Kina

Friday, 17 September, 18:03

Nyheter om Kina

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 02 sep 21 kl. 19:48

Kerry ut mot Kina

Kinas bygging av nye kullkraftverk kan gjøre det umulig å nå målene i kampen mot klimaendringene, sier USAs miljøutsending John Kerry torsdag etter samtaler i Kina. Det skriver NTB. Kina har sagt til USA at framskritt når det gjelder kampen mot klimaendringene er avhengig av et bedre forhold mellom de to.

NRK - Igår: 10:44

Én milliard fullvaksinerte i Kina

I Kina er nå over én milliard mennesker fullvaksinert mot koronaviruset. Det opplyser myndighetene i Kina, melder AFP. Det tilsvarer over 71 prosent av landets 1,4 miliarder innbyggere..

NRK - 10 aug 21 kl. 11:19

Kina kaller tilbake ambassadør

I juli åpnet Litauen for at et taiwansk representasjonskontor kan bruke navnet Taiwan, i stedet for «kinesisk Taipei», noe som førte til kraftige reaksjoner fra Beijing. Kina gjør krav på Taiwan, som ble opprettet av nasjonalistene som ble drevet ut av fastlandet under borgerkrigen som endte med at kommunistene tok kontroll over Kina i midten av forrige århundre. Taiwan avviser at den selvstyrte øya er en del av «ett Kina».

NRK - 09 aug 21 kl. 21:44

Kina rekker ut en hånd til Finland

Kinas utenriksminister Wang Yi understreket at Kina og EU er «partnere, ikke rivaler» da han møtte sin finske motpart, Pekka Haavisto, på mandag. Det skriver The South China Morning Post. – Det er ingen fundamental interessekonflikt mellom Kina og Europa, det er kun et stort behov for samarbeid.

NRK - 06 sep 21 kl. 20:03

Bekymret for kinesiske atomraketter

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er bekymret for Kinas bygging av nye siloer for atomraketter. Kina er, på en ubegrenset og ugjennomsiktig måte, i ferd med å hurtig utvide sitt atomarsenal med flere stridshoder og mer avanserte systemer for å bære dem, sa Stoltenberg mandag på en Nato-konferanse om nedrustningskontroll i København. – Som en verdensmakt har Kina et globalt ansvar for nedrustning, sa Stoltenberg.

NRK - 01 sep 21 kl. 21:25

WHO-sjefen med nye krav til Kina

Sjefen for Verdsorganisasjonen for helse kritiserer Kina igjen for manglande samarbeid i granskinga av korleis koronapandemien starta. Det skriv NTB. – Grunnen til at undersøkinga av kor viruset oppstå er politisert, er fordi vi ikkje får den tilgangen til informasjon vi hadde venta.

NRK - 13 aug 21 kl. 10:19

Kina avviser krav om ny gransking

Regjeringen i Kina avviser oppfordringer om en ny og grundigere gransking av starten på koronapandemien. Viseutenriksminister Ma Zhaoxu sa fredag at Kina motsetter seg politiserte forsøk på å undersøke saken. Han mener eventuelle nye undersøkelser må baseres på rapporten som WHO utarbeidet tidligere i år.

E24 - 19 timer siden

Kinas Evergrande-problemer kan påvirke deg – selv uten en kaotisk kollaps

Verdens mest forgjelde eiendomsutvikler, Evergrande, står på kanten av stupet. – Ting som skjer i Kina, blir ikke lenger i Kina, sier analysesjef Pål Ringholm..

NRK - 30 aug 21 kl. 11:15

Vil ha Russland og Kina med

Tysklands utenriksminister mener at Russland og Kina må være med i samtaler om Afghanistan og evakuering av afghanere. Ifølge Maas vil det bli tydeligere om Kina og Russland er villige til å samarbeide under et møte i FNs sikkerhetsråd senere mandag..

E24 - 23 timer siden

Verdensbanken: IMF-sjefen løftet Kina på business-ranking

En undersøkelse av «Doing Business»-rapporten konkluderer med at IMF-sjef Kristalina Georgieva løftet Kina..

Aftenposten - Igår: 11:38

«AUKUS», jubler Biden. Kald krig, svarer Kina. Hva er det som skjer?

«AUKUS», sier de allierte. Kald krig, svarer Kina. Vi er sinte, raser Frankrike.

NRK - Igår: 02:50

To døde i jordskjelv i Kina

To personer mistet livet i et jordskjelv i Sichuan-provinsen sørvest i Kina tidlig torsdag morgen. Jordskjelvet hadde en styrke på 5,4, ifølge amerikanske US Geological Survey. Det kinesiske jordskjelvobservatoriet målte det til 6.

E24 - I førrgår: 15:32

Usikkert på Wall Street etter skuffende Kina-tall

Blandet åpning på handelsdagen i USA etter skuffende lav vekst i Kina..

E24 - I førrgår: 15:32

Svak nedgang på Wall Street etter skuffende Kina-tall

Børsene faller fra start i USA etter skuffende lav vekst i Kina..

E24 - I førrgår: 15:32

Vinglete på Wall Street etter skuffende Kina-tall

En usikker start på handelsdagen i USA etter skuffende lav vekst i Kina..

NRK - 28 aug 21 kl. 13:17

To milliarder doser satt i Kina

Kina hadde lørdag satt over to milliarder vaksinedoser mot covid-19. Det siste døgnet alene er det satt 15,6 millioner doser. 889 millioner mennesker har fått to doser, melder kinesiske medier.

NRK - 13 sep 21 kl. 15:35

Arbeidere funnet omkommet i Kina

19 kinesiske arbeidere som ble innesperret da en gruvegang i en kullgruve i Quinghai-provinsen i Kina raste sammen i august, er nå funnet døde. I alt 21 gruvearbeidere var i gruvegangen da taket plutselig raste ned 14. august.

NRK - 24 aug 21 kl. 06:00

Harris: Kina fortsetter å presse

Kina fortsetter å presse og opptre skremmende i de omstridte delene av Sør-Kinahavet, sier USAs visepresident, som tirsdag presenterer USAs Asia-politikk. Kamala Harris holdt tirsdag en tale i Singapore der hun la fram målene for amerikansk politikk overfor Asia og Stillehavsregionen. – Vi vet at Kina fortsetter skremme og presse og gjøre krav på brorparten av Sør-Kinahavet.

VG - 09 sep 21 kl. 20:43

Klæbo etterlyser forbundene og Olympiatoppen i Kina-debatten

LAVAZSÉ (VG) Skistjernen Johannes Høsflot Klæbo (24) synes ikke Skiforbundet, Idrettsforbundet og Olympiatoppen har gjort nok for å markere motstand mot OL i Kina..

Aftenposten - 09 sep 21 kl. 18:24

Et overgrep mot Kina-kritikeren Michael Tetzschner

Hvis kineserne har stjålet tusenvis av e-poster fra Stortingets viktigste Kina-kritiker: Tør utenriksminister Ine….

NRK - 09 sep 21 kl. 07:07

Kina lover bistand til Afghanistan

Kina lover rundt 270 millioner kroner i hastehjelp til Afghanistan og vil hjelpe landet i kampen mot koronapandemien. Landet planlegger i første omgang å sende 3 millioner doser med covid-19-vaksine. – Afghanistan står overfor store utfordringer, inkludert humanitære saker, folks velferd og pandemien, sa Kinas utenriksminister, Wang Yi, i en videokonferanse med Afghanistans naboland torsdag.

E24 - 07 sep 21 kl. 21:32

Xi Jinping har doblet bruken av gammelt slagord: – Vil påvirke norske bedrifter i Kina

Regjeringen utraderte en hel næring «med et pennestrøk» og private selskap donerer plutselig milliarder. Det kan åpne dører for norsk næringsliv, tror Kina-kjenner..

Aftenposten - 05 sep 21 kl. 14:01

Idolkonkurranser og «femi» menn skal vekk fra skjermene. I Kina er det nå rom for bare én personkult.

NYHETSANALYSE: Det er rom for bare én personkult i Kina. Den siste uken har Kinas leder Xi Jinping snudd opp ned….

NRK - 03 sep 21 kl. 15:45

Putin vil bygge ny by ved Kina

Russlands president Vladimir Putin har undertegnet en avtale om å bygge en ny by 30 kilometer fra Vladivostok ved grensen til Kina. Byen skal få navnet Sputnik, og er ment å bli et industrisenter med 300.000 innbyggere..

Klartale - 03 sep 21 kl. 15:24

Kina vil fjerne feminine skuespillere

Kina vil fjerne menn med feminine trekk fra TV-skjermen. Det sier kinesiske myndigheter..

NRK - 5 timer siden

Putin vil samarbeide med Taliban

I ein videokonferanse med Kina sa Russlands president Vladimir Putin at han ville samarbeide med Taliban-regjeringa i Afghanistan, melder Reuters. Han sa at Russland støttar ein FN-konferanse om landet, og at verdssamfunnet må frigi Afghanistans verdiar. Putin sa også at USA burde bli den største bidragsytaren med økonomisk hjelp til landet..

NRK - 30 aug 21 kl. 16:53

FN: Skal stemme over resolusjon

FNs sikkerhetsråd samles mandag kveld for å diskutere Afghanistan og stemme over et nytt resolusjonsforslag. Det bekrefter den norske FN-delegasjonen. I utkastet understrekes behovet for at FN får uhindret tilgang til å gi humanitær hjelp.

VG - 14 timer siden

Australia får tilgang på atomdrevne ubåter – Kina fordømmer avtalen

Australia, USA og Storbritannia begrunner avtalen med «økte regionale sikkerhetsbekymringer». Det kinesiske utenriksdepartementet kaller avtalen «høyst uansvarlig»..

NRK - 30 aug 21 kl. 14:16

Kina: Tillater mindre dataspill

Kina strammer inn reglene for dataspill. Fra nå av skal barn og unge under 18 år bare få spille mellom klokka 20 og 21 lokal tid på fredag og i helgene, samt helligdager, skriver nyhetsbyrået Xinhua ifølge Reuters. Spillselskaper vil ikke få lov til å tilby spill til barn og unge utenom disse tidene, og myndighetene vil skjerpe kontrollen med selskapene slik at de ikke bryter reglene.

NRK - 26 jul 21 kl. 14:53

Sherman hardt ut mot Kina

USAs viseutenriksminister Wendy Sherman gikk hardt ut mot Kina og tok opp deres påståtte hacking på et møte i Tianjin. Kina ber USA slutte å demonisere landet. En rekke saker som cybersikkerhet og menneskerettigheter har bidratt til å forverre forholdet mellom USA og Kina..

Klartale - 30 aug 21 kl. 12:20

Kina forbyr eksamener for seksåringer

Eksamener for 6- og 7-åringer blir forbudt i Kina. Det er for å beskytte barnas psykiske helse..

NRK - Igår: 08:59

Australia skal bygge atomubåtar

Australia skal byggje tolv atomdrivne ubåtar saman med USA og Storbritannia. Det sa leiarane for dei tre landa onsdag. Partnarskapet får namnet Aukus og opnar for at dei tre landa kan dele teknologi om blant anna nettsikkerheit, kunstig intelligens, undervassystem og gi moglegheit for å nå mål langt vekke.

NRK - Igår: 07:54

Kinesiske astronautar på veg heim

Den nye kinesiske romstasjonen Tiangong er nærare å vere ferdigbygd. No er tre kinesiske astronautar på veg ned til jorda etter tre månaders opphald, skriv NTB. Astronautane er venta å lande i eit område i Indre Mongolia, nord i Kina i løpet av fredag.

Dagbladet - Igår: 01:42

Nytt partnerskap kan provosere Kina

Australia skal bygge tolv atomdrevne ubåter i et nytt partnerskap med USA og Storbritannia. Det kunngjorde de tre landenes ledere onsdag.Click to add subtitle.

Dagbladet - Igår: 01:42

Atompakt mot Kina kan provosere

Australia skal bygge tolv atomdrevne ubåter i et nytt partnerskap med USA og Storbritannia. Det kunngjorde de tre landenes ledere onsdag..

NRK - Igår: 19:51

Biden har tillit til forsvarssjefen

President Joe Biden seier han har full tillit til USAs forsvarssjef Mark Milley etter at Milley ifølge ei ny bok hadde hemmeleg kontakt med Kina. I Bob Woodward og Robert Costas bok «Peril» kjem det fram at generalen var uroa for kva Donald Trump kunne finne på i raseri over å ha tapt valet. Han tok difor kontakt med den kinesiske forsvarsministeren for å forsikre om at USA ikkje ville gå til krig.

Aftenposten - I førrgår: 17:07

Skjebnemøte for klima i Glasgow i november. Ny global krangel seiler opp.

Kina og India har ennå ikke styrket sine klimaløfter i Parisavtalen. Fristen var i februar 2020..

E24 - I førrgår: 15:32

Energiaksjer løfter Wall Street - brutalt kasinofall fortsetter

Energiaksjene løfter S&P 500-indeksen etter en usikker start på handelsdagen i USA. Kasinoaksjene fortsetter å falle kraftig etter skremmeskudd fra Kina..

E24 - I førrgår: 06:10

Kasinoaksjer tynger Hongkong-børsen

Børsen i Hongkong faller for tredje dag på rad, der strengere regler fra myndighetene tynger en rekke kasinoaksjer. Samme morgen viser ferske tall en langt svakere detaljhandel i Kina enn ventet på forhånd..

Aftenposten - I førrgår: 21:50

USAs forsvarssjef fryktet at Trump kunne starte krig etter stormingen av Kongressen

USAs forsvarssjef Mark Milley var så redd for at Donald Trump kunne starte en krig at han tok kontakt med Kina for….

NRK - I førrgår: 20:55

Får ikkje kome inn i Westminster

Kinas ambassadør til Storbritannia blir nekta å kome på besøk til Westminster. Ambassadør Zheng Zeguang skulle ha talt til ei gruppe parlamentarikarar i det britiske parlamentet om korleis ein kunne styrke forholdet mellom Kina og Storbritannia. Men speakerane i begge kammera nekta han tilgjenge fordi kinesiske styresmakter har innført sanksjonar mot ni britiske folkevalde som er kritiske til Kinas behandling av uigurane.

NRK - 13 sep 21 kl. 06:53

Kina forbereder seg på tyfon

Myndighetene i Shanghai og naboregioner langs den kinesiske kysten har innstilt fly-, tog- og T-baneavganger, og stengt skoler, i påvente av tyfonen Chanthu. Tyfonen nærmer seg det kinesiske fastlandet etter å ha passert Taiwan. Den gjorde lite skade på Taiwan, men brakte med seg mye regn.

E24 - 13 sep 21 kl. 06:08

Frykt for nye myndighetsgrep senker teknologiaksjer i Kina: Alibaba faller tungt

Den kinesiske staten har den siste tiden tatt et oppgjør med de store teknologiselskapene i landet. Nå melder Financial Times at myndighetene ønsker kontroll over brukerdataen i Ant Groups finanstjenester..

VG - 11 sep 21 kl. 12:08

20 år med feilslått politikk

«Krigen mot terror» fremskyndet USAs relative maktsvekkelse vis-a-vis Kina – og står dermed som USAs største strategiske feilsteg i moderne tid..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt