Klartale > Nyheter

Saturday, 01 October, 19:03

Klartale - 20 maj 22 kl. 14:05

Elleve nye tilfeller av apekopper i Storbritannia

Verdens helse-organisasjon (WHO) kaller inn til hastemøte om apekopper. Det skriver kanalen TV 2.Flere eksperter skal være med på møtet. De skal diskutere det pågående utbruddet i Europa. Det skriver den britiske avisa The Telegraph.
Les mer på Klartale


Les mer om:
WHO, TV, Europa, The Telegraph, Storbritannia, Sajid Javid, Sky News, G7, Frankrike, Tyskland, Norge, Folkehelseinstituttet, FHI

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Elleve, nye, tilfellerav , apekopperi , Storbritannia
Klartale - 10 aug 22 kl. 06:00

Slik er det å være smittet med apekopper

– Jeg merket de første symptomene 11. juli, sier Silver Steele til Klar Tale. Han er en av de over 18.

Klartale - 19 maj 22 kl. 13:41

Hva er apekopper?

Europeiske land melder om apekopper.– Vi må regne med at det kommer til Norge, sier Siri Laura Feruglio til kanalen NRK. Hun jobber i Folkehelseinstituttet (FHI).

Klartale - 26 aug 22 kl. 12:39

Du må teste deg om du tror du har apekopper

Stadig flere blir smittet med sykdommen apekopper i verden. Også her i Norge blir flere syke. Nå regnes sykdommen som en allmennfarlig sykdom i Norge.

Klartale - 02 jun 22 kl. 13:20

Flere afrikanske land sliter med å få vaksiner mot apekopper

Apekopper er et virus. For noen uker siden var det flere som ble smittet av det blant europeiske land. Afrika har slitt med viruset lenge.

Klartale - 15 jun 22 kl. 08:47

Eksperter vil gi apekopper et nytt navn

Både Verdens helse-organisasjon (WHO) og FN jobber med å finne et nytt navn på apekopper. Det skriver kanalen BBC. Apekopper er et virus.

NRK - 20 maj 22 kl. 14:31

Sverige: – Apekopper en allmennfarlig sykdom

Den svenske regjeringen klassifiserer nå apekopper som en allmennfarlig sykdom, melder Aftonbladet. I går, torsdag, ble det første svenske tilfellet oppdaget i Stockholm-regionen. At apekopper blir klassifisert som allmennfarlig sykdom vil si at den svenske smittevernloven trer i kraft.

Klartale - 20 jul 22 kl. 08:42

Snart får vi vaksinene mot apekopper

– Vi har ikke mottatt dosene ennå. Men vil trolig motta dem senere i sommer, sier Helena Niemi Eide i FHI.FHI holder også på å gjøre klar rådene om hvordan dosene skal brukes i Norge.

Klartale - 20 maj 22 kl. 12:49

Apekopper funnet i to nye land

Virus-sykdommen er allerede blitt registrert i en rekke andre europeiske land. I går ble apekopper bekreftet funnet i Sverige. Tilfellet i Frankrike ble oppdaget hos en 29 år gammel mann.

Klartale - 23 maj 22 kl. 08:39

Smittesporer apekopper i Oslo

Det er ingen fare for befolkningen, ifølge overlege Preben Aavitsland. Han jobber ved Folkehelse-instituttet (FHI). – Dette er lite smittsomt.

NRK - 27 maj 22 kl. 11:56

EU og Norge enig om felles innkjøp av vaksine mot apekopper

EU og Norge har bestemt seg for å gå til felles innkjøp av vaksine for å bekjempe utbruddet av apekopper. Det bekrefter den svenske farmasøyten Richard Bergström overfor NRK. Det var den svenske avisa Dagens Nyheter som først omtalte saken.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 13 timer siden

Klar for ferie på skinner?

Mange skal nok ut på reise i høstferien. Noen skal bruke bil, og noen fly. Men det er også mulig å bruke tog.

Klartale - Igår: 17:45

Kong Charles er nå på engelske mynter

Britiske Royal Mint viste fram de første myntene. På de er selveste kong Charles.Fra rundt desember vil britene kunne se bildet på vekslepengene sine.

Klartale - Igår: 16:30

Se Støre snakke om Ukraina og Østersjøen

Fredag tok Russland over deler av Ukraina. Det skjer til store protester fra mye av verden. Norge har også fordømt valget.

Klartale - Igår: 14:40

Her sier Putin at Russland tar deler av Ukraina

– Kjære statsborgere av Russland, sa president Putin fredag. Han hilste så til folk i fylkene Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja i Ukraina. Han sa så at disse fire fra fredag blir en del av Russland.

Klartale - Igår: 13:15

Asiatiske byer synker

Flere årsaker skyldes at byene synker.Blant annet blir det flere folk. Og flere samler seg rundt de samme stedene.

Klartale - Igår: 12:50

Politiet ferdig med etterforskningen

Tina Jørgensen ble funnet drept for 22 år siden. Nå sier politier at de er ferdig med å etterforske saken. Personen som var siktet er samme person som var siktet for drapet mot Birgitte Tengs.

Klartale - Igår: 12:35

Tre livvakter fra politiet stanset med våpen på flyplass

Torsdag var tre livvakter fra Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) på vei til Kongo. På N’djili-flyplassen ble de stanset for kontroll.De var der for å gjøre klart for å være livvakt for Espen Barth Eide.

Klartale - Igår: 12:06

Norge gir tre milliarder kroner til Ukraina

Bjørn Arild Gram er forsvarsminister. Fredag snakket han med kanalen NRK.– Invasjonen av Ukraina har skapt den største krisen Europa har hatt siden andre verdenskrig, sier Gram.

Klartale - Igår: 11:57

– Vi vil stenge grensa raskt om det skulle bli nødvendig

– Vi vil stenge grensa raskt om det skulle bli nødvendig. Og endringer kan komme på kort varsler. Det sier Emilie Enger Mehl i en pressemelding.

Klartale - Igår: 11:30

Dette er rekordene Haaland kan ta

Erling Braut Haaland er en av verdens beste fotballspillere. Han er fra Norge og spiller på engelske Manchester City. Både laget og Haaland har startet denne sesongen veldig bra.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com