Europa

Mandag, 02 August, 21:19

Nyheter om Europa

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 6 timer siden

60 mill. koronatilfeller i Europa

Siden starten av pandemien er det registrert over 60 millioner koronatilfeller i Europa slik regionen defineres av Verdens helseorganisasjon (WHO). I WHOs definisjon av regionen Europa inngår over 50 land, blant dem Russland, Ukraina og Tyrkia. Her utgjør antall registrerte smittede rundt 30 prosent av det totale antallet smittede i hele verden.

NRK - 20 juli 21 kl. 05:37

50 millioner smittede i Europa

Europa er verdens første region som har passert 50 millioner påviste koronatilfeller, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået Reuters. Økningen i Europa er på 1 million nye tilfeller hver åttende dag. Det tok 194 dager å gå fra 25 millioner til 50 millioner smittede i Europa, mens det tok 350 dager å nå de første 25 millioner tilfellene, ifølge oversikten..

Klartale - 22 juli 21 kl. 18:00

Fire norske lag håper på seier i Europa

Fire fotballag fra Norge skal spille mot andre lag fra Europa i år. Alle skal delta i turneringen Europa Conference League. Første kamp er torsdag..

Klartale - 29 juli 21 kl. 09:37

Sørøst-Europa gjør seg klare for intens hete

Myndighetene i flere land sørøst i Europa har sendt ut varsel til folk som er i landet. Årsaken er at det ventet en farlig og intens hete torsdag..

VG - 29 juli 21 kl. 07:33

Sørøst-Europa stålsetter seg for hetebølge

Myndighetene i flere land i sørøstlige deler av Europa har sendt ut farevarsel før en ventet hetebølge treffer området torsdag..

NRK - 10 juli 21 kl. 12:16

Tror på god turistsommer i Europa

Deltavarianten fører til økt smitte i flere europeiske land. Likevel tror EU-kommissær Paolo Gentiloni at det kan ligge an til en god turistsesong i Europa. Han advarer mot at enkelte land innfører «uberettigede reisebegrensninger» – Jeg håper virkelig at alle EU-landene koordinerer sine beslutninger i så stor grad som mulig, sier Gentiloni, som er EUs økonomikommissær Han peker videre på at vaksinefremgangen skiller denne sommeren fra den forrige, da det var labert med reising i Europa og verden for øvrig..

NRK - 25 juli 21 kl. 04:28

Ber EU bevokte Nord-Europas kyst

Frankrikes innenriksminister har bedt EUs grensemyndighet Frontex ikke glemme å passe på kysten i nord i kampen mot ulovlig innvandring. – Jeg har selv kontaktet Frontex, som for det meste tar seg av Sør-Europa, og bedt dem ta tak i Nord-Europa også, særlig kysten ved Nord-Pas-de-Calais, sier Gérald Darmanin da han besøkte Calais. Havnebyen er utgangspunkt for mange migranter som ønsker å krysse Den engelske kanalen og ta seg til Storbritannia..

VG - 23 juli 21 kl. 23:10

Klimaforsker om storflommen i Mellom-Europa: – Har overrasket meg

Ekstremværet i Europa den siste tiden viser noe av det verste klimaforskerne kunne forestilt seg..

NRK - 23 juli 21 kl. 08:33

Elbiler dobler markedsandel i EU

Elbiler har mer enn doblet sin markedsandel for salg av nye biler i Europa i årets andre kvartal, sammenliknet med samme periode i fjor. Det opplyser European Automobile Manufacturer Association i dag. Elbiler sto for 7,5 prosent av alle nye bilsalg i Europa i perioden april til juni.

Aftenposten - 22 juli 21 kl. 18:18

Avtalen kan gi Russland for mye makt over Europa, frykter kritikere. Nå har USA gitt etter.

Nord Stream 2 kan gi Russland for mye makt over Europa, frykter kritikere..

VG - 22 juli 21 kl. 11:25

Slik blir Europa-festen på VG+ torsdag

VG+ Sport viser Rosenborg, Bodø/Glimt, Molde og Vålerenga i 2. kvalifiseringsrunde i Europa Conference League torsdag..

Aftenposten - 22 juli 21 kl. 11:25

Slik blir Europa-festen på VG+ torsdag

VG+ Sport viser Rosenborg, Bodø/Glimt, Molde og Vålerenga i 2. kvalifiseringsrunde i Europa Conference League torsdag..

NRK - 20 juli 21 kl. 16:51

Over 200 døde i flomkatastrofen

Dødstallet etter den katastrofale flommen i Mellom-Europa har passert 200 etter at flere omkomne er funnet i Tyskland. Lokale myndigheter i Tyskland fortalte tirsdag at det nå er 169 personer som er bekreftet omkommet i landet, noe som gjør at det totale tallet for Mellom-Europa nå er minst 200..

Aftenposten - 20 juli 21 kl. 06:06

Europa første region i verden med 50 millioner påviste koronatilfeller

Europa har passert 50 millioner påviste koronatilfeller, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 01 juli 21 kl. 20:03

Smittetallene stiger i Europa

Antall koronasmittede i Europa har steget med 10 prosent den siste uken. Det sier WHOs regiondirektør for Europa, Hans Kluge. Økningen skjer etter 10 uker med nedgang i smitten.

NRK - 17 juli 21 kl. 07:50

Dødstallet stiger til 153

I Tyskland er nå 133 mennesker bekreftet døde av uværet i Europa, melder AFP. Totalt er nå 153 mennesker bekreftet døde i Europa..

VG - 5 timer siden

Desperat bønn fra Tyrkia: – Det vakreste brenner

Et inferno av ild truer feriesteder langs kysten i hele Tyrkia, som ikke har nok brannfly til å slukke skogbrannene. – Europa må hjelpe oss, ber fortvilte tyrkere..

Dagbladet - 6 timer siden

Frykter ny varmerekord:- Brennhett

Varmebølgen fortsetter å herje i store deler av Sørøst-Europa..

VG - 16 juli 21 kl. 15:10

Europa-ferien er et sjansespill

Tar du sjansen på å reise til Europa nå, må du være forberedt på å sitte i hotell-karantene..

Klartale - 7 timer siden

Skogbranner i ferieparadiser

Det har vært enorme skogbranner i Sør-Europa. Turister og lokale folk har måttet flykte fra flammene..

Klartale - 11 timer siden

Tror flere flyktninger fra Afghanistan vil komme til Norge

Kamper mellom Taliban og soldater i Afghanistan får flere til å flykte. Statsminister Erna Solberg tror mange vil komme til Europa og Norge..

Aftenposten - 13 timer siden

Lydkanoner og stålgjerde skal stoppe migranter. Sardar (30) bar sin døde kone rundt barrierene.

Pandemien bremset strømmen av migranter til Europa. Hellas har brukt pusterommet til å bygge et stålgjerde og utvikle….

NRK - 16 juli 21 kl. 04:23

Tyskland og USA støtter Ukraina

USAs president Joe Biden advarer Russland om å bruke landets energiforsyning som «våpen» for å presse naboland, som for eksempel Ukraina. Biden uttrykte sitt syn på den mye omtalte rørledningen Nord Stream 2, som skal forsyne Europa med russisk gass via Tyskland, da den tyske statsministeren gjestet Washington. USA og Tyskland har blitt enige om å støtte Ukraina i landets reformarbeid og dets suverenitet og territoriale integritet, sa Biden på en felles pressekonferanse med Angela Merkel.

VG - 23 timer siden

Politiet advarer: Flere misforstår innreisereglene

Det blir flere endringer når regjeringens oppdaterte smittekart for Europa trer i kraft natt til mandag. Samtidig melder politiet om at flere misforstår reisereglene..

VG - 15 juli 21 kl. 18:29

Snart skal Europa klare seg uten «mor»

Angela Merkel (66) har som en stødig og trofast mor loset Europa gjennom den ene krisen etter den andre. Torsdag besøker hun Joe Biden på sin «farewell tour»..

NRK - 15 juli 21 kl. 06:59

Nordmenn slipper ikke inn i USA

Amerikanere kan igjen reise til Europa og Norge, men så langt har ikke USA gjengjeldt grenseåpningen til tross for at stadig flere blir vaksinert. USAs tidligere president Donald Trump innførte et generelt innreiseforbud for en rekke navngitte land, de fleste av dem i Europa, under utbruddet i mars i fjor. Siden har det blitt stående..

Aftenposten - Igår: 00:54

«Grusplanen» som fikk Ruud til å droppe OL

Mens flere storkanoner fra verdenstoppen dro for å kjempe om medaljer i OL, ble Casper Ruud (22) igjen i Europa for….

VG - Igår: 00:54

«Grusplanen» som fikk Ruud til å droppe OL

Mens flere storkanoner fra verdenstoppen dro for å kjempe om medaljer i OL, ble Casper Ruud (22) igjen i Europa for å spille mindre turneringer. «Et smart og riktig valg» mener han selv..

NRK - I førrgår: 19:50

Over 170 reddet i Middelhavet

Redningsskipet «Ocean Viking» reddet 175 migranter i Middelhavet ved Libya-kysten på lørdag, skriver AFP. Ifølge Den internasjonale migrasjonsorganisasjonen over tusen mennesker som prøvde å komme seg til Europa mistet livet i Middelhavet..

NRK - I førrgår: 19:50

Nesten 200 reddet i Middelhavet

Redningsskipet Ocean Viking har plukket opp 196 migranter fra flere båter i havsnød i Middelhavet ved kysten av Libya, opplyser SOS Méditerranée. Minst 1146 mennesker mistet livet på sjøen i forsøk på å nå Europa i årets første halvår, ifølge FNs migrasjonskontor IOM. SOS Méditerranée sier de har reddet over 30.

NRK - I førrgår: 19:50

196 reddet i Middelhavet

Redningsskipet «Ocean Viking» har plukket opp 196 migranter fra flere båter i havsnød i Middelhavet ved kysten av Libya, opplyser SOS Méditerranée. Minst 1146 mennesker mistet livet på sjøen i forsøk på å nå Europa i årets første halvår, ifølge FNs migrasjonskontor IOM. SOS Méditerranée sier de har reddet over 30.

VG - I førrgår: 16:36

Desperate libanesere forlater et land i kollaps: – Den økonomiske krisen tvang meg

TRIPOLI, LIBANON (VG) Mens Libanon faller lengre utfor stupet, tar stadig flere dette desperate valget: risikere livet i en båtferd mot Europa..

VG - 14 juli 21 kl. 15:50

Dette kan redde Glimts Europa-håp

Bodø/Glimt har en tøff oppgave foran seg mot Legia Warszawa i kveld. Men om de skulle ryke, er ikke alt håp om Europa-spill ute..

NRK - 14 juli 21 kl. 14:24

Flere dør på sjøveien til Europa

Minst 1.146 flyktninger og migranter omkom i forsøk på å ta seg sjøveien til Europa i årets første seks måneder, dobbelt så mange som i første halvår i fjor. Det viser en rapport fra Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Dagbladet - 13 juli 21 kl. 22:26

Europa holder pusten - igjen

Kraftig økning i sykehus innleggelser, rekordhøye dødstall og gjenåpning til tross for krasse advarsler. Epidemien er på ingen måte over i Europa..

Dagbladet - 30 juli 21 kl. 12:50

Funnet død

Esther Dingley hadde reist gjennom Europa i en bobil da hun plutselig forsvant alene på en gåtur, nå har beinfunn gitt svar..

VG - 30 juli 21 kl. 11:11

Norge må rustes mot værkatastrofer

Ekstremvær og flom har gjort tusenvis husløse og de offisielle dødstallene stiger raskt i Mellom-Europa, og varsler om hva vi har i vente- også i Norge. Klimaendringer krever at vi forbereder og tilpasser oss bedre værendringene..

E24 - 30 juli 21 kl. 06:41

80 eksport-milliarder havner i Rogaland. Gir æren til EØS-avtalen

En fersk Menon-rapport viser at eksporten i 2020 la grunnlag for 80 milliarder kroner i Rogaland. NHO gir æren for Europa-eksporten til EØS. Pollestad (Sp) mener avtalen svekker handlingsrommet..

VG - 29 juli 21 kl. 21:24

Frp-Sylvi avviser særlig ansvar for ekstremist-oppgjør

Sylvi Listhaug sier at det finnes ekstreme islamister som ønsker å overta Europa, men blir trist når Erna Solberg sier at hun nører opp under forestillinger om at ting skjer i det skjulte..

Aftenposten - 29 juli 21 kl. 21:12

Vålerengas unggutter ut av Europa med flagget til topps

Vålerenga hadde en nesten umulig oppgave hjemme mot Gent, men leverte en hederlig prestasjon og vant 2-0 hjemme torsdag..

Dagbladet - 29 juli 21 kl. 19:11

En katastrofe: 50 branner på 24 timer

Skogbrann har spredt seg i deler av Sør-Europa og skapt store ødeleggelser i Spania, Hellas og Sardinia, ifølge CNN..

VG - 29 juli 21 kl. 16:15

Norge får over 258.000 ekstra Pfizer-doser fra EU-land

FOSEN (VG) Enkelte land i Øst-Europa trenger ikke lenger dosene, og de går derfor til Norge. Nå kan dose to fremskyndes enda mer..

NRK - 29 juli 21 kl. 07:20

Stålsetter seg for hetebølge

Myndighetene i flere land i sørøstlige deler av Europa har sendt ut farevarsel før en ventet hetebølge treffer området torsdag. Temperaturene kan komme opp i 43 grader i innlandet. Høye temperaturer er ventet i helgen i Nord-Makedonia og nabolandene Albania, Bulgaria, og Hellas, så vel som i Romania og Serbia..

E24 - 29 juli 21 kl. 06:20

Equinor-sjefen: – Gassmarkedet er ekstremt sterkt

Equinor-sjef Anders Opedal kan glede seg over uvanlig sterke gasspriser i Europa. Resultatet for avdelingen med ansvar for salg ble imidlertid kraftig dempet i andre kvartal..

Dagbladet - 28 juli 21 kl. 08:37

- Må ikke gå i fella

Norge har økende smittetrend, og i Europa lyser flere land ildrødt på smittestatistikken. Eksperter Dagbladet har snakket med ber regjeringen bremse gjenåpningen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt