Hordaland

Thursday, 18 July, 06:39

Nyheter om Hordaland

NRK - 10 jul 24 kl. 18:30

Mann dømd for seksuallovbrot mot massør

Ein mann er dømd til fire års fengsel, med fem dagars frådrag, og til å betale ein massør 250.000,- i erstatning, etter å ha forsøkt å valdta vedkomande på eit massasjestudio i Bergen. Han skal også ha utvist seksuelt krenkande åtferd eller anna uanstendig oppførsel mot ein annan behandlar ein annan stad ved eit seinare tidspunkt same år.

VG - 10 jul 24 kl. 12:55

Gult farevarsel om vindkast

På X melder Yr.no at det blir utstedt gult farevarsel om vindkast i Rogaland og Hordaland..

NRK - 09 jul 24 kl. 14:53

17-åring fengslet i 2 uker

En 17 år gammel gutt er i Gulating lagmannsrett varetektsfengslet i 2 uker. 17-åringen ble pågrepet i Bergen i helgen i forbindelse med en sedelighetssak, skriver BT. Han er også siktet for vold og ran.

NRK - 08 jul 24 kl. 12:51

To menn pågrepet for ran og frihetsberøvelse i Bergen

Politiet ønsker varetektsfengsling for to menn i 20-årene som er pågrepet for ran og frihetsberøvelse i Bergen. Det straffbare forholdet skal ha skjedd i Bergen forrige torsdag, opplyser Bergens Tidende. – De er siktet for ran og frihetsberøvelse eller medvirkning til dette, sier politifullmektig Synne Martinussen i Vest politidistrikt.

NRK - 05 jul 24 kl. 10:57

Påtalemyndigheten anker ikke dommen etter 17. mai-vold

Påtalemyndigheten har gjennomgått og vurdert tingrettens dom etter voldshendelsen natt til 18. mai i år. Det bekrefter politiadvokat Camilla Moe i en uttalelse til NRK.

NRK - 03 jul 24 kl. 13:53

TV2: Mann dømt til fengsel etter voldsepisode i Bergen

Natt til 18. mai ble en mann i 60-årene slått ned på åpen gate i Bergen. En video av hendelsen fikk stor oppmerksomhet etter hendelsen.

NRK - 01 jul 24 kl. 10:58

Tidligere kulturminister Hallvard Bakke (Ap) er død

Hallvard Bakke, som var kulturminister i Gro Harlem Brundtlands andre regjering, er død, 81 år gammel. Bakke døde søndag kveld etter kortere tids sykdom, opplyser hans sønn, Erlend Hals Bakke, til NTB. Hallvard Bakke representerte Hordaland på Stortinget fra 1977 til 1997.

VG - 01 jul 24 kl. 10:49

Mann og kvinne dømt til fengsel etter Tise-kjøp

To personer er i Hordaland tingrett dømt til fengsel for grove kroppskrenkelser og trusler mot en 60-åring, etter de ble solgt det de mener var en falsk veske..

NRK - 28 jun 24 kl. 14:03

Mann i 20-årene dømt for rasistisk motivert vold og ytringer

17. mai 2022 pådro en mann i 20-årene seg flere straffbare forhold, i møte med en tilfeldig forbipasserende mann i Bergen. Mannen i 20-årene ble tiltalt for uprovosert å ha fremsatt hatefulle og rasistiske ytringer, samt gått til fysisk angrep og tatt kvelertak på mannen.

NRK - 27 jun 24 kl. 12:32

Jacob Mæhle blir ny finansbyråd i Bergen

Jacob Mæhle (31) blir ny finansbyråd i Bergen. Byrådsleiar Christine Meyer presenterte nyheita på ein pressekonferanse torsdag. – Det er ingen løyndom at jobben som finansbyråd er krevjande, spesielt no.

NRK - 26 jun 24 kl. 15:40

Dømt lærer anker til lagmannsretten

En kvinnelig lærer ble i dag dømt til 60 dagers ubetinget fengsel av Hordaland tingrett, for å ha sendt seksualiserte videoer til fire av hennes egne elever. Kvinnen må også betale 10.000 kroner i erstatning til en av de fire guttene, i tillegg til saksomkostninger på 5000 kroner.

VG - 26 jun 24 kl. 13:06

Lærer dømt for å sende toppløsbilder til elever

Det besluttet Hordaland tingrett i dag, skriver TV 2..

