Europa

Saturday, 26 November, 22:53

Nyheter om Europa

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 31 aug 22 kl. 12:15

Slik kan billigere gass i EU føre til billigere strøm i Norge

Mange i Europa er urolige som følge av svært dyr gass og strøm. Også ledere i Den europeiske union (EU) er bekymret.Mandag sa Ursula von der Leyen at det kan komme en plan for å hindre at det blir enda dyrere.

Klartale - Igår: 07:00

Flere land øker sikkerheten ved grensene

Berlinmuren strakte seg over 155 kilometer. Muren skilte Øst- og Vest-Berlin. Det endret seg i 1989.

Klartale - 31 aug 22 kl. 08:33

Sender ingen gass til Europa på minst tre dager

Onsdag er det full stans i rørene mellom Russland og Europa. Rørledningen Nord Stream 1 må bli vedlikeholdt, sier Gazprom. Det er energiselskapet til den russiske staten.

NRK - Igår: 04:10

Hetebølgene i Europa kan ha krevd tusenvis av liv

Årets tre sommermåneder har blitt målt til tidenes varmeste sommer i Europa, ifølge EUs klimaovervåking Copernicus. Det kan ha ført til en overdødelighet på mer enn 20.000 dødsfall, viser tall fra flere land.

NRK - I førrgår: 10:17

Fristen for å sende julegaver til utlandet nærmer seg

For de fleste land i Europa er fristen for å sende julegaver i midten av desember, men for land utenfor Europa er fristen mellom 25. og 29. november.

Klartale - 27 okt 22 kl. 09:44

Derfor spiller Bodø/Glimt bedre i Europa

– Vi har støttet oss på samme spill som klubben hadde gjennombrudd med for tre år siden. Det sier Morten Kalvenes. Han er assistent-trener for Bodø/Glimt.

Klartale - 16 timer siden

Snart kan flokker av bison løpe rundt i USA igjen

Troy Heinert speider utover et område i nasjonalparken Badlands. Han ser på rundt 100 ville bison-okser. Dyrene venter på å bli flyttet til Rosebud.

Klartale - Igår: 13:32

Tusenvis døde av hetebølgene i Europa

Årets tre sommermåneder var tidenes varmest, ifølge EUs klima-overvåking Copernicus. Det ble registrert nye rekorder for høy temperatur i Spania. Det var 44 grader i både Sevilla og Cordoba.

NRK - I førrgår: 10:32

Støre skal orientere om flyktningsituasjonen i Norge og Europa

Statsminister Jonas Gahr Støre og arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen holder pressekonferanse om flyktningsituasjonen i Norge og Europa. Det skjer fredag klokka 9.15.

NRK - 07 nov 22 kl. 18:20

WHO: Minst 15.000 døde av hete i Europa i år

Minst 15.000 menneske i Europa er døde på grunn av varmt ver i 2022, ifølge Verdas helseorganisasjon (WHO). Spania og Tyskland er blant landa som er hardast ramma, melder AFP.

Klartale - 23 nov 22 kl. 14:35

Statnett tror vi unngår strømkrise i vinter

Statnett har en plan for hva de skal gjøre om de tror det blir for lite strøm. Derfor må de også kunne vurdere risikoen for at det kan bli et problem. Nå har de endret sin vurdering.

NRK - 23 nov 22 kl. 12:51

Europa får et nytt kull med astronauter

Onsdag avslører Det europeiske romfartsbyrået Esa hvem som blir det nye kullet av europeiske astronauter. Det er ventet at de vil kunngjøre 4–6 navn. Det er første gang siden 2009 at det utnevnes nye medlemmer av det europeiske astronautkorpset.

Klartale - 21 nov 22 kl. 08:22

Norge er best i Europa

Norske Katrine Lunde kom som en reddende engel. Norge trengte det sårt i finalen mot Danmark. Kampen endte med norsk seier 27-25.

NRK - 03 nov 22 kl. 14:09

IEA: Risiko for gassmangel i Europa neste år

Europa må ta umiddelbare grep for å forhindre mangel på naturgass til neste år, advarer Det internasjonale energibyrået (IEA). Neste vinter kan nemlig bli enda tøffere, advarer IEA-sjef Fatih Birol. – Det er grunnen til at regjeringer er nødt til å ta umiddelbare grep for å styrke energieffektiviteten og akselerere utviklingen av fornybare energikilder og varmepumper, i tillegg til andre skritt for å redusere gassetterspørselen, sier Birol.

NRK - 02 nov 22 kl. 13:17

Europa fylles med gass, og prisene stuper

Bare den siste uka har kraftprisene falt med 30 prosent i Europa og ligger nå 80 prosent under toppnivået i august. Ifølge Teknisk Ukeblad er gasslagrene nesten fulle i Europa, samtidig som forbruket har vært mye lavere enn tidligere år. – Europeiske kraftpriser har nå falt så mye at de ved inngangen til november er sammenlignbare med nivået vi så i fjor for et stort antall land, heter det ifølge TU i en markedsoppdatering fra analysebyrået Rystad Energy.

NRK - 13 nov 22 kl. 16:43

Mandag får Norge Europas billigste strøm

Norge produserer mer strøm enn vi trenger, og de lave strømprisene fortsetter. Mandag er de norske strømprisene de laveste i hele Europa. Strømprisene i Europa ligger vesentlig høyere enn her mandag, over 1,50 kroner per kilowattime, viser tall fra strømbørsen Nord Pool.

NRK - 28 okt 22 kl. 15:49

EU: Over 30.000 europeiske selskap eies av russere

Nærmere 31.000 selskap i Europa har russiske eiere, går det fram av en ny rapport fra EU-kommisjonen. De fleste russiskeide selskapene i Europa driver innenfor eiendom, byggebransjen, hotellvirksomhet, finans og energisektoren, viser rapporten.

NRK - 12 nov 22 kl. 01:35

Skip i kø for å levere gass

Utenfor kysten av Europa ligger et trettitalls tankskip som er lastet med gass for milliarder. De venter på høyere priser og ledige mottak. Mens de ligger der, øker klimautslippene.

NRK - 4 timer siden

Stor pris til bandet Fieh

Det unge norske soulfunk-bandet Fieh får Arne Bendiksens talentpris for 2022. Kulturminister Anette Trettebergstuen delte ut pris og statuett på jazzscenen Victoria i Oslo lørdag kveld. En del av prisen er 100.

NRK - Igår: 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

Aftenposten - 09 nov 22 kl. 14:57

Her lader Kristian opp til storkamp i Europa: – Ikke ideelt

Kristian Bjelland håper prestasjoner i Europa kan bidra til å gjøre hverdagen enklere for volleyballspillere i Norge..

NRK - Igår: 13:10

Riksantikvaren freder minnesmerke over jødiske barn og unge

Statuen av Cissi Klein i Trondheim ble fredag fredet av Riksantikvaren. Det er et minnesmerke over jødiske barn og tenåringer som ble drept under holocaust. – Det at vi freder dette minnesmerket, er ikke en verdinøytral handling.

VG - Igår: 09:18

Regjeringen ber kommunene bosette 35 000 flyktninger i 2023

Statsminister Jonas Gahr Støre og arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen holder pressekonferanse om flyktningsituasjonen i Norge og Europa..

Klartale - Igår: 09:22

Situasjonen for flyktninger i Norge og Europa

Marte Mjøs Persen er også med. Hun er minister for arbeid og inkludering. – Vi har invitert dere hit i dag for å orientere dere om mottak av flyktninger fra Ukraina, starter Støre med å si.

NRK - Igår: 09:02

Regjeringen med pressekonferanse om flyktningesituasjonen

Klokken 9.15 holder statsminister Jonas Gahr Støre og arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen pressekonferanse om flyktningsituasjonen i Norge og Europa..

NRK - 09 nov 22 kl. 04:08

MDG vil gi ekstra oljemilliarder til bistand

Norge tjener godt på de økte olje- og gassprisene i Europa, og 900 ekstra milliarder har strømmet inn i oljefondet. MDG vil bruke samtlige til mer bistand. Allerede i vår fremmet MDG forslag om et solidaritetsfond for å gjenoppbygge Ukraina, avlaste Europa og hjelpe fattige land som rammes av økte matvare- og energipriser.

NRK - I førrgår: 12:11

EU-land raser mot gasspristak: – En vits

Spania, Hellas og Malta reagerer kraftig på EU-kommisjonens foreslåtte gasspristak. – Ikke et reelt pristak, mener de. – For oss fremstår det som en usmakelig vits fra kommisjonens side.

NRK - 08 nov 22 kl. 13:43

EU vil ha Norge med i militæroperasjon

EU skal trene ukrainske soldater i Europa, og nå vil de ha med Norge. EUs utenrikstjeneste ga nylig grønt lyst til at EUs militære styrker kan trene ukrainske soldater i Europa. I en epost til TV 2 bekrefter EUs utenrikstjeneste at de ønsker Norge velkommen til å bidra i militæroppdraget.

Aftenposten - 08 nov 22 kl. 12:34

Slik blir RBKs vei til gruppespill i Europa

Det store målet er sikret. Men RBK kan få en vanskelig jobb med å nå gruppespillet i Europa..

NRK - 08 nov 22 kl. 11:08

Stort sjøområde er reservert til øvelse i amerikansk regi

Onsdag til fredag denne uka har U.S. Special Operations Command Europe satt av et 15 000 kvadratkilometer stort sjøområde som strekker seg fra Andøya i Nordland til Senja i Troms.

NRK - 08 nov 22 kl. 10:48

EU: Varmeste oktober noensinne målt i Europa

Aldri tidligere er det blitt registrert en så varm oktobermåned i Europa, ifølge EUs klimaovervåkingsprogram Copernicus. Meldingen om den nye varmerekorden kommer samtidig som verdens ledere er samlet til klimatoppmøte i Sharm el-Sheikh i Egypt. Gjennomsnittstemperaturen i måneden var 2 grader høyere enn referanseperioden mellom 1991 og 2020..

NRK - I førrgår: 08:30

Gasspristak splitter EU-landene før krisemøte

Hellas er blant landene som krever at EU-kommisjonen skjerper pristaket på gass før torsdagens energikrisemøte i Brussel. – Et pristak på 275 euro er ikke egentlig et pristak, slo den greske energiministeren Kostas Skrekas fast på vei inn til det ekstraordinære energiministermøtet tidlig torsdag morgen. Hellas er ett av mange EU-land som i lang tid har krevd et pristak på gass for å dempe den voldsomme prisveksten på gass i Europa.

NRK - 23 nov 22 kl. 16:03

Europas nye astronauter

To kvinner og tre menn utgjør kvintetten av nye europeiske astronauter som ble presentert av Det europeiske romfartsbyrået (Esa) onsdag. Det er første gang siden 2009 at det utnevnes nye medlemmer av det europeiske astronautkorpset. Nytt denne gangen er at det opprettes en reserve på rundt 20 personer.

E24 - 22 nov 22 kl. 21:40

Håper på stabil produksjon mot 2030: – Kommer til å etterspørre i mange tiår

Irpa-feltet til 15 milliarder skal sikre mer gass til Europa fra 2026. Olje- og energiminister Terje Aasland håper at nye prosjekter kan bidra til å opprettholde produksjonen frem mot 2030. – Det er målet vårt, sier Aasland..

Aftenposten - 06 nov 22 kl. 18:51

Banestorming og Tengstedt-show da RBK sikret Europa-spill og medalje

Kjetil Rekdal fikk en uforglemmelig bursdagsfeiring i Grimstad med tomålsseier, medalje og Europa-plass..

Klartale - 05 okt 22 kl. 06:36

Norges gull er sårbart

Olje og gass har gjort Norge til et rikt land. Disse ressursene gir også Norge en viktig rolle som følge av krigen i Ukraina.Krigen har ført til at Europa må klare seg uten russisk gass.

NRK - 20 nov 22 kl. 13:05

MDG om klimaavtalen: - På ingen måte det verden trenger

– Denne avtalen er på ingen måte det verden trenger. Det er en tapt mulighet siden verdens ledere ikke møter krisen vi står overfor slik vi burde. Hvor er besluttsomheten som verden viste i møte med COVID19?

NRK - 04 nov 22 kl. 13:01

Billigere strøm i Sør-Norge

Lørdag vil strømmen koste 47 øre per kilowattime i Sør-Norge. Fredag var prisen i snitt 73 øre. Det viser spotprisen i Nordpools oversikt, som er før påslag og avgifter.

E24 - 03 nov 22 kl. 14:11

IEA: Risiko for gassmangel i Europa til neste år

Europa må ta umiddelbare grep for å forhindre mangel på naturgass til neste år, advarer Det internasjonale energibyrået (IEA)..

NRK - 19 nov 22 kl. 09:25

Infantino refser Vesten: – Det er hyklersk

Fifa-president Gianni Infantino møtte pressen til en pressekonferanse én dag før VM-starten i Qatar. Der startet han med en lang monolog. – I dag har jeg veldig sterke følelser.

Aftenposten - 03 nov 22 kl. 07:49

De spådde at krigen ville sende utslippene i Europa til værs. Men de siste månedene har noe skjedd.

Utslippene i Europa har økt siden slutten av pandemien, men siden august ser trenden ut til å ha snudd..

NRK - 18 nov 22 kl. 17:43

Polen nekter russisk delegasjon tilgang til OSSE-møte

Polen vil nekte den russiske delegasjonen å delta på det kommende ministermøtet i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). Polen har for tiden det roterende presidentskapet i OSSE, og 1. og 2.

NRK - 02 nov 22 kl. 15:10

FN: Temperaturen i Europa har økt kraftig

Temperaturen i Europa har økt mer enn dobbelt så mye som gjennomsnittet i verden siden 1991..

NRK - 17 okt 22 kl. 14:28

Russisk journalist som protesterte på TV, har flyktet til Europa

Journalisten Marina Ovsiannikova, som brukte jobben i en russisk statskanal til å protestere mot krigen i Ukraina, har flyktet til Europa, opplyser en advokat. – Ovsiannikova og datteren forlot Russland få timer etter at hun forlot adressen der hun satt i husarrest. De er i Europa nå, sier advokaten Dmitrij Zakhvatov til nyhetsbyrået AFP.

Klartale - 02 nov 22 kl. 06:00

Vi må handle nå

Klimakrisa går ikke over av seg selv. De siste årene har endringene i klimaet blitt stadig mer merkbare.Hvorfor er det lite vann i vannmagasinene i Norge?

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com