NRK

Thursday, 28 September, 10:40

Nyheter om NRK

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 24 sep 23 kl. 17:57

Forsvarer: – Forventer at siktelsen mot han blir frafalt

Forsvarer til en av de mindreårige siktede i saken i Alta, Kjetil Nilsen, mener politiet bør presisere hva denne saken egentlig dreier seg om. – Ingen er siktet for voldtekt, så vidt meg bekjent. For min klients del, han som politiet ikke pågrep i natt, så har han vært i avhør og er løslatt.

NRK - 17 timer siden

Solberg ukjent med SMKs oversikt 

Tirsdag ble det kjent at Erna Solberg kunne slått opp i Aksjonærregisteret flere selskaper som ektemannen investerte i, men som Statsministerens kontor ikke hadde fått beskjed om. NRK har spurt Solberg hvorfor hun ikke fanget opp disse aksjene ved å slå opp i Aksjonærregisteret. Hun svarer skriftlig: – Sindre Finnes har opplyst at han orienterte Statsministerens kontor om hvilke aksjer han eide før tiltredelse og hvilke han valgte å beholde etter at han solgte seg ned etterkant av sitt møte med embetsverket.

NRK - I førrgår: 16:41

Solberg: Positiv til økt innsyn i habilitet 

Høyre-leder Erna Solberg sier hun er positiv til at Statsministerens kontor (SMK) ser på hvordan det kan være mulig å gi mer informasjon om hennes habilitet. – Statsministerens kontor har gitt innsyn i en rekke dokumenter i denne saken. Det er de som har avgjort, og også i fortsettelsen de som må avgjøre, hva de gir innsyn i og ikke, sier Solberg i et skriftlig svar til NRK, og fortsetter: – Vi sitter ikke lenger på Statsministerens kontor, og har ikke myndighet til å instruere embetsverket, men jeg er positiv til at Statsministerens kontor ser på hvordan de kan gi mer informasjon om min habilitet i ulike sammenhenger.

Klartale - 25 sep 23 kl. 08:57

Regjeringen vil gjøre det lettere for leger

Ingvild Kjerkol er minister for helse og omsorg. Hun vil gjøre det lettere for leger å få tilgang til opplysninger om din helse. Forslaget vil gjøre at svar fra blant annet laboratorier og røntgenlaben blir lettere tilgjengelig.

NRK - 21 sep 23 kl. 10:44

Solberg vil ikke ta permisjon – sier tiden vil vise på spørsmål om samliv med Finnes

På spørsmål om det har vært aktuelt å ta ut permisjon under denne perioden svarer Erna Solberg: – Ikke akkurat nå. Hvis det kommer en situasjon er det en mulighet, men det er en rolig uke slik at jeg kan svare på disse spørsmålene. Erna Solberg møter NRK på Høyres Hus.

NRK - 24 sep 23 kl. 20:50

Regjeringen foreslår å styrke Politiets sikkerhetstjeneste neste år

Regjeringen foreslår å styrke Politiets sikkerhetstjeneste neste år. Det bekrefter Justisdepartementet til NRK. – For regjeringen er trygghet for alle den aller viktigste oppgaven.

NRK - 24 sep 23 kl. 17:57

Forsvarer om voldtektssiktelse: – Kritikkverdig

Forsvarer til en av de mindreårige siktede i saken i Alta, Kjetil Nilsen, mener politiet bør presisere hva denne saken egentlig dreier seg om. Nilsen opplyser at han ikke kjenner til at hans klient er siktet for voldtekt. Begge de siktede ble løslatt av politiet søndagsettermiddag.

E24 - 45 minutter siden

Stortingsprseidenten til NRK: Varsler full gjennomgang av økonomireglene

Stortinget setter i gang en gjennomgang av hele regelverket for politikernes aksjeeierskap, etter sommerens aksjeskandaler..

NRK - 45 minutter siden

Stortinget vil ha full gjennomgang av økonomiregelverket

– Tillit kan ikke bare være et ord i festtaler. Vi ser at det er behov for å gå igjennom hele regelverket, sier stortingspresident Masud Gharahkhani. Han sier Stortinget vil ha en bred gjennomgang av alle retningslinjer knyttet til politikeres økonomiske interesser og ordninger.

NRK - 24 sep 23 kl. 17:14

Politiet har løslatt de siktede i voldtektssaken i Alta

Operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Bjørn Tormod Syversen, opplyser til NRK at de to siktede i saken er løslatt etter avhør. Det på grunn av at de to mistenkte i saken er mindreårige. – Det jobbes med saken og den etterforskes videre, sier Syversen om saken.

NRK - 3 timer siden

Ingen pågrepet etter dobbeltdrap

Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter at en mor og en datter ble funnet døde i en leilighet i Kristiansand onsdag. – Vi har ikke pågrepet noen i løpet av natten. Etterforskningen fortsetter for fullt utover dagen, sier operasjonsleder Jarle Nilsen til NRK.

NRK - 4 timer siden

Ingen pågrepet i dobbeltdrapssaken

– Ingen er foreløpig pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet i Kristiansand, opplyser politiet til NRK tidlig torsdag morgen. Undersøkelsene i Vågsbygdskogen er avsluttet, men politiet sier etterforskningen for fullt utover dagen..

NRK - 20 timer siden

Ber om tips etter skyting i Oslo

Oslo-politiet ber publikum om tips etter skytingen i bydel Nordstrand tirsdag kveld. Politiinspektør Grete Lien Metlid sier til NRK at de så langt ikke har pågrepet noen. – Det jeg kan si er at vi har interessante og konkrete opplysninger å jobbe med.

Klartale - 21 timer siden

Erna Solberg har fått én uke på seg til å svare

Erna Solberg er leder for partiet Høyre. De siste ukene har mange snakket om Solberg. Årsaken er hennes mann Sindre Finnes.

NRK - 21 timer siden

Den tredje siktede varetektsfengslet i fire uker

32-åringen som i går ble pågrepet og siktet for drapet på Jonas Henriksen varetektsfengsles i fire uker. Mannen er den tredje som er pågrepet i saken. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Klartale - Igår: 09:49

Tordenvær skaper trøbbel for trafikken

På Bergen lufthavn Flesland er flere avganger utsatt. Det samme gjelder ankomst, ifølge kanalen NRK.Togene på Jærbanen mellom Sandnes og Stavanger er stengt.

NRK - Igår: 08:13

Storbritannia godkjenner utvikling av Rosebank-feltet utenfor Shetland

Britiske myndigheter har godkjent utbyggingen av og produksjon fra det store olje- og gassfeltet Rosebank nordvest for Shetlandsøyene. Det melder Reuters. Det er norske Equinor som skal bygge ut og produsere fra feltet.

NRK - Igår: 01:24

Fant våpen etter skyting mot hus og bil

Ingen er så langt pågrepet etter at det sent tirsdag kveld ble skutt mot en bil og et hus sør i Oslo. Ved åstedet ble det funnet et våpen, opplyser innsatsleder Anders Rønning, i politiet til NRK på stedet. Han forteller at beboerne i huset var hjemme da skytingen skjedde.

NRK - 19 sep 23 kl. 11:56

Ingunn Solheim til Regjeringsadvokaten

NRK-profil Ingunn Solheim har fått jobb som advokatfullmektig hos Regjeringsadvokaten. Redaktør for Nyhetsdivisjonen i NRK, Knut Magnus Berge, gratulerer programlederen med ny jobb. – Vi gratulerer Ingunn, er lei oss for at hun slutter, men ønsker henne all mulig hell og lykke!

NRK - Igår: 17:26

Person siktet etter overdosedødsfall i Halden

En person siktet etter overdosedødsfall i Halden. – Basert på opplysninger i vitneavhør og undersøkelser politiet har gjort så er det en person som nå er siktet for oppbevaring av narkotiske piller, sier politiadvokat Marte Sofie Kjellesvig til NRK. Politiet advarer mot en potensielt farlig pille etter overdosedødsfallet i Halden lørdag.

NRK - Igår: 14:18

Ankesak etter bunkerfest i april 2024

Ankesaken etter bunkerfesten på St. Hanshaugen i Oslo kommer opp i april neste år. Tidligere i år ble to menn dømt til fengsel i halvannet år etter den ulovlige festen, men de anket til lagmannsretten.

NRK - Igår: 11:31

Gram med hemmelig svar om Telenor-aksjer

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) har svart Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om sitt tidligere aksjeeierskap, men brevet er unntatt offentlighet. – Komiteen har mottatt et svar vedrørende Grams Telenor-aksjer. Men brevet er unntatt offentlighet, sier komitéleder Peter Frølich (H) til NRK.

NRK - Igår: 11:31

Gram bekrefter: Solgte 1220 aksjer i Telenor

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) har svart Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om sitt tidligere aksjeeierskap. Der fremgår det hvor mange aksjer Gram solgte i Telenor 1. desember 2021.

Aftenposten - 22 sep 23 kl. 08:39

17 intervjuer på én dag. NRK kritiseres for «parterapi-intervju».

NRK kritiseres for «parterapi-intervju». Eksperter på kommunikasjon og omdømme mener Erna Solberg gjenvant kontroll over….

NRK - I førrgår: 20:20

Lokalpolitiker i Finnmark siktet for overgrep mot mindreårige

En lokalpolitiker i Finnmark er siktet for å ha begått overgrep mot to mindreårige jenter. Forholdene ligger flere år tilbake i tid. De to fornærmede kvinnene har gått til en felles anmeldelse av mannen, bekrefter politiadvokat Line Skjengen overfor NRK.

NRK - I førrgår: 19:20

Kripos: Det svenske Foxtrot-nettverket opererer i Norge

Det svenske kriminelle Foxtrot-nettverket har fått forgreininger til Norge, opplyser Kripos til NRK. – Ja, det er registrert kriminelle aktiviteter i Norge som vi kan spore tilbake til Foxtrot-nettverket, sier Trond Bruen Olsen, avsnittsleder for organisert kriminalitet-seksjonen i Kripos. Han opplyser at svenske kriminelle nettverk har blitt aktive over hele landet..

NRK - I førrgår: 15:29

Bakervik (Ap) åpner opp for bybane-samtaler med Høyre

Byrådsleder i Bergen, Rune Bakervik (Ap), åpner opp for samtaler med Høyre og partiets byrådslederkandidat Christine Meyer. Arbeiderpartiet begrunner dette med et forsøk på å berge Bybanen. Det bekrefter Arbeiderpartiet overfor NRK.

NRK - I førrgår: 10:53

Medvedev-pågripelsen: – Ikke noe problem at det sjekkes ut

Fredag kveld pågrep politiet i Sør-Varanger en mann i 20-årene ved Grense Jakobselv. Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedevs advokat Brynjulf Risnes bekreftet overfor NRK at det var hans klient som ble pågrepet på lørdag. – Han hadde ikke tenkt seg over grensa.

NRK - 25 sep 23 kl. 10:28

Tengs-saken: Aktoratet fikk refs av dommeren

Lagdommer Jarle Golten Smørdal startet rettsdagen med å refse aktoratet for å ha hatt møter med de rettsoppnevnte DNA-sakkyndige i løpet av søndagen, uten at forsvarerne ble invitert. – Dette er uheldig. De sakkyndige skal svare for retten og ikke for partene, sa Smørdal.

NRK - 17 sep 23 kl. 19:46

Knuste ruter på politistasjon og redaksjon: – Alvorlig

Politiet leter etter en mann som har kastet flere steiner mot politihuset i Larvik søndag kveld. Flere ruter ble knust. Senere gikk han løs på Østlandspostens lokaler i samme by, og knuste en rute.

NRK - 17 sep 23 kl. 19:36

Pressesjef sier Høyre fikk all informasjon fra Finnes på én gang

NRK har spurt Høyre om informasjonen om aksjehandlene til Sindre Finnes kom løpende, stykkevis eller samlet inntil onsdag 13. september. Pressesjef Cato Husabø Fossen skriver i en e-post til NRK at «Erna og hennes nærmeste medarbeidere fikk all dokumentasjonen samlet.

NRK - 21 sep 23 kl. 11:23

Lysbakken om Solberg: Ikke bare opp til Høyre å vurdere tillit

Torsdag sier Partileder Erna Solberg (H) at det er opp til Høyre å vurdere tilliten hennes etter ektemannens aksje-skandale. Medlem av kontrollkomiteen på Stortinget Audun Lysbakken (SV), sier det ikke bare er opp til Høyre å vurdere tilliten. – Jeg mener fortsatt at hun ikke er tydelig nok på spørsmål om ansvar.

NRK - 21 sep 23 kl. 10:37

Erna møter NRK om Finnes-saken

Følg intervjuet fra NRK TV..

NRK - 21 sep 23 kl. 10:44

Solberg vil ikke ta permisjon

På spørsmål om det har vært aktuelt å ta ut permisjon under denne perioden svarer Erna Solberg: – Ikke akkurat nå. Hvis det kommer en situasjon er det en mulighet, men det er en rolig uke slik at jeg kan svare på disse spørsmålene. Erna Solberg møter NRK på Høyres Hus.

Aftenposten - 24 sep 23 kl. 20:35

Partiprofil, influenserprofil, NRK-profil, Tiktok-profil. Nå vil «alle» være profiler.

«Snart er hele Norge kommet ut av skapet som profil», skriver Halvor Hegtun..

NRK - 24 sep 23 kl. 19:51

Over halvparten har vurdert å slutte i politiet

Denne uka kunne Politiforum fortelle at 1500 politiansatte har vurdert å slutte i etaten i løpet av de siste to årene, blant annet grunnet lav lønn og høy arbeidsbelastning. Altså vurderer 6 av 10 ansatte, eller 57 prosent, å slutte i politiet. – Den økte arbeidsbelastningen, arbeidsmengden og lite folk har gjort at jeg kom frem til at det her er en jobb jeg ikke kan stå i over tid, sier politibetjent Anja Gamst til NRK.

NRK - 24 sep 23 kl. 18:52

Andrej Medvedev er løslatt

Fredag kveld pågrep politiet i Sør-Varanger en mann i 20-årene ved Grense Jakobselv. Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedevs forsvarer Brynjulf Risnes bekreftet overfor NTB og NRK at det var hans klient som ble pågrepet ved Grense Jakobselv. Operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Bjørn Tormod Syversen, opplyser at personen som ble pågrepet på fredag ble sluppet fri på lørdagsettermiddag.

NRK - 20 sep 23 kl. 21:07

Forsvarer til siktede i Jonas-saken: – Erkjenner ikke straffskyld

– Klienten erkjenner ikke straffskyld, sier forsvarer Geir Jesinksy til NRK. Han er forsvarer for den 30 år gamle mannen som ble pågrepet i saken tidlig onsdag morgen, siktet for drap og medvirkning til drap. Pågripelsen skjedde onsdag morgen i Elverum i Innlandet politidistrikt.

NRK - 20 sep 23 kl. 19:50

Forsvareren til siktet i Jonas-saken: – Vil besvare alle spørsmål politiet har

– Min klient er fortsatt i avhør. Han ønsker besvare alle de spørsmål politiet har og samarbeide slik at dette kan hjelpe etterforskningen. Dermed tar dette og avhøret tid og fortsetter snarlig etter pause, sier forsvarer Geir Jesinksy til NRK.

NRK - 20 sep 23 kl. 17:21

Politiet bekrefter: Rykket ut til siktet 28-åring etter drapet på Jonas

Den samme dagen Jonas Henriksen ble funnet drept, skal den ene siktede ha oppført seg truende mot fotgjengere. Politiet, som fikk tips om at mannen kunne hatt våpen, ransaket boligen hans. Bare timer etter at Jonas Henriksen ble funnet drept ransaket politiet boligen til en av mennene som nå er siktet for drapet.

NRK - 24 sep 23 kl. 09:16

Mindreårig pågrepet for voldtekt utendørs

Politiet i Alta har pågrepet en mindreårig gjerningsperson i Alta etter melding om voldtekt av en kvinne. Politiet fikk melding om hendelsen litt før halv ett natt til søndag. – Vi jobber med å finne gjerningsperson nummer to, og etterforsker saken videre, skriver politiet på Twitter.

Dagbladet - 20 sep 23 kl. 15:46

NRK-alarm om ukjent mann

NRK slår alarm om en ukjent mann i lokalene og hasteinnfører sikkerhetstiltak..

NRK - 20 sep 23 kl. 15:34

Pål Morten Borgli er blitt alvorleg sjuk

Varaordførar i Sandnes, Pål Morten Borgli har blitt alvorleg sjuk. Det stadfestar familien overfor NRK. Sandnesposten omtala saka først.

NRK - 20 sep 23 kl. 13:34

Dokumentar om Nerdrum-familien på NRK

NRK skal lage en tv-serie som følger familien Nerdrum i ett år. Dette er et dokumentarprosjekt og følger virkeligheten slik den utspiller seg rundt kunstneren Odd Nerdrum og hans familie. Dokumentarserien dreier seg rundt dem som bor sammen på gården i Stavern og det er NRKs kulturavdeling som følger familien.

NRK - 24 sep 23 kl. 04:45

Oslo: To personer pågrepet etter ran og ransforsøk

Politiet har pågrepet to gutter under 18 år for ran og ransforsøk på Holmen og Smestad i Oslo. – Ingen skal ha kommet fysisk til skade, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug til NRK. Politiet fikk flere meldinger om at personer hadde blitt ranet og forsøkt ranet i området av en maskert ungdomsgjeng utendørs.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com