Nederland

Saturday, 25 June, 07:34

Nyheter om Nederland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 29 apr 22 kl. 17:45

Briter og nederlendere skal etterforske krigsforbrytelser i Ukraina

Både Storbritannia og Nederland sender etterforskere til Ukraina for å bistå i granskingen av mulige krigsforbrytelser etter den russiske invasjonen. Utenriksminister Liz Truss sier Storbritannia skal sende en gruppe etterforskere i mai. De skal jobbe sammen med Den internasjonale straffedomstolen (ICC), som leder an i etterforskningen av mulige ulovligheter under krigen.

NRK - 27 maj 22 kl. 15:42

Seks personer skadd etter ulykke i fornøyelsespark i Nederland

Fire voksne og to barn er skadd etter at to vogner skal ha falt ned fra en attraksjon i en fornøyelsespark i Valkenburg i Nederland Ulykken skjedde rundt klokken 14.45 lokal tid fredag, og årsaken er foreløpig ikke kjent, skriver avisen De Telegraaf. Hvor skadd de seks personene er er ikke kjent, og heller ikke om det er flere som er skadd.

NRK - 27 maj 22 kl. 15:42

Fire personer skadd etter ulykke i fornøyelsespark i Nederland

To voksne og to barn er skadd etter at to vogner skal ha falt ned fra en attraksjon i fornøyelsesparken Fairytale Forest Valkenburg i Nederland Ulykken skjedde rundt klokken 14.45 lokal tid fredag, og årsaken er foreløpig ikke kjent, skriver avisen De Telegraaf. Hvor skadd de fire personene er er ikke kjent, men begge de voksne og et av barna er fraktet til sykehus.

NRK - 10 timer siden

Norsk Hydro saksøkt for forsøpling av elv i Brasil

Det melder NTB. Saksøkere i Nederland mener Norsk Hydro har forsøplet en elv ved byen Barcarena i Brasil. De hevder at utslippene har ført til alvorlig sykdom hos mennesker.

NRK - 20 jun 22 kl. 18:40

Nederland åpner for mer kullkraft

Nederland åpner for en økning i kullkraftproduksjonen, melder AFP. Det gjøres for å tette energigapet som følge av den reduserte gassforsyningen fra Russland..

NRK - 13 jun 22 kl. 17:02

Søk etter sakna held fram i Nederland

Nederlandsk politi held fram søket etter sakna Filip (15) og Lars Haukeland (58), melder Bergensavisen. Dei har vore sakna i ei veke etter ein flystyrt utanfor Rotterdam, men politiet i Nederland meiner det er hensiktsmessig å halde fram..

NRK - 10 jun 22 kl. 22:00

Nederland vil drastisk kutte klimautslipp fra landbruket

Regjeringen i Nederland har lagt fram omfattende planer om å kutte utslippene av nitrogener. Bondeorganisasjoner protesterer kraftig. – Vi innser at dette vil ha en enorm innvirkning på bøndene, sier statsminister Mark Rutte.

NRK - 09 jun 22 kl. 12:00

Politiet frigir navn på savnede etter flyulykke i Nederland

I samråd med de nærmeste pårørende kan politiet bekrefte at det er Lars Haukeland og Filip Haukeland som er savnet etter flyulykken ved Rotterdam i Nederland søndag 5. juni. Det skriver politiet i en pressemelding..

Klartale - 07 jun 22 kl. 13:55

En elev fra Bergen er savnet etter flystyrt

Søndag morgen dro et småfly fra Bergen. Om bord var det to personer. En av dem skal være en skoleelev fra Bergen.

E24 - 01 jun 22 kl. 19:50

Tyskland og Nederland skal lete etter gass i Nordsjøen

Nederland og Tyskland skal i fellesskap lete etter gass i Nordsjøen, opplyser den Nederlandske regjeringen..

NRK - 01 jun 22 kl. 19:26

Tyskland og Nederland skal lete etter gass i Nordsjøen

Nederland og Tyskland skal i fellesskap lete etter gass i Nordsjøen, opplyser den Nederlandske regjeringen. Det skjer en dag etter at landet mistet leveransene av russisk gass. Nye tillatelser er allerede blitt gitt, ifølge statssekretær Hans Vijlbrief.

NRK - 31 maj 22 kl. 09:22

Gazprom bekrefter stans i gassforsyningen til Nederland

Det statlige russiske energiselskapet Gazprom bekrefter at de har kuttet gassleveransene til Nederland. – Gazprom har fullstendig stanset gassforsyningene til GasTerra da betalingene ikke er gjort i rubler, heter det i en uttalelse fra Gazprom tirsdag. Det Nederlandske energiselskapet GasTerra meldte om kuttet i gassforsyningen fra Russland mandag.

NRK - Igår: 15:12

Kan ta måneder å løse flyplasskaos i Amsterdam

Sjef for flyalliansen Star Alliance, Ben Smith, sier det kan ta mange måneder for å få på plass nytt sikkerhetspersonell på Schiphol-flyplassen i Amsterdam. Schiphol flyplass, som er et knutepunkt for flyreiser i Europa, har den siste tiden vært rammet av ekstreme køer og flykaos på grunn av akutt mangel på ansatte. De siste ukene har utallige fly fra Nederlands største flyplass blitt kansellert, og bilder fra skrekkøer i sikkerhetskontrollen har fart verden over.

NRK - 21 jun 22 kl. 12:50

Guterres: – Atomvåpen må elimineres

FN-sjef António Guterres advarte mot følgene av atomkrig under åpningen av konferansen for landene som har sluttet seg til FNs forbud mot atomvåpen. – La oss eliminere disse våpnene før de eliminerer oss, sa Guterres i et videobudskap til landene på møtet i Østerrikes hovedstad Wien. Over 80 land har signert avtalen, og over 60 har ratifisert den.

NRK - 20 jun 22 kl. 14:06

Streik på Schiphol

Rengjøringspersonalet på flyplassen Schiphol i Nederland går ut i spontanstreik. Det melder det Nederlandske nyhetsbyrået ANP ifølge Reuters..

Klartale - 20 jun 22 kl. 09:58

To døde funnet etter flystyrt i Rotterdam

En norsk far og sønn har vært savnet i Rotterdam i Nederland. De var i et fly som styrtet. Flyet med de to to styrtet 5.

NRK - 19 jun 22 kl. 17:34

Lange køer på Schiphol

Ifølge NRK sin reporter på stedet er det lange køer på flyplassen. Det er over halvannen time ventetid for komme seg til sikkerhetskontrollen. På Schiphol sine nettsider står det at det er veldig travelt både i avgangs- og ankomsthallen.

NRK - 14 jun 22 kl. 21:47

Stoltenberg: – Nå legger vi grunnlaget

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg møtte tirsdag kveld pressen etter møter med statsministre fra Nederland og Danmark, i forkant av den kommende Nato-samlingen i Madrid. – Fremover må vi fokusere på å styrke Nato, i en stadig mer farlig verden. Vi skal nå legge grunnlaget for Nato fremover, uttalte Stoltenberg.

NRK - 14 jun 22 kl. 21:47

Stoltenberg: – Må ha høyere beredskap

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg møtte tirsdag kveld pressen etter møter med statsministre fra Nederland og Danmark, i forkant av den kommende Nato-samlingen i Madrid. – Fremover må vi fokusere på å styrke Nato, i en stadig mer farlig verden. Vi skal nå legge grunnlaget for Nato fremover.

NRK - 12 jun 22 kl. 19:29

Gjer nye søk måndag morgon

Måndag morgon vil Nederlandsk politi gjennomføra nye søk etter Filip og Lars Haukeland, som er sakna etter ein flystyrt i Calandkanalen i Nederland 1. pinsedag. – Me skal gjennomføra søk med sonar i eit avgrensa område av kanalen.

Klartale - 12 jun 22 kl. 06:00

Robbie Williams vil synge i Eurovision neste år

– Jeg har faktisk har meldt meg til arrangørene allerede. Jeg har ingen plan om å delta på vegne av Storbritannia. Jeg vil underholde i pausen, slik som Madonna og Justin Timberlake.

NRK - 09 jun 22 kl. 19:29

Vurderer å avslutte søk etter flystyrt i Nederland

Nederlandsk politi vurderer om det er hensiktsmessig å lete videre etter de to nordmennene som er savnet etter flyulykken ved Rotterdam søndag, I samråd med de nærmeste pårørende offentliggjorde politiet torsdag navnene på de savnede. Far og sønn Lars (58) og Filip Haukeland (15) er savnet etter ulykken. De er antatt omkommet.

NRK - 09 jun 22 kl. 18:58

Kreml: Russland vil ikke stenge gasskrana for flere land

Russiske myndigheter har ikke planer om å stanse gasseksporten til flere land, sier Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov. Russland har stanset eksporten av gass til Polen, Bulgaria, Finland, Nederland og Danmark. Men lista blir foreløpig ikke lenger, sier Peskov.

VG - 09 jun 22 kl. 12:10

Lars (58) og Filip (15) er savnet etter flystyrten i Nederland

Etter flere dagers intens leting er det fortsatt få spor etter far og sønn, som forsvant i Nederlandsk luftrom søndag kveld..

Dagbladet - 09 jun 22 kl. 12:15

Frigir navn på savnede nordmenn

Politiet frigir nå navnene på de to nordmennene som er savnet etter flyulykken ved Rotterdam i Nederland søndag..

Dagbladet - 09 jun 22 kl. 12:15

Lars (58) og Filip (15) savnet etter flystyrt

Politiet frigir nå navnene på de to nordmennene som er savnet etter flyulykken ved Rotterdam i Nederland søndag..

VG - 09 jun 22 kl. 10:12

Ingen øyenvitner til flystyrten i Nederland: – Skjer svært sjelden

ROTTERDAM (VG) Bart van Pelt (77) undrer seg over at ingen så småflyet som styrtet i kanalen: – Det er svært spesielt, sier den erfarne piloten..

Klartale - 09 jun 22 kl. 08:44

Leter fortsatt etter savnet fly med to bergensere

En far og hans sønn fra Bergen var om bord i flyet da det styrtet i Caland-kanalen søndag. Den er ved byen Rotterdam. Sønnen var i ungdomsskole-alder, sier politiet.

VG - 08 jun 22 kl. 16:31

Far og sønn savnet etter småflystyrt: – Forferdelig tragisk hendelse

ROTTERDAM/OSLO (VG) Småflyet som styrtet i Nederland, var av typen Dyn’Aéro. Samme flytype var involvert i en annen dødsulykke i Norge for to år siden..

NRK - 08 jun 22 kl. 15:53

Stor øvingsaktivitet Ørland

I de nærmeste ukene vil det bli økt aktivitet både på bakken og i lufta ved Ørland flystasjon. Forsvaret opplyser at en styrke på ti F-16 og om lag 120 personell fra Nederland som skal øve i perioden 13. til 24.

NRK - 08 jun 22 kl. 13:53

Nederlandsk politi: – Gjør alt vi kan

Politiet i Nederland leter fremdeles etter en mann og hans sønn, begge fra Bergen, som er antatt omkomne etter en flystyrt i en kanal ved Rotterdam søndag. – Vi gjør alt vi kan for å finne personene og flyvraket, sier Therese Ariaans, talsperson i det nasjonale nederlanske politiet til NRK. Politiet leter med båt med sonar, og jobber samtidig med å finne ut hva som forårsaket flystyrten..

NRK - 08 jun 22 kl. 09:29

VG: Far og sønn savnet etter flystyrt i Nederland

– Ja, jeg kan bekrefte at det er en far og en sønn som er savnet og at de er fra Bergen, sier politiadvokat Cathrine Melau til VG onsdag morgen..

VG - 07 jun 22 kl. 23:15

Norsk flyver og passasjer savnet etter styrt i Nederland: - Håp om å finne dem

ROTTERDAM (VG) Flykroppen og de savnede er fremdeles ikke funnet, to døgn etter at et småfly med to personer fra Norge styrtet i Caland-kanalen ved Rotterdam..

VG - 07 jun 22 kl. 23:15

Far og sønn savnet etter flystyrt i Nederland: – Håp om å finne dem

ROTTERDAM (VG) Flykroppen og de savnede er fremdeles ikke funnet, to døgn etter at et småfly med en far og en sønn fra Norge styrtet i Caland-kanalen ved Rotterdam..

NRK - 07 jun 22 kl. 17:36

Kongelige gjester til 18-årsfeiring i Oslo

Både kongeparet av Nederland, kong Willem-Alexander og dronning Maxima, og deres eldste datter prinsesse Amalia, som er den Nederlandske tronarvingen, kommer til Oslo i neste uke for å delta i feiringen av prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag. Det opplyser det Nederlandske kongehusets kommunikasjonsansvarlige til NRK. Kongeparet og prinsessen skal være gjester under gallamiddagen på Slottet fredag 17.

NRK - 07 jun 22 kl. 13:58

To nordmenn savnet etter flystyrt

Politiadvokat Kathrin Melau i Vest politidistrikt bekrefter til NRK at to nordmenn er savnet etter flystyrten i Rotterdam i Nederland. Søndag kveld ble det observert rester etter et flyvrak i kanalen Caland. Politet ble varslet og det ble satt i gang søk..

NRK - 07 jun 22 kl. 12:57

Fly med et norsk barn styrtet i Nederland

En skoleelev fra Bergen er savnet etter at et småfly styrtet i Caland-kanalen ved Rotterdam søndag..

VG - 07 jun 22 kl. 13:00

To norske personer savnet etter flystyrt i Nederland

Søndag kveld styrtet et småfly i den Nederlandske byen Rotterdam. Politiet bekrefter at to personer fra Norge er savnet..

VG - 07 jun 22 kl. 13:00

To norske personer savnet etter småflystyrt i Nederland

Søndag kveld styrtet et småfly i den Nederlandske byen Rotterdam. Politiet bekrefter at to personer fra Norge er savnet..

NRK - 06 apr 22 kl. 09:10

Russiske båtar får ikkje forlate Nederland

14 russiske yachtar får ikkje forlate Nederland på grunn landets sanksjonar mot Russland, melder den Nederlandske regjeringa, ifølge Reuters. 12 av båtane er under bygging for russiske eigarar. Bygging av yachtar er ei av dei største næringane i Nederland..

NRK - 04 jun 22 kl. 16:36

Fire utenlandske soldater døde i Ukraina

Ukrainske militære kunngjorde lørdag at fire frivillige utenlandske soldater den siste tiden har dødd i kamp med russiske styrker. Den internasjonale forsvarsunionen, som er en offisiell frivillig brigade, opplyser at de fire er fra Nederland, Australia, Tyskland og Frankrike, men nevner ikke når og på hvilken måte de døde. AFP-journalister var imidlertid til stede da nederlenderen, som ble drept i et artilleriangrep, ble begravet i Kharkiv 21.

NRK - 30 maj 22 kl. 18:58

Danmark kan miste leveranser av russisk gass

Russland kan komme til å kutte leveransene av naturgass til Danmark, ifølge energiselskapet Ørsted. Den russiske begrunnelsen er at Ørsted – tidligere DONG Energy – nekter å godta kravet om å betale for gassen i rubler. Tidligere har den russiske energigiganten Gazprom stanset leveransene av gass til Finland, Polen og Bulgaria med samme begrunnelse.

E24 - 30 maj 22 kl. 17:41

Nederlandsk selskap sier at Gazprom kutter gassforsyningen

Russiske Gazprom kommer til å stanse leveransene til det delvis statseide energiselskapet GasTerra i Nederland, opplyser det Nederlandske selskapet..

Aftenposten - 30 maj 22 kl. 17:41

Nederlandsk selskap: Gazprom kutter gassforsyningen

Russiske Gazprom kommer til å stanse leveransene til det delvis statseide energiselskapet GasTerra i Nederland, opplyser….

NRK - 30 maj 22 kl. 16:45

Nederlandsk gasselskap stanser russisk gass

Det delvis statseide gasselskapet Gasterra i Nederland sier de har sluttet å motta gass fra det russiske statseide gasselskapet Gazprom, melder Reuters. Årsaken er at Gasterra nekter å betale Gazprom i rubler..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com