NRK > Nyheter

Sunday, 02 October, 01:48

NRK - 07 sep 22 kl. 16:43

Ukraina: Vi sto bak angrepene på Krim-halvøya i sommer

Ukrainske styrker sto bak rekken av angrep mot russiske baser på Krim-halvøya i sommer, sier den ukrainske forsvarssjefen Valerij Zaluzjnij. I en artikkel publisert på det statlige ukrainske nyhetsbyrået Ukrinform onsdag, skriver Zaluzjnij at det ble brukt missiler eller raketter i angrepene og at ti russiske kampfly ble ødelagt. Forsvarssjefen gir imidlertid ingen flere detaljer. Et av angrepene var ifølge Reuters rettet mot den russiske flybasen Saki i august, der flere jagerfly ble ødelagt. Mens Russland har hevdet at de mange eksplosjonene skyldtes uhell og brann i ammunisjonslagre, har Ukraina fram til nå bare hintet om at de sto bak.
Les mer på NRK


Les mer om:
Krim, Valerij Zaluzjnij, Ukrinform, Zaluzjnij, Reuters, Saki, Russland, Ukraina, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: UkrainaVi , stobak , angrepene, Krim-halvøyai , sommer
Klartale - 10 aug 22 kl. 13:54

Hva skjedde da russisk base eksploderte på Krim?

Minst en ble drept i en kraftig eksplosjon på en flybase tirsdag. Det skjedde på Krim-halvøya. Halvøya var tidligere en del av Ukraina.

Klartale - 28 jul 22 kl. 10:12

Vesten må være klar til å slåss mot Putin

I 2023 kommer nye kampfly til Polen. Naboen til Ukraina har store planer. De ruster opp forsvaret.

Klartale - 09 maj 22 kl. 12:16

Putin mener at Nato nektet å lytte

I dag er det den russiske seiersdagen. Russlands president Vladimir Putin holdt tale. Putin sier i talen at russiske styrker i Ukraina forsvarer fedrelandet.

Klartale - 11 jul 22 kl. 11:45

Ukraina trenger ammunisjon

Russland angrep Ukraina 24. februar. Det er 137 dager siden og krigen fortsetter.

NRK - 19 aug 22 kl. 11:48

Meldinger om eksplosjoner i Kertsj på Krim-halvøya

Det russiske luftforsvaret skal fredag ha skutt mot gjenstander i luften over byen Kertsj på Krim-halvøya. Havnebyen ligger ved den 18 kilometer lange brua som forbinder halvøya med Russland. Den ble bygget i 2018, fire år etter at Russland okkuperte og annekterte den ukrainske halvøya.

NRK - 17 jun 22 kl. 00:31

Ukraina truer med å ødelegge russisk bro til Krim

Ukraina syntes tirsdag å true med å angripe en viktig russisk-bygget bro som knytter Russland til den annekterte Krim-halvøya. Den ukrainske etterretningen offentliggjorde det den sier er offisielle russiske papirer om byggingen av broen, men det er ikke bekreftet hvorvidt det 300 sider lange dokumentet er ekte. Det skjedde dagen etter at den ukrainske generalen Dmytro Martsjenko sa at broen vil være «mål nummer én» om Ukraina får tak i de nødvendige våpnene.

NRK - 19 jul 22 kl. 19:26

Ukraina varsler angrep mot mål på Krim

Ukraina forbereder angrep mot den russiske Svartehavsflåten på Krim-halvøya, ifølge en representant for den ukrainske regjeringen. Russland annekterte den ukrainske halvøya i 2014. Siden har havner på Krim blitt baser for den russiske marinen.

NRK - 09 aug 22 kl. 17:23

Reuters: Én person døde etter eksplosjoner på Krim

Det skriver Reuters som siterer regjeringssjef for de lokale myndighetene på Krim, Sergei Aksyonov. Rundt 15.30 kom det meldinger om flere eksplosjoner ved den russiske militærflybasen Novofedorivka på Krim-halvøya.

NRK - 09 aug 22 kl. 17:23

Reuters: Én person død etter eksplosjoner på Krim

Det skriver Reuters som siterer regjeringssjef for de lokale myndighetene på Krim, Sergei Aksyonov. Rundt 14.45 kom det meldinger om flere eksplosjoner ved den russiske militærflybasen Saki ved Novofedorivka på Krim-halvøya.

NRK - 21 jun 22 kl. 18:47

Ukraina bekrefter angrep på boreplattform

Ukraina innrømmer at de angrep boreplattformer som ble brukt av det russiske militæret utenfor kysten av Krim-halvøya i Svartehavet, melder AFP. Russland meldte om angrepet mandag og sa at det var boreplattformene til Tsjernomorneftegaz, et olje- og gasselskap som opererer på Krim-halvøya, som ble angrepet, skriver NTB. Den prorussiske lederen for myndighetene på Krim-halvøya sa mandag at sju personer er savnet etter angrepet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Fattige avgjør valget i Brasil søndag

I presidentvalget i Brasil søndag skal landets 33 millioner fattige gå til urnene. Det er de som skal avgjøre, og begge kandidatene frir til dem. Blant de fattigste velgerne, er Andrezas (18).

NRK - 15 minutter siden

Lula leder på siste måling før valget

De endelige meningsmålingene tyder på at Luiz Inacio Lula da Silva vil gå seirende ut av første valgrunde i Brasil. To meningsmålinger publisert på tampen av presidentvalget i Brasil plasserer den venstreorienterte politikeren innenfor rekkevidde av en ren seier i søndagens første runde. Pollsters Datafolha ga ham 50 prosent av stemmene, sammenlignet med 36 prosent for den høyreekstreme sittende presidenten Jair Bolsonaro.

NRK - 15 minutter siden

Politiet avsluttet fest med 150 i Orkland

Politiet i Trøndelag har avsluttet en fest på et samfunnshus i Orkland, der rundt 150 mennesker var samlet. Naboer klaget på mye støy som forstyrret natteroen. Arrangøren hadde ikke søkt om tillatelse til å arrangere festen, opplyser politiet..

NRK - 45 minutter siden

Strømprisene stopper oppussing ved universitetet i Ås

En strømregning på 70 millioner kroner mer enn planlagt gjør at Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås må utsette oppussingsplaner. Studentenes storstue ved NMBU i Ås skulle få en oppussing for over 100 millioner kroner i år. Bygget fra 1971 brukes til konserter, teater, seremonier, festivaler og forelesninger.

NRK - 1 time siden

Ukrainske styrker erklærer seier i Lyman

En nær rådgiver til president Volodymyr Zelenskyj har lagt ut en video på sosiale medier der ukrainske soldater erklærer at de har tatt kontroll over Lyman i Donetsk. Russiske styrker sa lørdag at de hadde forlatt byen. Den som la ut videoen er Kyrylo Tymoshenko som er visestabssjef på presidentens kontor, opplyser Reuters..

NRK - 1 time siden

Ni siktet etter Iran-protester i Oslo

Ni personer er siktet etter opptøyene som oppsto under en demonstrasjon utenfor Irans ambassade i Oslo torsdag, skriver VG. – De er siktet for overtredelse av straffeparagraf 184, som er krenkelse av en fremmed stat (ambassaden), sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt. (NTB).

NRK - 1 time siden

Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina. Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

NRK - 4 timer siden

Vil avsløre funn i sjakkdramaet til uka: – Vi er svært nøye

Nettstedet Chess.com, som har utestengt Hans Niemann som klient, har undersøkt jukseanklagene som har preget sjakkverdenen de siste ukene. Nå skriver nettstedet i en pressemelding publisert på Twitter, at de vil dele funnene til uka.

NRK - 3 timer siden

NVE har fått varsel om fleire hendingar mot trafostasjonar

BT skriv laurdag kveld at NVE har fått fleire meldingar om fleire hendingar knytt til trafostasjonar på Vestlandet. Det er mellom anna meldt om skadeverk på trafostasjon i Sandviken, og innbrot på stasjon i Ytre Arna. Avisa skriv vidare at mykje tyder på at hendingane er skadeverk.

NRK - 1 time siden

Rekkehusbrann slukket i Bergen

Brannen i et rekkehus på Bønes i Bergen lørdag kveld er slukket. Hele borekken ble evakuert. To personer fra den brennende boenheten ble hentet ned fra en balkong og evakuert.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com