Godkjenner

Thursday, 09 February, 03:20

Nyheter om Godkjenner

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 22:07

USA godkjenn sal av Himars-rakettar til Polen

USA annonserte tysdag at dei Godkjenner salet av 18 Himars luftvernmissil, ammunisjon og anna utstyr for ti milliardar dollar til Polen, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet i ei pressemelding. Det melder nyheitsbyrået AFP. I pressemeldinga står det at salet vil betra Polen sin kapasitet og moglegheita for samhandling med USA og andre allierta..

NRK - 03 feb 23 kl. 10:24

Senatorer til Biden: – Ikke selg F-16-fly til Tyrkia

En tverrpolitisk gruppe med senatorer ber president Joe Biden om ikke å selge F-16-jagerfly til Tyrkia før Ankara lar Sverige og Finland bli med i Nato. I et brev skriver de 27 demokratiske og republikanske senatorene at Kongressen «ikke kan vurdere framtidig støtte til Tyrkia», inkludert salg av F-16, før Tyrkia Godkjenner søknadene, skriver CNN. – Å ikke ratifisere tiltredelsesprotokollene eller legge fram en tidslinje for ratifisering, truer alliansens enhet på et nøkkelpunkt i historien, mens Russland fortsetter sin uprovoserte invasjon av Ukraina, skriver senatorene.

NRK - 08 dec 22 kl. 18:00

DN: Amerikansk domstol Godkjenner SAS' kollektivavtale med pilotene

Den amerikanske domstolen har godkjent SAS sin avtale med flyselskapets piloter som gjelder for de neste fem og et halvt årene, melder DN. Domstolen Godkjenner også utbetalinger som pilotene sikret seg i den nye avtalen. Det har vært omtalt om hvorvidt avtalen ville bli godkjent..

NRK - 08 jan 23 kl. 13:01

Kristersson: Kan ikke innfri Tyrkias Nato-krav

Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) sier Tyrkia har stilt krav det er umulig å innfri som forutsetning for at de Godkjenner Sveriges Nato-søknad. Kristersson og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg deltar søndag på en konferanse i Sverige om landets søknad om Nato-medlemskap..

Klartale - 03 jan 23 kl. 07:00

Taliban vil straffe enda hardere

Taliban styrer Afghanistan. De var tidligere sett på som en opprørs-gruppe. Etter at de tok makta har det blitt mye strengere regler for å leve.

Dagbladet - 30 dec 22 kl. 11:56

- Nasjonal fosterhjemskrise

Over 380 barn venter på fosterhjem. 175 barn har ventet i mer enn ett år. Samtidig plasseres flere hundre barn i fosterhjem før det er godkjent og flere barnevern Godkjenner fosterhjem uten å innhente politiattest..

NRK - 29 dec 22 kl. 11:39

USA Godkjenner salg av utstyr for minelegging til Taiwan

USA vil selge Taiwan et våpensystem som legger miner myntet på stridsvogner. Bakgrunnen er økende militær trussel fra Kina. Salget av mineleggingssystemet Volcano ble godkjent av det amerikanske utenriksdepartementet onsdag.

NRK - 05 dec 22 kl. 10:52

Finland vil godkjenne Nato-traktat

Regjeringen i Finland sier mandag at den har bedt nasjonalforsamlingen om å formelt vedta Natos grunnleggende traktat, melder Reuters. Ved å vedta Atlanterhavspakten vil de forberede landet for medlemskap i militæralliansen til når Ungarn og Tyrkia Godkjenner søknaden..

NRK - 30 nov 22 kl. 17:20

Russland Godkjenner lov mot «lhbtq-propaganda»

Overhuset i Russland har godkjent forbodet mot det som blir omtalt som «propaganda for ikkje-tradisjonelle seksuelle forhold», veka etter at Dumaen vedtok det. No står att berre den endelege godkjenninga frå president Vladimir Putin. Straffa for å bryte lova er bøter på opptil 67.

NRK - 29 nov 22 kl. 04:53

Valgstyre i Arizona nekter å godkjenne velaget

Republikanske tjenestemenn i et landlig distrikt i Arizona nekter å godkjenne valget i november trass i at ingenting tyder på feil i opptellingen. Delstatens øverste valgmyndigheter truer nå med å trekke fylket Cochise for retten om de ikke Godkjenner resultatet innen fristen. Om ikke, risikerer de titale for lovbrudd, og at fylkets stemmer ikke teller med i det endelige resultatet.

NRK - 29 nov 22 kl. 04:53

Valgstyre i Arizona nekter å godkjenne valget

Republikanske tjenestemenn i et landlig distrikt i Arizona nekter å godkjenne valget i november trass i at ingenting tyder på feil i opptellingen. Delstatens øverste valgmyndigheter truer nå med å trekke fylket Cochise for retten om de ikke Godkjenner resultatet innen fristen. Om ikke, risikerer de tiltale for lovbrudd, og at fylkets stemmer ikke teller med i det endelige resultatet.

E24 - 24 nov 22 kl. 15:15

Esa Godkjenner strømstøtte til nærbutikker på landet

EØS-tilsynet (Esa) gir grønt lys for strømstøtte til små distriktsbutikker som er rammet av kraftig økning i strømprisene..

NRK - 24 nov 22 kl. 15:14

Esa Godkjenner strømstøtte til nærbutikker på landet

EØS-tilsynet (Esa) gir grønt lys for strømstøtte til små distriktsbutikker som er rammet av kraftig økning i strømprisene. Støtten er imidlertid forbeholdt nærbutikker i distriktene som er registrert i det såkalte Merkur-programmet, som omfatter små dagligvarebutikker i områder med befolkningsnedgang og lange avstander til andre handelsmuligheter. Enkelte av disse har opplevd en mangedobling av strømkostnadene som følge av Russlands krig mot Ukraina.

NRK - 09 nov 22 kl. 08:20

Flyr Godkjenner løysing

Styret i flyselskapet Flyr har godkjend forslaget frå investorane, og held fram arbeidet med å sikre vidare drift. Det kjem fram i ei børsmelding onsdag morgon. Flyr har vore i akutt pengemangel, og storinvestorar har seld seg ut.

NRK - 07 sep 22 kl. 18:38

Esa Godkjenner klimakvote-kompensasjon

Esa Godkjenner den norske klimakvote-kompensasjonen til kraftkrevende og konkurranseutsatt industri. Regjeringen måtte først jenke seg etter dyre krav. Esa, som er overvåkingsorganet for EØS-avtalen, har godkjent ordningen som skal hjelpe kraftkrevende og konkurranseutsatt industri, slik som produsenter av jern og stål.

E24 - 19 okt 22 kl. 09:18

Domstol Godkjenner SEB som SAS-rådgivere

USAs justisdepartement mente det var for tette koblinger mellom SEBs styreleder og SAS, men ble ikke hørt..

NRK - 09 sep 22 kl. 23:37

Dommer Godkjenner kriselån til SAS

Kriselånet til SAS på sju milliarder kroner ble fredag godkjent av den amerikanske konkursdomstolen, melder Dagens Næringsliv. Lånet skal sikre SAS finansiering gjennom chapter 11-prosessen i domstolen, som kan vare fra 9 til 12 måneder. Lånet på 700 millioner dollar gis av oppkjøpsfondet Apollo Capital Management.

Aftenposten - 09 sep 22 kl. 22:56

Dommer Godkjenner kriselån til SAS

SAS’ kriselån på 700 milliarder dollar ble fredag godkjent av den amerikanske konkursdomstolen..

E24 - 09 sep 22 kl. 22:56

Dommer Godkjenner kriselån til SAS

SAS’ kriselån på syv milliarder kroner ble fredag godkjent av den amerikanske konkursdomstolen. Dommeren krever imidlertid betydelig endringer av låneavtalen..

NRK - 08 sep 22 kl. 13:18

Truss opphever forbud mot skiferoljeutvinning

Storbritannias statsminister Liz Truss opphever forbudet mot olje- og gassutvinning fra skiferfelt. I tillegg Godkjenner hun opptrapping av oljeleting. Opptrapping i oljeleting skal øke energiforsyningen, sier Truss.

NRK - 05 sep 22 kl. 12:34

Kenyansk høgsterett Godkjenner valresultatet

Kenyansk høgsterett slo i dag fast at valtapar Raila Odinga ikkje har klart å leggje fram tilstrekkeleg bevis til å kunne slå fast at resultatet frå presidentvalet 9. august er ugyldig. Dermed er resultatet godkjent, og det er heilt sikkert at William Ruto blir landets neste president.

NRK - 01 sep 22 kl. 14:59

EU tilrår omikron-vaksiner

Fagkomiteen i EUs legemiddelbyrå EMA anbefaler at EU Godkjenner Pfizers og Modernas vaksiner mot koronavarianten omikron. De anbefaler at vaksinene godkjennes til bruk for fullvaksinerte over tolv år, opplyser EMA i en pressemelding torsdag. Begge vaksineprodusentene har utviklet modifiserte varianter av sine opprinnelige koronavaksiner som skal gi bredere beskyttelse mot koronaviruset og omikron-varianten.

NRK - 31 aug 22 kl. 18:26

USA Godkjenner nyutviklede koronavaksiner

Amerikanske helsemyndigheter har godkjent to nyutviklede vaksiner mot omikronvarianten av koronaviruset. Både Moderna og Pfizer-BioNTech har videreutviklet koronavaksinen sin til også å fungere mot den siste omikronvarianten av viruset. Food and Drug Administration (FDA) besluttet onsdag å godkjenne Pfizer-Biontech-vaksinen for bruk blant alle over tolv år, og Moderna-vaksinen for alle over 18 år.

Klartale - 29 aug 22 kl. 10:45

Stortinget nekter å godta skattekrav

Stortinget har fått et skattekrav fra Skatteetaten i arbeidsgiveravgift. Det er på rundt 1,3 millioner kroner. Både Stortinget og Statsministerens kontor måtte svare på skattekravet i dag.

Dagbladet - 19 aug 22 kl. 19:25

Godkjenner inspeksjon

Putin skal ha godkjent at IAEA-eksperter reiser til atomkraftverket Zaporizjzja fra ukrainsk side..

NRK - 05 jul 22 kl. 12:51

Norge Godkjenner svensk og finsk Nato-medlemskap

Protokollene om at Finland og Sverige kan tiltre som medlemmer i Nato ble i dag undertegnet av alliansens medlemsland. Samtidig Godkjenner de øvrige nordiske landene tiltredelsen. – Med Stortingets forhåndssamtykke, undertegnet jeg i dag dokumentene som bekrefter Norges støtte til Finland og Sveriges medlemskap i Nato.

E24 - 14 aug 22 kl. 15:28

Amerikansk investeringsgigant kan bli storeier i SAS

Amerikanske Apollo Global Management og SAS inngår låneavtale på 700 millioner dollar, hvis konkursdomstolen Godkjenner det. Det kan gjøre investeringsgiganten til storaksjonær i flyselskapet..

E24 - 06 aug 22 kl. 08:59

SAS-pilotene Godkjenner tariffavtalen

SAS-pilotene godtar tariffavtalen. Nå er det fem og et halvt år til de kan forhandle neste gang..

NRK - 21 jul 22 kl. 09:11

Reuters: Mario Draghi venta å levere ny avskjedssøknad

Statsminister i Italia, Mario Draghi, har på nytt fortalt det italienske parlamentet at han vil tre av som statsminister. Det melder nyheitsbyrået Reuters. I ei retting skriv Reuters at Draghi ikkje nytta ordet «resignering», men at han «vil informere presidenten om sine intensjonar» etter at tre koalisjonsparti trekte støtta til regjeringa hans.

NRK - 21 jul 22 kl. 09:11

Mario Draghi leverer ny avskjedssøknad

Statsminister i Italia, Mario Draghi, har på nytt fortalt det italienske parlamentet at han vil tre av som statsminister. Det melder nyheitsbyrået Reuters. I ei retting skriv Reuters at Draghi ikkje nytta ordet «resignering», men at han «vil informere presidenten om sine intensjonar» etter at tre koalisjonsparti trekte støtta til regjeringa hans.

NRK - 20 jul 22 kl. 11:54

18-åring erkjenner dobbeltdrap på svensk skole

18-åringen som er tiltalt etter drapene på to lærere ved Malmö Latinskola i Sverige i mars, erkjenner dobbeltdrapet. Etter at aktor gikk gjennom tiltalen i Malmö tingrett onsdag tilsto 18-åringen begge drapene. Gjennom advokaten sin Godkjenner han også erstatningskravene.

NRK - 05 jul 22 kl. 13:54

EU-parlamentet Godkjenner viktige teknologilover

EU-parlamentet ratifiserte tirsdag flere lover som i større grad vil regulerere store teknologiselskap og stanse ulovlig innhold på internett. Beslutningen er ansett som en milepæl i EUs kamp for å stramme inn lovverket for innhold på internett. EU-parlamentet godkjente de endelige versjonene av «Digital Markets Act», fokusert på å få slutt på monopolistisk praksis fra teknologigiganter, og «Digital Services Act», som skjerper granskningen og konsekvensene for plattformer når de er vert for forbudt innhold.

Klartale - 05 jul 22 kl. 06:00

Sverige og Finland nærmer seg Nato-medlemskap

Sist uke var det møte med forsvars-samarbeidet Nato. Der ble det snakket om ulike ting. Blant annet om Sverige og Finland, og om de får bli medlem av Nato.

NRK - 19 maj 22 kl. 10:53

Bonde- og småbrukarlaget Godkjenner jordbruksavtalen

Norsk Bonde- og Småbrukarlag Godkjenner jordbruksavtalen. På et sentralstyremøte i dag vedtok styret at forhandlingsutvalget hadde gått utover fullmaktene sine da de underskrev avtalen. Noen fylkesledere uttrykte mandag stor misnøye med avtalen og prosessen og truet med mistillit mot leder Kjersti Hoff.

NRK - 18 maj 22 kl. 12:13

Erdogan: Bør ikke forvente at Tyrkia Godkjenner søknad

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gjentar onsdag beskyldningene mot Sverige der han anklager landet for å huse terrorister. Erdogan sier i en uttalelse at Sverige ikke bør forvente at Tyrkia Godkjenner landets Nato-søknad uten at Sverige returnerer terrorister, som han uttrykker det. Erdogan har tidligere kommet med lignende uttalelser, der han sikter til det kurdiske arbeiderpartiet PKK, som er terrorstemplet i Tyrkia.

VG - 30 jun 22 kl. 17:43

Erdogan: – Sverige har lovet å utlevere 73 terrorister til Tyrkia

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan Erdogan sier Sverige og Finland må oppfylle sine løfter til Tyrkia før hans parlament Godkjenner avtalen om medlemskap for de to landene..

NRK - 24 jun 22 kl. 04:42

Våpenlov vedtatt av Senatet

En ny lov som strammer inn de nasjonale våpenlovene i USA ble torsdag formelt vedtatt av Senatet. Fredag er det ventet at Representantenes hus i Kongressen Godkjenner forslaget, skriver nyhetsbyrået AFP. Forslaget omfatter utvidet bakgrunnssjekk for våpenkjøpere under 21 år.

NRK - 23 jun 22 kl. 13:36

ESA Godkjenner finansiering av ny lufthavn

EØS-tilsynet ESA har i dag gitt grønt lys til at bygging av ny flyplass ved Mo i Rana kan finansieres med støtte fra den norske stat og Rana kommune. I en pressemelding opplyser ESA at finansieringen er i tråd med EØS-avtalens regler for statsstøtte. Målet med den offentlige støtten er å sørge for tilstrekkelige midler til byggingen av en ny flyplass og tilhørende infrastruktur.

VG - 17 jun 22 kl. 11:31

Godkjenner utlevering av Assange

Storbritannias innenriksminister Priti Patel har godkjent utleveringen av Julian Assange til USA, melder Reuters..

NRK - 17 jun 22 kl. 11:21

Godkjenner utlevering av Assange

Storbritannia står fast på at WikiLeaks-grunnleggar Julian Assange skal bli utlevert til USA..

NRK - 27 maj 22 kl. 19:07

Regjeringen ser på alternativer til pass på reise

Justisministeren sier at regjeringen snur alle steiner for å løse passkrisen. Blant annet prøver de å få andre land til å godta annen ID enn pass fra nordmenn. – Vi går etter helt utradisjonelle metoder på å legitimere seg på.

NRK - 25 maj 22 kl. 08:35

Britiske myndigheter Godkjenner Chelsea-salg

Den britiske regjeringen har utstedt en lisens som åpner for at Chelsea kan selges til gruppen ledet av Todd Boehly. Han er fra før medeier i den amerikanske baseballklubben Los Angeles Dodgers. Mark Walter, en av de øvrige Dodgers-eierne, er også i kjøpergruppen.

Aftenposten - 24 maj 22 kl. 08:07

Tyrkia stiller fem krav for at landet skal godkjenne svensk Nato-medlemskap

Hva skal til for at Tyrkia Godkjenner svensk Nato-medlemskap? Den tyrkiske regjeringen har nå lagt frem en liste med….

Aftenposten - 24 maj 22 kl. 08:07

Lister opp krav for at Tyrkia skal godkjenne svensk Nato-søknad. Truer samtidig med å invadere Syria.

Hva skal til for at Tyrkia Godkjenner svensk Nato-medlemskap? Den tyrkiske regjeringen har nå lagt frem en liste med….

NRK - 19 maj 22 kl. 21:08

Senatet i USA Godkjenner hjelpepakke til Ukraina på 40 milliarder dollar

Med et flertall på 86 stemmer mot 11 har Senatet i USA stemt for en ny hjelpepakke på nesten 40 milliarder dollar, 386 milliarder kroner, til Ukraina. President Joe Biden ventes om ikke lenge å skrive under på at hjelpepakken skal sendes. – Bistand til Ukraina er mye mer enn veldedighet, sa lederen for republikanerne i Senatet, Mitch McConnell, før avstemningen om pakken ble holdt.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com