Europa

Sunday, 24 October, 23:26

Nyheter om Europa

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 okt 21 kl. 11:00

Koronasmitten stiger i Europa

Verdens helseorganisasjon kunngjorde denne uken at det er satt en milliard vaksinedoser i Europa. Men i mange land er vaksinasjonsgraden fortsatt lav, og den siste uken er det registrert en smitteøkning på 7 prosent i Europa, skriver NTB. Mye av smitteøkningen er registrert i Øst-Europa, blant annet i Russland, Romania, Slovenia og Bulgaria.

NRK - 21 okt 21 kl. 05:18

1 milliard vaksiner satt i Europa

Så langt er det blitt satt rundt 1 milliard doser med koronavaksiner i Europa, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO). Dermed er rundt en tredel av innbyggerne i Europa vaksinert. Men vaksinasjonstakten må økes, og ulikheter mellom landene må utjevnes for å kunne få pandemien under kontroll, sier WHOs Europa-direktør Hans Kluge..

NRK - 20 okt 21 kl. 16:19

IMF spår høgare vekst i Europa

Det internasjonale pengefondet IMF ser for seg ein vekst på 5,5 prosent i Europa i år og 4,1 prosent neste år. Det er høgare enn det organisasjonen spådde i april då dei meinte veksten i år ville bli på 4,5 prosent. No forventar dei ein vekst på 5,5 prosent.

NRK - 13 okt 21 kl. 14:17

Gir Europa skulda for høg gasspris

Russland skuldar Europa for høg gassprisar, og Russland sin energiminister Nikolaj Sjulginov seier at nye kontraktar om leveransar må til for å få ned prisen. Han understrekar at landet er ein påliteleg leverandør, men at det er lite landet aleine kan gjere med dagens høge prisnivå. Russland står for rundt ein tredel av gassforsyninga til Europa.

NRK - 20 sep 21 kl. 16:56

Yara henter ammoniakk til Europa

Gjødselgiganten Yara henter ammoniakk fra produksjonsanleggene sine i Trinidad, USA og Australia for å dekke etterspørselen i Europa. På grunn av de høye gassprisene i Europa har selskapet måttet redusere produksjonen med rundt 40 prosent. – Vi henter nå inn ammoniakk til Europa så vi kan holde produksjonen nær full kapasitet, sier Yara-sjef Svein Tore Holsether til Reuters..

VG - I førrgår: 13:35

Kaudervelsk om Europa

Hva skjedde egentlig på Hurdal da temaet Europa dukket opp?.

NRK - 21 okt 21 kl. 11:48

Nytt smittekart for Europa

Det nye smittekartet over Europa viser at fleire land har blitt mørkeraude. Det er blant anna registrert smitteauke i blant anna Russland, Romania, Slovenia og Bulgaria. I Storbritannia har legeforeininga bede om nye tiltak..

NRK - 04 okt 21 kl. 11:08

Statkraft kjøper 43 vindparkar

Statskraft kjøper 43 vindlraftparkar i Europa, melder Statkraft på sine sider. 39 av dei er i Tyskland og fire av dei i Frankrike. – Statkraft har ein ambisjon om å veksa ytterlegare innan vass-, vind- og solkraft, sier Birgitte Ringstad Vartal, konserndirektør for Vind- og solkraft i Europa.

Aftenposten - 20 okt 21 kl. 23:07

Europa har de verste koronatallene i verden. Nå gir Putin russere betalt ferie for å få bukt med pandemien.

Europa er den eneste verdensdelen der koronatallene stiger, ifølge WHO..

VG - 18 okt 21 kl. 00:52

Facebook vil ansette 10.000 i Europa for å skape «metaverset»

Nettgiganten Facebook vil opprette 10.000 arbeidsplasser i Europa for å skape en virtuell versjon av internett..

Aftenposten - 17 okt 21 kl. 20:58

Kjørte hjemmelaget bil gjennom hele Europa på solenergi

Eksamen er bestått. Nesten uten annen energi enn solen kjørte en gruppe studenter 3000 kilometer gjennom Europa i en bil….

NRK - 16 okt 21 kl. 21:24

Warholm kåret til årets utøver

Det europeiske friidrettsforbundet kåret lørdag kveld Karsten Warholm til årets mannlige friidrettsutøver i Europa i 2021. Warholm vant også kåringen i 2020. Warholm var stor favoritt etter å ha tatt OL-gull på 400 meter hekk med en eventyrlig verdensrekord på 45,94.

NRK - 28 sep 21 kl. 21:59

Børsfall i USA og Europa

Aksjekursene i både Europa og USA falt markert tirsdag. Frykt for økt inflasjon og svak vekst preger markedet, og nedgangen rammer særlig teknologisektoren. Tirsdag ettermiddag var den teknologitunge Nasdaq-indeksen i USA ned over 2,5 prosent.

NRK - 15 okt 21 kl. 11:14

Russland vil selje gass igjen

Visestatsminister Aleksander Novak i Russland seier dei har fylt lagringsreservane for gass, og at dei no er klare til å ta opp att salet til utlandet, melder Reuters. Russland står for rundt ein tredel av gassforsyninga til Europa. Men denne hausten har landet ikkje ville selje like mykje gass, og det kan ha ført til dei høge gassprisane i Europa..

NRK - 15 okt 21 kl. 09:12

Rekordlågt nybilsal

Nybilsalet i Europa falt i september til det lågaste nivået sidan 1995, skriv NTB. Fleire bilprodusentar har mellombels måtte stenge fabrikkar som følgje av den globale mangelen på databrikker og har difor ikkje kunne ha dekke etterspurnaden. I september vart det registrert 718.

E24 - 15 okt 21 kl. 09:09

Rekordlavt nybilsalg i Europa

Nybilsalget i Europa falt i september til det laveste nivået siden 1995, noe som tilskrives mangel på databrikker..

NRK - 13 okt 21 kl. 15:32

Klar til å auke gasseksporten

Russlands president Vladimir Putin seier at landet er klar til å auke eksporten av naturgass til Europa som er ramma av energikrise. – Viss dei ber oss auke leveransane meir, er vi klare. Vi aukar dei så mykje partnarane våre ber oss om, sa Putin på ein energikonferanse i Moskva måndag.

Aftenposten - 25 sep 21 kl. 01:30

Krisestart for Hovland og Europa på Ryder Cup

(USA – Europa 6–2) Viktor Hovland (24) og Tommy Fleetwood (30) rotet bort seieren i fourball-match, og Europa har fått….

VG - 25 sep 21 kl. 01:30

Krisestart for Hovland og Europa på Ryder Cup

(USA – Europa 6–2) Viktor Hovland (24) og Tommy Fleetwood (30) rotet bort seieren i sin match, og Europa har fått en blytung start i Ryder Cup mot USA..

Aftenposten - 25 sep 21 kl. 01:30

Krisestart for Hovland og Europa på Ryder Cup: – Skulle gjerne sørget for flere poeng

(USA – Europa 6–2) Viktor Hovland (24) og Tommy Fleetwood (30) rotet bort seieren i sin kamp, og Europa har fått en….

VG - 25 sep 21 kl. 01:30

Krisestart for Hovland og Europa på Ryder Cup: – Skulle gjerne sørget for flere poeng

(USA – Europa 6–2) Viktor Hovland (24) og Tommy Fleetwood (30) rotet bort seieren i sin kamp, og Europa har fått en blytung start i Ryder Cup mot USA..

Aftenposten - 08 okt 21 kl. 10:57

Drillo om Norges tall i Europa-toppen: – Bare et pluss

ULLEVAAL STADION (VG) Kun to landslag i Fotball-Europa skyter mer enn Norge..

VG - 08 okt 21 kl. 10:57

Drillo om Norges tall i Europa-toppen: – Bare et pluss

ULLEVAAL STADION (VG) Kun to landslag i Fotball-Europa skyter mer enn Norge. Innenfor 16-meteren er det bare ett lag som smeller til med beina oftere..

Aftenposten - 2 timer siden

217 er skutt og drept i Sverige siste fem år. Rapperen Einár er siste offer.

Den dødelige volden med skytevåpen i Sverige skiller seg ut i Europa..

Aftenposten - 3 timer siden

Kina vil fjerne skulpturen som minner om da de massakrerte sivile. Kan den ende i Oslo?

Venstre-leder Guri Melby mener Norge bør tilby å hjelpe til med å få skulpturen «Pillar of Shame» til Europa..

Dagbladet - 07 okt 21 kl. 03:43

Aldri skjedd i Europa før

På tolv timer kom det om lag 74 centimeter med nedbør i nordvestlige deler av Italia. Aldri før har noe sted i Europa opplevd liknende nedbørsmengder..

Dagbladet - 07 okt 21 kl. 03:43

Aldri skjedd i Europa: - Helt hinsides

På tolv timer kom det om lag 740 millimeter med nedbør i nordvestlige deler av Italia. Aldri før har noe sted i Europa opplevd liknende nedbørsmengder..

Aftenposten - Igår: 14:14

Esma planlegger hvordan han skal reise til Europa. Det skaper full strid blant EU-topper.

(BEIRUT/OSLO): Nedstengte flyktningleirer åpner dørene på ny i Tyskland..

Aftenposten - Igår: 13:03

Høye strømpriser i Europa: – Redd for at det skal gå opp enda mer

– Det har vært helt latterlige strømpriser, sier student Thea (21) om situasjonen i Spania..

E24 - Igår: 12:23

Høye strømpriser i Europa: – Redd for at det skal gå opp enda mer

– Det har vært helt latterlige strømpriser, sier student Thea (21) om situasjonen i Spania. I England slår Madeleine (21) av varmen om natten for å spare penger..

VG - Igår: 11:57

Høye strømpriser i Europa: – Redd for at det skal gå opp enda mer

– Det har vært helt latterlige strømpriser, sier student Thea (21) om situasjonen i Spania. I England slår Madeleine (21) av varmen om natten for å spare penger..

NRK - 06 okt 21 kl. 14:09

Russland åpner gasskranene

Russlands president Vladimir Putin sier Europa selv er skyld i den pågående gasskrisen. Putin sier videre at russerne nå vil øke leveransen av gass til Europa for å stabilisere markedet..

Dagbladet - Igår: 10:44

Ordfører kritisk etter bildeblemme

Det amerikanske nyhetsbyrået Bloomberg illustrerte en artikkel om strømpriser i Europa med et bilde av Gjerdrumskredet. Ordføreren i Gjerdrum er kritisk til bildebruken..

Dagbladet - Igår: 03:38

Høststorm i Europa - farlig vær i vente

Fire personer har så langt mistet livet i stormens herjinger. Uværet har roet seg noe, men det er fortsatt farlig vær i vente..

NRK - I førrgår: 21:13

FN krev handling

FN krev umiddelbar handling for å redde liv og unngå liding på grensa mellom Kviterussland og EU-landa. FNs høgkommissær for flyktningar (UNHCR) seier det så langt har vore åtte dødsfall på grensene mellom Kviterussland og EU-landa Latvia, Litauen og Polen. – Det er uakseptabelt at folk har døydd og at liva til andre heng i ein tynn tråd, seier Pascale Moreau, UNHCRs Europa-koordinator.

NRK - I førrgår: 17:18

Piloter søker jobb

Flyselskapet Norse Atlantic Airways har fått mange søknader fra piloter som vil jobbe for selskapet som har hovedkontor i Arendal. Over 2300 piloter har søkt til stillinger i Oslo og London, skriver E24. Planen er at selskapet skal fly mellom Europa og USA neste år..

NRK - I førrgår: 12:04

Endringer i innreiseregler

Helse- og omsorgsdepartementet innfører krav om innreisekarantene fra Ungarn, Norrbotten i Sverige og tre regioner i Finland. Endringene trer i kraft fra midnatt, natt til mandag 25. oktober.

NRK - 21 okt 21 kl. 23:20

Fire døde i storm i Mellom-Europa

Fire mennesker omkom i Polen da kraftig vind feide over landet torsdag. I Frankrike har 250.000 husholdninger mistet strømmen.

NRK - 21 okt 21 kl. 15:36

Solberg ber om Støres koronstrategi

Stortingsrepresentant Erna Solberg (H) ber statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) redegjøre for regjeringens koronastrategi. – Vi ser at innleggelsene øker igjen. Vi ser fra veldig mange andre land i Europa at det er en oppblomstring i pandemien.

Dagbladet - 21 okt 21 kl. 10:10

Knuser dødsrekorder

I Norge er det «normal hverdag med økt beredskap». Andre steder i Europa er sykehusene fulle og dødsrekorder blir knust..

NRK - 20 okt 21 kl. 18:41

Latvia varsler nedstenging

Latvia stenger ned landet i fire uker og blir det første i Europa som igjen tyr til harde koronatiltak. Latvia har nå en av de høyeste smitteratene i verden i forhold til befolkningens størrelse, melder The Guardian. Tallene kommer fra USAs senter for smittekontroll (CDC).

VG - 20 okt 21 kl. 18:44

Latvia varsler nedstenging med portforbud i fire uker

Latvia stenger ned landet i fire uker og blir det første i Europa som igjen tyr til harde coronatiltak..

VG - 20 okt 21 kl. 15:31

Stoltenberg beklager Russlands brudd med Nato

Russlands nye missiler er en alvorlig trussel mot sikkerheten i Europa og Nord-Amerika, mener Nato-sjef Jens Stoltenberg. Han sier at Russlands beslutning om å fryse de diplomatiske kanalene med Nato for et tilbakesteg..

E24 - 20 okt 21 kl. 12:56

Strømprisen holder seg stabil torsdag

Vind og varmere vær i Europa bidrar til at strømprisen holder seg lavere enn tidligere i uken. Torsdag stiger prisen ett øre..

E24 - 20 okt 21 kl. 08:02

Yara-sjefen bekymret for skyhøye gasspriser

Gjødselgigantens tredje kvartal er preget av skyhøye gasspriser i Europa. – Vi er bekymret for effekten, sier Svein Tore Holsether. Han påpeker at europeisk nitrogenproduksjon er avgjørende for matsikkerheten i verden..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt