Statens

Thursday, 09 February, 00:22

Nyheter om Statens

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 25 jan 23 kl. 14:42

Riksvei 80 vil være stengt fram til torsdag

Riksvei 80 mellom Bodø og Fauske vil ikke åpne før tidligst torsdag ettermiddag. På grunn av dårlig vær har det ikke vært mulig å fly over skredområdet med helikopter eller drone i dag, melder Statens vegvesen. – Sikkerhet kommer først, både for Statens vegvesen og for de vi er avhengige av for å komme oss opp i lufta.

NRK - 26 jan 23 kl. 13:59

Åpner riksvei 80 i ettermiddag

Statens vegvesen har startet ryddingen av rv. 80 etter skredet onsdag morgen. Anslått åpning er i dag, torsdag, klokka 18.

NRK - 18 jan 23 kl. 10:23

Statens vegvesen lanserer digital synsattest

Statens vegvesen lanserer fra og med i dag digital synsattest. Tidligere måtte synsattesten leveres på trafikkstasjonen. Nå kan alle landets optikere og øyeleger levere digitale synsattester fra PC eller smarttelefon til Statens vegvesen.

NRK - 02 feb 23 kl. 13:43

Mener Pirelli Benestad er uegnet

Statens helsetilsyn mener Esben Esther Pirelli Benestad er uegnet til å utøve sitt yrke forsvarlig på grunn av «vesentlig mangel på faglig innsikt», «uforsvarlig virksomhet» og «vesentlig pliktbrudd». Det kommer fram i helsetilsynets vedtak om tilbakekalling av Benestads autorisasjon som lege. Statens helsetilsyn viser til tre tilsynssaker oversendt fra Statsforvalteren i Agder.

NRK - 17 dec 22 kl. 13:59

Mehl: Kristiansens erstatning kan utbetales før nyttår

Justisdepartementet har vært i dialog med Statens sivilrettsforvaltning om en erstatning til Viggo Kristiansen. Dermed kan en erstatning utbetales allerede før nyttår. Fredag sa Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) til NRK at det er naturlig at Viggo Kristiansen får erstatningen så fort som mulig, og at man vurderer å få utbetalt deler av erstatningen på forskudd.

NRK - 25 jan 23 kl. 10:03

Riksveg 80 vil være stengt utover dagen

Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske vil være helt stengt utover dagen etter et sørpeskred ved Kleivberget på Kistrand i morges, skriver Statens vegvesen. Geolog er i området, og Statens vegvesen vil gjøre en ny vurdering klokka 14. – Det er imidlertid lite sannsynlig at riksveg 80 kan åpne før i ettermiddag.

Aftenposten - 05 feb 23 kl. 07:25

– Det kan ikke være Statens oppgave å rive vekk Iphonen som foreldrene har gitt i gave til ungene

Ungdommene ønsker ikke høyere aldersgrense. – Det kan ikke være Statens oppgave å rive vekk Iphonen som foreldrene har….

NRK - 02 feb 23 kl. 10:20

Havarikommisjonen undersøker ambulanse-utforkjøring ved Holmestrand

Statens havarikommisjon har iverksatt sikkerhetsundersøkelse av ulykken hvor en ambulanse havnet på taket ved Holmestrand. Ulykken skjedde onsdag 18. januar i nærheten av Holmestrand.

NRK - 01 feb 23 kl. 07:02

Mange møteulykker mellom personbil og tungbil i januar

Seks personer omkom i januartrafikken. Fire i møte med tungbil. Dette er fire flere omkomne enn i januar fjor, men på nivå med årene før pandemien.

NRK - 28 jan 23 kl. 16:06

Varsel etter dødsfall følges opp av Statsforvalteren

En mor og datter ble funnet døde i sitt eget hjem i Kragerø den 26 desember. Fem dager før de ble funnet, skal ambulansepersonell ha besøkt dem. Etter dødsfallene sendte Sykehuset Telemark varsel til Statens helsetilsyn om såkalt «alvorlig hendelse».

NRK - 24 jan 23 kl. 22:34

To selskaper utelukkes fra oljefondet

Norges Bank har vedtatt å utelukke to selskaper fra Statens pensjonsfond utland etter at de har solgt militært materiell til militæret i Myanmar. Det er selskapene AviChina Industry & Technology Co Ltd og Bharat Electronics Ltd som Norges Bank har besluttet å utelukke fra Statens pensjonsfond utland. Ifølge Norges Bank er det «uakseptabel risiko for at selskapene selger våpen til en stat som benytter våpnene på måter som utgjør alvorlige og systematiske brudd på folkerettens regler».

NRK - 24 jan 23 kl. 07:50

Uvær skaper trafikale utfordringer i Finnmark

Flere veistrekninger i Finnmark er stengt og kolonnekjørt på tirsdag. E6 Hatter er stengt på grunn av redusert sikt. E69 mellom Hønsa og Nordkapptunnelen er stengt.

NRK - 23 jan 23 kl. 20:53

Dr. Dropin må betale dagbøter etter ulovlig reklame

Legeforetaket Dr. Dropin betaler dagbøter på 5.000 kroner for det som Statens legemiddelverk mener er ulovlig reklame for aknepreparatet Isotretinoin.

NRK - 23 jan 23 kl. 10:24

Kontrollerte over 45 000 lette kjøretøy langs vegene i 2022

Over halvparten av de lette kjøretøyene som Statens vegvesen stoppet i kontroll i 2022, fikk både bruksforbud og mangellapper eller gebyr. – Når de fleste av de vi stopper får en reaksjon, viser det hvor målrettet kontrollene våre er. Å luke ut flest mulig av de bilene som ikke bør være på vegen er målet vårt, sier avdelingsdirektør Kjetil Wigdel i Statens vegvesen..

NRK - 20 jan 23 kl. 07:23

Staten fikk inn over 13 milliarder i bompenger i 2022

Aldri før har nordmenn betalt så mye bompenger som i fjor. I 2022 fikk staten inn 13,1 milliarder kroner, viser foreløpige prognoser fra Statens vegvesen. Det forrige toppåret for bompenger i Norge var 2019.

NRK - 19 jan 23 kl. 16:43

Adressa: Statens helsetilsyn åpner tilsyn mot St. Olavs

Statens helsetilsyn og Statsforvalteren åpner tilsyn mot St. Olavs etter Helseplattformen..

NRK - 9 timer siden

Viktig trafikkåre i Tromsø stengt

Sandnessundbrua, som er den eneste bynære trafikkåren fra Tromsøya til Kvaløya, er stengt som følge av sterk vind. Det viser en trafikkmelding fra Statens vegvesen. Det er flere kilometer med kø på stedet.

NRK - Igår: 20:19

Mener staten løper fra ansvaret

Oslos samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) er skuffet og overrasket over at staten vil la Oslo kommune betale for å begrense ulempene når Ring 1 stenger. Riksveien skal senkes og terrorsikres under det nye regjeringskvartalet og vil være stengt i tre år. En trafikkanalyse viser at det vil føre til mer trafikk og kø og større fare for ulykker i Oslos gater.

NRK - Igår: 20:12

Sørpeskred stenger fylkesvei

Fylkesvei 7908 på Reinøya i Karlsøy kommune er stengt på grunn av et sørpeskred. Sørpeskredet har gått mellom Finnkroken og Grøtnesdalen. Statens vegvesen vil gjøre ei vurdering klokka 10 i morgen, altså onsdag, om veien kan åpnes igjen..

NRK - Igår: 15:37

Sjøfartsdirektoratet held tilbake fiskefartøy etter at mann omkom

Sjøfartsdirektoratet held tilbake fiskefartøy etter at ein mann omkom etter å ha falle over bord på fiskefartøyet «Hunter» i Barentshavet den 30. januar. Det melder VG.

NRK - I førrgår: 17:44

Oljefondet passerte 14.000 milliarder

En drøy måned etter at oljefondet for første gang var verdt over 13.000 milliarder kroner, ble en ny milepæl passert mandag. Den siste tiden har Statens pensjonsfond – utland, bedre kjent som oljefondet, passert både 12.

E24 - I førrgår: 15:43

Inflasjon fortærer verdier, etser vekk middelklassen og minsker Statens gjeld

Visste du at skjørtelengden stiger og daler med markedene?.

Klartale - 10 jan 23 kl. 10:50

Folk skal minnes Shabana Rehman

Shabana Rehman ble bare 46 år gammel. Komikeren døde 29. desember 2022.

NRK - 31 jan 23 kl. 18:08

Fremdeles interesse for personlige bilskilt

I overkant av 11 500 kjøretøy kjører rundt i Norge med sine egne spesielle skilt. Snart syv år etter lanseringen er det fortsatt interesse for dette, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. I fjor fikk 1163 kjøretøy personlige bilskilt, mens tallet for 2021 var litt høyere, med 1488 spesiallagde skilt..

VG - 31 jan 23 kl. 10:22

Er VG Statens eller folkets avis?

VGs artikler om «barnevernsmotstandere» oser av enøyd mistenksomhet..

NRK - 31 jan 23 kl. 08:00

Lange køer på E18 i Oslo

Venstre og midtre felt i Operatunnelen er stengt fordi et vogntog har stanset. Lasten har forskjøvet seg, og det vil ta tid å få sikret den. Det blir mer og mer trafikk, og lange køer forventes, melder Statens vegvesen Alternativ rute via Ring3..

E24 - 31 jan 23 kl. 06:10

Oljefondet økte beholdningen av Tesla-aksjen mens kursen stupte

I et år hvor Tesla-kursen stupte valgte Statens pensjonsfond utland, bedre kjent som oljefondet, å øke beholdningen..

NRK - 31 jan 23 kl. 05:53

Får ikke bytte 200 år gamle vinduer

Boen Gård i Kristiansand får ikke tillatelse fra Riksantikvaren til å skifte ut de 200 år gamle vindusrutene i hovedhuset. Før nyttår fikk hotellet 1,1 millioner kroner gjennom Statens støtteordning for bedrifter, som skulle gå til å skifte ut omtrent 50 av dagens vindusruter som et ENØK-tiltak. Men Boen Gård, som er fredet, er en av få bygninger med engelske skyvevinduer.

NRK - 15 dec 22 kl. 23:20

Norges Bank utelukker tre selskaper fra Statens pensjonsfond utland

Tre selskaper utelukkes fra Statens pensjonsfond utland på bakgrunn av risiko for brudd på menneskerettigheter. Selskapene PTT PCL (PTT) og datterselskapet PTT Oil and Retail Business PCL (PTTOR) stenges nå ute fra Statens pensjonsfond utland. Årsaken er en uakseptabel risiko for at selskapene medvirker til alvorlig krenkelse av individers rettigheter i krig eller konfliktsituasjoner.

NRK - 30 jan 23 kl. 12:41

Skredfare stengjer fylkesveg

Fylkesveg 5720 mellom Hjelle - Erdal i Stryn kommuner er stengd grunna uvêr og fare for skred. Statens vegvesen opplyser at det blir ny vurdering tysdag klokka 09..

NRK - 30 jan 23 kl. 09:04

TØI: Utslipp fra veitransport går ned, men ikke nok

Siden 2015 er CO2-utslippet i norsk veitransport redusert med 2,2 prosent per år. Det er ikke nok, ifølge målet i «Klimakur 2030» på 4,7 prosent. Det er Transportøkonomisk institutt (TØI) som på oppdrag for Statens vegvesen har utarbeidet et verktøy som overvåker CO2-utslippet i norsk veitransport.

NRK - 29 jan 23 kl. 11:20

Vegvesenet åtvarar om vatn på vegane

Statens vegvesen oppmodar bilistar til å køyre forsiktig og etter forholda grunna regnveret. Det er fare for vassplaning fleire stadar i Vestland. – Nedbøren skal vare til i kveld så det vil ikke bli bedre med det første, skriv Vegtrafikksentralen vest på Twitter..

NRK - 27 jan 23 kl. 15:04

Kan bli kolonnekjøring på fjelloverganger

Statens vegvesen varsler på Twitter at det med kort varsel kan bli innført kolonnekjøring eller stengning på riksvei 7 Hardangervidda, riksvei 13 Vikafjellet og riksvei 52 Hemsedalsfjellet. Trafikanter som har planer om å kjøre over fjellet bør prøve å komme seg over til 22–23-tiden i kveld, advarer Vegvesenet..

NRK - 27 jan 23 kl. 10:36

Ukrainske flyktninger får utvidet rett til å kjøre bil i Norge

Statens vegvesen har nå fastsatt endringer i førerkortforskriften som innebærer at perioden ukrainske førerkort blir anerkjent i Norge er utvidet fra tolv måneder til varigheten av den kollektive beskyttelsen ukrainske flyktninger har i Norge, som er inntil tre år. Det opplyser regjeringen i en pressemelding. Videre anerkjennes alle førerkortklasser, ikke bare personbil, som det hittil har vært.

NRK - 26 jan 23 kl. 13:09

650.000 biler passerte ikke EU-kontroll

657.000 biler hadde mangler som måtte utbedres før kjøretøyet kunne godkjennes i 2022. Bremser, hjuloppheng og lys var blant de vanligste feilene.

NRK - 26 jan 23 kl. 07:48

Rapport om Kongsberg-drapene: – Han ble overlatt til seg selv og gikk under radaren

Mannen som drepte fem personer på Kongsberg i 2021, var overlatt til seg selv og gikk under radaren for dem som kunne ha hjulpet ham, ifølge en rapport. «Gjerningsmannen ble sett på som for syk for straff og for frisk for tvunget psykisk helsevern. Resultatet var at han ble overlatt til seg selv og gikk under radaren for de som kunne hjulpet ham.

NRK - 26 jan 23 kl. 07:48

Rapport om Kongsberg-drapene: - Siktet var overlatt til seg selv og gikk under radaren

Mannen som drepte fem personer på Kongsberg i 2021, var overlatt til seg selv og gikk under radaren for dem som kunne ha hjulpet ham, ifølge en rapport. Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten har undersøkt helsehjelpen gjerningsmannen på Kongsberg fikk i årene før drapene i 2021. Undersøkelsen viser at oppfølgingen av mannen sviktet.

NRK - 25 jan 23 kl. 21:47

Nordlandssjukehuset set inn ekstra ambulansar etter raset

Den største åra for ferdsel mellom Indre Salten og Nordlandssjukehuset er stengt etter rast på Rv80 ved Kirkestrand. Nordlandssjukehuset har gjort visse grep for å sikre innbyggarane på Fauske-sida av raset, skriv Saltenposten. Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske vil vere stengd fram til torsdag etter skredet.

NRK - 25 jan 23 kl. 12:13

Riksvei 13 stengt på Vikafjellet

Riksvei 13 er stengt på Vikafjellet ved Skelingavatnet etter et mindre snøskred som sperrer veien. Det melder Statens vegvesen..

NRK - 25 jan 23 kl. 10:58

Undersøker alvorlig luftfartshendelse

Statens havarikommisjon har startet undersøkelse av det de omtaler som en alvorlig luftfartshendelse som skal ha skjedd under innflygning mot Svolvær lufthavn 22. desember i fjor. Ifølge meldingen fra havarikommisjonen skal pilotene ha fått et såkalt pull-up-varsel under innflygningen.

VG - 24 jan 23 kl. 12:00

Broene kunne leveres på dager – brukte måneder

Statens vegvesen kunne levere midlertidige broer på tre-fire dager hvis det var tidskritisk. Likevel gikk det syv måneder fra Ukraina først ba om hjelp til broene ble sendt..

Aftenposten - 23 jan 23 kl. 20:05

Dr. Dropin betaler 5000 kroner i bot daglig for ulovlig reklamering

Dr. Dropin slaktes av Statens legemiddelverk, og må betale dagsbøter for det som menes å være ulovlig reklame for….

NRK - 23 jan 23 kl. 20:14

Fleire tusen nordmenn har ikkje fornya førarkortet

Frå nyttår gjeld ikkje dei gamle plastlaminerte førarkorta lenger. Men framleis er det rundt 20.000 nordmenn som ikkje har fornya førarkortet, opplyser Statens vegvesen til ABC Nyheter.

E24 - 23 jan 23 kl. 19:54

Dr. Dropin betaler 5000 kroner i bot daglig for ulovlig reklamering

Dr. Dropin slaktes av Statens legemiddelverk, og må betale dagsbøter for det som menes å være ulovlig reklame for aknepreparatet Isotretinoin..

VG - 23 jan 23 kl. 15:20

Tok grep for å få ned kø for oppkjøring

Etter pandemiår med lang ventetid for å kjøre opp til billappen, melder Statens vegvesen om normale tilstander igjen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com