NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 13:04

NRK - 19 okt 21 kl. 12:42

Demonstrantar i Madrid

Seks demonstrantar har okkupert det kjente Prado-museet i Madrid og trugar med å ta livet av seg om ikkje dei får innfridd ei liste med krav. Ifølgje spanske medium hevdar demonstrantane å vere overlevande etter ei masseforgifting som skjedde i Spania for 40 år sidan. Då omkom hundrevis av menneske og fleire titusen vart sjuke etter å ha fått i seg rapsolje med anilin. Ifølgje Radio Madrid truga dei seks om å ta livet av seg og kringkaste dette direkte om ikkje statsminister Pedro Sánchez går med på lista av krav, som blant anna er å granske skandalen og få erstatning frå styresmaktene..
Les mer på NRK


Les mer om:
Prado, Madrid, Spania, Radio Madrid, Pedro Sánchez

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Demonstrantari , Madrid
NRK - 24 jul 21 kl. 18:48

160.000 demonstrerar i Frankrike

Situasjonen er amper i Frankrike, der store politistyrkar er plassert ut i fleire byar etter at over 160.000 demonstrantar har tatt til gatene for å protestere mot koronatiltak og vaksinen, skriv Le Figaro. Fleire er arresterte.

NRK - 30 okt 21 kl. 08:49

Ventar massedemonstrasjonar i Sudan

Det er venta store demonstrasjonar mot militærkuppet i Sudan laurdag. Aktivistar håpar å samla ein million menneske mot militæret. – Vi vil ikkje styrast av militæret.

VG - 24 okt 21 kl. 18:11

Første gang siden 1965: Real Madrid vant El Clásico for fjerde gang på rad

(Barcelona – Real Madrid 1–2) David Alabas første scoring for Real Madrid og en overtidsscoring fra Lucas Vázquez sørget for Real Madrid-seier i El Clásico..

Aftenposten - 24 okt 21 kl. 18:11

Første gang siden 1965: Real Madrid vant El Clásico for fjerde gang på rad

(Barcelona – Real Madrid 1–2) David Alabas første scoring for Real Madrid og en overtidsscoring fra Lucas Vázquez sørget….

NRK - 12 jul 21 kl. 06:59

USA åtvarar Cuba

USAs nasjonale sikkerheitsrådgivar Jake Sullivan åtvarar Cuba mot å gripe inn mot dei som deltok i demonstrasjonane. – USA støtter ytrings- og forsamlingsfridom på heile Cuba og vil på det sterkaste fordømme kvar og ein form for vald eller målretta angrep mot fredelege demonstrantar som bruker dei universale rettigheitene sine, skriv Sullivan på Twitter..

NRK - 24 jul 21 kl. 18:48

Store demonstrasjonar i Paris

Store politistyrkar er plassert ut i sentrum av Paris laurdag etter at tusenvis at demonstrantar har tatt til gatene for å protestere mot koronavaksinen. Fleire delar av byen er stengt av for publikum. Sjå demonstrasjonen direkte her..

NRK - 10 sep 21 kl. 11:40

– Taliban blir meir valdelege

Taliban reagerer meir og meir valdeleg mot fredelege demonstrantar i Afghanistan. Det seier FNs talsperson for menneskerettar, Ravina Shamdasani, ifølge Reuters. Dei skal ha brukt batongar, piskar og skarp ammunisjon mot demonstrantane, som skal ha ført til at fire så langt er døde.

NRK - 26 sep 21 kl. 21:31

Demonstrasjonar i Tunisia

Tusenvis av tunisiarar samla seg i hovudstaden Tunis søndag for å demonstrere mot president Kais Saied. Dei krev at presidenten gjer om på avgjerdene om å løyse opp parlamentet, sparke statsministeren og endre delar av grunnlova for å styrke eiga makt. Politiet sperra av demonstrasjonen slik at enkelte demonstrantar ikkje fekk delta.

NRK - 29 sep 21 kl. 06:50

Demonstrasjonar i Latin-Amerika

Fleire tusen demonstrantar samla seg i El Salvador, Chile, Peru, Mexico og Colombia med krav om sjølvbestemt abort. Abort er meir eller mindre forbode i dei fleste landa i regionen, og fleire hundre kvinner sit fengsla for brot abortlovgjevinga..

NRK - 17 okt 21 kl. 13:22

Innstiller oppdrag i Ukraina

Organisasjonen for sikkerheit og samarbeid i Europa, OSSE, har sett oppdraget med å overvake Aust-Ukraina på vent. Det skjer etter at rundt 200 prorussiske demonstrantar protesterte like ved OSSE-hovudkvarteret i Donetsk, melder Reuters. Demonstrantane kravde at ein opprørsleiar som blei arrestert av ukrainsk militære i førre veke, skulle settast fri..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt