsefagarbeidere

Sykehus der sykepleiere gjør flere legeoppgaver og helsefagarbeidere gjør sykepleieroppgaver. Det er anbefalingen fra kommisjon om helsepersonell. I rapporten fra Helsepersonellkommisjonen blir oppgavedeling et sentralt tema, erfarer NRK.

Dagbladet - 15 timer siden

MGP-slakt skaper splid

NRK-anmelder Espen Borge totalslaktet Atle Pettersens Melodi Grand Prix-låt «Masterpiece». Det får MGP-sjefen til å reagere..

NRK - 19 timer siden

Norsk borgar bekrefta omkomen i Argentina

Ein norsk borgar har omkomme i Argentina, bekreftar pressevakt Mathias Rongved i Utanriksdepartementet til NRK. Omstendet rundt dødsfallet er førebels ukjend. VG melde først om hendinga..

NRK - Igår: 00:00

Brannen på Festningen restaurant under kontroll

Brannen i Festningen resaturant er under kontroll. Det sier innsatsleder for brannvesenet Eirik Håheim Pedersen til NRK. Bygningen som brenner, rommer den ærverdige restauranten.

VG - Igår: 18:25

Er det dette som er rimelig vederlag, NRK?

Lørdag går årets MGP-finale av stabelen i Trondheim Spektrum. Etter tre påkostede delfinaler, skal vinneren kåres i et show der det ikke spares på noe. Bortsett fra lønnen til artister og de som skriver sangene..

NRK - Igår: 12:51

Mindreårig gut til sjukehus etter gokart-ulykke i Haugesund

Ein mindreårig gut framstod alvorleg skadd etter ei ulykke på ein gokart-bane i Haugesund, melde politiet i Sør-Vest laurdag ettermiddag. Berre ein person er involvert, opplyser politiet. Då politiet kom på staden var guten køyrd avgårde til sjukehuset, fortel innsatsleiar Hennig Vik.

NRK - Igår: 11:06

Sikta tenåringsgutter fortsatt ikke avhørt

De to mindreårige tenåringsguttene som er sikta etter en alvorlig voldshendelse på Nodeland i Kristiansand i natt, er fortsatt ikke avhørt. Jourhavende Svein Håland sier til NRK at de vil bli avhørt så fort politiet har fått oversikt over hendelsesforløpet. – Vi jobber nå med å avhøre vitner og hente inn tekniske bevis, også digitale bevis i den grad det finnes, sier Håland.

NRK - Igår: 08:11

Ung mann fløyet til Oslo etter voldshendelse

Den unge mannen som i natt ble alvorlig skadet i en voldshendelse på Nodeland i Kristiansand, ble fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse i natt. Det opplyser operasjonsleder Arve Myklebust til NRK. Per nå kjenner ikke politiet til at det skal være noen relasjon mellom de to tenåringsguttene som er sikta i saken og den skadde.

NRK - Igår: 07:32

Stans på Bergensbanen etter dyrepåkjørsel

Natttoget fra Bergen til Oslo står nå mellom Tyristrans og Vikersund etter å ha kjørt på et dyr, skriver VG. Toget skal ha stått der halvannan time. Pressevakt i Vy, Siv Westin, seier til avisa at toget brukte nødbrems for å stansa, og at det er grunnen til at det tar tid å få toget i gang igjen.

NRK - I førrgår: 01:09

Ung mann skadet i alvorlig voldshendelse i Kristiansand

Politiet søker etter en eller flere gjerningspersoner etter en alvorlig voldshendelse på Nodeland utenfor Kristiansand by. Politiet er på stedet med flere patruljer. – Politiet fikk melding fra AMK og samtidig andre nødtelefoner om en alvorlig voldhendelse som har skjedd utendørs, sier operasjonsleder Arve Myklebust til NRK.

NRK - I førrgår: 14:48

Gjensidige sin nettside er nede

Gjensidige sine nettsider skal være nede. NRK har prøvd å gå inn på Gjensidige sine nettsider gjentatte ganger uten å lykkes med det..

NRK - I førrgår: 14:25

Tok seg inn i luftambulanse

Politiet har pågrepet en kvinne etter at hun tok seg inn i luftambulansen på Sørlandet sykehus i Kristiansand og oppførte seg truende mot flere personer. Kvinnen spyttet også på politiet. Helikopteret skal ikke ha blitt påført noe skade og de kommer ikke til å anmelde hendelsen.

NRK - I førrgår: 10:53

Forsvarer: Mann (35) dømt til tvungent psykisk helsevern etter Vestkanten-drapet

Den 35 år gamle mannen var tiltalt for å ha drept sin egen far på Vestkanten storsenter i Bergen 4. mars i fjor. Nå er han dømt til tvungent psykisk helsevern.

