Europa

Wednesday, 29 November, 22:25

Nyheter om Europa

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 okt 23 kl. 17:07

Europa vant Ryder Cup etter nervepirrende avslutning - Hovland historisk

Europa hadde en ledelse på fem poeng før avslutningsdagen i Ryder Cup. Der trengte de fire av de tolv tilgjengelige poengene og Europa sendte ut sine største stjerner fra start. Viktor Hovland var blant dem som sikret tidlige poeng for Europa, som tidlig gikk fra å lede 10,5-5,5 før dagen til 14-8.

NRK - Igår: 13:33

Boikottar viktig møte

Russlands utanriksminister Sergej Lavrov har sagt at han vil delta på eit OSSE-møte denne veka. Det får Ukraina og dei baltiske landa til å boikotte møtet. OSSE er samarbeidsorganisasjonen for tryggleik og samarbeid i Europa.

Dagbladet - 26 nov 23 kl. 13:06

Kuldesjokk i Europa: - Unormalt

En kjølig vind legger seg som et blått teppe over Europa til uka..

NRK - 24 nov 23 kl. 14:59

Ukrainas visestatsminister advarer mot krigstrøtthet i Europa

Europeiske land viser økt krigstrøtthet, men likevel er det ingenting som har endret seg når det kommer til Ukrainas kampvilje, sier Ukrainas visestatsminister. - Vår besluttsomhet forblir den samme, sier Olha Stefanishyna, som fredag besøker Berlin. Hun sier hun har lest flere overskrifter om krigstrøtthet på reisen i Europa, og at mange sier at krigen i Ukraina har pågått for lenge.

Klartale - 21 nov 23 kl. 12:58

– Glemmer at ytringsfrihet finnes i Europa

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 12 timer siden

Deloitte: Kvinneidretten henter inn 1,2 milliarder dollar neste år

Globale inntekter i kvinneidrett vil runde 1 milliard dollar for første gang i løpet av 2024, har finanseksperter regnet seg fram til. Fotballinntektene ventes å nå 555 millioner dollar neste år, melder revisjonsfirmaet Deloitte. Selv om fotball er stort i Europa, er det fortsatt Nord-Amerika som står for de største inntektskildene i kvinneidretten.

NRK - Igår: 15:51

Rosenborg må si opp ansatte

Den økonomiske situasjonen i klubben er så dårlig at den er nødt til å si opp folk, skriver Adresseavisen. Det ble ifølge avisa kjent under et allmøte på Brakka i ettermiddag. Klubben har gått med underskudd i flere år som følge av den ikke har greid å kvalifisere seg til spill i Europa siden 2019..

Klartale - Igår: 08:42

Færre internasjonale studenter i Norge

Det koster penger for de fra utlandet å studere i Norge. Det gjelder studenter fra land utenfor EØS og Sveits. EØS er flere land i Europa som har et samarbeid.

NRK - Igår: 07:56

PST vil at lærere skal melde fra om mistenkelige elever

Politiets sikkerhetstjeneste ønsker tips fra lærere som mistenker at elever vil begå skoleangrep. – Vi vil at lærere i skolen skal melde fra til oss eller politiet ved en bekymring. Så vil enten vi, eller politiet vurdere denne bekymringen, sier sjef Lars Lilleby for kontraterror i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i podkasten «Skoleangrep – den nye terroren», skriver Utdanningsnytt.

NRK - 28 okt 23 kl. 11:50

«Skitbyen» vant hovedprisen under Prix Europa

Podkastserien «Skitbyen» vant hovedprisen for beste dokumentarserie under Prix Europa i Berlin lørdag kveld. Det er Ole Martin Hafsmo som har laget serien. Prix Europa er en årlig festival og konkurranse for europeisk radio- og fjernsynsbransje, og regnes som lydmediets gjeveste prisutdeling..

Aftenposten - I førrgår: 15:52

USA og Australia bedrer forholdet til Kina. Men Biden kunne ikke dy seg.

Med krise i Midtøsten og krig i Europa trenger USA ryggen fri i Asia. Kina selv sliter med økonomien og vil….

Dagbladet - I førrgår: 02:59

Vær-varsko: - Ekstremt vanskelige forhold

En kjølig vind legger seg som et blått teppe over Europa til uka. I Ukraina roper president Volodymyr Zelenskyj varsko..

VG - 26 nov 23 kl. 22:19

Hvis Trump vinner er alt i spill

Sesong to av «Trump i Det hvite hus» vil bli helt annerledes enn den første. For Europa vil konsekvensene bli langt større og verre..

NRK - 10 nov 23 kl. 10:21

Kontroll avslørte stort omfang av ulovlig eksport av plastavfall

– Vi ser alvorlig på at vi avdekket så mange tilfeller av ulovlig eksport av plastavfall. Plast som ikke får forsvarlig behandling i anlegg, kan i verste fall havne i naturen og bidra til økt forsøpling og forurensning i landene som mottar avfallet. Dette kan utgjøre en fare for både folks helse og for miljøet, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet i en pressemelding.

Aftenposten - 24 nov 23 kl. 22:35

Dette er scener man tidligere så i Nord-Irland. Så hvorfor sto Dublin i brann torsdag kveld?

Knivstikkingen av en femåring startet det hele. Hendelsen er et eksempel på en tendens i hele Europa, mener ekspert..

NRK - 24 nov 23 kl. 17:07

God ukeslutt på Oslo Børs

Ukens siste handledag på Oslo Børs endte med en oppgang for hovedindeksen på 0,7 prosent til 1315 poeng. Den siste uken har børsen løftet seg 1,5 prosent. Equinor fikk en kursvekst 0,9 prosent til 355,15 kroner, mens Aker BP økte 1,2 prosent.

VG - 23 nov 23 kl. 23:50

Finland struper grensen: Ekspert mener Russland kan ha ny plan

Det kan hende at Russland vil ha stengte grenser mot Europa for å hindre russere i å flykte, mener ekspert..

Aftenposten - 23 nov 23 kl. 11:31

Han skaper sjokkbølger i Europa

For en uke siden virket det utenkelig, men onsdag kveld sto Geert Wilders igjen som den store vinneren i Nederlands valg..

E24 - 23 nov 23 kl. 11:00

Tilbakegangen fortsetter i Europa: – Det går skikkelig dårlig

Ferske tall fra innkjøpssjefer viser nedbemanning for første gang på tre år i eurosonen..

VG - 23 nov 23 kl. 06:11

Mentol- og klikksigaretter blir forbudt i Norge neste år

Norge er ett av få land i Europa som fortsatt tillater mentol- og klikksigaretter. Men neste år er det slutt. Det blir også forbud mot e-sigaretter med smak..

Aftenposten - 22 nov 23 kl. 08:14

Nå herjer hun i Europa

Ingen er mer effektiv i Champions League. Maren Aardahl er inne i sin beste sesong noensinne og klar for VM i Trondheim….

Klartale - 21 nov 23 kl. 08:56

Mener nordmenn bør kunne klare seg selv i en uke

Nordmenn har fått rad om å kunne klare seg selv i tre dager. Rådet er fra 2018. Det er i tilfelle det skjer en krise.

Klartale - 21 nov 23 kl. 08:36

Når er siste frist for å sende julegaver?

Denne uka er siste frist for å sende julegaver til flere land. Det er for å sikre at gavene kommer fram i tide. Fristen går ut fredag og lørdag for mange eksotiske land.

VG - 05 nov 23 kl. 10:44

Antisemittismen eksploderer i Europa

Synagoger angripes, davidsstjerner tagges på vegger, og jøder rammes av trusler og vold. Flere steder i Europa har antisemittismen eksplodert den siste måneden..

Klartale - 05 nov 23 kl. 06:00

Derfor er det krig mellom Israel og Hamas

Lørdag 7. oktober gikk bevegelsen Hamas til angrep på Israel. De drepte 1.

E24 - 20 nov 23 kl. 09:17

Verden trenger et prinsippfast og verditro Europa – og det kan bety sanksjoner mot Israel

Ikke mange hundre meterne fra leiligheten der vi bor ligger det fremdeles en haug med gule og hvite blomster..

Klartale - 20 nov 23 kl. 06:00

Slik er Islands dramatiske natur

Under bakken på Island flyter magma i en korridor. Denne massen er tusen grader varm. Til sammenligning koker vann ved 100 grader.

E24 - 19 nov 23 kl. 21:06

Dette skjer denne uken: – Aller mest spent på jobbveksten

Rentereferat fra USA og økonomisk temperaturmåling i Europa er blant det som står for tur til uken. I tillegg får vi «supertorsdag» i regi av SSB..

Klartale - 03 nov 23 kl. 13:30

Uvær fører til kaos i Europa

Uværet traff både Frankrike og England torsdag. Nederland, Belgia, Tyskland og Italia er også truffet. Flere steder blåste vinden 55 meter i sekundet.

NRK - 02 nov 23 kl. 23:57

Sju døde i stormen Ciarans herjinger i Europa

Sju personer har mistet livet i det voldsomme uværet som har herjet flere land i Europa det siste døgnet. I Frankrike mistet 1,2 millioner mennesker strømmen. Vinder med en hastighet på opptil 55 sekundmeter feide over den nordvestlige delen av kontinentet og skapte flom, strømutkobling og enorme forstyrrelser i trafikken.

NRK - 02 nov 23 kl. 17:30

Stormen Ciaran har teke livet av seks personar

Det melder Reuters om stormen som har råka Vest-Europa. Fleire av dei døde skal ha vorte trefte av fallande tre. Stormen har ført til kaos i fly- og togtrafikken, staumbrot og auka fare for flom enkelte stadar i Vest-Europa..

NRK - 15 nov 23 kl. 13:38

Advarer mot å betale for Facebook

Forbrukerrådet advarer mot å velge betalingsløsningen Meta nylig har innført for sine tjenester, inkludert Facebook og Instagram, i Europa. Den nye løsningehn gir brukere valget mellom å betale 110 kroner i måneden eller bruke deres data til å vise dem reklame. På mobil koster det 149 kroner.

NRK - 15 nov 23 kl. 12:50

Spanias statsminister: Israel må slutte vilkårlig drap på palestinere

Spanias statsminister Pedro Sanchéz oppfordrer Israel til å slutte å drepe palestinere vilkårlig i Gaza. Dette er hans skarpeste kritikk av Israel siden krigen mot Hamas brøt ut for over en måned siden. Den spanske statsministeren sier at han fortsatt står ved Israels side i deres respons på terrorangrepet 7.

NRK - 15 nov 23 kl. 07:00

Norge med rekordbestilling på luftvern

Regjeringen vil bruke 12,5 milliarder kroner på å styrke luftvernet i Norge. Det opplyser Regjeringen til NRK – I sum er dette den største enkeltinvesteringen i luftvern på 30 år. Med denne investeringen bidrar regjeringen til å styrke den nasjonale beredskapen vår, og vi erstatter luftvern som er donert til Ukraina så raskt som mulig, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Klartale - 15 nov 23 kl. 06:00

Leter etter skjult reklame

Markedsføring er stort på sosiale medier. Influensere blir stadig brukt til å reklamere. Barn og unge ser mye reklame, viser en undersøkelse.

Klartale - 30 okt 23 kl. 16:00

Da Norge jaktet på hekser

Vi hører om hekser i eventyrene. Og i TV-serier og bøker, som «Harry Potter» og «Game of Thrones».Heksene er godt synlig også på halloween.

NRK - 30 okt 23 kl. 15:21

Meta tilbyr reklamefri Facebook i Europa – mot betaling

Meta vil innføre reklamefrie versjoner av Facebook og Instagram til brukere i Europa, mot et månedlig gebyr. Det opplyser Meta, som er morselskapet til de to populære sosiale plattformene, i en pressemelding mandag. Innføringen av de reklamefrie versjonene skjer for å etterleve EUs nye regler.

NRK - 14 nov 23 kl. 17:54

Mann pågrepet og siktet etter ishockeydødsfall

En mann er pågrepet og siktet for uaktsomt drap vel to uker etter at ishockeyspiller Adam Johnson mistet livet da han ble truffet i halsen av en skøyte. 29-årige Johnson spilte for Nottingham Panthers i en klubbkamp mot Sheffield Steelers. Han ble truffet i halsen av en motspillers skøyteblad og falt om på isen.

NRK - 14 nov 23 kl. 16:57

Svak oppgang på Oslo Børs

Hovedindeksen ved Oslo Børs gikk tirsdag opp med 0,70 prosent og endte til slutt på 1303,08 poeng. Blant de mest omsatte aksjene gikk Norsk Hydro (+3,46,) DNB Bank (+0,39) og Aker BP (+0,29) i grønt. Det ble en tyngre dag for Equinor, som endte dagen i rødt med -1,05.

NRK - 14 nov 23 kl. 11:29

Polen: Legger fram forslag om å mer liberal abortlov

Det polske partiet Nye Venstre legger fram et forslag om å endre abortloven. Abortloven i Polen er en av de strengeste i Europa. Det ble lagt fram to forslag.

Dagbladet - 13 nov 23 kl. 19:28

Kaldest i Europa

Grenda Čoavddatmohkki i Karasjok begynner uka som Europas kaldeste sted, hele 56,2 grader kaldere enn Malaga. Nå skjerpes kaldfrontene, og selv Bergen kan få et forbigående snøvær..

NRK - 13 nov 23 kl. 18:23

Romania åpner treningssenter for F-16-flygere

Et Nato-støttet treningssenter for F-16-flygere har åpnet i Romania. Senteret skal lære opp jagerflygere fra alle Nato-land og partnere, inkludert Ukraina. Treningsanlegget ligger ved en flybase i Fetesti i det sørøstlige Romania, og skal forbedre Natos evne til å møte de komplekse utfordringene i Øst-Europa og Svartehavsregionen, ifølge Romanias forsvarsdepartement.

VG - 13 nov 23 kl. 10:45

Kjempesnegler kan være farlige som kjæledyr

Afrikanske kjempesnegler har slått an som kjæledyr i Europa, men et sveitsisk universitet advarer nå mot å beholde dem..

VG - 13 nov 23 kl. 10:55

Finnmark var kaldest i Europa i natt: Målte 27,8 minus

56 grader skilte Karasjok og Málaga natt til mandag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com