Kina

Monday, 06 February, 04:26

Nyheter om Kina

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 21 sep 22 kl. 06:00

Derfor krangler verdens to mektigste land

Ingen er sterkere enn USA i verden. De bruker enormt mye penger på militæret sitt. De har soldater rundt om i verden.

Klartale - 16 okt 22 kl. 06:00

Hva kan Xi love i årene som kommer?

Alt tyder på at Xi Jinping blir valgt til leder for Kinas kommunistparti for tredje gang. Etter ti år som leder for både parti og Kina kan han trolig gjøre seg klar for fem nye år ved makten.Og Xi har mye å skryte av når partiet samler seg.

Klartale - 09 dec 22 kl. 06:15

Kina gjør seg klare for å åpne på tross av korona

Det har vært flere store protester i Kina de siste ukene. Folk har protestert mot de svært strenge reglene som er ment å hindre smitte med koronaviruset.Byer med millioner av innbyggere er blitt stengt ned i mange dager fordi noen få personer er smittet.

Klartale - 29 dec 22 kl. 16:30

Verden frykter at det kommer ny variant av korona

Kina strever med korona-viruset. Men myndighetene tar bort regler som skal hindre smitte. Flere land vil nå teste folk som kommer fra Kina.

Klartale - 22 jan 23 kl. 06:30

Frykt for mye smitte under nyttårs-feiring i Kina

Søndag er det kinesisk nyttår. Det er en høytid som folk i Kina reiser for å være sammen med familie. De siste årene har det vært umulig som følge av strenge regler for å unngå smitte med korona.

Klartale - 01 sep 22 kl. 11:15

FN mener Kina bryter menneskerettigheter i Xinjiang

Regionen Xinjiang ligger lengst nordvest i Kina. Mange av de som bor der er muslimer, og mange er også fra folkegruppen uigurer.De siste årene har flere anklaget Kina for å bryte menneskerettigheter i denne regionen.

Klartale - 21 okt 22 kl. 06:15

Politisk bråk etter demonstrant ble banket opp

Demonstrasjon var mot myndighetene i Kina og president Xi Jinping.En film delt i sosiale medier viser at det er urolig på utsiden av konsulatet. Og det viser en mann med munnbind og hatt som river ned plakater som tilhører demonstrantene.

NRK - 07 jan 23 kl. 22:43

FHIs søsterorgansisasjon i Danmark anbefaler ikke å kreve koronatest av reisende fra Kina

Folkehelsemyndighetene i Danmark er fortsatt på linje med norske FHI. De anbefaler til forskjell fra svenskene ikke koronatesting av reisende fra Kina. Krav om test av reisende fra Kina til Danmark vil ikke ha en større effekt på dansk epidemikontroll, ifølge en vurdering som Statens Serum Institut (SSI) sendte til helsedepartementet lørdag.

Klartale - 05 jan 23 kl. 12:16

Hvor farlig er korona i Kina? Verden er usikker

Stadig flere land vil teste reisende fra Kina. Nå sist Sverige. De krever negativ korona-test fra dem.

Klartale - 04 jan 23 kl. 10:44

Fulle sykehus preger Kinas største by

Like før jul endret Kina sine strenge regler mot smitte med korona-viruset. De nye reglene er mindre strenge, og fører til at flere blir smittet raskere. Det melder flere journalister som er i Kina.

NRK - 31 jan 23 kl. 14:41

Stoltenberg med nye anklager mot Kina

Nato vil styrke samarbeidet med Japan og deler bekymringen over Kinas stadig sterkere rolle i Stillehavsregionen og verden for øvrig. – Kina bygger i betydelig grad opp sin militære styrke, inkludert atomvåpen, herser med sine naboer og truer Taiwan, sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg som tirsdag møtte Japans statsminister Fumio Kishida i Tokyo. Kina følger også nøye med på Vestens respons på Russlands krigføring i Ukraina, påpekte han.

NRK - 10 jan 23 kl. 06:58

Kina slutter å utstede visum til sørkoreanere etter koronatiltak

Kina innfører visumtiltak mot sørkoreanere. Det skjer som svar på at Sør-Korea og en rekke andre land innførte koronatiltak mot reisende fra Kina. – Kinesiske ambassader og konsulater i Sør-Korea stanser utstedingen av korttidsvisum for koreanske borgere, heter det i en uttalelse fra den kinesiske ambassaden i Seoul.

NRK - Igår: 02:07

Kina om ballongnedskytingen: – Svært misfornøyd

Kina er svært misfornøyd med avgjørelsen om skyte ned den kinesiske ballongen som har svevd over USA, sier landets utenriksdepartement. De uttrykker også motstand mot USAs valg om å ta til maktbruk for å angripe det Kina kaller et luftfartøy, heter det i en uttalelse fra det kinesiske utenriksdepartementet. I uttalelsen hevdes det også at tjenestepersoner i USA hadde sagt at ballongen ikke utgjorde en militærtrussel, skriver The New York Times.

Klartale - 09 aug 22 kl. 11:15

Taiwan øver nå også på krig

Kina og Taiwan er uenige. Kina mener at Taiwan er en del av dem. Mens Taiwan mener det motsatte og vil være uavhengige.

NRK - 30 dec 22 kl. 19:06

Flere land vil kreve negativ koronatest fra personer som reiser fra Kina

Storbritannia kommer til å kunngjøre at flypassasjerer som kommer til landet fra Kina, må avlegge en negativ koronatest før avgang. Det melder BBC fredag kveld. Bakgrunnen er at smittetilfellene har økt kraftig i landet den siste tiden.

Klartale - 27 dec 22 kl. 14:24

De kan reise igjen for første gang på tre år

Kinesere kan reise ut av landet. Men de har hittil måttet rett i karantene etter reisen. Snart slipper de det.

NRK - 11 jan 23 kl. 16:15

WHO: Kina underrapporterer koronadødsfall

Kina fortsetter å underrapportere om dødsfall som skjer som følge av koronasmitte i landet, melder Verdens helseorganisasjon (WHO) onsdag. Koronasmitten i Kina har økt betydelig siden landet løftet flere restriksjoner i desember. Kina har gitt mer data om smittesituasjonen i landet til WHO, men myndighetene fortsetter å holde tilbake viktig informasjon, sier Maria Van Kerkhove fra organisasjonen onsdag.

NRK - 04 nov 22 kl. 12:54

Scholz besøker Kina

Den tyske regjeringssjefen Olaf Scholz, ba Beijing bruke sine bånd til Russland for å få en slutt på krigen i Ukraina, da han i dag besøkte Beijing. – Jeg sa til president Xi at det er viktig at Kina bruker sin innflytelse på Russland. Kina har ikke gitt etter for press fra Vesten, og har ikke vært villig til å fordømme Russlands invasjon av Ukraina.

Klartale - 12 aug 22 kl. 11:30

Hva vil skje med Taiwan?

Taiwan heter offisielt «Republikken Kina». Og har vært en del av Kina lenge. Men folk fra begge steder er uenige.

Klartale - 15 nov 22 kl. 15:15

Alle ville snakke med Kina sin leder

Xi Jinping er leder for Kina. Tirsdag morgen kom han for å møte andre ledere ved G20-møte. G20 er en organisasjon for de 20 landene som har størst økonomisk makt.

NRK - 04 jan 23 kl. 10:19

EU møtes om felles testkrav for reisende fra Kina

EU landene møtes onsdag for å prøve å bli enige om felles smittevernregler for reisende fra Kina. Flere land har begynt å koronateste reisende fra landet. I forrige uke fastslo EUs smittevernbyrå at obligatorisk koronatesting av reisende fra Kina er faglig ubegrunnet.

NRK - 02 jan 23 kl. 20:38

Sverige vil vurdere testkrav for reisende fra Kina

Den svenske regjeringen har bedt Folkhälsomyndigheten analysere smittesituasjonen i Kina og konsekvensene for Sverige, samt komme med forslag til tiltak. Det skriver Sveriges sosialminister Jakob Forssmed i en pressemelding mandag. Her står det også at Sverige forbereder seg på å innføre reiserestriksjoner for innreise fra Kina til Sverige.

Klartale - 29 nov 22 kl. 06:30

Demonstrasjonene sprer seg i Kina

Det er veldig sjeldent store demonstrasjoner i Kina. Myndighetene slår hardt ned på det. Nå har det vært demonstrasjoner flere steder i Kina.

Klartale - I førrgår: 09:23

Spesialpoliti tror Kina vil invadere Taiwan

William Burns er sjef for CIA. De er USAs spesialpoliti. Burns tror Kinas president Xi Jinping ønsker å gjøre noe med Taiwan.

NRK - 17 jan 23 kl. 17:14

AFP: Blinken til Beijing i februar – første amerikanske utenriksminister i Kina siden 2018

USAs utenriksminister Antony Blinken skal besøke Kinas hovedstad Beijing 5. og 6. februar, opplyser en amerikansk tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Klartale - 17 jan 23 kl. 08:53

Kinas befolkning krymper for første gang på mer enn 60 år

Det siste året er det blitt født færre i Kina. Framfor å bli flere, har landet fått mindre folk. Det skjer for første gang siden 1961.

NRK - 14 dec 22 kl. 10:35

Kina har åpnet nesten 50 000 feberklinikker

Kina har åpnet 14 000 feberklinikker på store sykehus og 33.000 feberklinikker på lokale sykehus. Det sa en talsmann for den Nasjonale Helsekommisjonen i Kina på en pressekonferanse i dag.

NRK - 30 dec 22 kl. 05:53

Anslår 9000 daglige koronadødsfall i Kina

Rundt 9000 personer i Kina dør trolig hver dag som følge av covid-19, ifølge det britiskbaserte helsedataselskapet Airfinity. Selskapets anslag står i sterk kontrast til offisielle tall fra Kina. Myndighetene i Beijing meldte fredag om ett koronarelatert dødsfall i landet det siste døgnet, noe som bringer det totale antallet koronarelaterte dødsfall i Kina til 5247 siden pandemien brøt ut.

NRK - 31 jan 23 kl. 10:50

NTNU strammer inn på ansettelser av forskere fra Iran, Kina og Russland

NTNUs teknologifakulteter fikk 234 søknader fra Iran, Kina og Russland i fjor, viser en kartlegging Universitetsavisa har foretatt. Kun én ble ansatt. De tre landene står høyt på PSTs bekymringsliste, og NTNU oppgir at signaler fra regjeringen om at universitetene må være mer forsiktige, som en av årsakene til innstramningene.

NRK - 28 dec 22 kl. 21:05

USA vil kreve negativ koronatest for folk som ankommer med fly fra Kina

USA vil kreve at tilreisende fra Kina som er over to år må teste negativt på en covid-test to dager før de reiser, melder Reuters. Tiltaket vil gjelde fra 5. januar 2023.

NRK - 30 jan 23 kl. 15:27

Russisk avis: Kinesisk utenrikstopp reiser til Moskva i februar

Kinas tidligere utenriksminister Wang Yi reiser i februar på et todagers besøk til Moskva, ifølge den russiske avisen Vedomosti. Avisen viser til to ikke navngitte kilder og skriver at Wang muligens skal møte president Vladimir Putin. Nyhetsbyrået Reuters har ikke kunnet bekrefte meldingen.

NRK - 30 jan 23 kl. 12:16

Kina gir USA skylden for krigen i Ukraina

Kina mener at det er USA som med sin politikk har skyld i den russiske invasjonen og krigføringen i Ukraina. – Det var USA som utløste Ukraina-krisen og som gir næring til den ved fortsatt å selge tunge angrepsvåpen til Ukraina, noe som bare har forlenget og forsterket konflikten, sier en talsperson for Kinas utenriksdepartement, Mao Ning. Uttalelsen kom som svar på amerikanske anklager om at kinesiske selskap har tilbudt støtte til Russland.

NRK - 30 jan 23 kl. 04:28

Kina hevder koronasmitten i landet er på vei ned

Både antallet alvorlige smittetilfeller og antallet koronarelaterte dødsfall i Kina er på vei ned, melder landets folkehelseinstitutt. – Den nåværende bølgen av koronasmitte nærmer seg slutten, heter det i den seneste rapporten fra landets folkehelseinstitutt. Antallet alvorlige smittetilfeller og koronarelaterte dødsfall er også på vei nedover, heter det videre.

NRK - 28 jan 23 kl. 04:49

USA, Nederland og Japan samarbeider om restriksjoner på databrikkesalg til Kina

USA har inngått en avtale med Nederland og Japan om å begrense eksport av avansert utstyr for databrikkeproduksjon til Kina, ifølge Bloomberg. Avtalen ble inngått fredag, melder Bloomberg, som viser til anonyme kilder med kjennskap til saken. Avtalen innebærer forlengelse av USAs strenge regler for teknologieksport som ble innført i oktober og omfatter nå selskaper i Nederland og Japan, blant dem ASML, Nikon og Tokyo Electron, ifølge Bloomberg.

NRK - 11 jan 23 kl. 09:44

Kina rasler igjen med sablene overfor Taiwan

Kina fornyer sine trusler om å angripe Taiwan og advarer om at utenlandske politikere som samhandler med øynasjonen «leker med ilden». – Den ondsinnede støtten til Taiwans uavhengighet er en bevisst provokasjon fra enkelte land, sa Ma Xiaoguang, talsperson for Kinas Taiwan-konto, på en pressekonferanse onsdag. En rekke utenlandske politikere har besøkt Taiwan de siste månedene Taiwan, inkludert av USAs daværende kongressleder Nancy Pelosi og flere EU-politikere.

NRK - 27 jan 23 kl. 16:14

WHO: Nesten 40.000 koronadødsfall i forrige uke – over halvparten i Kina

Nesten 40.000 koronarelaterte dødsfall ble rapportert inn til Verdens helseorganisasjon i forrige uke, opplyser WHOs generaldirektør. Halvparten var i Kina.

NRK - 24 dec 22 kl. 13:16

Hongkong vil åpne grensen til Kina i januar

Etter et besøk i Beijing sier Hongkongs leder at byen planlegger å åpne grensen mot Kina innen midten av januar. Grensen har i praksis vært stengt i snart tre år som følge av Kinas strenge koronarestriksjoner, som har inkludert nedstenging, massetesting og reiserestriksjoner. Etter en helomvending i koronapolitikken nylig, har kinesiske myndigheter slitt med smitteutbrudd over hele landet.

NRK - 26 jan 23 kl. 09:40

Flere titalls demonstranter fortsatt fengslet i Kina

Flere titalls personer som deltok i demonstrasjoner mot regjeringens koronatiltak i Kina i fjor sitter fremdeles fengslet. Det melder menneskerettsgruppen Human Rights Watch. Gruppen sier også de ikke vet hva som har skjedd med enkelte av demonstrantene.

NRK - 08 jan 23 kl. 07:26

19 personer omkom i trafikkulykke i Kina

19 mennesker omkom og 20 ble skadd da en lastebil kjørte inn i et begravelsesfølge ved et krematorium i Kina natt til søndag. Ulykken skjedde i Jiangxi-provinsen øst i Kina like før klokken 1 lokal tid. Ifølge statlige medier kjørte en lastebil inn i et begravelsesfølge som hadde lagt ned en offergave i veikanten og var på vei til et krematorium.

NRK - 04 jan 23 kl. 22:05

Norge støtter europeiske koronatiltak

Norge deltok onsdag i et møte i EUs krisehåndteringsmekanisme, IPCR, for å drøfte koordinering av tiltak relatert til koronapandemien og situasjonen i Kina. Norge støtter en koordinering av tiltak i Europa, skriver helsedepartementet i en pressemelding. – Å koordinere tiltak i Europa kan gi bedre oversikt i en uoversiktlig situasjon, sier helseminister Ingvild Kjerkol i en pressemelding onsdag kveld.

NRK - 04 jan 23 kl. 16:06

WHO: Kina oppgir ikke det reelle omfanget av koronautbruddet

Verdens helseorganisasjon (WHO) er bekymret for koronasituasjonen i Kina, melder Reuters. Ifølge AFP tror ikke organisasjonen at Kina oppgir det reelle omfanget av det pågående utbruddet. – Vi fortsetter å be Kina om mer pålitelig og jevnlig data på sykehusinnleggelser og dødsfall, sier WHO-sjefen Tedros Adhanom Ghebreyesus ifølge Reuters..

NRK - 03 jan 23 kl. 02:53

EU tilbyr gratis koronavaksiner til Kina

EU har tilbudt Kina gratis koronavaksiner for å hjelpe mot smitteutbruddet i kjølvannet av at landets strenge restriksjoner ble opphevet. Det melder Financial Times. Tilbudet ble gitt en gang i løpet av de seneste dagene, opplyser kilder til avisen.

NRK - 19 jan 23 kl. 16:58

Russland og Kina skal holde marineøvelse

Russland og Kina skal neste måned holde en felles marineøvelse utenfor kysten av Sør-Afrika. Ifølge det sørafrikanske forsvaret, som også skal delta i marineøvelsen, vil den foregå utenfor kysten av byene Durban og Richards Bay mellom 17. og 27.

E24 - 21 timer siden

Kina om ballongnedskytingen: – Svært misfornøyd

Kina er svært misfornøyd med avgjørelsen om skyte ned den kinesiske ballongen som har svevd over USA, sier landets utenriksdepartement..

Dagbladet - Igår: 01:31

Kina reagerer etter nedskytingen

Kina raser etter at USA bestemte seg for å skyte ned den angivelige spionballongen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com