Meteorologisk

Fredag, 25 Juni, 15:33

Nyheter om Meteorologisk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 juni 21 kl. 08:46

Her slo lynet ned

De siste 24 timene ble det registert 7426 lynnedslag, teller instituttets lynoversikt. Torsdag sendte Meteorologisk institutt ut gult farevarsel for styrtregn på Sør- og Østlandet torsdag kveld og natt til fredag. Politiet ba folk holde seg innendørs..

NRK - 17 juni 21 kl. 21:48

Fare for styrtregn i natt

Det ventes kraftige regnbyger på Sør- og Østlandet torsdag kveld og natt til fredag. Det er fare for overvann i tettbygde områder, samt stengte veier. Meteorologisk institutt har sendt gult varsel for kraftig regnbyger torsdag kveld og natt til fredag.

VG - 17 juni 21 kl. 21:24

Nå treffer lyn- og tordenværet - styrtregn er varslet flere steder

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for styrtregn på Sør- og Østlandet gjennom kvelden og natten. Allerede er det lyn og torden en rekke steder i området..

Aftenposten - 17 juni 21 kl. 11:29

Farevarsel for lyn og torden i kveld: «Vi følte oss litt historiske»

Onsdag bestemte Meteorologisk institutt seg for å begynne med farevarsler for lyn. Torsdag kom det første..

NRK - 17 juni 21 kl. 11:38

Kommer hagl over Østlandet i kveld

Torsdag kveld skal det komme torden og hagl over Østlandet, melder Meteorologisk institutt. Uværet treffer Agder og Telemark først, og deretter beveger det seg nordøstover mot sørlige deler av Innlandet fylke..

NRK - 15 juni 21 kl. 23:45

Yr får eige lynvarsel

Vêrtenesta Yr som er eit samarbeid mellom Meteorologisk institutt og NRK, innfører eit eige farevarsel for lyn og tore. Frå og med onsdag sender meteorologane også eige varsel om lyn og torevêr. Frå før varslar yr om fare for flaum, styrtregn, snøskred og jordskred..

NRK - 13 juni 21 kl. 12:06

Ventar 50 mm regn måndag

Etter ein unormalt tørr mai månad, skal himmelens sluser opna seg over Vestlandet denne veka. Ifølge Meteorologisk institutt har Bergen berre registrert 67,1 mm nedbør mellom 1. mai og 11.

NRK - 08 juni 21 kl. 09:32

Stor skogbrannfare

Meteorologisk institutt melder om lokalt stor skogbrannfare fra Stavanger og opp til Sogndal de nærmeste dagene..

NRK - 03 juni 21 kl. 20:24

Kald mai i nord

– Månedstemperaturen for hele landet lå 0,3 grader under normalen. Relativt kaldest var det i Troms og Finnmark, der enkelte stasjoner hadde avvik på opptil 2 grader under normalen, sier klimaforsker Jostein Mamen ved Meteorologisk institutt..

NRK - 25 mai 21 kl. 11:20

India evakuerer en million

Over en million mennesker må evakueres grunnet en enorm syklon som nærmer seg Indias østkyst. Det skriver Reuters. Syklonen, som har fått navnet «Yaas», er ventet å føre med seg enorme ødeleggelser sier Meteorologisk institutt i India (IMD)..

NRK - 25 mai 21 kl. 11:20

India evakuerer to millioner

Over to millioner mennesker må evakueres grunnet en enorm syklon som nærmer seg Indias østkyst. Det skriver Reuters. Syklonen, som har fått navnet «Yaas», er ventet å føre med seg enorme ødeleggelser sier Meteorologisk institutt i India (IMD)..

VG - 10 mai 21 kl. 15:19

Siste dag på jobben

Mandag hadde Kristen Gislefoss (67) sin siste offisielle arbeidsdag ved Meteorologisk institutt. Nå blir det pensjonist- og hytteliv for den populære meteorologen..

Dagbladet - 10 mai 21 kl. 14:26

- Sommer i det fjerne

Meteorologisk institutt tør verken spå sol eller regn til 17. mai, men håper likevel vi skimter sommeren i det fjerne..

VG - 21 april 21 kl. 11:18

Sør- og Østlandet er værvinnerne de kommende dagene

Meteorologisk institutt spår lange perioder med sol mot helgen på Sør- og Østlandet..

NRK - 19 april 21 kl. 20:52

Vinteren kommer tilbake i Sør-Norge

Etter en helg med sommervarme kan vinteren komme tilbake i Sør-Norge allerede tirsdag kveld. Meteorologisk institutt advarer om snø og vanskelige kjøreforhold i fjellet. Det kan også komme snø i lavlandet både på Vestlandet, Østlandet og i Trøndelag..

NRK - 19 april 21 kl. 07:44

Brannfaren øker

Det er nå moderat fare for lokale gressbranner på østlandet. Vegetasjonen er lettantennelig, og store områder kan skades ved branntilløp, melder Meteorologisk institutt..

E24 - 16 april 21 kl. 10:19

Når Fjordkraft synes en normal vinter er krevende, er det noe som skurrer

Det kan være ledelsen i Fjordkraft bør invitere Meteorologisk institutt til faglig seminar. Noen grunnleggende opplysninger kan de få nesten gratis her..

Aftenposten - 29 mars 21 kl. 12:56

Finværet uteblir i påsken: Sør- og Østlandet vil se mest til sola

Påskeferien vil bli preget av lavtrykks-dominert vær, ifølge Meteorologisk institutt..

Aftenposten - 29 mars 21 kl. 12:56

Finværet uteblir i påsken: – Ikke alle får en like fin start på uken

Påskeferien vil bli preget av lavtrykks-dominert vær, ifølge Meteorologisk institutt..

NRK - 23 mars 21 kl. 12:50

To stormar råkar Nord-Noreg

Meteorologisk institutt har oppjustert farevarselet for Lofoten og Ofoten til oransje nivå. Det er venta kraftig vind i den nordlege landsdelen i morgon..

NRK - 19 mars 21 kl. 06:54

Våren kommer to uker tidligere

I snitt kommer våren nå to uker tidligere i Norge enn for 30 år siden. Det viser nye beregninger fra Meteorologisk institutt De ser flere dager med mildere temperaturer tidligere på året, samt økt nedbør i form av regn i stedet for snø..

NRK - 11 mars 21 kl. 23:34

Stengte veier i Finnmark

Dårlig vær i Finnmark fører til mange stengte veier og kolonnekjøring. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om sterk kuling på 20 meter i sekundet. På Øst-Finnmark er det varslet vindstyrke på 25 meter i sekundet, melder iFinnmark..

Dagbladet - 11 mars 21 kl. 08:27

Fraråder unødvendige gåturer enkelte steder

Meteorologisk institutt opplyser til Dagbladet at de fraråder unødvendige reiser. Dette gjelder både kjøreturer og gåturer ettersom det kan være vanskelig å se fortauene enkelte steder..

NRK - 10 mars 21 kl. 11:58

Vintervær på Østlandet

Nord-Norge får det fineste været de neste dagene, mens Østlandet må forberede seg på nedbør både som regn og snø før helgen. Fra fredag vil været roe seg ned og bli bedre på Østlandet opplyser Meteorologisk instiutt..

NRK - 07 mars 21 kl. 02:51

Farevarsler kansellert

Det polare lavtrykket er svekket og farevarslene er kansellert. Meteorologisk institutt melder likevel om snøbyger og stiv til sterk kuling fra nord i ytre strøk av Møre og Romsdal og Trøndelag, med lokalt kraftig snøfokk fram til søndag formiddag.

NRK - 25 feb. 21 kl. 13:39

Gult farevarsel for fjelloverganger

På grunn av sterk vind og snø har Meteorologisk institutt sendt ut gult farevarsel for snøfokk på fjellovergangene i Sør-Norge. Varslet vil gjelde fra torsdag kveld til litt ut på fredagen, skriver meteorologene på Twitter..

NRK - 03 feb. 21 kl. 07:30

Gult farevarsel for ising på skip

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for ising på skip. Dette gjelder for området sør for Stavanger, og det er fare for glatte dekk og is som hindrer signaler fra antennene på skipene. Det er svært sjelden dette skjer i Sør-Norge..

NRK - 01 feb. 21 kl. 18:11

Kaldeste januar siden 2010

Januar i år var den kaldeste og tørreste siden 2010, skriver Meteorologisk institutt. Månedstemperaturen for hele landet var 3,3 grader under normalen. I Innlandet og Viken var det opp mot 10 grader kaldere enn normalt på enkelte værstasjoner..

NRK - 01 feb. 21 kl. 11:55

Reknar med høge prisar fortsatt

Vêrmeldinga tyder ikkje på at straumprisane går ned. Meteorologisk institutt melder at store delar av Sør-Noreg går inn i den kaldaste veka så langt i vinter. I dag tidleg femdobla straumprisen seg frå 50 øre til 2,60 kronar per kilowattime..

VG - 22 jan. 21 kl. 20:31

Meteorologisk institutt: – Ekstremværet «Frank» er nå over

Advarer like fullt om fortsatt kraftig vind og stor fare for frostskader i Troms og Nordland..

NRK - 22 jan. 21 kl. 19:46

Ekstremværet «Frank» er over

Ekstremværet «Frank» er over, melder Meteorologisk institutt. Farevarselet er nedgradert til gult for Helgeland, Salten, Saltfjellet, Ofoten og Troms. Styrken på vindkastene fra øst til sørøst går ned til 30 til 35 meter i sekundet..

NRK - 21 jan. 21 kl. 23:40

Uværet «Frank» treffer Troms

Ekstremværet «Frank» vil treffe Troms natt til fredag. Nordland er snart over det verste, men folk bes om å holde seg inne, ifølge rødt farevarsel fra Meteorologisk institutt. Ekstremværet ventes ikke å roe seg før fredag ettermiddag..

NRK - 21 jan. 21 kl. 23:40

Uværet «Frank» treffer Troms i natt

Ekstremværet «Frank» vil treffe Troms natt til fredag. Nordland er snart over det verste, men folk bes om å holde seg inne, ifølge rødt farevarsel fra Meteorologisk institutt. Ekstremværet ventes ikke å roe seg før fredag ettermiddag..

NRK - 21 jan. 21 kl. 14:46

Orkan på Helgeland

Det er torsdag registrert orkan med vindkast på opptil 50 meter per sekund på Helgeland, det melder Meteorologisk institutt..

Dagbladet - 20 jan. 21 kl. 11:57

Møkkavær: Farevarsel over hele landet

Et stormsenter bygger seg opp i havet i vest. Meteorologisk institutt har farevarsler i det ganske land. I nord blir det verst, med rødt farevarsel på grunn av ekstremværet Frank.

NRK - 20 jan. 21 kl. 11:48

Rødt farevarsel for uvær i nord

Meteorologisk institutt har utstedt rødt farevarsel for ekstremværet Frank, som torsdag er ventet å treffe deler av Nord-Norge. Ekstreme vindkast er ventet i både Nord-Helgeland, Salten, Ofoten, Sør-Troms og Nord-Troms..

NRK - 18 jan. 21 kl. 11:15

Gult farevarsel for Østlandet

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snø i Oslo og deler av Viken fra i ettermiddag og fram til tirsdag morgen. I Oslo, Akershus og Buskerud er det ventet mellom fem og ti centimeter og lokalt vanskelige kjøreforhold i distriktet..

Aftenposten - 29 des. 20 kl. 14:32

Jada – ny nedbørsrekord i Oslo

Synes du julemåneden desember har vært våt i Oslo? Da har du rett. Meteorologisk institutt melder at det er satt ny nedbørsrekord i hovedstaden..

NRK - 28 des. 20 kl. 19:00

Varmeste året i Norge noensinne

Året 2020 er det varmeste året i Norge noensinne, ifølge Meteorologisk institutt. Ekspertene frykter fremtiden kan bli som rekordåret 2020: Kortere og varmere vintre, våtere og kaldere sommere..

NRK - 27 des. 20 kl. 13:15

Kraftige vindkast i nord mandag

Det er sendt ut gult farevarsel for store deler av Nord-Norge på grunn av kraftige vindkast, melder Meteorologisk institutt. Mandag er det ventet lokalt kraftige vindkast på 27-30 m/s i Troms, Vest-Finnmark, Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten..

NRK - 27 des. 20 kl. 10:32

Kraftige vindkast på Sørlandet

Det er sendt ut gult farevarsel for kraftige vindkast på Sørlandet og deler av Østlandet på søndag, melder Meteorologisk institutt. Det kan komme vindkast på 15 til 25 m/s, og vindkast opp i 30 m/s nær kysten..

Aftenposten - 23 des. 20 kl. 08:40

Adventsværet i Oslo har ikke vært så trist siden 1951. Minst.

De første 20 dagene i desember var det bare én dag uten nedbør: – Triste greier, sier Meteorologisk institutt..

Aftenposten - 14 des. 20 kl. 11:00

Gult farevarsel: Det kan bli glatte kjøreforhold på Østlandet

Meteorologisk institutt sender ut farevarsel for snø og vanskelige kjøreforhold vest for Oslofjorden..

Aftenposten - 14 des. 20 kl. 11:00

Bil havnet i skiløypa rett ved Frognersetern

En passasjerbil havnet i grøften i Holmenkollveien og Politiet melder om ingen alvorlige personskader. Meteorologisk institutt varslet om snø og vanskelige kjøreforhold på Østlandet..

NRK - 02 nov. 20 kl. 10:21

Gule farevarsel i Sør-Noreg

Meteorologisk institutt og NVE har måndag sendt ut gule farevarsel for fleire stader i Sør-Noreg. Eit varsel om høg vasstand gjeld heilt frå svenskegrensa til Ålesund, melder Meteorologisk institutt. På Austlandet blir det varsla om kraftig vind..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt