Vest-Europa

Tuesday, 16 July, 14:59

Nyheter om Vest-Europa

NRK - I førrgår: 17:26

BT: 1000 uten strøm i Bergen

Strømmen har gått i Kristianborg-området, skriver Bergens Tidende. Ifølge BKK er det 990 berørte kunder. Problemet er forventet løst innen klokken 20.

Klartale - 11 jul 24 kl. 16:00

Sporene etter Hitlers frykt

Rusten piggtråd i naturen. Det var et helt naturlig syn for alle som vokste opp i Finnmark på 1990-tallet. Den hadde ligget der i flere tiår – som et gufs fra en vond fortid.

NRK - 08 jul 24 kl. 23:18

Kraftig brann i næringsbygg i Bergen – fire er evakuert

Det brenner i et næringsbygg på Godvik i Bergen. Fire personer er evakuert, ifølge politiet. Det er ikke kontroll på brannen, sier vaktleder Jostein Steinsland Hauge ved Vest 110-sentralen.

NRK - 05 jul 24 kl. 05:07

Ukraina hevder å ha angrepet russisk ammunisjonsfabrikk

En ammunisjonsfabrikk vest i Russland ble truffet i et ukrainsk droneangrep, opplyser en ukrainsk militærkilde til AFP. Kilden sier til nyhetsbyrået at en eksplosiv drone rammet en fabrikk i byen Kotovsk i Tamblov-regionen vest i Russland. Byen ligger rundt 350 kilometer unna grensa mot Ukraina.

NRK - 01 jul 24 kl. 13:44

Lærdalstunnelen stengt som følge av røykutvikling

Vegtrafikksentralen Vest melder at E16 Lærdalstunnelen er stengt grunnet røykutvikling fra et kjøretøy. – En person er sendt i ambulanse for helsehjelp, men vi vet ikke hva som har skjedd. Det er ikke røykutvikling fra bilen der nå, og situasjonen fremstår rolig, sier vaktkommandør i 110-sentralen Vest Helge Lund til NRK..

NRK - 01 jul 24 kl. 13:44

Lærdalstunnelen og Onstadtunnelen stengt

Vegtrafikksentralen Vest melder at E16 Lærdalstunnelen er stengt grunnet røykutvikling fra et kjøretøy. Også Onstadtunnelen er stengt for å hindre oppbygging av kø inne i tunnelen. – En person er sendt i ambulanse for helsehjelp.

NRK - 12 timer siden

MC-fører til sykehus etter ulykke

En MC-fører er sendt til sykehus med ukjent skadeomfang etter en kollisjon med en hjort på fylkesvei 48 i Bjørnafjorden kommune, opplyser Vest politidistrikt. Hjorten løp videre ut i terrenget etter sammemsøttet, ifølge politiet..

NRK - 27 jun 24 kl. 07:13

Frontkollisjon ved Hardangervegen i Bergen

Det har vore ei trafikkulukke ved Hardangervegen i Bergen, melder Vest Politidistrikt. Vegen er heilt sperra. Naudetatane er på veg til staden.

NRK - 26 jun 24 kl. 12:22

Speedglider i fjellvegg på Voss

Nødetater rykker ut til en luftsportsulykke hvor en speedglider har skal ha truffet en fjellvegg på Voss. Det melder Vest politidistrikt. Personen skal være bevisst.

VG - I førrgår: 10:53

Melding om masseslagsmål i Bergen sentrum

Det melder politiet i vest..

NRK - 25 jun 24 kl. 13:21

Jan Erik Kjerpeseth ny styreleder i NRK

Konsernsjef i Sparebanken Vest, Jan Erik Kjerpeseth, blir ny styreleder i NRK. Det melder kultur- og likestillingsdepartementet i en pressemelding. I tillegg til jobben i Sparebanken Vest, sitter Kjerpeseth som styreleder i Eviny.

NRK - I førrgår: 22:43

Motorsykkelulykke i Høyanger

En person er frakta til sykehus etter at en motorsykkel kjørte av veien. Skadeomfanget er ukjent, men vedkommende var våken og tilsnakkende, ifølge Vest politidistrikt. Det var kun den ene motorsyklisten som var innblandet i ulykken..

NRK - I førrgår: 22:30

To kjøretøy brenner i Bjerkreim i Rogaland

Det er meldt om brann i to kjøretøy i Bjerkreim i Rogaland. Brannmannskap er på stedet og har startet slukking. Det er ikke meldt om personskade.

NRK - 23 jun 24 kl. 14:46

Vogntog trefte personbil i Gloppen

Naudetatar rykkjer ut til trafikkulykke på E39 Breimsvegen i Gloppen. Ein lastebil har treft ein personbil, køyrd ut i grøfta og ligg no kvelva. Personbilen står ute i terrenget.

NRK - 11 jul 24 kl. 06:21

Kraftig jordskjelv på Filippinene

Et jordskjelv med styrke 7,1 har rammet et havområde utenfor den sørlige delen av Filippinene. Skjelvets episenter er lokalisert rundt 130 kilometer vest for Palimbang på vestkysten av øya Mindanao. Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS anslår dybden til å være på 620 kilometer under havbunnen.

NRK - 11 jul 24 kl. 05:25

Malis militærjunta tillater partiaktivitet igjen

Militærjuntaen som kuppet makten i Mali i 2020, sier at den nå tillater politisk aktivitet igjen, tre måneder etter at all partipolitisk aktivitet ble forbudt. Mali har vært styrt av en militærjunta siden august 2020, det første av åtte militærkupp i Vest- og Sentral-Afrika de siste fire årene. (NTB).

Aftenposten - 09 jul 24 kl. 12:11

Kan komme opp mot 40 millimeter regn på seks timer

Også i vest og sør bør folk forberede seg på tøft vær onsdag formiddag..

NRK - 08 jul 24 kl. 23:18

Brant kraftig i næringsbygg i Bergen – fire er evakuert

Det mandag kveld brant det i et næringsbygg på Godvik i Bergen. Det skal være snakk om et renseri. Fire personer ble evakuert fra nabobygningen, ifølge politiet.

NRK - 08 jul 24 kl. 12:51

To menn pågrepet for ran og frihetsberøvelse i Bergen

Politiet ønsker varetektsfengsling for to menn i 20-årene som er pågrepet for ran og frihetsberøvelse i Bergen. Det straffbare forholdet skal ha skjedd i Bergen forrige torsdag, opplyser Bergens Tidende. – De er siktet for ran og frihetsberøvelse eller medvirkning til dette, sier politifullmektig Synne Martinussen i Vest politidistrikt.

NRK - 08 jul 24 kl. 11:23

Helseforetakene brukte 1,3 milliarder kroner på konsulenter i fjor

Helseforetakene har brukt over 5 milliarder kroner på konsulenter de siste fem årene. Nesten en halv milliard har gått til IT-systemet Helseplattformen. – Kostnader til konsulenter utgjør om lag 0,7 prosent av helseforetakenes driftskostnader i 2023, understreker helseminister Jan Christian Vestre (Ap) overfor Stortinget.

NRK - 08 jul 24 kl. 01:40

Ein person knivstukken i Stavanger

Politiet rykket kl 0048 ut til en melding om knivstikking ved Kirkebakken i Stavanger. Det var en mann i 30 årene som selv ringte og varslet at han hadde knivstukket en person. Fornærmede var fortsatt på stedet med gjerningsmannen når politiet kom frem og fikk kontroll kl.

NRK - 08 jul 24 kl. 01:40

En person knivstukket i Stavanger

Politiet rykket i natt ut etter melding om knivstikking ved Kirkebakken i Stavanger. Det var en mann i 30-årene som selv ringte og varslet at han hadde knivstukket en person. Fornærmede var fortsatt på stedet med gjerningsmannen når politiet kom frem, og fikk kontroll på situasjonen rundt klokken 00.

NRK - 07 jul 24 kl. 06:11

Politiet ble truet av båtfører i Bergen – måtte bruke pepperspray

Politiet i Bergen fikk natt til søndag melding om en liten fritidsbåt som kjørte utover Vågen og hvor båtfører var svært ruset. Båten holdt på å kollidere med andre båter som lå til kai. Da politiet etter hvert kom om bord i den aktuelle båten for å kontroll på båtføreren, truet han patruljen med et skrujern.

NRK - 06 jul 24 kl. 17:07

Ukraina: Minst 14 omkommet i trafikkulykke

Ukrainske nødetater opplyser at minst 14 personer har mistet livet etter at en oljetankbil kolliderte med en minibuss, skriver NTB. Kun én person skal ha overlevd ulykken, skriver de på meldingstjenesten Telegram. Bilder fra stedet viser et veltet kjøretøy i en åker i fylket Rivne, vest i Ukraina..

Aftenposten - 06 jul 24 kl. 16:58

Båt med 18 personer om bord har gått på skjær ved Hvaler – redningsaksjon iverksatt

En båt har gått på et skjær vest for Asmaløy ved Hvaler, melder politiet i Øst på X. Båten tar inn vann..

VG - 06 jul 24 kl. 16:53

Båt har gått på skjær i Hvaler: 18 personer om bord

En båt har gått på skjær vest for Asmaløy i Hvaler. Det er ikke meldt om skadede..

NRK - 06 jul 24 kl. 15:02

Fiskeriministeren om ulovlig turistfiske: – Regelverket er ikke godt nok

Torsdag skrev NRK om at utenlandske kriminelle driver ulovlig fisketurisme i Vest-Finnmark. – De respekterer overhodet ikke de reglene som gjelder, sier fiskeriminister Marianne Sivertsen Næss (Ap). Hun sier at det nå er nedsatt en arbeidsgruppe som nå gjennomgår turistfisket.

NRK - 06 jul 24 kl. 01:50

Savnet kvinne ved Fitjar funnet i god behold

Politiet har funnet kvinnen som ble meldt savnet ved Dåfjorden i Fitjar fredag kveld. – Hun er etter forholdene i god behold og ivaretas av redningsmannskaper på stedet, melder politiet i Sør-Vest klokken 01:14 natt til lørdag. Hovedredningssentralen sendte ut helikopter og det ble også kalt ut frivillige mannskap i leteaksjonen..

NRK - 05 jul 24 kl. 23:18

Seks drept i russiske angrep i Ukraina

Seks mennesker ble drept og minst 28 såret i russiske angrep langs fronten i Donetsk-regionen øst i Ukraina fredag, opplyser guvernøren i regionen. Fem mennesker ble drept og åtte såret i et angrep mot landsbyen Selydove, vest for byen Donetsk, opplyser guvernør Vadym Filasjkin på Telegram. En 32 år gammel kvinne ble også drept og 20 andre ble såret i et angrep mot landsbyen Komar, ifølge ham.

NRK - 04 jul 24 kl. 15:22

Ukraina overgir deler av Tsjasiv Jar

Ukrainas hær ble torsdag tvunget ut av deler av byen Tsjasiv Jar i Donetsk fylke øst i landet. – Posisjonene til våre forsvarere er ødelagt, sier talsmannen for Khorytsa-hærgrupperingen, Nazar Volosjyn. Ifølge Volosjyn er det ikke noen bygninger igjen i Tsjasiv Jar som er intakte og sier at bombeangrep har etterlatt et månelandskap.

NRK - 15 jun 24 kl. 15:53

Driv med ettersløkking av grasbrann i Masfjorden

110-sentralen Vest melda tidlegare laurdag om ein gras- og lyngbrann i Austfjordvegen i Masfjorden kommune. Det brann berre 30 meter frå eit hus, men ifølge politiet gjekk vindretninga bort frå huset. Litt etter klokka 17 skriv Vest politidistrikt på X at det er kring 200 kvadratmeter mark som er utbrend.

NRK - 04 jul 24 kl. 02:42

Brann i rekkehus i Haugesund

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i et rekkehus i Haugesund natt til torsdag. Politiet har startet å evakuere beboere på stedet, melder Sør-Vest politidistrikt klokken 02.37.

