Europa

Monday, 06 February, 04:33

Nyheter om Europa

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 20 jan 23 kl. 06:05

Putin mistet et viktig våpen

Europa er avhengig av russisk gass. De trenger den for å holde seg varme gjennom vinteren.Da Russland angrep Ukraina, ble mange land sinte.

Klartale - 01 feb 23 kl. 06:30

Er det en rar vinter eller klima-endringer?

Snøen lavet tungt ned over Østlandet og Sørlandet i januar. For så å regne bort like raskt. Minusgrader skiftet til plussgrader før du ante det.

Klartale - 01 feb 23 kl. 13:45

Dette har du krav på etter konkursen i Flyr

– Pengene er sikret hvis du har betalt med et kredittkort eller et visakort. Også om du har bestilt en reise med et flyselskap som går konkurs, sier Linn Hogner Jahr. Hun er direktør i Forbruker Europa.

NRK - 20 dec 22 kl. 11:34

Equinor: Tror ikke eksport påvirkes av pristak

Equinor tror ikke EUs gasspristak på 180 euro per megawattime vil påvirke produksjonen og eksporten av gass til Europa. Det bekrefter Equinors pressetalsperson Magnus Frantzen Eidsvold. – Vi forventer ikke at dette tiltaket vil få konsekvenser for produksjonen og eksporten av gass til Europa, sier Eidsvold.

Klartale - 31 aug 22 kl. 12:15

Slik kan billigere gass i EU føre til billigere strøm i Norge

Mange i Europa er urolige som følge av svært dyr gass og strøm. Også ledere i Den europeiske union (EU) er bekymret.Mandag sa Ursula von der Leyen at det kan komme en plan for å hindre at det blir enda dyrere.

NRK - 20 jan 23 kl. 04:40

Smuglerring dømt i Frankrike

14 srilankere er dømt til flere års fengsel i Frankrike for organisert menneskesmugling rundt om i Europa. Den hovedmistenkte, som anklages for å styre smuglerringen fra en dagligvarehandel i landsbyen Serifontaine nord i Frankrike, ble dømt til fire år i fengsel, ett av dem betinget Påtalemyndigheten mener han bestemte prisene og organiserte rutene for å flytte migranter fra Sri Lanka og Bangladesh rundt i Europa fra Ukraina, ved hjelp av bestikkelser til tjenestepersoner i Øst-Europa. En annen mistenkt, som er basert i Storbritannia, men begjært utlevert, ble dømt til fem års fengsel.

Aftenposten - I førrgår: 00:43

Medier: Solbakken fjernet fra Europa League-troppen

Romas nysignering Ola Solbakken (24) sto oppført da klubben presenterte sin reviderte Europa League-tropp..

VG - I førrgår: 00:43

Medier: Solbakken fjernet fra Europa League-troppen

Romas nysignering Ola Solbakken (24) sto oppført da klubben presenterte sin reviderte Europa League-tropp. Nå tyder rapportene på at nordmannen er strøket fra listen..

Aftenposten - I førrgår: 00:43

Medier: Solbakken skal være fjernet fra Romas Europa League-tropp

Romas nysignering Ola Solbakken (24) sto oppført da klubben presenterte sin reviderte Europa League-tropp..

Klartale - I førrgår: 16:30

Disse skal kjempe om å representere Norge

Det er finale i Melodi Grand Prix (MGP) lørdag. Etter tre delfinaler, skal ni artister kjempe om å vinne. Vinneren får være med i den internasjonale finalen Eurovision.

Aftenposten - I førrgår: 12:26

Europa måtte vinne. Forsvaret får tyske leoparder i stedet for sørkoreanske svarte pantere.

Europa måtte vinne. Forsvaret får tyske leoparder i stedet for sørkoreanske svarte pantere..

NRK - I førrgår: 11:09

Stridsvognene: – Klart signal om styrking av Forsvaret

Norge vil om få år ha en av de mest moderne hærene i Europa, sier hærsjefen om Norges anskaffelse av 54 nye, tyske stridsvogner. – Nye stridsvogner vil øke kampkraften til Forsvaret og øke forsvarsevnen. Det er positivt.

VG - 31 jan 23 kl. 07:08

Europa-regel gir Glimt-trøbbel: – Vi kommer veldig dårlig ut av det

Bodø/Glimt har handlet stort i vinter, men Europa-regler gjør at flere nysigneringer må vrakes. Det skaper hodebry for Glimt-trener Kjetil Knutsen (54)..

Aftenposten - 31 jan 23 kl. 07:08

Europa-regel gir Glimt-trøbbel: – Vi kommer veldig dårlig ut av det

Bodø/Glimt har handlet stort i vinter, men Europa-regler gjør at flere nysigneringer må vrakes..

NRK - 29 jan 23 kl. 13:00

Strømprisen faller under 1 krone

Strømprisen faller til 90 øre i snitt i Sør-Norge mandag, mens prisområdene fra Molde og nordover vil få en snittpris på 28,7 øre, ifølge Nordpool. Prisfallet kommer etter mildere vær i Nord-Europa, og værmeldinger som bærer bud om mer vind. I vinter har også gasslagrene til Europa blitt mindre tappet enn ventet..

NRK - 28 jan 23 kl. 22:36

Tyrkia advarer mot å reise til USA og Europa

Tyrkia advarer mot å reise til USA og Europa, og begrunner det med «farlige nivåer av religiøs intoleranse og hat i Europa», skriver nyhetsbyrået Reuters..

E24 - 28 jan 23 kl. 20:42

Undersøkelse blant unge i Europa: Kahoot mer populær enn TikTok og Apple

Unge i Europa setter Kahoot på tredjeplass når de skal rangere merkenavn de liker, ifølge en fersk undersøkelse. Det norske teknologiselskapet kan kun se seg slått av Nike og Netflix..

NRK - 10 jan 23 kl. 11:22

WHO: Koronasmitten i Kina vil ikke få stor effekt i Europa

Verdens helseorganisasjon (WHO) fastslår at den kraftige spredningen av koronaviruset i Kina ikke kommer til å få noen stor effekt på Europa. WHOs vurdering kommer etter at flere land i både Europa og Asia samt USA har innført krav om at personer som kommer med fly fra Kina, må vise fram en negativ koronatest..

NRK - 25 jan 23 kl. 13:44

EUs asylbyrå anbefaler at alle afghanske kvinner får asyl

EUs asylbyrå EUAA kom i dag med en oppdatert vurdering av situasjonen i Afghanistan. Nå anbefaler byrået at det å være kvinne i Afghanistan uansett hva skal gi rett til asyl i EU-land. – Kvinner og jenter er utsatt for diskriminering og forfølgelse under Taliban-regimet, og derfor burde de få asyl i Europa, skriver byrået.

NRK - 22 timer siden

Iransk filmskaper løslatt mot kausjon

Den iranske filmregissøren Jafar Panahi ble fredag løslatt mot kausjon etter at han begynte en sultestreik i protest mot at han satt fengslet, sier en rettighetsgruppe. Panahi ble pågrepet i juli for å sone en dom på seks års fengsel fra 2010. Han var dømt for å drive «propaganda mot systemet», men i oktober satte høyesterett dommen til side og beordret ny rettsbehandling.

Aftenposten - Igår: 19:30

Vi er glad i Italia, men eldreomsorgen er ikke noe å kopiere

Det norske helsevesenet er et av de beste i Europa..

Aftenposten - Igår: 15:05

Bryr vi oss mer om Ukraina enn andre kriser? En opptelling av nyhetene i fjor gir et tydelig svar.

Krigen i Ukraina gjør det vanskeligere for dem som vil hjelpe folk i nød langt unna Europa..

Aftenposten - 03 jan 23 kl. 14:34

Europa-værkartet sjokkerer ekspertene: – Dette er total galskap

Norge ligger som en blå flekk på et ildrødt Europa-kart. Hva er det som skjer med temperaturene i Europa?.

Klartale - I førrgår: 06:00

Han har vunnet gull, men nå vil han ha hjelp

Norske Salum Kashafali driver med friidrett. Sprinteren er nesten helt blind. Men han har likevel klart å bli en av verdens beste parautøvere.

NRK - 18 jan 23 kl. 07:39

Flere russiske soldater har hoppet av

Andrej Medvedev er ikke den første russiske soldaten som har hoppet av. I flere land i Europa befinner det seg profilerte avhoppere fra Putins armé. Fredag søkte Medvedev asyl i Norge etter å ha krysset Pasvikelva utenfor Kirkenes.

NRK - 18 jan 23 kl. 06:38

EU varsler kamp mot amerikansk proteksjonisme

EU frykter følgene av president Joe Bidens varslede subsidiering av amerikansk industri og varsler kamp mot det de ser på som proteksjonisme. USAs president Joe Biden undertegnet i august i fjor en ny lov (IRA) for å redusere inflasjonen. Den innebærer at det de neste årene skal brukes nærmere 3.

NRK - 02 feb 23 kl. 16:08

Tyrkia krever svar fra ni land som stenger konsulater

Tyrkiske myndigheter kaller inn ambassadørene fra ni land som har varslet stenging av sine konsulater i landet, av hensyn til sikkerheten. Ambassadørene fra Frankrike, Tyskland og USA er blant dem som er kalt inn på teppet i det tyrkiske utenriksdepartementet. Landene har advart sine borgere om økt risiko for angrep.

Klartale - 02 feb 23 kl. 12:22

Kommer med kraftig advarsel om helse

Sykepleiere løper beina av seg. Leger er utslitte. Vi har lest mange slike saker.

NRK - 02 feb 23 kl. 10:17

Støre: Regjeringen gir ekstra til land rammet av krigen

I sin redegjørelse om Ukraina-krigen i Stortinget sa statsminister Jonas Gahr Støre at Norge vil gi ekstra bistand til noen av verdens fattigste land. – Norge skal være blant de som både ser behovene i Ukraina, men også de store behovene som økt inflasjon, særlig på mat, har ført med seg i noen av verdens fattigste land, sa Støre. Regjeringen skal derfor foreslå en egen, ettårig ekstrabevilgning til utviklingsland som er særlig rammet av krigens globale ringvirkninger.

NRK - 01 feb 23 kl. 16:50

Amerikansk reiselivsmagasin anbefaler Arendal i påsken

Arendal er på listen over noen av verdens mest populære attraksjoner, sammen med Madrid, Kyoto og Capri. Det er det amerikanske livsstil- og reisemagasinet Condé Nast Traveler som i artikkelen «Where to go on holiday in spring» som anbefaler folk å legge påskeferien til Arendal. Magasinet har fem millioner lesere månedelig, og når 16 millioner på digitale plattformer.

NRK - 01 feb 23 kl. 13:46

Ozzy Osbourne avlyser avskjedsturne

Avskjedsturneen til artisten Ozzy Osbourne i Europa er avlyst. Det kunngjorde han sjølv onsdag. Turneen skulle eigentleg skjedd i 2019, men har blitt utsette fleire gonger grunna helsa hans og pandemien.

VG - 01 feb 23 kl. 13:00

Fortvilet Ozzy Osbourne avlyser Europa-turneen

«Dette er trolig noe av det tyngste jeg noensinne har måttet dele med fansen», skriver Ozzy Osbourne onsdag..

NRK - 01 feb 23 kl. 10:28

Tyskland stenger konsulat i Istanbul

Tyskland stenger sitt konsulat i Istanbul på grunn av økt fare for et angrep, melder det tyske utenriksdepartementet. Tyskland advarer tyskere i storbyen om at faren er særlig stor i det sentrale Beyoglu-distriktet og rundt den svært travle Taksim-plassen. Avgjørelsen er tatt i samråd med sikkerhetsmyndigheter, skriver departementet, som oppfordrer tyskere til å unngå store folkemengder.

VG - 01 feb 23 kl. 07:04

Skistad sier nei til landslagets VM-oppladning: – Hun bryr seg lite om synsing fra høyre og venstre

Den norske VM-troppen lader enten opp i høyden i Mellom-Europa eller på Skeikampen i Norge. Kristine Stavås Skistad (23) går imidlertid sine egne veier..

Aftenposten - 01 feb 23 kl. 07:04

Skistad sier nei til landslagets VM-oppladning: – Hun bryr seg lite om synsing fra høyre og venstre

Den norske VM-troppen lader enten opp i høyden i Mellom-Europa eller på Skeikampen i Norge..

Aftenposten - 16 jan 23 kl. 10:33

Europa har hatt enorm flaks. Derfor kan vi vinne energikrigen mot Russland.

BRUSSEL (Aftenposten): Skal energikrigen mot Russland vinnes, må vi bruke mindre gass i Europa..

NRK - 31 jan 23 kl. 18:23

Hellas vil ikke gi stridsvogner til Ukraina

Hellas vil ikke gi stridsvogner til Ukraina. Landet trenger dem selv på grunn av det dårlige forholdet til Tyrkia, sier statsminister Kyriakos Mitsotakis. – Vi vil ikke gi fra oss våre Leopard 2-stridsvogner av den enkle grunn at de er absolutt nødvendige for vår egen forsvarsstrategi, sa Mitsotakis under et besøk i Japan tirsdag.

NRK - 31 jan 23 kl. 14:41

Stoltenberg med nye anklager mot Kina

Nato vil styrke samarbeidet med Japan og deler bekymringen over Kinas stadig sterkere rolle i Stillehavsregionen og verden for øvrig. – Kina bygger i betydelig grad opp sin militære styrke, inkludert atomvåpen, herser med sine naboer og truer Taiwan, sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg som tirsdag møtte Japans statsminister Fumio Kishida i Tokyo. Kina følger også nøye med på Vestens respons på Russlands krigføring i Ukraina, påpekte han.

Klartale - 30 jan 23 kl. 16:00

En stor flokk ble observert i Polen

En flokk med rundt 170 bison ble observert øst i Polen. Det er den største flokken de har sett, sier forskere. Det skriver avisa Notes From Poland.

NRK - 30 jan 23 kl. 13:00

Romania melder om utbrudd av fugleinfluensa

Romania har registrert et utbrudd av fugleinfluensa på en gård sentralt i landet, melder Verdensorganisasjonen for dyrehelse (WOAH). H5N1-viruset beskrives som høypatogent, det vil si svært sykdomsfremkallende. Over 42.

Aftenposten - 30 jan 23 kl. 07:04

Listen viser at Ukraina fortsatt er en sinke i Europa. Det har de ikke råd til lenger.

Ukraina må slå hardt ned på korrupsjon. Det er livsviktig for den krigsherjede nasjonen..

E24 - 29 jan 23 kl. 17:30

Kasakhstansk smutthull: Råolje gikk gjennom Russland til skip forsikret i Norge

Russisk råolje ble forbudt å innføre til EU-land etter 5. desember, men tankskipene fortsetter å gå fra Russland til Europa – takket være kasakhstansk smutthull..

VG - 29 jan 23 kl. 11:00

Jakten på Putins spioner i Europa

Russland har i årevis infiltrert europeiske lands forsvar og etterretningstjenester. De siste årene skal flere av Vladimir Putins spioner ha blitt avslørt..

Aftenposten - 28 jan 23 kl. 20:42

Norske Kahoot mer populær enn TikTok og Apple

Unge i Europa setter Kahoot på tredjeplass når de skal rangere merkenavn de liker, ifølge en fersk undersøkelse..

Aftenposten - 28 jan 23 kl. 15:34

Krigen har flyttet makten i Europa. Nå er det andre som sitter øverst ved bordet.

Macrons forhandlingsdrøm blir møtt med raseri. Polen presset Tyskland til å gi stridsvogner til Ukraina..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com