Spania

Saturday, 25 June, 06:13

Nyheter om Spania

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 jun 22 kl. 18:33

Hetebølge i Spania – kan bli varmerekord

Deler av Spania er rammet av en hetebølge. Sør i Spania er temperaturen godt over 40 grader. Både i Sevilla og Cordoba er det meldt 43 grader mandag og enda varmere vær på tirsdag.

NRK - 15 timer siden

Flere europeiske flyvninger kansellert på grunn av streik

Streiken i flyselskapene Ryanair og Brussels Airlines har ført til at flere hundre flyvninger er blitt kansellert i Spania, Belgia og Portugal. Kabinansatte i Ryanairs fagforeninger i Spania, Belgia og Portugal gikk fredag ut i en tre dager lang streik. Grunnen er at de krever høyere lønn og bedre arbeidsvilkår.

NRK - Igår: 13:33

Nordmann pågrepet i Spania

Nordmann pågrepet i Spania, mistenkt for terrortilknytning, skriver VG. Mannen i 40-årene er pågrepet i Alicante i Spania. Han er ifølge den spanske polititjenesten Guardia Civil mistenkt for å ha spredd propaganda tilknyttet Den islamske stat (IS).

Klartale - 13 jun 22 kl. 10:12

Hetebølge i både Spania og USA

I deler av Spania var det nær 43 grader varmt søndag. Årsaken er varm luft fra nord i Afrika. Det er varmest i sørvest og sentralt i Spania.

NRK - 08 jun 22 kl. 20:03

Algerie sier opp vennskapsavtale med Spania

Algerie sier opp en 20 år gammel samarbeidsavtale med Spania, fordi den spanske regjeringen støtter Marokkos plan om selvstyre for Vest-Sahara. Spania og Algerie signerte en avtale i 2002 for å fremme dialog og samarbeid på blant annet forsvarspolitiske og økonomiske områder. – Algerie sier opp avtalen med øyeblikkelig virkning, kunngjorde presidenten i Algerie onsdag..

VG - Igår: 13:45

Nordmann pågrepet i Spania – mistenkt for terrortilknytning

En nordmann skal ha drevet IS-propaganda fra Spania, melder lokalt politi..

NRK - 21 jun 22 kl. 17:55

Skogbranner i Spania under kontroll

Rundt 100 personer i tolv landsbyer ble mandag evakuert fra boligene sine på grunn av skogbranner i Navarra-provinsen i Spania. Ifølge spanske medier skal brannvesenet nå ha kontroll på brannene, skriver NTB..

NRK - 21 jun 22 kl. 02:01

Rundt 1000 personer evakuert i Spania

Rundt 1000 personer i tolv landsbyer i Navarra-provinsen i Nord-Spania er evakuert fra boligene sine på grunn av skogbranner i regionen. Situasjonen skal være verst i fjellkjeden Sierra del Perdón og i Gallipienzo, rundt 20 kilometer sør for provinshovedstaden Pamplona, med endrede vindretninger..

NRK - 13 jun 22 kl. 08:42

Lege: Fraråder folk med hjerteproblemer å reise til Spania

Spania går mot temperaturer over 40 grader neste uke. Overlege ved Kry Reiseklinikken, Gunnar Hasle, advarer nordmenn med hjerteproblemer mot slike temperaturer..

NRK - 19 maj 22 kl. 23:17

Ekskong Juan Carlos tilbake i Spania

Ekskonge Juan Carlos (84) er tilbake i Spania for første gang siden han for to år siden ble tvunget til å abdisere og dra i eksil etter anklager om korrupsjon. Han kom torsdag med privatfly for å delta i en regatta i Nord-Spania og skal mandag besøke sin kone og sønn i Madrid, før han returnerer til Abu Dhabi der han har bodd de siste årene. Regjeringen har nektet ham å overnatte på slottet i Madrid, melder NTB..

NRK - 10 jun 22 kl. 17:21

Skogbrannen på Costa del Sol sprer seg ikke lenger

Skogbrannen som denne uka førte til evakuering av over 2.000 mennesker på Costa del Sol i Spania, er «stabilisert». De evakuerte kan vende tilbake.

NRK - 09 jun 22 kl. 15:05

Skogbrann i Sør-Spania

En skogbrann herjer i fjellene i Malaga-provinsen i Sør-Spania. 2000 mennesker er evakuert fra sentrum av byen Benahavis. Tre brannmenn er skadd.

NRK - 09 jun 22 kl. 10:41

Mer enn 3.000 personer er evakuert som følge av en skogbrann i Spania

Mer enn 3.000 personer er evakuert som følge av en skogbrann i det populære turistområdet Costa del Sol sør i Spania. Brannen startet onsdag ettermiddag like ved landsbyen Pujerra i provinsen Málaga, og det er foreløpig uklart hva som er årsaken.

NRK - 08 jun 22 kl. 23:45

Algerie forbyr import fra Spania

Algerie har innført forbud mot all import fra Spania, melder Reuters. Forbudet skal gjelde fra torsdag denne uka, og kommer bare timer etter at Algerie sa opp en 20 år lang vennskapsavtale mellom de to landene om konflikten i Vest-Sahara..

NRK - 17 timer siden

2000 migranter stormet grensen til Melilla

En gruppe på 2000 migranter forsøkte å storme grensegjerdet som skiller den spanske eksklaven Melilla fra Marokko fredag morgen, ifølge spanske myndighetene. Tidligere var det rapport at det var snakk om 400 migranter. Et betydelig antall av migrantene, som kom fra land sør for Sahara, greide å komme seg over sperringene, opplyser den spanske regjeringens lokale delegasjon, ifølge NTB.

Klartale - 19 timer siden

Mange tror årets feiring vil bli tidenes største

Oslos gater fylles igjen med festglade folk, regnbueflagg og fargerike flåter.– Etter to år med pandemi har det gått opp for mange hvor viktig det er for dem å feire Pride. Det er fantastisk å være tilbake til normale tilstander.

Dagbladet - 31 maj 22 kl. 12:14

Spania ofrer Vest-Sahara

For å blidgjøre Marokko har Spania utløst krise med sin viktigste leverandør av gass, Algérie, idet EU kjemper for å bli uavhengig av russisk gass, skriver Einar Hagvaag..

Klartale - 31 maj 22 kl. 06:00

Dette må du vite før du reiser til utlandet

Drømmer du om å reise på ferie til varmere strøk? Da er du ikke alene. For første gang på tre år blir det en såkalt normal sommer.

NRK - Igår: 10:29

Norsk kvinne slipper utlevering til Hellas

En norsk kvinne i 40-årene skal ikke utleveres til Hellas, slik landet har krevet av Norge. Det ble bestemt av Hordaland tingrett i dag. Da hun ble stoppet i passkontrollen på Bergen lufthavn Flesland fikk hun vite at hun i 2014 var dømt for å ha sendt litt over 34 gram cannabis fra Spania til Hellas i 2010.

Klartale - I førrgår: 13:30

Skal du ut å fly? Dette har du krav på hvis det går galt

Mange har allerede startet sommerferien sin. Derfor er også mange bekymret for hva de skal gjøre om flyet er forsinket. hva har du egentlig krav på?

VG - 21 jun 22 kl. 12:51

Tissetrengt? Her risikerer du bot på 7800 kroner

Går ferieturen til Vigo i Spania denne sommeren kan det være lurt å oppsøke et toalett før du hopper i havet. Ellers kan det vente en bot på flere tusenlapper..

NRK - 21 jun 22 kl. 11:04

Spansk kabinpersonale streiker i juli

Spania-baserte kabinpersonale ved flyselskapet easyJet skal ut i en ni dager lang streik i juli, melder en lokal fagforening, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Det streikes mot lave lønninger..

Klartale - 21 jun 22 kl. 08:53

Flystreiken fortsetter

Flyteknikere streiker. Mandag ble det kjent at flyruter til Nice og London var kansellert. Rutene er med flyselskapet Norwegian.

NRK - 20 jun 22 kl. 18:51

Tyrkia: Forhandlingene fortsetter

Tyrkia ser ikke neste ukes Nato-toppmøte i Spania som en siste frist for å finne en løsning på Sverige og Finlands søknader om medlemskap, melder AFP. – Nato-toppmøtet i Madrid er ingen tidsfrist, så våre forhandlinger fortsetter, sier president Recep Tayyip Erdogans utenrikspolitiske rådgiver Ibrahim Kalin..

VG - 15 jun 22 kl. 14:28

Hetebølge i USA og Europa - oppfordrer 100 millioner amerikanere om å holde seg hjemme

Spania smelter i den varmeste hetebølgen på 40 år mens en tredel av USAS befolkning nå bes om å holde seg hjemme..

NRK - 15 jun 22 kl. 13:11

Japan til Nato-toppmøtet for første gang

Japans statsminister deltar når Nato-landenes ledere samles i Spania i slutten av måneden. Det er første gang en japansk leder er med på et Nato-toppmøte. Fumio Kishida kommer til Spanias hovedstad Madrid der de 30 landenes ledere møtes 28.

NRK - 22 maj 22 kl. 15:16

Nye varmerekorder i Sør-Europa

En hetebølge i Sør-Europa har ført til rekordhøye temperaturer i Spania, Frankrike og Tyskland de siste dagene. I byen Jaén i Sør-Spania ble det fredag målt 40 grader, det varmeste som noen gang er registrert her i mai. Samtidig ble det målt 41 grader i regionen Andalucía.

Klartale - 14 jun 22 kl. 14:00

Nordmenn vil avlyse ferieturen sin som følge av varmt vær

Spania er et land nordmenn elsker å reise til. Denne sommeren er det ekstra varmt. På søndag var det nær 43 grader varmt.

Aftenposten - 13 jun 22 kl. 10:17

Kan slå alle rekorder

Etter et rekordvarmt år i 2021, er det igjen unormalt høye temperaturer i Spania..

Dagbladet - 13 jun 22 kl. 03:02

- Hold dere inne!

Spania er rammet av årets første hetebølge. Nå kommer spanske myndigheter med en klar beskjed til innbyggerne..

VG - 12 jun 22 kl. 19:51

Hetebølge i Sør-Europa: Nærmer seg 43 grader i Spania

Mens i nord fortsetter den gode, gamle «norske sommeren»..

Dagbladet - 11 jun 22 kl. 19:24

Varmeste på over 20 år

Det er over 20 år siden det har vært så varmt i Spania i månedene før sommeren..

NRK - 18 maj 22 kl. 22:51

40 smittet av apekopper i Spania og Portugal

Over 40 mulige tilfeller av apekopper, et sjeldent virus i Europa, er påvist i Spania og Portugal. Kunngjøringen om utbruddene i Madrid og Lisboa kommer noen dager etter at britiske myndigheter meldte om sju tilfeller den siste måneden. Noen av tilfellene tyder på at viruset er overført gjennom seksuell kontakt, i de fleste tilfellene hos homofile eller biseksuelle menn, og det er en ny utvikling siden viruset normalt overføres via dråpesmitte.

VG - 09 jun 22 kl. 13:52

Skogbrann raser i Spania: – Litt skremmende

Flere tusen er evakuert etter at det brøt ut skogbrann i spanske Costa del Sol. Norske Selma og kjæresten er på ferie og så flammene på nært hold..

NRK - 06 jun 22 kl. 23:18

Leter etter savnede etter småflyulykke

Nederlandsk politi leter etter to savnede som skal ha vært om bord i et småfly som søndag styrtet i en kanal ved Rotterdam, skriver nettstedet ad.nl. Flyet er registrert i Spania men skal ha norsk eier, og var på vei fra Tyskland til Frankrike.

NRK - 06 jun 22 kl. 20:15

Østerrike har Europas beste badevann

Østerrike har det reneste badevannet i Europa. Det kommer frem av en oversikt det Det europeiske miljøbyrået (EEA) har gjort over EU-landene, samt Albania og Sveits. Vannet på 97,7 av badestedene i Østerrike får beste karakter i undersøkelsen.

NRK - 05 jun 22 kl. 12:50

Her er kronprinsen Haakon på Roland-Garros-finalen

Kronprins Haakon er en av mange kjente ansikter på tribunen under Rolland-Garros-finalen mellom Casper Ruud og Rafael Nadal. Kronprins Haakon, som nylig kom hjem fra en ekspedisjon på Grønland, har fått plass ved siden av Kong Felipe VI av Spania. Ifølge kongehusets offisielle program er også kronprinsesse Mette-Marit på den historiske finalen.

VG - 04 jun 22 kl. 17:10

Kan provosere Nadals kroniske fotskade: – Har dager der han ikke kan gå ordentlig

Rafael Nadal (36) har en kronisk fotskade. Og han er langt eldre enn Casper Ruud (23). Begge deler taler for en mulig norsk sensasjonsseier mot gruskongen fra Spania..

NRK - 02 jun 22 kl. 15:47

Ny omikronvariant gir koronabølge i Portugal

Portugal opplever en kraftig økning i antall koronasmittede på grunn av en undervarianten BA. 5 av omikron-varianten av viruset. Det skriver Reuters.

Klartale - 02 jun 22 kl. 13:20

Flere afrikanske land sliter med å få vaksiner mot apekopper

Apekopper er et virus. For noen uker siden var det flere som ble smittet av det blant europeiske land. Afrika har slitt med viruset lenge.

Klartale - 30 maj 22 kl. 09:34

Kaos både under og etter Champions League-finalen

Lørdag var det klart for årets viktigste kamp for europeiske lag. Nemlig Champions League-finale.Lagene som møtte hverandre var Liverpool og Real Madrid.

Klartale - 30 maj 22 kl. 06:25

Disse reisene krever ikke pass

Frister Svalbard? Fram til 31. august kan du reise dit med kun førerkort fra Norge.

NRK - 06 maj 22 kl. 06:43

Har løslatt blogger

En spansk domstol har beordret midlertidig løslatelse av en ukrainsk blogger og politiker som er anklaget for forræderi i hjemlandet. Anatolij Sjariij ble pågrepet nær Tarragona onsdag etter at Ukraina hadde utstedt internasjonal arrestordre, opplyser spansk rettsvesen. I rettsdokumenter står det at Sjariij er anklaget for «høyforræderi og oppfordring til hat».

Aftenposten - 25 maj 22 kl. 06:48

– Ser ikke så veldig bra ut

Intense hetebølger skyller over deler av Pakistan, India, Spania og USA, samtidig som globale matvarekjeder er presset..

E24 - 24 maj 22 kl. 19:35

Hetebølger i Asia, USA og Europa forverrer matpriskrisen

Intense hetebølger skyller over deler av Pakistan, India, Spania og USA, samtidig som globale matvarekjeder er presset. – Det ser ikke så veldig bra ut for produksjonen fremover, sier forsker..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com