Spania

Friday, 02 December, 06:36

Nyheter om Spania

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 nov 22 kl. 11:39

Slik har den første uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

NRK - 26 nov 22 kl. 09:49

Spania vil åpne grensen mot Gibraltar helt

Spania og EU foreslår å fjerne grensegjerdet mot Gibraltar for å legge til rette for fri bevegelse inn og ut av det britiske territoriet. – Forslaget som er overlevert til britene er omfattende og inkluderer tiltak for å fjerne grensegjerdet og sikre fri bevegelse, sier Spanias utenriksminister Jose Manuel Albares i en uttalelse. Forslaget vil gjøre Spania, på vegne av Schengen-landene, ansvarlig for Gibraltars yttergrense, står det videre.

Klartale - 27 nov 22 kl. 13:00

Disse heier fram lagene sine under fotball-VM

NASJONALSANG: Supportere for Ecuador holder hånden sin på hjertet under deres første kamp mot Qatar. Her synger laget nasjonalsangen sin. GLYN KIRK/AFPKYSS: To supportere fra Qatar er klar for kampen deres mot Ecuador.

NRK - 15 nov 22 kl. 13:16

Rekordhøye matpriser i Spania

Matprisene steg til rekordnivå i Spania i oktober, mens strømprisene falt svakt, viser offisiell statistikk. På årsbasis var matvareprisene 15,4 prosent høyere i oktober i år enn i samme måned i fjor. Dette er den største økningen som er registrert siden januar 1994, opplyser det nasjonale statistikkbyrået.

NRK - 11 nov 22 kl. 14:46

Spania: Mildere straffer for separatister i Catalonia

De venstreorienterte regjeringspartiene i Spania forslår å kutte i straffen for separatistene i Catalonia. Initiativet inngår i statsminister Pedro Sánchez' arbeid med å bruke rettsvesenet mindre enn tidligere for å dempe konflikten med separatistene. Opposisjonen er i harnisk, og forslaget må stemmes over i nasjonalforsamlingen før det blir lov.

VG - 8 timer siden

Ny fiasko for Tyskland - må hjem fra VM

AL KHOR/OSLO (VG) (Costa Rica-Tyskland 2–4 og Japan-Spania 2–1) For andre fotball-VM på rad må Tyskland reise hjem før alvoret starter. Spania reddet videre VM-spill tross tap mot Japan, som dermed er gruppevinner..

NRK - 11 timer siden

Spanske myndigheter: Brevbombene ligner hverandre

Denne uken har flere offentlige kontorer og ambassader i Spania mottatt mistenkelige forsendelser. Konvolutter av papp, lastet med sprengstoff. Både den spanske statsministeren, det spanske forsvarsdepartementet, og både den ukrainske og den amerikanske ambassaden har mottatt slike pakker.

NRK - 19 timer siden

Spania skjerpar tryggleiken rundt offentlege bygg

Innanriksministeren i Spania seier dei vil styrke tryggleiken rundt offentlege bygg etter fleire funn av brevbomer. Onsdag blei ei tryggingsvakt i den ukrainske ambassaden lettare skadd då han opna eit brev som viste seg å vere ei brevbombe..

NRK - I førrgår: 12:09

Lavere inflasjon i Spania

Prisstigningen i Spania ble i november registrert til 6,8 prosent, det laveste nivået siden invasjonen i Ukraina i februar. Det nasjonale statistikkbyrået INE melder at fallet i inflasjonen i all hovedsak skyldes noe lavere priser på strøm og drivstoff. Vindkraft og lavere oljepriser på verdensmarkedet bidro til dempingen, heter det.

Aftenposten - 27 nov 22 kl. 21:53

Sen tysk scoring rystet Spania

AL KHOR (VG) (Spania – Tyskland 1–1) Verdensmesteren fra 2014 er i trøbbel igjen, men en sen scoring av innbytter Niclas….

Klartale - 25 nov 22 kl. 13:32

Tusenvis døde av hetebølgene i Europa

Årets tre sommermåneder var tidenes varmest, ifølge EUs klima-overvåking Copernicus. Det ble registrert nye rekorder for høy temperatur i Spania. Det var 44 grader i både Sevilla og Cordoba.

NRK - 24 nov 22 kl. 12:19

70 prosent av trafikken på internett skal gå gjennom Spania

70 prosent av all internettrafikk skal gå gjennom Spania, etter at landet har investert i datasentre og undervannskabler. Det skriver Reuters..

NRK - 24 nov 22 kl. 12:11

EU-land raser mot gasspristak: – En vits

Spania, Hellas og Malta reagerer kraftig på EU-kommisjonens foreslåtte gasspristak. – Ikke et reelt pristak, mener de. – For oss fremstår det som en usmakelig vits fra kommisjonens side.

VG - 11 nov 22 kl. 11:11

Norge kunne gjort som Spania: – Kan skjønne at det kan skje

LJUBLJANA (VG) Landslagssjef Thorir Hergeirsson sier at regelverket i håndball-EM inviterer til scener som de som utspilte seg mellom Tyskland og Spania..

VG - 11 nov 22 kl. 11:11

Hergeirsson utelukker ikke at Norge hadde gjort som Spania: – Kan skjønne at det kan skje

LJUBLJANA (VG) Landslagssjef Thorir Hergeirsson sier at regelverket i håndball-EM inviterer til scener som de som utspilte seg mellom Tyskland og Spania..

Aftenposten - 8 timer siden

Ny fiasko for Tyskland - må hjem fra VM

AL KHOR/OSLO (VG) (Costa Rica-Tyskland 2–4 pågår og Japan-Spania 2–1) For andre fotball-VM på rad må Tyskland reise hjem….

Aftenposten - 8 timer siden

Fadesen er et faktum - Tyskland er ute av VM

AL KHOR/OSLO (VG) (Costa Rica-Tyskland 2–4 og Japan-Spania 2–1) For andre fotball-VM på rad må Tyskland reise hjem før….

NRK - 16 timer siden

Spanias utanriksminister har korona

Spanias utanriksminister Jose Manuel Albares har testa positivt for korona, melder AFP. Albares deltok på Nato-møtet i Romania tysdag og onsdag denne veka. Onsdag deltok han også på ein middag for medlemslanda i OSSE.

NRK - 19 timer siden

Rekordlåg arbeidsløyse i eurosona

Arbeidsløysa i dei 19 eurolanda held fram med å falle, og låg i oktober på 6,5 prosent, ifølge tal frå Eurostat. Det er ein nedgang på 0,1 prosentpoeng frå september. I heile EU er arbeidsløysa på 6 prosent.

NRK - 21 timer siden

Funn av ny brevbombe i Spania

Det er gjort funn av en ny brevbombe, skriver den spanske avisen El Mundo. Bomben ble oppdaget i byen Torrejón de Ardoz, hvor det ligger et satelittsenter..

NRK - Igår: 14:24

Spania: Ein skadd etter eksplosjon i Ukrainas ambassade

Spansk politi seier ein person er skadd etter ein eksplosjon i Ukrainas ambassade i Madrid..

NRK - 28 nov 22 kl. 20:26

TV-ekspert kalte tradisjonell qatarsk bekledning badekåpe – skapte raseri

Den tyske TV-kommentatoren Sandro Wagner må tåle tøff kritikk for å ha kommet med en nedsettende bemerkning om qatarske menns tradisjonelle antrekk. Kommentaren som skaper raseri falt under Tysklands møte med Spania søndag. Wagner kommenterte kampen for den tyske rettighetshaveren ZDF.

NRK - 05 nov 22 kl. 16:16

Rekordstort marihuana-beslag i Spania

Spansk politi har tatt beslag i 32 tonn marihuana. Det er det største beslaget i Spania noen gang, melder Reuters. Politiet ransaken en rekke bondegårder og produksjonsanlegg rundt om i landet.

Aftenposten - 28 nov 22 kl. 17:30

- Jeg er nyforelsket i Rosenborg

Spania-stjerne Alexander og RBK-kjempe Gøran, begge Sørloth, er på plass hos Rasmus&Saga..

NRK - 28 nov 22 kl. 09:26

Europol med storaksjon mot kokainkartell i flere land

49 personer er pågrepet i forbindelse med en politiaksjon mot et stort europeisk narkotikanettverk. Det skriver Europol på sine hjemmesider. Aksjonen ble utført mellom 8.

VG - 28 nov 22 kl. 00:43

Stjerneskuddet vraket Tysklands erkerival: – Han er en eksepsjonell spiller

AL KHOR (VG) (Spania-Tyskland 1–1) Det tyske VM-håpet lever, men bare så vidt. Stjerneskuddet Jamal Musiala (19) spilte en viktig rolle i redningsaksjonen, men det aller viktigste gjorde han allerede i februar i fjor..

Aftenposten - 28 nov 22 kl. 00:43

Stjerneskuddet vraket Tysklands erkerival: – Han er en eksepsjonell spiller

AL KHOR (VG) (Spania-Tyskland 1–1) Det tyske VM-håpet lever, men bare så vidt..

Aftenposten - 27 nov 22 kl. 22:37

Hans døde datter skulle fylt 13 år i dag. Nå vil Luis Enrique vinne VM-gull for henne.

Ingen vant, ingen tapte, men søndag 27. november vil for alltid tilhøre Spania-sjef Luis Enrique og hans avdøde datter..

VG - 27 nov 22 kl. 21:53

Uventet helt reddet Tyskland: VM-håpet større etter livsviktig scoring

AL KHOR (VG) (Spania – Tyskland 1–1) Verdensmesteren fra 2014 er i trøbbel igjen, men en sen scoring av innbytter Niclas Füllkrug (29) øker sannsynligheten for å unngå nok et mageplask..

NRK - 10 okt 22 kl. 11:14

Norge opnar EM-kvaliken i Spania

Norges EM-kvalifiseringskampar i fotball: 25.3. Spania B,:28.

VG - 09 okt 22 kl. 12:34

Norge møter Spania og Skottland i EM-kvalifisering: – Vi kan ta Spania på Ullevaal

Norge fikk en god trekning til fotball-EM i 2024. Spania og Skottland er de to beste motstanderne i gruppen. Norge har også trukket Georgia og Kypros..

E24 - 24 nov 22 kl. 08:25

EU-land raser mot gasspristak: – En vits

Spania, Hellas og Malta reagerer kraftig på EU-kommisjonens foreslåtte gasspristak. – Ikke et reelt pristak, mener de..

VG - 23 nov 22 kl. 23:23

Nå skjelver Tyskland

AL THUMAMA (VG) (Spania-Costa Rica 7–0) Plutselig ser verdensmesterskapet fryktelig vondt og vanskelig ut for «Die Mannschaft»..

VG - 23 nov 22 kl. 18:58

VM-debutant Gavi (18) herjet for Spania: Lekte seg til seier

(Spania–Costa Rica 7–0) Pablo Gavi (18 år og 110 dager) er den yngste til å score i et VM siden Pelé scoret i VM i 1958..

VG - 23 nov 22 kl. 18:58

VM-debutant Gavi (18) herjet da Spania lekte seg til seier

(Spania–Costa Rica 7–0) Pablo Gavi (18 år og 110 dager) er den yngste til å score i et VM siden Pelé i 1958..

Klartale - 22 nov 22 kl. 11:52

Verdens lengstsittende president får trolig fortsette

Teodoro Obiang Nguema Mbasogo er president for Ekvatorial-Guinea. Det har han vært de siste 43 årene. Sist helg stilte han igjen til valg.

NRK - 21 nov 22 kl. 12:14

Narkotikasiktet fikk forlenget varetekt

En 39 år gammel mann som politiet mener tilhører en internasjonal kriminell gruppe, er i Vestfold tingrett varetektsfengslet i åtte nye uker. Mannen ble pågrepet i Spania og utlevert til politiet i Vestfold i sommer. 39-åringen er siktet for oppbevaring av store mengder narkotika..

Klartale - 20 nov 22 kl. 06:00

Slik kan du følge fotball-VM

Søndag 20. november starter verdens-mesterskapet (VM) i fotball for herrer. Mesterskapet er i Qatar.

Aftenposten - 19 nov 22 kl. 09:13

Sunniva dro til VM som favoritt: - Ser at de har respekt for meg

Når Sunniva Hofstad (18) jakter på VM-gullet i Spania, handler det om å ikke føle seg for trygg..

NRK - 16 nov 22 kl. 02:51

Biden i hastemøte med ledere for G7 og Nato

USAs president Joe Biden har holdt hastemøte med G7 og Nato-ledere etter at Polen har opplyst at en rakett falt ned i en landsby der to mennesker døde. Møtet ble holdt onsdag morgen på hotellet der Biden er innlosjert på Bali i Indonesia, der de samme lederne er til stede på G20-toppmøtet. Ledere for alle G7-landene – USA, Storbritannia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia og Japan – deltok.

Aftenposten - 15 nov 22 kl. 07:43

Solberg-regjeringen fryktet opprør blant pensjonister på solkysten. Droppet kampen mot trygdeeksporten.

– Mange av de som ville stanse trygdeeksporten, ville ikke redusere rettighetene til nordmenn i Spania, sier tidligere….

Aftenposten - 13 nov 22 kl. 19:30

Jeg studerer i Spania. Herfra ser Norge ut som fasiten på hvordan et land skal være.

Ting kommer mye mer frem når du ser det fra utsiden..

NRK - 04 sep 22 kl. 00:01

Nasjonalpark i Spania har tørket ut

Den spanske nasjonalparken Doñana i Sør-Spania har tørket ut, opplyser spanske medier. Årsaken er overdreven bruk av vann til jordbærmarker og turiststeder. Grunnvannet i parken har sunket drastisk de siste årene på grunn av brønner som bruker store mengder vann, ifølge miljøorganisasjoner.

VG - 11 nov 22 kl. 23:03

Dødball felte urutinerte Norge mot Frankrike

(Norge – Frankrike 1–2) Etter sommerens fotball-EM var det en «unison enighet» at Norge er langt unna de beste nasjonene. Under en mørk høstkveld i Spania var de norske kvinnene nesten helt på høyde med EM-semifinalisten Frankrike..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com