Klartale - I førrgår: 10:29

Støre skal dele nyheter om Forsvaret

Regjeringen skal komme med nyheter om Forsvaret klokka 10.30. Statsminister Jonas Gahr Støre har reist til militærleiren Rena leir for å dele nyheten.

NRK - 02 feb 23 kl. 19:30

Anker trolig Yakunin-frikjennelse

Aktor, statsadvokat Jan Glent, sier til NRK at de sannsynligvis kommer til å anke frikjennelsen av den britisk-russiske forretningsmannen Andrey Yakunin. Han ble torsdag frikjent av Hålogaland lagmannsrett for ulovlig droneflyging på Svalbard. Påtalemyndigheten har 14 dager på å beslutte om de skal anke saken inn for Høyesterett..

NRK - 02 feb 23 kl. 16:52

Etterlyste etter Oslo-skyting på norsk jord

Mennene i 20-årene som rømte til Italia etter skytingen ved Nasjonalteateret, er tilbake i Norge. De er siktet for drapsforsøk etter skyting på åpen gate. De to ble pågrepet av italiensk politi i Milano tidlig på morgenen den 20.

NRK - 02 feb 23 kl. 16:07

Vil fortsatt varetektsfengsle underslagssikta

Bankvikaren som er sikta for å ha underslått nesten 75 millioner kroner, blir framstilt for forlenga varetekt fredag. Politiet mener det er fare for at sikta vil unndra seg straff dersom han blir løslatt. Det opplyser påtaleansvarlig Ole Andreas Aftret til NRK.

NRK - 02 feb 23 kl. 15:04

SAS vil overta Flyrs kabinansatte

200 kabinansatte i flyselskapet Flyr får tilbud om å jobbe i SAS. Det bekrefter manager Hege Solberg i SAS Cabin Crew til NRK. Om lag 400 ansatte i Flyr mister jobben i forbindelse med at Flyr begjørte selskapet konkurs tirsdag.

E24 - 02 feb 23 kl. 15:06

SAS tilbyr kabinansatte i Flyr jobb

200 kabinansatte får tilbud, melder NRK..

NRK - 02 feb 23 kl. 15:04

SAS tilbyr Flyr-ansatte jobb

Omlag 200 kabinansatte i flyselskapet Flyr kan få tilbud om å jobbe i SAS. Flere av Flyr-pilotene er også i kontakt med den tidligere konkurrenten, med tanke på nye jobber. – Fram mot våren planlegger SAS å oppbemanne selskapet, og vi ønsker så mange som mulig velkommen til oss, sier manager Hege Solberg i SAS Cabin Crew.

NRK - 02 feb 23 kl. 14:33

SV om Mehl: - Mange ubesvarte spørsmål

SV ber justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) rydde opp i uklarheter omkring sin bruk av appen TikTok. - Det er mange ubesvarte spørsmål i denne saken, og jeg regner med at Mehl vil benytte anledningen til å rydde opp i den uklarheten som er skapt. Så må vi komme tilbake til hvordan det er egnet at hun gjør det, sier justispolitisk talsperson Andreas Sjalg Unneland til NRK.

NRK - 02 feb 23 kl. 13:43

Mener Pirelli Benestad er uegnet

Statens helsetilsyn mener Esben Esther Pirelli Benestad er uegnet til å utøve sitt yrke forsvarlig på grunn av «vesentlig mangel på faglig innsikt», «uforsvarlig virksomhet» og «vesentlig pliktbrudd». Det kommer fram i helsetilsynets vedtak om tilbakekalling av Benestads autorisasjon som lege. Statens helsetilsyn viser til tre tilsynssaker oversendt fra Statsforvalteren i Agder.

NRK - 02 feb 23 kl. 12:10

Norsk ambassadør kalt inn på teppet i Tyrkia

Den norsk ambassadøren i Tyrkia er kalt på inn teppet etter at det ble gitt tillatelse til en demonstrasjon som vanæret koranen. Det skriver nyhetsbyrået Reuters som viser til tyrkiske kilder. NRK har vært i kontakt med pressevakten i Utenriksdepartementet, de er ikke kjent med dette..

NRK - 02 feb 23 kl. 12:10

Den norske ambassadøren kalt inn på teppet i Tyrkia

Den norsk ambassadøren i Tyrkia er kalt på inn teppet etter at det ble gitt tillatelse til en demonstrasjon som krenker koranen. Det skriver nyhetsbyrået Reuters som viser til tyrkiske kilder. NRK har vært i kontakt med pressevakten i Utenriksdepartementet som ikke er kjent med dette..

NRK - 02 feb 23 kl. 08:13

Trafikkuhell i Sandnes, Stavanger og Karmøy

Det har vore skikkeleg glatt på vegane i Rogaland i morgontimane. Karmøy, Gjesdal, Klepp, Sandnes, Sola og Stavanger er dei kommunane NRK har fått melding om at det har skjedd trafikkuhell. Ingen alvorlege personskadar, men fleire bussar og bilar som har kollidert eller sklidd inn i autovernet.

NRK - 01 feb 23 kl. 17:28

Esben Esther Pirelli Benestad fratatt legeautorisasjonen

Professor emerit Esben Esther Pirelli Benestad har blitt fratatt autorisasjonen som lege av Helsetilsynet. Det bekrefter Pirelli Benestad selv overfor NRK..

NRK - 01 feb 23 kl. 16:14

Russen feirer før eksamen

Russen i landets mest folkerike fylke, Viken, har bestemt seg for å legge den offisielle russefeiringen til perioden 19. april til 17. mai.

NRK - 01 feb 23 kl. 15:35

Samferdselsministeren om nattog Oslo-København

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) vil ikke ta stilling til om det blir nattog mellom Oslo og København før han vet mer om kundegrunnlaget og hvor mye det vil koste staten. NRK fortalte i forrige uke at et bedre dagtogtilbud mellom de to hovedstedene er mer realistisk på kort sikt. I Stortingets spørretime i dag sa Nygård at han er positiv til også å utvikle nattogtilbudet..

NRK - 01 feb 23 kl. 15:24

Mann siktet for grov kroppsskade med døden til følge i Alta

Politiet i Finnmark har siktet en mann i 30-årene for grov kroppsskade med døden til følge. Natt til tirsdag ble en mann funnet død på en adresse i Alta. Tirsdag pågrep og siktet politiet en mann i 30-årene for grov vold mot fornærmede, skader som han senere døde av.

NRK - 01 feb 23 kl. 15:04

Fire stortingsparti krev asylbarn-granskning

MDG, SV, Raudt og KrF står saman om eit ferskt representantforslag til Stortinget. Dei krev at regjeringa granskar korleis hundrevis av einslege mindreårige asylsøkarar har forsvunne sidan 2015 og sjeldan blir leita etter, slik NRK avslørte i desember. Partia peikar på at ulike FN-organ har kritisert Noreg for dette i fleire år, og at organisasjonar tett på asylbarn åtvarar om at dei er utsett for kriminalitet, prostitusjon og menneskehandel..

NRK - 01 feb 23 kl. 14:46

Gjør videre undersøkelser

Båten MS Hunter, har satt kursen fra Barentshavet til Tromsø. Mandag kveld falt en latvisk mann i 30-årene over bord fra sunnmørsbåten. Mannen er ikke funnet, men antatt omkommet.

NRK - 01 feb 23 kl. 13:41

Kvinna bak Pompel og Pilt er død

Kvinna som laga dokkene Pompel og Pilt er død. Dokkemakar og kunstnar Bjørg Mykle blei 82 år gamal. Saman med ektemannen Arne Bust Mykle laga ho fleire dokketeater og TV-seriar for NRK frå 1969 og i fleire år framover.

NRK - 01 feb 23 kl. 12:07

Barneskoleelev i Bergen skal ha blitt slått av kvinne

En barneskoleelev i Åsane skal ha blitt slått av en kvinne på vei til skolen onsdag morgen. – Politiet kan bekrefte at det er opprettet en straffesak. Eleven skal ha blitt slått av en fremmed person på vei til skolen.

NRK - 01 feb 23 kl. 10:35

Energikommisjonen sår tvil om klimamåla

Regjeringa får i dag tilrådingar til ein ny energipolitikk, men komiteen er ikkje sikker på om vi har nok kraft til å nå klimamåla for 2030. Kommisjonen konkluderer med at klimamåla for 2030 per i dag «ser svært ambisiøse ut». Men at «politisk vilje» og upopulære val framleis kan tippe vektskåla: – Alt må gå mykje kjappare enn det gjer i dag, seier ei kjelde i Energikommisjonen til NRK.

NRK - 01 feb 23 kl. 10:11

Politibetjentar blir avhøyrt i dag

Dei to politibetjentane, som er mistenkt for tenestefeil etter eit dødsfall i Ålesund i helga, blir avhøyrt i dag. Det opplyser Thomas Arntsen, etterforskingsleiar i Spesialeininga til NRK. Dei skal no etterforske for å finne ut om det kan vere ein samanheng mellom politiet sin framgangsmåte og dødsfallet til ein mann.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com