NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 04:36

NRK - 17 jun 22 kl. 03:56

Dagbladet: Tine vil selge norsk melk i Kina

Tine Meierier melder seg på regjeringens eksportdrøm. Nå vil meieriselskapet fylle kinesiske kjøleskap med norsk melk, som de mener er «best i verden». Dagbladet skrev tidligere i juni at regjeringen på ny har bedt Kina om å få eksportere svinekjøtt, melk og meieriprodukter. Landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) bekreftet da overfor avisen at de forsøker, men hun utdypet ikke hva Norge skal tilby Kina i praksis. Nå bekrefter Tine overfor Dagbladet at de er med på planen og ønsker å eksportere melk og meieriprodukter til Kina.
Les mer på NRK


Les mer om:
Meierier, Kina, Sandra Borch, Norge, Tine, Dagbladet, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dagbladet, Tine, vil, selge, norsk, melki , Kina
NRK - 22 jun 22 kl. 11:18

Legger ned Tine-meieriet på Voss

Styret i Tine har besluttet å legge ned osteproduksjonen på Voss fra årsskiftet. Det betyr at meieriet der legges ned, melder konsernet i en pressemelding. En av årsakene er at Tine nå flytter mye produksjon av ost utenlands.

NRK - 14 jan 23 kl. 10:41

Tine saksøker Synnøve Finden

Det går mot rettssak etter uenighet om hvor lenge Synnøve Finden kan vente med å betale for råmelk fra Tine. Det skriver E24. Synnøve Finden får levert melk fra Tine Råvare.

NRK - 07 apr 22 kl. 09:57

Tine sender 40.000 liter melk til Ukraina

Ukrainske myndigheter har spurt Tine og regjeringen om hjelp til matforsyninger. – Tines ansatte og eiere er stolte men også ydmyke av å kunne bidra. Nå sender vi 40 000 liter melk til Ukraina på forespørsel fra den ukrainske ambassaden, forteller kommunikasjonsrådgiver Ingrid Wilberg Arnesen i Tine til NRK.

Klartale - 07 jul 22 kl. 09:37

Bakerier får ikke bakt skoleboller

Både Tine og Pals sier til kanalen NRK at de har problemer. Begge er store produsenter av skoleboller. De sliter med å lage nok boller til butikkene.

NRK - 29 sep 22 kl. 11:07

Svakt resultat for Tine

Driftsresultatet for Tine i andre tertial endte på 650 millioner kroner, 248 millioner kroner svakere enn samme periode i 2021. Resultatet før skatt endte på 633 millioner kroner, mot 872 millioner kroner i samme periode i fjor. Ettervirkningene av pandemien og økte kostnader til energi og transport oppgis som hovedårsakene, skriver Nationen.

Klartale - 06 okt 22 kl. 09:47

Dette er «lekkasjene» fra statsbudsjettet

Før hvert statsbudsjett kommer det som blir kalt «lekkasjer». Det er hint om at noe kan skje. Det kan være hemmeligheter som er delt med noen i mediene.

NRK - 22 feb 22 kl. 16:26

Påskekrimmen tilbake på mjølkekartongane

Etter mykje kritikk, tar Tine no tilbake tradisjonen med påskekrim på mjølkekartongane sine. I fjor kunngjorde Tine at dei fjernar krimmen, men etter den klare talen til nordmennene om at dei vil ha krim på bordet i påsken, er teikneserien igjen å sjå på mjølkekartongen. – Noreg, vi høyrde dykk, skriv Tine i pressemeldinga..

NRK - 10 nov 22 kl. 13:10

Tine seier opp 30 tilsette i Ålesund

Mjølkeproduksjonen blir lagt ned ved meieriet i Ålesund og flytta til Tunga i Trøndelang. Samstundes varslar Tine oppseiingar i heile landet. Fleire jobbar vil ryke når konsernet no går gjennom drifta.

NRK - 10 nov 22 kl. 19:16

Flere meierianlegg i nord i faresonen

Meierikonsernet Tine skal gjennomgå hele anleggsstrukturen. Det er særlig 13 anlegg med 1.400 ansatte som blir berørt.

NRK - 10 nov 22 kl. 15:59

Arbeidsplasser i fare ved Tine i Brumunddal

30 arbeidsplasser ved Tines mjølkepulvernlegg i Brumunddal står i fare. Tine går gjennom hele drifta og varsler flere oppsigelser i hele landet. Ett av 13 anlegg som kan ryke er mjølkepulver-anlegget i Brumunddal.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Nord-Korea viste fram atomvåpen

Nord-Korea viste fram interkontinentale ballistiske missiler under en militærparade i hovedstaden Pyongyang. Det ble også vist fram taktiske atomvåpen. Det bekrefter statskontrollerte nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 1 time siden

14 lik funnet i nedsunket lastebil i Mexico

Likene etter 14 mennesker ble funnet i en lastebil som var nedsunket i en kanal i den nordlige grensestaten Nuevo Leon, opplyser mexicanske myndigheter. Det ble funnet fem guatemalanske pass på likene. Ifølge det regionale sivilforsvaret var det ti menn, tre kvinner og ett barn som ble funnet døde.

NRK - 2 timer siden

Over 15.000 bekreftet døde etter jordskjelvet

Minst 15.000 mennesker har så langt mistet livet i jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 3 timer siden

Rekordomsetning for matbutikkene på svenskegrensa

Både Nordby Supermarket og Maximat hadde historisk høy omsetning den siste uka etter at de norske matvarebutikkene satte opp prisene. – Vi omsatte for 20–30 prosent mer enn samme uke i 2019. Det er snakk om mange, mange millioner kroner i økt omsetning, sier butikkansvarlig Patrik Zäll på Nordby Supermarket til Sarpsborg Arbeiderblad.

NRK - 3 timer siden

Erkjenner skyld etter skyting i matbutikk

3 personer ble skutt og drept på en Walmart-butikk i El Paso i 2019. En 24 år gammel mann erkjenner straffskyld og at det var et rasistisk motivert angrep. Byen El Paso ligger i den amerikanske delstaten Texas og grenser til Mexico.

NRK - 3 timer siden

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda på grunn av uvær. Dette gjelder samtlige kjøretøy, skriver Vegtrafikksentralen vest på Twitter. Ny vurdering vil bli gjort klokka 10 på torsdag.

NRK - 4 timer siden

Twitter har problemer

Mikrobloggtjenesten Twitter opplever natt til torsdag problemer. Flere brukere sliter med å få tilgang til tjenesten. Twitter skriver i en uttalelse at de er klar over problemene og at de jobber med feilretting, skriver Reuters..

NRK - 4 timer siden

Takplater fra skole i Lakselv flyr

Brannvesenet i Finnmark har rykket ut til Lakselv ungdomsskole etter meldinger om at løse gjenstander kommer flygende rundt skolen. – Det er takplater som har blåst av skolen. Det er snakk om 70 til 100 kvadratmeter, sier vaktleder Kjartan Lunøe ved 110-sentralen i Finnmark til NTB.

NRK - 4 timer siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 5 timer siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com