NRK - 03 jul 24 kl. 23:47

Brann ved sykehus i Kvinnherad – mistanke om at brannen er påsatt

Nødetatene rykket ut til et sykehus i Kvinnherad etter melding om røykutvikling. Det skal ha vært åpne flammer. Det er mistanke om at brannen er påsatt, melder operasjonsleder Eirik Loftesnes ved Vest politidistrikt.

NRK - 03 jul 24 kl. 05:07

Boligbrann i Bergen

Nødetatene har rykket ut etter melding om røykutvikling fra boligbygg med flere boenheter i Bergen natt til onsdag. Brannen er slukket. En person er hentet ut, er våken og oppegående.

VG - 02 jul 24 kl. 03:37

Hytte overtent

Det brenner i en hytte på en øy like vest for Kristiansand. Fem personer har kommet seg ut..

NRK - 02 jul 24 kl. 01:08

Brann i einebustad i Bergen

Naudetatane har rykt etter melding om røykutvikling i ein einebustad i Godvik i Bergen. Det er brann i ei stove, der brannvesenet er i gang i med sløkking, opplyser Vest politidistrikt..

NRK - 01 jul 24 kl. 21:09

Politiet henlegger trusselsak mot pride-arrangement i Bergen

En mann i 30-årene ble 8. juni pågrepet for uttalelser som ble oppfattet som trusler mot et pride-arrangement på Festplassen i Bergen. Saken er nå henlagt.

NRK - 01 jul 24 kl. 13:44

Lærdalstunnelen og Onstadtunnelen åpen igjen etter røykutvikling

Vegtrafikksentralen Vest meldte klokka 14.13 at E16 Lærdalstunnelen var stengt grunnet røykutvikling fra et kjøretøy. Også Onstadtunnelen ble stengt for å hindre oppbygging av kø inne i tunnelen.

NRK - 01 jul 24 kl. 09:12

Eldre mann med elektrisk rullestol har falt ned i en smøregrav

Det melder politiet Sør-Vest. Smøregrav er en verkstedgrav benyttet typisk på eldre bilverksteder..

NRK - 01 jul 24 kl. 09:12

Eldre mann med elektrisk rullestol har falt ned i smøregrav

Det melder politiet i Sør-Vest. Smøregrav er en verkstedgrav benyttet typisk på eldre bilverksteder. Hendelsen har skjedd på Varhaug i Hå kommune i Rogaland..

NRK - 30 jun 24 kl. 22:01

Fem døde og flere titalls skadet i gasseksplosjon på restaurant i Tyrkia

En gasseksplosjon på en restaurant vest i Tyrkia har tatt livet av fem mennesker og skadet over 50 andre, ifølge landets innenriksminister Ali Yerlikaya. Totalt 57 personer ble skadet i søndagens eksplosjon, som var forårsaket av en gassflaske, ifølge innenriksministeren. Eksplosjonen, som skjedde i byen Torbali sør for byen Izmir, var så kraftig at den ble hørt flere kilometer unna, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

VG - 30 jun 24 kl. 21:46

Alvorlig trafikkulykke i Bryne

– Trafikkulykke mellom bilist og syklist, melder Politiet i Sør-Vest via X..

NRK - 11 jun 24 kl. 20:04

Frykta at seglbåt hadde gått ned - HRS antar feilobservasjon

Like over klokka 20:00 tysdag kveld melde 110-sentralen Vest på X at ein seilbåt muligens hadde gått ned i Kvernafjorden i Alver kommune, nord for Bergen. Båten skal ha havarert nord for Bergen, melde dei. Klokka 20:05 seier HRS Sør-Noreg til NRK at dei antar at det er snakk om feilobservasjon.

NRK - 22 maj 24 kl. 16:19

106 i Vest politidistrikt kan bli tatt ut i streik

106 Unio-medlemar i Vest politidistrikt kan bli tatt ut i streik frå måndag av. Det skjer dersom det ikkje blir semje i lønsoppgjeret i staten denne veka. På landsbasis kan nesten 1600 personar bli tatt ut i streik.

NRK - 28 jun 24 kl. 12:00

Preikestolen åpen for fri ferdsel

Arbeidet ved Preikestolen er ferdig. Preikestolen åpnes dermed for fri ferdsel igjen, melder Sør-Vest politidistrikt..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com