NRK - 25 jun 24 kl. 13:03

Ti måneders fengsel for overgrepsmateriale av barn

En mann i 50-årene er dømt til ti måneders fengsel for besittelse av overgrepsmateriale av barn. I dommen legger Hordaland tingrett vekt på det store omfanget mannen var i besittelse av og at materiale var grovt. På mannens PC-er fant politiet minst 970 unike filer som mannen har lastet ned fra internett.

NRK - 25 jun 24 kl. 13:03

Ti måneders fengsel for overgrepsmaterialet av barn

En mann i 50-årene er dømt til ti måneders fengsel for besittelse av overgrepsmaterialet av barn. I dommen legger Hordaland tingrett vekt på det store omfanget mannen var i besittelse av og at materialet var grovt. På mannens PC-er fant politiet minst 970 unike filer som mannen har lastet ned fra internett.

NRK - 19 jun 24 kl. 21:55

To unge menn dømt for råkøyring i Bergen

20-åring er i Hordaland tingrett dømt til 15 dagar i fengsel for å ha køyrd bil i 81 km/t i 40-sone i Bergen sentrum i april. Straffa er vilkårsbunden, og blir utsett med prøvetid på to år. I tillegg får han ei bot på 13.

NRK - 19 jun 24 kl. 14:38

Tiltalt for knivdrap på ukrainsk flyktning

Ein 40 år gamal mann er tiltalt for å ha drepe ei 31 år gamal ukrainsk kvinne med kniv på Magic Hotel i Bergen i juli i fjor. Mannen og kvinna kom til Noreg frå Ukraina tidleg i 2023 saman med sonen sin. Dei to var gift, men hadde starta ein separasjonsprosess.

NRK - 18 jun 24 kl. 10:23

Ber om åtte månader fengsel for kvinneleg lærar som skal ha sendt nakenvideoar til elevar

Den kvinnelege læraren i 30-åra skal ha sendt nakenvideoar av seg sjølv på Snapchat til elevar på 13 og 14 år. Aktor la ned påstand om åtte månader fengsel. Aktor ber om at telefonen til kvinna blir inndratt, og kvinna dømmast til å betale erstatning.

NRK - 18 jun 24 kl. 01:43

Mann dømt til fengsel etter bombetrussel mot politistasjon i Bergen

En mann i 20-årene er dømt til fengsel for blant annet å ha kommet med en bombetrussel mot Bergen sentrum politistasjon i 2022. Ifølge dommen fra Hordaland tingrett var mannen oppbrakt over at politiet hadde beslaglagt mobiltelefonen hans, skriver Bergens Tidende. I juni 2022 ringte han til politiet på 112-nummeret og uttalt at han «ikke har problemer med å sprenge politistasjonen».

NRK - 17 jun 24 kl. 13:06

Vårt Land: Dag-Inge Ulstein (KrF) sier nei til gjenvalg

KrFs første nestleder Dag-Inge Ulstein sier nei til gjenvalg på Stortinget. Det bekrefter Ulstein selv til Vårt Land. – I dag har jeg altså fortalt lederen av valgnemnda og den lokale nominasjonskomiteen at jeg ikke tar gjenvalg til Stortinget, sier Ulstein til avisen.

NRK - 10 jun 24 kl. 11:24

Kvinne død etter brann på Dale

En kvinne i 60-årene er død etter en brann på Dale i Vaksdal i går. Det opplyser politiet til avisa Hordaland. Det var like før klokken 16 det ble meldt om røykutvikling i en leilighet i Dale sentrum.

NRK - 10 jun 24 kl. 10:01

Kvinnelig lærer nekter for å ha sendt lettkledde bilder til elever

I dag startet rettssaken i Hordaland tingrett i Bergen mot en kvinnelig lærer. Hun står tiltalt for seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd mot elever, samt trusler mot disse. I 2021 og 2022 skal læreren ha sendt flere seksualiserte videoer via Snapchat til fire gutter hun var lærer for.

NRK - 05 jun 24 kl. 10:03

Kampsporttrener dømt for overgrep mot utøvere får ny runde i retten

Kampsporttreneren i Bergen som i april ble dømt til to år og tre måneder fengsel for å ha begått overgrep mot tre mindreårige han var trener for, får nå en ny runde i retten. Gulating lagmannsrett har bestemt at saken skal behandles på nytt. Dommen fra Hordaland tingrett er dermed ikke rettskraftig.

NRK - 03 jun 24 kl. 13:38

Sandnes Sparebank frifinnes i Krekar-saken

Sandnes Sparebank er i dag frifunnet av Hordaland tingrett. PST og påtalemyndigheten brakte banken for retten for ikke å ha handlet i tråd med sanksjonsregeletverket. Stridens kjerne er rundt 46.

NRK - 07 maj 24 kl. 10:59

Kokainskipet på Husnes: Ein av fem vedgår straffskuld

Fire menn og ei kvinne frå Albania er tiltalte for å ha ulovleg ha innført og innført 150 kilo kokain til Husnes i april i fjor. Dei er tiltalte som ei kriminell gruppe. Det som avslørte dei var dykkarutstyret dei skulle bruke for å få opp narkotikaen frå under eit skip.

NRK - 28 maj 24 kl. 15:20

Anker ikkje avvising av lakseskatt-søksmål

Verdas største lakseoppdrettar Mowi og milliardær John Fredriksen saksøkte i fjor staten. Dei meiner at lakseskatten er eit brot på Grunnlova og EØS-reglane. I slutten av april avviste Hordaland tingrett søksmålet.

VG - 24 maj 24 kl. 17:50

Sofie Marhaug ble ny Rødt-nestleder

Marie Sneve Martinussen (38) er valgt til ny leder i Rødt. Sofie Marhaug (34) fra Hordaland er Rødts nye nestleder etter kampvotering på landsmøtet fredag..

NRK - 23 maj 24 kl. 16:58

Venstre-nestleder Sveinung Rotevatn tar gjenvalg til Stortinget

Sveinung Rotevatn (V) varsler i en podkast torsdag at han stiller seg til disposisjon for en ny periode på Stortinget fra Hordaland. Seks av Venstres åtte stortingsrepresentanter har dermed varslet at de søker gjenvalg. Beskjeden kom i podkasten «Sikre kilder i Venstre», der Rotevatn er fast programleder med stortingskollega Ingvild Wetrhus Thorsvik og Oslo-politiker Kristin Dubland Marken.

NRK - 22 maj 24 kl. 15:17

Kjersti Toppe (Sp) tar gjenvalg til Stortinget

Kjersti Toppe ønsker fire ny år på Stortinget og dermed en femte stortingsperiode. Toppe ga sitt svar til nominasjonskomiteen i Hordaland i helgen, skriver Vårt Land. – Jeg er absolutt motivert for å være folkevalgt videre og stiller meg til disposisjon, sier Toppe, som i dag er barne- og familieminister.

NRK - 22 maj 24 kl. 10:13

Lagmannsretten fengsler voldssiktet mann i 20-årene

Gulating lagmannsrett har valgt å varetektsfengsle mannen i 20-årene som er siktet etter volden i Bergen sentrum natt til 18. mai. Det opplyser forsvarer Erik Andre Mjelde til NRK.

NRK - 21 maj 24 kl. 18:45

Ikkje avgjort om mann blir sleppt fri etter alvorleg valdshending

Gulating lagmannsrett har i dag ikke som venta sagt ja eller nei til å varetektsfengsle mannen som er sikta for vald mot tre personar i Bergen sentrum natt til 18. mai. Hordaland tingrett meinte det ikkje var gjentakingsfare og sa søndag nei til varetektsfengsling, men politiet anka dette til lagmannsretten.

NRK - 24 apr 24 kl. 09:31

Avviser lakseskatt-søksmål mot staten

Lakseoppdrettsgiganten Mowi og milliardær John Fredriksen saksøkte i fjor staten. Dei meiner at lakseskatten er eit brot på Grunnlova og EØS-reglane. No har Hordaland tingrett avvist søksmålet.

NRK - 15 maj 24 kl. 14:35

Kritisk til forslag om fem nye tingretter

Dommerforeningen er uenige i forslaget om å opprette fem nye tingretter. De stiller seg bak landets sorenskrivere, som i en e-post til finanskomiteen og justiskomiteen ba Stortinget om å ikke vedta regjeringens forslag om å dele opp flere av landets tingretter. Forslaget gjelder Telemark, Buskerud, Møre og Romsdal, Hordaland og Vestre Innlandet, samt Ringerike, Asker og Bærum tingrett.

NRK - 14 maj 24 kl. 14:03

BA: Kvinne dømt for falsk forklaring

Hordaland tingrett har dømt en kvinne i 20-årene til 150 timers samfunnstraff. Det skriver Bergensavisen. Etter et barbesøk i april 2022 skal kvinnen ha blitt med en mann i 60-årene, og en 15 år gammel jente på et hotellrom på Citybox ved Danmarks plass.

NRK - 13 maj 24 kl. 17:30

Sorenskrivere ut mot nye tingretter – sender brev til Stortinget

Mandag ble det bekreftet at regjeringen foreslår å etablere fem nye tingretter i revidert nasjonalbudsjett. Det reagerer flere berørte domstolledere på. De er sterkt uenige i forslaget, og ønsker at dagens 23 tingretter får stå uendret.

NRK - 07 maj 24 kl. 18:50

Kokainbeslag på Husnes: Åpenbart organiserte kriminelle

I Hordaland tingrett er fire albanske menn og en albansk kvinne tiltalte for å ha innført 150 kilo kokain til Husnes i Kvinnherad i april i fjor. – Dette viser openbart at dette er organiserte kriminelle som driver med narkotikavirksomhet, sier konstituert førstestatsadvokat og aktor Benedicte Hordnes til NRK. Når de er tiltalte som en organisert kriminell gruppe, er det for innføring av det største kokainbeslaget gjort på Vestlandet noensinne.

NRK - 08 apr 24 kl. 09:50

Overgrepstiltalt erkjenner ikke straffskyld

I dag startet rettssaken i Hordaland tingrett i Bergen, mot en kampsporttrener som er tiltalt for å ha forgrepet seg på mindreårige han var trener for. Han er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling som trener for å skaffe seg seksuell omgang, og for å ha hatt seksuell omgang med mindreårige. Strafferammen er inntil seks års fengsel.

NRK - 03 maj 24 kl. 17:30

Hermstad åpner for å bli Oslo-representant

Partileder Arild Hermstad (MDG) åpner for å stille som stortingsrepresentant for Oslo ved valget neste år. – Jeg skal jo velges som partileder på dette landsmøtet. Det håper jeg går i boks og da er det også naturlig for meg å stille meg til disposisjon for Oslo-lista, sier han til NRK.

NRK - 29 apr 24 kl. 12:29

Kampsporttrener dømt til fengsel for overgrep

Kampsporttreneren som ble tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å få seksuell omgang og for seksuell omgang med mindreårige under seksuell lavalder, er dømt av Hordaland tingrett på begge tiltalepunkter. Tiltalen omfattet misbruk av tre mindreårige utøvere, og strakte seg over en periode på 15 år. Mannen er dømt til to år og seks måneder fengsel, med en strafferabatt på tre måneder grunnet lang saksbehandlingstid, får NRK opplyst.

VG - 22 apr 24 kl. 02:22

Bussjåfør slått i Knarvik

En bussjåfør har blitt slått til av en passasjer i Knarvik i Hordaland. Sjåføren er sendt til legevakta..

NRK - 22 apr 24 kl. 01:31

Bussjåfør slått ned i Knarvik

En bussjåfør skal ha blitt slått ned av en passasjer i Knarvik i Hordaland, melder Vest politidistrikt. Han er frakta til legevakten, opplyser politiet til NRK. Politiet melder at de har kontroll på mistenkte.

NRK - 22 apr 24 kl. 01:31

Bussjåfør slått i Knarvik

En bussjåfør skal ha blitt slått av en passasjer i Knarvik i Hordaland, melder Vest politidistrikt. Han er frakta til legevakten, opplyser politiet til NRK. Politiet opplyser at de har kontroll på mistenkte.

VG - 19 apr 24 kl. 13:37

Ektemannen ikke dømt i Salma-saken

Politiet henla saken mot Salmas ektemann etter at hun ble funnet død. Salmas familie saksøkte mannen, men Hordaland tingrett slår nå fast at han ikke skylder familien erstatning..

E24 - 19 apr 24 kl. 11:43

Tidligere Gjensidige-ansatt dømt for grovt bedrageri

En tidligere ansatt i forsikringsselskapet Gjensidige er i Hordaland tingrett dømt til to år og tre måneders fengsel for grovt bedrageri..

Aftenposten - 19 apr 24 kl. 11:43

Tidligere Gjensidige-ansatt dømt for grovt bedrageri

En tidligere ansatt i forsikringsselskapet Gjensidige er i Hordaland tingrett dømt til to år og tre måneders fengsel for….

NRK - 19 apr 24 kl. 11:34

Tidligere Gjensidige-ansatt dømt for grovt bedrageri

En tidligere ansatt i forsikringsselskapet Gjensidige er i Hordaland tingrett dømt til to år og tre måneders fengsel for grovt bedrageri. Det fremgår av dommen at den ansatte over en tiårsperiode har bedratt selskapet for nær 5,5 millioner kroner. Pengene må betales tilbake, skriver Bergens Tidende.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com