Kina

Sunday, 14 August, 11:28

Nyheter om Kina

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 09 aug 22 kl. 11:15

Taiwan øver nå også på krig

Kina og Taiwan er uenige. Kina mener at Taiwan er en del av dem. Mens Taiwan mener det motsatte og vil være uavhengige.

Klartale - Igår: 11:30

Hva vil skje med Taiwan?

Taiwan heter offisielt «Republikken Kina». Og har vært en del av Kina lenge. Men folk fra begge steder er uenige.

Klartale - 04 aug 22 kl. 11:00

Kina øver på krig ved Taiwan

Taiwan er en del av Kina, sier Kina. Øya styrer seg selv. Mens Kina har advart dem.

Klartale - 29 jul 22 kl. 09:06

Xi advarte Biden mot å utfordre Kina

Xi er president i Kina. Biden er president i USA. De to skal ha snakket sammen på telefon torsdag.

Klartale - 25 jul 22 kl. 06:30

Dette er landene det er farlig å være uenig med

Mohammed bin Salman er kronprins i Saudi-Arabia. Han ble kjent for mye av verden for fire år siden. Og han ble kjent for et drap på journalisten Jamal Khashoggi.

Klartale - 03 aug 22 kl. 08:42

Kina sinte etter at USA besøkte Taiwan

Øya Taiwan styrer seg selv. Men Kina mener Taiwan tilhører dem. De har truet med å invadere dem.

Klartale - 05 aug 22 kl. 11:41

Kina innfører sanksjoner mot Pelosi

Nancy Pelosi leder Kongressen i USA. Tirsdag landet hun på øya Taiwan. Det mislikte Kina.

NRK - 05 aug 22 kl. 06:38

Pelosi sier USA ikke vil la Kina isolere Taiwan

Kongressleder Nancy Pelosi gjør det klart at USA ikke vil la Kina isolere Taiwan etter at hennes besøk på øya utløste rasende reaksjoner fra Beijing. – De kan forsøke å presse Taiwan fra å besøke andre land, men de skal ikke lykkes i å isolere Taiwan ved å nekte oss å reise dit, sa Pelosi som er kommet til Tokyo på sin rundtur i Øst-Asia. – Vi har hatt besøk der på høyt nivå før, senatorer i vår, og vi vil ikke la dem isolere Taiwan, sa hun.

NRK - 03 aug 22 kl. 00:16

USAs Kina-ambassadør kalt inn på teppet

Kina kalte tirsdag USAs ambassadør i Beijing inn på teppet for å protestere mot at kongressleder Nancy Pelosi besøker Taiwan. I sin samtale med ambassadør Nicholas Burns uttrykte viseutenriksminister Xie Feng sin «sterke protest» mot det han kalte Pelosis uhørte besøk på øya som Kina anser som en del av landet. – Besøket er uhørt, og konsekvensene er alvorlige, Kina vil ikke sitte stille og godta det, sa Xie til Burns ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Klartale - 08 aug 22 kl. 08:50

Kina fortsetter med militærøvelser ved Taiwan

Kina fortsetter å øve med militæret sitt. Det skjer ved øya Taiwan. Kina mener den hører til dem.

NRK - 08 aug 22 kl. 07:15

Kina fortsetter øvelsene rundt Taiwan

Kina utførte nye militærøvelser rundt Taiwan mandag morgen, til tross for oppfordringer om å avslutte. Det skriver AFP, som siterer den kinesiske regjeringen. – Folkets frigjøringshær i Kina fortsatte å gjennomføre praktiske øvelser og trening i havet og luftrommet rundt Taiwan, heter det i en uttalelse fra det kinesiske militæret.

NRK - 04 aug 22 kl. 05:36

Zelenskyj vil snakke med Kina om Ukraina

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han vil ha direkte samtaler med Kina om den russiske invasjonen av Ukraina. I et intervju med Hongkong-avisa South China Morning Post oppfordrer Zelenskyj Kina til å bruke sin politiske makt og økonomiske innflytelse overfor Russland for å få slutt på krigen. – Det er en mektig stat, og det er en mektig økonomi.

NRK - 21 jul 22 kl. 01:26

CIA-sjefen: Ukraina har fått Kina til å tenke nytt om en mulig Taiwan-invasjon

Russlands krig i Ukraina har fått Kina til å tenke mer i retning «når» landet skal invadere Taiwan, og ikke lenger om «hvorvidt» de skal invadere. – Vår oppfatning er at spørsmålet som påvirkes ikke er hvorvidt kinesiske myndigheter kanskje om noen år velger å bruke makt for å kontrollere Taiwan, men heller hvordan og når de vil gjøre det, sier Bill Burns til sikkerhetsforumet i Aspen onsdag. Uttalelsen kom som svar på et spørsmål om hvilke lærdommer Kina har tatt fra Russlands krig i Ukraina.

NRK - 06 aug 22 kl. 11:23

Blinken på Filippinene: Skal nedskalere spenningen i Taiwanstredet

USA er fast bestemt på å trappe ned spenningen i Taiwanstredet, sier den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken under sitt besøk på Filippinene lørdag. – Vi står alle ved våre partnere. Etter at Kina gjennomførte rundt ti rakettangrep mot Taiwan for to dager siden, har vi hørt fra allierte og partnere over hele regionen som er dypt bekymret for de destabiliserende og farlige handlingene, sier Blinken.

NRK - 10 aug 22 kl. 07:32

Handelskrisa mellom Australia og Kina framleis uløyst

Kinas ambassadør til Australia, Xiao Qian, seier banda mellom dei to landa må bli betre før dei kan løyse handelsproblema, melder Reuters. Kina er Australias største handelspartnar. Men då Australia tok til orde for ei gransking av opphavet til koronapandemien og valde bort Huawei som leverandør for 5G-nettverk, la Kina sanksjonar på australske varer som vin og sjømat.

NRK - 31 maj 22 kl. 09:16

Økt samhandel mellom Russland og Kina

Samhandelen mellom Russland og Kina har økt kraftig de siste årene, viser en tysk studie. Kina er Russlands viktigste handelspartner, og Russland er en av Kinas viktigste energileverandører, ifølge rapporten fra tyske Institut der deutschen Wirtschaft (IW) i Köln. Verdien av varehandelen mellom de to landene økte ifølge offisielle kinesiske tall fra i underkant av 800 milliarder kroner i 2017 til nærmere 1.

NRK - 05 aug 22 kl. 07:05

USA sin utanriksminister om Kina: – Forsøker å skremme naboland av Taiwan

USA sin utanriksminister Antony Blinken seier at Kina forsøker å skremme naboland, ikkje berre Taiwan, melder Reuters. Kina vurderer Taiwan som del av sitt territorium, og har lovd å ta øya tilbake, med makt om nødvendig. Som reaksjon på Nancy Pelosi sitt besøk lanserte Kina omfattande militærøvingar i farvatna rundt Taiwan..

NRK - 04 aug 22 kl. 09:46

Kina kansellerer møte med Japan

Det kinesiske utanriksdepartementet har kansellert møtet mellom Kinas utanriksminister Wang Yi og den japanske utanriksministeren under ASEAN-konferansen i Kambodsja, melder Reuters. Kina er sterkt misnøgd med det samla utsegna frå G7-landa, sa talsperson for departementet Hua Chunying. Utanriksministrane frå G7-landa, inkludert Japan, oppfordra onsdag Kina til å løysa spenninga rundt Taiwanstredet på ein fredfull måte.

NRK - 04 aug 22 kl. 03:38

Kina starter stor-øvelse ved Taiwan

Kina innleder torsdag de største militærøvelsene noensinne i farvannene rundt Taiwan etter besøket til kongressleder Nancy Pelosi. Pelosi reiste fra Taiwan onsdag etter et kort besøk som utløste rasende reaksjoner fra Kina, som anser det selvstyrte Taiwan som en del av sitt territorium. Øvelsene med skarp ammunisjon finner sted i en rekke områder rundt Taiwan, noen steder bare 20 kilometer fra kysten.

NRK - 03 aug 22 kl. 08:10

Meiner USA prøver å irritere Kina

Russlands utanriksminister Sergej Lavrov meiner Nancy Pelosis besøk til Taiwan er eit bevisst forsøk av USA på å irritere Kina. Det melder Reuters. Pelosi, som er den tredje mektigaste politikaren i USA, landa i går i Taiwan, trass i sterke åtvaringar frå Kina.

NRK - 02 aug 22 kl. 12:21

Kina reagerer kraftig på mulig USA-besøk til Taiwan

Kina forbyr import fra 35 taiwanske eksportører av kjeks og bakverk. Dette som en advarsel for et potensielt besøk av USAs topppolitiker Nancy Pelosi. Taiwan anser seg som en selvstendig stat med egen valuta og sitt eget politiske system, mens Kina anser Taiwan som en del av sitt territorium.

NRK - 30 jul 22 kl. 13:35

Kinesisk militærøvelse tvers overfor Taiwan

Kina holdt lørdag en militærøvelse utenfor sin egen kyst, tvers overfor Taiwan. Øvelsen skjer etter meldinger om at USAs Nancy Pelosi planlegger Taiwan-besøk. Kina anser den selvstyrte øya som kinesisk territorium og utelukker ikke vold for å oppnå gjenforening.

NRK - 15 timer siden

Fire døde i styrtflom sørvest i Kina

Minst fire personer har mistet livet og ni er skadd som følge av styrtflom i Pengzhou i det sørvestlige Kina, opplyser statlige medier. Mobilvideoer lagt ut i sosiale medier viser at vannstanden stiger i en elv utenfor byen. I en video forsøker folk i panikk å redde seg i land fra det som kort tid før var grunt vann.

NRK - 27 jul 22 kl. 10:40

Kina: USA vil «merke konsekvensene»

Onsdag advarte Kina om at Washington vil «merke konsekvensene» hvis lederen av Representantenes hus i USA, Nancy Pelosi, besøker Taiwan. Det skriver Reuters. – Hvis USA fortsetter å utfordre Kinas bunnlinje, vil de merke alle konsekvensene som oppstår derfra, sa talsmannen for det kinesiske utenriksdepartementet Zhao Lijian under en pressekonferanse onsdag.

NRK - 11 aug 22 kl. 10:44

Semje om jernbane over Himalaya

Kina og Nepal har blitt einige om å bygge eit jernbanenett som knytt dei to landa i saman. Det melder Reuters. Fjellkjeda Himalaya går langsmed grensa til dei to landa.

NRK - 10 aug 22 kl. 07:39

Kina: Nulltoleranse for separatistar på Taiwan

Kina seier dei ikkje vil tolerere separatistiske aktivitetar på Taiwan, og gjentok at dei vil ta øya med makt dersom det blir nødvendig, melder AFP. Onsdag la kinesiske styresmakter fram eit dokument der dei gjorde greie for korleis dei ønsker å ta kontroll på Taiwan gjennom økonomiske tiltak og militært press. Kina meiner øya er ein del av kinesisk territorium, og har trappa opp militærøvingane etter at den amerikanske kongressleiaren Nancy Pelosi nyleg besøkte Taiwan..

Klartale - 07 jul 22 kl. 06:30

Kan stenge byer i Kina etter ny korona-smitte

Det er meldt om mer enn 300 nye smittede i de to byene. Det gjør at mange butikker, barer og restauranter blir pålagt å være stengt.For den nye smitten har skapt frykt for enda strengere regler og tiltak i tiden som kommer.

NRK - 23 jul 22 kl. 18:58

Kina advarer USA mot Taiwan-besøk

Kina har kommet med nye trusler mot USA over Nancy Pelosis planlagte Taiwan-besøk i august, som flere i Det hvite hus har frarådet. Seks personer som er kjent med de kinesiske advarslene, sa at truslene er betydelig sterkere enn de som har kommet fra Beijing tidligere, da Kina har vært misfornøyd med USAs Taiwan-politikk, melder Financial Times. Ifølge kilder ved Det hvite hus har Kina også truet med militære reaksjoner.

E24 - 09 aug 22 kl. 06:30

Taiwan starter militærøvelse – sier Kina forbereder invasjon

Taiwan innleder en militærøvelse med skarpe våpen for å øve på å forsvare seg mot Kina. Utenriksministeren sier at Kina forbereder en invasjon..

NRK - 07 aug 22 kl. 14:38

Kina avslutter militærøvelsene i Taiwan-området i dag

Det er ventet at Kina i løpet av søndag avslutter de største militærøvelsene noensinne rundt Taiwan. Kinesiske myndigheter har imidlertid ikke bekreftet at de faktisk avslutter øvelsene søndag. Kina har i løpet av uken blant annet utplassert jagerfly, krigsskip og ballistiske missiler i farvannene utenfor Taiwan.

NRK - 17 jun 22 kl. 06:51

Kina sjøset nytt krigsskip

Kina sjøsette fredag sitt tredje hangarskip, melder statlege medium. Dette blir sett på som eit nytt steg i moderniseringa av det kinesiske militæret, skriv Reuters. Den siste tida har spenninga auka mellom Kina og USA på grunn av Taiwan, som Kina meiner er ein utbrytarprovins.

Klartale - 16 jun 22 kl. 06:00

Yashar har ikke hørt fra faren sin på fire år

– Jeg visste ikke hvorfor jeg ble sendt bort, sier Yashar til Klar Tale. Han var bare 19 år gammel da han kom til Norge. Yashar er uigur.

VG - 05 aug 22 kl. 02:48

Møte mellom Kina og Japan kansellert etter missiloppskytning

Den spente situasjonen mellom Taiwan og Kina kan være med på å forverre forholdet mellom Kina og Japan..

NRK - 04 aug 22 kl. 15:04

Stoltenberg: Ingen grunn til at Kina skal overreagere

Besøket til kongressleder Nancy Pelosi på Taiwan denne uken gir ingen grunn til Kina skal overreagere eller true Taiwan, mener Nato-leder Jens Stoltenberg. – USA har gjort det klart at de ikke har endret politikken sin overfor Taiwan. Det er ikke noe nytt at høytstående offisielle personer fra USA og Nato-allierte besøker Taiwan.

NRK - 03 aug 22 kl. 17:13

G7-landa kritiske til Kina-respons etter Taiwan-besøk

Dei mektige G7-landa Frankrike, Japan, Tyskland, Storbritannia, USA, Italia og Canada er kritiske til Kina sin respons etter den amerikanske kongressleiaren Nancy Pelosi sitt Taiwan-besøk. – Det er ingen grunn til å bruke eit besøk som påskot for aggressiv militær aktivitet i Taiwan-området, skriv dei. Landa uttalar at responsen til Kina risikerer å auke spenninga og destabilisere regionen..

NRK - 03 aug 22 kl. 13:59

Pelosi dominerer agendaen på Asean-møtet

Utenriksministermøtet i den asiatiske samarbeidsorganisasjonen Asean preges av forsøk på å dempe den diplomatiske stormen Nancy Pelosis Taiwan-besøk har skapt. Møtet var ventet å bli preget av Myanmar i lys av de fire henrettelsene militærjuntaen der utførte forrige uke. Oppmerksomheten vil trolig bli flyttet til Kinas utenriksminister Wang Yi og hans amerikanske kollega Antony Blinken.

NRK - 03 aug 22 kl. 11:00

Taiwan ber skip velja alternative ruter

Hamnemyndigheitene på Taiwan ber skip finna alternative ruter og unngå dei kinesiske militæroperasjonane i havområdet rundt Taiwan frå ettermiddagen 4. august til ettermiddagen 7. august, melder Reuters.

NRK - 03 aug 22 kl. 09:03

Kina lovar straff til USA

Den kinesiske utanriksministeren Wang Yi lova onsdag straff til dei som fornærmar Beijing. Det skriv AFP, som siterer kinesiske statlege medium. Den amerikanske politikaren Nancy Pelosis besøk til Taiwan har skapt kraftige reaksjonar i Kina.

NRK - 02 aug 22 kl. 08:31

Asia-børsene i rødt etter Taiwan-spenning

Børsene i Asia går i rødt etter økt spenning mellom USA og Kina om det mulige Taiwan-besøket til Nancy Pelosi. Børsene i Kina får hard medfart tirsdag. Litt over klokka 8 norsk tid har Hang Seng-indeksen i Hongkong falt med 2,5 prosent.

NRK - 01 aug 22 kl. 20:25

Russisk energiselskap har økt eksport til Kina

Det russiske energiselskapet Gazprom økte i årets sju første måneder eksporten av gass til Kina med 61 prosent, opplyser det russiske selskapet. Gazprom har kuttet leveransene til Europa siden invasjonen av Ukraina. Den økte eksporten til Kina via rørledningen Power of Siberia har ikke kunnet gjøre opp for dette bortfallet.

Klartale - 25 maj 22 kl. 13:36

Xi måtte forsvare Kina i møte med FN

Michelle Bachelet er kommisjonær for menneskerettigheter. Hun jobber for verdens-organisasjonen FN. Bachelet er på et seks dager langt besøk i Xinjiang i Kina.

NRK - 01 aug 22 kl. 09:42

Kina åtvarar Pelosi

Kinas utanriksdepartement åtvarar den amerikanske politikaren Nancy Pelosi om at militæret «ikkje vil sitte stille» dersom ho besøker Taiwan. Det skriv Reuters. Fleire medium meldte at Pelosi, som er speaker i Representantanes hus, planla ein tur til Taiwan, noko som førte til auka spenning mellom USA og Kina.

NRK - 11 aug 22 kl. 06:27

Taiwan avviser Kinas planar for øya

Taiwan avviser «eitt land, to system»-modellen Kina foreslo i ein rapport som kom denne veka. Det opplyser det taiwanske utanriksdepartementet, ifølge Reuters. – Berre Taiwans innbyggarar kan avgjere framtida si, sa Joanne Ou, som er talskvinne for departementet, på ein pressekonferanse.

NRK - 10 aug 22 kl. 21:31

Nyoppdaga virus i Kina

Forskarar har byrja å følge med på eit nytt identifisert virus i Kina med namnet Langya henipavirus. Det er registrert 35 tilfelle i dei kinesiske provinsane Shandong og Henan, ifølge BBC. Det er mistenkt at folk har blitt smitta frå dyr.

NRK - 10 aug 22 kl. 11:24

Kina sier at de militære øvelsene har vært vellykkede

Folkets frigjøringshær i Kina sa onsdag at de «vellykket har gjennomført» øvelser rundt Taiwan, ifølge Reuters. Videre sier militæret at troppene vil følge nøye med på endringer i situasjonen rundt Taiwan. De vil regelmessig gjennomføre patruljeringer og fortsette de militære øvelsene for å være «kampklare», skriver nyhetsbyrået..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com