Europa

Monday, 16 May, 23:28

Nyheter om Europa

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 20:14

Iran vurderer eksport av gass til Europa

Iran vurderer muligheten for å eksportere naturgass til Europa etter at Russlands invasjon av Ukraina har ført til rekordhøye gasspriser. Selv om naturgassreservene i Iran er blant verdens største, er landet hardt rammet av sanksjonene som ble gjeninnført da USA trakk seg fra atomavtalen mellom Iran og verdens stormakter. Inntil sanksjonene oppheves, hindres Iran i å selge gass til Europa.

NRK - 10 maj 22 kl. 19:45

Ukraina bremser strømmen av russisk gass til Europa

Ukraina vil redusere mengden av russisk gass som passerer landet på vei til Europa med en tredel, opplyser selskapet som kontrollerer nettet av rørledninger. Ifølge GTS gjør Russlands krigføring det umulig å inspisere rørledninger i enkelte områder av landet og sikre at gasstransporten er trygg, særlig i Luhansk-regionen i Øst-Ukraina. Tirsdag opplyste GTS på nettsiden sin at beslutningen vil innebære at rundt 32,6 millioner kubikkmeter gass per dag ikke vil nå sitt bestemmelsessted i Europa.

NRK - 12 maj 22 kl. 15:52

WHO: 2 millioner koronarelaterte dødsfall i Europa

– En fryktelig milepæl er nådd ettersom antall bekreftede koronadødsfall i land i WHOs Europa-region har oversteget 2 millioner, skrive WHO i en kunngjøring torsdag. WHOs Europa-region omfatter 53 land og regioner, deriblant flere i Sentral-Asia. Ifølge organisasjonens oversikt er det nå registrert 2.

NRK - 11 maj 22 kl. 08:30

Ukraina vil stenge gassledning fra Russland til Europa

Ukraina sier de vil stanse strømmen av naturgass gjennom et transittpunkt, som leverer nesten en tredjedel av drivstoffet som ledes fra Russland til Europa. Ukrainas gassnettverk GTSOU har varslet det russisk statseide selskapet Gazprom at de vil stoppe strømmen av gass til Europa via Sokhranivka-forbindelsen fra i dag, skriver BBC. Bakgrunnen er at GTSOU mener at russiske soldater har sendt gass til russisk-støttede separatistområder i Donbas-regionen.

Klartale - 22 apr 22 kl. 14:43

Nesten 50 grader i Italia og mennesker som druknet

Sitroner råtnet på trærne. Skoger brant. Og snegler døde av varmen inni skallene.

NRK - 10 timer siden

Nye kutt i Russlands gassleveranser gjennom Ukraina

Russland sender stadig mindre gass gjennom rørledningene som går gjennom Ukraina til Europa. Ifølge den statlige russiske energigiganten Gazprom ble det mandag kun sendt 46,8 millioner kubikkmeter gass gjennom det ukrainske rørledningsnettverket som går til Europa. Ifølge kontraktene er maksimumskapasiteten på 109 millioner kubikkmeter per dag.

NRK - 29 apr 22 kl. 02:28

8000 britiske soldater til Øst-Europa

Rundt 8000 britiske soldater skal sendes til Øst-Europa der de skal delta i øvelser i å bekjempe russisk aggresjon, opplyser forsvarsdepartementet. Soldatene skal blant annet sendes til Finland, skriver Sky News. Over 20 stridsvogner og 100 pansrede stridskjøretøy blir sendt med soldatene.

Aftenposten - I førrgår: 11:49

Staten skulle investere 265 mill. i Øst-Europa. Hittil er det bare forvalterne som har tjent på det.

Statlige Innovasjon Norge har et eget fond for investeringer i Øst-Europa. På tre år er 25 millioner kroner tapt..

NRK - 27 apr 22 kl. 08:27

Vedum vil produsere mer olje og gass

Norsk olje og gass er vårt desidert viktigste bidrag til stabilitet i Europa, mener finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Russlands krig mot Ukraina har påvirket energisituasjonen i Europa drastisk. Tirsdag meldte russiske Gazprom at de kutter gassen til Polen og Bulgaria.

Aftenposten - 13 maj 22 kl. 09:56

Er du fullvaksinert, kan du reise fritt i Europa. Dette bør du vite om du skal reise med barn.

Er du fullvaksinert, kan du reise fritt i Europa. Men dette bør du vite om du skal reise med barn..

NRK - 12 maj 22 kl. 16:29

Menneskesmuglere avslørt i Sentral-Europa

Flere enn 200 mistenkte medlemmer av en menneskesmuglings-ring er blitt pågrepet i fem land, kunngjorde Østerrikes innenriksminister Gerhard Karner torsdag. De 205 personene har blitt pågrepet i Romania, Slovakia, Tsjekkia, Ungarn og Østerrike. Ringen spesialiserte seg på å smugle syriske flyktninger til land som Belgia, Frankrike, Nederland og Tyskland.

NRK - 12 maj 22 kl. 13:35

To millioner koronarelaterte dødsfall i Europa

To millioner mennesker i Europa har dødd som følge av covid-19, melder Verdens helseorganisasjon, ifølge AFP..

NRK - 22 apr 22 kl. 08:10

Varmeste sommer registrert i Europa noensinne

Sommeren i fjor var den varmeste i Europa som er registrert, noe som førte til skogbranner, flom og intens varme. Det viser en rapport fra EU-forskere som ble lagt frem i dag. Sommertemperaturen var omkring en grad høyere enn snittet de siste 30 årene.

NRK - 08 maj 22 kl. 17:00

Sør-Norge har de dyreste strømprisene i hele Nord-Europa

Søndag har Sør-Norge de dyreste strømprisene i hele Nord-Europa, vanligvis er det Tyskland eller England som har de høyeste strømprisene, ifølge Europower. Nord-Norge slipper derimot billig unna. Natt til lørdag var strømprisen i sør 100 ganger dyrere enn i nord..

NRK - 08 maj 22 kl. 09:04

Gazprom fortsetter å eksportere gass til Europa gjennom Ukraina

Den russiske gassprodusenten Gazprom sier de forsyner naturgass til Europa gjennom Ukraina, i tråd med forespørsler fra europeiske forbrukere, skriver Reuters..

NRK - 07 maj 22 kl. 04:45

USAs førstedame på Europa-besøk

USAs førstedame Jill Biden er på et fire dager langt besøk til Europa for å vise støtte til Ukraina, amerikanske soldater, naboland og hjelpearbeidere. Biden innledet besøket i Romania fredag, der hun møtte amerikanske soldater som er utstasjonert på en rumensk flybase og serverte mat til dem, skriver The Guardian. Søndag skal hun markere morsdag sammen med ukrainske mødre og deres barn som har søkt tilflukt i Kosice, en grenseby øst i Slovakia, melder NTB..

NRK - 06 maj 22 kl. 11:43

Skal vurdere EØS-samarbeidet

I statsråd i dag er det utnemnt eit uavhengig utval som skal vurdere erfaringane frå EØS-samarbeidet dei siste ti åra. Hurdalsplattforma slår fast at EØS-avtalen skal liggje til grunn for Noregs forhold til Europa. – No skal vi skaffe oss eit best mogleg kunnskapsgrunnlag om EØS-avtalen og det handlingsrommet avtalen gir oss i ei omskifteleg tid i Europa, seier utanriksminister Anniken Huitfeldt.

Klartale - 06 maj 22 kl. 08:46

Flere afrikanske land sliter med mye korona-smitte

Afrikanske land sliter med mye korona-smitte. Nå er det for femte gang at mange blir smittet. Det er to nye varianter av omikron som sprer seg.

VG - 05 maj 22 kl. 22:55

Hauge sentral da Eintracht Frankfurt sikret Europa League-finale

(Eintracht Frankfurt - West Ham 1–0, 3–1 sammenlagt) Jens Petter Hauge (22) spilte fra start da hans Eintracht Frankfurt kom seg til finalen i Europa League, og det var nordmannen som ble felt da West Ham fikk et tidlig rødt kort..

NRK - 03 maj 22 kl. 22:20

Støre: Vil ikke ha EU-debatt i Norge nå

Krigen i Ukraina har ført til økende debatt om norsk medlemskap i EU. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier til NRK at han ikke vil ta initiativ til en debatt om EU-søknad nå. – Jeg mener at et åpent land som vårt skal ha debatt om vårt forhold til Europa.

Klartale - 03 maj 22 kl. 13:18

Norge vil dekke halvparten av Polens gassbehov

Utenriksminister Anniken Huitfeldt holdt sin halvårige EU/EØS-utredning tirsdag. Da snakket hun om energikrisen i Europa. Krisen ble verre forrige uke.

NRK - 02 maj 22 kl. 16:00

Indias statsminister på besøk i Europa

Ukraina blir viktig samtaletema når den indiske statsministeren Narendra Modi møter europeiske ledere denne uken. Modi ankom Tyskland mandag. Her ble han ønsket velkommen av den tyske statsministeren Olaf Scholtz.

NRK - 7 timer siden

CSTO mener Nato-utvidelse vil føre til økte spenninger

Generalen i militæralliansen, Stanislav Zas, CSTO sier at en utvidelse av Nato vil føre til økte spenninger i Europa. CSTO (Collective Security Treaty Organization) er en kollektiv sikkerhetsorganisasjon som ble opprettet som en midlertidig sikkerhetstraktat i 1992 mellom Russland og fire tidligere sovjetiske stater, og ble en fast organisasjon i 2002..

VG - 15 timer siden

Amerikanske forsvarstopper: Sverige og Finland styrker Nato i Nord

Sverige og Finland har moderne forsvarsstyrker og styrker Nato i Nord-Europa, sier general David Petraeus. Landene vil gli sømløst inn i Nato, mener eksperter..

NRK - 16 timer siden

– Sverige og Finland styrker Nato i Nord

Sverige og Finland har moderne forsvarsstyrker og styrker Nato i Nord-Europa, sier general David Petraeus. Landene vil gli sømløst inn i Nato, mener eksperter. Generalen, som tidligere har vært CIA-direktør og sjef for Nato-styrkene i Afghanistan, mener Sverige og Finland er gode kandidater til å bli Nato-medlemmer.

Klartale - 29 apr 22 kl. 16:30

Subwoolfer håper Europa er klar for en skikkelig fest

Duoen består av to karakterer som kaller seg Jim og Keith. Torsdag møtte de presse før de skulle reise til Italia. Men det er fortsatt ukjent hvem som skjuler seg bak maskene til de to.

NRK - 29 apr 22 kl. 08:16

Storbritannia sender 8.000 soldater til militærøvelser i Øst-Europa

Rundt 8.000 britiske soldater skal sendes til militærøvelser i Øst-Europa i en av de største slike utplasseringene siden den kalde krigen. De britiske styrkene skal utplasseres i land hele veien fra Finland til Nord-Makedonia, skriver flere britiske medier.

Aftenposten - Igår: 20:22

De drikker konservativ kaffe og spiser høyrevridde donuts. Hva skjedde med USA?

TAMPA (Aftenposten): For 40 år siden var de politiske splittelsene i USA mindre enn i Europa. I dag er det stikk motsatt..

NRK - Igår: 14:49

Stoltenberg: – Ukraina kan vinne denne krigen

– Ukraina kan vinne denne krigen, sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg søndag. Han understreket at ukrainere kjemper modig og at de får militærutstyr fra Nato-land til flere milliarder dollar. – Russland oppnår ikke sine strategiske mål, sa generalsekretæren.

NRK - Igår: 08:26

Nato-leder gratulerer Ukraina med ESC

Natos visegeneralsekretær Mircea Geoană mener Ukrainas seier i Eurovision Song Contest (ESC) viser støtten til landet. – Jeg vil gratulere Ukraina med å ha vunnet Eurovision-konkurransen, og dette er ikke noe jeg tar lett på. For vi så i går den enorme offentlige støtten fra hele Europa og Australia, sier Geoană, ifølge AFP..

Klartale - Igår: 07:19

– Denne seieren er for alle ukrainere

Musikkgruppa fra Ukraina var en av favorittene i den internasjonale musikk-konkurransen Eurovision Song Contest. Sangen er fengene. Samtidig er det krig i hjemlandet.

Aftenposten - Igår: 07:00

Våre nordiske naboer går i seg selv om sin plass i verden. Hvorfor gjør ikke vi?

Vår historie handler om å knytte bånd til Europa..

Aftenposten - Igår: 02:01

Noen ganger må følelsene telle mer enn kvaliteten. Det måtte bli ukrainsk seier i år.

Juryene dømte dem ned, men Europa tok ansvar. Det måtte bli ukrainsk seier i år..

NRK - Igår: 01:33

Zelenskyj gratulerer Eurovision-vinnerne

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gratulerer Kalush Orchestra med seieren i årets Eurovision Song Contest og sier han vil arrangere finalen i Mariupol. – Vårt mot imponerer verden, musikken vår erobrer Europa. Neste år skal Ukraina være vertskap for Eurovision, skriver den ukrainske president på Telegram.

VG - I førrgår: 23:25

EBU til VG om Ukrainas bønn i Eurovision: – Humanitært snarere enn politisk

TORINO (VG) Kalush Orchestra ba Europa om hjelp fra scenen. De blir neppe diskvalifisert av den grunn..

Aftenposten - 28 apr 22 kl. 09:00

DNB: Russiske gasskutt kan føre til energirasjonering i Norge

Dersom Putin kutter av gassen til Europa kan det tippe Europa ut i en resesjon, og gjøre strømmen betydelig dyrere i….

E24 - 28 apr 22 kl. 09:00

DNB: Russiske gasskutt kan føre til energirasjonering i Norge

Dersom Putin kutter av gassen til Europa kan det tippe Europa ut i en resesjon, og gjøre strømmen betydelig dyrere i Norge, sier DNB..

NRK - I førrgår: 16:24

Finlands sosialdemokrater sier ja til Nato-søknad

Det sosialdemokratiske partiet i Finland har besluttet at de støtter en finsk søknad om Nato-medlemskap. Beslutningen kom etter et ekstraordinært møte lørdag, opplyser partiet i en uttalelse. – Som et resultat av den betydelige forandringen av sikkerhetsmiljøet i Finland og Europa støtter SDP Finlands medlemskap i Nato.

NRK - 27 apr 22 kl. 23:26

Russisk gassnekt kan sende strømprisen opp

Hvis Russland stenger gasskranene til Tyskland, kan strømprisen i Norge og Europa skyte i været og føre til økonomisk tilbakegang. Analysesjef Tor Reier Lilleholt i Volue Insight tror strømprisen kan øke med nye 50 øre per kilowattime i Sør-Norge. – Og skulle Russland stanse gasseksporten til Tyskland, snakker vi om en dramatisk europeisk energikrise.

E24 - I førrgår: 11:49

De startet med 265 millioner kroner for staten. Så langt er gevinsten mindre enn de får i honorar.

Statlige Innovasjon Norge har et eget fond for investeringer i Øst-Europa. På tre år er 25 millioner kroner tapt. Forvalteren hevder fondet egentlig har gått med overskudd..

NRK - 27 apr 22 kl. 03:50

Danmark ikke bekymret for gass-stopp

Danske myndigheter er ikke bekymret og sier at Danmark vil kunne klare seg i lang tid i tilfelle Russland stanser gasstilførselen slik den har gjort for Polen og Bulgaria, melder Danmarks Radio. Danmarks største energiselskap Ørsted har i likhet med Polen og Bulgaria avvist det russiske kravet om å betale for gassen med rubler. Ifølge seniorforsker Trine Villumsen Berling fra Dansk Institut for Internationale Studier står Danmark bedre rustet enn et land som Tyskland dersom gassen kuttes.

NRK - 13 maj 22 kl. 17:03

Børsoppgang verden over

Asiatiske børser gikk solid i pluss fredag, europeiske fulgte etter og også i USA åpnet børsdagen med oppgang. Nikkei-indeksen i Tokyo steg med 2,6 prosent fredag og Hang Seng-indeksen i Hongkong endte 2,7 prosent opp. Optimismen spredte seg til Europa der alle de største indeksene var over 2 prosent opp én time før stenging.

NRK - 13 maj 22 kl. 15:01

Professor tror Tyrkia er Russlands verktøy

Tyrkia ser ut til å gå Russlands ærend når landet motsetter seg at Sverige og Finland får bli medlemmer av Nato. Det mener professor i sikkerhetsstudier Gunhild Hoogensen Gjørv – Vi vet at Tyrkia har spilt en interessant rolle mellom Nato og Russland- Tyrkia har hatt noen tette forbindelser med Russland, ikke minst ved kjøp av militært materiell og andre samarbeid, samtidig som landet er natomedlem. Jeg tror Tyrkia faktisk nå fungerer som et verktøy for Russland innenfor Nato.

VG - 13 maj 22 kl. 13:06

Spania kan bli først i Europa med mensenpermisjon

En ny reform som skal stemmes over neste uke, og som er ventet å bli godkjent, inneholder flere løft for spanske kvinners helse..

Dagbladet - 10 apr 22 kl. 08:34

Kraftig advarsel til Europa

I en videotale natt til søndag kommer Volodymyr Zelenskyj med et klart budskap til Europa. I tillegg til en oppfordring om å innføre full stans i import av russisk olje og gass, hevder den ukrainske presidenten at hele Europa er Russlands mål..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt