NRK > Nyheter

Fredag, 07 Mai, 19:28

NRK - 26 mars 21 kl. 14:28

EMA godkjenner nye vaksinefabrikker

EUs legemiddeltilsyn (EMA) gir klarsignal til tre nye vaksinefabrikker i henholdsvis Nederland, Tyskland og Sveits. AstraZenecas koronavaksine skal produseres ved en ny fabrikk i Halix i Nederland. Den har stått i sentrum for de siste vaksinesamtalene mellom EU og Storbritannia, som begge gjør krav på vaksine fra fabrikken. EMA godkjenner også Pfizer/Biontechs fabrikk i Marburg i Tyskland, samt en fabrikk som skal produsere Moderna-vaksine i Sveits. (©NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
EUs, EMA, Nederland, Sveits, Halix, EU, Storbritannia, PfizerBiontechs, Marburg, Tyskland, Moderna, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EMA, godkjenner, nye, vaksinefabrikker
NRK - 14 april 21 kl. 15:54

Varsler konklusjon om J&J-vaksinen

EUs legemiddelbyrå (EMA) vil neste uke komme med en ny anbefaling om Johnson & Johnson-vaksinen, som granskes for mulig alvorlige bivirkninger. – Granskingen pågår, og EMA venter å komme med en anbefaling neste uke, skriver EMA i en pressemelding , og legger til at mens granskingen pågår, mener EMA at vaksinens nytteverdi oppveier risikoen for bivirkninger.(NTB).

NRK - 23 april 21 kl. 16:14

EMA: Blodpropp hjå 1 av 100.000

Legemiddelbyrået til EU, EMA, trur at 1 av 100.000 som får AstraZeneca-vaksinen får dei alvorlege biverknadane med blodpropp og lågt tal på blodplater. EMA har gjennomført ei samanlikning av kor mange sjukehusinnleggingar og dødsfall vaksinen kan avverje, sett opp mot kor mange som får biverknadane.

NRK - 29 jan. 21 kl. 16:16

EMA godkjenner AstraZeneca

Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA) godkjenner AstraZeneca-vaksinen for alle over 18 år, melder nyhetsbyrået AFP. Vaksinen er den tredje koronavirusvaksinen som er godkjent av tilsynet. Før den kan tas i bruk, må EU-kommisjonen gi formelt klarsignal..

NRK - 25 mars 21 kl. 16:02

Nye EMA-møter om AstraZeneca

En ekspertgruppe skal nå vurdere om AstraZeneca-vaksinen fører til økt risiko for blodpropp, opplyser EMA. EMA skal holde nye møter om vaksinen og eventuell risiko 6.-9.

NRK - 29 jan. 21 kl. 15:15

EUs vaksinebeslutning utsatt

Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA) vil trolig godkjenne AstraZenecas covid-19-vaksine fredag ettermiddag og varsler pressekonferanse klokken 16.30. EMA skulle opprinnelig ha offentliggjort sin beslutning klokken 15, men skriver på Twitter kort tid før det at uttalelsen blir utsatt i halvannen time.

NRK - 11 mars 21 kl. 15:28

EMA: Ikke høyere blodpropp-risiko

EUs legemiddeltilsyn (EMA) sier at det ikke er noe som tyder på at det er en sammenheng mellom vaksinering og blodpropp, melder AFP. Norge, Danmark og Island satt torsdag bruken av AstraZenecas koronavaksine på pause. Informasjonen man har så langt viser at det ikke er mer blodpropp blant de vaksinerte enn i befolkningen som helhet, ifølge EMA.

NRK - 18 mars 21 kl. 17:06

EMA gir AstraZeneca grønt lys

Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA) anbefaler fortsatt bruk av koronavaksinen til AstraZeneca. EMA sier det er en trygg og effektiv vaksine..

NRK - 18 mars 21 kl. 17:39

EMA: Norsk rapport ikke vurdert

EUs legemiddeltilsyn (EMA) sier at rapporten fra forskergruppa på Rikshospitalet om sammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og blodpropp ikke er vurdert av dem. EMA sa i dag ja til å fortsette bruken av vaksinene, etter å ha undersøkt rapporter om sammenheng med blodpropp..

NRK - 19 mars 21 kl. 07:58

– Uenighet om vaksine i EMA

– Det var sterk uenighet på gårsdagens møte om AstraZeneca-vaksinen i Det europeiske legemiddelbyrået EMA. Det sier fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk i Norge. EMA gir grønt lys for vaksinen, men Norge skal gjøre flere vurderinger..

NRK - 31 mars 21 kl. 10:59

EMA-møte om AstraZeneca-vaksine

Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA) holder møte om AstraZeneca-vaksinen onsdag. Legemiddelverket håper EMA vil komme med flere detaljer rundt granskingen av alvorlige, men sjeldne sykdomsforløp knyttet til vaksinen, melder NTB..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Legionella på sjukehus

Det er oppdaga legionellasmitte i vatnet på sjukehuset i Kristiansund. Det betyr at pasientane og tilsette på den eine fløya ikkje får dusje eller drikke vatnet frå kranen. Sjukehuset har sett krisestab for å handtere smitten.

NRK - 15 minutter siden

Fallskjermhoppar til sjukehus

Klokka 18.04 varsla fallskjermklubben på Voss politiet om at ein av hopparane hadde hatt ei hard landing. Vedkomande var vaken og blei sendt til Voss sjukehus.

NRK - 15 minutter siden

Skredfare flere steder

Det er meldt om betydelig snøskredfare i Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromsø og Jotunheimen lørdag. Søndag er listen enda lenger. I tillegg til nevnte steder er det også meldt om snøskredfare, faregrad 3, i Indre Sogn, Hallingdal og Vest-Telemark, opplyser varslingstjenesten Varsom.

NRK - 45 minutter siden

Politiaksjon i Indre Østfold

Politiet har rykket ut til Hobøl i Indre Østfold etter en voldshendelse. En person har blitt slått i hånden med en ukjent gjenstand. Bevæpnet politiet prøver å få kontakt med en person som har forskanset seg i et hus..

NRK - 30 minutter siden

Vil samarbeide om migrasjon

USAs visepresident Kamala Harris og Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador lovet fredag ​​å samarbeide om å løse problemet med ulovlig migrasjon til USA. Under det virtuelle møtet fra kontoret sitt i Washington sa Harris blant annet at de to landene burde samarbeide om å hjelpe El Salvador, Guatemala og Honduras med å forbedre leveforholdene i landene, og overtale flere migranter til å bli hjemme, melder NTB..

NRK - 1 time siden

Nordmenn sto for saueklipping

Sauenæringa i Innlandet får ros av Statsforvalteren for å ha gjennomført vårklippinga uten utenlandske saueklippere. Normalt trengs det utenlandske klippere for å ta vårklippen på 140 000 sauer i Innlandet, men nå er det innreiserestriksjoner..

NRK - 1 time siden

Smitteutbrudd i Risør

Rundt 200 personer må i karantene etter at en Risør-mann testet positivt fredag ettermiddag. Kommunen er i gang med smittesporing, som er den mest omfattende gjennomført i Risør så langt, ifølge en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Bra resultat for Eidsiva

Høye strømpriser har bidratt til et veldig bra resultat for Eidsiva. Konsernet har et resultat på 794 millioner kroner etter skatt i første kvartal i år. Driftsinntektene var 35 millioner kroner høyere enn på samme periode i fjor..

NRK - 1 time siden

Mange russ har testet seg

1351 blå- og rødruss har testet seg i Stavanger de siste dagene. Stavanger kommune skryter av russen som har gjort det de kan for å hjelpe smittesporerne. På Nord-Jæren er nå 97 russ smittet av covid-19..

NRK - 45 minutter siden

Meir ruskøyring

Talet på ruskøyringssaker i Noreg aukar for andre året på rad. UP-sjef Jon Steven Hasseldal trur at pandemi og heimekontor kan vere ein av årsakene til den negative utviklinga..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt