Kina

Wednesday, 20 October, 18:22

Nyheter om Kina

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 11 okt 21 kl. 10:44

Spent konflikt mellom Kina og Taiwan

PRESIDENT: <strong>Kina</strong>s president, Xi Jinping, sier <strong>Kina</strong> kommer til å gjenforenes med Taiwan.Kina og Taiwan er i konflikt. Den har blitt verre i det siste. Kina øker sitt militære press mot øya.

NRK - 10 okt 21 kl. 06:22

Taiwan lar seg ikke presse av Kina

Taiwan vil forsvare sitt demokrati og ikke la seg presse av Beijing, sier president Tsai Ing-wen. Kina har trappet opp trykket mot øya den siste tiden. – Dess mer vi oppnår, dess større blir presset vi får fra Kina.

NRK - 09 okt 21 kl. 11:12

Kina lover «gjenforening» med Taiwan

En fredelig gjenforening med Taiwan «vil og kan bli realisert», hevder Kinas president Xi Jinping. – En nasjonal gjenforening med fredelige midler vil best tjene interessene til nasjonen som helhet, inkludert våre brødre på Taiwan, sa presidenten i en tale lørdag. Taiwan har i realiteten fullt selvstyre, men øya har aldri formelt erklært uavhengighet fra Kina.

E24 - 29 sep 21 kl. 21:59

IEA tror Kina kan kutte utslipp raskere: – Bra både for Kina og verden

Det er mulig for Kina å bli karbonnøytralt før 2060, ifølge en fersk IEA-rapport. – Kina har redskapene og evnen til å oppnå en enda raskere energiomstilling, sier IEA-sjef Fatih Birol..

NRK - 15 okt 21 kl. 15:48

EU vil ha toppmøte med Kina

EU og Kina skal snart ha eit møtast, ifølge presidenten for Det europeiske råd, Charles Michel, etter å ha snakka med Kinas president Xi Jinping. – Trass i skilnader er det viktig med dialog med Kina. Vi har difor blitt einige om eit toppmøte for å få han i gang igjen, skriv han på Twitter.

NRK - 03 okt 21 kl. 08:07

Kinesiske krigsfly mot Taiwan igjen

For andre døgn på rad har Kina sendt nesten 40 krigsfly mot Taiwan, opplyste forsvarsdepartementet på øya søndag. Fredag, på Kinas nasjonaldag, sendte Beijing 38 fly inn i et område sør for den selvstyrte øya. Det førte til at Taiwan lørdag anklaget Kina for trakassering og forstyrrelse av freden.

E24 - 12 timer siden

Hongkong-børsen stiger etter at renten holdes uendret i Kina

I Kina holdes renten uendret, og nyboligprisene mykes opp etter at sektoren har fått oppmerksomhet i det siste..

VG - Igår: 06:55

Skiforbundet varsler Kina-markering – har fått råd av NFF-topper

Langrennssjef Espen Bjervig provoserte først fotball-landslagstrener Ståle Solbakken. Siden har Bjervig fått innspill på hvordan Skiforbundet kan markere motstand mot menneskerettighetsbrudd før Kina-OL..

NRK - 01 okt 21 kl. 13:30

Kina sendte 25 jagerfly mot Taiwan

I anledning 72-årsjubileet for Folkerepublikken Kina sendte styresmaktene i Beijing 25 jagerfly i retning Taiwan. Som svar satte Taiwan inn luftpatruljer og sporet de kinesiske flyene, opplyser Taiwans forsvarsdepartement i en uttalelse. Kina har sendt jagerfly mot Taiwan nesten daglig det siste året..

Aftenposten - I førrgår: 09:06

Vil USA forsvare Taiwan mot et militært angrep fra Kina? Amerikanske myndigheter gir vage svar.

Vil USA forsvare Taiwan mot et militært angrep fra Kina? Velgerne sier ja..

Aftenposten - 16 okt 21 kl. 17:56

Her er grottene i Kina som WHOs koronagranskere ikke får se. På gårdene rundt er dyrene nå borte.

ENSHI, Kina (The Washington Post): Viruset kan ha smittet mennesker via dyr på gårder i Enshi, men bevisene er nå borte..

NRK - 27 sep 21 kl. 19:46

Stoltenberg er bekymra for Kina

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er bekymra over at Kina utvidar atomarsenalet sitt. Han ber om nedrustingssamtalar. Stoltenberg hadde måndag ein videosamtale med den kinesiske utanriksministeren Wang Yi.

NRK - 13 okt 21 kl. 16:05

Semje om naturvern i verda

195 land er samde om ein avtale for å verne om økosystema og kjempe mot naturøydeleggingar. Landa blei samde under eit FN-toppmøte i Kina i dag. Avtalen går ut på at 30 prosent av land- og havområda i verda skal vera verna innan 2030.

NRK - 25 sep 21 kl. 16:09

Huawei-topp tilbake i Kina

Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou er tilbake i Kina, etter at ho blei sett fri frå husarrest i Canada fredag, melder statlege medium, ifølge AFP. USA skulda Meng for bedrageri og brot på amerikanske sanksjonar mot Iran. Ho har sete i husarrest i Canada på grunn av eit utleveringskrav frå amerikanske styresmakter.

NRK - 11 okt 21 kl. 14:32

Iran åpner for avtale med Russland

Iran er klar til å inngå et strategisk partnerskap med Russland, opplyser Iran. – I de senere år er det blitt nødvendig å bedre forholdet mellom Iran og Russland og konsentrere innsatsen om strategiske partnerskap, sier en talsmann for det iranske utenriksdepartementet. En lignende avtale ble inngått mellom Iran og Kina i mars.

NRK - 23 sep 21 kl. 18:44

Advart mot land med Kina-avtale

Aktivisten og finansmannen Bill Browder sier han er blitt advart av britiske myndigheter mot å dra til land som har utleveringsavtale med Kina. Også andre Kina-kritikere har fått en slik advarsel fra det britiske utenriksdepartementet, opplyser Browder, som har britisk statsborgerskap, til nyhetsbyrået AFP. Bakgrunnen er den kinesiske sikkerhetsloven for Hongkong.

E24 - 23 sep 21 kl. 14:02

Kilder til WSJ: Kina forbereder seg på Evergrandes undergang

Kina har bedt lokale myndigheter om å forberede seg på «en mulig storm», ifølge Wall Street Journals kilder. Men flere eksperter har forventet at Kina vil gripe inn..

E24 - 22 sep 21 kl. 19:07

Kina stanser kullfinansiering i utlandet: – Beste klimanyhet på mange år

Kina vil ikke lenger bygge kullkraft utenfor landegrensene. Zero og internasjonale topper hyller nyheten. – Dette er ikke bare tomt prat.

NRK - 21 sep 21 kl. 15:25

Advarer om strid mellom USA og Kina

FNs generalsekretær António Guterres kom med en oppfordring til dialog mellom USA og Kina da han tirsdag åpnet FNs hovedforsamling. – Det vil være umulig å oppnå global utvikling hvis de to største økonomiene i verden er i konflikt med hverandre, sa Guterres og la til at et militært kappløp mellom USA og Kina vil være mer farlig enn den kalde krigen. Guterres la også vekt på behovet for sterkere innsats mot klimaendringene, og advarte mot koronakrisen som fortsatt preger verden..

NRK - 08 okt 21 kl. 20:39

Kina krever leveransestans

Kina krever at USA stanser våpenleranser og militær kontakt med Taiwan etter avsløringen av at amerikanske soldater trener opp bakkestyrker på øya. Wall Street Journal meldte torsdag, at et tjuetall soldater fra det amerikanske marineinfanteriet trener lokale bakkestyrker. Det skal dreie seg om operasjoner med småbåter.

E24 - 08 okt 21 kl. 06:09

Andre dag på rad med oppgang i Tokyo – Kina-børsene tilbake i handel

Handelen på Kina-børsene er i gang etter en ukelang høytidsfeiring, og nok en gang er kriserammede Evergrande i fokus. Samtidig fortsetter Tokyo-børsen torsdagens oppgang, og stiger markant i morgentimene..

Dagbladet - 07 okt 21 kl. 17:54

Xi´s Kinas sanne ansikt

Når Kina bruker nasjonaldagen sin på å sende bølger av krigsfly mot Taiwan, så er det en grov provokasjon, og kanskje en trening på invasjon. Hva slags Kina gjør slikt, spør Morten Strand..

NRK - 02 sep 21 kl. 19:48

Kerry ut mot Kina

Kinas bygging av nye kullkraftverk kan gjøre det umulig å nå målene i kampen mot klimaendringene, sier USAs miljøutsending John Kerry torsdag etter samtaler i Kina. Det skriver NTB. Kina har sagt til USA at framskritt når det gjelder kampen mot klimaendringene er avhengig av et bedre forhold mellom de to.

Aftenposten - 06 okt 21 kl. 08:45

Kina-skepsisen eksploderer i USA. – Naturlig og bra at folk reagerer, sier Nato-sjefen.

WASHINGTON D.C. (Aftenposten): Jens Stoltenberg vil at Nato skal snakke mer om trusselen fra Kina, men avviser at han….

NRK - 04 okt 21 kl. 14:26

Kina sendte 52 krigsfly mot Taiwan

For tredje dag på rad har kineserne sendt krigsfly mot Taiwan. Søndag tok 39 kinesiske fly seg inn i taiwansk luftrom. Mandag var tallet 52, det største antallet så langt.

E24 - 04 okt 21 kl. 13:02

Nye handelssamtaler mellom USA og Kina

USA og Kina skal møtes til nye samtaler om handel, et tema som ennå er betent mellom de to stormaktene. Samtalene vil være ærlige, ifølge en representant..

NRK - 16 sep 21 kl. 10:44

Én milliard fullvaksinerte i Kina

I Kina er nå over én milliard mennesker fullvaksinert mot koronaviruset. Det opplyser myndighetene i Kina, melder AFP. Det tilsvarer over 71 prosent av landets 1,4 miliarder innbyggere..

NRK - 1 time siden

Kritiserer Kinas handelspolitikk

USA hevder Kinas handelspolitikk innebærer urimelige hindringer mot import av varer og tjenester. Det skriver Reuters. Annen «urettferdig» praksis er forfordeling av statlige foretak, databegrensninger og svak håndheving av patentrettigheter, sier USAs charge d'affaires David Bisbee til Verdens Handelsorganisasjon i forbindelse med en gjennomgang av Kinas handelspolitikk.

NRK - 7 timer siden

Ville USA skulle snakke med Taliban

Den russiske utanriksministeren Sergej Lavrov beklagar at USA ikkje blir med på samtalane med Taliban onsdag. Russland, USA, Kina og Pakistan hadde samtalar om vegen vidare for Afghanistan tysdag. Onsdag held samtalane fram med Taliban, men der ville ikkje USA vere til stades, melder Reuters..

Aftenposten - Igår: 14:00

Langrennssjefen har snakket ut med Solbakken: - Det smalt jo godt

Nå vil vintersportsstjerner tone flagg i kampen for menneskerettigheter i Kina..

NRK - 01 okt 21 kl. 21:07

Sendte 38 krigsfly mot Taiwan

I anledning 72-årsjubileet for Folkerepublikken Kina sendte styresmaktene i Beijing til sammen 38 jagerfly i retning Taiwan. Som svar satte Taiwan inn luftpatruljer og sporet de kinesiske flyene, opplyser Taiwans forsvarsdepartement i en uttalelse. Kina har sendt jagerfly mot Taiwan nesten daglig det siste året og har trappet opp den militære trakasseringen av landet..

Aftenposten - Igår: 06:55

Skiforbundet varsler Kina-markering – har fått råd av NFF-topper

Langrennssjef Espen Bjervig provoserte først fotball-landslagstrener Ståle Solbakken..

NRK - Igår: 07:02

Lov for å straffe foreldre

Foreldre i Kina som har barn med «veldig dårleg oppførsel» eller utføre forbytingar kan bli straffa, føreslår ei ny lov. Det skriv CNN. I utkastet til den nye lova står det at om aktor finne dårleg eller kriminell oppførsel hos barn, vil føresette vil bli irettesett og beordra til å gjennomføre eit rettleiingsprogram for familieopplæring.

NRK - 10 aug 21 kl. 11:19

Kina kaller tilbake ambassadør

I juli åpnet Litauen for at et taiwansk representasjonskontor kan bruke navnet Taiwan, i stedet for «kinesisk Taipei», noe som førte til kraftige reaksjoner fra Beijing. Kina gjør krav på Taiwan, som ble opprettet av nasjonalistene som ble drevet ut av fastlandet under borgerkrigen som endte med at kommunistene tok kontroll over Kina i midten av forrige århundre. Taiwan avviser at den selvstyrte øya er en del av «ett Kina».

NRK - Igår: 01:55

Amnesty uroa over ytringsfriheten

Undertrykkende regimer rundt om i verden har brukt pandemien til å slå ned ytringsfriheten, advarer Amnesty International. De mener at liv kan ha gått tapt på grunn av mangel på riktig informasjon. Amnesty nevner blant annet Kina, Nicaragua, Tanzania og Russland..

VG - Igår: 00:40

Tiltalt for drap etter nabokrangler – flere håper han aldri blir funnet

Ou Jinzhong (55) er tiltalt for å drept to personer med kniv i Kina, og risikerer dødsstraff. På sosiale medier erklærer likevel mange at de håper han aldri blir funnet av politiet..

VG - Igår: 00:40

Drapstiltalt fikk sympati i sosiale medier - nå er han død

Ou Jinzhong (55) er tiltalt for å drept to personer med kniv i Kina, og risikerer dødsstraff. På sosiale medier erklærte mange at de håper han aldri blir funnet av politiet. Nå er mannen død..

NRK - 09 aug 21 kl. 21:44

Kina rekker ut en hånd til Finland

Kinas utenriksminister Wang Yi understreket at Kina og EU er «partnere, ikke rivaler» da han møtte sin finske motpart, Pekka Haavisto, på mandag. Det skriver The South China Morning Post. – Det er ingen fundamental interessekonflikt mellom Kina og Europa, det er kun et stort behov for samarbeid.

Aftenposten - I førrgår: 09:06

USA beskriver sin støtte til Taiwan med to ord. Hensikten er å være litt vag.

Vil USA forsvare Taiwan mot et militært angrep fra Kina? Velgerne sier ja..

E24 - I førrgår: 05:43

Den økonomiske veksten i Kina avtok i tredje kvartal

Veksten til kinesisk økonomi var mindre enn ventet i årets tredje kvartal..

E24 - 30 sep 21 kl. 19:16

Tesla tapte rettssak i Kina – svarer med nytt søksmål

Etter å ha tapt en bedragerisak mot en kunde i Kina, saksøker elbilgiganten Tesla den samme kunden for ærekrenkelse..

Aftenposten - 30 sep 21 kl. 18:29

Kina løslot to canadiere. – En helt ny form for gisseldiplomati, sier forsker.

En kinesisk kvinne blir løslatt fra husarrest i Canada. Kort tid etter løslater Kina to spionsiktede menn..

Aftenposten - 16 okt 21 kl. 21:56

Linkedin gir opp i Kina, presset for sensur blir for sterkt

Kineserne kan ikke lenger delta der «hele verden» møtes. Fra før var Facebook og Twitter blokkert..

NRK - 29 sep 21 kl. 09:30

Over ein milliard vaksinert i Kina

Kina har fullvaksinert 1,05 milliardar menneske med koronavaksine. Det seier Mi Feng, som er talsperson for Kinas helsekommisjon, melder Reuters..

NRK - 16 okt 21 kl. 19:03

Små, myke leker til jul

Internasjonal frakt med standard shipping-containere har blitt så dyrt at leketøysprodusenter i USA nå tar grep. For å få mest mulig ut av hver container, satser flere selskaper på små og myke leker til jul, skriver CNN. Ifølge en bransjeorganisasjon lages 85 prosent av leker som selges i USA i Kina.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt