NRK

Onsdag, 23 Juni, 11:20

Nyheter om NRK

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 juni 21 kl. 21:29

Reagerer sterkt mot NRKs TV-bilder

Flere reagerer sterkt på bildene som NRK viste av Christian Eriksen etter han kollapset på banen. NRK får kritikk for at de ikke kuttet bildene tidligere. Sportsredaktør Egil Sundvor i NRK sier til VG at NRK er sterkt kritisk til vurderingene Uefas produsenter gjorde i sin sending.

NRK - 15 juni 21 kl. 23:19

Mange klager på sexguide

NRK la i helgen ut bilder av nakne mennesker i ulike sexposisjoner i en sexguide på NRK.no. Redaksjonssjef for dokumentar og samfunn i NRK, Reidar Kristiansen, sier til VG at det har kommet 97 klager knyttet til guiden.

NRK - 15 juni 21 kl. 23:13

NRK Alltid Nyheter skifter navn

Etter 24 år har NRK bestemt seg for å endre navnet på NRK Alltid Nyheter til NRK Nyheter, melder Medier24. Det nye navnet blir tatt i bruk mandag 21. juni.

NRK - 14 timer siden

Ap raser etter NRK-tomt-beslutning

Forrige uke fikk Høyre, Venstre, KrF, Rødt, FNB, og Senterpartiet flertall i Oslo bystyre for å sette krav til grøntarealer og en flerbrukshall til idrett på NRK-tomten på Marienlyst. Ap, MDG, og SV ønsket seg flere boliger på tomten. – Debatten i Oslo bystyre viser igjen hvordan Høyre har en dobbeltmoralsk boligpolitikk.

E24 - 17 timer siden

NRK: Lærere og barnehageansatte skal prioriteres i vaksinekøen

Regjeringen prioriterer å vaksinere ansatte i skoler og barnehager, opplyser kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) til NRK..

NRK - 21 timer siden

Ingen enighet om vaksinepermisjon

EL & IT Forbundet og Nelfo har i dag hatt møter om hvordan de tolker tariffen. Nelfo mener at tariffavtalen ikke gir rett til permisjon for å ta koronatest eller koronavaksine. Det mener EL & IT Forbundet at den gjør.

Aftenposten - 22 timer siden

Vant frem mot NRK i PFU

NRK brøt god presseskikk i omtalen av Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe på Dagsrevyen i januar, konkluderer….

Dagbladet - Igår: 18:21

NRK tar kraftig selvkritikk

NRK har mottatt flere titalls klager etter bildene av Christian Eriksens hjertestans under kampen mot Finland..

NRK - 17 juni 21 kl. 17:13

Leger Uten Grenser får TV-aksjonen

Leger Uten Grenser og deres søsterorganisasjon DNDi er tildelt TV-aksjonen i NRK 2022. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har besluttet å gi neste års TV-aksjon i NRK til organisasjonen Leger Uten Grenser og deres søsterorganisasjon, den ideelle forsknings- og utviklingsorganisasjonen DNDi, etter en enstemmig innstilling fra Innsamlingsrådet i NRK..

NRK - 20 juni 21 kl. 00:29

Trua NRK etter millionavsløring

Menigheten Smiths Venner trua NRK med søksmål da Brennpunkt dokumenterte at 611 millioner kroner som medlemmer hadde samlet inn, var lånt ut videre av en bank på Kypros som siden ble lagt ned. Det er uklart hvor pengene tok veien..

NRK - 1 time siden

Flertall vil gi barn koronavaksine

Et flertall av landets befolkning ønsker at barn ned til 12 års alder skal få koronavaksine. Bare fjorten prosent mener barna ikke bør få vaksinen. Det viser en måling gjennomført av Kantar for NRK..

NRK - 2 timer siden

Vil forby overvåkningsreklame

I en ny rapport tar Forbrukerrådet oppgjør med det de kaller «overvåkningsbasert reklame», noe de ønsker å forby, skriver NRKBeta. 55 organisasjoner i Norge og utlandet, skal sende brev til beslutningstakere om å vurdere et forbud mot overvåkningsbasert reklame. – Dette er et tydelig signal om at mennesker ikke skal bli utsatt for overvåkning for at produsenter av varer og tjenester skal drive med markedsføring, sier direktør Inger Lise Blyverket til NRK.

NRK - 14 timer siden

Ikke spredningsfare

Brannmannskaper greier å hindre at brannen inne på Bjorstaddalen avfallsanlegg i Skien sprer seg til bygg på tomta, opplyser politiet til NRK. Brannhelikopteret fra Torp er rekvirert fordi brannvesenet sliter litt med vanntilførselen, men politiet tror brannvesenet skal greie å holde brannen i sjakk. Det brenner i blant annet madrasser og annet avfall på området..

NRK - 15 timer siden

Flere unge siktet for sex-kjøp

Flere personer i Agder er siktet for grove seksuelle overgrep mot barn etter at det ble kjent at unge ned i 13-årsalderen har solgt sex via sosiale medier. – Vi har flere siktede i flere saker og flere mistenkte i flere saker, sier Kenneth Rafaelsen, seksjonsleder for grov vold og seksuelle overgrep i Agder politidistrikt, til NRK..

NRK - 17 timer siden

Lærere prioriteres i vaksinekøen

Regjeringen ønsker å prioritere de som jobber i skoler og barnehager. Det opplyser kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) til NRK. Begrunnelsen er at vaksineringen av hele befolkningen tar lenger tid enn antatt.

VG - 17 timer siden

NRK: Lærere prioriteres i vaksinekøen

Ansatte i skoler og barnehager skal prioriteres i vaksinekøen slik at de er ferdig vaksinerte til det nye skoleåret starter til høsten..

Aftenposten - 17 timer siden

NRK: Lærere og barnehageansatte skal prioriteres i vaksinekøen

Regjeringen prioriterer å vaksinere ansatte i skoler og barnehager, opplyser kunnskaps- og integreringsminister Guri….

NRK - 20 timer siden

Statsadvokat enig med beslutning

Statsadvokat Fredrik Ranke sier til NRK at han er enig med avgjørelsen fra Lagmannsretten om at Laila Bertheussen ikke får anke skyldsspørsmålet. – Vi mener at dette er en svært godt begrunnet avgjørelse fra Lagmannsretten, som støtter opp under den klare dommen Oslo tingrett avsa mot Bertheussen i januar i år, sier han..

NRK - 20 timer siden

Statsadvokat enig i beslutning

Statsadvokat Frederik Ranke sier til NRK at han er enig i avgjørelsen fra Lagmannsretten om at Laila Bertheussen ikke får anke skyldsspørsmålet. – Vi mener at dette er en svært godt begrunnet avgjørelse fra Lagmannsretten, som støtter opp under den klare dommen Oslo tingrett avsa mot Bertheussen i januar i år, sier han..

NRK - 22 timer siden

Overrasket over ankeavgjørelse

Laila Bertheussens forsvarer, John Christian Elden, sier til NRK at han er overrasket over lagmannsrettens avgjørelse om anken. – Det er overraskende at lagmannsretten ikke vil ta inn en så spesiell sak til behandling. Det er en alvorlig sak, og det er på et nytt rettsområde hvor det ikke finnes rettspraksis, sier han.

NRK - Igår: 10:51

Elden: – Vil vurdere å anke

I dag blei det bestemt at Bertheussen ikkje får anka skuldsspørsmålet, berre straffeutmålinga. Bertheussens forsvarar, John Christian Elden, stadfestar i ein SMS til NRK at dei vil vurdere å anke avgjerda..

VG - Igår: 08:47

Slik «sponser» norske kommuner «Mesternes mester»-innspillingen

Mens det er nær totalforbud å sponse NRK-produksjoner, stopper ikke det norske kommuner fra å bidra økonomisk til «Mesternes mester»-innspillingen..

VG - Igår: 08:47

Slik «sponser» kommuner «Mesternes mester»-innspillingen

Mens det er nær totalforbud å sponse NRK-produksjoner, stopper ikke det norske kommuner fra å bidra økonomisk til «Mesternes mester»-innspillingen..

NRK - 14 juni 21 kl. 12:02

NRK skal vurdere klager

NRK har fått minst86 klager på fotball-EM, og de fleste handler om bildene av hjertestansen til den danske fotballspilleren Christian Eriksen Kringkastingsrådet skal vurdere saken til høsten, skriver Medier24. NRK sendte bilder fra produksjonen til Uefa, som viste flere nærbilder av Eriksen som mottok akutt hjelp fra helsepersonell..

NRK - Igår: 00:39

Bilbrann inne på kirkegård

Nødetatene rykket ut til en bilbrann inne på kirkegården til Såner kirke utenfor Hølen i Vestby kommune i Akershus, sent mandag kveld. Bilen har blitt kjørt inn i et hjørnet på kirkegården, ved noen trær, før den begynte å brenne. Vitner skal ha observert en mann i mørk shorts, i forbindelse med hendelsen.

NRK - Igår: 22:54

Bjørn skutt i Bardu

Etter ti dager med jakt er en av bjørnene som drepte sau i Bardu skutt. Det opplyser skadefellingsleder Kristian Hanstad til NRK. Bjørnen ble funnet ved hjelp av et sauekadaver og et viltkamera..

NRK - Igår: 20:13

1150 har søkt om kjærestebesøk

Siden det ble lettet på innreiserestriksjonene på fredag, er det nå mulig for enkelte med kjærestebesøk fra utlandet. UDI opplyser til NRK at de har mottatt 1150 søknader om slike besøk. – Siden ordningen trådte i kraft har vi mottatt 1150 søknader om kjærestebesøk.

NRK - Igår: 17:51

Fifa svarer på NFFs boikott-nei

Søndag ble det avgjort på Norges Fotballforbunds ekstraordinære kongress at Norge ikke skal boikotte 2022-VM i Qatar. Det internasjonale fotballforbundet Fifa truet NFF med fire konkrete sanksjoner ved en eventuell boikott, men slik ble det altså ikke. Fifa reagerer slik på nei-avgjørelsen i Norge: – Fifa ønsker avgjørelsen som falt på det norske fotballforbundets ekstraordinære kongress velkommen, og ser frem til å fortsette samspillet med NFF i denne viktige saken, skriver Fifa i en uttalelse til NRK mandag.

NRK - Igår: 15:20

Mister ikke automatisk førerkortet

Det skal bli enklere for folk med rusproblemer å gå til legen - uten å automatisk risikere å miste førerkortet. Et flertall på Stortinget har bedt Regjeringen sørge for at det er en sammenheng mellom bruk av rus og kjøring - dersom personen skal miste førerkortet. Det sier ruspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Tellef Inge Mørland til NRK..

NRK - Igår: 14:02

Bank-ID problemer løst

Problemene med Bank-ID på mobil for Telia og OneCall-kunder er nå løst, opplyser kommunikasjonssjef for Telia, Daniel Barhom til NRK litt før kl. 14..

NRK - I førrgår: 07:28

Krever 70 millioner i erstatning

Et borettslag i Lillestrøm kommune krever 70 millioner kroner til 50 familier. Det erfarer NRK. Borettslaget ligger inntil søppeldeponiet i Brånåsdalen.

NRK - I førrgår: 05:15

E39 open etter lang stengetid

Like før kl. 01:00 natt til måndag stogga eit vogntog på E39 i Halbrendslia i Førde. Det vart tidleg danna lange køar, men litt over kl.

VG - 17 juni 21 kl. 09:37

Berrum og Beyer til NRK

Lars Berrum og Martin Beyer-Olsen tar med seg podkasten «Berrum & Beyer snakker om greier» til NRK Radio..

NRK - I førrgår: 13:02

Rakettangrep mot norske soldater

Flere arabiske medier melder søndag ettermiddag om et rakettangrep mot flybasen Ain al-Asad i Irak. Soldater fra både Norge og USA er stasjonert ved basen. 70 norske soldater skal være på flybasen, sier talsmann ved Forsvarets operative hovedkvarter, Ivar Moen.

E24 - 20 juni 21 kl. 07:53

Økt pågang hos turoperatørene etter endringer i reiseråd

Turoperatørene merket økt pågang fra reiselystne nordmenn da regjeringen fredag varslet endringer i sommerens reiseråd, melder NRK..

NRK - 20 juni 21 kl. 07:45

Russebråk i Asker

100–150 russ i flere russebusser var samlet ved McDonalds ved E18 i Asker da det brøt ut flere slåsskamper i 5-tida i natt. – Vi dro dit med en patrulje for å roe gemyttene. Da vi kom frem var det flere russ som sloss og de avsluttet ikke selv om politiet var der.

NRK - 20 juni 21 kl. 06:40

Jakter 3 menn etter machete-angrep

Politiet i Oslo leter etter tre mulige gjerningsmenn etter at en mann i 20-årene ble alvorlig skadd etter et slagsmål i Møllergata i Oslo natt til søndag. – Vi har ikke pågrepet noen enda. Vi har beskrivelse av tre personer som har vært innblandet der som vi anser som mulig mistenkte, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NRK.

NRK - 20 juni 21 kl. 06:40

Jakter tre menn etter macheteangrep

Politiet i Oslo leter etter tre mulige gjerningsmenn etter at en mann i 20-årene ble alvorlig skadd i et slagsmål i Møllergata i Oslo natt til søndag. personen er innlagt på sykehus. Ingen er pågrepet.

NRK - 20 juni 21 kl. 00:10

Bjørn jaget rein i Karasjok

Lørdag kveld opplevde reindriftsutøveren Lemet Aslak Eira noe nokså spesielt da han var sammen med reinflokken sin ved Jergul i Karasjok. – Vi har kalva her i seks år. Det er første gang vi opplever at det er en bjørn inne i flokken, sier han til NRK.

VG - 15 juni 21 kl. 19:55

Nesten 100 klager på NRKs sexguide: Dette reagerer folk på

Bilder av nakne mennesker i ulike sexposisjoner på NRK.no har blitt både hyllet og kritisert. Dette reagerer NRK-leserne på..

NRK - 15 juni 21 kl. 19:43

NRK-redaktør ble årets redaktør

Oslo Redaktørforening kåret i dag Helje Solberg, nyhetsredaktør i NRK, til årets redaktør. «Årets redaktør har styrt skuta si støtt i korona-unntaksåret,» heter det i begrunnelsen. «Med koronanedstengningen oppsto det et meget stort behov for faktabasert journalistikk og informasjon i hele Norge.

NRK - 19 juni 21 kl. 12:12

Berg: – Det er vemodig

– Jeg hadde aldri noen drøm om å bli politiker, sa tidligere byråd for Oslo, Lan Marie Berg, da hun gjestet Ukeslutt på NRK. Hun sa også at den siste uken har gått bra, tross alt som har skjedd. – Man må bare ta en dag av gangen, men det er klart det har påvirket meg.

NRK - 19 juni 21 kl. 10:02

Færre bønder tyder dyrare bær

Talet jordbærbønder i Noreg har minka frå 1200 i år 2000 til 300 stykk i 2021. Slikt blir det dyre bær av, seier Thorleif Müller i Noregs Bondelag til NRK. Han seier me må rekne med å betale meir for kurven også i framtida..

NRK - 19 juni 21 kl. 09:36

Sporveien: – Ubehagelig

En trikkefører stanset en trikk i Bogstadveien i Oslo som var full av festende passasjerer natt til lørdag. – Det var en stor ungdomsgjeng som bestemte seg for at trikken var et fint sted for å ta en fest, uttaler pressevakt i sporveien, Jan Rustad. Han sier til NRK at trikkeføreren opplevde situasjonen som såpass ubehagelig at han valgte å stoppe trikken.

NRK - 19 juni 21 kl. 09:36

Sporveien: – Ubehageleg

Ein trikkeførar stansa ein trikk i Bogstadveien i Oslo som var full av festglade passasjerar natt til laurdag. – Det var ein stor ungdomsgjeng som bestemte seg for at trikken var ein fin stad for å ta ein fest, seier pressevakt i Sporveien, Jan Rustad. Han seier til NRK at trikkeføraren syntest situasjonen vart såpass ubehageleg at han valde å stanse trikken.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt