Spania

Monday, 06 February, 04:18

Nyheter om Spania

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 nov 22 kl. 11:39

Slik har den første uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

Klartale - 25 jan 23 kl. 15:34

Spansk storavis før VM-kampen: – Norge ikke lenger avhengig av Sagosen

Onsdag er det kvartfinale i verdens-mesterskapet (VM) i håndball. Norge skal spille mot Spania.Alle de norske spillerne ble testet for korona tirsdag kveld.

NRK - 26 nov 22 kl. 09:49

Spania vil åpne grensen mot Gibraltar helt

Spania og EU foreslår å fjerne grensegjerdet mot Gibraltar for å legge til rette for fri bevegelse inn og ut av det britiske territoriet. – Forslaget som er overlevert til britene er omfattende og inkluderer tiltak for å fjerne grensegjerdet og sikre fri bevegelse, sier Spanias utenriksminister Jose Manuel Albares i en uttalelse. Forslaget vil gjøre Spania, på vegne av Schengen-landene, ansvarlig for Gibraltars yttergrense, står det videre.

NRK - 01 feb 23 kl. 08:25

El Pais: Spania sender fire til seks stridsvogner til Ukraina

Spania vil sende mellom fire og seks Leopard 2-stridsvogner til Ukraina, opplyser anonyme regjeringskilder til avisen El Pais. Det er ikke kjent når de spanske stridsvognene kan være på plass i Ukraina. Det er tidligere kjent at Spania vil sende stridsvogner til Ukraina, men forsvarsminister Margarita Robles har opplyst at de først må repareres.

NRK - 26 jan 23 kl. 20:19

Spanias Leopard-stridsvogner må repareres før de kan sendes til Ukraina

Spania planlegger å sende Leopard-stridsvogner for å hjelpe krigsherjede Ukraina, men først må flere av dem repareres, ifølge forsvarsminister Margarita Robles. – Vi har vært i kontakt med forsvarsindustrien for å finne ut hvor mange som må repareres, ettersom det er en rekke Leopard-2A4-stridsvogner som har vært ute av drift i lang tid, sa hun på en pressekonferanse torsdag. Spania har i likhet med Tyskland og flere andre europeiske land besluttet å sende stridsvogner til Ukraina.

NRK - 26 jan 23 kl. 14:26

Spania dropper munnbindkrav på offentlig transport

Spania dropper kravet til munnbind på offentlig transport. Det kunngjorde landets helseminister Carolina Darias i dag ifølge Reuters. Spania var et av de siste landene i Europa som hadde munnbindkrav, men Darias sier smittesituasjonen i landet nå er sådan at den ikke gir grunnlag for pålagt munnbindbruk..

NRK - 26 jan 23 kl. 11:28

Den siktede etter kirkeangrepet i Spania var utvist fra landet

Den siktede etter kirkeangrepet i Algeciras i Sør-Spania hadde fått pålegg om å forlate landet, opplyser spanske myndigheter. 25-åringen fikk beskjed om utvisningen i juni i fjor. En kirketjener ble drept og en prest alvorlig såret i kirke-angrepet onsdag.

Klartale - 26 jan 23 kl. 08:22

Norsk tap mot Spania i håndball-VM

Kampen ble avgjort etter ekstra spilletid. Spania vant 35-34. Jonas Wille er trener for det norske laget.

NRK - 25 jan 23 kl. 10:36

Spania: 74-åring pågrepet for brevbomber

En 74 år gammel mann er pågrepet i forbindelse med de mange brevbombene som ble sendt til ambassader, politikere og en luftforsvarsbase i Spania i fjor. Mannen ble pågrepet onsdag morgen, melder den spanske nettavisen La Sexta. Det er til sammen kjent at seks brevbomber ble sendt til ulike mål i Spania i slutten av november og begynnelsen av desember i fjor.

Klartale - 24 jan 23 kl. 13:00

Norge møter tøff motstand

Norge har gjort det bra hittil i verdens-mesterskapet (VM) i håndball. En av de store stjernene er Torbjørn Bergerud.Han har vist at han er veldig god.

NRK - 23 jan 23 kl. 04:42

Tyskland blir med på hydrogenrør-samarbeid

Tyskland slutter seg til et hydrogenrørprosjekt som skal frakte hydrogengass fra Spania og Portugal til Frankrike og Tyskland. Spania, Portugal og Frankrike inngikk enighet om prosjektet i desember. Planen går ut på å bygge en stor undersjøisk rørledning for å frakte såkalt grønt hydrogen fra Spania og Portugal til Frankrike, og etter hvert til resten av Europa.

NRK - 30 dec 22 kl. 11:06

Spania krev negativ test av reisande frå Kina

Spania vil krevje at alle passasjerar som kjem frå Kina testar negativt for covid eller er fullt vaksinert mot viruset. Smitten har auka kraftig i Kina den siste tida. Fleire land, blant dei Italia, USA og Sør-Korea, har innført liknande krav som Spania etter at Kina fjerna obligatorisk karantene ved innreise.

VG - 30 jan 23 kl. 16:47

Tok med mat fra Spania: – Får sjokk hver gang vi kommer hjem

OBS PÅ ALNABRU (VG) Knut Hemstad (68) nøt kalkunfileter fra Spania i helgen. Det kostet 28 kroner..

NRK - 30 jan 23 kl. 13:54

Prisveksten i Spania skjøt fart i januar

Spania har i januar opplevd en uventet kraftig prisvekst, ifølge nye tall fra landets statistikkbyrå INE. Den årsbaserte konsumprisindeksen viser en prisvekst på 5,8 prosent, mens det var ventet at den kom til å synke til 4,9 prosent. Prisveksten skyldes i stor grad høye drivstoffpriser.

Klartale - 26 jan 23 kl. 13:08

Mann angrep med sverd i kirke

En mann angrep i en kirke onsdag. Det skjedde i Sør-Spania. Mannen angrep med et samuraisverd.

NRK - 25 jan 23 kl. 21:52

Spania innleder terroretterforskning etter kirkeangrep der minst én ble drept

En kirketjener er drept og en prest alvorlig såret i en kirke i byen Algeciras i Sør-Spania, opplyser politiet til spanske medier. – Like før klokka 20 gikk en person til angrep med et knivlignende våpen, drepte en person og såret en annen i San Isidro-kirken i Algeciras, skriver innenriksdepartementet i en pressemelding onsdag kveld. Mannen gikk til angrep med et samuraisverd, ifølge spanske medier, som også har meldt at i alt fire personer ble såret..

NRK - 25 jan 23 kl. 10:03

El Pais: Spania vil også gi stridsvogner til Ukraina

Det spanske regjeringen vil slutte seg til leveranser av Leopard 2-stridsvogner til Ukraina så fort Tyskland gir klarsignal, melder den spanske avisen El Pais. Det fremgår ikke hvilke regjeringskilder den spanske storavisen baserer sin informasjon på. Det er ventet at Tyskland, som er produsent av de omtalte stridsvognene, vil bestemme seg i løpet av onsdag om de åpner for leveranse til Ukraina.

NRK - 22 jan 23 kl. 18:24

Mistenker russiske agenter for brevbomber i Spania

Embedsfolk i USA og Europa sier til New York Times at de tror russiske agenter sto bak brevbombene i Spania før julen. Avisen skriver at vestlige myndigheter mistenker den russiske etterretningstjenesten for å ha bedt en russisk rasistisk gruppe sende brevbombene til flere spanske regjeringsmedlemmer og diplomater i landet. De seks brevbombene ble sendt i slutten av november og starten av desember.

NRK - 30 dec 22 kl. 13:17

Inflasjonen går ned i Spania

I Spania har inflasjonen gått ned til 5,8 prosent, det laveste nivået siden november 2021. Det viser nye tall for desember fra statistikkbyrået INE. Inflasjonen har nå vært på vei nedover i Spania i fem måneder på rad.

VG - 19 jan 23 kl. 11:29

Norge møter Sverige og Spania i oppvarmingskamper før fotball-VM

Hege Riises norske kvinnelandslag skal møte Sverige og Spania på bortebane i april i treningskamper foran sommerens fotball-VM i Australia og New Zealand..

Aftenposten - 19 jan 23 kl. 11:29

Norge møter Sverige og Spania i oppvarmingskamper før fotball-VM

Hege Riises norske kvinnelandslag skal møte Sverige og Spania på bortebane i april i treningskamper foran sommerens….

NRK - 03 dec 22 kl. 06:08

Ukraina har fått luftforsvarssystem fra Spania

Ukraina har mottatt den første leveransen av et luftforsvarssystem av typen Hawk fra Spania. Kunngjøringen ble gjort i den ukrainske havnebyen Odesa fredag av forsvarsminister Oleksij Reznikov etter et møte med Spanias forsvarsminister Margarita Robles. (NTB-DPA) Spania skal sende flere leveranser av samme system.

Aftenposten - 4 timer siden

Ny spansk lov skulle skjerpe straffen for voldtekt. I stedet går voldsmenn fri.

Etter en brutal gruppevoldtekt i 2016 strammet Spania inn loven om seksuell vold..

NRK - 12 jan 23 kl. 13:36

Spania dropper oppviglertiltale mot Catalonias tidligere leder

Spanias høyesterett dropper oppviglertiltale mot Catalonias tidligere leder Carles Puigdemont. Puigdemont ble først tiltalt for løsrivelsesforsøket i 2017. Domstolen vil imidlertid fremdeles dømme ham for misbruk av offentlige midler og for å skape «offentlig uorden».

Klartale - 27 nov 22 kl. 13:00

Disse heier fram lagene sine under fotball-VM

NASJONALSANG: Supportere for Ecuador holder hånden sin på hjertet under deres første kamp mot Qatar. Her synger laget nasjonalsangen sin. GLYN KIRK/AFPKYSS: To supportere fra Qatar er klar for kampen deres mot Ecuador.

VG - 02 feb 23 kl. 19:51

Tap og Bjørkan-skade for Glimt i Spania

To uker før Lech Poznan kommer til Aspmyra for å spille første utslagsrunde i Conference League fikk Bodø/Glimt-ledelsen litt å tenke på i 3-4-tapet for Viborg..

Aftenposten - 02 feb 23 kl. 18:03

Sørloth kåret til månedens spiller i Spania

Alexander Sørloth (27) har fått prisen som LaLigas beste spiller i januar..

Aftenposten - 02 feb 23 kl. 16:22

Klassen skal på studietur til Spania, men tre elever får ikke bli med. Jeg er sjokkert.

Som mor velger jeg nå å ta en for laget..

NRK - 02 feb 23 kl. 14:39

Fotballer tvang fly til å lande i København

Et fly med fotballaget IFK Göteborg ombord, måtte lande i København på vei til Alicante i Spania. Grunnen til mellomlandingen var at flyets kaptein fikk mistanke om at 30 fotballer i flyet var pumpet opp, og derfor utgjorde eksplosjonsfare. Da ballene ble sjekket i København, viste det seg at de var flate, og tømt for luft før avgang.

NRK - 31 jan 23 kl. 11:25

Marginal vekst i eurosonen

Eurosonens økonomi vokste med 0,1 prosent i fjorårets siste kvartal, anslår EUs statistikkbyrå Eurostat. Det var nedgang fra tredje kvartal, da veksten var på 0,3 prosent, men bedre enn det mange analytikere hadde ventet. For 2022 totalt var veksten på 3,5 prosent, ifølge Eurostat.

Aftenposten - 29 jan 23 kl. 19:30

Glenn Solbergs Sverige med sammenbrudd: Tapte VM-bronsen

(Sverige-Spania 36–39) Etter en ellevill målfest før pause misset Glenn Solberg og Sverige bronsen i håndball-VM….

VG - 29 jan 23 kl. 19:30

Glenn Solbergs Sverige med sammenbrudd: Tapte VM-bronsen

(Sverige-Spania 36–39) Etter en ellevill målfest før pause misset Glenn Solberg og Sverige bronsen i håndball-VM på hjemmebane..

VG - 29 jan 23 kl. 15:04

Jesper Saltvik Pedersen ble VM-konge i Spania – tok sitt fjerde gull i slalåmrennet

Jesper Saltvik Pedersen fortsatte gullsankingen i VMs siste renn. Rogalendingen vant slalåmrennet med over to sekunder..

Aftenposten - 29 jan 23 kl. 15:04

Jesper Saltvik Pedersen ble VM-konge i Spania – tok sitt fjerde gull i slalåmrennet

Jesper Saltvik Pedersen fortsatte gullsankingen i VMs siste renn. Rogalendingen vant slalåmrennet med over to sekunder..

Aftenposten - 29 jan 23 kl. 08:00

Hans og Haalands suksess gir Norge et dilemma

Alexander Sørloth har opplevd store svingninger gjennom karrieren. Nå nyter han fantastiske fotballdager i Spania..

Aftenposten - 26 jan 23 kl. 04:59

Norge får psykologhjelp: – Selvfølgelig mørkt

GDANSK (VG) (Norge-Spania 34–35 e.e.o.

VG - 26 jan 23 kl. 04:59

Norge får psykologhjelp: – Selvfølgelig mørkt

GDANSK (VG) (Norge-Spania 34–35 e.e.o.

Aftenposten - 25 jan 23 kl. 22:19

Innrømmer forvirring i kaos-avslutningen – fikk ikke med seg advarselen

GDANSK/OSLO (VG) Norge rotet bort seieren i de siste sekundene av ordinær tid i VM-kvartfinalen mot Spania..

VG - 25 jan 23 kl. 22:18

Innrømmer forvirring i kaos-avslutningen – fikk ikke med seg advarselen

GDANSK/OSLO (VG) Norge rotet bort seieren i de siste sekundene av ordinær tid i VM-kvartfinalen mot Spania. Den avgjørende situasjonen skaper full forvirring blant de norske gutta..

NRK - 25 jan 23 kl. 20:49

El Mundo: En drept og flere skadet

Den spanske avisen El Mundo melder at en person er død og fire skadet i en kirke sør i Spania. En mann med samuraisverd skal stå bak angrepet..

VG - 25 jan 23 kl. 20:52

Spanske medier: Minst én død etter angrep med sverd

Én person er død etter at en mann skal ha angrepet en kirke i Algeciras i Spania..

VG - 25 jan 23 kl. 20:11

Norge tapte tidenes drama: – Helt vilt

GDANSK (VG) (Norge-Spania 34–35 e.e.o.

Aftenposten - 25 jan 23 kl. 20:11

Norge ute av VM etter utrolig tabbe

GDANSK (VG) (Norge-Spania 34–35 e.e.o.

Aftenposten - 25 jan 23 kl. 20:11

Norge tapte tidenes drama: – Det blir noen tunge netter

GDANSK (VG) (Norge-Spania 34–35 e.e.o.

Aftenposten - 25 jan 23 kl. 20:11

Norge tapte tidenes drama: – Føler selvfølgelig at jeg er en syndebukk

GDANSK (VG) (Norge-Spania 34–35 e.e.o.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com